|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
Już lecę. Zapomniałam napisać, że też dodałam zdjęcia jakiś czas temu ![]() Maciejka w ogóle dzisiaj nie spał. Zęby Wymacałam - prawa górna 4., dziąsło całe opuchnięte.
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
czeko, ale ty masz ślicznego buziaka i Wercia tez cudna marica ![]() gorgulku dla Zuzkizdolna bestia a to obiecane fotki rureczek + gratisowy zakup
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
czeko, a to fotki sukieneczki dla Werci
ta zielona bombka to jest własnie ta z 5 10 15 a przy okazji prezenty od cioci z USA
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zakupki fajne. Jaki kolor tych rurek bo mi chyba monitor przekłamuje ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Zuzki ubranka super Może ja swojej kupię taką bombkę? ![]() Na roczek na imprezkę sukienkę mamy - dostałyśmy w sumie używaną ale tylko raz była nałożona
|
||
|
|
|
#4235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byloby wspaniale ![]() Cytat:
Dziekuje w imieniu Antosia ![]() Cytat:
![]() Musze sie zgodzic, ja rowniez daje jedna, gora dwie- trzy zabawki na raz, a za jakis czas zmieniam na inne jak widze, ze sie znudzil.
|
|
#4236 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i nigdzie nie poszlismy
Deszcz sie rozpadał i grzmi. Kuba zasnał. Ogarnełam mieszkanie, jeszcze musze zmyc po obiedzie ale nie chce teraz stukac talerzami bo mały sie obudzi ![]() Cytat:
Sąsiad ma kucyka, i czesto do niego chodzimy. I mowie do Kuby, ze idziemy do konia a on od razy iiiaa - tak smiesznie to wymawia. ![]() Czasami powie jak robi piesek. Ucho tez do tel. przystawia. A jak mowie, ze powiem mu cos na uszko to łapie sie za ucho ![]() Coraz bardziej zaczyna kumac. I ostatnimi czasy uwielbia książeczki. Ma 4 z takimi tekturowymi kartkami i przynosi mi je, siada na dywanie i trzeba mu opowiadac co jest w ksiażeczce na kazdej stronie ![]() Czasami mam juz dosc tych opowiesci ![]() Cytat:
Jeszcze mi sie przypomniało - Dzisiaj w DDTvn poruszali ciekawy problem - odnosnie stawiania złych diagnoz przez lekarzy. Wypowiadała sie neurolog dzieciecy i Zawitkowski. Za duzo by teraz pisac ale reasumując chodziło o to, ze lakarze czesto dobrze nie przebadaja dziecka i juz po jednej wizycie stwierdzaja rozne choroby - typu asymetria, kręcz szyjny, problemy z chodzeniem, stopkami itp. A pozniej rodzice biegaja na rehabilitacje, martwia sie. Na koniec okazuje sie, ze dziecko było zupełnie zdrowe i niepotrzebne narazone na stres. Cytat:
Czyzby przeziebienie? Lece oglądac Super te rurki. Tez bym takie chciała tylko na moja szeroka
|
|
|
#4237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na fotki wlasnie wiecej razy juz tak podkurczala te palce Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Usciski dla was
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli bardzo Ciebie to niepokoi to może niech Ją lekarz obejrzy? Zaraz zrobię fotkę
|
||
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala wreszcie zasnela po walkach placzu i marudzenia
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
troche mnie pocieszylas Cytat:
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o ostatnie, to czasami mam podobne wrazenie.
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet dzisiaj Zawitkowski podawał przykład: "Że jedno dziecko samodzielnie siedzi w wieku 6 miesiecy inne zaczyna maja 10 mc i wszystko jest w jak najlepszym porzadku". Wczoraj spotkałam znajoma, ktorej juz dawno nie widziałam. Ma coreczke w wieku 16 mc i dopiero jakis miesiac temu mała zaczeła chodzic. Ortopeda nie widział problemu, powiedział ze przyjdzie i na nia czas.
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Pognieciona ale nie chce mi się prasować
![]() Załącznik 3155667Załącznik 3155668 |
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzka bedzie w niej wygladac cudnie
|
|
#4245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)I co - Kubcio teraz śmiga jak mały samochodzik i zapomniał juz co to stanie na palcach. Chyba ze chce byc wyzszy to wtedy sobie pomaga w ten sposob. Wydaje mi sie, ze to samo jest z podwijaniem paluszkow. Kiedys bardzo podwijał, teraz juz sporadycznie. Takze wg mnie narazie nie powinnas sie martwic. Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Śliczna sukieneczka Ja tez musze pomyslec nad jakims ubrankiem na roczek.Chce zeby mały ładnie wyglądał ![]() Wogole to musze pomyslec nad menu, tortem itp. bo niedlugo 20-sty
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki Cass
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, pytałas o rozkład snia naszych maluchów.
Napisze jak to jest u nas. 7-9 - mały sie budzi i je kaszke (przewaznie ryżowa na mleku Nan3 ok. 180 ml) 10-12 (zawsze 3 godziny po kaszce) Kuba ucina pierwsza drzemke. Śpi ok 1-2 h. 4 godziny po kaszce zjada II sniadanko (troche chaotycznie to pisze ale pory posiłkow zaleza od tego kiedy sie obudzi po nocy). II śn.: kaszka ryzowo-kukurydziana, duzy słoiczek z Bobovity -mleko z owocami, Danio+2 kromki bułki poznańskiej, zmiksowane owoce z kleikiem kukurydzianym (jedno z tego do wyboru). ok 15-16 obiadek (duzy słoiczek gotowego albo ja gotuje zupke). 18 - deserek (mały słoiczek owocow) + chrupki lub biszkopty, maslane ciasteczka 21 - kaszka
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
To ja rowniez napisze nasz rozklad dnia, a co
![]() 5.30 - mleko 9.00 - sniadanie (jogurt owocowy dla dzieci, kaszka na mleku (czesto ze zmiksowanymi owocami), jajecznica z bulka z maselkiem, czasami sama bulka z maselkiem i z kawalkiem jakiegos mieska itp itd 13.00 - obiad, czesto takze dodatkowo maly deserek 16.00-17.00 deserek 19.00-20.00 kaszka lub mleko Odkad moje dziecko stoi i chodzi wzdluz czegos to ma zwiekszone zapotrzebowanie na sen . Gdy nikt mu nie przeszkadza, to spi o 9.00 jakies 1-2 godziny i o 15.00 1-2 godziny , czasami nawet dluzej . U niani tyle nie spi, podobnie bylo w PL- nie ma czasu
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tak sie zastanawiam ze Wercia chyba nie zjadlaby bulki i popila jeszcze mlekiem
![]() sprobuje jej zrobic na sniadanko bulke zalana mlekiem z odrobina masla mama nam kiedys tak robila w dziecinstwie i pyszne to bylo
|
#4250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kingusiu
Martynko Cytat:
pewnie chciał miec dłuuugi weekend ![]() Cytat:
duuuzo zdrówka dla Zuzi Cytat:
napewno wszystko jest ok! ...................... nie martw sie, nie martw, a ja sie sama zacyznam martwić Ostatnio byłam u kolezanki /jej synek ma prawie 7 m-cy/ i Michałek wazy 8.400 g a Bartuś 8.300 g ![]() Dzisiaj moja mama przyszła z wiadomościa, ze moja kolezanka z pracy /jej synek jest młodszy od Bartka 2 dni/ przyszła sie pochwalić Małym i on juz waży 12 kg podobno je wszystko - co mu w ręce wpadnie
|
|||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czym sie martwisz?? Wercia tez wazy podobnie jak Bartus jedne dzieci sa pulpecikami a inne nie, jesli ma apetyt i nic mu nie dolega to napewno nie powinnas sie przejmowac ja sie tez martwilam ze Wercia za malo przybiera ale juz mi przeszlo
|
|
#4252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi siły zregenerować ![]() Cytat:
Bartosz już śpi tatuś wrócił z delegacji i nie było czasu spać o 16 potem zabrał go do teściów i Bartus zasnął w drodze powrotnej ![]() Jeszcze się nie zdarzyło, zeby się nie obudził wyciagany z fotelika ... rozebrałam mu spodnie, bluzę, czapke a On nic! Spi juz w łóżeczku - oczywiście bez kolacji ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
niby wiem, ze dzieci są różne /a tamte naprawdę jedzą za dwoje / a czasem jak za dużo myśle to się martwie ![]() Ale juz nie będę w końcu ja byłam chudzielec kiedys i małż też |
|||
|
|
|
#4253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do18mc ma czasCass porzuciłas dietowanie?miałaś być laską na 1sze urodziny syna ![]() Cytat:
![]() Co z nasza Svi? leżę już w łóżeczku z kubeczkiem pokrzywy i popijam ![]() Laura dziś wyrywała zabawkę z kuzynką i krzyczała bardzo wyraźnie "ja" ale czy to świadomie, nie wiem ![]() Ja czesto do niej mówie, daj ja zrobię, ja tobie pokaże, ja ci dam, albo jak ona coś chcę to mówie "ja" Często mówie "mama" ale "ja"też używam.Jak zaczęła plauszkiem na wszystko i siebie pokazywać to też mówiłam ja, może rozumku nabiera ![]() Nażarłam się szarlotki na ciepło z lodami...Małż ma urodziny
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to teraz wiesz po kim Bartus trzyma forme ![]() Cytat:
dla malza
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm dobre pytanie
u mnie tylko 1rozmiar bułki można kupić.Wrocławska zdaje się. Skorki nie je, tylko środek jej wydłubuje.Jak ładnie cały zje to mleka jej nie daje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście
![]() Myślałam, że godz będę nadrabiała a tu ledwo zasiadłam i już nie ma co czytać ![]() Idę coś obejrzeć ![]() Też zastanawiam się co ze Svi . Natknęłam się na któryś z wątków butowych i tam Ćwirka przekazywała info za prośbą Svi...
|
|
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna jest
Cytat:
i tez je wszystkiego, ostatnio widziałam jak jadła kiełbase z grilla i paluszki ![]() ja chce, ja chce!!!!!!! ![]() nawet nie wiesz jak uwielbiam szarlotke na ciepło z lodami aha, gorgulku, rurki czarne
|
|
#4258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj po wakacjach ![]() Dziękuję Wam kochane za życzonka dla Zu...niestety od czwartku na antybiotyku jedziemy...najpierw Zinnat,a od poniedziałku Sumamed...w zasadzie to "chyba" tylko przeziębienie, ale charczy strasznie, jakiś wirus się przyplątał, Pani doktor w pon stwierdziła że zaflegmowana jest strasznie i nie chcemy że znowu na oskrzela poszło...noce w ogóle nie przespane, co godzine pobudka z wielkim płaczem...(myślę że to może być też na drugiego zęba)....dlatego do końca tygodnia siedze z Zu w domu...plus jest taki że mamy dla siebie ty.........le czasu![]() Cytat:
![]() A i ja też dodałam kilka zdjęć mojego Bąbla do albumu Zapraszamy...![]() P.S. idę nadrabiać
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-06-02 o 21:50 |
||
|
|
|
#4259 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz , cieszę się, bo pamiętam jakie trudne chwile przechodziliście, a Tomuś to też trochę "mój" jest, bo wątkowy ![]() Dziękuję Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, a jeśli nie, to nie będziesz na mnie zła ![]() Cytat:
Dzięki Aniu za pocieszenie, zawsze to trochę raźniej ![]() Cytat:
, wiem, głupie, ale naprawdę mi trochę lżej, że inne dziecko też ma podobnie , przepraszam ![]() Cytat:
Kubuś też wieczorem mocno śpi Cytat:
moja Synowa ![]() Cytat:
![]() Oj tak, Ci Dziadkowie bardzo Go kochają
|
|
|
#4260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ![]() Kubuś tak samo Cytat:
Gratuluję samodzielnego siadania Zosi Cytat:
![]() Ja też nie czytam nigdzie, tyle co u nas na wątku i to mi wystarczy ![]() Cytat:
dla LaurkiCytat:
Kuba jeszcze zaczepia, żeby Go gonić, więc On ucieka na czworaka, a ja za Nim
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Muszę lecieć po zakupy, a Zuzka chora
ale jak wrócę to się odezwę...napisałam w klubie....bo już mi brakuje sił...

Wymacałam - prawa górna 4., dziąsło całe opuchnięte.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

, domyślam się, że to ucięte to coś o zapachu 
dla Zuzki

Może ja swojej kupię taką bombkę?
ale bajeczne życzenia urodzinowe

pewnie chciał miec dłuuugi weekend
tatuś wrócił z delegacji i nie było czasu spać o 16 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)