|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
O widzisz a o maslance nie pomyslalam a bardzo lubie wiec wyprobuje. Teraz wlasnie mnie morduje az mi sie nie dobrze zaczyna robic...okropienstwo
Edytowane przez Suszilda Czas edycji: 2010-05-30 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witam drogie babeczki
![]() Fakt, mało przez ten weekend do czytania, ale pogoda taka fajna była, że aż żal w domu siedzieć ![]() Ale coś grzmi u mnie, więc może jakaś burza będzie ![]() bordowa, bóli ud nie miewam. Ale to raczej wiązadła. Za to mam niesamowity problem z plecami. Nie mogę usiedzieć przed laptopem dłużej niż 2-3 godzinki dziennie (z przerwami!). Masakra. Szybkiego i miłego pobytu w szpitalu życzę ![]() ![]() waniliaania2009, brzusio fajniutki. Mam podobny ![]() Co do promocji na ubranka w Tesco, to jak najbardziej polecam. Prawie wszystko jest 30% taniej. Byłam wczoraj i kupiłam śliczne bodziaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Raczkowanie
|
waniliaania2009 - To faktycznie tanio
![]() ![]() Jejku ja juz sie napatrzyc nie moge na te piekne maleńkie ciuszki. Ja juz mam 3 worki ciuszkow dla malenstwa. Teściowa mi załatwiła, takze bardzo sie ciesze bo to jednak finansowo pomaga!! Ja sobie odpoczywam, połozyłam sie z ugietymi nóżkami a Mój Chłopczyk lata mi po brzuszku jak szalony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Rozeznanie
|
hej dziewuszki, niestety nie jestem w stanie was regularnie czytać bo końcówka roku mnie przytłoczyła.
Pomi dobrze kombinujesz...mam wychowawstwo więc sama wiesz jak to jest. Do tego zaraz po powrocie chcę wprowadzić innowację i muszę ją jak najprędzej oddać zeby nie zostawiać sobie roboty na "po porodzie". No więc papierów mnóstwo...na szczęście lubię moją pracę ![]() ![]()
#4985 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() KAsienka- sliczne ciuszki!!! ![]() Evi- w Twoim rankingu to do mnie najbardziej Iga i Kamila przemawia. Igi sa po prostu kochane! Mam kuzynke Ige ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------- Dziewczynki- przezylam to wesele, ale podroz do Bialegostoku z Poznania to meczarnia... ![]() ![]() Plama z kiecki mimo prania mi nie zeszla, eh.. rajty mialam kurew..ie bo jedyne samonosne jakie znalazlam to kabaretki ze szwem. Jednym slowem wyszlam na drapiezna mamuske ![]() ![]() Wszystko przez biodro... Chyba mam zapalenie stawu w prawym biodrze, Boze jak to boli ![]() ![]() Ale sie rozpisalam i jeszcze o problemach ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------ Dobra wiadomosc- chyba sie zdecydowalismy na imie (przynajmniej teraz. Boimy sie ze Mały sie urodzi i powie, ze on ma nas w nosie i woli sie nazywa Gustaw albo co ![]() Pomi- dopisz mi prosze- ALEKSANDER ANRZEJ ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-05-30 o 20:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
jej ile wy piszecie
![]() nie nadazam ![]() o to widze ze nie jestem sama z jakimis chorymi lekami.. z autem mam to samo, teraz za tydzien musze sama jechac do mojej mamy 120 km i jakies czarne wizje juz mam, maz ma te delegacje to juz tez boje sie tego lotu samolotem... oszaleje ![]() ja dzis padam... nie wiem skad ja mam tyle sily, moj maz nie daje przy mnie rady ![]() dzis rano bylam z dzieckiem na basenie, potem na pikniku i jeszcze kwiatki posadzilam i obiad mi sie gotuje ![]() i wcale nie jestem jakos zbytnio zmeczona ![]() troche sie zalamanam wygladem bo kurde ceulilt mi sie pojawil ![]() ![]()
#4987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dobijają mnie już te hormony
![]() ![]() Ja wiem, że Wy też przechodzicie przez te badania i pobyty w szpitalu, ale dla mnie wszystko się stało wielkim problemem od kiedy oczekujemy maleństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | ||
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki...
jakaś taka dzisiej niewyraźna się czuję, chyba przez te burze i powietrze... pojechalismy z mężem na działeczkę do teściów na obiadek i grilla... i dupa wielka... zamawiałam ładną pogodę a nie burzę z piorunami ![]() ale za to wygrałam w Eurobizness z 3-ma facetami... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() waniliaania2009 poszalałaś z zakupami ![]() ![]() brzuszek słodziutki, tylko czemu buźkę zakryłaś... ![]() bordowa trzymajcie się z dzidzią cieplutko... ![]() ![]() co do bóli to ja czuję też napreżenie mięśni ale najczęściej łydek, takie jakby skórcze i łykam mnóstwo magnezu z potasem, nawet zaczęłam pić dużo soku pomidorowego i przegryzam bananem (trochę muszę uważać na banany, bo tuczą wstrętne... ![]() a poza tym to plecy w okolicy lędźwi... normalka dnia codziennego... ![]() idziemy z maleństwem spać... dobranoc ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
Zuziaczka - no to rzeczywiście... heh o pociągach nic nie mów, już się tyle nasłuchałam o tym, że mnie chyba tam nic nie zdziwi
![]() heh...poniedziałek... znów do pracy... powiem wam szczerze, że już mi się nie chce tam chodzić ![]() ![]() wkurzył mnie wczoraj w nocy TZ... myślał, że śpię więc poszedł na balkon sobie zapalić... więc zaniosłam jego poduszke i rzuciłam na kanapę mówiąc - ty śpisz dzisiaj tutaj przychodził w nocy chyba z 3 razy, ale za każdym spychałam go... a na koniec się wkurzyłam i o 1 w nocy zaczęłam się wydzierać na niego, bo już nie wytrzymałam... Boże, te hormony to szalone jakieś... dobra lece się ubierać ![]() miłego dnia kobitki ![]()
#4991 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
nie wiem co robić z tym pęcherzem biorę od soboty te tabletki żurawinowe ale ciągle go czuje tzn nie wiem czy go czuję czy to pęcherz czy co? Bo jak siusiam to mnie nie boli ani nie piecze więc sama nie wiem Powinnam iść do lekarza? Tylko nie chce panikować. A tak z innej beczki Wczoraj wieczorem mały tak szalał że chyba miał czkawkę ale się uśmiałam do momentu jak nie umiejscowił się na samym dole brzucha aż mi taka buła wyszła i mnie bolało Miałam ochotę go przepchnąć dalej A ułożył się z lewej strony i tż stwierdził że przyzwyczaił się że śpię na lewym boku i on się tam układa heheh ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- I Jeszce odnośnie szkoły rodzenia w UKASTKU KRAKÓW szkoła kosztuje 250 zł to jest miesiąc i w jeden dzień tygodnia wiec to jest 4-5 spotkań. troche sporo jk dla mnie. Najlepiej zacząć chodzić po 28 tc tak mi powiedziały. Ale mi się udało bo było jeszcze jedno miejsce wolne na darmową szkołę rodzenia ale od 23 sierpnia przez miesiąc dwa razy w tygodniu. więc będę chodzić do 2 3 września a potem te 3 tygodnie do porodu mi zostaną wiec chyba jest ok ? I jeszcze zadzwoniłam do Rydygiera bo może dziewuszki z Krakowa zaczerpną informacji. Również najlepiej zacząć chodzić w 29-30 tc Szkołą jest bezpłatna . Zajęcia zaczynają się w poniedziałki o17-stej nie trzeba się zapisywać wcześniej bo mają podobno dużą salę. I potem zajęcia są we wtorek i czwartek na sali Całość trwa również miesiąc. więc zajęć jest więcej niż w Ujastku ale ja zostanę w ujastku bo tam mam rodzic to może poznam jakaś położna Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-05-31 o 06:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4992 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mi się chce spaaaać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Astorianka angelikaw MisQa Szczęśliwa Zuziczka dzikuje za wsparcie.. wiem ze to formalnosc bo juz zaliczalam licencjata itd... wiec wiem oco chodzi no ale jestem okropna perfekcjonistka.. wiec samo to bedzie mnie stresowac... pocieszam sie ze promotorka powiedziala ze praca jest bardzo dobra wiec nie jest zle...
musze jeszcze sie zmusic i naniesc poprawki... bo poki co mi sie nie chce ![]() waniliaania ja zaczynam 8 sierpnia i bede tam na przelomie 7i8miesiaca ciazy a z tego co pamietam Pomi chodzi juz teraz.. wszytko zalezy od tageo ile godzin co i jak.. ja mysle ze warto.. Zuziczka podroz koszmar... straszne.. warunki jak nie powiem co.. dziewczyny mam dzis lekarza na 17;30 prosze o kciuki ![]()
![]() |
#4994 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie się zważyłam, byłam święcie przekonana, że przez ten miesiąc to mam co najmniej 3-4 kilo do przodu.... na własne życzenie bo wpadłam w słodyczo-holizm. Nie żałowałam sobie niczego. A tu niespodzianka ![]() ![]() I znowu zaczęło padać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Widzę, że dyskutujecie na temat wózków i imion. Imię dla naszego synka przyszło jakoś samo, bo każde inne podobało się albo tylko mnie albo Tż-towi, a obojgu podoba się tylko Szymon. Poza tym mi podobają się jeszcze - Julian, Leon, Mateusz, Michał, Patryk. Dla dziewczynki - Lena, Kalina A Co do wózków to można oszaleć ![]() ![]() X-lander jest fajny, ale ma też wady, te istotne dla mnie to - brak możliwości montowania spacerówki tyłem do kierunku jazdy, siedzisko lekko pochylone w tył, ale musze dokładnie sprawdzić w sklepie (chyba Ineczka o tym pisała), w gondolce nie można podnieść oparcia i gondolka nie jest zbyt duża, ale w zasadzie porównywalna do innych. Fajnie Wam dziewczyny, które macie w swoich miastach Tesco. U mnie nie ma ![]() Idę po śniadanko, bo musiałam czekać pół godzinki po przyjęciu żelastwa ![]() martucha - kciuki zaciśnięte ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-31 o 08:14 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do szkoły rodzenia to akurat w sam raz możesz teraz się zapisać.Mi moja położna kazała końcem czerwca dzwonić to akuarat mam 26 tydz wtedy,więc Ty teraz jak najbardziej. ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Zadomowienie
|
Witam rankiem. Ja oczywiście w pracy, z dnia na dzień wstaje się trudniej
![]() Kręgosłup daje się we znaki, szczególnie kość ogonowa, ból idzie aż na pośladki. Przekręcanie w nocy z boku na bok to masakra ![]() Ciekawe co będzie dalej ![]() ![]() Bordowa- trzymam kciuki za krótki pobyt w szpitalu. Na pewno sobie poradzisz. Cytat:
Imię Aleksander- fajne. Ale co Cię tak zdenerwowało? To że zapalił? ![]() Nie ma co się denerwować bzdurami, po co Ci teraz nerwy. ![]() martucha84 Kciuki trzymamy oczywiście. Ciekawi mnie co się dzieje u xxSHINeexx, bywała tu codziennie a teraz jej coś nie widać. Odezwij się ![]()
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-05-31 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
|
Evi- w Twoim rankingu to do mnie najbardziej Iga i Kamila przemawia. Igi sa po prostu kochane! Mam kuzynke Ige
![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------- Dziewczynki- przezylam to wesele, ale podroz do Bialegostoku z Poznania to meczarnia... ![]() ![]() Plama z kiecki mimo prania mi nie zeszla, eh.. rajty mialam kurew..ie bo jedyne samonosne jakie znalazlam to kabaretki ze szwem. Jednym slowem wyszlam na drapiezna mamuske ![]() ![]() Wszystko przez biodro... Chyba mam zapalenie stawu w prawym biodrze, Boze jak to boli ![]() ![]() Ale sie rozpisalam i jeszcze o problemach ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------ Dobra wiadomosc- chyba sie zdecydowalismy na imie (przynajmniej teraz. Boimy sie ze Mały sie urodzi i powie, ze on ma nas w nosie i woli sie nazywa Gustaw albo co ![]() Pomi- dopisz mi prosze- ALEKSANDER ANRZEJ ![]() Oj Zuziczku,toś sie namęczyła a miało być tak pięknie...no cóż,uroki naszej pkp są wszem i wobez znane a w ciązy to wogóle jestesmy delikatniejsze więc naprawdę dałaś radę,mimo wszystko ![]() dziękuje za typowanie imionek ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie dziś fatalnie czuje...Niedobrze mi od wczoraj,brzuch jakiś twardy i boli,do tego w nocy fatalnie spałam i teraz ledwo żyję.najgorsze jest to,że po południu mam egzamin,nie wiem jak ja na niego dotrę...
![]() |
#5002 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Szczęśliwa;19686281] Ale co Cię tak zdenerwowało? To że zapalił?
![]() Nie ma co się denerwować bzdurami, po co Ci teraz nerwy. ![]() martucha84 Kciuki trzymamy oczywiście. no trochę też nie rozumiem Twojej reakcji??Skoro grzecznie wychodzi na balkon to chyba dobrze,że nie ćmi w mieszkaniu,no nie?i poczekał aż zaśniesz bo nie chciał Cie denerwować,tak?No chyba,że jest tak jak napisała Szczęśliwa,że niby nie pali czy rzuca. Mój G dwa dni po tym jak się dowiedział o naszym maluszku,że jest,rzucił fajki po 10 latach palenia!!!!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=IlonaN2;19685404]Cześć dziewczynki
nie wiem co robić z tym pęcherzem biorę od soboty te tabletki żurawinowe ale ciągle go czuje tzn nie wiem czy go czuję czy to pęcherz czy co? Bo jak siusiam to mnie nie boli ani nie piecze więc sama nie wiem Powinnam iść do lekarza? Tylko nie chce panikować. ------------------------------------------------------------------------------------- Witam ![]() Wybaczce że się wtrące, podczytuję Was codzienne od jakiegoś czasu tylko nie wiem czy mogę się przyłączyć ![]() ![]() IlonaN2 wiesz ja tak samo od dłuższego czasu myślałam, że boli mnie pęcherz. Na ostatniej wizycie u położnej powiedziałam o tym bo też nie byłam pewna czy to napewno to. Powiedziała, że jeśli nic przy oddawaniu moczu się nie dzieje ( nie swędzi, ne piecze itp) to są to wiązadla, może boleć w pachwinach albo w dole brzucha. Jest to wina coraz cięższego brzuszka, a tam wszystko się naciaga i dlatego czujemy ten dyskomfort. Niewiem jak Ty ale ja np. odczuwam to bardzo kiedy chcę przewrócić się z jednego boku na drugi lub jak siedzę i wstanę szybko. Wydaje mi się że to uroki ciąży i powiekszajacego się brzuszka, ale skoro jesteś niespokojna to może skonsultuj to z lekarzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a egzaminem spróbuj się bardzo nie stresować,bo pewnie i tak troszkę adrenalinki zacznie działać jak już bedzie się zbliżac ta godzina,wiec moze nawet zapomnisz na chwilę o bolącym brzuszku,bo to tak w nerwach jest.Ale życze,żeby do tego czasu poprostu przeszło i ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale można brać renne- więc sobie zakup, naprawde pomaga. Ja też byłam na weselu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W sobotę byłam na weselu ![]() ![]() Dziewczyny,... masakra ... normalnie zaczelam miec kompleksy- mam mega cyce, wygladam jak krowa dojna ![]() ![]() wrzuce do albumu zdjęcie to się pocieszycie ![]() ![]() Buziaczki
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=dzidzia_aim;1968662 6]
Cytat:
![]() Fajnie,że własnie napisałas o tych bolach w dole brzuszka.Od 3 dni wlasnie takie mam,odczuwam to jak przy okresie,nie jest to tak mocny ból,da sie wytrzymac ale troszke juz mnie to zaczeło martwic. Widze,ze ty masz podobne objawy i tez wlasnie przy obracaniu sie na drugi bok w łozku lub przy szybkim wstawaniu.Troszkę mnie uspokoiłas wiec dzieki ![]() no i fajnie,ze do nas dołączasz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Eveliouses;19686728]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zadomowienie
|
Pomidora, zalozyłabys nową cześc bo dobijamy powoli do 5000 posta... ;>
![]() edit: wlasciwie juz go przekroczylsmy ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-05-31 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.