|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Cytat:
ostatnio jak tam weszłam miałam ochotę cały dział dla niemowlaków wykupić, a te ubranka
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
No, Smyk jest boski, ale dosyć drogi, a tak to się na pewno na coś skuszę
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka - ja łykam Pregna Plus i są to małe, zgrabniutkie tabletki (troszkę mniejsze niż Apap) bez problemu przechodzą przez gardło. 30 tabletek kosztuje ok 30 zł.
|
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
cholerka to chyba znów źle zrobiłam
to muszę zobaczyć skład tych małych.
|
#4775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a o którym szpitalu mówisz, bo w Kielcach są 3 ![]() ja chodziłam prywatnie do gabinetu do radiologa na takie specjalistyczne usg, ale 3 lata temu kosztowało to 100zł, więc 70zł to bardzo mało
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
Panna Ruda a nie wiem właśnie sama!
kurczę szukam jeszcze innego gina u mnie jakichś opinii, ale jak to zwykle ile ludzi , tyle opinii ;/ Ci dwoje najbardziej chwaleni, prócz mojego nie mają w gabinecie prywatnym swoim nawet usg.. (mój ma. ) No i nie wiem, do kogo pójść.
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw się, to przeleci, niedawno byłam w 7tc i płakałam że chce już polowe mieć i tu siup przeleciało i już jestem w połowie
ciesz się ciążą bo to najlepszy okres w życiu, ja niestety na początku same stresy miałam i nie miałam się bardzo kiedy cieszyć, dopiero od 2 tygodni jestem troche spokojniejsza.
|
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
zleci Ci jak z bicza trzasnął! ani się obejrzysz
wiem sama po sobie. Dziewczyny też tak piszą, że zleciało szybciutko. Ja ogólnie to żyje można ująć od usg do usg. Bo taka wypękana chodzę.---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Ok to ja idę na ta nocną kąpiel i do łózia Kobitki Życzę spokojnej Nocki i wspaniałych senków Do jutra
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pol dnia mnie nie bylo i tyle stron przybylo..
![]() Dzieki Cytat:
Mowila czy woli braciszka czy siostrzyczke?Cytat:
Dzis bylam 1 dzien w pracy po urlopie, ktorzy przymusowo musialam wziac w tym terminie i myslalam ze w pracy bedzie dobrze.. ale nie, zaczal mnie brzuch bolec, plecy i znow mi slabo bylo Weronisia, tapetowalas? Nie boisz sie ze sciany nie beda oddychac? Ja mam dosc tapet, chyba ze teraz robia jakies inne lepsze ![]() Zjadam kolacyjke, bulka z szynka salata rzodkiewka pomidorem serem i majonezem Uwielbiam takie mixy ![]() Jeszcze tylko czopka sobie zapodam i bede chyba juz spac. Jutro od rana czeka mnie szukanie dobrego lekarza. A co do kopniakow i ruchow, jak bylam niedawno na wizycie i lekarz powiedzial ze to 17 tydzien to powiedzial mi ze pierwsze ruchy odczuje okolo 20 tygodnia. Poki co jeszcze nic nie czulam, tak wiec czekam
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-06-01 o 22:09 |
||
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak trochę nie na temat.... Widzę kilka dziewczyn z Kielc no i mam pytanko. Nie wiecie może gdzie w Kielcach znajdę dentystę ortodontę???? Najlepiej na NFZ? Byłam dziś z córką u dentysty no i niestety ząbki idą trochę krzywo, mają coraz mniej miejsca - jak to się dentystka wyraziła - buzia małe a ząbki całkiem spore - i konieczna jest wizyta u ortodonty.
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niby tak ale wy juz kopniaki czujecie a ja tylko brak zdolności całkowitego zapięcia spodni
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a o których lekarzach mówisz, jeśli mogę spytać?
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam z pracy i padam
Zjadłam łazanki i odpoczywam. Czy wy tez czasami macie takie kilku minutowe kłocia które czuć jakby w pochwie ?? Dzis mi sie cos takiego zdarzyło w pracy trwało to w okolicach 15 minut i miałam moze z 5 takich ukłoć normalnie jakby mi ktos igłe wbijał. Nie wiem co to Z ciaza nie mam problemów , ani plamien ani nic . Kochana ty nie zazdrość tylko ciesz sie każdym swoim tygodniem Każdy tydz jest jedyny w swoim rodzaju Weronisia czekamy na fotki twojego arcydzieła
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie pomogę ![]() ja chodzę do Domu Rzemiosła (dzisiaj nawet byłam) i kiedyś wiedziałam, że u mojej dentystki na fotelu siedziała mała dziewczynka może z 6 lat, ale ona jej chyba wyrywała mleczaka (nie jestem pewna), ale na NFZ raczej nie przyjmują
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Taa.. u mnie kazdy tydzien to to samo. Slabo mi, glowa mnie boli (ale to przez pogode), brzuch mnie boli.. tylko sie ciesze, ze zadnych mdlosci nie mialam
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ale juz bym chciała czuć a jak narazie żyje ze swiadomością ze mam maluteńkie 2 cm maleństwo
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z leczeniem czy wyrwaniem nie ma problemu bo u mnie dentystów na pęczki no ale ortodonty akurat brak |
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jaką masz różnorodność ![]() Ja nie miałam takich przypadłości , za to miałam straszna zgage i midłość - gdybym miała wybór wybrałabym twoje dolegliwości
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pocieszenie dodam, ze też nie czuję jeszcze kopniaków ani nawet żadnych bulgotek itp. Za kilka miesięcy jak ci brzuchol urośnie i nie będziesz sobie mogła butów zawiązać to powspominasz jak to fajnie było w 9 tc
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u mnie to jeszcze mdłości no i żyły na cyckach, które jednak na razie nie powiększył się jakoś specjalnie
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski,poczytałam was,ale juz nie pamietam co komu mialam napisać. Sprawa wesel i ślubów,hmm...aż zszokowało mnie,że można miec takie podejście jak Beata Batumi
. Wychodzi na to,że ślub bierze się dla kasy z prezentów . Zgadzam sie z dziewczynami,że każdy daje kasy na ile go stać,a młodzi robią tak duże wesele na ile budżet im pozwoli,a zaprasza się ludzi,aby cieszyć się z nimi z tej chwili,a nie żeby kasiory nazbierać. Pamietam,że miałam pogratulowac Marcie pierwszego kopniaczka i Bjeatce super reakcji córeczki ,to musiało być miłe . Ach i De ślicznego i sporego już brzuszka,Kularek również (bardzo kształtny),Irysowej dobrych wieści po badaniach i powitać Malinkę .A u mnie 15 tydzień,mdłości się skończyły,za to kręgosłup boli,szczególnie gdy wstaję,a w nocy łapią mnie skurcze nóg. Do tego rano budzę się z takim głodem,że masakra i jak nie zjem to jestem zła jak osa. Narobiłyście mi ochcoty na łazanki i zupę serowo-cebulową .No nic laseczki,uciekam spać. Dobranoc Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-06-01 o 23:41 |
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kregoslup tez mnie boli, i kosc ogonowa. |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Chce brata, bo mojej bratanicy urodził się braciszek
![]() Ale jej jest wszystko jedno ... jest tak szczęśliwa. Wchodzę wczoraj po pracy do domu a ona mówi mi: " Mamo i jak tam dzidziuś" A potem jeszcze z tż się o coś sprzeczaliśmy- a ona do taty; " nie krzycz na mamę bo ma dzidziusia" ![]() Cały czas pyta czy będzie mogła go przebierać, nosić itp Z miłą chęcią oddam jej przebieranie pieluszek- ale na to chętnych pewnie nie będzie ![]() Cytat:
A tak wogóle Dzień dobry mamusie ![]() Ja dzisiaj z lekkim poślizgiem na wizażu- tak cudnie leje że nie chciało mi się wstawać Uwielbiam jak pada- tylko nie wiem jak do roboty dojadę - jak leje to wszystkie drogi są pozalewane i żeby jechać do roboty muszę się nieźle nagimnastykować żeby przejechać przez te rwące potoki na ulicach :/ PS. Przecieka mi dach w aucie od strony kierowcy ![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- A ... byłam wczoraj w moim ukochanym sklepie z ubraniami coś C& ... jakie śmieszne rozmiary tam mają, ubrałam 44/46 i utonęłam w tym, więc ja już nie wiem jakie rozmiary noszę, generalnie przed ciążą dół 44, góra 46- ze względu na biust, ale pływam w tych rozmiarach :/ Chciałam ukryć brzuszek- ale chyba mi to nie wyjdzie ![]() mam wielgaśny z tym że ciągle twardy, a warstwę tłuszczyku, niewielką mam na dole brzuszka, mam nadzieję że nie będzie rósł w takim tempie. A dzisiaj na 15.30 USG Narazie tż nic nie powiedziałam bo zapowiedział iż jedzie do mamusi. Koło 14 mu napiszę smska że jak chce iść ze mną na USG to ma się biegiem zwijać do domu - chytry plan Ale jakoś trzeba walczyć z wizytami u teściowej- a poza tym po wizycie u lekarza nie zapytał się kiedy jest usg więc ja mu nie mówiłam.
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka, czyli z usg weźmiesz TŻ z zaskoczenia
zmniejszyłam dawki nospy i w nocy bolał mnie brzuch, plamień żadnych. Teraz wstałam, bo stwierdziłam, że wezmę jednak już 2 nospy, by spokojnie spadną i jak wstałam to przestało mnie boleć teraz siedzę i też mnie nie boli zaraz idę się położyć, 2 nospy i tak wzięłam, bo rano i tak je biorę, ale czy któraś też tak miała?
|
#4797 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry mamusie
![]() Ja już po śniadanko dziś mnie czeka wczesne robienie obiadu bo idę 1 dzień do pracy po L4 na 11:00, a żeby mąż miał co zjeść, a ja coś odgrzać w pracy to siłą muszę ugotować, zresztą organizm mi się przyzwyczaił, że koło 13 jem obiad. Zobaczymy jak mi minie ten dzień w pracy :/ z jednej strony strasznie mi sie nie chce iść, zimno, brzydka pogoda, ale z drugiej strony wyrwę się choć na chwilę z domu ![]() Właśnie zażywam ostatnią (oby) tabletkę duphastonu. Dziewczyny trzymajcie przez najbliższe kilka dni kciuki, żeby mój organizm dobrze to przyjął
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
z kielc jak widze jestem ja Olajka, Panna _Ruda, kotek81. Sporo nas
|
|
|
|
#4799 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
Wpadłam się przywitać Dziś juz nie śpię od 4 rano ... masakra jakaś, wieczorem też miałam problemy ze spaniem, najpierw komar, potem niesamowita burza Włączyłam sobie TV a tam ciągle te stenografy czy jakoś tak. Mam nadzieję, że dzisiaj troszkę przystopujecie z pisaniem bo wracam do Was dopiero po południu Miłego dnia
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bylo jak etui takie na telefon :P) i do tego sliniaki x2 chyba tez ![]() Ja mam opory bo jeszcze do mnie nie dociera ze jestem w ciazy i szczerze mowiac, boje sie tego wszystkiego dlatego boje sie zakupow. Dziwna reakcja
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-06-02 o 08:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

Uwielbiam z nim się spotykać, a do tego przyniósł mi wreszcie obiecane "próbki dla młodej mamy". Okazało się, że jego koleżanka, pracująca w szpitalu, zbierała je od jakiegoś czasu i dostał mi się cały zestaw. Cudeńka
Normalnie jakby święty Mikołaj przyszedł
ostatnio jak tam weszłam miałam ochotę cały dział dla niemowlaków wykupić, a te ubranka 
to muszę zobaczyć skład tych małych.

należę do KKV
ja dopiero 9 tc 5 dzień

Do jutra

Zjadłam łazanki i odpoczywam.

i Bjeatce super reakcji córeczki