Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-30, 10:14   #4951
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

dziewczyny informuję o promocjach na dziecięce ciuszki w tesco
po obiadku wybieram się na małe zakupki

byłam wczoraj w h&m i marcs&spencer ale ceny szok!!

falbala a nie da rady tam znaleźć jakiegoś gina-Polaka ?? po co masz się zadręczać i stresować 4 tygodnie a zwolnienie z pracy stojącej na tym etapie ciąży to wg mnie już konieczność

Eveliouses stawiam na Igę lub Ingę
Stary 2010-05-30, 10:29   #4952
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Szokoladko i Elenko bardzoooo dziękuję za tak cudneee i sympatyczne podsumowanie mojej osoby aż mi cieplej na serduszku,naprawdę,strasz nie miło coś takiego o sobie przeczytać...Dzięki
a kompleksy to ja mam,oj mam hehe ale to chyba jest niemożliwośćią znaleźć kobietę/dziewczynę bez kompleksów,no nie??!!
i szczerze powiem,niewiem skąd ta radość sie we mnie bierze bo po ostatnich przejsciach(śmierć mojej najukochanszej i najcudniejszej Mamci 7 mcy temu)to powinnam raczej odwrotnie...
Ale widać,nie to mi jest pisane i Mamcia robi wszystko,żebym patrzyła do przodu a nie wstecz...choć cholernie mi Jej brak...

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:32   #4953
malwina1204
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki mój tż zrobił mi niespodzianke i wrocił z zagranicy jestem taka szczesliwa ze nawet komputera nie wlaczyłam

a mam do was pytanie tż wrócił po 1,5mcu i mam problem z SEXEM takie coś że nie mogę żadnym sposobem dość do ORGAZMU.Jedynie wczoraj wziełam oliwki którą się smaruje , tą oliwką się posmarowałam na dole jakoś doszłam czy wam się to zdarza,pewnie za sucha jest.

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:32   #4954
Eveliouses
Raczkowanie

acha Elenko mi się bardzo podobają Twoje typy imion,też takie raczej mało spotykane i stawiałabym na INGĘ i LAURĘ
pozatym czemu macie rezygnować z imienia,które się WAM podoba????bo ktoś bliski daje podobne???stanowczo prostestuję,no chyba ,że będzie Laurato jest ok buźkaaa

Stary 2010-05-30, 10:37   #4955
malwina1204
Rozeznanie

KARINA -nie
IVETTA- nie
INGA-tak
INEZ-nawet bardzo na tak
IGA - nie
KAMILA- nie
LARYSA-nie
OKTAWIA-nie

a chłopak to wiadomo
RADOSŁAW BARTOSZ
Radek mi się nie podoba a Bartosz Bartuś śliczne

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:45   #4956
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczynki,

wczoraj cały wieczór pisałam pracę mgr, świetnie mi szło, ale przed pierwszą poszłam spać, bo mnie brzuch od siedzenia rozbolał:/ zaraz piszę dalej

elenka, jak dla mnie Róża i Laura ślicznie
Stary 2010-05-30, 10:48   #4957
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
co do imion to ja nadal mam dylemat czy Róża czy Inga czy Kalina czy Laura
Kalina
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 11:00   #4958
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ninaad, mam nadzieję, że posiew wyjdzie dobrze. Może pomogą zwykłe leki naturalne, typu żurawina itp.? A co do szyjki - tylko więcej odpoczynku pewnie coś pomoże. Ale rozumiem - za oknem pięknie, to nie chce się leżeć
chce się leżeć i spać Ale do pracy trzeba chodzić- póki co nie mogę iść na L4

TŻ pojechał sobie na doroczny wielki przejazd rowerowy- tym razem beze mnie. Eh...brakuje mi w tym roku rowerkowania- no ale mieszkamy na górce, w okolicy brak płaskich terenów- no więc odpuściłam sobie pedałowanie w tym sezonie

Zmykam leżeć- pewnie znowu zaraz zasnę
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:14   #4959
nicole007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość

A co do wózków, to rzeczywiście tutaj w UK jest bardzo mały wybór takich, z pompowanymi kołami, a jak już to są drogie.
My zdecydowaliśmy na Tako Jumper X. Teraz "tylko" musimy zobaczyć go na żywo a to dopiero w czerwcu podczas wyjazdu do rodziców
Widziałam go otatnio na zywo. Pan zrobił cała prezentacje i jak dla mnie jest super.
Tylko mam pytanie do was dziewczyny czy waga 15 kg to duzy minus ??
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:32   #4960
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Widziałam go otatnio na zywo. Pan zrobił cała prezentacje i jak dla mnie jest super.
Również widziałam go na żywo, pytałam też kilka matek, które miały taki wózek i wszystkie były zadowolone.
A waga - dla mnie to żadna wada, bo nie muszę tego wózka nigdzie wnosić. Mieszkamy w domku na parterze (bez schodków), moi rodzice piętro wyżej, a teściowie w blokach na parterze. W krótką podróż wystarczy nam fotelik + stelaż.
Dla mnie niewątpliwym plusem jest bardzo bogate wyposażenie i funkcje wózka oraz niska cena.
Stary 2010-05-30, 11:35   #4961
falbala
Raczkowanie

naked21 - niestety gina polaka nie ma i na dodatek nie ma nikogo prywatngo do kogo moznaby tu pójsc.. stwierdzilam, że poczekam do konca tyg i pojade do szpitala na ostry dyżur i powiem, że nie wyjde do poki mnie ktos nie zbada. heh normalnie mozna zwatpić..

malwina1204 - co do sexu, to ja jakoś zupełnie nie mam ochoty od momentu jak tylko zaszlam w ciąże, niby pare razy cos kombinowaliśmy, ale jakos tak bez rewelacji. Mam nadzieje, że jak młody przyjdzie na swiat to mi sie odmieni, bo inaczej mój tż to sie chyba zapłacze.
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 11:55   #4962
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie ze dzidzius wazniejszy
o tak dzidzius wazniejszy....
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe a wczoraj w nocy mały z brzuszka bił się z kotem kot leżał na mnie, tak, że łapy na mój brzuch zachodziły i mały kopnąl... zwierz wstał i patrzy na brzuch podszedł i pyk łapą w brzucha... chwila ciszy i czuję, że mały oddaje, a kot cały czas łapą na brzuchu więc czuł to i znów to samo i tak kilka razy
slodko

a ja oficjalnie zakonczylam studia tzn mam wszytkie wpisy itd...
teraz tylko 11 zawiesc prace i oddac indeks a potem 30 obrona...
coraz bardziej sie stresuje
Stary 2010-05-30, 12:07   #4963
fem
Raczkowanie

cześć dziewczynki
generalnie nie chce mi się dzisiaj za bardzo pisać...
byliśmy z mężem wczoraj na spotkaniu ze znajomymi, którzy nie widzieli mnie od 4 mcy, więc dopiero zobaczyli brzuszek... jejku jacy mili byli, same komplementy, że ładnie wyglądam, że brzuszio duży... a tacy kochani i zabawni byli, że juz nie pamiętam kiedy sie tak uśmiałam... wszyscy byli u nas na ślubie 3.10.2009 i termin rozwiązania mam na 3.10 (ale traf... co...) i się pytali czy będziemy jakąś rocznicę wyprawiać, na to mój mąż pewnie na porodówce będzie impreza... i wszyscy się z tego usmiali

Eveliouses bardzo śliczne włoski masz, zawsze mi się tego typu kolory podobają... intensywne i żywe...
co do imienia to ja mam na imię Kamila i jestem bardzo z niego zadowolona... nie jest oklepane...mnie zawsze podobało się imię Magdalena, ale mój mąż kręci nochalem...więc po kilku naradach jeśli urodzi się dziewczynka będzie nosić imię Lidia, a chłopczyk Jakub

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A upiekłam moją ulubioną kapratke, tylko nie miałm papieru śniadaniowego ani foli alumniniowej w domku i położyłam na spód papier do drukarki..i tu zrobiłam błąd....
Nie chce się odlepić
Odkleja się z ciastem...buuu......

Wczoraj naszła mnie taka ochota na lody że szok...
dobra jesteś... z tym papierem...a na lody to ja mam cały czas ochotę...mniam...w łaśnie teraz też

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:13   #4964
Astorianka
Raczkowanie

Przez ten cholerny remont jestem rzadziej przed kompem. Wchodzę wczoraj wieczorem i przeżyłam szok patrząc ile mam do czytania Na szczęście dzisiaj jakoś mniej więc zdążę i będę na bieżąco
Zaczynam się wkurzać na ekipę, która robi łazienki. Grzebią się jak muchy w smole. Dwie łazienki, dwóch fachowców, a remont trwa trzeci tydzień... I gdyby jeszcze jedną zrobili do końca i wtedy rozpoczęli drugą byłoby łatwiej, a tak? Obie rozkute, wanny/prysznica brak. Kąpiele w misce, bądź latanie po znajomych tez zaczyna byc męczące... Ech

Właśnie wróciłam ze spaceru Moi rodzice zabrali mnie i psa na spacer i prawdę mówiąc zaskoczyli mnie Bo to zawsze ja pokazywałam im nowe rzeczy, a tutaj oni. Fajnie było. Prognozy straszyły deszczem, a tu słonko, chmurki, las, ptaki, spokój. Rewelacja, po prostu rewelacja

Cytat:
co do imion to ja nadal mam dylemat czy Róża czy Inga czy Kalina czy Laura
Jak dla mnie - Laura, Inga, Róża i Kalina, w takiej kolejności

A z poprzedniego rankingu
Kamila, Inga, Iga, Oktawia,Karina - może dlatego, ze znam dwie paskudne Kariny i jakos mi to wystarczy

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

Spokojnie Obrona to jeden z najprzyjemniejszych i najłatwiejszych egzaminów.. Przynajmniej dla mnie taki był. Życzę wszystkim takich obron
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:22   #4965
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
super
a obroną się nie stresuj, bo naprawdę nie ma czym... Jeśli pisałaś pracę sama w 100%, to zdasz bez najmniejszego problemu Zresztą.. sama się przekonasz
Stary 2010-05-30, 12:24   #4966
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej kobietki
Wczoraj mieliśmy gości..
Okazało się że ta znajoma co u mnie była tez jest w ciązy i ma termin dzień po moim no i bedzie rodziła w tym szpitalu co ja..ale fajnie, moze sie spotkamy na porodówce....
ale ona ma apetyt...wsuneła 4 kawałki takiej giga pizzy która upiekłam i to jeszcze polane duuużą ilością sosu czosnkowego
Śmiałą się że będzie teraz biegła za autem do domu...
Niestety szybciutko się do domu ulotnili bo z 2 godzinki tylko byli
Przyznam że zazdroszcze jej męża..normalnie tak dba o nią że szok!! Śniadanka do łóżaka, jak tylko mrukneła że coś ją plecy bolą t ten myk..wstaje i juz się zbiera do domu... Mój to co najwyżej by kazał mi iść sie połozyć do drógiego pokoju..a jak kiedys na grilu byliśmy to kazał mi do auta iść spać bo On nie ma zamiaru towarzystwa opuszczać....
Ale ja w sumie naraznie na nic nie narzekam... ta znajoma to teraz z 90 kg waży i wcale jej się nie dziwie że ja plecuszki bolą..
Ona się jednak waga nie przejmuje bo lekarz jej kiedys powiedział że mają nikłe szanse na dziecko, przyjmowała hormony po których tyła..
no ale się opłaciło..po 3 latach będa mieli córeczke

Pochwaliłam się że mam mnustwo energi... a dzis leże łózku i nic mi sie nie chce..ale to chyba wina ciśnienia ....
Dominiś kumpluje dziś z tatusiem a ja mam luzik

Musze wyciągnąć starego na lody bo mi się chce

miłej niedzieli
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:41   #4967
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
oj Martucha Ty zdolna kobita to dobrze będzie

a mnie zgaga ciągle męczy, obojetnie co zjem czy wypije, ciągle to samo chyba zacznę jakieś tabsy brać
i znów mam aftę w buzi.... tamta jeszcze nie zeszła a już kolejna... wszystko się mnie po prostu czepia teraz

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:45   #4968
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza i mam podejrzenie cukrzycy
Narazie to tylko podejrzenia, spokojnie. Jak coś potwierdzą to najwyzej zmienisz dietę i już

Cytat:
Ja wiem, panikuję ... Ale to skierowanie na patologię mnie wystraszyło... Dlaczego od razu na patologię
No bo gdzie indziej mają kłaść ciężarne "z problemami"? Tylko na patologii, moze nie najlepiej brzmi, ale nie jest tam tak groźnie.

Cytat:
A i znerwowała mnie babka z allegro...
Kupiłam paczuszke dla Dominisia.. zapłaciłam kozystając z funkcji "płace z allegro" a ta stwierdziła że powinnam jej na konto zapłacić bo ona se płące z allegro nie skonfigurowała..:mur :
Ja też sie wneriwam na tą opcje wpłaty, sama z niej nie korzystam i nie chcę zeby ktos mi tak wpłacał, ale tego nie można wyłączyć. Bo ja np wole wpłacić bezpośrednio sprzedającemu na konto niż robić to za pośrednictwem allegro. Ale babka moze się tłumaczyć jak chce, taka opcja jest i miałaś prawo skorzystać, a skonfigurowanie konta to kilka minut więc musi to zrobic. W razie problemów pisz do allegro, pomogą.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u mojego gina. Poskarżyłam się oczywiście na szpital. Zbadał, szyjka pięknie trzyma. Wszystko mam w normie.
Niepotrzebnie cie martwili w szpitalu!

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że pisałyście o wózeczkach. Ja wybrałam całkiem inny, a dokładnie Espiro Atlantic, ale jak mi go Pan pokazał w sklepie to szybko zmieniłam zdanie i narazie pozostaje przy Tako Warrior ale jeszcze nie zamówiony, więc mogę zmienić zdanie przy następnej wyprawie do sklepu.
To od wczoraj nasz faworyt! Również ze względu na cenę. A dlaczego wy zrezygnowaliście???
Pojechaliśmy wczoraj do dużego sklepu z wózkami i z tych, które by nam pasowały to początkowo są 3 modele: x-lander chyba xa, jedo fyn i właśnie ten espiro atlantic. Okazało się, ze wiekszość wózków ma bardzo nisko gondole i wyglądamy z takim wózkiem komicznie a schylanie do gondoli byłoby męczące. Także szukaliśmy "wysokiego" wózka (Pomidorka wie o czym mówię, bo mówiłyśmy o tym w Toruniu). Zobacze jeszcze co da sie znaleźć w komisach. Ten jedo fyn był fajny, bo miał podnoszone jakby oparcie w gondoli, ale za to miał strasznie wąskie kółka, a espiro miał takie fajne grubaśnie (i fajne aluski ). Ale wiem na pewno, ze wybór mamy ograniczony, bo najwięcej jest wózków "niskich"

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Tak jak nie miałam pomysłu na imię dla dziewczynki tak od wczoraj jest kilka opcji:
KARINA
IVETTA
INGA
INEZ
IGA
KAMILA
LARYSA
OKTAWIA

a chłopak to wiadomo
RADOSŁAW BARTOSZ

Jak macie chwilkę to piszcie które z dziewczęcych imion wam się podoba,zrobie sobie ranking dziękuje
Mi jedynie Kamila się podoba (ewentualnie), bo reszta to dla mnie imiona takie trochę "wydziwione" a ja tam jestem za klasycznymi.

Cytat:
A upiekłam moją ulubioną kapratke, tylko nie miałm papieru śniadaniowego ani foli alumniniowej w domku i położyłam na spód papier do drukarki..i tu zrobiłam błąd....
Nie chce się odlepić
Odkleja się z ciastem...buuu......
Na ten pomysł bym nie wpadła, bo wiadomo, ze taka karta szybka wciąga wilgoć. Przecież wystarczy wysmarować blachę tłuszczem i wysypać mąka (tak radzą w przepisie na karpatkę).

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a czy nie wydaje sie wam ze X lander ma mala gondolke?
Z zewnątrz to niektóre gondolki wydają sie naprawdę małe, ale faktycznie jest tak, ze każda ma wewnątrz w granicach 80cm. Kwestia grubości materiału, obudowania gondolki, wielkości budy. Bo też na to wczoraj zwróciłam uwagę, ale jak sie porówna wymiary to wszystkie podobne.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:02   #4969
Eveliouses
Raczkowanie

Eveliouses bardzo śliczne włoski masz, zawsze mi się tego typu kolory podobają... intensywne i żywe...
co do imienia to ja mam na imię Kamila i jestem bardzo z niego zadowolona... nie jest oklepane...mnie zawsze podobało się imię Magdalena, ale mój mąż kręci nochalem...więc po kilku naradach jeśli urodzi się dziewczynka będzie nosić imię Lidia, a chłopczyk Jakub

Fem,dzięki za pochwałę włosków i wzięcie udziału w moim "rankingu imiennym" hihi
Mam kumpelkę Lidkę i fajna dziewczyna z niej a Kubuś też mi się podoba tylko,że moi znajomi mają tak psa nazwanego głupio wiem,ale to oni powinni psa nie nazywać ludzkim imieniem,tak jak maxy itp.no nie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 13:08   #4970
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:

Fem,dzięki za pochwałę włosków i wzięcie udziału w moim "rankingu imiennym" hihi
Mam kumpelkę Lidkę i fajna dziewczyna z niej a Kubuś też mi się podoba tylko,że moi znajomi mają tak psa nazwanego głupio wiem,ale to oni powinni psa nie nazywać ludzkim imieniem,tak jak maxy itp.no nie?
Kuba to faktycznie bardzo popularne imię dla psów, przynajmniej w moim mieście Naprawdę. Kubusiów, Maxów, Kaji jest tu mnóstwo i to od lat...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:12   #4971
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Obkupilam sie jak szalona i mam juz zakaz kupowania ubranek rozmiar 62 W Tesco duze promocje np
* paczka body dlugi rekaw, kolorowe - 5 sztuk za 24 zl,
* spioszki 3 sztuki kolorowe Disney za 34
*spioszki biale 3 sztuki za 21 zl
* czapeczki dwie za 11 zl
* spodenki kolorowe 2 pary za 21 zl
*bardzo tanie byly tez body ktorki rekaw, ale ja juz mam duzo i nie patrzylam...
Oj duzo kupilam bo wszytsko poprzeceniane, a mialam jeszcze bona ze 10 zl taniej

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-30 o 13:21
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:38   #4972
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja też sie wneriwam na tą opcje wpłaty, sama z niej nie korzystam i nie chcę zeby ktos mi tak wpłacał, ale tego nie można wyłączyć. Bo ja np wole wpłacić bezpośrednio sprzedającemu na konto niż robić to za pośrednictwem allegro. Ale babka moze się tłumaczyć jak chce, taka opcja jest i miałaś prawo skorzystać, a skonfigurowanie konta to kilka minut więc musi to zrobic. W razie problemów pisz do allegro, pomogą.

Na ten pomysł bym nie wpadła, bo wiadomo, ze taka karta szybka wciąga wilgoć. Przecież wystarczy wysmarować blachę tłuszczem i wysypać mąka (tak radzą w przepisie na karpatkę).

.
Już wyjaśniliśmy sprawę z allegro i kobieta obiecałą przesąłc ciuszki jak najszybciej

Co do karpatki to chyba w tej ciąży na mózg mi padło...
Niby jestem dobra w pieczeniu placków...
Sposób z papierem z drukarki spradwdzał się z biszkoptami
No ale wysuszyłam dobrze ciasto karpatkowe i powolutku papier oderwałam...no ale przyzm się że karpatkę miałam w nieco szczuplejszej wersji
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:37   #4973
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Kupowalyscie juz posciel do lozeczka? Ogladalam na allegro ale nie wiem czy jest ok.

A zauwazylam tez posciel do wozka- ale czy ona sie zmiesci np jak kupie wozek x lander ?

Pochwale sie tez brzuszkiem - 24 tydzien

Aha- kiedy planujecie zaczac chodzic do szkoly rodzenia.....? bo ja sie wlasnie zastanawiam, czy juz nie warto sie zapisac.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-30 o 14:56
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 16:33   #4974
falbala
Raczkowanie

kurcze jaka tu cisza dzisiaj..
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 17:37   #4975
Szczęśliwa
Zadomowienie

Widzę, ze w Weekend panowała tu względna cisza. I dobrze, bo mało jest do nadrabiania Pogoda ładna, to pewnie wszystkie wybyły w teren
Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
o mój maluszek waży 500gram Wszystko jest z nim w porządku, wszystkie organy uwidocznione i jego sisior, który w porównaniu do nogi był olbrzymi :P Pani doktor powiedziała, że dziecko jest duże "na swój wiek", a Wasze jaką osiągneło wagę po skończeniu 21 tygodnia??
Moja córa w 21 tyg 3 dni ważyła 420 g i zdaniem lekarza jest średniakiem. W tej chwili dzieci rozwijają się swoim tempem i nie ma co porównywać.

Cytat:
Tak jak nie miałam pomysłu na imię dla dziewczynki tak od wczoraj jest kilka opcji:
KARINA
IVETTA
INGA
INEZ
IGA
KAMILA
LARYSA
OKTAWIA
Szczerze mówiąc to żadne z wymienionych imion nie jest w moim guście, ale gdybym musiała wybrać to chyba Inga lub Kamilka.

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
To który jest aktualny
Na wydruku z USG jest napisane TP 22.09 a nie 3.10
Jeśli miałaś regularne cykle to trzymaj się terminu z OM, on jest stały i niezmienny, a wymiary dziecka przy każdym usg mogą wskazywać na inny termin porodu.

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
hej dziewczyny a ja zadzwoniłam do pracy i powiedziałam, że przez tydzien mnie nie bedzie..
No i dobrze, skoro potrzebujesz odpoczynku to się nie wahaj. Należy Ci się

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
mam do was pytanie ........Jedynie wczoraj wziełam oliwki którą się smaruje , tą oliwką się posmarowałam na dole jakoś doszłam czy wam się to zdarza,pewnie za sucha jest.
Lepiej kup jakiś profesjonalny żel do takich celów, bo taka oliwka do ciała nie jest wskazana, jeszcze dostaniesz jakiegoś stanu zapalnego albo uczulenia.

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Zależy, ja mieszkam na parterze i mój wózek będzie ważył ok. 15 kg. Ale gdybym miałam go sama wnosić na 4 piętro to pewnie bym szukała lżejszego.

waniliaania2009- ładny brzuszek.

Martucha tak jak mówiły już dziewczyny obrona to najprzyjemniejszy egzamin z całych studiów- nie da się oblać. Ja przeżyłam 3 obrony- 2 x licencjat i 1 x magisterka. No i jeszcze 4-tą mini obronę na podyplomówce, tą ostatnią chyba wspominam najgorzej- żadnego pytania z pracy, ledwo przeszłam

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 17:59   #4976
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Chciałam tym z Was, które prawie zdecydowały się na X Landera, powiedzieć, zwróćcie uwagę przy spacerówce, czy oparcie u siedzącego dziecka będzie pod kątem prostym. My mieliśmy 2 lata temu X Landera i córka siedziała w nim trochę jak w Mercedesie, czyli nie mogła siedzieć zupełnie prosto. Pozycja była taka dosyć odchylona do tyłu.
XLander waży ok 15 kg, ten z pompowanymi kołami i to było dla mnie za dużo. Jestem drobnej postury (poza okresem, kiedy jestem w ciąży ) i samo wciąganie wózka po stromej pochylni do klatki schodowej było dla mnie męczące. Wiem, że teraz XLander ma piankowe koła i prawie byśmy się na niego zdecydowali, ale to odchylone oparcie nas zniechęca.

Aha, ktoś pytał o ubranka niemowlęce z kapturem. Ja miałam ich dużo (po innych dzieciach z rodziny) i uważam, że kaptur jest zbędny, a wręcz przeszkadza.

Edytowane przez Ineczka33
Czas edycji: 2010-05-30 o 18:00
Ineczka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:03   #4977
bordowa
Wtajemniczenie

Aż tak smutno jak nic nie piszecie A ja się chciałam odprężyć przed jutrzejszym szpitalem i poczytać ... No i okazuję się, że pojadę sama - o 6:00 , bo do naszego cudnego szpitala autobusy raz na 2 godziny ... Tż miał jechać ze mną, ale żaden kolega go nie zastąpi na dyżurze, chociaż on ciągle za nich jeździ ... Takich ma kumpli

Ostatnio w nocy budzę się z bólem zewnętrznej strony ud, tż mówi że to naprężenia mięśniowe, ale nie wiem skąd się biorą ... Też tak macie?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:08   #4978
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio w nocy budzę się z bólem zewnętrznej strony ud, tż mówi że to naprężenia mięśniowe, ale nie wiem skąd się biorą ... Też tak macie?
Mnie często boli w pachwinach i przy wejściu do pochwy. Ale gin uspokaja mnie, że to wiązadła i jest niegroźne dla ciąży. Przy drugiej ciąży mięśnie nie są już tak wytrzymałe jak wcześniej i stąd te bóle. Cóż, starość , nie radość Uda mnie jeszcze nie bolą Może wszystko przede mną
Stary 2010-05-30, 18:43   #4979
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a mnie zgaga ciągle męczy, obojetnie co zjem czy wypije, ciągle to samo chyba zacznę jakieś tabsy brać
i znów mam aftę w buzi.... tamta jeszcze nie zeszła a już kolejna... wszystko się mnie po prostu czepia teraz
Ja mam tak samo co bym nie zjedla i nie wypila to zgaga ale wyczytalam ze dobrze jest wypic sobie szklanke letniego mleka (wyprobowalam i nawet pomaga) no i zeby nie jesc za duzo, lepiej byc troche glodnym niz za bardzo pojedzonym. I migdaly bardzo dobre na zgage ale ja ogolnie nie przepadam za nimi wiec lecze sie mlekiem Jakos wole domowe sposoby niz syropki czy tabletki.
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:52   #4980
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

mnie bola posladki i plecy uda nie ale w nocy strasznie c ierpna mi rece i nogi w dzien czasem tez

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo co bym nie zjedla i nie wypila to zgaga ale wyczytalam ze dobrze jest wypic sobie szklanke letniego mleka (wyprobowalam i nawet pomaga) no i zeby nie jesc za duzo, lepiej byc troche glodnym niz za bardzo pojedzonym. I migdaly bardzo dobre na zgage ale ja ogolnie nie przepadam za nimi wiec lecze sie mlekiem Jakos wole domowe sposoby niz syropki czy tabletki.
maslanka tez pomaga wspolczuje zgagi mnie naszczescie nie dopadla no czasem mam ale narzekac nie moge

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Obkupilam sie jak szalona i mam juz zakaz kupowania ubranek rozmiar 62 W Tesco duze promocje np
* paczka body dlugi rekaw, kolorowe - 5 sztuk za 24 zl,
* spioszki 3 sztuki kolorowe Disney za 34
*spioszki biale 3 sztuki za 21 zl
* czapeczki dwie za 11 zl
* spodenki kolorowe 2 pary za 21 zl
*bardzo tanie byly tez body ktorki rekaw, ale ja juz mam duzo i nie patrzylam...
Oj duzo kupilam bo wszytsko poprzeceniane, a mialam jeszcze bona ze 10 zl taniej
WOW no to się opłacało ja musze sie wybrac moze jutro

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości