Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 23:08   #2521
uciekająca_marchewka
Zadomowienie

GG do uciekająca_marchewka Send a message via Skype™ to uciekająca_marchewka
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

R

rano kawa z mlekiem

bieganie 50 min ( i tu pojawia się pytanie czy powinnam coś jeść przed porannym bieganiem, czy nie. Słyszałam różne opinie. Ja nie widzę żadnej różnicy, jem przed, gdy jestem głodna, jak nie jestem - to nie jem )

1.bułka grahamka pełnoziarnista + ok 120 g kurczaka załatwionego na teflonie z pieprzem i szczyptą soli

2.udko z kurczaka pieczone, miska gotowanej kapusty z pomidorami i koperkiem, malutki kawałeczek chleba ciemnego (malutki, bo wsunęłam sporo kapuchy )

3. omlet z 2 jaj, duuuzo cynamonu, siemię lniane, słonecznik, polane ok 80-100 g jogurtu i dosłownie kropelka miodu(aby ladnie wyglądało:P) + herb zielona z cytryna

4. surówka z połowy duzej kalarepki, 2 rzodkiewek i kiełki słonecznika na to + troszke mięska z obiadu (udko)

spacer

5. 2 ogórki kiszone, 2 jajka + herb zielona z kardamonem

i jak? proszę o ocenę

Edytowane przez uciekająca_marchewka
Czas edycji: 2010-05-29 o 23:10
uciekająca_marchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 23:55   #2522
Sherrie
Rozeznanie

P

1. placek owsiany (jajko, 3 lyzki granoli, po garsci: rodzynek, mieszanki, stydenkiej, po lyzce: slonecznika, zurawiny, siemienia lnianego), usmazone na masle, wymaziane czekolada do smarowania/ szklanka mleka 3,2%

-jablko, pasek gorzkiej czekolady

2. kromka chleba z ziarnami posmarowana przecierem pomirodowym,salata, gruby plaster domowej mielonki wieprzowej (tlusta, od razu ze smalcem), zólty ser

wizyta u psychologa

- pasek milki z waflem

3. talerz "wydziwianki" taty TŻa: ziemniaki, kurczak,marchew, brokuły, troche ryżu, papryczka chilli - przysmazone na oleju (tyle wiem i tyle rozpoznalam) + keczup

zakupy z TŻ-em

4. paka prazynek cebulowych, coca-cola podczas filmu i kilka smietankowych drazy i ciastko w czekoladzie

5. fix sałatka szefa: salata, pomidor, ogorek, szynka, zolty ser, grzanki paprykowe, sos musztardowo-keczupowy (na pol z TZ-em) + kromal chleba

+ 3x gainer na mleku 3,2

po kolacji wpadlo kilka chipsow o smaku golonki a chrzanem (testing)

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 08:57   #2523
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P

1. placek owsiany (jajko, 3 lyzki granoli, po garsci: rodzynek, mieszanki, stydenkiej, po lyzce: slonecznika, zurawiny, siemienia lnianego), usmazone na masle, wymaziane czekolada do smarowania/ szklanka mleka 3,2%to musi być mega pyszne

-jablko, pasek gorzkiej czekolady

2. kromka chleba z ziarnami posmarowana przecierem pomirodowym,salata, gruby plaster domowej mielonki wieprzowej (tlusta, od razu ze smalcem), zólty ser fajnie że tłuściste

wizyta u psychologa

- pasek milki z waflem nie jadłam jeszcze

3. talerz "wydziwianki" taty TŻa: ziemniaki, kurczak,marchew, brokuły, troche ryżu, papryczka chilli - przysmazone na oleju (tyle wiem i tyle rozpoznalam) + keczup
no musiało być smaczne tata dba o Ciebie
zakupy z TŻ-em

4. paka prazynek cebulowych, coca-cola podczas filmu i kilka smietankowych drazy i ciastko w czekoladzie z TŻ wybaczalne, ale swoją drogą dobre

5. fix sałatka szefa: salata, pomidor, ogorek, szynka, zolty ser, grzanki paprykowe, sos musztardowo-keczupowy (na pol z TZ-em) + kromal chleba szkoda że zjadł Ci pół...

+ 3x gainer na mleku 3,2

po kolacji wpadlo kilka chipsow o smaku golonki a chrzanem (testing) i jak? dobre

prosze o ocene
zawsze masz takie pyszniaście wyglądające jadłospisy że aż mi slinka cieknie
Stary 2010-05-30, 08:59   #2524
orzeszek01
Zakorzenienie

R.
Sponsorowane twarogiem ktorego u mnie w lodowce pod dostatkiem
I: owsianka (kubek mleka 0,5%,5lyzek platkow,2lychy wiejskiego,pomarancza)
II: grahamka z maslem,twarozkiem domowym piatnicy,3plasterki wedliny z kury,pomidor,kawa
III: piers z kury nadziewana twarogiem poltlustym (dukanowy przepis),salatka (salata,male pomidorki,rzodkiewka,ogor ek,lyzeczka oliwy),kawa
IV: ok 110g chudego twarogu,jablko,cynamon
V:wiejski,pomidor,szczypi orek.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 09:13   #2525
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
R.
Sponsorowane twarogiem ktorego u mnie w lodowce pod dostatkiem
I: owsianka (kubek mleka 0,5%,5lyzek platkow,2lychy wiejskiego,pomarancza)
II: grahamka z maslem,twarozkiem domowym piatnicy,3plasterki wedliny z kury,pomidor,kawa
III: piers z kury nadziewana twarogiem poltlustym (dukanowy przepis),salatka (salata,male pomidorki,rzodkiewka,ogor ek,lyzeczka oliwy),kawa
IV: ok 110g chudego twarogu,jablko,cynamon
V:wiejski,pomidor,szczypi orek.
nnkt!
łyżeczka?
orzeszku!!!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 09:26   #2526
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
nnkt!
łyżeczka?
orzeszku!!!

no tak,wiedzialam ze czegos za malo
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:28   #2527
latino18
Raczkowanie

dziekuje za ocene, tak u mnie zawsze jest jedno danie ale mozliwie najczesciej mieso warzywa i jakis ryz lub makaron rzadziej zupa.
Masło było
to wrzuce nastpeny;
sn: kromka chleba z serem zoltym,szynka,jajkiem,war zywami + druga kanapka z serem i ketchupem,kawa z mlekiem

2sn:serek homo waniliowy,łyzka musli,garść orzechów włoskich, grejpfrut
0: zuuupa niestety została
p:capucccino, 2 wafelki długie czekoladowe
k: 2 kromki z bieluchem,szynka,sałatka warzywna z jog.nat
i jak?
latino18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:23   #2528
bessens
Raczkowanie

Moje R plus trening po korekcie.

-I- owsianka ( 4 ł pł owsianych, 2 otrębów pszennych, 1 siemienia lnianego, półtorej ł pestek dyni łuskanej, sześć orzechów laskowych, starte jabłko, mleko 2%) kromka chleba żytniego

40 min stepper

-II-2 kromki chleba żytniego, jogurt naturalny z wkrojoną mandarynką, jabłko

-III- pół piersi kurczaka plus pół opakowania warzyw na patelnię

-IV- omlet (2 jajka, serek wiejski, papryka żółta i czerwona, cebula, mleko 2%)

ok. 40 min siłowych (wszystkie 8 minutes)

-V- twarożek (nie mogę zjeść po treningu węgli bo niedługo po tym ostatnim posiłku idę spać)

PROSZĘ O OCENĘ!!! Czy ktoś mógłby podliczyć kalorie??
Stary 2010-05-30, 14:24   #2529
Neja22
Raczkowanie

Przepraszam jeśli w złym miejscu pytam, ale nie miałam pojęcia gdzie mogę...
Jakie polecacie kakao najbardziej?
Chodzi mi o takie typu Nesuik, tzn. rozpuszczalne, tylko żeby było mocno kakaowe i nie za słodkie, takie konkretne.
Zależy mi na odpowiedzi bo miałam takie ulubione ale dawno je już wycofali i od tego czasu już kilku próbowałam, ale wszystkie są takie jakieś mało wyraźne i za słodkie, dlatego chciełam się poradzić
Dziękuję za odp!

Podbijam bo bardzo mi zależy na odpowiedzi
Może ktoś się zlituje i poleci jakieś kakauko???

Dyikuj za polecenie ciemnego kakaa Wedla, ale mi koniecynie jest potryebne roypusycyalne, bo musy mie takowe ebz dodawa do takiego mega wstrtnego lekarstwa ktrego nie ywracan tzlko wađnie y dodatkiem kakaa. Niestetz ywzke mi si w nim nie roypuđci.
Wic ponownie yamcyam o polecenie jakiegođ dobrego roypusycyalnego
Neja22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:40   #2530
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość

-I- owsianka ( 4 ł pł owsianych, 2 otrębów pszennych, 1 siemienia lnianego, półtorej ł pestek dyni łuskanej, sześć orzechów laskowych, starte jabłko, mleko 2%) kromka chleba żytniego brak białka, przed treningiem unikamy tłuszczy

40 min stepper

-II-2 kromki chleba żytniego, jogurt naturalny z wkrojoną mandarynką, jabłko znowu brak białka

-III- pół piersi kurczaka plus pół opakowania warzyw na patelnię może być

-IV- omlet (2 jajka, serek wiejski, papryka żółta i czerwona, cebula, mleko 2%) może być

ok. 40 min siłowych (wszystkie 8 minutes) nie nazwałabym ośmiominutówek siłowymi

-V- twarożek (nie mogę zjeść po treningu węgli bo niedługo po tym ostatnim posiłku idę spać) po treningu konieczne węgle, nie ważne czy to posiłek przed snem czy nie. poza tym po treningu odpada twarożek, musi być białko SZYBKOwchłanialne

w liczeniu kalorii nie jestem dobra, ale moim zdaniem jadłospis średni. troche za dużo nabiału, zdecydowanie za mało warzyw i brak białka w pierwszych dwóch posiłkach.
We can burn brighter than the sun

Edytowane przez liquefy
Czas edycji: 2010-05-30 o 15:37
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:25   #2531
bessens
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez bessens

-I- owsianka ( 4 ł pł owsianych, 2 otrębów pszennych, 1 siemienia lnianego, półtorej ł pestek dyni łuskanej, sześć orzechów laskowych, starte jabłko, mleko 2%) kromka chleba żytniego brak białka, przed treningiem unikamy tłuszczy

40 min stepper

-II-2 kromki chleba żytniego, jogurt naturalny z wkrojoną mandarynką, jabłko znowu brak białka

-III- pół piersi kurczaka plus pół opakowania warzyw na patelnię może być

-IV- omlet (2 jajka, serek wiejski, papryka żółta i czerwona, cebula, mleko 2%) może być

ok. 40 min siłowych (wszystkie 8 minutes) nie nazwałabym ośmiominutówek siłowymi

-V- twarożek (nie mogę zjeść po treningu węgli bo niedługo po tym ostatnim posiłku idę spać) po treningu konieczne węgle, nie ważne czy to posiłek przed snem czy nie. poza tym po treningu odpada twarożek, musi być białko wolnowchłanialne

w liczeniu kalorii nie jestem dobra, ale moim zdaniem jadłospis średni. troche za dużo nabiału, zdecydowanie za mało warzyw i brak białka w pierwszych dwóch posiłkach.
Dzięki Czyli co mam wywalić ze śniadania? siemię lniane, dynię i orzechy?

Nad warzywami popracuję ale zupełnie nie mam pomysłów skąd brać to białko szczególnie wolnowchłanialne- w internecie znalazłam info że właśnie twaróg się do tego białka zalicza(?)
Stary 2010-05-30, 15:29   #2532
sansimila
Raczkowanie

R
przed śniadaniem: szklanka wody z cytryną, kubek siemienia lnianego (jakby lekkie wrzody mi sie odzywają)
śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego, starte jabłko, kawałki arbuza i dwie łyzki serka wiejskiego
drugie śniadanie: starte jabłko i marchew, jogurt naturalny, kawałek keksa
obiad: domowy obiad - mizeria i pulpet śląski (kawalki piersi z kurczaka, starte pieczarki i ser) i trochę arbuza
kolacja: brokuły, jajko na twardo

i jak?
Stary 2010-05-30, 15:37   #2533
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
Dzięki Czyli co mam wywalić ze śniadania? siemię lniane, dynię i orzechy?

Nad warzywami popracuję ale zupełnie nie mam pomysłów skąd brać to białko szczególnie wolnowchłanialne- w internecie znalazłam info że właśnie twaróg się do tego białka zalicza(?)

przepraszam, mój błąd, już poprawiam. po treningu powinno być oczywiście szybkowchłanialne, czyli mięso, ryby, jajka. twaróg jest wolnowchłanialny.
w zasadzie nie jesteś zawodowcem, więc odrobina tłuszczy nie zaszkodzi w tym śniadaniu, tylko dodaj białko

Cytat:
Napisane przez sansimila Pokaż wiadomość
R
przed śniadaniem: szklanka wody z cytryną, kubek siemienia lnianego (jakby lekkie wrzody mi sie odzywają) skoro wrzody to nie polecałabym wody z cytryną
śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego, starte jabłko, kawałki arbuza i dwie łyzki serka wiejskiego mało. cały serek wiejski i dwie kromki chleba, dodaj warzywa
drugie śniadanie: starte jabłko i marchew, jogurt naturalny, kawałek keksa keks out na redukcji, nie ma białka
obiad: domowy obiad - mizeria i pulpet śląski (kawalki piersi z kurczaka, starte pieczarki i ser) i trochę arbuza brak węgli złożonych, to troche za mało jak na obiad
kolacja: brokuły, jajko na twardo za mało, daj dwa jajka

i jak?
jesz za mało, nie ma nnkt. i na redukcji uważałabym troche na owoce.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:38   #2534
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

Do-----> Znikajac

Bułka kornelka to cos a la grahamka ze słonecznikiem nie wiem dlaczego tak sie nazywa ,ale są pyszne

Dobra wczorajsze U. Dzisiaj się ważyłam i byłam w szoku bo nie przytyłam nic a nic mimo, że jem więcej i nie cwicze już od 2 tygodni

No to jazda
1. Bułka razowa :
z mozzarellą, oliwkami i pomidorem (ketchup)
szynką, sałatą, ogórkiem + jajko (ketchup)
serek wijski z oliwkami i pomidorkiem, starta rzodkiewką

ciasto jogurtowe z galaretką i wiórkami

3. pół woreczka kaszy, 100 g wołowiny z warzywmi i sosem pomidorowym + sałatka z pomidorów,sałaty lodowej + oliwki

3 ciastka maslane , pasek milki z jogurtowej

4.Prażone orzeszki z przyprawą do gyrosa i łyżeczka oliwy czosnkowej
( 3 garsci)

5. 100 g twarogu z jogurtem + fitella (50 g) ,

późno w nocy kako, pudding czekoladowy

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Edytowane przez Juno123
Czas edycji: 2010-05-30 o 15:42
Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:43   #2535
mircia14
Zakorzenienie

Moja jutrzejsza R (1600kcal)
I owsianka na mleku 1,5% (3ł. płatków, 1ł. otr. pszennych, jabłko, cynamon)
II 2 kromki razowca: każda z polędwicą, plastrem krajanki, pomidorek, mały ogórek ; 30g orzechów arachidowych
III 200g jogo nat z łyżką płatków owsianych, otr. pszennymi, 2 łyżki suszonej żurawiny
IV schab, kasza pęczak z sosem z pomidora i papryki, duuuużo kapusty czerwonej (dziwne połączenie ale )
rower
V (bardziej przekąska) jabłko
basen
VI 2 małe kromki razowca - każda z polędwicą, jajko

Proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:52   #2536
sansimila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Napisane przez sansimila
R
przed śniadaniem: szklanka wody z cytryną, kubek siemienia lnianego (jakby lekkie wrzody mi sie odzywają) skoro wrzody to nie polecałabym wody z cytryną
śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego, starte jabłko, kawałki arbuza i dwie łyzki serka wiejskiego mało. cały serek wiejski i dwie kromki chleba, dodaj warzywa
drugie śniadanie: starte jabłko i marchew, jogurt naturalny, kawałek keksa keks out na redukcji, nie ma białka
obiad: domowy obiad - mizeria i pulpet śląski (kawalki piersi z kurczaka, starte pieczarki i ser) i trochę arbuza brak węgli złożonych, to troche za mało jak na obiad
kolacja: brokuły, jajko na twardo za mało, daj dwa jajka

i jak?

jesz za mało, nie ma nnkt. i na redukcji uważałabym troche na owoce.
dziękuje baardzo obawiam się, że te wrzody to po czerwonej herbacie, dlatego dzisiaj specjalnie jej nie piłam hmm teraz z owoców będzie mi ciężko zrezygnować, ale postaram się je ograniczyć. zdziwiłam się, że jem za mało, fakt trochę węgli poobcinałam, ale nadmienie, że w ogóle nie ćwiczę. obiecuję poprawę
Stary 2010-05-30, 15:59   #2537
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
Do-----> Znikajac

Bułka kornelka to cos a la grahamka ze słonecznikiem nie wiem dlaczego tak sie nazywa ,ale są pyszne mniamciu uwielbiam takie, a dawno nie jadłam

Dobra wczorajsze U. Dzisiaj się ważyłam i byłam w szoku bo nie przytyłam nic a nic mimo, że jem więcej i nie cwicze już od 2 tygodni

No to jazda
1. Bułka razowa :
z mozzarellą, oliwkami i pomidorem (ketchup)
szynką, sałatą, ogórkiem + jajko (ketchup)
serek wijski z oliwkami i pomidorkiem, starta rzodkiewką masło! i będzie ładnie

ciasto jogurtowe z galaretką i wiórkami ty to masz dobrze

3. pół woreczka kaszy, 100 g wołowiny z warzywmi i sosem pomidorowym + sałatka z pomidorów,sałaty lodowej + oliwki ok

3 ciastka maslane , pasek milki z jogurtowej

4.Prażone orzeszki z przyprawą do gyrosa i łyżeczka oliwy czosnkowej
( 3 garsci) pycha ^^

5. 100 g twarogu z jogurtem + fitella (50 g) , może być

późno w nocy kako, pudding czekoladowy
a czemu? chcesz przytyć?:P

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-05-30 o 16:01
znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 16:06   #2538
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
a czemu? chcesz przytyć?:P

bo nie cwiczę ale od jutra znowu ostro do roboty sie biore bo cały mój wysiłek poszedł na marne od 3 miesięcy 7 dni w tygodniu miałam treningi dzięki temu wypracowałam fajne ciałko a teraz znowu czuje że wiodczeje

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Stary 2010-05-30, 16:44   #2539
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
bo nie cwiczę ale od jutra znowu ostro do roboty sie biore bo cały mój wysiłek poszedł na marne od 3 miesięcy 7 dni w tygodniu miałam treningi dzięki temu wypracowałam fajne ciałko a teraz znowu czuje że wiodczeje
ahh ja też bym zaczęła ćwiczyć jakieś siłowe albo coś na brzuch i uda, ale kompletnie nie wiem co :P
sorry za ota.

Stary 2010-05-30, 17:07   #2540
Limonka1987
Zakorzenienie

Wczorajsza eeee... z założenia RRRRR.
Pt. "Cały dzień na uczelni, cały wieczór w pubie"
Ciężko jest być na diecie

Śniadanie: placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, jajko, odrobina twarogu, 0,5 banana); kawa z mlekiem 2%
II śniadanie: jogurt pitny o smaku zielonej herbaty (300 ml), garść mieszanki studenckiej
III śniadanie (sponsorowane przez Coffe Heaven ): duża kanapka z pieczywa razowego (w zasadzie jak dwie normalne kromki) z: masłem kaparowym, łososiem wędzonym, grillowaną cukinią, rukolą, pestkami granatu i grubo zmielonym pieprzem
Obiad: ryba z fasolką szparagową (ok. 150 g filetu z ryby, 0,5 opakowania fasolki szparagowej, mała cebula, płaska łyżka powideł śliwkowych, łyżeczka oliwy z oliwek, imbir, chili, kurkuma, 25 g kaszy gryczanej)
1,5 godzinna przejażdżka na rowerze
Kolacja: ok. 80 g piersi z kurczaka, 2 pomidory, bazylia.
Później (w pubie): 2 piwa z sokiem, 4 kieliszki kamikadze, kilka frytek podjedzonych koleżance z talerza

Byłby ktoś tak uprzejmy, żeby ocenić...?
Przy okazji pochwalę się, że po tygodniu diety mam już 1 kg na minusie
Stary 2010-05-30, 17:25   #2541
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wczorajsza eeee... z założenia RRRRR.
Pt. "Cały dzień na uczelni, cały wieczór w pubie"
Ciężko jest być na diecie

Śniadanie: placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, jajko, odrobina twarogu, 0,5 banana); kawa z mlekiem 2% banan na R out, chyba, że od czasu do czasu (jeżeli tak, to mogłaś dać cały)
II śniadanie: jogurt pitny o smaku zielonej herbaty (300 ml), garść mieszanki studenckiej nie wiem jaki jest skład tego jogurtu, ale jeżeli jest cukier itp. to na R nie bardzo mieszankę studencką lepiej zamienić orzechami ; ziemnymi, włoskimi, arachidowymi, pistacjowymi, bo te mieszanki mają w sobie rodzynki itp
III śniadanie (sponsorowane przez Coffe Heaven ): duża kanapka z pieczywa razowego (w zasadzie jak dwie normalne kromki) z: masłem kaparowym, łososiem wędzonym, grillowaną cukinią, rukolą, pestkami granatu i grubo zmielonym pieprzem mogłaś sama zrobić kanapkę, nie wiem jak ta kanapka prezentuje się na R... może ktoś bardziej doświadczony się wypowie podpowiem, że wartość produktu w 100 g: 210,21 kcal
tłuszcz (g) 11.80
białko (g) 7.72
węglowodany 18.49, kanapka ma 140 g
Obiad: ryba z fasolką szparagową (ok. 150 g filetu z ryby, 0,5 opakowania fasolki szparagowej, mała cebula, płaska łyżka powideł śliwkowych, łyżeczka oliwy z oliwek, imbir, chili, kurkuma, 25 g kaszy gryczanej) powidła out, poza tym ładnie
1,5 godzinna przejażdżka na rowerze
Kolacja: ok. 80 g piersi z kurczaka, 2 pomidory, bazylia. okej
Później (w pubie): 2 piwa z sokiem, 4 kieliszki kamikadze, kilka frytek podjedzonych koleżance z talerza

Byłby ktoś tak uprzejmy, żeby ocenić...?
Przy okazji pochwalę się, że po tygodniu diety mam już 1 kg na minusie
Gdyby nie piwa, kamikadze i frytki to by było nawet w miarę...

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-05-30 o 17:26
Stary 2010-05-30, 17:36   #2542
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
ahh ja też bym zaczęła ćwiczyć jakieś siłowe albo coś na brzuch i uda, ale kompletnie nie wiem co :P
sorry za ota.
Ja do fitness klubu chodzę i mam pełny serwis

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Stary 2010-05-30, 17:55   #2543
uciekająca_marchewka
Zadomowienie

GG do uciekająca_marchewka Send a message via Skype™ to uciekająca_marchewka

Cytat:
Napisane przez uciekająca_marchewka Pokaż wiadomość
R

rano kawa z mlekiem

bieganie 50 min ( i tu pojawia się pytanie czy powinnam coś jeść przed porannym bieganiem, czy nie. Słyszałam różne opinie. Ja nie widzę żadnej różnicy, jem przed, gdy jestem głodna, jak nie jestem - to nie jem )

1.bułka grahamka pełnoziarnista + ok 120 g kurczaka załatwionego na teflonie z pieprzem i szczyptą soli

2.udko z kurczaka pieczone, miska gotowanej kapusty z pomidorami i koperkiem, malutki kawałeczek chleba ciemnego (malutki, bo wsunęłam sporo kapuchy )

3. omlet z 2 jaj, duuuzo cynamonu, siemię lniane, słonecznik, polane ok 80-100 g jogurtu i dosłownie kropelka miodu(aby ladnie wyglądało:P) + herb zielona z cytryna

4. surówka z połowy duzej kalarepki, 2 rzodkiewek i kiełki słonecznika na to + troszke mięska z obiadu (udko)

spacer

5. 2 ogórki kiszone, 2 jajka + herb zielona z kardamonem

i jak? proszę o ocenę
R dziś;

1. owsianka( pł, owsiane, jęczmienne, łyżeczka siemienia i słonecznika + podprażone jabłko z cynamonem ma to 2 łychy jogo nat. + zielona herb

kawa
2. 2 bułeczki ciemne z ziarnami (dwie, bo były malutkie) z pastą jajeczną(dwa jajka rozgniecione widelcem, posolone, popieprzone) z pomidorem, 3 rzodkiewki + zielona z odrobiną soku z pomaranczy i kardamonem, pycha
3. tak jak wczoraj;"udko z kurczaka pieczone, miska gotowanej kapusty z pomidorami i koperkiem, malutki kawałeczek chleba ciemnego (malutki, bo wsunęłam sporo kapuchy )"

rower, niestety ok 40 min(wiem, skopałam okołotreningowe, ale tego nie mozna nazwac treningiem, bo sie wlasciwie wcale nie zmeczylam, po 20 min zaczął LAĆ deszcz, ehh szkoda gadac)
4. wieśniak z cynamonem, odrobiną siemienia, słonecznika i lukrecji + mała kosteczka gorzkiej czekolady (nauka)
5. będzie > pewnie jajko gotowane/omlet z warzywkami (rzodkiewka, ogórek lub kapusta kiszona) albo twaróg z warzywkami

podbijam i prrrrrrrrrrrrrroszę o ocenę

uciekająca_marchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:04   #2544
innyrytm
Wtajemniczenie

Dzisiejsze P.

śniadanie; dwie kromki chleba ze słonecznikiem;z serem żółtym i warzywami; z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym; jajko na twardo;jabłko; herbata.

2 śniadanie; 400g serka homogenizowanego( 600kcal ;o) z kilkoma garściami rodzynek ( normalnie smakowało jak sernik <3) ; dwie gałki lodów waniliowych z bakaliami; pamarańcza.

obiad; 2 szklanki makaronu + leczo( bez mięsa niestety),szklanka soku wieloowocowego

deser; dwa rządki czekolady Goplany mlecznej .

podwieczorek; kilka garści orzeszków ziemnych; dużo paluszków solonych; 4 racuszki z cukrem pudrem.

kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z makrelą wędzoną i ketchupem; z polędwicą i ogórkiem; banan, herbata z miodem.

po; talerz zupy mlecznej( ok 3/4 szklanki makaronu i talerz mleka 2%)

do oceny.
Stary 2010-05-30, 18:24   #2545
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P.

śniadanie; dwie kromki chleba ze słonecznikiem;z serem żółtym i warzywami; z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym; jajko na twardo;jabłko; herbata. ok, mi się podoba

2 śniadanie; 400g serka homogenizowanego( 600kcal ;o) z kilkoma garściami rodzynek ( normalnie smakowało jak sernik <3) ; dwie gałki lodów waniliowych z bakaliami; pamarańcza. osobiście nie lubię sernika, ale dla kogoś kto lubi to pewnie pychota dużo tego serka dałaś radę zjeść

obiad; 2 szklanki makaronu + leczo( bez mięsa niestety),szklanka soku wieloowocowego no szkoda że bez mięska ale ładnie

deser; dwa rządki czekolady Goplany mlecznej .
podwieczorek; kilka garści orzeszków ziemnych; dużo paluszków solonych; 4 racuszki z cukrem pudrem. racuszki

kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z makrelą wędzoną i ketchupem; z polędwicą i ogórkiem; banan, herbata z miodem. ładno

po; talerz zupy mlecznej( ok 3/4 szklanki makaronu i talerz mleka 2%) zupka mleczna

do oceny.
wg mnie bardzo ładny jadłospisik

to teraz moje P
śn. 2 jaja na miękko; bułka poznańska z masłem, sałatą, serkiem wiejskim, pomidorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem; kakao

IIśn. wielgachny pączek z dżemem oblany lukrem; banan; troche orzechów włoskich

ob. miska krupniku z ziemniakami i dużą ilością kaszy; 4 ziemniaczki z koprem, plaster karkówki pieczonej, polane sosem musztardowo-pomidorowym; sałata z sosem a'la vinegret

d. jabłko; jajko czekoladowe jeszcze z wielkanocy...

p: kawał tortu na urodzinach koleżanki (dostałam największy z racji postury... ale na torty i ciasta to jestem pies wiec się cieszyłam), troche chipsów, paluszków, oranżady i szampana

k; kiełbacha z serem z ogniska, do tego ketchup i wasabi; 2 upieczone w ognisku kromy chlebka, talerz salatki greckiej;
2 kawałki ciasta z rabarbarem na kruchym cieście z pianą

Edytowane przez carmen4400
Czas edycji: 2010-05-30 o 18:32
carmen4400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:53   #2546
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuuu
  1. jajko na miękko,bułka z pestkami dyni z pomidorem,salami,serem rzodkiewkowym,kiełkami czarnej rzepy + 1/4 cebuli czerwonej
  2. lód Nesquik, 2 plastry sera żółtego
  3. 450g warzyw na patelnię (te z ziemniakami,smażone na oliwie z oliwek), 2 pałki kurczaka zapiekane w rękawie,mnóstwo chili,czosnku, sos serowy-gorgonzola, 1 piwko
  4. 4 ogórki konserwowe

i jak ??????????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 19:55   #2547
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
wg mnie bardzo ładny jadłospisik

to teraz moje P
śn. 2 jaja na miękko; bułka poznańska z masłem, sałatą, serkiem wiejskim, pomidorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem; kakao

IIśn. wielgachny pączek z dżemem oblany lukrem; banan; troche orzechów włoskich

ob. miska krupniku z ziemniakami i dużą ilością kaszy; 4 ziemniaczki z koprem, plaster karkówki pieczonej, polane sosem musztardowo-pomidorowym; sałata z sosem a'la vinegret

d. jabłko; jajko czekoladowe jeszcze z wielkanocy...

p: kawał tortu na urodzinach koleżanki (dostałam największy z racji postury... ale na torty i ciasta to jestem pies wiec się cieszyłam), troche chipsów, paluszków, oranżady i szampana

k; kiełbacha z serem z ogniska, do tego ketchup i wasabi; 2 upieczone w ognisku kromy chlebka, talerz salatki greckiej;
2 kawałki ciasta z rabarbarem na kruchym cieście z pianą
oddawaj dziewczyno śniadanie!!! ^^

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Uuuu
  1. jajko na miękko,bułka z pestkami dyni z pomidorem,salami,serem rzodkiewkowym,kiełkami czarnej rzepy + 1/4 cebuli czerwonej
  2. lód Nesquik, 2 plastry sera żółtego
  3. 450g warzyw na patelnię (te z ziemniakami,smażone na oliwie z oliwek), 2 pałki kurczaka zapiekane w rękawie,mnóstwo chili,czosnku, sos serowy-gorgonzola, 1 piwko
  4. 4 ogórki konserwowe

i jak ??????????
eee... te 4 ogórki to tak na sucho?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sansimila Pokaż wiadomość
R
przed śniadaniem: szklanka wody z cytryną, kubek siemienia lnianego (jakby lekkie wrzody mi sie odzywają)
śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego, starte jabłko, kawałki arbuza i dwie łyzki serka wiejskiego
drugie śniadanie: starte jabłko i marchew, jogurt naturalny, kawałek keksa
obiad: domowy obiad - mizeria i pulpet śląski (kawalki piersi z kurczaka, starte pieczarki i ser) i trochę arbuza
kolacja: brokuły, jajko na twardo

i jak?
jesz mizerię i pijesz wodę z cytryną przy wrzodach? ^^

cóż ja jem chałwę, a puchnę po sezamie, całe szczęście, że są apteki całodobowe ;]

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
no tak,wiedzialam ze czegos za malo
za mało orzeszka w orzeszku ;>
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 20:09   #2548
Nanusia93
Przyczajenie

Moja dzisiejsza R- ka
I śniadanie: musli 5 łyżek+ 200 ml mleka 0,5%, łyżka rodzynek+ kilka suszonych moreli, herbata bez cukru
II śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego z polędwicą z indyka+ serek wiejski 150g z wkrojonym pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewkami
Obiad: udziec z indyka pieczony w piekarniku ( ok. 50g) + mieszanka warzyw na patelnię smażona na oliwie + 30g kaszy gryczanej
Podwieczorek : ryż gotowany na mleku 0,5% ( ok. 180g) z rodzynkami i cynamonem, jabłko, sok owocowy
Kolacja: 2 kromki chleba pełnoziarnistego:
- jedna z polędwicą z indyka, pomidorem i szczypiorkiem
- druga z jajkiem gotowanym na twardo i szczypiorkiem

Ślicznie proszę o ocenkę
Nanusia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 20:18   #2549
beaufyf00l
Zadomowienie

R (dzień bez treningu):
Ś: owsianka(mleko kozie tj. 2,5%, ok.45g płatków owsianych, łycha otrębów granulowanych, łycha otrębów pszennych, 3ł amarantusa, ok.45g wiejskiego lekkiego i ok.25g twarogu półtłustego, jabłko)
O: ok. 180g filetu z indyka pieczonego w dużej ilości pesto+ sałatka(sałata, pomidor, szczypior, czarne oliwki, przyprawy, kapka oliwy)
P: 100g wiejskiego lekkiego, łyżeczka kakao naturalnego+ ok.25g orzechów (nerkowce, włoskie, migdały)
K: 50g łososia wędzonego+ jajko sadzone+ czarne oliwki+ warzywa (sałata, pomidor, rzodkiewki)

cztery posiłki, ponieważ tak czuję się najlepiej
kcal wyszło ok. 1370
Proszę o ocenkę

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 20:42   #2550
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia93 Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza R- ka
I śniadanie: musli 5 łyżek+ 200 ml mleka 0,5%, łyżka rodzynek+ kilka suszonych moreli, herbata bez cukru
II śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego z polędwicą z indyka+ serek wiejski 150g z wkrojonym pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewkami
Obiad: udziec z indyka pieczony w piekarniku ( ok. 50g) + mieszanka warzyw na patelnię smażona na oliwie + 30g kaszy gryczanej
Podwieczorek : ryż gotowany na mleku 0,5% ( ok. 180g) z rodzynkami i cynamonem, jabłko, sok owocowy
Kolacja: 2 kromki chleba pełnoziarnistego:
- jedna z polędwicą z indyka, pomidorem i szczypiorkiem
- druga z jajkiem gotowanym na twardo i szczypiorkiem

Ślicznie proszę o ocenkę
za dużo węglowodanów i za mało białka. serek wiejski to nie jest dobre źródło białka na rano. twaróg tylko przed snem lub wcale.
podwieczorek jak na u, a to przecież redukcja. soków owocowych nie pijemy i nie tak późno.
mało nnkt i jaki trening?
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości