|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Martynka dostała między innymi coś takiego
|
|
#4172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
anulo powiedzialbym poprostu że żadna krzywda mu się nie stała jak pobył z dzieckiem JEDEN cały dzień, bo mi się też coś należy od życia.Podkreśliłambym że nigdzie nie jest napisane że ja muszę wszystko robić sama, a urlop ma na dziecko, więc niech bąków nie zbija i bierze się do roboty, bo dni uciekają,dziecko rośnie, a ontakt jest bardzo istotny.
Gdyby gadka sie dalej potoczyła, to przypomniałabym mu wstępny plan jak to miało by być gdybym wróciła do pracy.Wtedy on co2 dzień od popołudnia do kąpieli musiałby być z mała i ciekawe czy wtedy też użalał by się nad sobą. Właściwie wczoraj nie powiedział, że jest zmęczony, że dziecko dało mu w kość, alepomaszerował do łóżka i z psem nie był.Jak dla mnie to wszstko tłumaczy.Mało tego teraz jeszcze śpi.Biedaczek, ale się regeneruje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Unholy chyba jednak pojechała na tą działkę, bo jej nie widać. Ciekawe jaką mają pogodę
|
#4175 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Zabieram się do nadrabiania ![]() Pogoda do bani ![]() Dziękujemy za wszystkie brawa ![]() Istna rozpusta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas nie spełnia swojego zadania - oddala się na małą odległość i Tymek jednym susem lub długim sięgnięciem ręką już ją dopada, a później rzuca I spodziewałam się widocznych światełek, a tu jedno takie maleńkie - prawie nie widać, by coś tam świeciło, trzeba się przyjrzeć. I ma tylko jedną melodyjkę, aż można dostać ![]() Ale fajna z wyglądu ta kula, to fakt ![]() Cytat:
Pewnie później doczytam czy działa
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Wercia dziekuje slicznie za komplementy ![]() Miramejku- nie martw sie napewno i Kubus niedlugo czyms cie zaskoczy ![]() Magi - ale Macisu dostal fajne prezenty Kasiu- dla malza ze poradzil sobie z Laurka-wykorzystaj jego zdolnosci opiekuncze kiedy tylko masz ochote![]() Marica- za egzaminy ![]() popijam wlasnie kawke, malz pojechal do katowic wiec nie wiem kiedy wroci bo jeszcze ta pogoda
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie. Dzisiaj pospałysmy do 8:40! w szoku byłam. Rano 0 6 mąż przyniósł mi Oliwkę do łóżka zebym nie musiala sie zrywac jak sie obudzi i pojechał do pracy. I tak sobie spałysmy we dwie.
Oliwka ogłosiła bunt na śniadania, a właściwie na kaszki. Do tej pory zawsze jadła kaszki na śniadanie, a teraz zjada kilka łyzeczek i wiecej nie chce. Za to chlebek z masłem ładnie zjada, dzisiaj dałam jej butelkę z mlekiem i dwie łyżeczki kaszki wsypałam i wypiła ładnie. Coś jej sie odmieniło. Teraz ja piję kawke a Oli sie bawi. U nas od rana 20 C wiec pewnie sporo czasu spedzimy na dworze. Tylko musze kawe zamówić najpierw, bo mi się do ekspresu skończyła. co tu jeszcze miałam napisac, zapomniałam. no własnie Unholy pewnie na działce. Mam nadzieje ze u nich tez ładna pogoda. Czeko kupie tą ziemię, nie ma bata ![]() Mariolu miło cię widzieć. Antonio jest cudny po prostu!!! Fajnie ze urlop się udał. Mam nadzieje ze kiedys zrobimy zlot wizażowy i też się pojawisz ![]() p4w super ze złobek fajny i panie są miłe dla dzieci. Najważniejsze ze Tomuś zadowolony jest Katarzynko ja tez nie lubię gadania męża, ze ja cały dzień w domu SIEDZĘ (chociaż już mu wybiłam z głowy takie gadanie). No coś mnie trafia. Czasem nie wiem w co ręce włożyć, nie mam czasu się wysikać, dosłownie. A on czasem takie gadki. Kat czy Laurka ma taką świnkę ? zainteresowana jest? bo Oli ma takiego słonika i cieszy sie jak on gra i skacze, ale szału nie ma, myslałam, ze na dłuzej się zajmie nim... Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-06-02 o 10:56 |
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu sie zbrzydnie nie -ciekawe kiedy mojej pannie sie odwidzikupuj ,kupuj napewno nie bedziesz zalowac
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
tak to ta swinka ale inny kolor.Jest zainteresowana, ale szałem dziś się okazały metalowe foremki do małych babeczek
![]() Co to jeszcze mialam....zapomnialam.Wro ce jak oooo przypomnialo mi sie.Mężowi szef przerwał urlop, ale się wściekL
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow ile prezentów ![]() Zazdroszczę ![]() A w nocy pije mleko? Pewnie już nie? Cytat:
Cytat:
Pogodę mają ładną, na krótki rękaw chodzą, słonko tymczasowo zaszło
|
|||
|
|
|
#4182 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sliczna panienka ![]() Cytat:
I jeszcze wczesniej zauwazylam ze jak przez pewnien czas budzila sie i od razu ktos do niej nie przyszedl to byl placz. kazde kolejne budzenie sie bylo z placzem. Staralismy sie wtedy byc przy niej jak zaczynala sie przebudzac i po pewnym czasie znowu zaczela budzic sie z usmiechem na usteczkach Cytat:
![]() My pospalysmy tradycyjnie do 9 tej . I z nowosci moja corcia zaczela mowic "tata"Niestety nie opowiem o efektach spray'u na laktacje bo moja corcia nie chce juz cysia Przy pierwszym podstawieniu zaczela mnie gryzc, pomyslalm ze nie glodna, odczekalam i przystawilam drugi raz- posmiala sie, poszczypala i odwrocila glowke Takze koncze moja kariere z karmieniem
|
|
#4183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), tylko takie wołanie bardziej. Jakie badania miałabym Mu zrobić?Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Was Cytat:
Proszę ![]() ![]() Ciężko nie porównywać ![]() Cytat:
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że może być problem, ale na razie tego nie przeskoczę ![]() Czasem udaje mi się Go jeszcze ululać (rzadko), ale potem i tak budzi się i marudka ![]() . Ostatnio stał się lękliwy bardzo, ale też nie wiem czemu ![]() Cytat:
![]() Współczuję nocki Naprawdę furę prezentów Maciulek dostał, Kubuś dostał prezent tylko od nas, dzisiaj przyjeżdżają Teściowie, to na pewno coś przywiozą, o mojej mamie nic nie napiszę
|
|
|
#4185 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię się zamartwiać, ale nie umiem chyba tego nie robić ![]() A może nie ![]() Od zawsze ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za rady Chciałam jeszcze napisać, że Kubuś ma bardzo płytki sen w dzień, byle co Go wybudza ![]()
|
|
|
#4186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, bo wiem jakie to było dla Ciebie ważne. Ale pociesz się, że i tak długo karmiłaś, niektóre mamy nie mają tyle szczęścia.Cytat:
I pociesz się-moim zdaniem nie ma zawsze usmiechniętych i pogodnych dzieci ![]() Cytat:
i musiałam ją uspokajać na rękach.Cytat:
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nic nie widzę ![]() Oj tak, plastik nas już przygniata Tylko żeby wykazywał zainteresowanie jakoś nie widzę. Masz dzisiaj gości O której? Wieczorkiem? To pierwszy wnuk u Teściów?
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej,
pewnie przeżycia w ciągu dnia nie pozwalają Kubie spać spokojnie pewnie cieszysz się z naszego małego sukcesu (chyba już mogę to tak nazwać ![]() za Twojego Kubę i Ciebie też oczywiście będziemy trzymać kciuki - dacie radę
|
|
#4189 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nareszcie jakieś przebłyski słońca ... deszcz nie pada, ale pogoda nie zachwyca ![]() Bartosz śpi, a ja dopijam kawkę ![]() Cytat:
![]() Właśnie oglądam Antosia ale bajeczne życzenia urodzinowe Cytat:
już zaciskamy! Cytat:
|
|||
|
|
|
#4190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co Ty taka milcząca? Cytat:
za Twój plan! Cytat:
fajne prezenty teraz pewnie nie wie czym sie bawić Bartus dostał basen nadmuchowany, motor Policyjny, czapeczkę, dres ... a od nas dostanie buciki i troszkę ciuszków ... zabawek mu narazie nie kupuje, bo ma tyle, ze ![]() Cytat:
dobrze, ze chociaż jeden dzień wykorzystał - w 100% ![]() Miramej nie martw się! ... Bartosz też nie umie za wiele
|
||||
|
|
|
#4191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hmm to u nas chyba tez placz z niedospania bo wlasnie tak samo jak wezme ja na rece to jeszcze zasypia i tak samo jak jestem przy niej jak sie budzi to nie placze jedynie w nocy jak sie obudzi to nie placze roznie, czasem za kazdym razem ale tylko w dzien a czasem wogole
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś jeszcze ciałem pokazuje, że się przestraszył, wzdryga się, jak dorosły, którego ktoś nastraszył zza rogu. Proszę ![]() Cytat:
![]() Może jeszcze daleko są, ale już bolą ![]() Daj Mu szansę, nie wie, co wybrać ![]() Będą niedługo, akurat po drzemce i obiadku, Kubuś to Ich 2 wnuk, ten pierwszy ma 14 lat
|
|
|
#4193 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz kiedys pisalam ze Wercia bardziej rozwija sie intelektualnie niz ruchowo wiec jakas rownowaga musi byc- kiedy wasze dzieci raczkowaly, wstawaly to moja tylko siedziala ale umiala wiele rzeczy robic co inne dzieci dopiero teraz sie ucza wiec jednym przychodzi cos szybciej innym pozniej
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie smutkaj się Ja wiem, że ciężko bo czasem jak czytam to też porównuje i zastanawiam się dlaczego Zuzka czegoś tam nie potrafi. Ale wiem, że nauczy się, ma na to czas Cytat:
![]() Zuzka też ma płytki i często nic nie robię jak śpi tylko siedzę ![]() Za to wieczorem jak zaśnie to mogę hałasować bardzo i nic Ja nie rusza. Kawkę?
|
||
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co wlasnie sie zbudzila ze stekaniem i placzem -wzielam ja na rece i dalej spi-polozylam ja na kanapie za moimi plecami
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też sporo ![]() Ja też czekam ciągle na "mama" Cytat:
Nic nie robisz źle! Bo zaraz ![]() Też tak myślę, biorąc pod uwagę jak wychodziły poprzednie ząbki. Teraz mamy ok. 1,5 tygodnia ciężkich nocek ![]() Kubuś będzie szczęśliwy ---- czekoladko Wercia boska
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-06-02 o 12:36 |
||
|
|
|
#4199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakos dam rade![]() Moja boi sie jak nagle cos krzykne a najczesciej jak cos mi kipi, upadnie to krzycze "o jezuuu". od razu robi podkowke
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zośka tez chyba mniej ruchowo, a bardziej "umysłowo". Chociaż nie mówiłam Wam, że ostatnio nauczyła się sama siadać ![]() Miramej w takim razie pocieszam Cię ja osobiście-Zosia na pewno nie jest zawsze pogodnym i uśmiechniętym dzieckiem-często jest naburmuszona i jęcząca Także głowa do góry
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-06-02 o 12:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

Dostał górę prezentów, m.in. ciuchcię, samochód, bączka, nadmuchiwany domek z piłkami (ale będzie zabawa, nawet ja skorzystam
), kostkę edukacyjną i ubranka - trzy t-shirty, boskiego rampersa
Jak już oswoił się z tłumem, to zaczęły sie popisy 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Tymcia,co raz wiecej dzieciaków się nam puszcza
Ciekawe czy zda egzamin. Wyprobuje wieczorem jak maz mi to wykupi

Co chwila. Chyba idą kolejne ząbki, już tak na serio, bo żel pomagał, co prawda na chwilę. Tylko nie wiem 3. czy 4.

Przy pierwszym podstawieniu zaczela mnie gryzc, pomyslalm ze nie glodna, odczekalam i przystawilam drugi raz- posmiala sie, poszczypala i odwrocila glowke
, a ja mysle, ze kazde dziecko ma swoja nature, jedno jest takie, a drugie takie. Ciesz sie, ze Kubus nie jest jak moja kuzynka, ktora plakala zawsze i wszedzie, wrecz nikt nie mogl na nia spojrzec. I humorzasty charakter pozostal jej do teraz 
Pocieszę Cię i powtórzę - Maciuś też niewiele umie, ale wiem, że się nauczy, bo On uczy się wolno, ale dokładnie
ale bajeczne życzenia urodzinowe