|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
ja na rekrutację wydam 340zł
2x germanistyka, 2x lingwistyka stosowana. nadal się zastanawiam czy składać na germanistykę, ale jak się nie dostanę na lingwistykę to kicha będzie a zaraz idę do lekarza, bo chyba w pracy się zaraziłam czymś, od piątku gardło mnie boli i ogółem kiepsko nabrałam się już aspiryn, rutinoscorbinów i nic nie pomaga, a muszę być zdrowa do pracy |
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
łaaa dzięki wam, zrobiłam zrobiłam to
dzięki temu moja aukcja będzie atrakcyjniejsza tylko ciekawe ile mi z tym zejdzie.
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W nocy to zrobię. A ja na allegro jeszcze nic nie wystawiłam, jak zwykle się obijam z tym. ____ Nie mnie tu, bo żyję sobie w innym świecie. Książki, książki, książki. Wypożyczyłam sobie dzisiaj Stanisława Lema, ukochanego Stephena Kinga i 2 książki Tokarczuk. Kurcze, ale ten Lem poglądy miał . No ale ciekawie pisze, taki mistrz idealnego dobierania słów. Na poczekaniu mam jeszcze Doktora Żywago Pasternaka. Chciałam powiedzieć, że tęskni mi się za wami cały czas. No i Martyna, trzymam kciuki za twoją pracę.
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i za moją możesz potrzymać, o 19:00 mam rozmowę ale wiele sobie po niej nie obiecuję.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A polecasz jakieś tytuły ? Bo ja dopiero zaczynam poznawać jej twórczość. "Prawiek i inne czasy" i "Anna In" czytałam ![]() Ok, będą kciuki.
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kończę 'ostatnie historie' - polecam, choć smutna książka.Jasne, 'Bieguni'! ![]() edit: podobno E.E też jest fajne, ale nie czytałam jeszcze. ![]() a nie, jednak 'grę na wielu bębenkach' teraz mam w domu, a nie 'dom dzienny, dom nocny', sprawdziłam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-06-02 o 17:40 |
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj pisałam, że E.E. czytałam. hm, dziwna ta ksiązka ![]() ale może dlatego, że czytałam ją w 1 LO, moglam jej nie zrozumieć ![]() [omawialiśmy ją w szkole - i ja tam nie widziałam nic o dojrzewaniu, a niby o tym ona jest między innymi ]ale teraz chce podejść do jej książek jeszcze raz ale leje a tak duszno jest
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie będzie trudno, bo do tej pory napisała 13 książek. Chciałam pożyczyć tę najnowszą 'Prowadź swój pług przez kości umarłych' , ale nie mieli w bibliotece. Doczytałam, że 'Szafę' też warto przeczytać, bo na niej można najłatwiej sprawdzić czy styl pisania Tokarczuk nam odpowiada. W ogóle mam chrapkę na biografię Kapuścińskiego, ale wszystkie książki wypożyczone mieli.
|
|
#789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze na książki Masłowskiej poluję, bo jej felietony są genialne. A Justyna coś mówiła, że ostatnio wypożyczyła coś o zmarłych, ale to chyba była właśnie Anna In w grobowcach świata. W takim razie muszę poszukać tej Szafy w swojej biblio. Ale rzeczywiście, jej styl czasami bywa ciężki. Mówisz o tej Domosławskiego, o którą była taka afera? ![]() Cytat:
Podejdź, warto wg mnie. ![]() Dobra, lecę na tą rozmowę, trzymajcie kciuki.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki mocno zaciśnięte. ![]() Jejku, w pierwszej klasie książki czytałam cały czas, praktycznie codziennie chociaż pare stron przed snem urywałam. A teraz, ta matura, nauka kompletnie mnie odcięła od tego. Już zapomniałam jak to fajnie czytać książki. ![]() ______ Żbiki, pamiętacie jak rozmawiałyśmy o tej kobiecie, co ją żywcem chcieli pochować ? Dzisiaj na Onecie przeczytałam, że 3000 zł odszkodowania dostała. A ta lekarka, która popełniła błąd też musiała jakoś tyle zapłacić za rozprawę w sądzie. Wolę nie myśleć ile osób mogło zostać pochowanym przez taki błąd.
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ostatnio w 21 wieku czytałam, że bardzo dużo ludzi jest chowanych, mimo, że wcale nie umarło a to przez błędnie wystawione akty zgonu ![]() zastanawiam się, czy na ratownictwo medyczne do rekrutacji mogłabym dać zaświadczenie o kursie pierwszej pomocy z prawa jazdy czy w ogóle daliby mi taki "dyplom" ![]() nie mogę w necie nic znaleźć
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Już zrezygnowałam.
Cytat:
![]() Chyba nie, trzeba ukończyć kurs pierwszej pomocy taki osobny, jak np. z harcerstwa czy pck się idzie. To ze 100 zł kosztuje. |
|
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie usłyszałam na tvn24, że przez Warszawę nawałnica przeszła.
I widzę, że do nas się coś zbliża, bo zaczyna grzmieć. Cytat:
Nie wiem jak to jest. Na pewno trzeba umieć pływać. To wiem. Kiedyś myślałam o ratownictwie. A, rzeczywiście.
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej nie, bo na prawku to jest kilka godzin a sam kurs (przynajmniej jak ja robiłam) trwał z 2 miesiące z częstotliwością zajęć raz w tygodniu i kończył się testem. |
|
|
|
|
#795 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może bym w końcu poszła Cytat:
Cytat:
edit: w pck trwa 16h, dwa dni. 200 zł
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-06-02 o 18:55 |
|||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19745957]czasem takie kursy są darmowe. przynajmniej u mnie.
Martyna trzymam kciuki i ciekawe jak poszło drugiej Martynie [/QUOTE]Czasem tak, ja miałam parę lat temu okazją, ale nie skorzystałam. *____* |
|
|
|
#798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie. Na Woodstock bym pojechała najchętniej.
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w tym roku jak na razie: - Opener (1-4 lipca) - Jarocin (?)(16-18 lipca) - Wood (30 lipca - 1 sierpnia) - OFF (5 - 8 sierpnia) - Rozsypaniec (?)(12 - 15 sierpnia) - Orange 28 sierpnia i jestem bankrutem ![]() wpadło mi co wielkiego do pokoju, jakiś bąk tłusty i buczy przy oknie. <3 Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2010-06-02 o 19:21 |
|
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień.
Martyna I., daj znać jak rozmowa. Cytat:
Cytat:
![]() Czytałam gdzieś, że bardzo dużo takich przypadków jest, że ludzie 'ożywają' w trumnie. ![]() Udowodnili to w bardzo prosty sposób. Postanowili otworzyć kilkadziesiąt trumien i okazało się, że na dużej części są ślady drapania, a za paznokciami pochowanych osób były części tej trumny. Straszne to jest.
|
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pees: kocham Cassie |
||
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tyle cytowania. Marta jaka to była ta zupa brokułowa? Bo chciałam spróbować, ale nie pamiętam.
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja teeeż <3 Cytat:
Czyli to dosyć częsta rzecz, nie jakieś pojedyncze przypadki. W poniedziałek szperałam u babci na strychu i przywiozłam pudło zdjęć, będę układać do albumu, ale niektóre stare i nikt nie wie kto na nich jest. Jakieś pocztówki, z Kętrzyna nawet, ale czysta, więc ktoś sobie raczej przywiózł. I taśmy magnetofonowe taty, czyli wiem czego słuchał
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak byłam mała i ktoś mi o tym powiedział, to sie rozpłakałam i bałam się wejść pod kołdre bo kojarzylo mi sie to z trumna |
|
|
|
|
#805 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze przejrzyj koncerty na wrzesień. Ja jestem bankrutem już teraz, także... I nie wiem jak zarobić na wyjazd. \AC/DC ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też zawsze coś fajnego wygrzebię u dziadka. Ostatnio pozwolił mi zabrać stary gramofon i Beatlesów na płycie winylowej. Aaaa, no i nie ma siary na taśmach ? ![]() __________ Burza u mnie była. Cała ulica zalana. ![]() Czekam na ycd. W końcu dzisiaj finał.
I'd like to talk But you know i hate All ordinary words Edytowane przez Weronika112 Czas edycji: 2010-06-02 o 21:09 |
|||
|
|
|
#806 |
|
Konto usunięte
|
a Cassie też kocham <3
.a z tymi trumnami to straszne. brrr. kurde :<. nie mogę oglądać ycd bo są u nas goście i du.pa. dlatego nie wchodzę dziś na wątek , ani jutro . bo najpierw będę musiała obejrzeć .to pa ;* |
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Wiedniu grają, to z tych najbliżej nas. Nie ma, tzn, jest Kombi, to jak dla mnie siara, a reszta to AC/DC, Pink Floyd, KISS, Iron Maiden, TSA, YDA, Oddział Zamknięty, UFO, Śmierć Kliniczna i takie tam
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Trzeba stworzyć swój wymarzony line-up na Openera 2011. Właśnie przed chwilą znalazłam tę stronę, przeslę ci na pw. Może wygramy. ![]() Ja nie mam kasy na polskie rejony, a Wiedeń to już w ogóle. Dobre zespoły.
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
matko, znowu tak wstrętnie ubrali Rusin
![]() wygląd jakby bluzki nie biała, w ogóle taka 'ulizana' cała, ble.. a w DDTVN zwykle chyba normalnie wygląda, nie?
|
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, chociaż i tak zawsze o wiele ładniej Mołek wygląda.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

2x germanistyka, 2x lingwistyka stosowana. nadal się zastanawiam czy składać na germanistykę, ale jak się nie dostanę na lingwistykę to kicha będzie
nabrałam się już aspiryn, rutinoscorbinów i nic nie pomaga, a muszę być zdrowa do pracy 
dzięki temu moja aukcja będzie atrakcyjniejsza 
. No ale ciekawie pisze, taki mistrz idealnego dobierania słów.
ale wiele sobie po niej nie obiecuję.

]
a tak duszno jest

czy w ogóle daliby mi taki "dyplom" 

bo są u nas goście i du.pa. dlatego nie wchodzę dziś na wątek , ani jutro