|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Haj niedzielny
![]() Jeszcze raz dziękuję za życzenia ![]() Przyszłam się pochwalić, że znalazłam drugiego ząbka ![]() Zaraz obok pierwszego ![]() Troszkę wczoraj marudkował, ale nie jakoś specjalnie, współczuję Agusiu, że Twój Filipek ciężej to przechodzi. Jeszcze miałam napisać wczoraj, ale zapomniałam ![]() Kamilka strasznie słodko sobie śpi zwłaszcza z tymi szczebelkami w buzi, rozbrajająca ![]()
#4352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witam mamusi znow zapowiada sie ladny dzien wiec trzeba bedzie z niego korzystac
![]() Dziekuje za mile slowa pod adresem Kamilki, ten jej sen tez mnie rozbroil kombinuje jak moze zeby tylko dziasełka wymasowac ![]() Bogus nie zazdroszcze tesciow,mam nadzieje ze ten czas szybko minie. Moi tescie niby sa spoko ale tez bym nie chciala z nimi przebywac dzien w dzien. Miłego dnia życzymy ![]()
#4353 |
Zadomowienie
|
PROSZE O RADE:czytałam te wasze porady w sprawie jedzonka ale chyba jestem jakaś tępa i musze jeszcze raz
![]() Kupiłam kaszkę mannę błyskawiczną z boovity na mleku modyfikowanym i mam pytanie mam ją dodawać do zupek tak? A czy mogę ja dodawać do mleka tak po troszku żeby mała pozniej jadla tylko kaszke manne?
#4354 |
Zakorzenienie
|
haj,
co za pogoda, znowu deszcze zapowiadają ![]() ![]() maly mardny dzis, ze szok, od dwoch dni budzi się o 5 rano co do niego nie podobne... no i niezle walki przed każdą drzemką toczy... GRATULACJE DLA WSZYSTKICH SOLENIZATOW WCZORAJSZYCH I DZISIEJSZYCH, w szczegolnosci zaś dla Brombusi ![]() ![]() ![]() Marta, kaszkę do zupki to tylko dla wprowadzenia glutenu podajemy. Normalnie kaszke bezglutenowa możesz jako odrębny posiłek podawać. Milej niedzieli!
#4355 |
Zakorzenienie
|
hej Laski
wpadlam sie pochwalic, ze dopiero zaczelismy przygode ze słoiczkami a moja mała królewna zjadla dzis juz cały słoiczek z gerbera marchew- jabłuszko ![]() no i włoski jej urosły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Przyczajenie
|
Witam, czy któraś z Was nie orientuje się czy kleik lub kaszka ryżowa może uczulać dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Domi
![]() Bogus oj niezazdroszcze teściów nacodzień tak długo ![]() Agapiw14 wszytsko może uczulać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bylam jednak na tej komunii obzarlam sie to malo powiedziane ![]()
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() ależ tu spokój, przynajmniej nie musiałam nadrabiać ![]() zrobiłam właśnie tiramisu ![]() ![]() Domi- możesz teraz Poli warkocze zaplatać ![]() Kupiłam wczoraj wózek, ciekawe czy mi się spodoba ![]() Aguś- dobrze zrobiłaś, dieta od jutra ![]() ![]() ![]() lecę sie sprysznicować i spaty, jutro do roboty trzeba wstać, paaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki kolor? ![]() wiesz ja porownania zbytnio z innymi nie mam, dlam nie ten jest super! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cze Mamuśki
![]() Łał, ale Polince włosy urosły ![]() Czyżbyś stosowała u niej kurację wzmacniającą Joanny ![]() Z racji pogody, dzisiaj popołudniowy spacerek był po centrum handlowym ![]() Chciałam Młodemu kupić garnuszek na klocuszek, ale w Tesco już nie było, oglądałam uczoną słuchaweczkę i grające kluczyki, ale Filusiowi najbardziej spodobał się słonik bawiskoczek z FP ![]() Jak podskakuje to ma niezłą radochę ![]() Planuję jeszcze w tym tygodniu kupić kojec, ale taki szeroki, potem dokupię do niego jeszcze materacyk, żeby na wakacje jak będzie w nim spać miał wygodnie. Ten mi wpadł w oko i jest niedrogi, jak myślicie będzie ok? http://www.allegro.pl/item1053161121...a_model_c.html Domi Ty masz spacerówkę z Baby design? Bo ja się zastanawiam nad Baby design właśni i nad Chicco. Nie chciałabym wydać na nią więcej niż 300-350 zł, bo już jedną mam, a ta ma być tylko na wakacje i np. na zakupy, żeby mało miejsca w bagażniku zajmowała ![]() I jeszcze jedno pytanie, macie może podgrzewacze takie do samochodu? Bo myślałam żeby taki kupić, co by mu w trasie podgrzewać słoiczki, bo jak jest fajna pogoda i chcemy wyskoczyć gdzieś dalej, na cały dzień, to mnie zawsze te jedzonko ogranicza, bo mu nie chcę zimnego obiadku dawać ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Ja dodawałam do słoiczka normalną ugotowaną na wodzie, ale jak trochę takiej wsypiesz, to chyba nic się nie stanie. Filuś je kaszki z glutenem normalnie raz dziennie. Teraz mamy nestle zdrowy brzuszek 8 zbóż ![]()
![]() |
#4362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za bawiskoczek? ![]() bo ja chce cos kupic Polusi na Dzien dziecka i nie wiem ![]() a ten Uczniaczek szczeniaczek fajny? ![]() Cytat:
![]() do bagaznika spokojnie sie zmiesci ![]() uciekam, jutro mamy tyllleeee załatwien w zwiazku ze slubem ![]() dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1054390446..._h_gratis.html W Tesco dałam za niego 45 zł ![]() Co do garnuszka, to też myślę, że dla trochę starszych dzieci, zwłaszcza że mój Filuś jeszcze dobrze sam nie siedzi ![]() A szczeniaczek uczniaczek jest fajny, już wszystkie piosenki umiem ![]() Mały coraz lepiej się nim zabawia i bardzo go lubi ![]() Idę obadać tę spacerówkę na all.
![]() |
#4364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombi, my mamy uczniaczka, garnuszek, słuchaweczkę i uczące kluczyki i jak na razie zabawa słuchawką i kluczykami ogranicza się do pakowania ich do buzi i i potrząsania, ale w słuchaweczce czasem uda jej się coś wcisnąć ![]() ![]() ![]() ![]() Kojec baardzo fajny, odkąd Blanka usiadła życia sobie bez niego nie wyobrażam ![]() Blanka dostała na dzień dziecka od babci mate TL gigant, bo chciałam żeby się uczyła raczkować, zobaczymy jak jej będzie szło... ![]() ![]() ![]() My cały weekend byliśmy u teściów, bo poza dzisiejszym dniem wyjątkowo ładna pogoda była, więc przynajmniej Blania spędziła mnóstwo czasu na powietrzu. Dziś udało się ją zostawić teściowej i razem z tż skoczyliśmy na "seks w wielkim mieście 2" - lubie takie głupotki, ale ta była ciut za długa i ubrania już nie były takie fajne jak w 1 części.. za to ciasteczka bomba ![]() nooo to napisałam co wiedziałam i idę chyba spać ![]() ![]() aaa - zazdroszcze zębów! my nic nie mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zadomowienie
|
witam kochane!
oj coraz mniej czasu na wizaż ![]() ![]() u nas dużo nowości, ale jedna od wczoraj przebiła wszystkie - "raczkujemy" do tyłu!!!! ![]() Lenka wczoraj podniosła kuper na prostych rączkach i ruchem pełzakowatym przemieszcza się do tyłu, ciekawa jestem kiedy zakuma że może robić to samo do przodu?! dziecię mi się naprawiło i znowu zaczyna przesypiać cała noc ![]() z nowości wokalnych - pieje-piszczy-skrzeczy jak jej się coś spodoba! cudo! Brombi, składam spóźnione życzonka urodzinowe - ![]() co do zabaweczek na dzień dziecka też czegoś szukam... najlepiej żeby sie ruszało, mrugało i grało, żeby można było zrobić "pac" ... ![]() p.s. Pola ma piękne włosyyyy - chyba po mamusi ![]() a Kamilka "mały głód" co to wcina szczebelki przez sen... - REWELACJA ! a to my na sobotnim spacerku ... i zabawa z niekapkiem na "sucho" ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-31 o 05:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Xpressja ślicznie razem wyglądacie
![]() ![]() A u nas dzisiaj brzydko więc spacer będzie na tarasie póki nie pada i zobaczymy co z tego będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedzialam... ![]() Gratuluje!! ![]() ![]() Cytat:
Poniewaz dziecko z wiekiem nie musi po prostu jesc w nocy, nie potrzebuje tego posilku i jesli go dostaje to nie jest glosny tak jak trzeba w dzien... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje debiutu sloiczkowego ![]() No i Polusia ![]() Cytat:
Tez chcialam kupic ta sluchawke FP, ale znalazlam taka, ktora bardziej podoba sie malemu, bo swieci na tysiac kolorow i mozna te obrazki n "wyswietlaczu" zmieniac jednym przyciskiem...maly zawsze sie dziwi jak to widzi... ![]() ![]() Moge jeszcze polecic jeszcze ksiazeczke z tej firmy, maly ja bardzo lubi i glosnosc tez ustawiana ![]() Załącznik 3149893Załącznik 3149894Załącznik 3149895 Kojec fajny ![]() My mamy spacerowke Chicco i jestem zadowolona ![]() Cytat:
![]() ![]() Z zabawek grajaco-swiecacych polecam Ksiazeczka i Tekefonik tez...Moze kule jeszcze..? ![]() Zdjecia super ![]() Dzien doberek ![]() u nas byli wczoraj znajomi z dziecmi 3-letnim chlopcem i 6-letnia dziewczynka. Bylo super, zero stresu, maly wybawiony, ze hej ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-31 o 07:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() ja chcę go kupić w najblizszej przyszłości, bo mi się bardzo podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() kiedy bedzie słonice ![]()
#4370 | ||
Raczkowanie
|
czeeeśc dziewczęta
![]() składamy z Milenką spóźnione życzenia wszystkim solenizantom małym i dużym ![]() za często to się ostatnio nie udzielałam, ale ja się teraz nawet w domu nie odzywam ![]() Xpresja Lenka cudna i jestem fanką jej ubiorów ![]() Kareninko bardzo podoba mi się tak książeczka co pokazałaś, ostatnio spędziłam chyba 1,5 h w sklepie z zabawkami.... chciałm wszystko gratulujemy wszystkich zębolków tych ![]() widocznych i tych wyczuwalnych u nas zębów niet.... ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a śpi w świetnej pozycji- pilnuje swojego drewna ![]() Brombi życzę Ci dużo zdrowia, uśmiechu, rozpierania energią, zawsze świeżych pomysłów i życia jak w bajce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() wklejam wam moją OLI rozdarciucha!normalnie jest nieznośna przez ostatnie kilka dni ![]() Zabawki przyszły niestety mata była poplamiona pociąg nie działa ![]() ![]()
#4372 |
Raczkowanie
|
Twoja Oli ma identyczna fryzure jak moja Mi, która na szczęście teraz śpi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() U nas dziś brzydko więc dziś siedzimy w domku ![]() Śliczne dzieciaczki ![]() Kurcze ten słonik dużo drożej na allegro. Więc lepiej będzie się gdzieś przejechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Wtajemniczenie
|
witojcie!
![]() my juz po chrzcinach także złe diabełki wygonione i mamy w domu aniołka ![]() domi, to ładnie z poli strony, że tak wcina marchewkę. Nila dzisiaj pogardziła jabłkiem z marchewką z bobovity. po drugiej łyżeczce zaczął sie ryk! zrobiłam jeszcze dwa podejścia i resztę zjadłam sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
Zakorzenienie
|
Nawet nie pytaj...przez ta pogode zaczynam sie nawet cieszyc na ten wyjazd do Portugalii.....
![]() Cytat:
Caly czas u was nieciekawie? ![]() Ja wlasnie mam tak, ze jak ide do sklepu to niewiele rzeczy mi sie podoba...a jak ogladam na necie czy cos to wszystko bym brala... ![]() U nas tez zebow 0... ![]() Cytat:
Hehehe...sliczna Ola ![]() A babka niech oddaje, jasne ![]() U nas chata ogarnieta po wczorajszym, maly po obiadku, ja tez (wciagnelam kilometry spaghetti....) ![]() Czas na KAWUSIE ![]()
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
jejku u nas pogoda jak w listopadzie...
![]() dziękujemy za komplementy kawyyyy... Kareninko, ja jestem dobrym kompanem (nie tylko do kawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Raczkowanie
|
JAAAA!!!! ale przesłodziłam tym razem. u mnie musi byc idelana proporcja kawy, mleka i cukru
tak, u nas dalej kiepsko z humorem - za sprawą moich rodziców. każde z osobna odezwao się do mnie :/, mama po 7 miesiącach... i jest jeszcze coś, w klubie się wywnętrzę... Tarasiu ja uwielbiam te owocowe słoiki, gdyby mała wszystkiego nie wcinała to bym się na to sama rzuciła ![]() kilka nowych fot wam zarezentuję |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
no piękna Tyyyy
![]() a jak piękna mamusia to i piękna córusia! (p.s. przepalasz fotki na FS ? czy to taki efekt dnia słonecznego?) |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a swoja drogą kopma i fotoszopa mam dość - siedzę po CAŁYCH dniach na plakatami i projektami do sesji. dzisiaj musze sie o 16 umowić na egzamin z historii sztuki współczesnej... guzik wiem teraz na ten temat.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.