Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 16:30   #4231
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja tylko na chwilę pokazać się, że żyję Muszę lecieć po zakupy, a Zuzka chora ale jak wrócę to się odezwę...napisałam w klubie....bo już mi brakuje sił...

Do później Kobiałki kochane

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
a co to Zuzince dokucza?

przesyłam buziaki, zajrzę do klubu wieczorkiem

Dziewczyny mnie oststnio nie było - nie widzę Svi?

Dodałam parę zdjęć do albumu
Pytałam dzisiaj jak gardło Svi, rzeczywiście ni ma Jej.

Już lecę.

Zapomniałam napisać, że też dodałam zdjęcia jakiś czas temu
Maciejka w ogóle dzisiaj nie spał. Zęby Wymacałam - prawa górna 4., dziąsło całe opuchnięte.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:39   #4232
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, domyślam się, że to ucięte to coś o zapachu

czeko
, ale ty masz ślicznego buziaka i Wercia tez cudna

marica

gorgulku dla Zuzki
zdolna bestia

a to obiecane fotki rureczek + gratisowy zakup
Stary 2010-06-02, 16:43   #4233
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

czeko, a to fotki sukieneczki dla Werci
ta zielona bombka to jest własnie ta z 5 10 15

a przy okazji prezenty od cioci z USA
Stary 2010-06-02, 16:47   #4234
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
A tak jakośpogoda do bani i mój nastrój też,bez jakiejś wyraźnej przyczyny.Sama się zastanawiam,bo to do mnie niepodobne
...
dla Zuzki,pięknie
Proszę nas nie opuszczać i pisać z nami

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
gorgulku dla Zuzki
zdolna bestia

Zakupki fajne. Jaki kolor tych rurek bo mi chyba monitor przekłamuje

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Zuzki ubranka super Może ja swojej kupię taką bombkę?
Na roczek na imprezkę sukienkę mamy - dostałyśmy w sumie używaną ale tylko raz była nałożona
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:50   #4235
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mariolu miło cię widzieć. Antonio jest cudny po prostu!!! Fajnie ze urlop się udał. Mam nadzieje ze kiedys zrobimy zlot wizażowy i też się pojawisz

Byloby wspaniale
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Mariolu cieszę się, ze urlop Wam sie udał! no i , ze mogliście z mężem na randkę wybyć
Właśnie oglądam Antosia ... Antosiu składam Ci spóźnione ale bajeczne życzenia urodzinowe

Dziekuje w imieniu Antosia
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Pochwalę tak po cichutku Zuzkę...
Nauczyła się nowych słów, mówi: kto to, da mi i mówi pies czasem bies (zamiast psa )
Zdolna dziewczynka
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że jak ma wystawioną kupę zabawek, to głupieje i nie wie czym się zająć. Natomiast, jak dam Mu jedną, to ładnie się bawi, co prawda chwilę, ale zawsze to coś
Musze sie zgodzic, ja rowniez daje jedna, gora dwie- trzy zabawki na raz, a za jakis czas zmieniam na inne jak widze, ze sie znudzil.
Stary 2010-06-02, 16:54   #4236
Cassandra 23
Zakorzenienie

No i nigdzie nie poszlismy Deszcz sie rozpadał i grzmi. Kuba zasnał. Ogarnełam mieszkanie, jeszcze musze zmyc po obiedzie ale nie chce teraz stukac talerzami bo mały sie obudzi

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no no nasze dzieciaczki coraz wiecej mówia super. Amelka to mowi tata mama, ba da na muche tak smiesznie bzi , no i telefon do ucha przyklada.
bylysmy na zakupach, Amelka wcina te ryzowe wafelki okragle milusie chyba, smakuje jej. kupilam aruza tylko jak jej daje i ona ugryzie to ten miazsz gania po buzi i boje sie ze sie udlawi.. ale jak jej inaczej go dac
Kuba tez mowi mama, tata, baba, dada, koko, kaka, i czasami uda mu sie powiedziec inne sylaby. Ostatnio nauczył sie nasladowac konika.
Sąsiad ma kucyka, i czesto do niego chodzimy. I mowie do Kuby, ze idziemy do konia a on od razy iiiaa - tak smiesznie to wymawia.
Czasami powie jak robi piesek.
Ucho tez do tel. przystawia. A jak mowie, ze powiem mu cos na uszko to łapie sie za ucho
Coraz bardziej zaczyna kumac.
I ostatnimi czasy uwielbia książeczki. Ma 4 z takimi tekturowymi kartkami i przynosi mi je, siada na dywanie i trzeba mu opowiadac co jest w ksiażeczce na kazdej stronie
Czasami mam juz dosc tych opowiesci

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zauwazylam ze jak mala stoi to podkurcza w jednej stopce paluszki- nie wiem czy powinnam sie martwic?
nie robi tak caly czas ale jednak
Kuba tez tak czasami robi ale ja juz sie tym nie martwie. Zdarza mu sie to coraz rzadziej wiec nie bede siac paniki.

Jeszcze mi sie przypomniało - Dzisiaj w DDTvn poruszali ciekawy problem - odnosnie stawiania złych diagnoz przez lekarzy. Wypowiadała sie neurolog dzieciecy i Zawitkowski. Za duzo by teraz pisac ale reasumując chodziło o to, ze lakarze czesto dobrze nie przebadaja dziecka i juz po jednej wizycie stwierdzaja rozne choroby - typu asymetria, kręcz szyjny, problemy z chodzeniem, stopkami itp.
A pozniej rodzice biegaja na rehabilitacje, martwia sie. Na koniec okazuje sie, ze dziecko było zupełnie zdrowe i niepotrzebne narazone na stres.

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja tylko na chwilę pokazać się, że żyję Muszę lecieć po zakupy, a Zuzka chora ale jak wrócę to się odezwę...napisałam w klubie....bo już mi brakuje sił...

Karo, przytulam Zuzinke mocno
Czyzby przeziebienie?

Cytat:
Dodałam parę zdjęć do albumu
Lece oglądac

Cytat:
Super te rurki. Tez bym takie chciała tylko na moja szeroka nie wejdą.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:56   #4237
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za całuski

U nas czasu brak na wszystko.
Kinga zwiedza zawzięcie całe mieszkanie, a ja za nią - najczęściej na kolanach. Nadal ma tylko dwa ząbki a następne się jeszcze nie zapowiadają. W wolnej chwili wrzucę jej aktualne zdjęcia do albumu.
u nas 2 zabki tylko
czekam na fotki

Cytat:

Hm ciężko powiedzieć. Poobserwuj Ją, może to tak jednorazowo?

wlasnie wiecej razy juz tak podkurczala te palce

Cytat:

Zapomniałam napisać, że też dodałam zdjęcia jakiś czas temu
Maciejka w ogóle dzisiaj nie spał. Zęby Wymacałam - prawa górna 4., dziąsło całe opuchnięte.
stad przyczyna humorkow Maciulka

Cytat:

czeko
, ale ty masz ślicznego buziaka i Wercia tez cudna

Cytat:
czeko, a to fotki sukieneczki dla Werci
ta zielona bombka to jest własnie ta z 5 10 15

a przy okazji prezenty od cioci z USA
super ta bombkai reszta tez

Cytat:

Zuzki ubranka super Może ja swojej kupię taką bombkę?
Na roczek na imprezkę sukienkę mamy - dostałyśmy w sumie używaną ale tylko raz była nałożona
pokaz sukienke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 17:00   #4238
mariolasl
Zakorzenienie

Duzo zdrowka i moc caluskow dla Kinguni i Martynki

Cytat:
dokładnie! Ja juz nawet nie czytam co dziecko w wieku Bartusia powinno umiec i robić
Ja czytam, bo musze, ale jakos staram sie nie myslec, nie martwic sie drobnostkami. Skupiam sie na terapii, jaka ma Antonio. Najwazniejsze, ze zalicza po kolei wszystkie kamienie milowe. Ja nawet nie mam punktu odniesienia, bo wczesniak moze wszystko pozniej, a np Nataniel Gizmiatko juz dawno dogonil inne watkowe dzieci, a nawet w niektorych rzeczach przegonil.
Cytat:
najlepiej sie nie przejmowac bo w koncu niedlugo nasze dzieciaczki bede wszystko robic tak samo i tu nie ma co porownywac
tak samo jak zabki jeden ma cala buzke a inne 2
Prawda
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mariolu, ciesze sie bardzo, ze wyjazd sie udał
W wolnej chwili uzupełnie album i obejrze nowe foteczki
Fajnie, ze juz jestes

Cytat:
Biedna Zuzka
Usciski dla was
Stary 2010-06-02, 17:00   #4239
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zdolna dziewczynka

Cytat:
Kuba tez mowi mama, tata, baba, dada, koko, kaka, i czasami uda mu sie powiedziec inne sylaby. Ostatnio nauczył sie nasladowac konika.
Sąsiad ma kucyka, i czesto do niego chodzimy. I mowie do Kuby, ze idziemy do konia a on od razy iiiaa - tak smiesznie to wymawia.
Ucho tez do tel. przystawia. A jak mowie, ze powiem mu cos na uszko to łapie sie za ucho
I ostatnimi czasy uwielbia książeczki. Ma 4 z takimi tekturowymi kartkami i przynosi mi je, siada na dywanie i trzeba mu opowiadac co jest w ksiażeczce na kazdej stronie

Cytat:
wlasnie wiecej razy juz tak podkurczala te palce
...
pokaz sukienke
Nie jestem lekarzem i nie mam pojęcia
Jeśli bardzo Ciebie to niepokoi to może niech Ją lekarz obejrzy?

Zaraz zrobię fotkę
Stary 2010-06-02, 17:04   #4240
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala wreszcie zasnela po walkach placzu i marudzenia

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:

Kuba tez tak czasami robi ale ja juz sie tym nie martwie. Zdarza mu sie to coraz rzadziej wiec nie bede siac paniki.

to prawda
troche mnie pocieszylas

Cytat:

Nie jestem lekarzem i nie mam pojęcia
Jeśli bardzo Ciebie to niepokoi to może niech Ją lekarz obejrzy?

Zaraz zrobię fotkę
moze Cass ma racje ze z czasem bedzie prawidlowo stawiac stopke

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 17:06   #4241
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze mi sie przypomniało - Dzisiaj w DDTvn poruszali ciekawy problem - odnosnie stawiania złych diagnoz przez lekarzy. Wypowiadała sie neurolog dzieciecy i Zawitkowski. Za duzo by teraz pisac ale reasumując chodziło o to, ze lakarze czesto dobrze nie przebadaja dziecka i juz po jednej wizycie stwierdzaja rozne choroby - typu asymetria, kręcz szyjny, problemy z chodzeniem, stopkami itp.
A pozniej rodzice biegaja na rehabilitacje, martwia sie. Na koniec okazuje sie, ze dziecko było zupełnie zdrowe i niepotrzebne narazone na stres.
Brawa dla Kubusia- Zdolniachy
Jesli chodzi o ostatnie, to czasami mam podobne wrazenie.
Stary 2010-06-02, 17:10   #4242
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
[Ja czytam, bo musze, ale jakos staram sie nie myslec, nie martwic sie drobnostkami. Skupiam sie na terapii, jaka ma Antonio. Najwazniejsze, ze zalicza po kolei wszystkie kamienie milowe. Ja nawet nie mam punktu odniesienia, bo wczesniak moze wszystko pozniej, a np Nataniel Gizmiatko juz dawno dogonil inne watkowe dzieci, a nawet w niektorych rzeczach przegonil.
Ja tez czasami czytam ale staram sie nie brac tego az tak bardzo do serca. Znam rozne dzieci w wieku zblizonym do Kuby i naprawde kazde z nich jest rozne. Kazde rozwija sie swoim własnym tempem i wszystko jest normą.
Nawet dzisiaj Zawitkowski podawał przykład: "Że jedno dziecko samodzielnie siedzi w wieku 6 miesiecy inne zaczyna maja 10 mc i wszystko jest w jak najlepszym porzadku".

Wczoraj spotkałam znajoma, ktorej juz dawno nie widziałam. Ma coreczke w wieku 16 mc i dopiero jakis miesiac temu mała zaczeła chodzic.
Ortopeda nie widział problemu, powiedział ze przyjdzie i na nia czas.

Cytat:

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-02, 17:10   #4243
gorgulek
Zakorzenienie

Pognieciona ale nie chce mi się prasować

Załącznik 3155667Załącznik 3155668
Stary 2010-06-02, 17:12   #4244
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

piekna
Zuzka bedzie w niej wygladac cudnie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 17:19   #4245
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
troche mnie pocieszylas

moze Cass ma racje ze z czasem bedzie prawidlowo stawiac stopke

Czeko, sama wiesz, ze swojego czasu tez sie bardzo martwiłam stopkami Kuby. Cały czas stawał na palcach, dziwnie je wyginał, podwijał. Lekarka wyraznie powiedziała, ze na poczatku dzieci tak robia ale jak juz zaczna chodzic to wszystko bedzie dobrze. Przecieza nawet miałam skierowanie do ortopedy. (Bo ja z tych bardzo martwiących jestem )
I co - Kubcio teraz śmiga jak mały samochodzik i zapomniał juz co to stanie na palcach. Chyba ze chce byc wyzszy to wtedy sobie pomaga w ten sposob. Wydaje mi sie, ze to samo jest z podwijaniem paluszkow. Kiedys bardzo podwijał, teraz juz sporadycznie.

Takze wg mnie narazie nie powinnas sie martwic.

Cytat:
Brawa dla Kubusia- Zdolniachy
Jesli chodzi o ostatnie, to czasami mam podobne wrazenie.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Śliczna sukieneczka Zuzia bedzie wyglądała jak ksieżniczka

Ja tez musze pomyslec nad jakims ubrankiem na roczek.Chce zeby mały ładnie wyglądał
Wogole to musze pomyslec nad menu, tortem itp. bo niedlugo 20-sty

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-02, 17:19   #4246
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czeko, sama wiesz, ze swojego czasu tez sie bardzo martwiłam stopkami Kuby. Cały czas stawał na palcach, dziwnie je wyginał, podwijał. Lekarka wyraznie powiedziała, ze na poczatku dzieci tak robia ale jak juz zaczna chodzic to wszystko bedzie dobrze. Przecieza nawet miałam skierowanie do ortopedy. (Bo ja z tych bardzo martwiących jestem )
I co - Kubcio teraz śmiga jak mały samochodzik i zapomniał juz co to stanie na palcach. Chyba ze chce byc wyzszy to wtedy sobie pomaga w ten sposob. Wydaje mi sie, ze to samo jest z podwijaniem paluszkow. Kiedys bardzo podwijał, teraz juz sporadycznie.

Takze wg mnie narazie nie powinnas sie martwic.

Wercia staje na palcach jak chce czegos siegnac a tak to stoi na calej stopce, tylko czasem wlasnie te palce podkurcza -podwija
dzieki Cass

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 18:12   #4247
Cassandra 23
Zakorzenienie

Anula, pytałas o rozkład snia naszych maluchów.
Napisze jak to jest u nas.

7-9 - mały sie budzi i je kaszke (przewaznie ryżowa na mleku Nan3 ok. 180 ml)
10-12 (zawsze 3 godziny po kaszce) Kuba ucina pierwsza drzemke. Śpi ok 1-2 h.
4 godziny po kaszce zjada II sniadanko (troche chaotycznie to pisze ale pory posiłkow zaleza od tego kiedy sie obudzi po nocy).
II śn.: kaszka ryzowo-kukurydziana, duzy słoiczek z Bobovity -mleko z owocami, Danio+2 kromki bułki poznańskiej, zmiksowane owoce z kleikiem kukurydzianym (jedno z tego do wyboru).
ok 15-16 obiadek (duzy słoiczek gotowego albo ja gotuje zupke).
18 - deserek (mały słoiczek owocow) + chrupki lub biszkopty, maslane ciasteczka
21 - kaszka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-02, 19:08   #4248
mariolasl
Zakorzenienie

To ja rowniez napisze nasz rozklad dnia, a co

5.30 - mleko
9.00 - sniadanie (jogurt owocowy dla dzieci, kaszka na mleku (czesto ze zmiksowanymi owocami), jajecznica z bulka z maselkiem, czasami sama bulka z maselkiem i z kawalkiem jakiegos mieska itp itd
13.00 - obiad, czesto takze dodatkowo maly deserek
16.00-17.00 deserek
19.00-20.00 kaszka lub mleko

Odkad moje dziecko stoi i chodzi wzdluz czegos to ma zwiekszone zapotrzebowanie na sen . Gdy nikt mu nie przeszkadza, to spi o 9.00 jakies 1-2 godziny i o 15.00 1-2 godziny , czasami nawet dluzej . U niani tyle nie spi, podobnie bylo w PL- nie ma czasu
Stary 2010-06-02, 19:37   #4249
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kurcze tak sie zastanawiam ze Wercia chyba nie zjadlaby bulki i popila jeszcze mlekiem
sprobuje jej zrobic na sniadanko bulke zalana mlekiem z odrobina masla
mama nam kiedys tak robila w dziecinstwie i pyszne to bylo

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 20:07   #4250
Ania0104
Zakorzenienie

Kingusiu
Martynko

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Gorgulku, Zuza ale zdolniacha
U nas now ą umiejetnością jest przykladanie wszystkiego do ucha i mówienie niby halo, ale to w jej wykoaniu tak nie brzmi

A szef...hmmm wcz wieczorem zadzwonił ze kolega ze zmiany mial wypadek na rowerze.Mąż się przejął, a okazało się że zaledwie na kilka dni, wiec pewnie kolano stukł, albo paznokieć złamał Nawet podejrzewam że na złośc zrobił, bo fochy miał, że dodatkowy tydzień mąż ma, a on nie.Jego dziecko jest juz dorosłe.
Z resztą to taki pierwszy kreślacz-tak na niego mówimy.Już w styczniu kreśli dni kiedy chce mieć wolne i juz ma obcykany cały rok kiedy zakreślić, żeby się łączyło z weekendem, dniem ustawowo wolnym od pracy itp
no ale mąż wybierze reszte urlopu, tylko że na raty
co za kolega? pewnie chciał miec dłuuugi weekend

Cytat:
Cześć Dziewczyny

byłam w klubie - brak mi słów normalnie

duuuzo zdrówka dla Zuzi
Cytat:
Wercia staje na palcach jak chce czegos siegnac a tak to stoi na calej stopce, tylko czasem wlasnie te palce podkurcza -podwija
dzieki Cass
Czekoladko, jak byliśmy u neurologa na kontroli to dr mi powiedziała, że dzieci do 3 roku życia mogą miec odruch chwytny w stópkach tak ze nie martw się napewno wszystko jest ok!

......................
nie martw sie, nie martw, a ja sie sama zacyznam martwić
Ostatnio byłam u kolezanki /jej synek ma prawie 7 m-cy/ i Michałek wazy 8.400 g a Bartuś 8.300 g
Dzisiaj moja mama przyszła z wiadomościa, ze moja kolezanka z pracy /jej synek jest młodszy od Bartka 2 dni/ przyszła sie pochwalić Małym i on juz waży 12 kg podobno je wszystko - co mu w ręce wpadnie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:10   #4251
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Czekoladko, jak byliśmy u neurologa na kontroli to dr mi powiedziała, że dzieci do 3 roku życia mogą miec odruch chwytny w stópkach tak ze nie martw się napewno wszystko jest ok!

......................
Ostatnio byłam u kolezanki /jej synek ma prawie 7 m-cy/ i Michałek wazy 8.400 g a Bartuś 8.300 g
Dzisiaj moja mama przyszła z wiadomościa, ze moja kolezanka z pracy /jej synek jest młodszy od Bartka 2 dni/ przyszła sie pochwalić Małym i on juz waży 12 kg podobno je wszystko - co mu w ręce wpadnie
dzieki Aniu-poczulam ulge

ale czym sie martwisz?? Wercia tez wazy podobnie jak Bartus
jedne dzieci sa pulpecikami a inne nie, jesli ma apetyt i nic mu nie dolega to napewno nie powinnas sie przejmowac
ja sie tez martwilam ze Wercia za malo przybiera ale juz mi przeszlo

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 20:14   #4252
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Odkad moje dziecko stoi i chodzi wzdluz czegos to ma zwiekszone zapotrzebowanie na sen . Gdy nikt mu nie przeszkadza, to spi o 9.00 jakies 1-2 godziny i o 15.00 1-2 godziny , czasami nawet dluzej . U niani tyle nie spi, podobnie bylo w PL- nie ma czasu
musi siły zregenerować

Cytat:
kurcze tak sie zastanawiam ze Wercia chyba nie zjadlaby bulki i popila jeszcze mlekiem
mmm tez takie jadłam

Bartosz już śpi tatuś wrócił z delegacji i nie było czasu spać o 16 potem zabrał go do teściów i Bartus zasnął w drodze powrotnej
Jeszcze się nie zdarzyło, zeby się nie obudził wyciagany z fotelika ... rozebrałam mu spodnie, bluzę, czapke a On nic! Spi juz w łóżeczku - oczywiście bez kolacji

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
dzieki Aniu-poczulam ulge

ale czym sie martwisz?? Wercia tez wazy podobnie jak Bartus
jedne dzieci sa pulpecikami a inne nie, jesli ma apetyt i nic mu nie dolega to napewno nie powinnas sie przejmowac
ja sie tez martwilam ze Wercia za malo przybiera ale juz mi przeszlo
bo ja tak czasem mam niby wiem, ze dzieci są różne /a tamte naprawdę jedzą za dwoje / a czasem jak za dużo myśle to się martwie
Ale juz nie będę w końcu ja byłam chudzielec kiedys i małż też

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:20   #4253
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj spotkałam znajoma, ktorej juz dawno nie widziałam. Ma coreczke w wieku 16 mc i dopiero jakis miesiac temu mała zaczeła chodzic.
Ortopeda nie widział problemu, powiedział ze przyjdzie i na nia czas.

racjado18mc ma czas

Cass porzuciłas dietowanie?miałaś być laską na 1sze urodziny syna

Cytat:
ja daje czasem mleko, jak bulki mało zje, czyt. nakarmi psa

Co z nasza Svi?

leżę już w łóżeczku z kubeczkiem pokrzywy i popijam

Laura dziś wyrywała zabawkę z kuzynką i krzyczała bardzo wyraźnie "ja" ale czy to świadomie, nie wiem
Ja czesto do niej mówie, daj ja zrobię, ja tobie pokaże, ja ci dam, albo jak ona coś chcę to mówie "ja" Często mówie "mama" ale "ja"też używam.Jak zaczęła plauszkiem na wszystko i siebie pokazywać to też mówiłam ja, może rozumku nabiera

Nażarłam się szarlotki na ciepło z lodami...Małż ma urodziny
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:50   #4254
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

bo ja tak czasem mam niby wiem, ze dzieci są różne /a tamte naprawdę jedzą za dwoje / a czasem jak za dużo myśle to się martwie
Ale juz nie będę w końcu ja byłam chudzielec kiedys i małż też

to teraz wiesz po kim Bartus trzyma forme

Cytat:

ja daje czasem mleko, jak bulki mało zje, czyt. nakarmi psa

a bulka mala czy duza??

dla malza

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-02, 21:21   #4255
katarzynka00
Zakorzenienie

hmmm dobre pytanie
u mnie tylko 1rozmiar bułki można kupić.Wrocławska zdaje się.
Skorki nie je, tylko środek jej wydłubuje.Jak ładnie cały zje to mleka jej nie daje.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:34   #4256
gorgulek
Zakorzenienie

Ale się rozpisałyście

Myślałam, że godz będę nadrabiała a tu ledwo zasiadłam i już nie ma co czytać

Idę coś obejrzeć

Też zastanawiam się co ze Svi . Natknęłam się na któryś z wątków butowych i tam Ćwirka przekazywała info za prośbą Svi...
Stary 2010-06-02, 21:44   #4257
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Śliczna jest
Cytat:
a córka moich znajomych ma rok i wazy 8 kkg
i tez je wszystkiego, ostatnio widziałam jak jadła kiełbase z grilla i paluszki
Cytat:
ja chce, ja chce!!!!!!!
nawet nie wiesz jak uwielbiam szarlotke na ciepło z lodami

aha, gorgulku, rurki czarne
Stary 2010-06-02, 21:47   #4258
Karolinak82
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszego dla Naszych Bąbelków kochanych Martynki i Kingusi zdrówka, szczęścia i uśmiechu

Cytat:
duzo zdrowka dla kochanej Zuzki

Cytat:
a co to Zuzince dokucza?

przesyłam buziaki, zajrzę do klubu wieczorkiem

Cytat:
Zdrówka dla Małej

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Zdróweczka dla Zuzi a Tobie dużo siły

Cytat:

Cytat:
Karo, przytulam Zuzinke mocno
Czyzby przeziebienie?

Cytat:
[
Biedna Zuzka
Usciski dla was

Witaj po wakacjach

Cytat:
byłam w klubie - brak mi słów normalnie

duuuzo zdrówka dla Zuzi

Dziękuję Wam kochane za życzonka dla Zu...niestety od czwartku na antybiotyku jedziemy...najpierw Zinnat,a od poniedziałku Sumamed...w zasadzie to "chyba" tylko przeziębienie, ale charczy strasznie, jakiś wirus się przyplątał, Pani doktor w pon stwierdziła że zaflegmowana jest strasznie i nie chcemy że znowu na oskrzela poszło...noce w ogóle nie przespane, co godzine pobudka z wielkim płaczem...(myślę że to może być też na drugiego zęba)....dlatego do końca tygodnia siedze z Zu w domu...plus jest taki że mamy dla siebie ty.........le czasu

Cytat:

Śliczna

A i ja też dodałam kilka zdjęć mojego Bąbla do albumu Zapraszamy...

P.S. idę nadrabiać

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-06-02 o 21:50
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:47   #4259
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Miramej,

pewnie przeżycia w ciągu dnia nie pozwalają Kubie spać spokojnie

pewnie cieszysz się z naszego małego sukcesu (chyba już mogę to tak nazwać ), bo to oznacza, ze nawet przypadki beznadziejne mogą trafić na jakieś rozwiązanie

za Twojego Kubę i Ciebie też oczywiście będziemy trzymać kciuki - dacie radę
Może tak jest, że mam aż takiego wrażliwca, chciałabym, żeby to był "tylko" taki powód.

No wiesz , cieszę się, bo pamiętam jakie trudne chwile przechodziliście, a Tomuś to też trochę "mój" jest, bo wątkowy

Dziękuję

Cytat:
to pewnie też te wezmę.
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, a jeśli nie, to nie będziesz na mnie zła

Cytat:
Bartus dostał basen nadmuchowany, motor Policyjny, czapeczkę, dres ... a od nas dostanie buciki i troszkę ciuszków ... zabawek mu narazie nie kupuje, bo ma tyle, ze
(...)
Miramej nie martw się! ... Bartosz też nie umie za wiele ... raczkuje, wstaje przy meblach, zaczyna sie przy nich przemieszczać, robi papa i pokazuje jak bije zegar. Mówi swoje dzzzie, bdzie, i takie tam. Sylabami NIC! czsem mu sie tylko wyrwie ba, ma
Bartuś też fajne prezenty dostał

Dzięki Aniu za pocieszenie, zawsze to trochę raźniej

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Tymek w 90% przypadków też budzi się z płaczem. Ale nie uważam, by coś Mu dolegało, bo za chwilkę, jak to Magi napisała - jak oprzytomnieje, to się już uśmiecha i bawi. Chyba taki typ
Czuję się pocieszona , wiem, głupie, ale naprawdę mi trochę lżej, że inne dziecko też ma podobnie , przepraszam

Cytat:
Ja wiem, że ciężko bo czasem jak czytam to też porównuje i zastanawiam się dlaczego Zuzka czegoś tam nie potrafi. Ale wiem, że nauczy się, ma na to czas
(...)
Zuzka też ma płytki i często nic nie robię jak śpi tylko siedzę
Za to wieczorem jak zaśnie to mogę hałasować bardzo i nic Ja nie rusza.
No tak, ale Ty gorgulku jesteś jednak w innej sytuacji, bo Zuzia dużo umie

Kubuś też wieczorem mocno śpi . I też zwykle nie robię nic w trakcie Jego drzemek, żeby Go nie obudzić.

Cytat:
Pochwalę tak po cichutku Zuzkę...
Nauczyła się nowych słów, mówi: kto to, da mi i mówi pies czasem bies (zamiast psa )
moja Synowa

Cytat:
To prawda, niektóre nasze wizażowe dzieciaczki naprawdę wiele potrafią Nasze szkraby też się nauczą, wiem to

Nic nie robisz źle! Bo zaraz

Też tak myślę, biorąc pod uwagę jak wychodziły poprzednie ząbki. Teraz mamy ok. 1,5 tygodnia ciężkich nocek

Kubuś będzie szczęśliwy To dziadkowie zakochani w małym Krasnoludku.

Oj tak, Ci Dziadkowie bardzo Go kochają

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:47   #4260
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Nie no, tak nie mysle. Byc moze tak po prostu ma Marne pocieszenie ale napewno z tego wyrosnie

Cos w tym jest, obylo sie przynajmniej bez wielkiego dramatu i placzu
(...)
Moja boi sie jak nagle cos krzykne a najczesciej jak cos mi kipi, upadnie to krzycze "o jezuuu". od razu robi podkowke
Nie takie marne, pytanie tylko kiedy wyrośnie?

No właśnie

Kubuś tak samo

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej w takim razie pocieszam Cię ja osobiście-Zosia na pewno nie jest zawsze pogodnym i uśmiechniętym dzieckiem-często jest naburmuszona i jęcząca Także głowa do góry

Gratuluję samodzielnego siadania Zosi

Cytat:
i znów napisze, ze Bartuś tez tak czasem robi. Śpi ze mną ale po przebudzeniu płacze muszę go porządnie zagadywać, żeby sie uśmiechnął

dokładnie! Ja juz nawet nie czytam co dziecko w wieku Bartusia powinno umiec i robić
Ciekawe czemu tak jest?

Ja też nie czytam nigdzie, tyle co u nas na wątku i to mi wystarczy

Cytat:
Gorgulku, Zuza ale zdolniacha
U nas now ą umiejetnością jest przykladanie wszystkiego do ucha i mówienie niby halo, ale to w jej wykoaniu tak nie brzmi

A szef...hmmm wcz wieczorem zadzwonił ze kolega ze zmiany mial wypadek na rowerze.Mąż się przejął, a okazało się że zaledwie na kilka dni, wiec pewnie kolano stukł, albo paznokieć złamał Nawet podejrzewam że na złośc zrobił, bo fochy miał, że dodatkowy tydzień mąż ma, a on nie.Jego dziecko jest juz dorosłe.
Z resztą to taki pierwszy kreślacz-tak na niego mówimy.Już w styczniu kreśli dni kiedy chce mieć wolne i juz ma obcykany cały rok kiedy zakreślić, żeby się łączyło z weekendem, dniem ustawowo wolnym od pracy itp
no ale mąż wybierze reszte urlopu, tylko że na raty
dla Laurki

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Kinga zwiedza zawzięcie całe mieszkanie, a ja za nią - najczęściej na kolanach. Nadal ma tylko dwa ząbki a następne się jeszcze nie zapowiadają. W wolnej chwili wrzucę jej aktualne zdjęcia do albumu.
Pewnie wszystkie to znamy Kuba jeszcze zaczepia, żeby Go gonić, więc On ucieka na czworaka, a ja za Nim

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości