|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
muszę opanować sztukę ugniatania, bo mam wrażenie że robię to zbyt lekko i zbyt krótko dziś zahaczę z małą o apteke. Jednak przesadziłam z ilościa joanny b/s bo mi się nie pokręciło jak chciałam.Musiałam się poratować dyfuzorem z zimnym powietrzem i już jest lepiej. Trening czyni mistrza ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- kilka rzeczy stąd bardzo mi się podoba http://www.naturalne-kosmetyki.net/p...ja-wlosow.html przetstuję co ciekawsze i odpowiadające moim włosom.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#19472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#19473 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Najlepiej odcedzał się Herbapol - to w moim przypadku. Poza tym trafiłam na inne firmy (ale nazw nie zanotowałam w głowie
|
|
#19474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama też ma kręcone włosy i lubi jak jej ugniatam...wcześniej narzekała, ze robię to mocno... po takim 10min ugniataniu strasznie bolą mnie ręce ale z efektów jestem zawsze zadowolona.
|
|
#19475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to? szukam we wątku, ale zamiast instrukcji same wasze wypowiedzi mi się wyświetlaja ze slowem harmonijkowanie ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#19476 | |||||
|
|
Zima oleje raz w tygodniu plus kilka kropli do odżywki d/s. Obecnie maski raz na 4 mycia
Cytat:
Ja myję zwykle co 2 dni, ale zimą moglam co 3 lub 4. Jeśli wlosy potrzebują albo coś wyjdzie nie tak, myję częściej. Cytat:
Z tych, ktore sprawdzaja się w specyficznych warunkach: Garnier z aokado i shea (karite). Cytat:
Jedno jest pewne - metode dostosowujemy do siebie, a nie siebie do metody ![]() Cytat:
Haylee któregoś z Marionów (ale w spreju) używała Anka.d. Dawno się nie pojawiała, więc zostaje chyba tylko przeszukanie III części pielęgnacyjnego. Mariona oglądałam w Feniksie i zwykle mi nie podchodził. Ten ma bodajże silikon lub denat w składzie (ale nie pamiętam dokładnie), w tej nie podoba mnie się Trimethylsilylamodimethic one i 2 parabeny oprócz innych konserwantów, a tego nie kupiłam ze względu na glicerynę (ale na obecną porę roku by się nadał). Podejrzewam też, że utrwalenie może byc słabe (polimer po glicerynie), choć dowodów na to nie mam Tricomi mnie się zestaw podoba, ale Mrs. Potters przesunęłabym jako myjadło, a do Garniera dokupiła coś fajnego - Biowax (Wax) czy Seboradin. Pasowałoby też coś bez spłukiwania - mój typ to Joanna Naturia z lnem i rumiankiem. Co do Kallosa - wiele dziewczyn twierdzi, że Kallos obciąża im włosy ( mnie robi to Garnir, ktorego wymieniłaś), więc musisz sprawdzić sama. Dontknow mnie Garnier obciąża włosy, ale rewelacyjnie sprawdza się po szamponie z sls. Skład ma fajny, emolientowy, więc jeśli chcesz zredukować emolienty, to nie tędy droga. Doliva jest sympatyczna ![]() Cytat:
każdy ma swój sposób na ukrycie niedoskonałości Kolejne testy: odżywianie: maska miodowa mycie: Hegron z olejem słonecznikowym odżywka b/s: Kinky-Curly Knot Today stylizacja: KCCC Maskę trzymałam jakieś 5 godzin. Spłukałam i umyłam włosy Hegronem z olejem (jest wyjątkowo ciężki...). Spłukałam zimna wodą. Włosy jednak nie były gładkie i śliskie Na ociekające włosy nałożyłam KT i ugnotłam, by odsączyć wodę. Odcisnęłam Dr. Bacty. Ponawijałam większośc kosmyków na palec. Harmonijkowanie. Nałożyłam KCCC, ugniotłam. Balsam, krem do twarzy. Suszenie suszarką na małej prędkości. Głowa pochylona, dr. bacty do harmonijkowania. Wnioski: maska miodowa nadała rewelacyjny połysk, ale przyczyniła się do sklejenia włosów. Tym samym miałam sporo cienkich kosmyko-loków miast grubych, mięsistych pukli KT i KCCC tylko utrwaliły efekt...Włosom się jednak podobało - ten blask Mysle też, że Hegron zdziałał sporo złego Reanimacja dziś rano: Kinky-Curly Spiral Spitz Kapka na ręce, rozrabianie, wgniecenie we włosy. Wcześniej włosy zmoczyłam i chyba to nie był najlepszy pomysł. SS lepiej pracuje na suchych. Ponieważ zgniotłam się pod kapturem, nie liczyłam już nauratowanie czegokolwiek. Tymczasem... Skusiłam się na Nivea balsam - i mamy stan naprawdę dobry 131 i dalej przejrzę, jak wrócę.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-02 o 13:39 |
|||||
|
|
|
#19477 |
|
Wtajemniczenie
|
Harmonijkowanie:
Pochylasz się tak żeby mokre włosy zwisały, otwartą dłonią od dołu dociskasz włosy do głowy i puszczasz, znów dłoń z włosami do góry i na dół i tak w kółko. Nie zaciskasz dłoni na włosach jak przy ugniataniu. Włosy są przygniatane do głowy otwartą dłonią. Moim zdaniem dobrze, żeby to robić poprzez koszulkę, włosy się mniej mechacą. Tym sposobem nadajesz im sprężystości i przy okazji odsączasz wodę. |
|
|
|
#19478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zmyłam odżywki... siedziałam z nimi ok.3h, plunking i ugniatanie na koniec trochę suszarki. O Harmonijkowaniu nie słyszałam, ale mam wrażenie, że lepsze efekty są z ugniatania... może dziewczyny się wypowiedzą co stosują... ale tej harmonijki spróbuję ;D
Edytowane przez paprif Czas edycji: 2010-06-02 o 14:04 |
|
|
|
|
#19479 |
|
Zakorzenienie
|
syrenko nie padnij ze śmiechu... zaraz po umyciu ta harmonijka czy jak będą podsuszone?
zakopałam sie w pigułkę i i FAQ już któryś raz z koleji.
|
|
|
#19480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ja zacytuje:"Moim zdaniem dobrze, żeby to robić poprzez koszulkę, włosy się mniej mechacą. Tym sposobem nadajesz im sprężystości i przy okazji odsączasz wodę. " |
|
|
|
|
#19481 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19740214]a ze nie chce mi sie pracowac to pomoge Syrence
i ja zacytuje:"Moim zdaniem dobrze, żeby to robić poprzez koszulkę, włosy się mniej mechacą. Tym sposobem nadajesz im sprężystości i przy okazji odsączasz wodę. "[/QUOTE]ale roztrzepaniec ze mnie
|
|
|
#19482 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#19483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej więcej ile cm ? ;>Jestem ciekawa jak bardzo...(bo wiadomo) różni się pielęgnacja włosów długich od takich do ramion, które np. ja posiadam. Jeśli dobrze zrozumiałam to Indios, pisała o jakiś podpięciu, czyli nigdy nie można sobie pozwolić na totalnie rozpuszczone włosy ? ![]() Ja wiem, że pewnie jest wiele różnych sposobów na zakrycie tego... czegoś ![]() Czy któraś z was po stos. waxa nie zauważyła, że... ma więcej włosów, albo tego gniazda nie ma/zmniejszyło się ? ... bo ja kiedyś zauważyłam taką zależność. ![]() Może dla niektórych to będą głupie pytania, ale jestem skłonna przyznać, że właśnie z tego powodu kiedyś nienawidziłam moich włosów, twierdziłam, że mi wypadają/łysieję itp... ![]() ![]() Potrafiłam 100razy obejrzeć się w lusterku jak wyglądają moje włosy z tyłu, zanim gdzieś wyszłam... to była jakaś mania... zresztą do tej pory trochę mi pozostało Bardzo mnie smuci to co czasem widzę na mojej głowie
|
|
#19484 |
|
Wtajemniczenie
|
Katarzynko nie obrazisz się że pożyczyłam sobie podpis
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-02 o 15:24 |
|
|
|
#19485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje zdjecia sa w dzienniku to mozesz zobaczyc mniej wiecej jakiej sa dlugosci. Sa za zapiecie stanika mniej wiecej
|
|
|
|
|
#19486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#19487 |
|
Rozeznanie
|
Eloe- zastanawiam się, czy jednak nie powinnaś pozwolić właścicielce powierzonych Ci kosmetyków na tak szeroko zakrojone testy....Lavendka podesłała Ci je abyś sobie na krótko zobaczyła, czy Ci wogóle pasują, a to nie oznacza zapewne, że sama nie ma zamiaru ich testowania. Bardzo się ucieszymy z wyników Twoich testów, po masce miodowej i przed, ale jak już będziesz testować na własnych kosmetykach
|
|
|
|
#19488 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo ja z Nią gadu gadu a zapomniałam spytać kiedy mi wysłała bo jutro święto a już powinny być na początku tygodnia. Teraz rozumiem |
|
|
|
|
#19489 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wieści w sprawie kosmetyków firmy Marion
|
#19490 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
moje pytanie jest pewnie troche głupie ale gdzie mogę dostać słynną maskę Gloria? jestem w fazie testowania kosmetyków do włosów kręconych a widziałam, że wiele dziewczyn jest z niej bardzo zadowolona... szukałam w naturze i rossmanie i nicmoże jakaś podopwiedź..... |
|
|
|
#19491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robiąc przegląd kosmetyków znalazłam resztkę tego płynu jeszcze![]() Cytat:
![]() Ogólnie Glorię można znalezc w Auchan, ale jest też spotykana w małych osiedlowych sklepach kosmetycznych lub mniejszych marketach. Np u mnie w Toruniu jest w takim markecie TorimpexTrade W Rossmann i Naturze nie znajdziesz jej. A może na Biowaxa się skusisz? Albo nowego Garniera z olejkiem awokado?
|
|
#19492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() na fikolki jechac czas, a wieczorkiem mycie wlosow Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-06-02 o 18:07 |
|
|
|
|
#19493 |
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19745075]kosmetykowe kusicielstwo
[/QUOTE]Regulamin tego nie zabrania ![]() Dla mnie gloria jest jedną ze słabszych masek.Dlatego polecam bardziej Biowaxy, Garniery bez silikonów, maski Joanny, Seboradin...
|
#19494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zanim dolaczylam do tego forum nie mialam pojecia ze istnieja glorie, biowaxy, joanny, tylko garniery znalam ale ich nie lubilam, chyba dlatego ze nie wszystkie maja silicony, a bez nich-tzn siliconow (tak z perspektywy czasu oceniam ... ) moje wlosy wygadaly tragicznie wiec utarlam sobie opinie o nich jako beznadziejnych |
|
|
|
|
#19495 |
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19745268]noo nie zabrania
zanim dolaczylam do tego forum nie mialam pojecia ze istnieja glorie, biowaxy, joanny, tylko garniery znalam ale ich nie lubilam, chyba dlatego ze nie wszystkie maja silicony, a bez nich-tzn siliconow (tak z perspektywy czasu oceniam ... ) moje wlosy wygadaly tragicznie wiec utarlam sobie opinie o nich jako beznadziejnych[/QUOTE] Ja podobnie ![]() Znałam tylko Garniery ale miałam kiedyś jeden szampon i nie pamiętam już czemu mi się nie podobał ale jakoś nie przepadałam za produktami tej firmy. Pamiętam jak stosowałam Pantene 2w1 do zniszczonych a potem Elseve do farbowanych
|
#19496 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Dortik wpisała się do Dziennika ze swoimi lokami! Ładne, nie?
|
|
|
|
#19497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to dopiero początki pielęgnacji , aż strach pomyśleć co będzie za jakiś czas ![]() Ja dziś mam super miękkie włoski, i objętość, ale ten puch mnie...
|
|
#19498 |
|
Wtajemniczenie
|
dortik - o tak ładnie
![]() NAVA - gratuluję skrętu - jak dla mnie bomba ![]() Ja dziś mam podcięcie końcówek i kokos na całą noc-niech się piękniusie nawilżają - nakarmię lokasy ile się da .U mnie po pierwszym opalaniu-na skroniach już rozjaśniał puszek, babyhair jak u blondaski
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2010-06-02 o 18:31 |
|
|
|
#19500 | |
|
|
Edith3F pamiętaj tylko, że cytryna też może rozjaśniać.
Myślę sobie, że rdzzawe pasemka na Twoich włosach tylko dodałyby im uroku W kwestii TŻa - sprawdź żel Taft, o którym pisałaś. Może ma coś niefajnego (wrzuć skład, wrzuć skład Nie wydaje mnie się, by ta hipoteza była potwierdzona, ale warto się temu bliżej przyjrzeć. Geny mamy po dziadkach (ja mam m.in. włosy To żadna rada, niestety ![]() za działania Twojego TŻa - wcierki i napary. Wspaniale MidnightPoison Nivea do stylizacji ma dimethicone? Niemożliwe... Z polimerów jest PVP... Polelavendove jestem zszokowana informacją o CM Akceptacja karty, zamówienie i... nie lubimy Pani kraju?! Ech... Aż wierzyć się nie chce. Zaraz... a może nie wiedzą, że jest taki karik jak Polska? ![]() Katarzynka00 pokrzywę polecałabym raczej Herbapolu - ta mi najbardziej smakowała. Kilka razy próbowałam zaoszczedzić i się naciełam. Lubię smak pokrzywy, ale to, co znalazło się w torebkach hipermarketowej pokrzywy chyba obok zioła nie leżało... Jakbym piła kurz. Cytat:
Tyle w kwestii zrozumienia. Zawsze, ale to zawsze padało pytanie czy moje włosy kręca się naturalnie. Jednak na prośbę o to , by ich nie prostować, zareagowały wyłącznie 2 fryzjerki. Zwykle - cięcie przodu za krótko (pokazywałam dokąd włosy maja sięgac po wysuszeniu), naciąganie za szczotkę i suszenie suszarą o gorącym nawiewie (skalp czuł się niejdnokrotnie jak po przejściu pustynnego wiatru). W gratisie - wyrywanie kolczyków z uszu (nosze wylącznie wkrętki na co dzień, a dłuuugie kolczyki, gdy zdarzy się wyjście). Nava ja się chętnie zamienię na mocniejszy skręt Rzeczywiście nie zrozumiałam Rzeczywiście po czapce mogły wyglądać... yyyy... mmmm... inaczej? ![]() Moje też wyglądają cudnie po kasku ![]() Indios Bravos to się kurujemy ![]() PSB - niech żyje od 1 czerwca do 31 sierpnia - sezon 3 otwarty Paprif gniazdko lub gniazdka ma chyba każdy, mniej lub bardziej widoczne. To taki ślimaczek (włosy sie układają właśnie w zwiniętego ślimaczka), inni nazywają go wicherkiem. Całkowicie naturalny układ włosów. Nie pozostaje nic innego, jak tylko codzienna z nim walka. Podobno można też wycinać włosy w taki sposób, by nadac im właśwciy kierunek, ale brak mi dokładnej wiedzy na ten temat. I coś o mnie - balsam Nivea sie spisał, ale na krótko. Kaptur, deszcz, kaptur, wirówka - dzien mokrej kury
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

ja tak robię żeby pózniej nie miec problemu z przecedzaniem
). Pływają w nim takie gęste glutki i można tylko te glutki wybierac 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co to? szukam we wątku, ale zamiast instrukcji same wasze wypowiedzi mi się wyświetlaja ze slowem harmonijkowanie 

każdy ma swój sposób na ukrycie niedoskonałości
KT i KCCC tylko utrwaliły efekt...