![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
no już ciężko mi je będzie oddać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za ocenę
![]() Świetnie zdaję sobie sprawę z tego, że wieczór do najbardziej dietetycznych nie należał ![]() Natomiast jeśli chodzi o pozostałe "grzeszki" typu: łyżka powideł, rodzynki w mieszance studenckiej, kupna kanapka itp. przyznaję bezwstydnie, że nie mam z ich powodów zbyt wielkich wyrzutów sumienia ![]() ![]() DzisiejszaeRka: Śniadanie: kawa z mlekiem 2% (wieeem, porażka ![]() ![]() II śniadanie: kanapka z uczelnianego sklepiku (2 kromki razowca, masło, jakaś wędlina, sałata, pomidor, papryka, ogórek); jabłko III śniadanie: jogurt pitny truskawkowy (300 ml) Obiad: pierś z kurczaka mocno przyprawiona i zapieczona w piekarniku (ok. 150 g), ok. 25 g ryżu brązowego, fura surówki (kapusta pekińska, pomidor, papryka, oliwki, cebula, natka pietruszki, szczypiorek, oliwa z oliwek) Podwieczorek: garść migdałów Kolacja: wieśniak z rzodkiewkami i szczypiorkiem
#2553 |
Raczkowanie
|
jest na + więc P
![]() I.owsianka(3ł owsianych,po łyżce siemienia lnianego miodu,kakao i 2masła orzechowego)starte jabłko,cynamon,na mleku ofc, inka ze śmietanką kawał kremówki,landryny II.grahamka duża(podzielona na 3) -masło orzechowe banan -masło orzechowe,marmoladka -fresek czosnkowy,2pl szyny z indyka caly pomidor,plastry ogóra i cebulki , kilka landrynek III.zupa jarzynowa z furą przeróżnych warzyw(w sumie więkasza połowa mrożonki ![]() IV.zupa serowa z grzankami ![]() V.jajecznica z serami,i pomidorami, kroma z szynką i warzywami po paula waniliowa dziś mniej bo TRAGICZNIE się czułam, cały dzień przeleżałam brzuchem do góry ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie śmieciowe? Okej, nie popieram opuszczania śniadań, no ale każdemu się zdarzy, jedzenie to nie priorytet. Jogurt ma być tym śmieciem? Czy uczelniania kanapka? Bez jaj, nie popadajmy w obsesje i nie twórzmy kultu białka z każdym posiłku, bo jakaś pscyhoza normalnie się wdaje. Sory za ota. Moje U: chorbowe Ś: fitella z mlekiem ok 200ml 2% espresso zestaw : aspiryna,gripex,neo angin,ect. kilka cherbat IIś: mango z jogurtem nat. O: pół miseczki bulionu warzywnego i garstka makaronu razowego kawałek wołowiny gotowanej + lodowa,feta,oliwki,pomido r,ogórek,oliwa,przyprawy coś: kilka duzych rodzynków Zestaw chorobowy j.w. K: wiejski z pomidorem i szczypiorkiem Więcej grzechów nie mam, Amen.
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też nie ogarniam tego,że nie można jeść wieśniaka czy twarogu na śniadanie, moja babcia od dawna je codziennie twarożek z czymś na śniadanie, ma 79 lat więc jak widać jeszcze od tego krzywda jej się nie stała ![]() a co do jadła, skromnie bardzo skromnie
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Wtajemniczenie
|
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziesz miała energię na cały poranek yyy... noc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Raczkowanie
|
R
No to teraz ja.. pierwszy mój jadłospis.. więc baty będą.. wiem że za mało białka i za dużo węgli trochę.. więc sugestie mile widziane ![]() Ś: 2 kromki żytniego razowego, 100g wieśniaka ze szczypiorkiem [10%], 4 plasterki suchej krakowskiej, 3 rzodkiewki, pół pomidora kawa z mlekiem IIś: Activia+płatki+mandarynka [płatki niestety mam fitness, ale kupię inne jakie??] III: twaróg półtlusty ok 100g+ ogórek+pomidor+rzodkiewka O: filet z kurczaka, ryż brązowy, mizeria [śmietana 10%] jakiego sosu mogę użyć?? K: serek wiejski + jakies warzywko, ew. wasa i jak? to ma być redukcja.. ale niezbyt duża bo 3-4 kg.. plus siłka jakieś 3-4 razy w tygodniu po ok 90min. z jedzenia jeszcze coś na skórkę pomarańczową byście coś poleciły moje panny?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oceniam REDUKCJĘ i na redukcji nie ma sensu jeść kazeiny na śniadanie. Na U sobie jedzcie co chcecie, oceniam eRki bo się na tym znam odrobinę, skoro ktoś nie chce rzeczowej krytyki, to niech nie wstawia jadłospisu - proste. Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Mizerię proponuję robić na odrobinie jogurtu nat. zamiast śmietany, bo łączysz z ryżem. płatki - owsiane, ale ugotowane, bo surowe niestrawne. te gotowe się nie nadają (cukier) na skórkę pomarańczową polecam HIIT. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ok,rozumiem to,że znasz się lepiej niż ja ![]() ale bez przesady niedługo ktoś będzie uznawał za grzech pół wiejskiego do owsianki
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba Ci sie pomylily fora,bo to nie jest sfd ,gdzie wszystko ma byc jak w zegarku z redukcja, a ludzie chodza na silownie i cwicza namietnie zeby schudnac. Moze ty bys kazdemu chciala low carb wcisnac,ale wyobraz sobie ze mozna schudnac jedzac wiesniaka na sniadanie,chociaz to kazeina i wiele innych rzeczy nie robiac tego nie zdrowo. Nie robcie z tego forum pozywki dla kz,co? Na sniadanie wiesniaka nie, owoce po 16 nie, slodki jogurt to zbrodnia itd. Ale jak na sniadanie jest owsianka,potem grahamka,na obiad bialko koniecznie z ww,bo jak nie to Ci wciskaja na sile,na podw orzechy a na kolacje wiesniak to bija brawa ![]() ![]() A potem sie dziwic ile przybywa nowych dziewczyn na kz, z wyrzutami sumienia bo zjadly jogurt owocowy albo jablko o 17. Litosci ![]() A wiec wstawiam swoje 'smieciowe' R ![]() I: 2grube kromki chleba slonecznikowego z maslem,lyzeczka miodu,2lychy wiesniaka,plaster wedliny,pomidor,kawa II:jablko ( tak,dla mnie to posilek,nie wciskam jedzenia na sile jesli nie jestem glodna ) III: ok 250gmiesa mielonego z indyka(92%) uduszonego na teflonie z cebulka i wiesniakiem lekkim,salatka z salaty ,malych pomidorkow,rzodkiewki,pol owy ogorka,suszu warzywnego,kawa IV:activia,jablko V: wiejski,pomidor,susz warzywny,szczypiorek. Uciekly mi dzis nnkt,zapomnialam znowu ![]() I tak ,jestem dumna z mojego jedzenia. Bo nie swiruje jak zjem jablko po 16,i activie, ktora jest przeokropnie slodka,fuj,ble. Bo przeciez mozna homo nat z orzechami,prawda:rolleyes : Ehh, mysle ze ncj opanowaly dziwne zasady, ktore wg mnie nie pasuja do normalengo jedzenia ( nie zjem twarogu na kanapce rano bo mi sie bialko za wolno wchlonie albo kanapka z razowego chleba to syf ) Ludzie ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2010-05-30 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przytyjesz 100 kg i umrzesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
no co Ty, nie wchlonie mi sie,wiec redukcja syfna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ED to się bierze chyba z czegoś więcej, niż z czytania NCJ, o czym sama jak mniemam doskonale wiesz. Poza tym, ciągle Cię widzę na R, może jakbyś raz zrobiła naprawdę dobrą redukcję (nie pseudo-redukcję typu jabłko to pełnowartościowy posiłek i wieśniak to podstawowe białko) to byś nie musiała tkwić wiecznie w jednym punkcie. Ale co ja wiem, naczytałam się sfd i próbuję ich "nieludzkie" rady z dobrego serca zaserwować biednym i lubiącym owocowe jogurty wizażankom. Litości. Pozdrawiam. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
A Ty sobie daruj pouczanie mnie w kwestii oceniania eRek, bo wiem co piszę.
Mam nadzieję, że się rozumiemy, jeśli nie, to sobie włącz ignora na moje posty i nie będziesz się musiała tak denerwować przy ich czytaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Dlaczego wiesniak na sniadanie to zbrodnia?? ![]() A co do smieci to u mnie przed chwilą wpadły 4 hity kokosowe jak narazie żyje i mam się dobrze ![]() ![]()
No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej ![]() "Ooo Muszu Ty geniuszu" ![]() 我爱你 M Edytowane przez Juno123 Czas edycji: 2010-05-30 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Raczkowanie
|
litości, błagam, niech mi ktoś napisze co z BIAŁĄ kawą na R, czy to w ogóle dozwolone??
wiem, że wyszukiwarka nie gryzie, przekonałam się, ale również nie jest w tej kwestii wyrocznią, a ja potrzebuje fachowej odpowiedzi to znaczy czy w ogóle można i jeśli tak to ile i mleko jakie (0, 0,5 2 a może 3,2%)? aha, i co np. w sytuacji jaką mam dzisiaj. ostatni "posiłek" zjadłam o 18,30 - było to około 120g suszonych śliwek (mam ogromne zaparcia, a śliwki skutkują, ale jedynie w dużych ilościach), później nie byłam głodna, a jak się zrobiła północ to poczułam głód. oczywiście zapiłam go herbatą, bo nie bardzo wiedziałam, czy będąc na R można jeść o tej porze. proszę o powstrzymanie się od złośliwych komentarzy, jestem bardzo niedoświadczona ![]()
Edytowane przez sorellla Czas edycji: 2010-05-31 o 00:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolacja białkowa nawet 30min przed snem, nie wiem kto w ogóle wpada na pomysł, by kłaść się po 12 jeść ostatni "posiłek" o 18.30. Nie dziwię się, że byłaś głodna, skoro w sumie zjadłaś tylko cukry proste ![]()
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bede Ci sie spowiadac ani z mojej wagi,ani z mojego ED. A na tej swojej 'pseudo' redukcji chudne wiec pseudo ona nie jest. Takie uwagi zachowaj sobie lepiej dla siebie, wyskakiwanie z takimi tekstami do osoby z zaburzeniami odzywiania jest naprawde na miejscu ![]() Kolezanka cerveza jest o prostu dyplomowana dietetyczka, wiec wie wszystko jesli chodzi o Redukcje, jest wiesniak na sniadanie-syf, chleb razowy-syf. A moim zdaniem po prostu naczytala sie za duzo sfd i tyle. Wciskam ignora,po prostu.
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to z tym "dużo śmieci" bym się kłóciła. Tak jak mówiłam: podchodzę do redukcji na względnym luzie, zwłaszcza porównując ją z wizażowymi regułami, które dla mnie- jeśli mam być szczera- są bardzo restrykcyjne. Nie wydaje mi się, żeby jedna kupna kanapka (tym bardziej, że gdy kupuję coś na mieście staram się wybierać zdrowszą opcję, czyli np. w tym przypadku pieczywo razowe) czy słodki jogurt zrujnowały moją dietę. Nie od jednego jogurtu utyłam ![]() Wierzę, że najlepsze dieta to MŻ i jak już wspomniałam wcześniej nie zamierzam rezygnować z pewnych rzeczy, a jedynie ograniczyć je do rozsądnych ilości. Wierzę, że tu tkwi klucz do sukcesu. Pozdrawiam ![]() Orzeszku- ja też nie mogę pojąć jak możesz tyle czasu być na redukcji... A to dlatego, że masz na prawdę boską figurkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zupełnie nie wiem co Ty jeszcze chcesz zrzucić ![]()
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
sn:2 kanapki,kawa z mlekiem
2sn:2 grejpfruty,baton musli z czeko. o:kurczak,makaron rurki,rozne gotowane warzywka p:serek wiejski mały z muuusli k:2 wasy z pasztetem i bieluchem,jajka na miekko,sałatka sn:2 kanapki,kawka 2sn:serek homo kokos,pestki,jabłko o:to co wyzej czyli kurczak warzywa itp p:sok z brzozy,gruszka k:2 kanapki,herbata jAk tam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() reszta jw- i wracaj do zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cerveza- nie chcę się z Tobą kłócić/ spierać, ale uważam, że redukcja nie powinna opierać się na kulcie białka i innych SAMYCH zdrowych produktach, tzn nie wiem jak Ty się do tego odnosisz, ale nie powinnyśmy popadać w jakąś paranoję...jogurt to nic złego. Tak wiem, że istnieje 10 PŻ, ale ostatnio miałam przyjemność oglądać program poświęcony dietom, gdzie właśnie takie coś było skrytykowane-zarówno diety typu Dukana, Montignaca i inne. Jedyną sensowną wg fachowców była dieta urozmaicona, nie eliminująca żadnych produktów, po prostu jedzenie z umiarem. Wiadome jest, że nie można jeść słodyczy w potężnych ilościach, ale uważam, że zjedzenie jogurtu czy owocu po 16 to nie jest zbrodnia. Twojego zdania negować broń Boże nie chcę-każdy ma swoje- ale oceniając jadło powinno się wziąć pod uwagę kilka czynników. I jeśli dziewczyna stosuje dietę nie typowo redukcujną ( czyli pierś, warzywka i inne) a chudnie to chyba nic w tym złego nie ma... co do Orzeszka to postarajmy się zrozumieć osoby po ED. Nie jest łatwe wyjść z tego tak hop siup. Poza tym ona nie tkwi w jednym punkcie. Z tego co wiem STARA się dodawać kalorie, a białko spożywa też z innych rzeczy niż twarogi/serki. Fakt faktem jada je często ale po prostu je lubi i ją rozumiem bo sama będąc na P, U czy próbach R zajadałam się nim ze smakiem. Aaa i jeszcze jedna sprawa. Nie wiem czy mam rację, ale Orzeszek chudnąć już chyba nie chce i stara się przejść na U, ale gdyby wkleiła swoje jadło oznaczone utrzymaniem dopiero rozpętałoby się piekło ![]() na koniec może napiszę tylko abyśmy były dla siebie bardziej wyrozumiałe i okazały trochę zrozumienia dla dziewczyn które nie stosują diet typowo książkowych bądź robiących ostatnio furorę, a kierują się zasadą, że jedzenie powinno być urozmaicone. ![]() Teraz możecie mnie zlinczować ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się troche zgadzam z cervezą. W końcu jak ktoś wstawia jadłospis to oceniam go pod wzgledem prawidłowej redukcji. Rozumiem, że ktoś może odchudzać się w inny sposób, ja tylko pisze jak to teoretycznie powinno być. Gdyby nie komentować odstępstw od zasad, to nie widze w ogóle sensu tego wątku. Zresztą to działa też w drugą stronę. Jeśli ktoś wstawi jadłospis na U, w którym nie ma nic słodkiego, to zaraz odzywają się głosy, że to nie wygląda jak U i że mógł wpaść jakiś deserek ![]() ![]() A więc moje dzisiejsze U ![]() 1: placek owsiany (6 łyżek płatków, dwa jajka, duże jabłko, cynamon) 2: pół szklanki makaronu pełnoziarnistego, 150g piersi z kurczaka, sos z przecieru, troche warzywek 3. pół woreczka ryżu brązowego, puszka tuńczyka wsw, warzywa 4. sałatka(warzywa+łyżka oliwy) 5. serek wiejski+ ok 50g migdałów+pewnie jakieś warzywo
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2010-05-31 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.