Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-30, 10:32   #3841
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Umieram... impreza była zaje..... Nie nadrabiam bo nie mam mocy. Muszę iść się położyć. Chyba przecholowałam wczoraj - za późno wróciłam. Zuzka łaskawa nie była i wstała o 6.40 a małż pojechał do szkoły... ehhhhhhhh

Miłej niedzieli
Oj

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

biedny Kubuś pewnie sądził, ze jakąś straszną rzecz zrobił

pozdrów od nas męża

zaraz obejrzę tę słynną plażę
Raczej nie wiedział o co chodzi

Pozdrowię

Moje dziecię coraz częściej śpi na brzuszku i tak słodko wtedy wygląda . Teraz poszli z Małżem na spacer, a potem idziemy razem na obiad

Dziewczyny, a biszkopta to całego dać, niech sobie Kubuś odgryza, czy lepiej najpierw dać małe kawałki?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Wszystkiego naj dla dzisiejszych Gwiazdek - Zuzi , Oliwki , Werci i Mai

I specjalny całus od Kubusia dla Zuzi

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:47   #3842
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Oj

Raczej nie wiedział o co chodzi

Pozdrowię

Moje dziecię coraz częściej śpi na brzuszku i tak słodko wtedy wygląda . Teraz poszli z Małżem na spacer, a potem idziemy razem na obiad

Dziewczyny, a biszkopta to całego dać, niech sobie Kubuś odgryza, czy lepiej najpierw dać małe kawałki?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Wszystkiego naj dla dzisiejszych Gwiazdek - Zuzi , Oliwki , Werci i Mai

I specjalny całus od Kubusia dla Zuzi
Ja biszkopta daję całego

Antoś też się przekręca na brzuszek w nocy, tylko zaczyna często z byka uderzać w łóżko przez sen i to go budzi

Ale fajnie macie, na obiadek idziecie
Miłego dnia w takim razie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:

mi też się podobają tuniczki z myszką
ja bym brała

A takie bluzy, to bardziej dopasowane maja być, czy mogą być luźniejsze i nie koniecznie odsłaniając brzuch
Bluza
Stary 2010-05-30, 10:47   #3843
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
, bo On wymiotuje przez sen, nie budząc się, jak weszłam, to nawet miał smoka w buzi. Jak to zrobił? Nie wiem. Dopiero, jak się wymioty rozkręcają, to się budzi. Teraz latam do pokoiku co chwila i sprawdzam czy ok. Wiadomo, zwymiotuje po raz kolejny - złapał wirusa czyli od jutra biegunka
Błagam tylko nie wirus
Magi, jak tam dzisiaj Macius? Mam nadzieje, ze wymioty ustały i jest wszystko w porzadku

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że doszłam od czego Maciulek ma odparzenia na pupce. Od chusteczek. Zawsze kupowaliśmy chusteczki Huggies, ale nie mogłam nigdzie dostać i kupiłam Pampers'a. Niestety coś pupce nie podpasowało
Maciulek ma bardzo wrazliwa pupke.
Kuba uzywał juz chyba wszystkich rodzajów chusteczek i nigdy nic mu nie wyskoczyło.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A pamiętacie, ze pisałam do megi_b. I do dzisiaj mi nie odpisała
Mam nadzieję, ze wszystko u nich ok
Wlasnie miałam pytac czy megi odpisała.
Moze zapomniała

Kasiu, ciesze sie ze Laurka zdrowa
Wczoraj w TVN Style w programie "Miedzy mamami", mowili o raczkowaniu. Nie kazde dziecko raczkuje a jesli juz to wybiera sobie taka technike jaka jest mu najwygodniejsza aby tylko dojsc do celu. Dzieci mogą roznie sie przemieszczac i jakies dziwne raczkowanie to nie jest nic złego.
Była nawet taka dziewczynka ktora raczkowała podobnie do Laurki.

_________
Nie mam ostatnio weny na pisanie. Czasu tez nie mam. Kuba nie usiedzi w miejscu 5 minut, cały czas w ruchu.
W zaleznosci czy nam pogoda pozwoli staramy sie przebywac duzo na swiezym powietrzu.
Wczoraj Kubus poznał kolezanke o miesiac młodszą. Popisywał sie, chodził ładnie nawet przyniosł jej kwiatuszka
A ta dziewczynka cały czas wisiała u mamy na rękach. Nie chce raczkowac i chodzic tez nie. Taki mały z niej leniuszek.

Musze Wam napisac, ze coraz czesciej spotykam sie z opiniami ludzi (ktorych nawet nie znam), ze Kuba wygląda i zachowuje sie jak 1,5 roczbe dziecko. A jak mowie ile naprawde ma to wielkie zdziwienie widze. Jestem taka dumna z mojego szkraba, ze nie da sie tego opisac słowami

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:48   #3844
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biszkopta daję całego

Antoś też się przekręca na brzuszek w nocy, tylko zaczyna często z byka uderzać w łóżko przez sen i to go budzi

Kuba też się nieźle obija w nocy, zaliczy każdy kąt , tylko, że się nie budzi. A masz ochraniacz?

Idziemy na naleśniki, ja oczywiście z mięsem , muszę coś wziąć dla Kuby, bo nas zakrzyczy tam

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-30, 10:53   #3845
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dużo zdrowka, uśmiechu i radości dla-
Zuzi
Oliwki
Werci
Mai

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:19   #3846
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Wlasnie miałam pytac czy megi odpisała.
Moze zapomniała

Nie mam ostatnio weny na pisanie. Czasu tez nie mam. Kuba nie usiedzi w miejscu 5 minut, cały czas w ruchu.
W zaleznosci czy nam pogoda pozwoli staramy sie przebywac duzo na swiezym powietrzu.
Wczoraj Kubus poznał kolezanke o miesiac młodszą. Popisywał sie, chodził ładnie nawet przyniosł jej kwiatuszka
A ta dziewczynka cały czas wisiała u mamy na rękach. Nie chce raczkowac i chodzic tez nie. Taki mały z niej leniuszek.

Musze Wam napisac, ze coraz czesciej spotykam sie z opiniami ludzi (ktorych nawet nie znam), ze Kuba wygląda i zachowuje sie jak 1,5 roczbe dziecko. A jak mowie ile naprawde ma to wielkie zdziwienie widze. Jestem taka dumna z mojego szkraba, ze nie da sie tego opisac słowami
A Kubuś ma narzeczoną i kwiatki daje innej dziewczynce?
No nie wiem...

Nie dziwię się

Cytat:

Kuba też się nieźle obija w nocy, zaliczy każdy kąt , tylko, że się nie budzi. A masz ochraniacz?

Idziemy na naleśniki, ja oczywiście z mięsem , muszę coś wziąć dla Kuby, bo nas zakrzyczy tam
Mam założony

Mniam, naleśniki z mięsem
A ja mam omleta z cukinią
Weź, weź, bo n pewno będzie chciał oś od Was spróbować

O wilku mowa.

megi odpisała.

U nich wszystko ok, tylko ma dalej problem z netem, dlatego do nas nie zagląda
Po wizycie u okulisty Amelka na razie nie musi nosić okularów.
Macie Buziaki

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cass, wstawiłam fotkę do albumu - 10 miesięcy
Stary 2010-05-30, 11:20   #3847
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mam założony

Mniam, naleśniki z mięsem
A ja mam omleta z cukinią
Weź, weź, bo n pewno będzie chciał oś od Was spróbować

O wilku mowa.

megi odpisała.

U nich wszystko ok, tylko ma dalej problem z netem, dlatego do nas nie zagląda
Po wizycie u okulisty Amelka na razie nie musi nosić okularów.
Macie Buziaki
A my nie mamy ochraniacza, ale myślałam, że będzie gorzej

No, ja też uwielbiam, np. kebab albo shoarma z sosem tzatziki

Kuba jest niemożliwy, nawet jak jem chwilę po tym, jak On skończył jeść, to stanie przy krzesełku i najpierw coś tam mówi po swojemu, potem krzyczy, a na koniec płacze . Wczoraj zjadł mleko z cyca, potem pół miąższu z bułeczki, potem 1,5 jabłka i jeszcze było Mu mało

Dzięki za info , tak myślałam, że net Jej muli. Dobrze, że Amelkę ominęły okulary

A, ta bluza luźniejsza i dłuższa fajna, ale jak brzuch nadaje się do odsłonięcia, to może być krótka i obcisła

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-30, 11:24   #3848
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
A my nie mamy ochraniacza, ale myślałam, że będzie gorzej

No, ja też uwielbiam, np. kebab albo shoarma z sosem tzatziki

Kuba jest niemożliwy, nawet jak jem chwilę po tym, jak On skończył jeść, to stanie przy krzesełku i najpierw coś tam mówi po swojemu, potem krzyczy, a na koniec płacze . Wczoraj zjadł mleko z cyca, potem pół miąższu z bułeczki, potem 1,5 jabłka i jeszcze było Mu mało

Dzięki za info , tak myślałam, że net Jej muli. Dobrze, że Amelkę ominęły okulary

A, ta bluza luźniejsza i dłuższa fajna, ale jak brzuch nadaje się do odsłonięcia, to może być krótka i obcisła

Ale wiesz, omlet z cukinią posmarowany ziołowy serkiem almette też pycha

Jakbym czytała o Antosiu

Ja tam nie mam co odsłaniać, wolę dłużej, bo zawsze mnie wkurza, jak np kucam przy wózku i spodnie mi zjeżdżają, bluzka się podciąga...
Nie cierpię tego
Wolę czuć się pewnie, ze nic nie ukarze się oczom osób w okolicy
Stary 2010-05-30, 11:25   #3849
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biszkopta daję całego

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

A takie bluzy, to bardziej dopasowane maja być, czy mogą być luźniejsze i nie koniecznie odsłaniając brzuch
Bluza
ani specjalnie obszerna ani zbyt obcisła - pierwsza niepotrzebnie potęży, a przy drugiej będzie Ci się wszystko marszczyć i podwijać przy siadaniu i zrobi Ci się torba na brzuchu zamiast tuniki

dziewczyny, które puzzle piankowe polecacie - są takie zróżnicowane ceny, ze nie wiem czym się kierować
pamiętam, ze pisałyście, ze któreś tandetne, ale nie pamiętam żadnych konkretów...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:33   #3850
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wiesz, omlet z cukinią posmarowany ziołowy serkiem almette też pycha

Jakbym czytała o Antosiu

Ja tam nie mam co odsłaniać, wolę dłużej, bo zawsze mnie wkurza, jak np kucam przy wózku i spodnie mi zjeżdżają, bluzka się podciąga...
Nie cierpię tego
Wolę czuć się pewnie, ze nic nie ukarze się oczom osób w okolicy
Nie wątpię, ale zaletą "naszych" naleśników jest jeszcze to, że zrobi je ktoś inny

Ja to wczoraj zaczęłam się zastanawiać, czy Kuba nie dojada, czy co?

Ale może te osoby by chciały zerknąć

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-30, 11:37   #3851
UnholyOne
Ola-Unhola

Eeee, wiecie o za drogie to wszystko. Nic nie mam i muszę kupić wszystko (2 bluzki w szafie w miarę ok i jedna bluza gap). Chyba sobie daruję...W czym ja nad morzem będę chodziła?
Mogłoby być ciepło, to cały dzień na plazy się będzie siedzieć, potem tylko jakaś kiecka koło domku

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Nie wątpię, ale zaletą "naszych" naleśników jest jeszcze to, że zrobi je ktoś inny

Ja to wczoraj zaczęłam się zastanawiać, czy Kuba nie dojada, czy co?

Ale może te osoby by chciały zerknąć
Ja żartuję, tzn. omlet pyyycha (nie spodziewałam się), ale się tak z Toba "droczę", żebyś mnie nie kusiła
Na działce to Małż mi będzie podawał .... grilla

Też tak się zastanawiałam, ale to jest tylko ciekawość. Swoją kaszkę nie raz zostawi i widzę, że już nie może

Na mojego rowka...o nie

P4w, ja w końcu puzzli nie kupiłam. I nie pamiętam, które odradzane były
Stary 2010-05-30, 11:43   #3852
katarzynka00
Zakorzenienie

p4w ja odradzam te z malymi elementami w srodku, bo latwo malymi paluszkami wyskubac.Są tak cienkie ze rwą się na kawaleczki ktore ląduja w buzi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:46   #3853
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze, że to tylko chusteczki
...
I dobrze, że wpadłąm na to , fakt, po 2. dniach, ale pupa szybko zaczęła się goić

Cytat:
Papa, daj jutro znać, jak minęła nocka
Zaraz napiszę

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a ja bym zjadła te bułeczki Uwielbiam je
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html
nie pamietam tylko czy z tego przepisu robiłam, bo mam wydrukowany i wpięty do segregatora.
Wojtusiu, Ty to chyba lubisz pichcić, co?

Cytat:
Dobrze, że znalazłaś przyczynę, a swoją drogą to szkoda, że Maciuś taki wrażliwiec skórny

Będziesz gotować o tej porze?
...
Teraz dochodzę od czego ma te plamki, o których kiedyś pisałam. Niestety ma już na całym ciałku :kwaśny: tylko mało. Podejrzewam, że od zmiany proszku. No nic zobaczymy...

Przeważnie o tej porze gotuję Maciulkowi. Nie chce mi się, ale muszę

Cytat:
...mam nadzieję, że to nie wirus

mój to się przemieszcza ostatnio o 180 stopni w łóżeczku
mam nadzieję, że w razie kłopotów żołądkowych by się obudził
...
Raczej nie

Maciek też przyjmuje w nocy tysiąc pozycji, tylko przed wymiotami nie kręci się, tak jakby nic Mu nie było i tak jak leży od razu chlusta.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
...mi tez nie odpowiadaja pampersy.Nie tyle co pupie co mi.
Uwielbiam biedronkowa dade lawendowa.
...
Mnie odpowiadają tylko Huggies'y, ponieważ są szywniejsze i super nasączone, ale jak znam życie to co mama, to inna opinia.

super, że Laurce nic nie dolega, a Ty uspokoiłaś się.

Cytat:
...Chyba były dwie pobudki (Idzie ku lepszemu, jak już nie pamiętam , ale
...Mieliśmy dzisiaj jechać do Zoo, po powrocie Małża z uczelni, ale pogoda nie bardzo. Boję się będzie padało
Okaże się później co robimy.
...
, ale

Oooo, Zoo, zapomniałam. Przecież do Wawy mamy rzut beretem Też musimy koniecznie pojechać. Choć chciałabym do Gdańska, tam jest najładniejsze Kto był, to na pewno potwierdzi.

Cytat:
...Teraz poszli z Małżem na spacer, a potem idziemy razem na obiad

...
Moi też poszli Fajnie

Daj całego i obserwuj co robi, jak je. Ewentualnie zweryfikujesz to

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
...Magi, jak tam dzisiaj Macius? Mam nadzieje, ze wymioty ustały i jest wszystko w porzadku

Maciulek ma bardzo wrazliwa pupke.
Kuba uzywał juz chyba wszystkich rodzajów chusteczek i nigdy nic mu nie wyskoczyło.
...

Jest ok

Niestety, to prawda

Zuzeczko
Olinko
Majeczko
i Weroniczko , a od Maciulka

---

Witam moje piękne
Wymioty okazały się jednorazowe

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:54   #3854
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee, wiecie o za drogie to wszystko. Nic nie mam i muszę kupić wszystko (2 bluzki w szafie w miarę ok i jedna bluza gap). Chyba sobie daruję...W czym ja nad morzem będę chodziła?
Mogłoby być ciepło, to cały dzień na plazy się będzie siedzieć, potem tylko jakaś kiecka koło domku

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ja żartuję, tzn. omlet pyyycha (nie spodziewałam się), ale się tak z Toba "droczę", żebyś mnie nie kusiła
Na działce to Małż mi będzie podawał .... grilla

Też tak się zastanawiałam, ale to jest tylko ciekawość. Swoją kaszkę nie raz zostawi i widzę, że już nie może

Na mojego rowka...o nie
Może kup jeszcze jedną bluzę i ze 2 tanie bluzeczki?

Ale bym zjadła karkóweczkę z grilla z ziemniaczkami

Ale ciekawość powinna zniknąć po spróbowaniu , najlepsze jest to, że staram się robić sobie jedzenie, jak Kubuś jest zajęty zabawą, wystarczy chwila nieostrożności, brzęknie łyżeczka czy widelec i już słychać, jak Kubuś szybciutko raczkuje zobaczyć, a co mama tam je

, oj nie bądź samolubna

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Teraz dochodzę od czego ma te plamki, o których kiedyś pisałam. Niestety ma już na całym ciałku :kwaśny: tylko mało. Podejrzewam, że od zmiany proszku. No nic zobaczymy...

Przeważnie o tej porze gotuję Maciulkowi. Nie chce mi się, ale muszę
(...)
Maciek też przyjmuje w nocy tysiąc pozycji, tylko przed wymiotami nie kręci się, tak jakby nic Mu nie było i tak jak leży od razu chlusta.
(...)
Oooo, Zoo, zapomniałam. Przecież do Wawy mamy rzut beretem Też musimy koniecznie pojechać. Choć chciałabym do Gdańska, tam jest najładniejsze Kto był, to na pewno potwierdzi.

Moi też poszli Fajnie

Daj całego i obserwuj co robi, jak je. Ewentualnie zweryfikujesz to
(...)
Witam moje piękne
Ale proszek masz nadal dzieciowy, czy dla dorosłych?

Mnie by chyba mało co zmusiło, jeszcze o 21. to pół biedy, ale po 22. to raczej bym się nie porwała. O której chodzisz spać?

Dobrze, że masz tę nianię , zachowujesz zimną krew wtedy?

Potwierdzam, choć nie znam warszawskiego

, ale takie rzeczy to się pisze na początku i najlepiej na kolorowo

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-30, 12:06   #3855
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
p4w ja odradzam te z malymi elementami w srodku, bo latwo malymi paluszkami wyskubac.Są tak cienkie ze rwą się na kawaleczki ktore ląduja w buzi
Tak, to jest kiepski pomysł przy małych dzieciach.Trzeba na to uważać, żeby takich nie kupic

Cytat:

Witam moje piękne
No to rewelacja, baaardzo się cieszę

Cytat:
Może kup jeszcze jedną bluzę i ze 2 tanie bluzeczki?

Ale bym zjadła karkóweczkę z grilla z ziemniaczkami

Ale ciekawość powinna zniknąć po spróbowaniu , najlepsze jest to, że staram się robić sobie jedzenie, jak Kubuś jest zajęty zabawą, wystarczy chwila nieostrożności, brzęknie łyżeczka czy widelec i już słychać, jak Kubuś szybciutko raczkuje zobaczyć, a co mama tam je

, oj nie bądź samolubna
No chyba tak muszę, żeby mieć na zmianę. Ew. wezmę jeszcze jedną taką co jest mało wyjściowa, ale wieczorem, czy po domku będzie ok

Mmmm, ale ja tylko drób
Będę patrzyła jak Małż i Bartek zajadają się np. kiełbaskami i karkówką

Ale dzieci są ciekawe każdego nowego kęsa, bo przecież nie wiedzą czy dalej nie ma nic ciekawszego

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

O Bąbel wstał
Stary 2010-05-30, 12:09   #3856
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc mamuski

Sto lat dla naszych malych solenizantek: roza:

Wercia dziekuje za zyczonka

my juz po kosciolku- mala przespala cala msze , nawet do domu wrocilismy a ta dalej spala, bylam z nia jeszcze na dworku i potem sie obudzila

ide na kawke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:28   #3857
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Ale proszek masz nadal dzieciowy, czy dla dorosłych?

Mnie by chyba mało co zmusiło, jeszcze o 21. to pół biedy, ale po 22. to raczej bym się nie porwała. O której chodzisz spać?

Dobrze, że masz tę nianię , zachowujesz zimną krew wtedy?

Potwierdzam, choć nie znam warszawskiego

, ale takie rzeczy to się pisze na początku i najlepiej na kolorowo
, do tej pory prałam w Jelpie, tylko mama kupiła mi Dzidziusia. Stwierdziłam, że też jest dla dzieci i zaczęłam w nim prać. Wróciłam wczoraj do Jelpa i zobaczymy...

Wcześnie Maćkowi gotuję raz w tygodniu albo co 10 dni, więc wtedy kładę się późno. Dwa razy porwałam się na gotowanie w ciągu dnia z Maćkiem Trwało to od rana do wieczora, bo Malutek nie rozumiał, że mama gotuje mu zapas obiadków Dlatego wolę poświęcić jeden wieczór.

Oj, nie raz już się sprawdziła Tyle razy przechodziliśmy już wymioty, że teraz już co raz bardziej zimną , ale pamiętam pierwszy raz Boję się tylko tych wymiotów na leżąco i serce boli patrząc, jak mój Malutek się męczy

W warszawskim byłam jakieś cztery lata temu, no może pięć. W gdańskim - dwa lata temu.

Zapamiętam

Cytat:
...No to rewelacja, baaardzo się cieszę
...

--- Idę się wykąpać. Rychło w czas - południe

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-30, 12:43   #3858
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zdrzemnelismy sie z malym

teraz wyslalam TZ do sklepu wiec wieczorkiem bedzie carbonara

jak wroci to podzie z malym na spacer a ja ogarne chate troche
a jak pojedzie do pracy to pojade do mamy, co bede wdomu siedziec, a i tak musze Eryka odebrac bo zostal na noc u dziadkow

wszystkiego najlepszego dla Zuzi, Oliwki, Werc i Mai
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:27   #3859
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieci obiadek już zjadły i chciałam iśc na spacer, ale się zachmurzyło i chyba będzie padać...wrrr
Najwyżej jak Małż wróci, to może na plac zabaw pójdziemy.

A pisałam Wam, że Antoś zjadł pająka.......
Zatłukłam kiedyś takiego grubego w pokoju dzieci i leżał w kącie przy oknie balkonowym. Zapomniałam o nim. A tam Antoś ma swój kącik zabaw i wczoraj jak siedział przy pianinku itp, to go skonsumował, leżały tylko suche nóżki...Coś tam udało mi się z buzi wyciągnąc, ale nie wszystko
Stary 2010-05-30, 13:29   #3860
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

Zatłukłam kiedyś takiego grubego w pokoju dzieci i leżał w kącie przy oknie balkonowym. Zapomniałam o nim. A tam Antoś ma swój kącik zabaw i wczoraj jak siedział przy pianinku itp, to go skonsumował, leżały tylko suche nóżki...Coś tam udało mi się z buzi wyciągnąc, ale nie wszystko
, ale się uśmiałam.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-30, 14:17   #3861
UnholyOne
Ola-Unhola

Teraz to i ja sie smieje

Fajne takie cos?
http://www.allegro.pl/item1030015533...iel_sassy.html
Stary 2010-05-30, 14:47   #3862
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mmmm, ale ja tylko drób
Będę patrzyła jak Małż i Bartek zajadają się np. kiełbaskami i karkówką
O Matko , podziwiam , ja jestem taka, że mój Małż musiałby jeść to, co ja

Cytat:
, do tej pory prałam w Jelpie, tylko mama kupiła mi Dzidziusia. Stwierdziłam, że też jest dla dzieci i zaczęłam w nim prać. Wróciłam wczoraj do Jelpa i zobaczymy...

Wcześnie Maćkowi gotuję raz w tygodniu albo co 10 dni, więc wtedy kładę się późno. Dwa razy porwałam się na gotowanie w ciągu dnia z Maćkiem Trwało to od rana do wieczora, bo Malutek nie rozumiał, że mama gotuje mu zapas obiadków Dlatego wolę poświęcić jeden wieczór.

Oj, nie raz już się sprawdziła Tyle razy przechodziliśmy już wymioty, że teraz już co raz bardziej zimną , ale pamiętam pierwszy raz Boję się tylko tych wymiotów na leżąco i serce boli patrząc, jak mój Malutek się męczy
(...)
Zapamiętam
Prałam w Dzidziusiu pierwsze ubranka i było OK, teraz też wolę Jelpa, ze względu na zapach, no i w ogóle taki porządniejszy mi się wydaje.

Ja jestem już coraz bliżej gotowania obiadków, najgorzej mi będzie zacząć, bo ze mnie taka kucharka, że szkoda gadać , też pewnie będę musiała jakiś system opracować, bo na współpracę Kuby nie liczę

Współczuję , Kuba wymiotował 2 razy, za każdym razem po zakrztuszeniu się wodą, myślałam, że zejdę na zawał

No

Cytat:
O kurka

Cytat:
Teraz to i ja sie smieje

Fajne takie cos?
Fajne, ja muszę kupić jakąś zabawkę do kąpieli, Kuba ma tylko zwykłą żółtą kaczuszkę i żółwia Sassy. Używa ich do gryzienia , poza tym skupia się na tym, jakby tu szybciutko stanąć w wanience i nie dać się umyć

Wróciliśmy z obiadu, ale się objadłam

Teraz kawka i muszę być gotowa po drzemce Kuby, bo marudzi, że ho ho

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-30, 14:57   #3863
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
O Matko , podziwiam , ja jestem taka, że mój Małż musiałby jeść to, co ja

Prałam w Dzidziusiu pierwsze ubranka i było OK, teraz też wolę Jelpa, ze względu na zapach, no i w ogóle taki porządniejszy mi się wydaje.

Ja jestem już coraz bliżej gotowania obiadków, najgorzej mi będzie zacząć, bo ze mnie taka kucharka, że szkoda gadać , też pewnie będę musiała jakiś system opracować, bo na współpracę Kuby nie liczę

Współczuję , Kuba wymiotował 2 razy, za każdym razem po zakrztuszeniu się wodą, myślałam, że zejdę na zawał

No

O kurka

Fajne, ja muszę kupić jakąś zabawkę do kąpieli, Kuba ma tylko zwykłą żółtą kaczuszkę i żółwia Sassy. Używa ich do gryzienia , poza tym skupia się na tym, jakby tu szybciutko stanąć w wanience i nie dać się umyć

Wróciliśmy z obiadu, ale się objadłam

Teraz kawka i muszę być gotowa po drzemce Kuby, bo marudzi, że ho ho
A ja właśnie zamierzałam sobie kawkę zrobić

My mamy słonia i kaczuchę, ale teraz przesiądziemy się do dużej wanny, więc trzeba troszkę więcej atrakcji, bo samo cclapanie na długo nie wystarczy

Idę położyć Bąbla zaraz, bo już marudzi
Stary 2010-05-30, 15:02   #3864
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie zamierzałam sobie kawkę zrobić

My mamy słonia i kaczuchę, ale teraz przesiądziemy się do dużej wanny, więc trzeba troszkę więcej atrakcji, bo samo cclapanie na długo nie wystarczy

Idę położyć Bąbla zaraz, bo już marudzi
No tak, Antek i Kuba mają jakąś część wspólną drzemki

A my mamy tylko brodzik , Kuba lubi jeszcze zakrętkę od Emolium, wkłada prawie całą do buzi i tak leży zadowolony

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-30, 15:07   #3865
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Wojtusiu, Ty to chyba lubisz pichcić, co?
uwielbiam tylko teraz mam mniej czasu za sprawą Oliwki

Cytat:
o matko, dobrze ze martwy i ususzony był
Cytat:
Teraz to i ja sie smieje

Fajne takie cos?
całkiem fajne

Jedziemy na spotkanie ze znajomymi. TZ dzisiaj działa mi na nerwy, ale moze sie poprawi
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:27   #3866
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

posprzatalam chate - dzwonie do TZ, ze zaraz podlogi wyschna i moze przyjsc z malym bo obiadek mu grzeje a on mowi, ze maly mu zasnal i on idzie z nim na piechote do tesciowej

czyli obiadek zje tam
a ja sie szykuje, jade do Eryka i pojdziemy na rower i TZ malego mi na plac przyprowadzi

milego dzionka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:30   #3867
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No tak, Antek i Kuba mają jakąś część wspólną drzemki

A my mamy tylko brodzik , Kuba lubi jeszcze zakrętkę od Emolium, wkłada prawie całą do buzi i tak leży zadowolony

A pokazać jak zasnął?
Zakrętki ulubiona rzecz, ja się ich strasznie "boję", bo różne historie się słyszy (nie wiem jaka jest od emolium )

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
uwielbiam tylko teraz mam mniej czasu za sprawą Oliwki

o matko, dobrze ze martwy i ususzony był

całkiem fajne

Jedziemy na spotkanie ze znajomymi. TZ dzisiaj działa mi na nerwy, ale moze sie poprawi
No całe szczęście, bo już się bałam, co by było, dyby był żywy....fuuuuu

Żeby się poprawił
Miłego
Stary 2010-05-30, 15:36   #3868
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

A pokazać jak zasnął?
Zakrętki ulubiona rzecz, ja się ich strasznie "boję", bo różne historie się słyszy (nie wiem jaka jest od emolium )
Pokaż , a przy cycu usypiałaś?

To nie jest w zasadzie zakrętka, tylko taka miarka. A jakie historie? Bo ja nic nie słyszałam

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-30, 15:42   #3869
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Pokaż , a przy cycu usypiałaś?

To nie jest w zasadzie zakrętka, tylko taka miarka. A jakie historie? Bo ja nic nie słyszałam
Chciałam, ale się najadł (cyca) i zdecydował, że się pobuja w leżaku (sam na kuckach) i padł w końcu

Ogólnie, chodziło mi o zakrztuszenia różnym przedmiotami
A miarka, to ok
Stary 2010-05-30, 15:45   #3870
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam, ale się najadł (cyca) i zdecydował, że się pobuja w leżaku (sam na kuckach) i padł w końcu

Ogólnie, chodziło mi o zakrztuszenia różnym przedmiotami
A miarka, to ok
Jejku, jaki słodziutki

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości