|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Nam tez na SR mowili o masowaniu, palcami to sie robi wklada jeden palec, pozniej sie dodaje nastepne i sie hartuje szyjke aby byla bardziej elastyczna. Skarpetki sliczne ja mam te z malpka a tych z kiciami nie widzialam, ale sa boskie!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() ale palcami tak zeby szyjke az masowac? u mnie moja gina nawet jak bada szyjke to bardzo krotko, bo mowi ze masowanie szyjki moze porod wywolac.. wiec juz sama nie wiem :| a u mnie w Rossmanie bylo strasznie duzo różniastych różowych, za to nie bylo wogóle takich uniwersalnych i dla chlopaka i dla dziewczynki z takich dla chlopaka byly tylko pingwinki niebiesko-czarne aa no i małpeczek było najwięcej chyba z 10 par minimum zostało ![]() aa no i dziewczyny pamiętajcie, że jutro w Biedronce promocja na te Kubusiowe pierdołki ![]()
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-05-30 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() anoxa koniecznie daj znac co u ciebie. mam nadzieje ze to nic powaznego. wspolczuje nieciekawej nocki Basiu slicznie wygladasz ![]() ![]() papeteria ![]() pilotka http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7423110 my bylismy juz w biedronce, teraz nastawilam rosolek a po obiedzie jedziemy do h&m zobaczyc te ciuszki ze snoopym a z tym masowaniem to ja slyszalam ze masuje sie wejscie do pochwy a nie szyjke. ale nie wiem juz sama
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-30 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
Masuje się skórę między wejściem do pochwy a odbytem by była bardziej elastyczna, rozciągliwa. Na logikę przecież - to ma uchronić przed pęknięciem czy nacinaniem więc guzik do tego ma szyjka xD
Na necie jest dużo "instruktaży".
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz a u mnie byla tylko 1 para z malpkami i 4 z kaczuszkmi i juz nic wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Raczkowanie
|
No powiem Wam dziewczyny, że mnie zatkało delikatnie.
![]() ![]() ![]() Dziś jest 30ti2dc i aż sama nie mogę w to uwierzyć, że tak szybko zleciało. W czwartek byłam u gina i wsjo jest OK. Wyniki mam dobre, następna wizyta 17 czerwca a 21 czerwca ostatnie USG. Kiedyś Wam pisałam, że damy córeczce na imię Anastazja ale dosłownie kilka dni po moim wpisie postanowiliśmy, że jednak będzie Amelia ![]() ![]() Co do przygotowań to ostatnio zamówiliśmy wózek i będzie gotowy na 10 lipca. Wybraliśmy Tako Jumper X 3w1- w takich kolorach: http://www.e-wozki.pl/sklep/index.ph...nczowa-lamowka - to jest akurat wersja 2 w1 ale w necie nie znalazłam tej kolorystyki w wersji z fotelikiem. W rzeczywistości ten grafit jest sporo jaśniejszy. No to troszkę Wam pomarudziłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę jak ładnie na forum, żeby zawsze tak było że tylko 3 strony nadrabiania ![]() Ja od rana humorek mam świetny bo mężuś w domku ![]() Wczorajszy wieczorek udał się bardzo ![]() ![]() Dziewczyny ja nie wiem jak wy liczycie tygodnie ciąży bo wg mnie jestem w 33 tyg i na suwaczku też tak mam, ja zawsze liczyłam skończone tygodnie, na karcie ciąży tez lekarka mi wpisuje skończone- pełne tygodnie. Idę na obiadek, zajrzę do Was później!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie dokladnie tak masz skonczonych 33 tyg, wiec zaczelas 34t, ktory skonczysz za 6 dni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
jusdan ja tez licze skończone czyli teraz jestem w 30 tyg ( mój gin też tak liczy) ale wiem, że dziewczyny liczą inaczej np anuszka która ma ten sam termin co ja liczy, że jest teraz w 31
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zadomowienie
|
cześć ciężaróweczki
![]() ostatnio się znowu trochę opuściłam ale jakos nie mam weny... poza tym nie mam biurka w domu i komputer stoi na takim niskim stoliku i strasznie niewygodnie mi na nim pisać... także korzystanie z komputera ograniczam do minimum... teraz jestem u rodziców więc postanowiłam się odezwać ![]() u mnie nic nowego poza tym że brzuszek ostatnio bardzo zwiększył swoją objętość ![]() w środę idę na moje długo oczekiwane i upragnione usg w 3d ![]() ![]() ![]() Bajka i dzidzia nie odzywalam się telefonicznie bo grubo przekroczyłam abonament i troche późno się zorientowałam.. Dzidzia dostałam Twojego smsa-mam nadzieję że już zdrowa jesteś... Ja z byt często teraz wpadac nie będę bo tak jak pisałam.. starsznie mi juz niewygodnie siedziec przed komputerem. więc proszę... zorganizujcie jakieś spotkanko i dajcie mi znać jak tam... mi pasuje praktycznie każdy dzień...
#2831 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ mnie właśnie dziś zrugał, że nie kupiłam rogala, bo ledwo się z łóżka podniosłam aż mi pomagał. no ja właśnie dwa razy mialam i wczoraj się trochę martwiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Też mi się podobają te skarpetki rossmanowskie ale mam ich chyba ze 30 par, więc niestety niekupię ich bo wolę kupić coś innego już w to miejsce... Ja dziś w TESCO kupiłam chusteczki pampers za 8,50zł - to dużo czy mało? No i kupiłam wkladki laktacyjne. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a spię bez tych poduch i budzę się połamana
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
za 4-pak w makro nivea tz placil ok. 24zl, wiec jak na tesco to chyba ok cena.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2835 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja juz po szkole, mam spokój na nastepne 2 tygodnie
![]() vette trzymam kciuki za Twoją wizyte, ja mam na 12.30 ![]() wiolek masz rację, ja liczę inaczej tygodnie, moja gin tez tak liczy ![]() ![]() pszczolka ja tez jeszcze nie wiem co moje maleństwo ma miedzy nóżkami ![]() A teraz idę na dwór, bo słoneczko pieknie świeci i jest cieplutko, więc szkoda marnowac takiej pogody ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Aha, jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć, że moja koleżanka dała mi propozycje prezentu z okazji narodzin dzidzi, przesłała mi różne linki do zabawek i wybrałam sobie taką karuzelę: http://allegro.pl/item1058986900_kar...799_pilot.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
nie daje juz rady...do cc jakies 8 tyg a ja nawet jak robie siku to mam wrazenie ze maly mi sie juz wypycha tak mnie boli spojenie łonowe, dodatkowo kosci polamane kosci w wypadku i kosc ogonowa wiec juz nawet nie umiem na bokach sac, chodzenie to koszmar a dluzsze stanie nie wchodzi w gre ...tz mi pomaga jak umie ale to jest koszmar jakis bo nie ma mi kto pomoc a przy malym nie da sie odpoczac, a wogole jak leze to tez boli i nie idzie sie obrocic bo mam wrazenie ze kosci mi popękały. We wtorek ginek ale wiem ze nic mi nie poradzi bo to ze wzgledu na przejscia ortopedyczne, w pierwszej tez tak bylo ale pozniej i nie bylo dziecka ktorym trzeba sie zajac...teraz jak te 3 dni poodpoczywalam w spziatalu troszke tylko porobie i masakra tak sie rozleniwilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Muminek wspolczujje, dasz rade juz niedlugo zobaczysz szybko to zleci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zadomowienie
|
a tu wyczekiwana przez niektore sesyjka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Slodko, tez zdjecie z motylkiem fajne
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Sms od Anoxy: "Jestem w szpitalu,nie mogli mnie przyjac u mnie w miescie i musialam jechac az do Zielonej jeszcze nic nie wiem dokladnie mam laptopa to odezwe sie pozniej" |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
Zadomowienie
|
Melduje sie
![]() ![]() anoxa czekamy na dalsze wiesci papeteria daj znac, jak tam poszlo itakasia i muminek - mam nadzieje, ze poczujecie sie lepiej ![]() Cytat:
![]() Natomiast jak wody odejda, to dziecko powinno sie urodzic w przeciagu 24h, gdyz inaczej zaczyna byc niebezpiecznie dla dzidziusia. Wiec nawet jesli kobieta ma problemy, to trzeba pomoc przyspieszaczami, zeby zmiescic sie w tej 1 dobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I naprawde wierzcie mi- nie wymyśliłam tego sobie ![]() tak samo z lewatywą przy porodzie też już nie będę się kłócić bo tu kiedyś zażarta dyskusja była na ten temat... ale śmieszą mnie historię że dziecko wpada w kupe mamy jak się nie zrobi lewatywy itp ![]()
![]() |
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde i kupilam te skarpety hehe ale wyboru zbytniego nie bylo :/ wzielam niebiesko biale z motylkami i biale z pieskami... i w ogole mam mega dylemat, nie wiem co mam robic :/ powiedzialam mamie o moich chu***** wynikach... ona jest pielegniarka i oczywiscie kazala mi pedzic do lekarza, bo mialam czekac do wtorku. pisalam wam ze doktorek sie za bardzo nie przejal, dal leki ktorymi sie faszeruje i kazal przyjsc we wtorek z nowymi wynikami moczu. dzisiaj zadzwonila do mnie mama, ze rozmawiala z ginekologiem od nas ze szpitala, ktora de facto miala ze mna do czynienia jak lezalam. powiedziala jej ze lekarz po pierwsze powinien mi zlecic szersze badania : morfologie z rozmazem, mocz z posiewem, transaminazy i jonogram... a tak w ogole to polozylaby mnie z takimi wynikami do szpitala! no i nie wiem co teraz? brac leki, czekac do wtorku i zobaczyc wynik, czy jechac do siebie do miasta i wpelznac na patologie...? normalnie zaczynam myslec ze moj lekarz podszedl do tego lekkomyslnie pomijajac fakt, ze badan nie zlecal mi co miesiac, tylko te wyniki ktore robilam to byly trzecie od poczatku ciazy! no ale ufalam pajacowi i sie nei przejmowalam a teraz? teraz nie wiem co robic ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
vette, marta, niezawsze, wiolek, ania, alguien dzieki dostalam 4 z dermatologii i 3 z anatomii na koniec..moze byc
![]() katia super, ze wszystko ok marta daj znac jak bylo...kuruj sie wiolek czop to ponoc jakby taka galaretka ![]() jusdan ja licze tak jak jest rzeczywiscie nie zaokraglam dzis jest rowny 34tc ..tp 11 lipca wiec zostalo mi jeszcze 6 tygodni ![]() pszczolka ja smaruje sie wszedzie...co nie oznacza ze nic mi nie wyskoczy ![]() ![]() ![]() anoxa ![]() ![]() ![]() muminek super sesja ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- bajka a co z tymi wynikami nie tak bo nie pamietam ![]() skarpetki tez mam niebieskie i z kaczuszkami biale |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bajka a co za wyniki miałaś złe?
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wyniki no coz, ogolnie mocz mam bardzo kiepski. leukocytow mam 500, bialko 25,0 mg/dl, erytrocytow mam tez 25,0, ciala ketonowe 15,0 mg/dl, bilirubina 1,0 mg/dl czyli jednym slowem wszystko czego byc nie powinno... leukocyty swiadcza o infekcji jakiejs harcorowej, bialko - cos z nerami, infekcja lub gestaza, z erytrocytami nie wiem o czym to swiadczy, ciala ketonowe tez nie wiem, a bilirubina to cos od watroby... lekarz powiedzial ze moze cos mi z pochwy polecialo, i stad oszukanczy wynik moze byc, no ale jakos watpie... podmywalam sie, srodkowy strumien a tu taka masakra. juz sie kuzwa martwic zaczelam :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
anoxa
trzymam nadal kciuki i czekam na wiesci wiolek z tym czopem to tak roznie, zazwyczaj jest galaretowaty. za pierwszym razem wogole mi nie odszedl ![]() pszczolka nie wiem czy dzieci wpadaja w kupe ale kiedy wychodza i dochodzi do wyproznienia to nie jest to przyjemne dla rodzacej ![]() Alguien dziekuje ci kochana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- bajka nie znam sie na tym, ale dla spokoju sprawdzilabym to wszystko ![]()
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.