|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Powinien być na poniedziałek rano. Będzie sporo nowości i w końcu porządnie rozwiązany problem spamu. Wszystkie posty też zostaną zachowane - spokojnie
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
no to jedna doba wiadomosc, bo spam rzeczywiscie byl ostatnio nie do ogarniecia
|
|
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam takie błahe pytanie babuski. Po jakim czasie można ponowić zgłoszenie do galerii jeśli się nie otrzymało żadnej odpowiedzi? Nie chciałabym być nachalna względem właścicieli, ale zaczynam się już martwić czy te moje zgłoszenia w ogóle dochodzą
Na jakieś sześć zgłoszeń otrzymałam jednego meila zwrotnego, że na pewno odpiszą nawet jeśli odp. miałaby być negatywna i jedną odp. odmowną. Oczywiście każde zgłoszenie było do innej galerii w odstępach jakiś 2-3 tygodni, żeby mnie tu ktoś nie pomyślał, że jedną galerię okupuję
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Heurek, czyżby Aleladne?
Bo ja już któryś raz z rzędu dostaję automatyczne info, że odpowiedzą - zaraz po wysłaniu zgłoszenia. To samo z decobazaar. I cisza ![]() Ponawiam po 2-4 miesiącach, różnie ale nie wcześniej niż po 2.
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myslalam ze tylko ja sobie tyle poczekam na odp z AL/AN...
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Co do AN to już tu się naczytałam, że odpowiadają tylko gdy są zainteresowani, więc nawet sobie głowy brakiem odpowiedzi nie zawracam. Ale gdy ktoś zapewnia, że odpisze, to tak trochę nieładnie, bo człek czeka do upadłego.
Muszę zwrócić honor Decobazaar-owi, bo skłamałam. Właśnie przejrzałam maile i mam tam wszystkie odpowiedzi od nich (prócz ostatniej ale zgłoszenie wysłane dopiero na początku maja). Coś mi się pokręciło.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-05-28 o 17:01 |
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Co do AN to tez chyba różnie bywa
, bo stwierdzilam ,że wyśle, choć spodziewałam sie odmowy ale poprosiłam o odpowiedź z sugestiami co powinnam poprawić by miec u nich szanse i odpowiedź dostałam
|
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę, a ja myślałam, że głąb jestem i sobie nawet zgłoszenia nie umiem wysłać
a tu widzę, że to taka praktyka![]() NagaLy, takiego zwrotnego dostałam z decobazaaru. Ponad miesiąc czekam i nic. Ale pisali, żeby cierpliwie, no to czekam jeszcze ![]() Kasiu ciekawy pomysł, może rzeczywiście muszę bardziej do nich ,,zagadać" bo ja tak bardziej sucho i rzeczowo zwykle ![]() No nic. Mam czas na ćwiczenia i za jakiś czas znowu gdzieś spróbuję. Dzięki za odpowiedź
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz heurku, może narzekania na forum dziewczyn, że się nie sprzedaje... przekładają się na mniejsze zainteresowanie galerii nowymi twórcami... Ja tak sobie tłumaczę...
|
|
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunamin no ok. Ja też to biorę pod uwagę. Ale przecież meila człowiekowi można wysłać. Albo prościej- umieścić informację, że chwilowo nie przyjmują nowych artystów. Każda informacja jest lepsza od milczenia
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Co racja, to racja. Przynajmniej człowiek nie czuje się olany.
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się Wam pochwalić, bo mnie radość rozpiera.
Sprzedałam 3 pary kolczyków w brocante |
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak dalej
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny powiedzcie czy tez tak macie bo mnie juz powoli zalosc i wscieklosc ogarnia na zmiane...
rozumiem ze ludzie nie maja kasy i sprzedaz leci, ale od 2 miesiecy nagminnie rzeczy sa "kupowane" i nieplacone - nigdy wczesniej z czyms takim sie nie spotkalam a teraz lawina: sprzedane, przedluzone.. spada... niedosc, ze sie czlowiek rozczarowuje, pieniazkow na ktore liczyl nie bedzie ( sa to zazwyczaj drogie rzeczy) to jeszcze rezerwowane sa zaraz po wystawieniu, a potem po tygodniu a nawet 3 wracaja do sprzedazy tyle ze szansa ze ktos je znajdzie i kupi jest duzo mniejsza u mnie to juz ok. 50% przypadkow - kwotowo nawet 70%... naprawde wolalabym nie dostawac tych maili, tylko dopiero jak cos sie naprawde sprzeda, bo strasznie mnie to irytuje.. |
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam to samo.. czasem już sobie myślę czy ktoś po prostu na złość tego nie robi :/
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w tym miesiącu miałam 2 lub 3 takie, plus 1,5 miesiąca bujam się z jednym zamówieniem i czekam na wpłatę, bo klientka ciągle przedłuża termin. Praca była na zamówienie, wiec wolę cierpliwie poczekać niż zostać z powtórzonym biżutem. Niestety ludzie są nieodpowiedzialni. Wczoraj spadła mi rezerwacja - też przedmiot zarezerwowany zaraz po wystawieniu i potem przedłużany. |
|
|
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
Yaollinko, gratuluję, Twoje prace są jedyne w swoim rodzaju, nic dziwnego, że szybko znalazły się chętne panie na nie
![]() Co do sprawy, o której piszecie dziewczyny - wydaje mi się (ależ odkrycie, nie bijcie), że może klienci po prostu zrozumieli, że nic przez takie rezerwacje nie tracą. Strasznie trudna sytuacja - rozwiązać mogą ją tylko sami właściciele konkretnych galerii. A przecież im (tak jak i nam) zależy na zatrzymaniu klienta, a nie wprowadzaniu dodatkowych ograniczeń (które godziłyby w tych notorycznie niezdecydowanych). I koło się zamyka.
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też się pojawił ten problem, wcześniej prawie nieistniejący. Okropnie wkurzające, ale co zrobić.
Swoją drogą nie rozumiem tego - ja jak mam zamiar coś kupić, to to robię i płacę za to coś. Nigdy nie zdarzyło mi się kupić czegoś w necie i nie zapłacić. Ale widzę, że klienci galerii nie mają takich ograniczeń.
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2010-05-31 o 18:04 |
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taką sytuację, ale pierwszy raz w galerii...
Klientka kupiła, nie zapłaciła od 2 tygodni i nie odpowiada na maile. Jestem w Prototypie, więc pieniążki przychodzą do mnie na konto, a ja im wysyłam tylko raz w miesiącu prowizję. I co teraz? Kasy brak, a prowizję mam zapłacić? Czy po prostu im napisać, że dziewczyna nie zapłaciła?
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Napiszę jeszcze co nieco w temacie spadających zamówień - dostałam dziś bowiem wiadomość od klientki, która zamówiła już u mnie naszyjnik (w galerii widnieje jako zarezerwowany) z pytaniem o przedmiot, który "zamierza kupić". Trochę to tłumaczy te wygasające rezerwacje - klient nie traktuje zamówienia jako zakup, tylko jako wstępne przymierzenie się do zakupu
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja postanowiłam brać zaliczki przy następnych zamówieniach Póki co, ja wkładam pieniądze i czekam. Myślę,że jak klient wpłaci zaliczkę to zapragnie mieć przedmiot prędzej i spręży się z wpłatą pozostałej części pieniędzy |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
monika, ja mysle ze beata mowi o rzeczach ktore po prostu oczekuja na wplate a nie o konkretnych zamowieniach
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie o to mi chodziło. Może niejasno się wyraziłam.
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
A nie, to możliwe że ja nie zrozumiałam ;] Zdarza mi się
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, blog Modnej miał być dziś rano, a tu nadal 'przerwa techniczna'
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też niestety w tym miesiącu mam wyjątkowy wysyp anulowanych zamówień. O ile w Modnej zdarzało się to już parę razy i jestem w miarę przyzwyczajona, o tyle w AL/AN to dla mnie zupełna nowość i też zaczynam mieć podejrzenia, że klientki zaczęły te zakupy traktować jako wstępną rezerwację. Wrrr...
|
|
|
|
#2788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
NIe wydaje Wam się, że mylące jest słowo "rezerwacja"?. Kiedy myśli się "zarezerwowałam" to nie ma to dla wielu osób znaczenia "kupiłam". Dla mnie pod tym względem najlpsze rozwiazania ma jednak Trendy, tu się kupuje a nie rezerwuje, no i jest system ostrzegania przed niepłacącymi klientami
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2010-06-02 o 00:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

Na jakieś sześć zgłoszeń otrzymałam jednego meila zwrotnego, że na pewno odpiszą nawet jeśli odp. miałaby być negatywna i jedną odp. odmowną. Oczywiście każde zgłoszenie było do innej galerii w odstępach jakiś 2-3 tygodni, żeby mnie tu ktoś nie pomyślał, że jedną galerię okupuję
, bo stwierdzilam ,że wyśle, choć spodziewałam sie odmowy 

mam to samo.. czasem już sobie myślę czy ktoś po prostu na złość tego nie robi :/