|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
|
#19382 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#19383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie spirale mnożą się jak szalone To ewidentnie są loki |
|
|
|
|
#19384 |
|
BAN stały
|
Chcecie powiedzieć,że wyhodowałam loki?
A w lutym nieśmiało pytałam czy mam ledwie falki. Jak sie cieszę |
|
|
|
#19385 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę...nie było mnie trochę i proszę co mi się tu przed oczy zwaliło
![]() Msk- powinnaś dostać jeszcze większy opiernicz niż Agison ![]() Trzeba było tak marudzić? ![]() Dziewczyno! Przecież Ty nie masz już fal- Ty masz pełnoprawne i najprawdziwsze loki Jak nic Sama chciałabym mieć taki tył- serio ![]() Gratuluję postępu
|
#19386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Msk -od Ciebie tez poproszę troche blasku, jak ciutke mi go oddasz nic sie nie stanie Boskie LOKI, widzisz masz dowód, ze z fal moze być coś wiecej ![]() Widze,że Ty z tylu tez masz taki wicherek - w "gnieździe" - robisz cos z nim czy zostawiasz go sobie tak jak jest? Bo u mnie podpinanie sie nie sprawdza
|
|
|
|
|
#19387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku podpinałam...i nic nie dawało ![]() Teraz dużo odrosły i po prostu te włoski z tyłu, które naturalnie wędrują mi do przodu i na boki- zgarniam do tyłu I pilnuję żeby były na swoim miejscu ![]() Jak je troszkę usztywnisz (ja np. mieszam balsam Nivea z odrobina żelu i odżywki b/s) to będą się tam trzymać- tylko trzeba je "pokierować" odpowiednio ![]() Spróbuj Mi takie coś pomaga ![]() Gorzej tylko na następny dzień, bo reanimacja na to nic nie radzi...no ale jakoś teraz przy tej długości coraz bardziej da się przeżyć
|
|
#19388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wczoraj uzylam Garniera z awokado po myciu- solo- i efekt super. wlosy schly same w nocy i dzis nie reanimowalam ich- boskie sa i ... blyszcza w koncu. Stad wniosek ze moje wlosy lubia emolienty. Teraz pytanie do Was- jakie maski, wybitnie mocno emolientowe, byście mi poleciły? Pomóżcie prosze
|
|
|
|
|
#19389 |
|
Rozeznanie
|
Emeska łamiesz mi serce... Chcę Deve.
No nie mogę się nazachwycać Twoimi włosami, co za niesamowite, błyszczące loki! Zbankrutuję przez Ciebie. Edytowane przez Eti_ Czas edycji: 2010-06-01 o 09:25 |
|
|
|
#19390 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wieczorem umyłam włosy po masce i wysuszyłam.Nie skupiałam się na wicherku.Na co dzień ze względu na niego i nową grzywkę,która jest krótka,rzadka i sterczy muszę albo spinać włosy w którymś miejscu spinką albo nakładać opaskę. Nakierowuję włosy na ten wicher. A weź sobie trochę blasku Podzielę się! ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Dziękujemy!Staram się jak mogę ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Tylko żel jest troszkę lżejszy i musiałam wspomóc kremem Tigi. |
|||
|
|
|
#19391 |
|
Wtajemniczenie
|
A więc odczucia po zastosowaniu maski na noc z miodu oleju z pestek winogron i balsamu potters aloesowego:
nawilżone, błyszczące i miłe w dotyku włosy. Skręt troszkę mniejszy ale moze to przez to, że nie ugniatałam ich zbytnio bo wydaje mi się że jak je ugniatam to się puszą bardziej ;/ Co mi się nie podobało ale to standard przy dłuższym trzymaniu masek- farbuję włosy kremem delia z henną i gdy maski trzymam długo to kolor strasznie spływa więc jak namoczyłam włosy nałożyłam miodowy mix na to czepek i turban to gdy w łóżku było mi ciepło kolor spływał ... Rano ręcznik był cały brudny dobrze że w ogóle go położyłam na poduchę bo ona by była cała uwalona.
|
#19392 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe zgodnie z obietnica fotki dnia nastepnego
![]() Pierwsz zdjecie zaraz po wstaniu, no prawie, zapomnialam ze mialam strzelic fotke i zwizalam wlosy akasamitka na czubku glowy zeby wziac prysznic, wiec to jest po wstaniu i prysznicu ![]() Drugie zdjecie po lekkiej reanimacji, moze i nie byla potrzebna ale byla w nocy ulewa i rano jak wstalam jeszcze padalo, teraz dopiero sie przejasnia ale deszcz niewykluczony, najpierw wlosy zwilzone Quenched Curl Moist i potem troche Goddess Glaze (wlosy nie sa sztywne), Goddess Glaze jest wlasnie polecana na wilgotna pogode Dochodze do wniosku ze jednak dobre kosmetyki maja bardzo duzy wplyw na wyglad wloskow, szkoda ze tak trudno znalezc te odpowiednie dla siebie (mozliwe ale ile kasy najpierw trzeba wydac
|
#19393 |
|
Zakorzenienie
|
Emesko, masz przecudne włoski!
no napatrzeć się nie mogę ... i zazdraszczam! ![]() robisz postępy w takim tempie że za parę miesięcy będziesz miała iście murzyńskie afro ... tylko że lśniące i śliczne
|
#19394 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, Rybiorek? Takie włosy jak Ty masz p owstaniu to ja bym chciała mieć nawet zaraz po umyciu
![]() Niestety moim daleko ![]() Jakiś kryzys dzisiaj chyba mam, bo wszystkiego mam dość włącznie z włosami... Potraktowane na sucho odrobiną oleju kokosowego były niemalże idealne...teraz po tym wietrze wyglądają pożal się Boże... No szkoda gadać- mówię Wam :/ Co z tego, że długie i miękkie skoro masakrycznie napuszone Jak ja bym chciała mieć włosy jak Rybiorek...
|
#19395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to szybko minęło .... ![]() z okazji półrocznicy wykąpię je w całym miodowym chociaż bardziej pasowałby szampan ... ale czy nie będzie więcej narzekań? tego nie mogę obiecać, jestem w końcu włosową pesymistką!
|
|
#19396 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Melduję się z maską miodową na włosach
Zobaczymy, co z tego będzie ![]() Rybiorku, a może wstawisz przepis na maskę do receptariusza? ![]() MidnightPoison rozumiem, że piszesz o odżywce b/s: Cytat:
Nava wspaniałę włosy po 5 dniach niemycia ![]() Fakt, przeżyłam pierwsza 60. w swoim zyciu A fotki nie wstawiłaś w poście (wczesniej go podlinkowałam), w którym powiedziałaś, że nie bedziesz nas zanudzać zdjęciami Widze, że Twoje włosy coraz lepiej odpowiadają na nowe serie ![]() Coraz bardziej podoba mnie się ten Twój blond. Przyznam się, że byłam bliska zrobienia pasemek w sobotę , jednak skutecznie się oparłam...Dyfuzor rzeczywiście zupełnie inny niz większość. Dzięki kołnierzowi powietrze nie ucieka na boki, ale jest skoncentrowane. I twierdzisz, że to tak dobrze działa? Tak skonstruowany dyfuzor widziałam raptem kilka razy, ale jeśli nie rozwiewa, to rozejrzę się w naszych sklepach. Kto wie? Dziękuję Marie_sol w dotychczasowej pielęgnacji brakowało bogatych, odżywczych masek, olejów. Dieta mało zróżnicowana Tak sobie myślę, że to podstawowy grzech większości. Dziewczyny już podały przykłady, więc nie będę po nich powtarzać. Na początek odżywianie i zamykanie łusek (płukanie w zimnej wodzie lub wodzie z octem czy cytryną/hibiskussem - przepisy w receptariuszu), a spokojnie ze stylizacją. Napisz, proszę, jeszcze, co to za pianka. Kilka sztuk na rynku nadaje się do uzytku (w sensie nie wysusza). Tricomi witaj. Tak, na początku i przed CG miałam ogromne problemy z ułożeniem włosów. Kilka postów wczesniej znajdziesz też wnioski dziewczyn dotyczące podatności włosów na układanie - im dlużej pielęgnowane, tym większą ma się nad nimi kontrolę. Włosy na początku (do miesiąca/dwóch) mogą źle reagować na nową pielęgnację. Muszą się przyzwyczaić do delikatniejszych kosmetyków i innego ich traktowania (choćby rezygnacji z ręczników). Jeśli jednak po jakiś 6-8 tygodniach nadal nic się nie zmieni, a będzie coraz gorzej, trzeba będzie dokładnie przeanalizować metodę. Jest jeszcze jedna ewentualność - składniki, które obecnie dobierasz mogą włosom nie smakować (choćby proteiny). Co obecnie stosujesz? Kolejna falowana
|
|
#19397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie za to możesz trochę gęstości swej oddać i odbicia od nasady Kryzys rozumiem, ale proszę tu nie jęczec, skoro i tak Matka Natura hojnie Cię obdarowała, dziecko!![]() Cytat:
![]() Acha, melduję, że wstawiłam obiecane składy do .... składowego |
||
|
|
|
#19398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zaraz wstawie
Cytat:
Cytat:
i bede karnie wstawiac fotkiCytat:
Ja tez lubie moj blond, troche jasne mi wyszly teraz ale i tak mi sie podobaja ![]() Cytat:
|
|
#19399 | |
|
|
Aniaaa16 dziwne cięcie
Lorraine twierdzi, że najlepiej ciąć lekko pod kątem i nie widziałam, by kiedykolwiek pozwalała włosom fruwać podczas cięcia. Wydaje mnie się to co najmniej przypadkowe. Możliwe, że fryzjerka trafiła nie tam, gdzie efekt byłby najlepszy. Fakt, olwa oliwie nierówna, ale zawsze warto zerknąć na skład. Wiadomo, że lepsza bedzie oliwa z oliwek niż oliwa z wytłoczyn z oliwek. Wersja z wytłoczyn jest tańsza, ale nie tak bogata jak owa virgin. Jeśli jednak przeraża Cię cena, zakup tańsza wersję (nie zaszkodzi) i używaj jako podstawy mieszanek olejowych. Dolej do niej rycyny, migdał, kokos... Cytat:
czyli produkty naftopochodne dają radę? A jak reagujesz na glikol?Msk3 Wiesz, że Twoje włosy zyskały tez na objętości?Ale ja muszę poza tym zapytać - gdzie one się prostują od połowy?!!!! MidnightPoison ja jestem bezsilikonowa, więc wyłącznie olejami. Nakładam na noc kapeczkę olejku migdałowego (przytykam buteleczkę raz i krótko do otwartej dłoni, delikatnie rozrabiam w rękach i nakładam na końcówki). . Lecę do składowego klepać Tigi zgodnie z obietnicą
|
|
#19400 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
przyjmiecie mnie do swojego grona?jestem kręconowłosą mamą 11 mc córeczki-to tak żebyscie wiedzialy coś o mnie. Włosy zapuszczam od ok 2lat z krótkiej męskiej fryzurki.Nosiłam się z zamiarem ściecia,az wyszperałam kręcone forum, za co wam dziękuje Namiętnie stiudiuje wszelkie wątki , stosuje się do sprawdzonych rad, co ważniejsze rzeczy zapisuje, bo tyle tego ze na raz można się pogubić Od kąd myje włosy metoda CG, nie mysle o ich scieciu.Zaraz wybieram sie do fryzjera troszke je podciąc. Miałabym kilka pytan do was, czy pomozecie mi sie jakos ogarnąc z wiedza. Chętnie pobędu tu z wami, jesli nie bedziecie mialy nic przeciwko. pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-01 o 12:16 |
|
|
|
#19401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje po paru miesiacach wygladaja dobrze po nocy, wg mnie zasluga kosmetykow Curls, dzisiaj tez nie mamy wiatru wiec nie narzekaj bo mamy rozne warunko pogodowe, niejedna Ci zazdraszcza
|
|
#19402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dlatego, że mój TZ byłby zapewne mniej cierpliwy gdybym nie była odziana a Twój to jakiś ewenement najwidoczniejTo prawda ![]() Cytat:
![]() w sobotę użyłam zwykłego i to ledwo znalazłam - ach te weekendy u rodziców.Jeszcze ocet mam ze sobą wozić? Jabłkowy mi się kończy ![]() Eloee mogłabyś mi polecić może jakiś szampon dla wypadających włosów ? taki i na wypadanie i na porost? Dla TŻa ![]()
|
|
#19403 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#19404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytaj o co chcesz. Nie gwarantuję, że ja akurat będę umiała odpowiedzieć, ale jest tu mnóstwo wyedukowanych i chętnych do pomocy dziewcząt
|
|
|
|
|
#19405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeżeli facet który lubi podziwiać piękno nagiego ciała jest ewenementem - to mój TŻ na pewno nim jest
|
|
#19406 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Witamy. Pytaj.Na pewno ktoś pomoże. Eloe-prostują sie z tyłu.Od głowy spirale do połowy a potem jdynie leciusieńko końcówki podfalują. Z przodu jest znacznie lepiej. |
|
|
|
|
#19407 |
|
Zakorzenienie
|
to obadasz
przyniosę Ci glikol na następną ustawkę
|
#19408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś liczyłam włosy w zlewie po myciu było około 100
|
|
#19409 | |||
|
|
Natalczak wybitnie emolientowe? Myślę, że Biowaxy (czyli Waxy L'Biotici), Mypa z masłem Shea (odżywka) z Natury.
Skup się może na odżywkach, które w składzie mają (prócz cetyl alcohol i cetearyl alcohol) olejki choćby słonecznikowy. Zawsze możesz też sama dodać olejek do odżywki d/s - do 15 kropli olejku na porcję odżywki nie zaszkodzi Rybiorku zgadzam się - dobre, w sensie optymalne dla włosów, kosmetyki mają niebagatelny wpływ na włosy Widzę u Ciebie to samo, co zaobserwowałam u siebie po użyciu KC (Pole ponowne i nieustające podziękowania Wolę co prawda bardziej mięsiste loki, ale jestem pewna, że za kilka dni znów włosy tak będą wyglądały. Teraz są świetnie zdefiniowane, ale mam wrażenie, ze niektórym kosmykom brakuje "body", czyli owej mięsistości. Ale może to tylko wina zdjęcia? Albo są jeszcze mokre? Cytat:
Więcej zdjęć, więcej zdjęć! Pinsleepe osiem godzin trzymac nie będę, ale 4 na pewno. Koło 15 zapewne zabiorę się za mycie. Ale nie będzie testów kosmetyków, bo byłyby niemiarodajne Tigi musi poczekać.A propos Tigi - skład gotowy. Tylko ja się pogubiłam - to nowa czy stara wersja? bardzo mnie to cieszy ![]() Cytat:
![]() Ech, ten dyfuzor... Będę szukać Katarzynko00 witamy i zapraszamy. Samo to, że nie chcesz juz obcinac włosów jest radosną informacją Pytaj, postaramy się pomóc. Edith3F możesz wozić ze sobą cytrynę albo kilka torebek hibiskusa. Napar zrobisz na wieczór, a rano rozcieńczysz i bedzie płukanka Hibiskus od czasu do czasu chyba nie powinien skutecznie farbować na rudo ![]() Cytat:
Na dokładkę pokrzywa i skrzyp oraz witamina B (lub suplementacja). Pojawia się jednak kilka pytań: czy to wyłącznie wypadanie, czy może genetyczna skłonność; oraz czy te same suplementy (mam tu na myśli tabletki a nie napary) działają identycznie na mężczyzn i kobiety Dobrze by było przemyśleć sprawę, biorąc pod uwage kilka pokoleń, a także dobrac suplementację (jeśli TŻ nie zgodzi się na napary skryzpowo-pokrzywowe i wit. b) do wieku i płci. Kolega za skuteczny uważał Vichy z aminexilem, ale kuracja dała się we znaki jego kieszeni i jedynie powstrzymała na jakiś czas proces, który i tak musiał się toczyć. Za to dziś dużo fajniej wygląda (ja w ogóle lubię facetów obciętych krótko Co do kobietek... dziś rozpoczęłam zmasowany atak na włosy i użyłam po raz pierwszy oleju z korzenia łopianu (wg. przepisu Shameer z receptariusza, ale dodałam łyżkę pokrzywy i łyżkę szałwii. Całość stała od 11 maja w szafce). Olej będe wcierać co najmniej godzinę przed myciem, zaś co dzień Palomę (uchowały się jakieś resztki ) lub inny żel aloesowy (mam z Herbalife, chyba że uda się kupić Gorvitę).Będa też herbatki ze skrzypu i pokrzywy oraz wit. B w tabletkach (dawniej były drożdże, ale atakujemy obecnie również komary Zastanawiam się równiez nad płukankami z pokrzywy... Najwięcej glikolu jest w Jantarze. Msk3 nie widzę żadnych prostujących się włosów z tyłu. Fakt, jedna strona łapie nieco słabiej, ale przecież to normalne i nie jest powodem, by twierdzić, że się prostują Ja też tak mam - raz z prawej, raz z lewej Mnie się podoba i z tyłu i z przodu i po bokach Myślałam, że będzie coraz więcej grubych korkociągów(jak u Edith), a tutaj regularne loki Też rewelacja
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-01 o 13:40 |
|||
|
|
|
#19410 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

faktycznie spirale mnożą się jak szalone
To ewidentnie są loki 
Jak nic 

z okazji jubileuszu 

, jednak skutecznie się oparłam...
Lorraine twierdzi, że najlepiej ciąć lekko pod kątem i nie widziałam, by kiedykolwiek pozwalała włosom fruwać podczas cięcia. Wydaje mnie się to co najmniej przypadkowe. Możliwe, że fryzjerka trafiła nie tam, gdzie efekt byłby najlepszy.
czyli produkty naftopochodne dają radę? A jak reagujesz na glikol?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)