Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-30, 18:54   #4981
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
maslanka tez pomaga wspolczuje zgagi mnie naszczescie nie dopadla no czasem mam ale narzekac nie moge
O widzisz a o maslance nie pomyslalam a bardzo lubie wiec wyprobuje. Teraz wlasnie mnie morduje az mi sie nie dobrze zaczyna robic...okropienstwo

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-05-30 o 19:02
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 19:07   #4982
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam drogie babeczki
Fakt, mało przez ten weekend do czytania, ale pogoda taka fajna była, że aż żal w domu siedzieć
Ale coś grzmi u mnie, więc może jakaś burza będzie

bordowa
, bóli ud nie miewam. Ale to raczej wiązadła. Za to mam niesamowity problem z plecami. Nie mogę usiedzieć przed laptopem dłużej niż 2-3 godzinki dziennie (z przerwami!). Masakra.
Szybkiego i miłego pobytu w szpitalu życzę I trzymam kciuki za dobre wyniki badań

waniliaania2009, brzusio fajniutki. Mam podobny

Co do promocji na ubranka w Tesco, to jak najbardziej polecam. Prawie wszystko jest 30% taniej. Byłam wczoraj i kupiłam śliczne bodziaczki 24zł za dwie sztuki a jakość i wygląd super Nie kupowałam więcej, bo płci nadal nie znam, a większość ciuszków pasuje albo do dziewczynki, albo do chłopca. Uniwersalnych mało, niestety.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 19:10   #4983
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

waniliaania2009 - To faktycznie tanio Bardzo ładnie wygladasz

Jejku ja juz sie napatrzyc nie moge na te piekne maleńkie ciuszki. Ja juz mam 3 worki ciuszkow dla malenstwa. Teściowa mi załatwiła, takze bardzo sie ciesze bo to jednak finansowo pomaga!! Ja sobie odpoczywam, połozyłam sie z ugietymi nóżkami a Mój Chłopczyk lata mi po brzuszku jak szalony
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 19:34   #4984
cellaris
Rozeznanie

hej dziewuszki, niestety nie jestem w stanie was regularnie czytać bo końcówka roku mnie przytłoczyła.
Pomi dobrze kombinujesz...mam wychowawstwo więc sama wiesz jak to jest. Do tego zaraz po powrocie chcę wprowadzić innowację i muszę ją jak najprędzej oddać zeby nie zostawiać sobie roboty na "po porodzie". No więc papierów mnóstwo...na szczęście lubię moją pracę A i dziękuję za zmianę imienia
Stary 2010-05-30, 19:35   #4985
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza i mam podejrzenie cukrzycy
Dostałam skierowanie na patologię
Możecie mi jeszcze raz napisać jakie są normy tych wyników krzywej glukozy? Bo nie mogę znaleźć ...
Bordowa- bedzie dobrze! Lezalam w szpitalu z dziewczynami z cukrzyca i nie narzekaly, po prostu musialy czesto kontrolowac cukier i uwazac na to co jedza. Niektore byly na insulinie inne na tabsach.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
o tak dzidzius wazniejszy....

slodko
a ja oficjalnie zakonczylam studia tzn mam wszytkie wpisy itd...
teraz tylko 11 zawiesc prace i oddac indeks a potem 30 obrona...
coraz bardziej sie stresuje
MArtucha- ojoj, to sie szykuje wielka impreza jeszcze przed porodem Trzymam kciuki! Obrona to formalnosc, nie stresuj sie!

KAsienka- sliczne ciuszki!!! normlanie te niebieskie kombinezoniki, mniamusne!

Evi- w Twoim rankingu to do mnie najbardziej Iga i Kamila przemawia. Igi sa po prostu kochane! Mam kuzynke Ige A Kamila to moja najelpsza psiapsiola.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Dziewczynki- przezylam to wesele, ale podroz do Bialegostoku z Poznania to meczarnia... nigdy wiecej... nie wiem jak mozna sprzedawac dwa razy wiecej biletow niz jest miejsc po prostu scisk, ludzie na ludziach, korytarze, kibelki, przedzialy PELNE!! wszyscy z wkur...em siedzieli i wez to do kibelka idz?? Dobrze ze przedzial dla ciezarnych byl to przynajmniej siedzialam, ale jak w saunie, bo GRZALI??? mezus musial na korytarzu stac 5h.. I to Intercity byl..

Plama z kiecki mimo prania mi nie zeszla, eh.. rajty mialam kurew..ie bo jedyne samonosne jakie znalazlam to kabaretki ze szwem. Jednym slowem wyszlam na drapiezna mamuske Znajomi stwierdzili, ze promiennie wygladam i to byla moja jedyna pociecha, bo sie nie nabawilam

Wszystko przez biodro... Chyba mam zapalenie stawu w prawym biodrze, Boze jak to boli Sprobowalam bujaka potanczyc i myslalam,ze tam umre. Pierwszy raz zdarzylo mi sie krzyknac z bolu... Nie mam pojecia co to, ale jechalam na apapie, bo pisalyscie ze to mozna w ciazy. Normalnie jakis kosmos, a ja mam ortopede dopiero za miesiac, eh

Ale sie rozpisalam i jeszcze o problemach

------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobra wiadomosc- chyba sie zdecydowalismy na imie (przynajmniej teraz. Boimy sie ze Mały sie urodzi i powie, ze on ma nas w nosie i woli sie nazywa Gustaw albo co )

Pomi- dopisz mi prosze- ALEKSANDER ANRZEJ

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-05-30 o 20:04
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 19:36   #4986
Ray
Zakorzenienie

jej ile wy piszecie

nie nadazam

o to widze ze nie jestem sama z jakimis chorymi lekami.. z autem mam to samo, teraz za tydzien musze sama jechac do mojej mamy 120 km i jakies czarne wizje juz mam, maz ma te delegacje to juz tez boje sie tego lotu samolotem... oszaleje

ja dzis padam... nie wiem skad ja mam tyle sily, moj maz nie daje przy mnie rady
dzis rano bylam z dzieckiem na basenie, potem na pikniku i jeszcze kwiatki posadzilam i obiad mi sie gotuje
i wcale nie jestem jakos zbytnio zmeczona

troche sie zalamanam wygladem bo kurde ceulilt mi sie pojawil i jeszcze ogolnie dupa jak szafa ale co zrobic... ciaza nie wybieg
Stary 2010-05-30, 19:47   #4987
majka59
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
jej ile wy piszeci

maz ma te delegacje to juz tez boje sie tego lotu samolotem... oszaleje

troche sie zalamanam wygladem bo kurde ceulilt mi sie pojawil i jeszcze ogolnie dupa jak szafa ale co zrobic... ciaza nie wybieg
Ray ja jutro samolotem lece,stesowac sie nie stresuje ale mam lot nocny i bede padac na ryjeka co do wygladu to sie wole nie wypowiadac
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 20:00   #4988
bordowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny dobijają mnie już te hormony Tak jak przed ciążą byłam niezależną indywidualistką, wszystko robiłam sama i nikt mi do pomocy nie był potrzebny tak teraz jak mam iść sama do lekarza to już panika, że sobie nie poradzę Tak jak teraz, nie wiem gdzie jest oddział i do kogo mam się z tym skierowaniem zgłosić i już nerwy, że sobie nie poradzę, że zemdleję, bo na czczo będę 5 godzin i kłuta tyle razy ...

Ja wiem, że Wy też przechodzicie przez te badania i pobyty w szpitalu, ale dla mnie wszystko się stało wielkim problemem od kiedy oczekujemy maleństwa
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 21:34   #4989
fem
Raczkowanie

cześć dziewczynki...
jakaś taka dzisiej niewyraźna się czuję, chyba przez te burze i powietrze... pojechalismy z mężem na działeczkę do teściów na obiadek i grilla... i dupa wielka... zamawiałam ładną pogodę a nie burzę z piorunami...
ale za to wygrałam w Eurobizness z 3-ma facetami... że tak powiem wpuściłam ich w maliny...ale mieli miny

Cytat:
Napisane przez Eveliouses[B
Kubuś też mi się podoba tylko,że moi znajomi mają tak psa nazwanego głupio wiem,ale to oni powinni psa nie nazywać ludzkim imieniem,tak jak maxy itp.no nie?[/B]
Cytat:
Napisane przez Astorianka
Kuba to faktycznie bardzo popularne imię dla psów, przynajmniej w moim mieście Naprawdę. Kubusiów, Maxów, Kaji jest tu mnóstwo i to od lat...
wiecie ja się nie przejmuje tymi imionami i przesądami, komu sie jak kojarzy... miałam psa, który się nazywał KAMA i niektórzy tak też mnie nazywali w zdrobnieniu, jeszcze czasami babcia do mnie mówi KAJA (ma psa o tym imieniu), bo jej się myli, jak rodzice wołają na mnie KALA... więc ja się nie przejmuję za bardzo... a imię moje dzieci będą miały bardzo ładne według mnie i napewno nie krzywdzące ich osobowości

waniliaania2009 poszalałaś z zakupami może jakieś fotki...hm
brzuszek słodziutki, tylko czemu buźkę zakryłaś...

bordowa trzymajcie się z dzidzią cieplutko... trzymamy kciuki za pozytywny wynik... i wracaj szybko...
co do bóli to ja czuję też napreżenie mięśni ale najczęściej łydek, takie jakby skórcze i łykam mnóstwo magnezu z potasem, nawet zaczęłam pić dużo soku pomidorowego i przegryzam bananem (trochę muszę uważać na banany, bo tuczą wstrętne...)
a poza tym to plecy w okolicy lędźwi... normalka dnia codziennego...

idziemy z maleństwem spać... dobranoc

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 05:05   #4990
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Zuziaczka - no to rzeczywiście... heh o pociągach nic nie mów, już się tyle nasłuchałam o tym, że mnie chyba tam nic nie zdziwi no i szkoda, że się nie pobawiłaś ...

heh...poniedziałek... znów do pracy... powiem wam szczerze, że już mi się nie chce tam chodzić ale muszę jeszcze trochę kaski odłożyć więc nie mam wyboru

wkurzył mnie wczoraj w nocy TZ... myślał, że śpię więc poszedł na balkon sobie zapalić... więc zaniosłam jego poduszke i rzuciłam na kanapę mówiąc - ty śpisz dzisiaj tutaj
przychodził w nocy chyba z 3 razy, ale za każdym spychałam go... a na koniec się wkurzyłam i o 1 w nocy zaczęłam się wydzierać na niego, bo już nie wytrzymałam... Boże, te hormony to szalone jakieś...

dobra lece się ubierać
miłego dnia kobitki

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 06:45   #4991
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć dziewczynki

nie wiem co robić z tym pęcherzem biorę od soboty te tabletki żurawinowe ale ciągle go czuje tzn nie wiem czy go czuję czy to pęcherz czy co? Bo jak siusiam to mnie nie boli ani nie piecze więc sama nie wiem Powinnam iść do lekarza? Tylko nie chce panikować.

A tak z innej beczki Wczoraj wieczorem mały tak szalał że chyba miał czkawkę ale się uśmiałam do momentu jak nie umiejscowił się na samym dole brzucha aż mi taka buła wyszła i mnie bolało Miałam ochotę go przepchnąć dalej A ułożył się z lewej strony i tż stwierdził że przyzwyczaił się że śpię na lewym boku i on się tam układa heheh

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

I Jeszce odnośnie szkoły rodzenia w UKASTKU KRAKÓW szkoła kosztuje 250 zł to jest miesiąc i w jeden dzień tygodnia wiec to jest 4-5 spotkań. troche sporo jk dla mnie. Najlepiej zacząć chodzić po 28 tc tak mi powiedziały.
Ale mi się udało bo było jeszcze jedno miejsce wolne na darmową szkołę rodzenia ale od 23 sierpnia przez miesiąc dwa razy w tygodniu. więc będę chodzić do 2 3 września a potem te 3 tygodnie do porodu mi zostaną wiec chyba jest ok ?

I jeszcze zadzwoniłam do Rydygiera bo może dziewuszki z Krakowa zaczerpną informacji. Również najlepiej zacząć chodzić w 29-30 tc Szkołą jest bezpłatna . Zajęcia zaczynają się w poniedziałki o17-stej nie trzeba się zapisywać wcześniej bo mają podobno dużą salę. I potem zajęcia są we wtorek i czwartek na sali Całość trwa również miesiąc. więc zajęć jest więcej niż w Ujastku ale ja zostanę w ujastku bo tam mam rodzic to może poznam jakaś położna

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-05-31 o 06:55
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 06:48   #4992
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

nie wiem co robić z tym pęcherzem biorę od soboty te tabletki żurawinowe ale ciągle go czuje tzn nie wiem czy go czuję czy to pęcherz czy co? Bo jak siusiam to mnie nie boli ani nie piecze więc sama nie wiem Powinnam iść do lekarza? Tylko nie chce panikować.
nie zaszkodzi iść- będziesz spokojniejsza. Ale wydaje mi się, że to prawdopodobnie maluch, a właściwie macica, uciska na pęcherz i stąd to uczucie

Jak mi się chce spaaaać Nie wiem, kiedy ja się wreszcie wyśpię
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:07   #4993
martucha84
Zakorzenienie

Astorianka angelikaw MisQa Szczęśliwa Zuziczka dzikuje za wsparcie.. wiem ze to formalnosc bo juz zaliczalam licencjata itd... wiec wiem oco chodzi no ale jestem okropna perfekcjonistka.. wiec samo to bedzie mnie stresowac... pocieszam sie ze promotorka powiedziala ze praca jest bardzo dobra wiec nie jest zle...
musze jeszcze sie zmusic i naniesc poprawki... bo poki co mi sie nie chce

waniliaania ja zaczynam 8 sierpnia i bede tam na przelomie 7i8miesiaca ciazy a z tego co pamietam Pomi chodzi juz teraz.. wszytko zalezy od tageo ile godzin co i jak.. ja mysle ze warto..

Zuziczka podroz koszmar... straszne.. warunki jak nie powiem co..

dziewczyny mam dzis lekarza na 17;30 prosze o kciuki
Stary 2010-05-31, 08:10   #4994
Astorianka
Raczkowanie

Dzień dobry

Właśnie się zważyłam, byłam święcie przekonana, że przez ten miesiąc to mam co najmniej 3-4 kilo do przodu.... na własne życzenie bo wpadłam w słodyczo-holizm. Nie żałowałam sobie niczego. A tu niespodzianka tylko 2....W porównaniu z Wami jestem nadal hipopotamkiem, ale jak na razie (a to już 24 tydzień mam tylko 4.5 do przodu. UFFFFFF.... wprawdzie największe "atrakcje" jeszcze przede mną... ale od dziś koniec słodyczy. Przestawiam się na owocki...mmmmm truskawki na deser

I znowu zaczęło padać
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:12   #4995
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Widzę, że dyskutujecie na temat wózków i imion.
Imię dla naszego synka przyszło jakoś samo, bo każde inne podobało się albo tylko mnie albo Tż-towi, a obojgu podoba się tylko Szymon. Poza tym mi podobają się jeszcze - Julian, Leon, Mateusz, Michał, Patryk.
Dla dziewczynki - Lena, Kalina

A Co do wózków to można oszaleć bo im się więcej czyta i wie tym gorzej
X-lander jest fajny, ale ma też wady, te istotne dla mnie to - brak możliwości montowania spacerówki tyłem do kierunku jazdy, siedzisko lekko pochylone w tył, ale musze dokładnie sprawdzić w sklepie (chyba Ineczka o tym pisała), w gondolce nie można podnieść oparcia i gondolka nie jest zbyt duża, ale w zasadzie porównywalna do innych.

Fajnie Wam dziewczyny, które macie w swoich miastach Tesco. U mnie nie ma Tzn. są dwa, ale takie małe spożywcze, a nie supermarkety.

Idę po śniadanko, bo musiałam czekać pół godzinki po przyjęciu żelastwa

martucha - kciuki zaciśnięte

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-05-31 o 08:14
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 08:13   #4996
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Kupowalyscie juz posciel do lozeczka? Ogladalam na allegro ale nie wiem czy jest ok.

A zauwazylam tez posciel do wozka- ale czy ona sie zmiesci np jak kupie wozek x lander ?

Pochwale sie tez brzuszkiem - 24 tydzien

Aha- kiedy planujecie zaczac chodzic do szkoly rodzenia.....? bo ja sie wlasnie zastanawiam, czy juz nie warto sie zapisac.
Waniliaania brzuszek fajniuchny i ty taka zgrabna ,że szok.Mnie to całą nadmuchuje systematycznie hihi a tu same laseczki i tylko piłeczka z przodu,ale co zrobić,taka sylwetka i już,aaa tgrudno,potem bedę biegać naokoło domu
a co do szkoły rodzenia to akurat w sam raz możesz teraz się zapisać.Mi moja położna kazała końcem czerwca dzwonić to akuarat mam 26 tydz wtedy,więc Ty teraz jak najbardziej.

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:18   #4997
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam rankiem. Ja oczywiście w pracy, z dnia na dzień wstaje się trudniej
Kręgosłup daje się we znaki, szczególnie kość ogonowa, ból idzie aż na pośladki. Przekręcanie w nocy z boku na bok to masakra Szczególnie jak mam intensywne dni.
Ciekawe co będzie dalej tak mi zależy żeby pracować przynajmniej do końca lipca.

Bordowa- trzymam kciuki za krótki pobyt w szpitalu. Na pewno sobie poradzisz.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dobra wiadomosc- chyba sie zdecydowalismy na imie - ALEKSANDER ANRZEJ
No właśnie te podróże, ja samochodem 3h ledwo wytrwałam, cała spuchłam bo było ciepło. A tak długiej podróży zapchanym pociągiem nie zazdroszczę.

Imię Aleksander- fajne.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość

wkurzył mnie wczoraj w nocy TZ...
Ale co Cię tak zdenerwowało? To że zapalił? A to On nie pali czy co? Czy może próbujesz Go zmusić do rzucenia? Bo tak nie zrozumiałam.
Nie ma co się denerwować bzdurami, po co Ci teraz nerwy.

martucha84 Kciuki trzymamy oczywiście.

Ciekawi mnie co się dzieje u xxSHINeexx, bywała tu codziennie a teraz jej coś nie widać. Odezwij się

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-05-31 o 08:26
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:22   #4998
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ale co Cię tak zdenerwowało? To że zapalił? A to On nie pali czy co? Czy może próbujesz Go zmusić do rzucenia? Bo tak nie zrozumiałam.
ja też tego nie zrozumiałam- ale wiem po sobie, że babie w ciąży nie potrzeba dużo, żeby ją wyprowadzić z równowagi. Dobrze, że mój TŻ póki co jest w tym względzie wyrozumiały
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:26   #4999
Eveliouses
Raczkowanie

Evi- w Twoim rankingu to do mnie najbardziej Iga i Kamila przemawia. Igi sa po prostu kochane! Mam kuzynke Ige A Kamila to moja najelpsza psiapsiola.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Dziewczynki- przezylam to wesele, ale podroz do Bialegostoku z Poznania to meczarnia... nigdy wiecej... nie wiem jak mozna sprzedawac dwa razy wiecej biletow niz jest miejsc po prostu scisk, ludzie na ludziach, korytarze, kibelki, przedzialy PELNE!! wszyscy z wkur...em siedzieli i wez to do kibelka idz?? Dobrze ze przedzial dla ciezarnych byl to przynajmniej siedzialam, ale jak w saunie, bo GRZALI??? mezus musial na korytarzu stac 5h.. I to Intercity byl..

Plama z kiecki mimo prania mi nie zeszla, eh.. rajty mialam kurew..ie bo jedyne samonosne jakie znalazlam to kabaretki ze szwem. Jednym slowem wyszlam na drapiezna mamuske Znajomi stwierdzili, ze promiennie wygladam i to byla moja jedyna pociecha, bo sie nie nabawilam

Wszystko przez biodro... Chyba mam zapalenie stawu w prawym biodrze, Boze jak to boli Sprobowalam bujaka potanczyc i myslalam,ze tam umre. Pierwszy raz zdarzylo mi sie krzyknac z bolu... Nie mam pojecia co to, ale jechalam na apapie, bo pisalyscie ze to mozna w ciazy. Normalnie jakis kosmos, a ja mam ortopede dopiero za miesiac, eh

Ale sie rozpisalam i jeszcze o problemach

------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobra wiadomosc- chyba sie zdecydowalismy na imie (przynajmniej teraz. Boimy sie ze Mały sie urodzi i powie, ze on ma nas w nosie i woli sie nazywa Gustaw albo co )

Pomi- dopisz mi prosze- ALEKSANDER ANRZEJ [/QUOTE]

Oj Zuziczku,toś sie namęczyła a miało być tak pięknie...no cóż,uroki naszej pkp są wszem i wobez znane a w ciązy to wogóle jestesmy delikatniejsze więc naprawdę dałaś radę,mimo wszystko
dziękuje za typowanie imionek

Stary 2010-05-31, 08:37   #5000
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Obkupilam sie jak szalona i mam juz zakaz kupowania ubranek rozmiar 62
To chyba też podjadę do tesco w środę.

Cytat:
Pochwale sie tez brzuszkiem - 24 tydzien
świetny

Cytat:
Dziewczynki- przezylam to wesele, ale podroz do Bialegostoku z Poznania to meczarnia...
Szkoda, ze sie nie wybawiłaś, no ale jak coś boli to nie ma mocnych

Cytat:
wkurzył mnie wczoraj w nocy TZ... myślał, że śpię więc poszedł na balkon sobie zapalić... więc zaniosłam jego poduszke i rzuciłam na kanapę mówiąc - ty śpisz dzisiaj tutaj
ale go pogoniłaś

Cytat:
chociaż po co? Wiadomo, ze jest dobrze

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:38   #5001
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

przychodził w nocy chyba z 3 razy, ale za każdym spychałam go... a na koniec się wkurzyłam i o 1 w nocy zaczęłam się wydzierać na niego, bo już nie wytrzymałam... Boże, te hormony to szalone jakieś...
Ja również nie za bardzo zrozumiałam...Czy chodzi o to,że Tż miał nie palić falej a posedł ukradkiem zajarać czy co?Bo nie wiem czemu tak zareagowałaś....

Ja sie dziś fatalnie czuje...Niedobrze mi od wczoraj,brzuch jakiś twardy i boli,do tego w nocy fatalnie spałam i teraz ledwo żyję.najgorsze jest to,że po południu mam egzamin,nie wiem jak ja na niego dotrę...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:40   #5002
Eveliouses
Raczkowanie

[QUOTE=Szczęśliwa;19686281] Ale co Cię tak zdenerwowało? To że zapalił? A to On nie pali czy co? Czy może próbujesz Go zmusić do rzucenia? Bo tak nie zrozumiałam.

martucha84 Kciuki trzymamy oczywiście.

no trochę też nie rozumiem Twojej reakcji??Skoro grzecznie wychodzi na balkon to chyba dobrze,że nie ćmi w mieszkaniu,no nie?i poczekał aż zaśniesz bo nie chciał Cie denerwować,tak?No chyba,że jest tak jak napisała Szczęśliwa,że niby nie pali czy rzuca.
Mój G dwa dni po tym jak się dowiedział o naszym maluszku,że jest,rzucił fajki po 10 latach palenia!!!!!!był am w szoooku bo nigdy nie miał przerwy,a tu taka niespodzianka,że nie pali już 4 miesiace!!!!ale każdy jest inny,wiec jezeli Twój mężczyzna legalnie pali i nie jest w trakcie rzucania to myślę,że troszkę przesadziłaśno sorki,ale pamiętaj,ze on tez jest w zupełnie nowej sytuacji i pewnie nie mniej niż Ty się stresuje.

Stary 2010-05-31, 08:44   #5003
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

[QUOTE=IlonaN2;19685404]Cześć dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------------
Witam
Wybaczce że się wtrące, podczytuję Was codzienne od jakiegoś czasu tylko nie wiem czy mogę się przyłączyć?? Na imię mam Ania, lat 26, termin porodu wg. OM- 8 wrzesień

IlonaN2 wiesz ja tak samo od dłuższego czasu myślałam, że boli mnie pęcherz. Na ostatniej wizycie u położnej powiedziałam o tym bo też nie byłam pewna czy to napewno to. Powiedziała, że jeśli nic przy oddawaniu moczu się nie dzieje ( nie swędzi, ne piecze itp) to są to wiązadla, może boleć w pachwinach albo w dole brzucha. Jest to wina coraz cięższego brzuszka, a tam wszystko się naciaga i dlatego czujemy ten dyskomfort. Niewiem jak Ty ale ja np. odczuwam to bardzo kiedy chcę przewrócić się z jednego boku na drugi lub jak siedzę i wstanę szybko. Wydaje mi się że to uroki ciąży i powiekszajacego się brzuszka, ale skoro jesteś niespokojna to może skonsultuj to z lekarzem
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:46   #5004
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja również nie za bardzo zrozumiałam...Czy chodzi o to,że Tż miał nie palić falej a posedł ukradkiem zajarać czy co?Bo nie wiem czemu tak zareagowałaś....

Ja sie dziś fatalnie czuje...Niedobrze mi od wczoraj,brzuch jakiś twardy i boli,do tego w nocy fatalnie spałam i teraz ledwo żyję.najgorsze jest to,że po południu mam egzamin,nie wiem jak ja na niego dotrę...
Kasioczku,ja własnie już 3 noc czuje pobolewania jak przy okresie w dole brzucha,troche już mnie to martwi i chyba dziś zadzwonie do mojego lekarza,więc Ty może zrób to samo,co?
a egzaminem spróbuj się bardzo nie stresować,bo pewnie i tak troszkę adrenalinki zacznie działać jak już bedzie się zbliżac ta godzina,wiec moze nawet zapomnisz na chwilę o bolącym brzuszku,bo to tak w nerwach jest.Ale życze,żeby do tego czasu poprostu przeszło i za zdany egzamin!!!!

Stary 2010-05-31, 08:46   #5005
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyny informuję o promocjach na dziecięce ciuszki w tesco
po obiadku wybieram się na małe zakupki
Dziekuje za info, dzis sie wybiore, ale znajac zycie juz nic tam ciekawego nie znajdę
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
a mam do was pytanie tż wrócił po 1,5mcu i mam problem z SEXEM takie coś że nie mogę żadnym sposobem dość do ORGAZMU.Jedynie wczoraj wziełam oliwki którą się smaruje , tą oliwką się posmarowałam na dole jakoś doszłam czy wam się to zdarza,pewnie za sucha jest.
Hm,, u mnie z orgazmem to zawsze cieżko było Bo jest tylko po stymulacji łehctaczki, używamy przy tym oliwki albo polecam -DUREX PLAY-super sprawa, i dla ciebie i dla niego:-P

Cytat:
a ja oficjalnie zakonczylam studia tzn mam wszytkie wpisy itd...
teraz tylko 11 zawiesc prace i oddac indeks a potem 30 obrona...
coraz bardziej sie stresuje
Nio to gratulacje, super. Obroną się nie stresuj to tylko formalnośc, ja mialam 3 lic,mgr, podyplomówka i dało się rade

Cytat:
a mnie zgaga ciągle męczy, obojetnie co zjem czy wypije, ciągle to samo chyba zacznę jakieś tabsy brać
ja mam tak samo dzien w dzień już jest zgaga
ale można brać renne- więc sobie zakup, naprawde pomaga.

Cytat:
Dziewczynki- przezylam to wesele,
Ja też byłam na weselu Kupiłam sobie ciążowe rajtuzki, ale strasznie mnie cisneły kurde mialam wrazenie, ze to jakies sciagajace sa i wyszczuplające a nie ciążowe męczyłam się z nimi,,,

Cytat:
A tak z innej beczki Wczoraj wieczorem mały tak szalał że chyba miał czkawkę ale się uśmiałam
hehe moja niunia, wczoraj rano miała czkawkę rzeczywiście super to wyglada

Cytat:

Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Witam rankiem. Ja oczywiście w pracy, z dnia na dzień wstaje się trudniej
Kręgosłup daje się we znaki, szczególnie kość ogonowa, ból idzie aż na pośladki. Przekręcanie w nocy z boku na bok to masakra Szczególnie jak mam intensywne dni.
Ja tez mam bóle w okolicach kości ogonowej, najgorzej jest w nocy jak chce się obrócić albo w ciągu dnia jak się położe na chwile to potem sama z łozka nie mogę zejsc tak mnie boli, a tu dopiero 26tydzienco będzie dalej?

W sobotę byłam na weselu pobawiłam się, byliśmy do 2.00 potem juz zaczelam marudzić i zawiozłam męza do domku
Dziewczyny,... masakra ... normalnie zaczelam miec kompleksy- mam mega cyce, wygladam jak krowa dojna Cyce zawsze były, ale ubrałam sukienkę na to wesele i jak potem zobaczyłam zdjęcia to juz mi się płakać chciało- wygladam fatealnie... a co bedzie po porodzie jak mi jeszcze cyce urosną
wrzuce do albumu zdjęcie to się pocieszycie Przynjamniej WY nie bedziecie zakompleksione jak popatrzycie na mnie
Buziaczki
Stary 2010-05-31, 08:49   #5006
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Ja tez mam bóle w okolicach kości ogonowej, najgorzej jest w nocy jak chce się obrócić albo w ciągu dnia jak się położe na chwile to potem sama z łozka nie mogę zejsc tak mnie boli, a tu dopiero 26tydzienco będzie dalej?
Mam identycznie. W dodatku czasami jak chce sie podniesc to tak bardzo boli, ze zanim wstane mija troche czasu. Ale na szczescie TZ za kazdym razem jak jest w poblizu to mnie masuje. I to nawet dziala
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 08:51   #5007
Eveliouses
Raczkowanie

[QUOTE=dzidzia_aim;1968662 6]
Cytat:
Cześć dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------------
Witam
Wybaczce że się wtrące, podczytuję Was codzienne od jakiegoś czasu tylko nie wiem czy mogę się przyłączyć?? Na imię mam Ania, lat 26, termin porodu wg. OM- 8 wrzesień

IlonaN2 wiesz ja tak samo od dłuższego czasu myślałam, że boli mnie pęcherz. Na ostatniej wizycie u położnej powiedziałam o tym bo też nie byłam pewna czy to napewno to. Powiedziała, że jeśli nic przy oddawaniu moczu się nie dzieje ( nie swędzi, ne piecze itp) to są to wiązadla, może boleć w pachwinach albo w dole brzucha. Jest to wina coraz cięższego brzuszka, a tam wszystko się naciaga i dlatego czujemy ten dyskomfort. Niewiem jak Ty ale ja np. odczuwam to bardzo kiedy chcę przewrócić się z jednego boku na drugi lub jak siedzę i wstanę szybko. Wydaje mi się że to uroki ciąży i powiekszajacego się brzuszka, ale skoro jesteś niespokojna to może skonsultuj to z lekarzem
Witamy Cię,Dzidziu
Fajnie,że własnie napisałas o tych bolach w dole brzuszka.Od 3 dni wlasnie takie mam,odczuwam to jak przy okresie,nie jest to tak mocny ból,da sie wytrzymac ale troszke juz mnie to zaczeło martwic.
Widze,ze ty masz podobne objawy i tez wlasnie przy obracaniu sie na drugi bok w łozku lub przy szybkim wstawaniu.Troszkę mnie uspokoiłas wiec dzieki
no i fajnie,ze do nas dołączasz

Stary 2010-05-31, 08:56   #5008
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

[QUOTE=Eveliouses;19686728]
Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość

Witamy Cię,Dzidziu
Fajnie,że własnie napisałas o tych bolach w dole brzuszka.Od 3 dni wlasnie takie mam,odczuwam to jak przy okresie,nie jest to tak mocny ból,da sie wytrzymac ale troszke juz mnie to zaczeło martwic.
Widze,ze ty masz podobne objawy i tez wlasnie przy obracaniu sie na drugi bok w łozku lub przy szybkim wstawaniu.Troszkę mnie uspokoiłas wiec dzieki
no i fajnie,ze do nas dołączasz
Witaj kochana , miło usłyszeć, że na coś się przydałam chociaż troszkę
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 09:00   #5009
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomidora, zalozyłabys nową cześc bo dobijamy powoli do 5000 posta... ;>

edit: wlasciwie juz go przekroczylsmy

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-05-31 o 09:06
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 09:01   #5010
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
X-lander jest fajny, ale ma też wady, te istotne dla mnie to - brak możliwości montowania spacerówki tyłem do kierunku jazdy, siedzisko lekko pochylone w tył, ale musze dokładnie sprawdzić w sklepie (chyba Ineczka o tym pisała), w gondolce nie można podnieść oparcia i gondolka nie jest zbyt duża, ale w zasadzie porównywalna do innych.
Gondola ma bardzo podobne wymiary do wszystkich innych wózków kwesta 1-2 cm ona tak wygląda bo nie jest napompowana materiałem na zewnątrz. Jeśli chodzi o zmian kierunku jazdy to w modelu XQ z przednimi kolami piankowymi można to robic i dla spacerki i dla gondoli w modelu XA (który ja chce kupić już nie) ale mina tym nie zależy o jest model z 4 kołami pompowanymi. Jeśli chodzi o oparcie to faktycznie się nie przyjrzałam ale zrobię to na pewno zanim kupię

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość

o no właśnie ja mam podobni. Tak tez myślę że nie będę panikować biorę żurawinę więc jak by bardzo bolało to dopiero pójdę.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny,... masakra ... normalnie zaczelam miec kompleksy- mam mega cyce, wygladam jak krowa dojna Cyce zawsze były, ale ubrałam sukienkę na to wesele i jak potem zobaczyłam zdjęcia to juz mi się płakać chciało- wygladam fatealnie... a co bedzie po porodzie jak mi jeszcze cyce urosną
wrzuce do albumu zdjęcie to się pocieszycie Przynjamniej WY nie bedziecie zakompleksione jak popatrzycie na mnie
Buziaczki
A ja jestem zadowolona Przeszłam już na miskę D i tera mi sie moje baniaczki podobają. No tylko ta lecąca siara mi daje popalić
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości