Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 647 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 23:23   #19381
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to już są loki
msk zgadzam sie z syrenka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 23:23   #19382
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to już są loki
Zdecydowanie tak. Piękne Ja też chcę takie efekty
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 23:28   #19383
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam!!!
Tak,Lavendko-opłacało się targać takie ciężary.Prezent imieninowy sprawił nam obu przyjemnosć:r oza:
Poison-co raz więcej spiral.

Edytowałam bo dodałam jeszcze fotki z boku i przodu
Jej z przodu wyglądają jeszcze lepiej faktycznie spirale mnożą się jak szalone To ewidentnie są loki
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 23:46   #19384
msk3
BAN stały

Chcecie powiedzieć,że wyhodowałam loki?
A w lutym nieśmiało pytałam czy mam ledwie falki.
Jak sie cieszę
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 05:50   #19385
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Kurczę...nie było mnie trochę i proszę co mi się tu przed oczy zwaliło
Msk- powinnaś dostać jeszcze większy opiernicz niż Agison
Trzeba było tak marudzić?
Dziewczyno! Przecież Ty nie masz już fal- Ty masz pełnoprawne i najprawdziwsze loki Jak nic Sama chciałabym mieć taki tył- serio
Gratuluję postępu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 08:05   #19386
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Dziś testowałam zestaw Deva Curl.
Wcześniej maska z miodu,oleju lnianego,jojoba,avocado,p roteiny od Rybiorka,maska Wax.
Zmyłam Hippem następnie do mycia no-poo Deva curl,odżywka d/s i An gel Deva.Następnie Tigi Foxy Curl Contour Cream(Lavendko).

Msk -od Ciebie tez poproszę troche blasku, jak ciutke mi go oddasz nic sie nie stanie

Boskie LOKI, widzisz masz dowód, ze z fal moze być coś wiecej
Widze,że Ty z tylu tez masz taki wicherek - w "gnieździe" - robisz cos z nim czy zostawiasz go sobie tak jak jest? Bo u mnie podpinanie sie nie sprawdza
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 08:33   #19387
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Msk -od Ciebie tez poproszę troche blasku, jak ciutke mi go oddasz nic sie nie stanie

Widze,że Ty z tylu tez masz taki wicherek - w "gnieździe" - robisz cos z nim czy zostawiasz go sobie tak jak jest? Bo u mnie podpinanie sie nie sprawdza
Mi też się taki robi Na początku podpinałam...i nic nie dawało
Teraz dużo odrosły i po prostu te włoski z tyłu, które naturalnie wędrują mi do przodu i na boki- zgarniam do tyłu I pilnuję żeby były na swoim miejscu
Jak je troszkę usztywnisz (ja np. mieszam balsam Nivea z odrobina żelu i odżywki b/s) to będą się tam trzymać- tylko trzeba je "pokierować" odpowiednio

Spróbuj Mi takie coś pomaga
Gorzej tylko na następny dzień, bo reanimacja na to nic nie radzi...no ale jakoś teraz przy tej długości coraz bardziej da się przeżyć

Stary 2010-06-01, 09:02   #19388
natalczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Mi też się taki robi Na początku podpinałam...i nic nie dawało
Teraz dużo odrosły i po prostu te włoski z tyłu, które naturalnie wędrują mi do przodu i na boki- zgarniam do tyłu I pilnuję żeby były na swoim miejscu
Jak je troszkę usztywnisz (ja np. mieszam balsam Nivea z odrobina żelu i odżywki b/s) to będą się tam trzymać- tylko trzeba je "pokierować" odpowiednio

Spróbuj Mi takie coś pomaga
Gorzej tylko na następny dzień, bo reanimacja na to nic nie radzi...no ale jakoś teraz przy tej długości coraz bardziej da się przeżyć
Tylko ze ja mam dlugie i ciezkie wlosy i to niewiele daje- nawet jak sa sztywne to rozchodza mi sie na boki. Ale dzięki za radę

Dziewczyny, wczoraj uzylam Garniera z awokado po myciu- solo- i efekt super. wlosy schly same w nocy i dzis nie reanimowalam ich- boskie sa i ... blyszcza w koncu. Stad wniosek ze moje wlosy lubia emolienty.
Teraz pytanie do Was- jakie maski, wybitnie mocno emolientowe, byście mi poleciły? Pomóżcie prosze
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:23   #19389
Eti_
Rozeznanie

Emeska łamiesz mi serce... Chcę Deve.
No nie mogę się nazachwycać Twoimi włosami, co za niesamowite, błyszczące loki! Normalnie oniemiałam przed monitorem. Masz ten zestaw podróżny?
Zbankrutuję przez Ciebie.

Edytowane przez Eti_
Czas edycji: 2010-06-01 o 09:25
Eti_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:39   #19390
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość

Tak,wicherek to mój problem od początku.
Wieczorem umyłam włosy po masce i wysuszyłam.Nie skupiałam się na wicherku.Na co dzień ze względu na niego i nową grzywkę,która jest krótka,rzadka i sterczy muszę albo spinać włosy w którymś miejscu spinką albo nakładać opaskę.
Nakierowuję włosy na ten wicher.

A weź sobie trochę blasku
Podzielę się!

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Kurczę...nie było mnie trochę i proszę co mi się tu przed oczy zwaliło
Msk- powinnaś dostać jeszcze większy opiernicz niż Agison
Trzeba było tak marudzić?
Dziewczyno! Przecież Ty nie masz już fal- Ty masz pełnoprawne i najprawdziwsze loki Jak nic Sama chciałabym mieć taki tył- serio
Gratuluję postępu

Dziękujemy!Staram się jak mogę

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Eti_ Pokaż wiadomość
Emeska łamiesz mi serce... Chcę Deve.
No nie mogę się nazachwycać Twoimi włosami, co za niesamowite, błyszczące loki! Normalnie oniemiałam przed monitorem. Masz ten zestaw podróżny?
Zbankrutuję przez Ciebie.
Tak,mam zestaw podróżny.
Tylko żel jest troszkę lżejszy i musiałam wspomóc kremem Tigi.
Stary 2010-06-01, 09:54   #19391
kropcia007
Wtajemniczenie

A więc odczucia po zastosowaniu maski na noc z miodu oleju z pestek winogron i balsamu potters aloesowego:

nawilżone, błyszczące i miłe w dotyku włosy. Skręt troszkę mniejszy ale moze to przez to, że nie ugniatałam ich zbytnio bo wydaje mi się że jak je ugniatam to się puszą bardziej ;/

Co mi się nie podobało ale to standard przy dłuższym trzymaniu masek- farbuję włosy kremem delia z henną i gdy maski trzymam długo to kolor strasznie spływa więc jak namoczyłam włosy nałożyłam miodowy mix na to czepek i turban to gdy w łóżku było mi ciepło kolor spływał ... Rano ręcznik był cały brudny dobrze że w ogóle go położyłam na poduchę bo ona by była cała uwalona.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:15   #19392
Rybiorek
Zakorzenienie

Eloe zgodnie z obietnica fotki dnia nastepnego

Pierwsz zdjecie zaraz po wstaniu, no prawie, zapomnialam ze mialam strzelic fotke i zwizalam wlosy akasamitka na czubku glowy zeby wziac prysznic, wiec to jest po wstaniu i prysznicu

Drugie zdjecie po lekkiej reanimacji, moze i nie byla potrzebna ale byla w nocy ulewa i rano jak wstalam jeszcze padalo, teraz dopiero sie przejasnia ale deszcz niewykluczony, najpierw wlosy zwilzone Quenched Curl Moist i potem troche Goddess Glaze (wlosy nie sa sztywne), Goddess Glaze jest wlasnie polecana na wilgotna pogode

Dochodze do wniosku ze jednak dobre kosmetyki maja bardzo duzy wplyw na wyglad wloskow, szkoda ze tak trudno znalezc te odpowiednie dla siebie (mozliwe ale ile kasy najpierw trzeba wydac )
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-01, 10:55   #19393
agison
Zakorzenienie

Emesko, masz przecudne włoski!
no napatrzeć się nie mogę ... i zazdraszczam!
robisz postępy w takim tempie że za parę miesięcy będziesz miała iście murzyńskie afro ... tylko że lśniące i śliczne

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:59   #19394
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Wiesz co, Rybiorek? Takie włosy jak Ty masz p owstaniu to ja bym chciała mieć nawet zaraz po umyciu
Niestety moim daleko

Jakiś kryzys dzisiaj chyba mam, bo wszystkiego mam dość włącznie z włosami...
Potraktowane na sucho odrobiną oleju kokosowego były niemalże idealne...teraz po tym wietrze wyglądają pożal się Boże...

No szkoda gadać- mówię Wam :/
Co z tego, że długie i miękkie skoro masakrycznie napuszone
Jak ja bym chciała mieć włosy jak Rybiorek...

Stary 2010-06-01, 11:01   #19395
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Agison z okazji jubileuszu
Zdjęcia dowodzą, że jest przesympatycznie i nie będzie więcej narzekań Mnie się szalenie podoba 2 zdjęcie, bo fale są mięsiste. Co nie zmienia faktu, że na obu są wyraziste linie S
I rzeczywiście włosy masz ciemniejsze

jak to szybko minęło ....
z okazji półrocznicy wykąpię je w całym miodowym chociaż bardziej pasowałby szampan ...

ale czy nie będzie więcej narzekań? tego nie mogę obiecać, jestem w końcu włosową pesymistką!

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-01, 11:13   #19396
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Melduję się z maską miodową na włosach Zobaczymy, co z tego będzie
Rybiorku, a może wstawisz przepis na maskę do receptariusza?

MidnightPoison rozumiem, że piszesz o odżywce b/s:
Cytat:
Odżywkę po prostu rozcieram na dłoniach i wgniatam we włosy, staram się mniej dawać na wycieniowaną górę po bokach (jakoś się zlepia) ,a więcej na dół i tył
A co z odżywką d/s? Jeśli wierzchnia warstwa jest najbardziej zniszczona, to potrzebuje szczególnej uwagi. Pewnie przydadzą się też oleje. Spróbuj nałożyć na noc chociaż na tę właśnie warstwę i rano zmyć czymś delikatnym (BD, Hipp lub odżywka w zalezności od preferencji i oleju).

Nava wspaniałę włosy po 5 dniach niemycia Poproszę choć trochę

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Hej Eloe, nie bylo Cie pare dni
Fakt, przeżyłam pierwsza 60. w swoim zyciu Było trochę pracy, jakieś ciasta do pieczenia i mięsa, szparagi do zawijania... Ręka sobie poćwiczyła, bo mama posiada urządzonko w kształcie obłym do siekania. W poniedziałek ból pojawił się więc dopiero podczas ćwiczenia dużych zakresów
A fotki nie wstawiłaś w poście (wczesniej go podlinkowałam), w którym powiedziałaś, że nie bedziesz nas zanudzać zdjęciami Lubię takie dokumentowanie
Widze, że Twoje włosy coraz lepiej odpowiadają na nowe serie Coraz lepiej są zdefiniowane. I sweterek w serduszka
Coraz bardziej podoba mnie się ten Twój blond. Przyznam się, że byłam bliska zrobienia pasemek w sobotę , jednak skutecznie się oparłam...

Dyfuzor rzeczywiście zupełnie inny niz większość. Dzięki kołnierzowi powietrze nie ucieka na boki, ale jest skoncentrowane. I twierdzisz, że to tak dobrze działa? Tak skonstruowany dyfuzor widziałam raptem kilka razy, ale jeśli nie rozwiewa, to rozejrzę się w naszych sklepach. Kto wie?
Dziękuję za fotki

Marie_sol w dotychczasowej pielęgnacji brakowało bogatych, odżywczych masek, olejów. Dieta mało zróżnicowana Tak sobie myślę, że to podstawowy grzech większości.
Dziewczyny już podały przykłady, więc nie będę po nich powtarzać.
Na początek odżywianie i zamykanie łusek (płukanie w zimnej wodzie lub wodzie z octem czy cytryną/hibiskussem - przepisy w receptariuszu), a spokojnie ze stylizacją.
Napisz, proszę, jeszcze, co to za pianka. Kilka sztuk na rynku nadaje się do uzytku (w sensie nie wysusza).

Tricomi witaj. Tak, na początku i przed CG miałam ogromne problemy z ułożeniem włosów. Kilka postów wczesniej znajdziesz też wnioski dziewczyn dotyczące podatności włosów na układanie - im dlużej pielęgnowane, tym większą ma się nad nimi kontrolę.
Włosy na początku (do miesiąca/dwóch) mogą źle reagować na nową pielęgnację. Muszą się przyzwyczaić do delikatniejszych kosmetyków i innego ich traktowania (choćby rezygnacji z ręczników). Jeśli jednak po jakiś 6-8 tygodniach nadal nic się nie zmieni, a będzie coraz gorzej, trzeba będzie dokładnie przeanalizować metodę.
Jest jeszcze jedna ewentualność - składniki, które obecnie dobierasz mogą włosom nie smakować (choćby proteiny). Co obecnie stosujesz?
Kolejna falowana

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:52   #19397
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co, Rybiorek? Takie włosy jak Ty masz p owstaniu to ja bym chciała mieć nawet zaraz po umyciu
Niestety moim daleko
Potraktowane na sucho odrobiną oleju kokosowego były niemalże idealne...teraz po tym wietrze wyglądają pożal się Boże...
Moja droga, jak zauważyłaś zapewne, tu każda chciałaby mieć coś innego niż ma - to normalne Mnie za to możesz trochę gęstości swej oddać i odbicia od nasady Kryzys rozumiem, ale proszę tu nie jęczec, skoro i tak Matka Natura hojnie Cię obdarowała, dziecko!

Cytat:
Melduję się z maską miodową na włosach Zobaczymy, co z tego będzie
A będziesz ją trzymać te 8 godzin? Mój rekord trzymania maski to 1,5 godziny i jakoś nie mogę się zmusić, by siedzieć w czepku na głowie dłużej, bo zaczyna mi się robić niewygodnie

Acha, melduję, że wstawiłam obiecane składy do .... składowego
Stary 2010-06-01, 12:09   #19398
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz wstawie

Cytat:
Fakt, przeżyłam pierwsza 60. w swoim zyciu Było trochę pracy, jakieś ciasta do pieczenia i mięsa, szparagi do zawijania... Ręka sobie poćwiczyła, bo mama posiada urządzonko w kształcie obłym do siekania. W poniedziałek ból pojawił się więc dopiero podczas ćwiczenia dużych zakresów
no to pocwiczylas, jak widac nadamiar zawsze ma sutki uboczne mam nadzieje ze opanujesz sytuacje

Cytat:
A fotki nie wstawiłaś w poście (wczesniej go podlinkowałam), w którym powiedziałaś, że nie bedziesz nas zanudzać zdjęciami Lubię takie dokumentowanie
juz nie bede tak pisac i bede karnie wstawiac fotki

Cytat:
Widze, że Twoje włosy coraz lepiej odpowiadają na nowe serie Coraz lepiej są zdefiniowane. I sweterek w serduszka
Coraz bardziej podoba mnie się ten Twój blond. Przyznam się, że byłam bliska zrobienia pasemek w sobotę , jednak skutecznie się oparłam...
Po 3 miesiacach zaczynam wyodrebniac skladniki ktore moje wlosy lubia a ktore nie, mam na oku nastepna serie ale to za jakis czas, zeby zrobic przerwe w Curls (zeby wloski nie przyzwyczaily sie)

Ja tez lubie moj blond, troche jasne mi wyszly teraz ale i tak mi sie podobaja

Cytat:
Dyfuzor rzeczywiście zupełnie inny niz większość. Dzięki kołnierzowi powietrze nie ucieka na boki, ale jest skoncentrowane. I twierdzisz, że to tak dobrze działa? Tak skonstruowany dyfuzor widziałam raptem kilka razy, ale jeśli nie rozwiewa, to rozejrzę się w naszych sklepach. Kto wie?
Dziękuję za fotki
Twierdze ze dobrze dziala, ogladalam na youtube rozne sposoby suszenia, jeden jak fryzjerzy szykowali modelke uzywajac Curls (wlosy dlugie do pasa, loko-fale rozjasniane) i widzialam jak przykladali dyfuzor do koncowek wlosow i tak trzymali, z tym moim dyfuzorkiem kupionym z suszarka bylo to niemozliwe, sprobowalam i skonczylam z puchem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-01, 12:10   #19399
Eloe77

Aniaaa16 dziwne cięcie Lorraine twierdzi, że najlepiej ciąć lekko pod kątem i nie widziałam, by kiedykolwiek pozwalała włosom fruwać podczas cięcia. Wydaje mnie się to co najmniej przypadkowe. Możliwe, że fryzjerka trafiła nie tam, gdzie efekt byłby najlepszy.
Fakt, olwa oliwie nierówna, ale zawsze warto zerknąć na skład. Wiadomo, że lepsza bedzie oliwa z oliwek niż oliwa z wytłoczyn z oliwek. Wersja z wytłoczyn jest tańsza, ale nie tak bogata jak owa virgin. Jeśli jednak przeraża Cię cena, zakup tańsza wersję (nie zaszkodzi) i używaj jako podstawy mieszanek olejowych. Dolej do niej rycyny, migdał, kokos...
Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
I właśnie dlatego dla mnie jest jedynym sprawdzającym się olejem
czyli produkty naftopochodne dają radę? A jak reagujesz na glikol?

Msk3 To już loki I jak tu robić im kwalifikację? Wiesz, że Twoje włosy zyskały tez na objętości?
Ale ja muszę poza tym zapytać - gdzie one się prostują od połowy?!!!!

MidnightPoison ja jestem bezsilikonowa, więc wyłącznie olejami. Nakładam na noc kapeczkę olejku migdałowego (przytykam buteleczkę raz i krótko do otwartej dłoni, delikatnie rozrabiam w rękach i nakładam na końcówki). .

Lecę do składowego klepać Tigi zgodnie z obietnicą

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-06-01, 12:14   #19400
katarzynka00
Zakorzenienie

hej dziewczyny przyjmiecie mnie do swojego grona?
jestem kręconowłosą mamą 11 mc córeczki-to tak żebyscie wiedzialy coś o mnie.
Włosy zapuszczam od ok 2lat z krótkiej męskiej fryzurki.Nosiłam się z zamiarem ściecia,az wyszperałam kręcone forum, za co wam dziękuje
Namiętnie stiudiuje wszelkie wątki , stosuje się do sprawdzonych rad, co ważniejsze rzeczy zapisuje, bo tyle tego ze na raz można się pogubić
Od kąd myje włosy metoda CG, nie mysle o ich scieciu.Zaraz wybieram sie do fryzjera troszke je podciąc.
Miałabym kilka pytan do was, czy pomozecie mi sie jakos ogarnąc z wiedza.
Chętnie pobędu tu z wami, jesli nie bedziecie mialy nic przeciwko.
pozdrawiam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-06-01 o 12:16
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:19   #19401
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety moim daleko

masz piekne wlosy, nie narzekaj

moje po paru miesiacach wygladaja dobrze po nocy, wg mnie zasluga kosmetykow Curls, dzisiaj tez nie mamy wiatru wiec nie narzekaj bo mamy rozne warunko pogodowe, niejedna Ci zazdraszcza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-01, 12:20   #19402
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
PS. na pierwszej fotce włosy nie są posklejane stylizatorem, tylko jeszcze wilgotne
ale dlaczego?
Jeśli wilgotne były to zazdraszczam w takim razie jeszcze bardziej
A dlatego, że mój TZ byłby zapewne mniej cierpliwy gdybym nie była odziana a Twój to jakiś ewenement najwidoczniej
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
No rzeczywiście - jedna z najtrudniejszych zagadek ludzkości
To prawda
Cytat:
Jabłkowy lub winny. Jedną łyżkę na ok. 1,5 litra wody.
I łapki z daleka od spirytusowego!
Muszę to zapamiętać w sobotę użyłam zwykłego i to ledwo znalazłam - ach te weekendy u rodziców.Jeszcze ocet mam ze sobą wozić?
Jabłkowy mi się kończy

Eloee
mogłabyś mi polecić może jakiś szampon dla wypadających włosów ? taki i na wypadanie i na porost? Dla TŻa

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:21   #19403
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli produkty naftopochodne dają radę? A jak reagujesz na glikol?
Tego nie obadałam.
Nie wiem,gdzie i jak
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:23   #19404
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Włosy zapuszczam od ok 2lat z krótkiej męskiej fryzurki.Nosiłam się z zamiarem ściecia,az wyszperałam kręcone forum, za co wam dziękuje
Namiętnie stiudiuje wszelkie wątki , stosuje się do sprawdzonych rad, co ważniejsze rzeczy zapisuje, bo tyle tego ze na raz można się pogubić
Od kąd myje włosy metoda CG, nie mysle o ich scieciu.Zaraz wybieram sie do fryzjera troszke je podciąc.
pozdrawiam
Witamy Pytaj o co chcesz. Nie gwarantuję, że ja akurat będę umiała odpowiedzieć, ale jest tu mnóstwo wyedukowanych i chętnych do pomocy dziewcząt
Stary 2010-06-01, 12:26   #19405
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Jeśli wilgotne były to zazdraszczam w takim razie jeszcze bardziej
A dlatego, że mój TZ byłby zapewne mniej cierpliwy gdybym nie była odziana a Twój to jakiś ewenement najwidoczniej
w takim razie przyjmuję wyrazy zazdrości

a jeżeli facet który lubi podziwiać piękno nagiego ciała jest ewenementem - to mój TŻ na pewno nim jest

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-01, 12:39   #19406
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
pozdrawiam

Witamy.
Pytaj.Na pewno ktoś pomoże.

Eloe-prostują sie z tyłu.Od głowy spirale do połowy a potem jdynie leciusieńko końcówki podfalują.
Z przodu jest znacznie lepiej.
Stary 2010-06-01, 12:41   #19407
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Tego nie obadałam.
Nie wiem,gdzie i jak
to obadasz
przyniosę Ci glikol na następną ustawkę

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-01, 12:42   #19408
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość

Eloee
mogłabyś mi polecić może jakiś szampon dla wypadających włosów ? taki i na wypadanie i na porost? Dla TŻa
Podłączam się do prośby dziś liczyłam włosy w zlewie po myciu było około 100

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:37   #19409
Eloe77

Natalczak wybitnie emolientowe? Myślę, że Biowaxy (czyli Waxy L'Biotici), Mypa z masłem Shea (odżywka) z Natury.
Skup się może na odżywkach, które w składzie mają (prócz cetyl alcohol i cetearyl alcohol) olejki choćby słonecznikowy.
Zawsze możesz też sama dodać olejek do odżywki d/s - do 15 kropli olejku na porcję odżywki nie zaszkodzi

Rybiorku zgadzam się - dobre, w sensie optymalne dla włosów, kosmetyki mają niebagatelny wpływ na włosy
Widzę u Ciebie to samo, co zaobserwowałam u siebie po użyciu KC (Pole ponowne i nieustające podziękowania ) - nastepnego dnia nie było zbyt wiele do poprawiania
Wolę co prawda bardziej mięsiste loki, ale jestem pewna, że za kilka dni znów włosy tak będą wyglądały. Teraz są świetnie zdefiniowane, ale mam wrażenie, ze niektórym kosmykom brakuje "body", czyli owej mięsistości. Ale może to tylko wina zdjęcia? Albo są jeszcze mokre?
Cytat:
ale czy nie będzie więcej narzekań? tego nie mogę obiecać, jestem w końcu włosową pesymistką!

Więcej zdjęć, więcej zdjęć!

Pinsleepe osiem godzin trzymac nie będę, ale 4 na pewno. Koło 15 zapewne zabiorę się za mycie.

Ale nie będzie testów kosmetyków, bo byłyby niemiarodajne Tigi musi poczekać.
A propos Tigi - skład gotowy. Tylko ja się pogubiłam - to nowa czy stara wersja?
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
juz nie bede tak pisac i bede karnie wstawiac fotki
bardzo mnie to cieszy
Cytat:
Po 3 miesiacach zaczynam wyodrebniac skladniki ktore moje wlosy lubia a ktore nie

Ech, ten dyfuzor... Będę szukać

Katarzynko00 witamy i zapraszamy. Samo to, że nie chcesz juz obcinac włosów jest radosną informacją
Pytaj, postaramy się pomóc.

Edith3F możesz wozić ze sobą cytrynę albo kilka torebek hibiskusa. Napar zrobisz na wieczór, a rano rozcieńczysz i bedzie płukanka Hibiskus od czasu do czasu chyba nie powinien skutecznie farbować na rudo
Cytat:
Eloee mogłabyś mi polecić może jakiś szampon dla wypadających włosów ? taki i na wypadanie i na porost? Dla TŻa
Ojoj... Rozumiem, że Paloma na wykończeniu... Ja bym zaatakowała po całości: lubię Natur Vital (to cała seria Natury przeciwko wypadaniu włosów) i tu wzięłabym szampon (choć składu nie pamiętam, przepraszam) i odżywkę. Do tego codzienne wcierki z Jantara.
Na dokładkę pokrzywa i skrzyp oraz witamina B (lub suplementacja).
Pojawia się jednak kilka pytań: czy to wyłącznie wypadanie, czy może genetyczna skłonność; oraz czy te same suplementy (mam tu na myśli tabletki a nie napary) działają identycznie na mężczyzn i kobiety
Dobrze by było przemyśleć sprawę, biorąc pod uwage kilka pokoleń, a także dobrac suplementację (jeśli TŻ nie zgodzi się na napary skryzpowo-pokrzywowe i wit. b) do wieku i płci.
Kolega za skuteczny uważał Vichy z aminexilem, ale kuracja dała się we znaki jego kieszeni i jedynie powstrzymała na jakiś czas proces, który i tak musiał się toczyć. Za to dziś dużo fajniej wygląda (ja w ogóle lubię facetów obciętych krótko )

Co do kobietek... dziś rozpoczęłam zmasowany atak na włosy i użyłam po raz pierwszy oleju z korzenia łopianu (wg. przepisu Shameer z receptariusza, ale dodałam łyżkę pokrzywy i łyżkę szałwii. Całość stała od 11 maja w szafce). Olej będe wcierać co najmniej godzinę przed myciem, zaś co dzień Palomę (uchowały się jakieś resztki ) lub inny żel aloesowy (mam z Herbalife, chyba że uda się kupić Gorvitę).
Będa też herbatki ze skrzypu i pokrzywy oraz wit. B w tabletkach (dawniej były drożdże, ale atakujemy obecnie również komary ).
Zastanawiam się równiez nad płukankami z pokrzywy...
Cytat:
Tego nie obadałam.
Nie wiem,gdzie i jak
Najwięcej glikolu jest w Jantarze.

Msk3 nie widzę żadnych prostujących się włosów z tyłu. Fakt, jedna strona łapie nieco słabiej, ale przecież to normalne i nie jest powodem, by twierdzić, że się prostują Ja też tak mam - raz z prawej, raz z lewej
Mnie się podoba i z tyłu i z przodu i po bokach Myślałam, że będzie coraz więcej grubych korkociągów(jak u Edith), a tutaj regularne loki Też rewelacja

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-01 o 13:40
Stary 2010-06-01, 13:55   #19410
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
to obadasz
przyniosę Ci glikol na następną ustawkę
To się zabawię

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Eloe to wersja stara,zobaczę teraz co "nowego"w nowej
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości