|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Rybiorek- dzięki
Tylko kurczę...ile mi by musiało pójść kasy na te produkty Curls...za samą przesyłkę to za głowę bym się złapała ![]() A u nas w Polsce to nie weim czy gdzieś taką alternatywę znajdę... Agison- TŻ Edith też pewnie ją podziwia...tylko trochę inaczej ![]() A co do wypadajacych włosów...mój TŻ jest ostatnio zadowolony z szamponu Shaumy dla facetów z kofeiną ![]() Zaczął mu rosnąć meszek trochu na "zakolach" Kropcia- 100? I Ty marudzisz? Moje byś zobaczyła :P Hihihi 3 razy tyle co Ty co najmniej
|
#19412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugie zdjecie zrobilam zaraz po renimacji wiec byly troche wilgotne od moist, i napewno wiem jedno - 'body' mi nie brakuje, mam bardzo duzo na glowie dzisiaj , po lunchu walne fote jako dokumentacje, teraz lece sie uczyc
|
|
#19413 |
|
Wtajemniczenie
|
Tigi nowa ma taki sam skład jak stara.
W każdym razie na pewno nie ma nic dodatkowego. |
|
|
|
#19414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piję pokrzywę i jadłam ostatnio vitapil, choć pijaczki pokrzywy piszą w swoim wątku iz nie należy zażywać takich suplementów popijając pokrzywę bo można "przekarmić" włosy ale ja przeczytałam to dopiero w zeszłym tyg. Nie uważam jednak by był to powód bo jestem nieregularna z zażywaniu.
|
|
#19415 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za miłe przyjęcie, tak więc dołączam do was
to może na początek zapytam o odżywki.Obkupiłam w polecane przez was odżywki.Póki co myję jedną-rossmanowska Young, w kolejce czeka poters,gloria itp i tu pytanie. Zmieniac co mycie czy korzystać z jednej i oceniac czy sluzy itp (sorx jesli to infantylne pytanie,ale przeciez chce dla loków jak najlepiej )
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#19416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19417 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Jeszcze 20 minut i zmywam
Polelavendove to widać, że poza opakowaniem nic się nie zmieniło. Raczej dobra wiadomość, prawda? A ja jestem ciekawa, który polimer jest tak dobry i stawiam na ten vp/dmapa acrylates copolymer Rybiorku no właśnie - chodzi o drugie Szczęściara - ja też poproszę mięsiste loki Ostatnio takie widzę po KC. Przestajemy lubic się z żelami Zobaczymy za to, co ciekawego będzie na glowie po miodzie Marti19800 witaj. Mamy podobne odczucia - włosy innym się podobają, za to jedynie my wiemy, ile naprawdę potrzeba serca i pracy, by były piękne i zdrowe. Daj znać, co to za sprej. Kropcia007 skoro łykaszn ieregularnie, to nie ma szans, na przekarmienie. Chyba że organizm wyjątkowo odczuwa wpływ pokrzywy. Na pewno trzeba uważać na ilość stosowanego skrzypu. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
#19418 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 mogłabyś podac przepis(albo wstawić do receptariusza) na tą miodowa maskę bo gdzieś ni umknęło
|
|
|
|
#19419 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mozesz na początek zapisywać co zauważasz. Nie polecam Ci na tę chwilę glorii bo jest za ciężka na tę porę roku. Co masz jako do spłukiwania i bez? Jakie oleje i inne produkty stosujesz? A może wstawisz fotki? |
|
|
|
|
#19420 | |
|
|
Cytat:
Podam Ci więc tutaj: 1 porcja miodu na 2 porcje odżywki I już ![]() Odzywka musi byc prosta - bez silikonów, polimerów, wszelkich oblepiaczy.
|
|
#19421 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe nie wiem o co chodzi z ta miesistoscia, zrobilam szybko fotke w kuchni jak robilam kawe i wgapialam sie przez chwilke w to rano i to teraz, i nie kumam paczangi
, dla mnie miesistosc oznacza loki ktore 'ida' ze mna, czuc je pod palcami i nie zwisaja smetnie tylko 'czuc' je dookola, odczucia wszystkie mam, a jak nie wygladaja odpowiednio no to znaczy ze kazda z nas rozumie co innego pod pojeciem 'miesistosc' ![]() ja i tak jestem happy bo lalo jak jechalam do pracy, znaczy przestalo w polowie drogi ale i tak bylo wilgotno, teraz troche fryz przyklapl w porownaniu z ranem ale i tak jest gucio, przeciez to drugi dzien Maska miodowa wstawiona do recepur
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-01 o 15:36 |
|
|
|
#19422 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Eloe77
I mam do was jeszcze jedną prośbę, nie wiecie czym można sie pozbyc zapachu z butelki?? dokładniej chodzi o butelkę do żelu z Avonu, chciałam przelać do niej żel lniany ale strasznie wtedy śmierdzi( sam żel i len ładnie pachną ale w połączeniu )
|
|
|
|
#19423 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam buteleczkę po nabłyszczaczu z Avonu i capił alkoholem. Myłam kilka razy płynem do mycia naczyń, ale w końcu nalałam wody z tym płynem i zostawiłam go chyba na pół dnia w środku, zamknęłam, a potem wypłukałam i już nie śmierdziało.
|
|
|
|
#19424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zapach jest upierdliwy to wlewam wode z olejkiem (jedyny jaki mam z zapachowych to z pestek brzoskwini ale moze byc lawendowy czy jaki komu pasuje), wtedy zostawiam ta goraca wode na godzine, potem wylewam i znow parze skutkuje
|
|
#19425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuje mam nadzieje że butelka przetrwa bo fajnie się z niej glutków używało
|
|
|
|
|
#19427 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem załamana
bo włosy strasznie mi się puszą i mam taki kask, hełm czy jak to się tam nazywa.. myję w sumie zgodnie z CG, używam olejów, maski z Wax'a do wypadających i Kallosa, plus amla, keratyna i te inne wszystkie.. a włosy i tak i tak się puszą. masakra ;( jeszcze jest tak wilgotno i deszczowo..
|
|
#19428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm... * oleje kilka osób odstawiło bo wiosną/latem przestały się sprawdzać * może przekarmiłaś proteinami? Kallos + keratyna * spróbuj czegoś zakwaszającego, np woda z cytryną lub octem * od kilku dni połowa forum robi maski z miodu i odżywki , może to rozjaśnić włosy ale również nawilżyć; u mnie się sprawdziła rewelacyjnie; miód z odżywką na 2 lub kilka godzin, spłukać wodą i dalej jak zazwyczaj.* jeśli deszcz wyraźnie puszy włosy spróbuj czegoś emolientowego; powyżej zrobiłam wybiórczą listę; np. pojawiły się odzywki Garniera Naturalna pielęgnacja, mają zazwyczaj emolientowe składy i jedna z nich jest zgodna z CG. Zerknij do składowego, są zanalizowane (póki co 4 z pięciu) |
|
|
|
|
#19429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do spłukiwania ...hmmm tzn co po odżywce w której myje? jeśli o to chodzi to na chwilę obecną nic ale podejrzę coś u was ![]() Myję w Youngu. Raz nałożyłam nafte+żółtko+sok z cytryny Raz udało mi się też nałożyć waxa Po myciu balsam nivea curl Kupiłam też rossmanowski żel i mgiełke z aloesem i jakoś tak z wolna się za to biorę- od tygodnia może dwóch. Fotki-już się robi tylko poszukam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#19430 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza fotka-powód mojej rozpaczy...ni to puch ni to fale
![]() Kolejne zdjęcia są po pierwszym umyciu odżywką,plunkingu(dobrze napisalam?hmm ale wiecie o co chodzi) z odrobiną żelu i już buźka mi się uśmiechała, a to przecież dopiero początek mojej przygody z moimi włosami.
|
|
|
#19431 | |
|
|
Rybiorek na zdjęciu, które zalączyłas już nie ma tego efektu, co poprzednio. Dla mnie mięsistość to podobne pojęcie
Na tych moich zdjęciach to bardzo dobrze widać - nieugniecione są bez body, a po ugnieceniu już mają nieco mięsistości (sporo im jeszcze brakuje ).Ech, ja chcę choć trochę Twoich włosów Czy doczekam takiej długości? ![]() Cytat:
Ja z kolei wypróbowałam, ale dosycham po suszeniu suszarką. Coś leniwa się zrobiłam - nie podpinam, bo mam podobny efekt posuszarce. Stąd decyzja o zakupie dyfuzora Dontknow ależ dawno Cię nie było. Fajnie, że jesteś Jak napisała Syrenka - wiele z nas zmieniło pielęgnację na lżejszą i stosuje płukanki zakwaszające. Sama odrzuciłam olejowanie i zredukowałam ilośc emolientów w pielęgnacji. Jest lżej, więcej humektantów i płukanek. Odczuwasz jakieś zmiany w skręcie czy wyglądzie włosów (elastyczności, mięsistości) poza ich puszeniem się?
|
|
#19432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, ze ja zawsze do maski dodaje rycyne i kokos i jakos nie bylo takich efektow jak po tym garnierze Cytat:
Syrenko, jestes wielka, chylę czoła i dziękuję Hmm przyznaje sie, ze dawno nie sprawdzalam DP, ale podejrzewam, że wysokie, bo mgla, opady. Po dojsciu na uczelnie pojawil sie puch- standard, ale i tak jestem zadowolona. Wlosy miekkie, nawet blyszczace, zobaczymy jak dalej nasza wspolpraca z garnierem sie ulozy
|
||
|
|
|
#19433 |
|
|
Katarzynka00 dokładnie - chodzi o odżywkę po tej myjącej. Jak dla mnie ona i maska czy olejowanie przed myciem sa odpowiedzialne za stan i zdrowie włosów.
Wax jest odpowiedni po myciu Poza tym warto poszukać jakiejś lżejszej odżywki d/s na co dzień. Jaką mgiełkę z aloesem kupiłaś? Na pierwszym zdjęciu, jakbym widziała swoje włosy w sierpniu ubiegłego roku Widać, że będzie ładnie, więc za pielęgnację i wytrwałość.Idę scrunch unscrunch bo już sucho
|
#19434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak często robicie maski i oleje? włoski myjecie codzien, czy to niewskazane dla loków? polecicie cos d/s? ![]() Śliczne masz lokuski...Zatem widzę światełko w tunelu dla siebie. venita styling aloe vera+uv filter,provitamin B5 Postaram się was nadrobić w dużej mierze, co by nie zadawać tylu pytań i lepiej was poznać. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- cofnęłam sie troszke wstecz i wyczytalam zeby nie degażować...a co mi dzis pani zrobila...podegazowala ![]() powinna normalnymi nożyczkami podciąć?
|
|
|
|
#19435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myję codziennie, czasem rzadziej. Olejowałam co tydzień w ziemie, teraz zarzuciłam tę praktykę, włosy latem/wiosną gorzej reagowały. Przerzucam się na miód ![]() Maski różnie, co tydzień zazwyczaj kładę coś extra. Odżywki do spłukiwania? Np.: Natur Vital dostępna w Naturze The Body Shop (TBS) miodowa TBS oliwkowa Wax do zniszczonych włosów, L'biotica Alverde (niemieckie) Yes to carrots (Sephora) |
|
|
|
|
#19436 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Myję zwykle co dzień bo lubię testować jedno z drugim i trzecim. Np.oleje teraz nakładam raz na tydzień-dwa,maski 2-3 razy w rygodniu. Wiosną zmieniłam nieco pielęgnację. Maski wzbogacam olejami,miodem,żółtkiem,i nnymi odżywkami,kwaśnym mlekiem aloesem a nawet naftą. To zależy co mam pod ręką. Na początek proponuję Ci d/s-balsam do zniszczonych Seboradin-w aptece maska Wax do zniszczonych-apteka Doliva z toskańską oliwką-apteka aloes-najczęściej w aptece olej avocado bądź jojoba bądź kokosowy-2 pierwsze w aptece np. lub na ZSK lub Mazidła Bez spłukiwania świetnie sprawdza się Naturia Joanna z lnem i rumiankiem-osiedlowe sklepy lub z miodem i cytryną lub z makiem Kup sobie w aptece nasiona(NIEMIELONE) lnu i upichć żel lniany. Możesz go także stosować jako maskę z dodatkami lub bez. Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-06-01 o 18:34 |
|
|
|
|
#19437 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy zauważyłyście, szykuje się zamówienie w Curl Mart
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=436100 Koszta przesyłki jeszcze nie znane, ale założycielka wątku nad tymi informacjami pracuje... |
|
|
|
#19438 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Fajny wątek.Nawet przelicznik dolara jest
|
|
|
|
|
#19439 |
|
Zakorzenienie
|
używała może któraś z Was produktów Marion? np. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...na-kuracja.htm
albo http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...jaca-wlosy.htm hm? bo znalazłam sklep, w którym te odżywki są dostępne, dodatkowo wszystkie rodzaje Joanny Naturia b/s i jeszcze to : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ych-wlosow.htm
Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2010-06-01 o 18:51 |
|
|
|
#19440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I moje pytanie czy taki zestaw na początek mojej przygody może być?
Aha i czy Kallos Crema Al Latte to zbyt bogata odżywka do stosowania jako d/s przy każdym myciu? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

Tylko kurczę...ile mi by musiało pójść kasy na te produkty Curls...za samą przesyłkę to za głowę bym się złapała 

drugie zdjecie zrobilam zaraz po renimacji wiec byly troche wilgotne od moist, i napewno wiem jedno - 'body' mi nie brakuje, mam bardzo duzo na glowie dzisiaj 
)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ostatnio takie widzę po KC. Przestajemy lubic się z żelami

)
ale podejrzę coś u was