Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-30, 12:25   #3781
joanasz
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
I muszę się pochwalić, gdyż wczoraj wieczorem zapaliłam ostatniego papierosa w życiu
popieram i brawo za decyzje jedyna wlasciwa wytrwalosci zycze

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
W 100 % potwierdzam, nie palę ponad pół roku. A paliłam baaardzo dużo i baaardzo długo. Nie jest tak, że Ci którym się udaje, palili rok i po sztuce dziennie. Wiem po sobie i po znajomych. Można!!!
Ja tez wiem po sobie. Palilam dlugo, wczesnie zaczelam po jakichs 10 latach staralam sie rzucic, tradycyjnie rzuclam kazdego 1 styznia i trwalam ok miesiaca no dwoch. Ale pewnego stycznia pod koniec miesiaca zaszlam w ciaze i juz minelo 14 lat jak calkowicie udalo mi sie zwalczyc nalog. Nie mialam zadnych problemow , z dnia na dzien zrobil to tez moj męz, wytrzymal dlugo a teraz zdarza mu sie popalac w pracy i udaje, ze nie on nie palil ale ja mam nos sledzego nie oszuka i go tepie za to
Trzymam kciuki za palaczy chcacych sie pozegnac z nalogiem Uda sie
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:25   #3782
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
bo widzisz tutaj sie kloce z kolezanka, ona mowi ze mozna a ja ze nie, a tak na marginesie to nie dopisalam ze to sa chrupki
chrupek nie wolno oddaj koleżance niech jej w boczki pójdzie
Stary 2010-05-30, 12:26   #3783
Lajo
Raczkowanie

Cytat:
bo widzisz tutaj sie kloce z kolezanka, ona mowi ze mozna a ja ze nie, a tak na marginesie to nie dopisalam ze to sa chrupki
Zdecydowanie nie można, olej słonecznikowy itd. No ale przede wszystkim za dużo węglowodanów.

Niech koleżanka nie sprowadza na złą drogę !!!
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:30   #3784
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Zdecydowanie nie można, olej słonecznikowy itd. No ale przede wszystkim za dużo węglowodanów.

Niech koleżanka nie sprowadza na złą drogę !!!
Ja nawet na skład nie spojrzalam, ale sama nazwa chrupki juz nie jest dla Dukana. A jak ma olej w sobie to juz NA PEWNO oddaj koleżance
Stary 2010-05-30, 12:36   #3785
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
popieram i brawo za decyzje jedyna wlasciwa wytrwalosci zycze

Ja tez wiem po sobie. Palilam dlugo, wczesnie zaczelam po jakichs 10 latach staralam sie rzucic, tradycyjnie rzuclam kazdego 1 styznia i trwalam ok miesiaca no dwoch. Ale pewnego stycznia pod koniec miesiaca zaszlam w ciaze i juz minelo 14 lat jak calkowicie udalo mi sie zwalczyc nalog. Nie mialam zadnych problemow , z dnia na dzien zrobil to tez moj męz, wytrzymal dlugo a teraz zdarza mu sie popalac w pracy i udaje, ze nie on nie palil ale ja mam nos sledzego nie oszuka i go tepie za to
Trzymam kciuki za palaczy chcacych sie pozegnac z nalogiem Uda sie
Ja nie pale odkad jestem na dukanie.Tzn spalilam przez ten czas (ponad 6 tyg) ok 2 papierosow.I dobrze mi z tym.Odechcialo mi sie na amen,nie ciagnie mnie.Nie wiem jak to mozliwe.Palilam duzom,potem jakis rok temu mniej zaczelam,pozniej jeszcze mniej.Az dzieki dukanowi nie pale.Mam co najmniej 20 ziko ekstra tygodniowo na wydanie na kurczaka i jeszcze dochodza dodatkowe pieniadze,ktore wydalabym na czerwone wytrawne
Stary 2010-05-30, 12:36   #3786
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
ja robiłam z tego przepisu:

chlebek Dukana
Proporcje na 1 osobę:
1 łyżka do zupy otrąb zbożowych
2 łyżki do zupy otrąb owsianych
(lub 3 łyżki żytnich – wychodzi wtedy jakby był z orzechami)
1 łyżka do zupy serka homogenizowanego 0%
1 płaska łyżeczka do kawy proszku do pieczenia
1 całe jajko
ewentualnie kilka kropli dowolnego aromatu

Otręby miksować przez 1 minutę, aby otrzymać rodzaj mąki. Zmielone otręby przesypać do pojemnika i dorzucić wszystkie pozostałe składniki. Zagnieść ciasto (nie ma potrzeby, aby ciasto stało do wyrośnięcia). Przełożyć ciasto do dowolnej formy. Piec w mikrofalówce przez 4 minuty. Po wyjęciu zostawić do ostygnięcia. Chleb można pokroić w kromki, które następnie wkładamy do tostera, aby chlebek był bardziej chrupki. Nie ma potrzeby solenia.

Wyszło paskudne naprawdę. Ale Ty chyba pisałaś o innym przepisie, więc jak będę miała chwilkę, to wypróbuje.... raz kozie śmierć
też raz robiłam ten chleb i też mi nie smakował więcej nawet nie próbowałam; przerzuciałam się na dukanowe i rozstne placuszki

u mnie waga zdeczko do góry, ale już mam oznaki @ - jutro pewnie bedzie już całą parą
oczywiście w związku z tym mam ochote na słodkie no wczoraj wieczorem myslałam, ze nie wytrzymam i sięgne po batonika kinder ale suma sumarum zrobiłam twaróg z kakao i aromatem pomarańczowym dziś była powtórka z rozrywki, bo znowu mnei ciągnęło
mykam robić obiadek

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:49   #3787
Emilia 25
404 Not Found

Ale się rozbestwiłam: wczoraj omlet, dzisiaj omlet. A ja robię taki ze skrobią, a nie z otrębami. Ten ze skrobią bardziej smakuje jak "normalny" wg mnie.

A, dzień dobry. Gdzie moje maniery?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 12:58   #3788
ratlooksgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatka8210 Pokaż wiadomość
super, dzieki wielkie. Zaczynam pomału kumać ;-) Ojej no to dluga droga przede mna. A przed moim mezusiem jeszcze dluzsza. kurka wodna, ale damy rade... oki doki to ja wam życze pysznosci dietetycznych a ja zanim poloze maluszki poszukam w necie orbitreka... Mam zamiar dolozyc bieganie i orbitrek oraz brzuszki ;-) zobaczymy czy wytrzymam. Pozdrawiam wszystkich

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Moje mauchy maja 6,5 roku i 1,5 roku. Wiec jest co robic, Ale mam jeszcze jedno dzidzi tylko troszke starsze , nawet starsze niz ja ma 32 lata i 16 kg nadwagi. Jest kochany ale tak samo absorbujacy niz dwojka pozostalych moich panów...

Mężczyxni podobno szybciej chudną, bo maja z natury lepszy metabolizm, mój TŻ schudł w tym samym czasie co ja 2 razy tyle czyli 10 kg w miesiąc, a pozwalał sobie czasem na grzeszki, zwłaszcza na piwczunio wieczorkami. Także mozliwe że skończycie razem a może mąz Cie nawet wyprzedzi. My powoli musimy sie rozdzielic na drodze do pieknej sylwetki bo nic mi z tego narzeczonego nie zostanie jak dalej bedzie na 2 fazie a ja bym jednak jesczze troszke chciała schudnąć.

ratlooksgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:35   #3789
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
chrupek nie wolno oddaj koleżance niech jej w boczki pójdzie
dam na 100% niech sie zapcha

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
dam na 100% niech sie zapcha
a zreszta co to za kolezanka, co podsuwa takie lakocie i namawia mowiac ze sa dla tych odchudzajacych sie podla po prostu

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

wlasnie koncze robic obiadek, dzis filety z kurczaka obtoczone w otrebach juz mi w brzuszku burczy

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:45   #3790
ratlooksgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Mniej więcej wiem czym wymiotowałam :zupa! Jak ją jadłam to smakowała jakoś tak dziwnie kwaskowato ale myślałam,że to kwestia jogurtu naturalnego którym ją zabielałam
Jednak to nie była wina jogurtu i podejrzewam,że mrożone warzywa były chyba już dobrze po terminie
Jem teraz wieśniaka z otrębami,mam nadzieje ,że ta "miotełka" w postaci otrębów troszkę mi jelitka przeczyści.

A tak na marginesie ostatnio jak zwykle zgarnęłam kilka wieśniaków light z półki sklepowej a w mieszkaniu zorientowałam się,że nie są to wieśniaki piątnicy a "serek wiejski" z łowicza Dosłownie opakowanie prawie identyczne tak samo jak nazwa na wieczku itp. Na miejscu piatnicy chyba bym ich pozwała
Ale najważniejsze,że też jest smaczny

I tak masz szczeście bo nie pamiętam kiedy we wrocławiu widziałam ostatnio wiesniaki light na półce w sklepie, wszystko wyczyszczone, wszyscy się odchudzaja przed latem.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym testem....ja jak robilam test to dukan wyliczyl mi ze powinnam schudnac do 52 kg....ten wynik juz osiagnelam...ale ja chce 50 i nie ejst to jakas moja chora zachcianka...poprostu przy tej wadze wciaz mam objetosc uda kolo 55 cm....w biodraCH JAKIES 96....... no i jeszcze troche cyllulit mi zostal......nie daze do jakiejs niedowagi czy anoreksji ale chcialabym naprawde ladnie wygladac...juz ladnie wygladam ale tluszcz na tylku i nogach wciaz jest...na Dukanie glownie polecial mi brzuch, rece ....od pasa w gore

zjadlam juz sniadanko z plackow otrebowych, zapilam kawka z mlekiem >

A ile masz wzrostu, bo mi Dukan tez wyliczył wyższą wagę niż bym chciała, ale wydaje mi sie że on tam tez oblicza BMI i poprostu niższa waga u mnie to juz niedowaga, z czym ja sie nie mogę zgodzić, bo patrząc na mnie nawet jak wazyłam 68kg to od tali w górę wyglądałam jak osoba z niedowagą a na dole big fat ass. Test jest spoko ale tez nie nalezy go traktować jak wyrocznię, bo to sa tylko algorytmy takie same dla każdego, a każda z nas jest przeciez inna

Stary 2010-05-30, 13:54   #3791
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
my szlismy 2/2 ( tz nadal idzie) i jestesmy zadowoleni, waga leci, a w sumie sie nie odczuwa tego tak bardzo. w dwa dni dasz rade zjesc warzywa i zanim sie obejrzysz znow je masz na talerzu
Dzięki za sugestię, te 2 dni proteinowe to chyba będzie optymalne rozwiązanie

A tak poza tym, właśnie zakupiłam małą blaszkę teflonową do wypieków, bo sernik odrywany z folii aluminiowej niezbyt mi się spodobał ;P Niestety nie było w ikei silikonowej formy. Jak teflon się sprawdzi to kupię sobie taką specjalną również teflonową do muffinków

Tak a propos ud i bioder, które nie chudną to może dziewczyny pokombinujcie coś z ćwiczeniami? Jakiś aerobik czy coś? Bo czasem po prostu jest taki typ sylwetki (ja np. mam taki), że jak coś chudnie to najpierw góra a na szarym końcu strategiczne miejsca czyli uda i biodra..Ja mam nadzieję, że zawalczę z zapasami tłuszczyku w tych miejscach przy pomocy treningu na siłowni wraz z Dukanową dietą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 14:17   #3792
suspense
Zadomowienie

pulpety w sosie pieczarkowym
polecam wszystkim
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:23   #3793
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
pulpety w sosie pieczarkowym
polecam wszystkim
Siakiś przepis by się przydał?

A ja polecam wszystkim zakup parowaru jak jeszcze nie macie - ryby są prze py szne! Łosoś wręcz boski, nie wspomnę o tym, że warzywa i ryż mają inny smak niż takie z wody - o wiele inny-lepszy.
Stary 2010-05-30, 14:42   #3794
toksyczna156
Raczkowanie

na fazie II P mozna rosół z kury?

FC BARCELONA
toksyczna156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:48   #3795
my_lady
Przyczajenie

hej Dziewczyny!
jak myślicie czy na dukanie można pić red bulle i tigery bez cukru? z etykiety wynika, że mają 0 tłuszczu i 0 węgli więc w sumie tak jak cola zero wiem, że to syf ale sesja na szczęście nie trwa wiecznie
my_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:50   #3796
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
ja też powinnam rzucić. ale najgorsze - wcale nie mam na to ochoty.
jak głupio by to nie brzmiało - ja lubię papierosy
ale tylko L&M Linki Mentolowe. Zwykłych bym nie zapaliła
Ja tez lubie... I uznalam, ze na diecie tej przyjemnosci sobie nie odmowie A co do tej ksiazki to mnostwo moich znajomych dzieki niej rzucilo i trzymaja sie swietnie

Bylam juz na kafce, ktora zamienila sie w cole light bo nie mieli "chudego" mleka
Wogole to byl taki piekny dzien a teraz zaczyna padac Bez sensu

Wiedzialam, ze ktoras z Was polecala zakup parowaru. Zdecydowanie popieram Ryby (i kurczak tez) sa przepyszne

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:02   #3797
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez toksyczna156 Pokaż wiadomość
Ja gotowalam na chudych udkach odtluszczonych, odskorzonych i kawalku chudej wolowiny. Pijesz tylko wywar, nie jesz warzyw z rosolku. Wg mnie mozna
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:05   #3798
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Tak a propos ud i bioder, które nie chudną to może dziewczyny pokombinujcie coś z ćwiczeniami? Jakiś aerobik czy coś? Bo czasem po prostu jest taki typ sylwetki (ja np. mam taki), że jak coś chudnie to najpierw góra a na szarym końcu strategiczne miejsca czyli uda i biodra..Ja mam nadzieję, że zawalczę z zapasami tłuszczyku w tych miejscach przy pomocy treningu na siłowni wraz z Dukanową dietą
ja mam problem z ramionami, które nie chcą chudnąć i aerobik neistety nie pomaga też

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Wiedzialam, ze ktoras z Was polecala zakup parowaru. Zdecydowanie popieram Ryby (i kurczak tez) sa przepyszne
ale to chyba kosztowny zakup?
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:14   #3799
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
ja mam problem z ramionami, które nie chcą chudnąć i aerobik neistety nie pomaga też

W sprawie ramion to może siłownia byłaby lepsza? Aerobiki chyba tak nie modelują ramion za bardzo...może po prostu poproś instruktora na siłowni aby polecił Ci konkretne ćwiczenia na te partie ciała?
Jeśli chodzi o parowar to mój kosztował 360 zł (tefal), ale są tańsze. Poza tym, kupując np w Media Markt można kupić na raty 0% i tym samym prawie nie odczuwasz tego wydatku, bo z konta ściągają Ci co miesiąc o wiele mniejszą sumę
Stary 2010-05-30, 15:23   #3800
toksyczna156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Ja gotowalam na chudych udkach odtluszczonych, odskorzonych i kawalku chudej wolowiny. Pijesz tylko wywar, nie jesz warzyw z rosolku. Wg mnie mozna
ja mam taki 'na swojej' kurze ;d to sie nada? xd

FC BARCELONA
toksyczna156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:28   #3801
pys1oo
Przyczajenie

cześć dziewczyny) czytam to forum od dawna, ale rzadko zbieram się na odwagę żeby napisać) ale postanowiłam się przełamać!

Mam 170cm wzrostu, waga poczatkowanokoło 65 kg (ale nie wiem na 1oo% na kazdej wadze wychodziło inaczej a nie mam mozliwosci sie wazyc na tej samej ) Jestem na dukanie od 10 maja ! 7 dni uderzeniówki a teraz lece trybem p+ pw 5/5 Lecą mi cm (głównie się merze) i ogólnie widze że smukleje <jupi>

Muszę powiedzieć, że w tym białku jest coś fajnego bo fakt, że długo się trawi(kojarzycie filmy przyrodnicze i lwy leżące w cieniu po zjedzeniu zebry ) Nasz organizm duzo energii na to potrzebuje, jestem takim lewkiem ^^

Inna rzecz, ze jak miałam duzo zajęć to cuzłam się wiele lepiej na tej diecie niz na dietach pod tytułem mniej żryj. Na tych drugich byłam nieprzytomna nonstop bo wciaż miałąm na coś ochotę. Teraz jest o wiele lepiej raz w tygodniu mam basen (wf na uczelni) i póki co nei ćwicze więcej bo nie mam siły(nauka przed sesją). Ale planuje juz na pewno na III fazie włączyc do tego wiecej sportu, uwielbiam rolki, rower

Na dzien dzisiejszy (2o dzien diety) zaczeły coraz bardziej za mną chodzic w myslach słodkosci ale zaraz sobie zrobie naleśniczki lekkie(2 jajka i mleko odtłuszcozne w proszku) i mam nadzieje, ze mi się poprawi. Muszę tez przyznac ze wczesniej się bałam jesc nawet te deserki dukanowskie bo jednak gdzies w głowie jest zakodowane, TO PRZECIEZ DIETA, ale na szczescie ta dieta jest super pod tym wzgledem ze nie trzeba si ekatowac niedobrym jedzieniem tylko smaczne sobie jeść

Pozdrawiam bardzo wizażanki dukające! wspieram Was jak najbardziej)
pys1oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:34   #3802
Mo_Nika
szamanka

Upiekłam właśnie murzynka w mikrofali
czyli dukanowy chleb + kakao + słodzik + aromat i wlałam odrobinę wody gazowanej

Edytowane przez Mo_Nika
Czas edycji: 2010-05-30 o 15:37
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:37   #3803
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Ja swoj (tefal) kupilam za 200zl ale to juz z 5 lat temu Ma 3 poziomy i jest naprawde fajny. No i to jest przydatna rzecz zwarzywszy na fakt ze zmieniamy swoje nawyki zywieniowe

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 15:38   #3804
kicorynka
Raczkowanie

Ayu jak mam znalezc tą książkę o rzucaniu palenia?? Mam swojego chomika,ale nie moge jej wyszukac. Z góry dziekuje. Poza tym 8kg za mną.
kicorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:40   #3805
Basketgirl
Raczkowanie

Mogłaby któraś skontrolować to co dziś zjadłam i co zamierzam zjeść?
Wstałam po 10, więc pierwszy psiłek było koło 11.
-rozpustne + łyżka jog. naturalnego
-pół piersi z kurczaka + pół sałatki (100g łososia, kostka twarogu(230g)+łyżka greckiego + pół łyzeczki musztardy i przyprawy)

No i teraz myśle, czy jak zjem kolejne 100g łososia, to czy to nie bedzie go na dziś za dużo. Co mam jeszcze dziś dojeść? Myslałam o :
-2 jajka na miękko
-budyn(3/4 szkl. mleka 0,5% + łyża otrębów +jajko?)
-drugie pół tej sałatki
-coś innego?
Co z tego co wyżej wymieniłam powinnam jeszcze zjeść?
Tak żeby nie przekroczyć 500g nabiału? 30g węgli ?

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:49   #3806
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Ja swoj (tefal) kupilam za 200zl ale to juz z 5 lat temu Ma 3 poziomy i jest naprawde fajny. No i to jest przydatna rzecz zwarzywszy na fakt ze zmieniamy swoje nawyki zywieniowe
Ja mam taki poziomy jakby - z metalowymi koszyczkami, kupiłam go w lutym tego roku i jestem bardzo zadowolona. A najlepsze jest w nim to, że obiad w sumie robi się sam, warzywka w koszyczkach, na górze ryba - nic się nie wylewa, nie przypala a ja sobie mogę drzemać czy cokolwiek innego robić i jak będzie gotowe obudzi mnie "ding" :P

P.S. Czuję się jakbym zjadła słonia (w sensie syta), a to tylko trochę dukanowego sernika na deser
Stary 2010-05-30, 15:51   #3807
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez toksyczna156 Pokaż wiadomość
Można, skoro można kuraka to i wode w której go gotujesz można

Cytat:
Napisane przez my_lady Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny!
jak myślicie czy na dukanie można pić red bulle i tigery bez cukru? z etykiety wynika, że mają 0 tłuszczu i 0 węgli więc w sumie tak jak cola zero wiem, że to syf ale sesja na szczęście nie trwa wiecznie
Syf straszny, ale można

Cytat:
Napisane przez Basketgirl Pokaż wiadomość
Mogłaby któraś skontrolować to co dziś zjadłam i co zamierzam zjeść?
Wstałam po 10, więc pierwszy psiłek było koło 11.
-rozpustne + łyżka jog. naturalnego
-pół piersi z kurczaka + pół sałatki (100g łososia, kostka twarogu(230g)+łyżka greckiego + pół łyzeczki musztardy i przyprawy)

No i teraz myśle, czy jak zjem kolejne 100g łososia, to czy to nie bedzie go na dziś za dużo. Co mam jeszcze dziś dojeść? Myslałam o :
-2 jajka na miękko
-budyn(3/4 szkl. mleka 0,5% + łyża otrębów +jajko?)
-drugie pół tej sałatki
-coś innego?
Co z tego co wyżej wymieniłam powinnam jeszcze zjeść?
Tak żeby nie przekroczyć 500g nabiału? 30g węgli ?
Miałaś dopiero 2 posiłki - zrób sobie jeszcze 2 i będzie ok. Narazie zjadłaś dość mało jak na caly dzień. Zjedz sobie jajka i ta sałatkę. Budyniu nie polecam, bo jadłaś już otręby, a otręby jemy za jednym zamachem
Stary 2010-05-30, 15:57   #3808
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
W sprawie ramion to może siłownia byłaby lepsza? Aerobiki chyba tak nie modelują ramion za bardzo...może po prostu poproś instruktora na siłowni aby polecił Ci konkretne ćwiczenia na te partie ciała?
ok, w takim razie spróbuję na siłowni

Cytat:
racja
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 16:09   #3809
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
ok, w takim razie spróbuję na siłowni
Tylko wiesz, przyciśnij tego instruktora o dokładne wskazówki - jakie obciążenie, ile powtórzeń oraz zapytaj na jak długi czas jest to ćwiczenie (w sensie 3 tyg, 2 miesiące), bo zestawy ćwiczeń trzeba zmieniać. Powodzenia
Stary 2010-05-30, 16:13   #3810
ratlooksgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kicorynka Pokaż wiadomość
Ayu jak mam znalezc tą książkę o rzucaniu palenia?? Mam swojego chomika,ale nie moge jej wyszukac. Z góry dziekuje. Poza tym 8kg za mną.

http://chomikuj(.)pl/Buniaty/*40EBOK...ucenie+palenia

tu jest link, usun tylko nawiasy przy kropce. Ja juz czytam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości