|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
De, kapern to kapary? Ja nie przepadam za nimi prawdę mówiąc. Trochę za słone są dla mnie...
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z De28 całkowicie ja od 16 roku życia też jestem samodzielna teraz z wiadomych względów nie pracuje - w moim zawodzie nie ma mowy o pracy w ciąży - a tż ma dużo kredytów w związku z koniecznością odbudowy zrujnowanego gospodarstwa rodziców i też mam problem bo w sierpniu idziemy na wesele do mojej przyjaciółki. nie widziałam jej ponad 2 lata bo mieszka w Anglii ale kiedyś byłyśmy naprawdę blisko. martwię się tymi kwotami o których tu piszecie bo mnie zwyczajnie na to nie stać i rozważam rezygnację z pójścia ale też znam moją przyjaciółkę i wiem że nie chodzi jej o pieniądze. bardzo jej zależy żebym była ciągle pisze i dzwoni żeby na 100% sie upewnić
to miłe. hehh i grozi w razie jakbym sie migała wydaje mi się że na wesele zaprasza się gości których chce się zobaczyć i wspólnie z nimi dzielić ten ważny dzień a nie dla kasy ![]() ja osobiście nie planuje żadnego wesela - nie lubię takich imprez - ślub cywilny planujemy w te wakacje ale to będzie tylko formalność plus jakaś kawa i ciacho dla świadków ![]() a kościelny to za kilka lat może, jak się dźwigniemy finansowo myślałam o połączeniu z chrzcinami za jednym zamachem i tez tylko najbliższa rodzina kilkanaście osób jak mam na coś wydawać pieniądze to wolę inwestować w gospodarstwo tżta a przy okazji mogłabym zawodowo się spełnic
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
My kościelnego na pewno nie weźmiemy, bo nie jesteśmy katolikami. Chrzcin też nie planujemy (sporo kasy się przy okazji zaoszczędzi
Oczywiście żartuję, to nie jest powód).
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
Też uważam, że nie ma sensu robienia wesela kiedy nie ma się na to pieniędzy. My chcieliśmy zrobić przyjęcie ślubne dla 25 osób, ale rodzice sami zaproponowali żeby zrobić wesele a oni za nie zapłacą. Przyznam szczerze, że zrobili nam miłą niespodziankę mówiąc, że mają na to już odłożone pieniądze
Ślub i wesele było cudowne... naprawdę niezapomniane chwile i wspaniała okazja do spotkania się całej rodziny z obu stron. Zamiast kwiatów chcieliśmy dostać po książeczce z bajkami dla dzieci i teraz mamy wspaniałą kolekcję bajeczek dla naszej dzidzi A jeżeli chodzi o pieniądze to każdy daje tyle ile może i nie wyobrażam sobie, aby mieć do kogoś pretensje o to, że za mało dał.. My byliśmy wręcz zaskoczeni, że goście nas tak obdarowali bo spodziewaliśmy się o wiele skromniejszych prezentów... byli też goście, którzy podarowali nam coś z własnego wyrobu to też było cudowne !
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po tabletkach w ogóle nie mam nudnosci - ogólnie dobrze sie czuję ogólnie masz rację, ale o tym czy przychodzić czy nie wartałoby pomysleć trochę wczesniej, a nie na kilka dni (w końcu większość młodych daje termin potwierdzenia), więc jeśli ktoś ma ochotę pójść na wesele i dać 100zł bo go w tym momencie na tyle stać, to czemu ma nie iść. Ja osobiście bym nie poszła, ewentualnie kupiłabym coś na pamiątkę (jakąś lepszą pościel). My średnio dajemy 400zł, ale wiadomo kwota zależy od regionu, w warszawie na pewno dają więćej... z resztą daje sie tyle na ile stać kogoś co to za filozofia wybulić kasę a potem klepać bidę do wypłaty ![]() Cytat:
, ale znam przypadek gdzie w moim województwie Pani w URZĘDZIE nie chciała dziecka zarejestrować, bo powiedziała ze nie ma takiego imienia - rozumiem jakby ksiądz miał ale ale babsztyl z za biurka, a co to ją obchodzi... przecież to imię nie obrażą dziecka, więc nie wiem w czym miała problem
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja uwielbiam wszelkie dziwnosci. We Francji probuje zawsze wszystko, tylko to co jeszcze zyje zostawiam w spokoju.
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Panna_Ruda my tez mamy wesele w ta sobote i też lotka chcieli
a skad jestes ?? ![]() no to moze bedziemy razem rodzić
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakos tak juz po fakcie. Tzn moj maz bardzo nalega i chce razem z chrzcinami ale mi sie nie chce,to juz nie to samo. Poza tym tu w Niemczech glupio do tego podchodza.
|
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
A mi wypada brać ślub kościelny, nawet musiałabym- czuję tak wewnętrznie- a to z racji mojej pracy- ale nikt o tym nie wspomina i nie robi mi żadnych wyrzutów, więc narazie temat ślubu jest zawieszony
![]() Dziewczyny macie dni płodne !! Nie daje raczy z czytaniem :P tak dużo i szubko pojawiają się nowe posty |
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
No cóż, my też mieliśmy spore wesele. Już nie pamiętam, ale coś ok. 125 osób. Za wszystko płacili rodzice, nie było mowy o innej opcji, taka jest u nas tradycja. Powiem Wam szczerze, że tak naprawdę to wesele mało było dla mnie ważne. Najważniejsza jest przecież przysięga. Kiedy uroczyście powiedzieliśmy sobie tak, to już nawet gdyby się waliło i paliło to na zawsze razem!
Zawse zgdy idziemy na wesela - czy to do znajomych czy rodziny, dajemy ok 500 zł. Sporo, ale też przecież zawsze wiemy o imprezie sporo wcześnie. ALE, zgadzam się z większością -każdy powinien dać tyle ile chce / może, a para młoda nie powinna gości rozliczać. Niech prezenty będą tylko miłym dodatkiem. ![]() Kularek, ja też mam usg w poniedziałek, na 16. Pomiar i ocena rozwoju. Że maluch się rozwija to czuję bo chyba bardzo powoli bęc zaczyna rosnąć. ![]() Wszystkim maluchom życzę spokojnych i zdrowych pozostałych miesięcy w brzuszku a Wam dużo kopniaków na potwierdzenie, że wszystko jest OK. |
|
|
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracajac do tematu slubu. W sierpniu siostra tzeta bedzie brala slub, cywilny ale innego wziac nie moga, bo on rozwodnik. Ona przyszla na nasz slub w czarnych spodniach, brazowej koszuli i czarnej kamizelce
brazowym Jak juz nie moge ubrac ladnej koronkowej sukienki to moge jeszcze czekoladowa, w te na pewno sie zmieszcze z brzuchem ciazowym bo ma zapiecia pod biustem i elastyczny material. Ale jakie dodatki??Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-01 o 13:31 |
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i właśnie też nie wiem czy będzie je robił mój lekarz czy ktoś inny bo mam je nie w jego gabinecie jak zwykle tylko piętro niżej a w następnym dniu mam wizytę - i ja też się denerwuję
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
Ja za jakąś godzinę jadę do lekarza
strrrreeessss...Dziewczyny te , które już poznały płeć swego maleństwa, w którym tyg. ciąży się wam udało??? tzn. lekarzowi rozpoznać?? ![]() zjadłam zupkę, wydepilowałam się tu i ówdzie, jeszcze prysznic i jazda ehh... czemu to wyczekiwanie jest takie stresujące
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
mi lekarz powiedizała płeć w 15tc i 4 dni, ale kazała sie nie nastawiać jeszcze bo na 100% to nie da sie potwierdzic ,kolezance lekarz sie pomylił w 21 tyg wiec to nie ma reguły też.
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj spać na lewym boku i miedzy uda sobie daj jakąś poduszkę/jaśka/zwiń koc czy coś, na pewno będziesz spała jak mops bez bólu ja też miałam takie problemy, ale mąż mi kupił tą poduszke kojec i teraz nie mogę sobie życia bez niej wyobrazić
|
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
A mój dzidziol dziś mi o sobie przypomniał. Ledwo weszłam do pracy musiałam lecieć do kibelka i zwróciłam całe śniadanie.....
![]() pierwszy raz od jakichś 3 tygodni... A myślałam że to już koniec wymiotków, a tu powracają..... |
|
|
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczescie samo przeszlo po jakims czasie, po milionie badan - krwi, serca itp. Teraz czasami, gdy tylko zrobi mi sie slabo od razu dostaje ataku paniki,ze zaraz zemdleje. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Dzisiaj jest juz lepiej. Mam nadzieje,ze to dlatego , ze wszystko nam sie rozciaga i wlasnie teraz dzidzius bedzie szybko rosl. |
|||
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Córa od tż zachwycona- właśnie grzebie w kartonach z ubrankami- jest przeszczęśliwa i już nawet wie które ukochane maskotki odda dzidziusiowi
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka to super
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Co do bóli brzucha przy leżeniu na plecach to zapewne ucisk macicy bo jest już na tyle duża i ciężka widocznie że boli
najlepiej poducha pod brzuszek jedna między kolanka i pozycja lewa boczna heh mi pomaga ale i tak w nocy się wierce bo plecy mnie bola od jakiegoś czasu niestety...Jak leze na jednym boku to pozniej jak sie przekręce na chwile na plecy to czuje w dole brzucha z jednej strony twardsze z drugiej miększe i wiem ze tam gdzie twardsze to sobie akurat po tej stronie leży heh jak juz wstaje z łóżka to twardość sie wyrównuje ![]() ![]() Małgosiak25 ja sie dowiedziałam o synku ok 15 tygodnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

to miłe. hehh i grozi
w razie jakbym sie migała 
i tez tylko najbliższa rodzina kilkanaście osób jak mam na coś wydawać pieniądze to wolę inwestować w gospodarstwo tżta a przy okazji mogłabym zawodowo się spełnic

należę do KKV