Mój TŻ i kelnerka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 20:39   #1
Lustereczko
Rozeznanie

Mój TŻ i kelnerka

Hej dziewczyny.
Mam problem i nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
W zeszłą sobotę byliśmy z TŻ na weselu. Było to tam tak zorganizowane że jedna kelnerka obsługiwała jeden stół. Przy naszym stole siedziała młodsza część rodziny w tym mój kuzyn lat 18. Kelnerka była mlodziutka więc zaczął ją trochę podrywać i dołączył do niej mój TŻ, z początku myślałam że tak tylko dla żartu, a tu się okazuje że jednak nie. Kuzyn intensywnie walczył żeby zdobyć do niej namiary i w końcu ona mu powiedziała jak się nazywa i że można ją znaleźć na facebooku. I co oczywiście zrobił mój TŻ ? W niedziele znalazł jej profil, potem na naszej klasie dostał zaproszenie od niej i przyjął. Trochę się na niego zezłościłam że na co mu znajomość z 18 latką, ale jakoś się porozumieliśmy i było ok, aż do dzisiaj. Weszłam na jego nk, zarowno ja mam dostęp do jego konta jak i on do mojego, nie robimy z tego żadnego problemu, ja zawsze wchodzę pooglądać zdjęcia naszych znajomych a tym razem ukazuje mi się wiadomość od kelnerki o treści,że przeprasza że nie odpisuje ale nie ma nic na koncie. W tym momencie pokazałam wiadomość TŻ i pytam się co to ma znaczyć? Okazało się że w profilu miała podany numer telefonu i on postanowił do niej napisać smsa. Oczywiście nie z telefonu którego na codzień używa, tylko z innego numeru, który kiedyś tam miał. Kopi smsa nie ma więc nie wiem co tam było napisane, on twierdzi że napisał tylko do niej co słychać. Ja się obraziłam i jestem wkurzona na niego, a on twierdzi że nic się nie stało.. i że to wszystko moja wina , ze przeczytałam tą wiadomość
Czy ja przesadzam? Czy powinnam to potraktować jako normalność??
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:42   #2
LadyChels
Raczkowanie

GG do LadyChels
Dot.: Mój TŻ i kelnerka

nie pozwalaj sobie na takie zachowanie.
po co mu przyjaźń z jakąś kelnereczką?
LadyChels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:44   #3
kennedy
Zakorzenienie

bezczelny! opieprzylam bym go strasznie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:45   #4
Vivienne
... choć nie Westwood

Nie dziwię się, że jesteś wkurzona. Co on sobie wyobraża?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:47   #5
madana
Zakorzenienie

Przyjrzałabym się uważnie chłopakowi, czy nie z tych, co to nie potrafią być wierni, sami- jak on- szukają nowych kobiet, a tobie wciskają kit.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:50   #6
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
(...) on twierdzi że nic się nie stało.. i że to wszystko moja wina , ze przeczytałam tą wiadomość
Po pierwsze, raz twierdzi, że nic się nie stało, a zaraz potem, że to Twoja wina
Po drugie, macie swobodny dostęp do kont, to on nie ma powodu do pretensji.

Po trzecie, to nie jest normalne On szuka z nią kontaktu. Napisałaś "po co mu znajomość z 18nastką?", z tego wnioskuję, że jesteście sporo starsi i raczej Twój Luby nie szuka kontaktu duchowego, a raczej młódki, która by go podrywała, dowartościowała.

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:51   #7
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

No właśnie - bezczelność. Przywołałabym go do porządku.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:52   #8
agi_82
Wtajemniczenie

ach ci faceci jak słyszę z ich ust "przesadzasz" to aż się we mnie gotuje popieram poprzedniczke!!! wcale nie przesadzasz, po diabła mu znjaomośc z jakąs nastolatką? postaw go w podobnej sytuacji może nie praktycznie ale teoretycznie ciekawe czy będzie zadowolony z Twojej zawartej znajomości z pewnym kelnerem??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:54   #9
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Mam problem i nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
W zeszłą sobotę byliśmy z TŻ na weselu. Było to tam tak zorganizowane że jedna kelnerka obsługiwała jeden stół. Przy naszym stole siedziała młodsza część rodziny w tym mój kuzyn lat 18. Kelnerka była mlodziutka więc zaczął ją trochę podrywać i dołączył do niej mój TŻ, z początku myślałam że tak tylko dla żartu, a tu się okazuje że jednak nie. Kuzyn intensywnie walczył żeby zdobyć do niej namiary i w końcu ona mu powiedziała jak się nazywa i że można ją znaleźć na facebooku. I co oczywiście zrobił mój TŻ ? W niedziele znalazł jej profil, potem na naszej klasie dostał zaproszenie od niej i przyjął. Trochę się na niego zezłościłam że na co mu znajomość z 18 latką, ale jakoś się porozumieliśmy i było ok, aż do dzisiaj. Weszłam na jego nk, zarowno ja mam dostęp do jego konta jak i on do mojego, nie robimy z tego żadnego problemu, ja zawsze wchodzę pooglądać zdjęcia naszych znajomych a tym razem ukazuje mi się wiadomość od kelnerki o treści,że przeprasza że nie odpisuje ale nie ma nic na koncie. W tym momencie pokazałam wiadomość TŻ i pytam się co to ma znaczyć? Okazało się że w profilu miała podany numer telefonu i on postanowił do niej napisać smsa. Oczywiście nie z telefonu którego na codzień używa, tylko z innego numeru, który kiedyś tam miał. Kopi smsa nie ma więc nie wiem co tam było napisane, on twierdzi że napisał tylko do niej co słychać. Ja się obraziłam i jestem wkurzona na niego, a on twierdzi że nic się nie stało.. i że to wszystko moja wina , ze przeczytałam tą wiadomość
Ile on ma lat ?

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:54   #10
Lustereczko
Rozeznanie

Tż twierdzi że po prostu chciał mieć kolejną nową koleżankę i że on tu nie widzi żadnego problemu, i że to ja jestem ta zla bo jestem terrorystka i nie pozwalam mu zawierać nowych znajomości. Odwraca kota ogonem bo nie potrafi się inaczej wytlumaczyć. Dodam że ma 27 lat więc powinien trochę bardziej myśleć nad swoim zachowaniem...

agi_82 no właśnie mu mówiłam że ciekawe jak on by się czuł w takiej sytuacji, ale powiedział że dla niego to nie problem, bo nie widzi nic złego w zawieraniu nowych znajomości bo mi ufa, a najważniejsze jest to że razem żyjemy i mieszkamy.

Edytowane przez Lustereczko
Czas edycji: 2010-05-31 o 20:57
Stary 2010-05-31, 20:55   #11
patycek
Rozeznanie

Chore zachowanie chłopaka, po co kręci z jakąś gówniarą? Szuka chłopak wrażeń a to zły znak.
Ps. i nie daj sobie wmówić że to Ty jesteś ta zła ! Bo to on psuje atmosferę związku swoim zachowaniem.

Edytowane przez patycek
Czas edycji: 2010-05-31 o 20:57
patycek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:57   #12
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Tż twierdzi że po prostu chciał mieć kolejną nową koleżankę i że on tu nie widzi żadnego problemu, i że to ja jestem ta zla bo jestem terrorystka i nie pozwalam mu zawierać nowych znajomości. Odwraca kota ogonem bo nie potrafi się inaczej wytlumaczyć. Dodam że ma 27 lat więc powinien trochę bardziej myśleć nad swoim zachowaniem...

agi_82 no właśnie mu mówiłam że ciekawe jak on by się czuł w takiej sytuacji, ale powiedział że dla niego to nie problem, bo nie widzi nic złego w zawieraniu nowych znajomości bo mi ufa, a najważniejsze jest to że razem żyjemy i mieszkamy.
Wszystko wskazuje na to, że dla niego takie akcje są na porzadku dziennym... co potwierdza jeszcze jedną rzecz.. jest bardzo pewny Ciebie i tego, że mimo wszystko nie odejdziesz od niego.
Co jak co, ale nie tolerowałabym na Twoim miejscu takich wyskoków. Jeśli to taka zwyczajna sprawa, to dlaczego Ci o tym nie powiedział? Ha! i o to właśnie chodzi.

Stary 2010-05-31, 20:58   #13
Cassi
Zadomowienie

GG do Cassi

facet jest żałosny, skoro oskarża Ciebie o to, że przeczytałaś wiadomość, jakoś wcześniej nie widział problemu w tym, że wchodzisz na jego konto. jak na moje oko, to szuka jakiejś małej przygody. i jeszcze te wykręty z numerem... parodia ;/

1 kwietnia 2012 Martusia
Cassi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:58   #14
Diversification
Rozeznanie

Twój facet leci na pierwszą lepszą panienkę.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:00   #15
sweetish
Zakorzenienie

Doczytałam, że jestescie małzestwem.... to wiele tłumaczy. Z jednej strony koles powinien miec juz w miare poukladane w głowie (27 lat), ale z drugiej jest chyba strasznie pewny tego, że moze robic co zechce bo jestescie juz na dobre zwiazani i wszystko mu wybaczysz. To jego pierwszy tego typu wybryk?

Stary 2010-05-31, 21:00   #16
fleur05
Zadomowienie

Cytat:
Faceci to świnie, bezczelnie kłamią, oszukują, wszystko byleby im było jak najwygodniej.
NIE BAGATELIZUJ TEGO CO ROBI. Oni sobie często myślą, że jak mają dziewczynę, nie muszą już nic robić by je przy sobie utrzymać. Czyli "robie co chce, a dziewczyna i tak nie odejdzie, bo jestem fajny".

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:01   #17
Dhalma
BAN stały

Nie traktuj tego jako "normalność".
No chyba, że Twój TŻ już wcześniej miał taki sposób bycia, że lubił podrywać kelnerki, oraz inne przygodnie poznanie panie, ale przecież gdyby tak było Ty byś zachowania z kelnerką nie opisywała, tak myślę.

A więc zachowanie Twojego męża jest co najmniej dziwne, ale myślę, że zwykła rozmowa, a nie strzelenie drzwiami wiele Ci wyjaśni. Zapytaj po prostu dlaczego odzywa się do tej dziewczyny. Może ma jakiś powód, np. prosił go o "zareklamowanie" wasz kuzyn?
W każdym razie szczera rozmowa powinna rozwiązać problem.
Dhalma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:03   #18
_vixen_
Zakorzenienie

Współczuje męża. Gdyby miał 10 lat mniej, to nawet bym się nie zdziwiła, wtedy jeszcze ujdzie wyrywanie kelnerek na naszej klasie czy fb. Ależ sobie infantylnego chłopa wybrała, teraz ten krzyż będziesz musiała nieść.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:08   #19
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patycek Pokaż wiadomość
Chore zachowanie chłopaka, po co kręci z jakąś gówniarą? Szuka chłopak wrażeń a to zły znak.
Nie dość, że chore, chamskie i bezczelne, krzywdzące dla Autorki wątku to w dodatku ten chłopak to już "stary" 27-letni koń, który ma w głowie fiu-bździu.

Cytat:
Ps. i nie daj sobie wmówić że to Ty jesteś ta zła ! Bo to on psuje atmosferę związku swoim zachowaniem.
I tu również się podpisuję.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:08   #20
Ivy123
Zadomowienie

Przepraszam... , ale co za burak.Nie bądź naiwna i nie pozwalaj mu na takie zachowanie, dobrze coś takiego nie wróży.O, widzę że jesteście małżeństwem.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:08   #21
Caroline1920
Zakorzenienie

no co za bezczelna swinia z niego i jeszcze chce wine zrzucic na Ciebie, ze po co czytalas ta wiadomosc, jest zalosny...
Ty nie przesadzasz... masz prawo byc zla a nawet wsciekla... ja bym go chyba zatlukla... jaki stary taki glupi, jak widac szuka przygod a nie nowych znajomosci, bo niby po co mu znajaomosc z malolata, ktora raz w zyciu widzial...
no tragedia...
Stary 2010-05-31, 21:09   #22
Agataalina
Raczkowanie

Bezczelny typ! Aż się krew we mnie gotuje jak słyszę takie historie.. Ja chyba zrobiłabym mu taką aferę, że odechciałoby mu się flirtować z "nastkami" Ciekawe czy sam byłby zadowolony gdybyś znalazła sobie jakiegoś kolegę..
Agataalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:17   #23
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Flirtuje z inną na Twoich oczach, później kontynuuje za Twoimi plecami, a na koniec bezczelnie twierdzi, że to Ty masz problem.
Nie - to on jest nie w porządku i nie pozwól wmówić sobie, że jest inaczej.
Postawiłabym na rozmowę, ale zdecydowaną i ostrą. Nie tolerujesz takich sytuacji i chcesz, żeby wybrał: chce być z Tobą, czy podrywać inne kobiety na boku. Nie ma sytuacji 2w1.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:20   #24
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Doczytałam, że jestescie małzestwem.... to wiele tłumaczy. Z jednej strony koles powinien miec juz w miare poukladane w głowie (27 lat), ale z drugiej jest chyba strasznie pewny tego, że moze robic co zechce bo jestescie juz na dobre zwiazani i wszystko mu wybaczysz. To jego pierwszy tego typu wybryk?
Było parę sytuacji zanim wzieliśmy ślub ale to na samym początku związku potem zmądrzał i było wszystko ok, a teraz znowu mu coś odbiło i w ogole nie mam pojęcia co chciał zdziałać tym zachowaniem
Stary 2010-05-31, 21:21   #25
Elfir
Zakorzenienie

Twoja wina? Jaka jest konkretnie "twoja wina", ze on napisał SMS-a do obcej baby?

Powiem tylko tak: powinien odczuć jak bardzo zawiódł twoje zaufanie.

W głowie mi się nie mieści, jak można być tak bezczelnym!

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:21   #26
_vixen_
Zakorzenienie

Właśnie chyba niespecjalnie zmądrzał...
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:35   #27
Lustereczko
Rozeznanie

Nie mam pomyslu co dalej z tym zrobić.. obrazic się ? przestać się odzywać? rozmowa nic nie daje, bo on nadal twierdzi że robię niepotrzebnie aferę i że jestem zaborcza i chorobliwie zazdrosna, i że mu nie pozwalam mieć koleżanek...
Stary 2010-05-31, 21:37   #28
LadyChels
Raczkowanie

GG do LadyChels

niech on Ci wytłumaczy, po co mu te 'koleżanki' skoro ma żonę?
LadyChels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:38   #29
Celinaa
Raczkowanie

Chyba najlepszym sposobem jest znalezienie sobie kolegi, pisanie z nim smsów, wiadomości na nk...a gdy tż zwróci na to uwagę mówienie że to tylko kolega. Może wtedy coś zrozumie.

Celinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:39   #30
Trusmilk
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam pomyslu co dalej z tym zrobić.. obrazic się ? przestać się odzywać? rozmowa nic nie daje, bo on nadal twierdzi że robię niepotrzebnie aferę i że jestem zaborcza i chorobliwie zazdrosna, i że mu nie pozwalam mieć koleżanek...
Manipuluje tobą, odwraca kota ogonem, a ty na to pozwalasz. Aż strach pomyśleć, co robi za Twoimi plecami. Współczuje męża.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości