Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 11:07   #3841
Joskelyn
Zadomowienie

Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)

U mnie cztery tygodnie z pokrzywą W sumie jakiś spektakularnych efektow nie zauwazylam :P wlosy mi w ogole nie wypadają - przy czesaniu i myciu to może z trzy, cztery, ale nie wiem czy to jej zasługa czy Waxa albo Glorii A moze wszystko naraz sie na to zlozylo Tak czy siak przyzwyczaiłam sie do picia tego ziólka i na pewno bede pic dalej Pozdrawiam

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:20   #3842
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Piję pokrzywę regularnie już jakiś czas i też nie zauważyłam szybszego wzrostu włosów. A na początku było tak pięknie...
Ale i tak nie przestaję pić, bo jak odstawię i znów zacznę pić to z tymi wypryskami nie wytrzymam.
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:27   #3843
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Piję pokrzywę regularnie już jakiś czas i też nie zauważyłam szybszego wzrostu włosów. A na początku było tak pięknie...
Ale i tak nie przestaję pić, bo jak odstawię i znów zacznę pić to z tymi wypryskami nie wytrzymam.
Ja pije pokrzywę już prawie od 2 lat, ale wcześniej jakoś specjalnie nie byłam obowiązkowa co do picia tego zioła. Dopiero, gdy solidnie się zaczęłam przykładać są tego efekty. Piję raz dziennie przez 3 miesiące. Później miesięczna przerwa i po przerwie tak samo 3 miesiace itd...
Właśnie nie zapominajmy o tym, by zioła pić naczczo i gorące. Odczekac po wypiciu 30min i potem należy jeść śniadanie. Najlepsze efekty
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:32   #3844
Panna S
Zakorzenienie

Ja - Wizażanka
Obiecuję od samego ranka
Wlewać pokrzywkę do dzioba
By być piękna i młoda.
By cera ma promieniała,
Sylwetka blask oddawała,
By włosy gęste i lśniące
Ciągle były pachnące.
Bym przyciągała każdego
Co chce mi powiedzieć coś miłego.
Od dzisiaj pokrzywkę wychwalam pod niebiosa
Działaj pokrzywo, od stóp do czubka nosa!

: cool:

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Pokrzywa to wspaniała sprawa Pije już ją jakieś 2 lata
Panna S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:37   #3845
kita1
Przyczajenie

hmm.. jak myślicie, pijąc dziennie jeden kubek pokrzywy ze skrzypem i po odstawianiu wszystkich innych suplementów oprócz wit. B mogę brać dodatkowo Belisse Hydro? W końcu ona zawiera skrzyp.. Chociaż przydałoby mi się nieco nawodnienia z zewnątrz i się właśnie zastanawiam..
Piję od ponad tygodnia i syf mi jeden wyskoczył w miejscu gdzie już od ponad roku niczego nie miałam czyli na policzku. W tych rejonach wytępiłam syfy po 7 msc kuracji antybiotykami. A tu nagle taka niespodzianka więc widocznie zaczęło się oczyszczanie.
(chyba, że to efekt tygodniowego picia z okazji Juwenaliów :p )
kita1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:06   #3846
syla929
Rozeznanie

Znów zaczęłam pic pokrzywę, to już 8 dzień, mam nadzieje ze w połowie wakacji będą duże efekty

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:46   #3847
Exquise
Zadomowienie

Zmniejszyłam dawkę z 2 kubków dziennie do jednego, mam nadzieję że teraz będę widziała efekty szybszego wzrostu włosów Pozdrawiam

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 07:38   #3848
Pocahontas
BAN stały

Cześć dziewczynki
Bardzo fajny wątek! od jakiegoś czasu zaczęlam pić napar z pokrzyw,zbiory własne. Na razie póki rośnie naturalnie to ją po prostu zrywam i pijemy całą rodziną. Ale właściwie nie ze względu na paznokcie i włosy a raczej na oczyszczanie organizmu ze złogów. Około 2-3 takie pokrzywy zrywam i zalewam wrzątkiem i potem jak się zaparzy to pijemy po szklance.
Czy może mi któraś z was powiedzieć jak długo można pić ciągiem dzień w dzień taki napar bez szkodliwości dla zdrowia? proszę o opinie kilku osób, jak to u was jest. I czy np pić miesiąc i potem przerwa np 2 tyg czy miesiąc? i czy jak piję tez równocześnie taką miksturę- łyżka miodu+woda+cytryna to czy to nie koliduje z pokrzywą. Ale wydaje mi się że obie mikstury są naturalne więc szkodliwości nie ma.
Pocahontas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:49   #3849
Asienka187
Zakorzenienie

Na 1 stronie masz wszystko dokładnie opisane.

3 miesiące 1 kubek dziennie, miesiac przerwy.
Stary 2010-05-26, 11:43   #3850
Hermit
Zadomowienie

Dołączam do Was Pijaczki
Wczoraj zaczęłam z pokrzywą i przyznam, że smakowało mi to ziółko mam nadzieje, ze wkrótce pojawią sie porządane efekty
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:30   #3851
Asienka187
Zakorzenienie

Ja dokupiłam sobie teraz solastyne i HydroSkin. I musze iść w końcu do fryzjera a jakos wybrac sie nie moge. Boje sie fryzjerów
Stary 2010-05-26, 18:56   #3852
Pocahontas
BAN stały

Dziewczyny,
A ile pokrzyw (ja daję nie tyko same liście ale i łodygę) na jedną szklankę? zawsze dawalam jedną calą.
Stary 2010-05-26, 21:04   #3853
singermarla87
Raczkowanie

Przyłączam się do Was Od kilku dni piję pokrzywę, po tym jak samodzielnie podcięłam sobie grzywkę i co tu dużo mówić - odbiega ona trochę od mojej wizji

Mam pytanie do starych wyjadaczek, a właściwie "wypijaczek" Zaobserwowałyście może na początku wzmożoną potliwość?

Bo albo mi się zdaje, albo tak na mnie działa pokrzywa... Mam tylko nadzieję, że w ten sposób pozbywam się toksyn i, że jest to przejściowe
Stary 2010-05-27, 10:01   #3854
Pocahontas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez singermarla87 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do Was Od kilku dni piję pokrzywę, po tym jak samodzielnie podcięłam sobie grzywkę i co tu dużo mówić - odbiega ona trochę od mojej wizji

Mam pytanie do starych wyjadaczek, a właściwie "wypijaczek" Zaobserwowałyście może na początku wzmożoną potliwość?

Bo albo mi się zdaje, albo tak na mnie działa pokrzywa... Mam tylko nadzieję, że w ten sposób pozbywam się toksyn i, że jest to przejściowe
Hej,
Z tego co mi wiadomo, wywary z pokrzywy są lekko moczopędne. Zatem jeśli mialaś np jakiś ukryty ubytek ekeltrolitów(potas, sód) to to mogło wzmożyć ten ubytek,bo z nadmiernym poceniem się oraz wydalaniem moczu elektrolity mogą uciekać. Ale nie sądzę by pokrzywa miała silnie moczopedne działanie i bardzo napotne. Przy niedoborze elektrolitów właśnie też jest większe pocenie, więc zbadaj sobie-zrób jonogram,jeśli wyjdzie w normie tzn że po prostu-tak jak piszesz, faktycznie przy piciu pokrzywy usuwają się toksyny z twego ciała i efektem jest pocenie(z tego co pamiętam ogromne pocenie pojawia się przy problemie z tarczycą). Bo nasz organizm usuwa toksyny nie tylko z moczem, kałem ale z potem i łzami również. Więc niewykluczone ze zaczelo dzialac u Ciebie oczysczanie org przy piciu pokrzywy i się pocisz. Nie można do końca powiedzieć z czego to pocenie dopóki nie zbadasz sobie elektrolitów. Ale z tego co wiem, pokrzywa zawiera też pierwiastki typu-wapń, magnez itp. więc z jednej strony wypłukują sie z moczem a z drugiej powracają gdyż w składzie pokrzywy są też te pierwiastki-ale w jak dużej dawce nie wiem.

Edytowane przez Pocahontas
Czas edycji: 2010-05-27 o 13:26
Stary 2010-05-27, 10:17   #3855
Vaniilla18
Przyczajenie

Heej! Od niedawna zaczęłam popijać pokrzywową herbatkę ( niecały tydzień ) .. Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie to była cóż obrzydliwa , p Ale czego nie robi się dla urody, z dodatkiem zielonej herbatki bądź czarnej coraz bardziej mi smakuje . )

Jedynie co zauważyłam po tych paru dniach to częstsze wizyty w toalecie ^^.
Pozdrawiam , *
Vaniilla18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:53   #3856
kropcia007
Wtajemniczenie

Witam
Pokrzywę piję od miesiaca ale wątek dopiero znalazłam. Przeczytałam pierwszy post i zonk piję jeden kubek dziennie + tabl vitapil 1 dziennie a Wy piszecie, że lepiej tak nie robić

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:40   #3857
Anet18
Raczkowanie

Ja piję pokrzywkę dopiero od miesiąca, jeden kubeczek dziennie i widzę poprawę
Moja skóra dawno nie była tak cudowna jak teraz, zero pryszczy a nie zmieniłam kremu czy toniku. Od zawsze ten sam, więc uważam że to pokrzywa.
Poza tym przez pokrzywkę ( chyba) spóźniła mi sie miesiączka o 5 dni.
Spotkałyście się z takim przypadkiem?
To na pewno od pokrzywy, bo zawsze mam miesiączki bardzo regularne, ewentualnie 2 dni wcześniej\później ale to rzadko. A teraz 5 dni.
Byłam w szoku
Anet18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 17:21   #3858
singermarla87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pocahontas Pokaż wiadomość
Hej,
Z tego co mi wiadomo, wywary z pokrzywy są lekko moczopędne. Zatem jeśli mialaś np jakiś ukryty ubytek ekeltrolitów(potas, sód) to to mogło wzmożyć ten ubytek,bo z nadmiernym poceniem się oraz wydalaniem moczu elektrolity mogą uciekać. Ale nie sądzę by pokrzywa miała silnie moczopedne działanie i bardzo napotne. Przy niedoborze elektrolitów właśnie też jest większe pocenie, więc zbadaj sobie-zrób jonogram,jeśli wyjdzie w normie tzn że po prostu-tak jak piszesz, faktycznie przy piciu pokrzywy usuwają się toksyny z twego ciała i efektem jest pocenie(z tego co pamiętam ogromne pocenie pojawia się przy problemie z tarczycą). Bo nasz organizm usuwa toksyny nie tylko z moczem, kałem ale z potem i łzami również. Więc niewykluczone ze zaczelo dzialac u Ciebie oczysczanie org przy piciu pokrzywy i się pocisz. Nie można do końca powiedzieć z czego to pocenie dopóki nie zbadasz sobie elektrolitów. Ale z tego co wiem, pokrzywa zawiera też pierwiastki typu-wapń, magnez itp. więc z jednej strony wypłukują sie z moczem a z drugiej powracają gdyż w składzie pokrzywy są też te pierwiastki-ale w jak dużej dawce nie wiem.
Dzięki za wyczeeerpującą odpowiedź

Póki co to poczekam i zaobserwuję jak się zachowuje mój organizm, bo wcześniej takich objawów nie miałam, więc raczej stawiam na usuwanie toksyn z organizmu, ale gdyby jednak trwało to zbyt długo, to przynajmniej dzięki Tobie wiem, co zrobić - zbadać poziom elektrolitów
Stary 2010-05-27, 21:19   #3859
Exquise
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anet18 Pokaż wiadomość
Poza tym przez pokrzywkę ( chyba) spóźniła mi sie miesiączka o 5 dni.
Spotkałyście się z takim przypadkiem?
To na pewno od pokrzywy, bo zawsze mam miesiączki bardzo regularne, ewentualnie 2 dni wcześniej\później ale to rzadko. A teraz 5 dni.
Byłam w szoku
Piję pokrzywę prawie 2 miesiące i ostatni okres również mi sie spoznił kilka dni, lecz nie wiem czy to pokrzywa była tego przyczyną.

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:55   #3860
slimcamelia
BAN stały

Herbatkę z pokrzywy piję już 2 lata przedtem systematycznie 2 razy dziennie ale to z musu bo miałam torbiel na nerce i było nie ciekawie a teraz torbiel prawie zaniknął ale piję dalej raz dziennie tylko że słodzę dżemem bo ja nie cierpię ziół nawet siemię lniane słodzę dżemem i zieloną herbatę ale pokrzywa jest super mama mi zbiera młode i suszy na strychu nie na słońcu i trzyma w papierowych workach i mi podrzuca
slimcamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 13:02   #3861
LKstasia
Raczkowanie

A ja moją przygodę z pokrzywą zaczynam od dziś Ogólnie ziółka lubię pić, więc myślę, że większego problemu nie będzie. Tak więc tylko czekać na efekty
Stary 2010-05-29, 14:03   #3862
Pocahontas
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny,
A ile pokrzyw (ja daję nie tyko same liście ale i łodygę) na jedną szklankę? zawsze dawalam jedną calą.
Zapytam raz jeszcze te dziewczyny dłuzej pijące. Na 1 szkl wody ile mozna dać pokrzyw łącznie z łodygą?

Co do okresu, to raczej nie byłabym za tym że może się spóźnić przez pokrzywę. Raczej bym powiedziała że reguluje pracę hormonów. Być może to chwilowe. Ponadto jest krwiotwórczy taki wywar z pokrzyw.
"pomaga w zbyt obfitych krwawieniach miesięcznych"-to znalazłam z literatury, więc raczej ma zbawienny wpływ na okres,anizeli na odwrót...

P.S-co okresu,to ja słyszałam, ze okres przejścia z zimy na wiosnę i z jesieni na zimę-też okres właśnie się spóźnia, to raczej rzecz aklimatyzacji i przyzwyczjania się organizmu do nowego klimatu. Sama też nieraz tak miewałam. Potem już było regularniej.

Czas edycji: 2010-05-29 o 14:06
Stary 2010-05-29, 15:44   #3863
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

od 26 maja znów piję pokrzywę- za pierwszym razem zniechęcił mnie wysyp "niespodzianek" na twarzy :/
mam nadzieję, że teraz będzie łagodniej... spróbuję wytrzymać 2-3 tyg jak nie minie to będę niestety musiała zrezygnować z pokrzwki
pamiętam jak moja siostra w zeszłym roku piła to włosy jej rosły jak szalone- napewno ponad 2 cm na miesiąc!

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:56   #3864
Leisla
Rozeznanie

witajcie!
Dołaczam do klubu pokrzywe zaczełam pic wczoraj i bardzo mi smakuje. Nie znalazlam niestety na tych pustych irlandzkich polkach zwyklej pokrzywy ale kupilam herbatke z pokrzywa, mieta i ostem...mniam jest pycha

Edytowane przez Leisla
Czas edycji: 2010-05-30 o 12:58
Leisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:15   #3865
L I L Y
Zakorzenienie

witam !
dołączam się i ja do grona zaczynam od dziś pić pokrzywę i jestem w trakcie kuracji radicalem, mam nadzieję, że efekty będą
L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:25   #3866
annen
Raczkowanie

GG do annen

witam drogie koleżanki
mam pytanko i mam nadzieje że mnie nie ochrzanicie że sie o to pytam o czym byla już mowa...: od 14 znów zaczynam pic pokrzywe i jestem ciekawa jak sie robi skrzypokrzywe??torebke pokrzywy i torebke skrzypy do jednej szklanki i zalac czy osobno w dwoch szklanakach??
annen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:30   #3867
Pocahontas
BAN stały

No niestety, chcesz przytyć-pij pokrzywę. ehhh.
Mam wiele informacji na temat tego, jakie zbawienne działanie ma pokrzywa na cały org, jest to między innymi polepszenie erytrocytów, hemolizy kwi itp. Czyli anemii przy pokrzywie mieć nie będziemy. I wzrasta też apetyt. No u mnie to działa-niestety.Nie przypomniam sobie abym zanim ją pijałam miała takie ssania w żoładku co 2 godziny! teraz przemiana materii się przyspieszyła jak widać i mi burczy w brzuchu już po 2 godzinach... dawniej tak miałam po 4 kiedy zwyczajnie w świecie byłam głodna. Zatem pokrzywa może spowodowąc że się przytyje z powodu dobrego apetytu :/ juz któraś pijaczka pokrzyw o tym pisała, że po pokrzywie jej wzrósł apetyt :/ ehhh z jednej strony dobra rzecz a z drugiej działa jak kompleks witamin z grupy B, jak je zażywasz to nie ma mocnych że nie przytyjesz,bo polepszają apetyt :/

Czas edycji: 2010-06-02 o 14:41
Stary 2010-06-02, 11:17   #3868
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety, chcesz przytyć-pij pokrzywę. ehhh.
Mam wiele informacji na temat tego, jakie zbawienne działanie ma pokrzywa na cały org, jest to między innymi polepszenie erytrocytów, hemolizy kwi itp. Czyli anemii przy pokrzywie mieć nie będziemy. I wzrasta też apetyt. No u mnie to działa-niestety.Nie przypomniam sobie abym zanim ją pijałam miała takie ssania w żoładku co 2 godziny! teraz przemiana materii się przyspieszyła jak widać i mi burczy w brzuchu już po 2 godzinach... dawniej tak miałam po 4 kiedy zwyczajnie w świecie byłam głodna. Zatem pokrzywa może spowodowąc że się przytuje z powodu dobrego apetytu :/ juz któraś pijaczka pokrzyw o tym pisała, że po pokrzywie jej wzrósł apetyt :/ ehhh z jednej strony dobra rzecz a z drugiej działa jak kompleks witamin z grupy B, jak je zażywasz to nie ma mocnych że nie przytyjesz,bo polepszają apetyt :/
niestety u mnie tez większy apetyt po pokrzywie ;/

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:20   #3869
Hermit
Zadomowienie

No co wy, poważnie? Szczerze to piję pokrzywę narazie tydzień i nie zauważyłam tego u siebie, ale nie uśmiecha mi się przytyć :/ choć z drugiej strony piękne włosy są dla mnie ważniejsze
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:57   #3870
mysia m
Zakorzenienie

Ja po pokrzywie chudłam Co prawda apetyt był większy, bo ona przyspiesza metabolizm, ale nie jadłam więcej i schudłam jakies 2 kg a jadłam całkowicie normalnie bez kombinacji. Teraz mam przerwę no i własnie.. pozostało mi 13 dni do końca przerwy. Od paru dni zaczeły mi mocniej wypadac włosy, nie żeby to było jakos duzo, ale trochę więcej niz normalnie. Podczas picia pokrzywy włosów wypadało mi bardzo mało, nie wiecej niz 30-40 dziennie. Bez pokrzywy leci ok 80. Przed pokrzywa tez leciało mi mniej wiecej tyle ok 70-80. Po miesiacu picia pokrzywy przestały wypadac praktycznie a potem sie unormowały do tych 40dziennie-bardzo mało. Moze wiec teraz musi wypasc to, co pokrzywa wstrzymała?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości