|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
tak :P nic nie powiedzial :P jak mnie zobaczyl to sie smiac zaczol :P
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-06-02 o 18:25 |
|
|
|
#2283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy Wy też tak macie, że odkąd założyłyście aparat to częściej zdarzają Wam się przeziębienia i bóle gardła?
Może to jakiś zbieg okoliczności, ale odkąd mam aparat to ciągle coś się do mnie przyplątuje...
|
|
|
|
#2285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tak nie mam... może to dlatego że teraz więcej bakterii Ci się gnieździ a to szkodzi gardłu... kiedyś czytałam że nawet po grypie powinno się wymieniać szczoteczkę do zębów bo są na niej bakterie i jak już wyzdrowiejesz i myjesz sobie nią zęby to te bakterie mogą sprawić że znowu się rozchorujesz... więc może i z aparatem tak jest...
|
|
#2286 |
|
Rozeznanie
|
na mnie nikt nie krzyczy
za pyskata jestem :P i zbyt wredna jak mi ktos podpadnie ucze sie wlasnie bycia miła juz 2 tygodnie nie uslyszalam ze jestem wredota i usmiecham sie do wszystkich nie mozna cale zycie byc takim :P bo sie szybciej zestarzeje :P a jak juz prostuje zeby to poprostu musze sie usmiechac :d zeby caly swiat widzial jaki mam piekny usmiech
|
#2287 |
|
Przyczajenie
|
Kobitki, produkujecie posty z prędkością światła - pojechałam na konferencję, wracam i ledwo nadążam nad czytaniem Waszych postów.
Lilllith, gratuluję aparatu, oglądam wszystkie zdjęcia które wrzucasz i założę się, że za miesiąc już będziemy rozmawiać o tym, że Twój kieł jest co raz nieżej! Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno! yourenglish, nawet nie wiesz jak bardzo, bardzo zazdroszczę Ci tych kolorowych wyciagów. Ja mam aparat bezligaturowy, a w dodatku wyciagi mam paskudnie brudno-żółte, z jakimś paskudnym kondorem na opakowaniu z wredną miną. Mimo że w ogóle mnie nic od nich nie boli, to już mi sie znudziło ich wkładanie po każdym posiłku!!! 1000days, widzę że rzucanie palenia co raz lepiej! Kibicuję! Temperance30, ja nie mam przeziębień i bóli gardła od aparatu, ale za to takie zapalenia jamy ustnej, bo czasem język obetrę sobie w jednym miejscu, to od razu w drugim i potem mi się takie afty robią. Na szczęście przechodzą dość szybko po jakiś specyfikach.
Life is tough! ![]() niedoczyność tarczycy 23.07 IUI - nieudane 19.08 IUI - nieudane 18.08 IUI - nieudane Edytowane przez Merry1984 Czas edycji: 2010-06-02 o 21:41 |
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzisiaj u szcezkowego i powiedzial ze bez zadnych przeszkod (tzn tylko do kontroli do niego co pol roku mam chodzic) moge miec zalozony aparat
W poniedzialek mam wizyte u orto po skierowanie na wyrywanie czworek i bede sie umawiac na zakladanie
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie, czy mogłabym Wam pokazać zdjęcie moich TRAGICZNIE krzywych zębów i zadać pytanie związane z tematem "takie zęby a aparat"?
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
już wstawiam, są w tragicznym stanie nie tylko krzywością ale i czystością i kolorem, mam pełno przebarwień i dużo problemów z nimi
ale już do rzeczy czy nie jest tak że przy tym poziomie krzywości to nie będzie 50 razy bardziej bolało niż takie tylko troszeczkę pokrzywione zęby? bo ja sobie nie dość że nie wyobrażam kształtu tego aparatu przez te umiejscowienie zębów to bardzo się boję, że przez tą różnicę drogi jaką muszą przebyć to będzie koszmarny ból... zawsze boli, wiem, ale jak myślicie jak by było w moim przypadku...?przy okazji, jak poszłłam do ortodontki to pokazywała innym ortodontkom i dentystkom moje zęby ze zdziwienia, było mi wstyd
|
|
|
|
#2293 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i oby ta moja asymetria zaczela sie przesowac w prawidlowa strone Cytat:
to super a wiesz juz kiedy aparat bedziesz miała zakładany? tak orientacyjnie ? Cytat:
i to juz :P a zobaczysz ze szybciutko beda piekne wogole odkad zalozylam ten aparat to wszedzie widze u siebie poczatki prochnicy.. tu jakas biala plamka tam jakas brazowa kropka :P ocipieje zanim go zdejme bo wszedzie widze cos nie tak :P a zeby sie nic nie ruszaja :P skubane bola a nic nie migruja :P wogole nie wiem czemu mnie jedna 6 boli w piersciue.. a jak to prochnica ? i dlatego boli? bo po 2 stronie juz nie boli ... boze.. coz za pesymizm...
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-06-02 o 22:55 |
|||
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak każdą z nas. Co do kształtu aparatu to możliwe, że orto nie będzie Ci łapać drutem od razu wszystkich zębów. Masz za wąską szczękę? Orto mówiła coś na temat rozszerzania? I czy masz jakąś wadę zgryzu? Bo z 'rozdziawionej paszczy' ciężko mi wywróżyć Wybaczcie, że nie odpiszę każdej z Was ale chwilowo jeszcze się nie nadaję Jutro nadrobię wszystko! |
|
|
|
|
#2296 | |
|
Rozeznanie
|
no i zalezy ile jeszcze masz lat
ja sie np dowiedzialam ze jak sie zakłada aparaty stale dzieciom w wieku 13 czy 14 lat to nie usowa sie im zabkow tylko poszerza szczeke bo one nadal rosna jeszcze i nie jest to konieczne czytałam o tym artykul jakis w bibliotece ostatnio tylko to pewnie nie prtzesz wszystkich jest praktykowane tym bardziej zeniektorzy orto nie zakladaja w takim wieku aparatow stalych jeszcze :P jesli jestes sporo starsza i wliczasz sie do kaloszów to obawiam sie ze pod mlotek pojda zabki ale nie boj sie ich rwac lepiej mniej a zdrowe zadbane i proste niz wiecej ktore szybciej sie psuja i sa paskudne mnie przekonaly do tego wizazanki :P---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
to moj pierwszy bol z nimi zwizany
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
he? nie zrozumialam tej 2 czesci wypowiedzi :P
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o Jezusie... rzeczywiście tragiczne (bez urazy) ale jak Ci się wyprostują to będziesz mieć piękne ... a mogę zapytać ile masz lat? czemu wcześniej nic nie zrobiłaś z tym? nie chciałaś czy chodziło o pieniądze?a mnie jeszcze ciekawi jak Ty gryzłaś... bo chyba łatwo nie było ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
a moje koleżanki mówią że nie wiedzą jakie miałam zęby rok temu bo wtedy się nie uśmiechałam(z otwartą buzią) ani nie pokazywałam zębów
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-06-02 o 23:40 |
|||
|
|
|
#2302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co do tych nici .. jak wy czyscicie przestrzenie miedzy zabkami tam gdzie sa pierscienie?... ni jak nie moge tam nici wcisnac bo sie przecina o pierscien :/ moi znajomi wogole nie wiedzieli ze mam krzywe zeby bo sie nie usmiechalam szeroko i jak powiedzialam ze aparat bede zakladac to sie pytali po co mi jak mam proste zeby tak wogole to juz 5 dni mam ten aparat
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim wielkos dziekos za komplementy.
![]() Tym, ktorym moje kolorowo-cukierkowe wyciagi sie podobaly, z mila checia je odstapie. Moge nawet za te przysluge doplacic. Bo dzis dopadl mnie prawdziwy kryzys!.. Przez swoje zmeczenie jestem juz u kresu wytrzymalosci, a tu jeszcze ten bol. Jakby kto mnie kijem bejsbolowym w zeby walnal. Sa takie male i ciasne, aaa! Wiec z rana wyciagi out. ![]() Na koniec dnia pozwolilam sobie na luksus - przeszlam sie do salonu i zadbalam w koncu o swe paznokcie. Teraz mam gumeczki, pazurki i szminke w jednym kolorze. ![]() Meadow, zakladac, zakladac, zakladac. 2 lata leczenia to nic w porownaniu z wieczonoscia pieknego usmiechu (poki smierc Was nie rozlaczy). Bolec bedzie, ale orto na pewno bedzie ten bol stopniowal. Dasz rade! A my bedziemy wspierac. ![]() P.S. Wyciagi nie sa okragle, nie kwadratowe.
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie jakos udaje dotrzec do tych przestrzeni gdzie sa pierscienie
tak po prostu:P
|
|
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
A ja Was pocieszę: nosiłam aparat 3lata. Na początku strasznie frustrowało, że wszystkim ściągają po dwóch itd, ale teraz widzę że nie warto się śpieszyć! Dzieki temu moje zeby /a byly w niezbyt dobrym stanie, szczegolnie trojka ktorej i tak nie dalo sie naprostowac do konca/ do teraz sa takie jakie byly po leczeniu.. A wielu znajomym zeby wrocily do pierwotnego stanu..
I po leczeniu... noście tę nieszczesna plytke. Wiem ze to upierdliwa sprawa, ja nosilam 6 tygodni caly dzien i rok na noc, potem sobie odpuscilam... ale sie trzyma. Moja siostra nie ma juz takiego samozaparcia, ma gumki do aparatu ale je olewa i nie wiem jak to bedzie. Ale miala mniejsza wade ![]() A drucik na dole mam do dziś Tzn z tyłu. Nie przeszkadza mi w zyciu, jest malutki i wszystko trzyma. Mam nadzieje ze to ze nosilam aparat pozwoli mi ladnie zaliczyc egzamin na logopedie! ![]() A za Wasze leczenie trzymam kciuki. Gdyby byly jakies pytania- jestem starym wyjadaczem, ile ja sie nachodzilam do ortodontów,ho ho )---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
I sorry za post pod postem ale napisze Ci cos co Cie pocieszy Kilka lat temu musialam miec zabeig na zebie [przed zalozeniem aparatu]. Zab byl sciagany w dol. Bylam mala i zdeterminowana i bolalo jeszcze gorzej niz aparat ale poszlam na dyskoteke szkolna z cala zakrwawiona mordką ;D 9 znieczulen, specjalny drut do sciagania... Dasz rade z weselem, aparat nie jest taki tragiczny! Nawet w pierwszych dniach.
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
jak ty to robisz? :/ wy tez dajecie rade?...
|
#2308 | ||
|
Doncia
|
Cytat:
Cytat:
Nic sie nie bój, ja juz 3 ósemki miałam usuwane chirurgicznie i było ok. na następny dzień troche spuchłam ale dało się iść do pracy i normalnie funkcjonować, jadłam tez normalne posiłki tylko miękkie i w małych kęsach aby za mocno nie otwierać buzi. Generalnie to nie jest takie straszne
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny świątecznie, chociaz niestety dla mnie nie jest to wolny dzien;/ Jak sa tu jakies studentki to mnie pewnie zrozumieją... sesja sie zbliza wielkimi krokami a mi sie TAAAAAAKKKK strasznie nie chce uczyc, a pierwszy egz juz za tydzien ;/ brr Ale pierwszy mam ustny wiec może porażę profesora błyskiem moich pięknych zębów i aparatu i mnie jakos przepusci
![]() Chciałam sie Was zapytac jak sobie radzicie z tymi drobinkami z truskawek które pozostają miedzy Waszymi aparatami. No nie moge sie powstrzymac przed truskawkami ale wiecej czasu schodzi mi na dłubaniu potem w zębach niz na przyjemnosci z ich jedzenia ;p radze sobie na razie z wykałaczką ale nie wszędzie ona "wchodzi"...
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
16 lat mam, a aparatu nie zakładałam bo się boję wyrywać te zęby z powodu takiego iż bardzo szybko bije mi serce (mam z nim troche problemów) i pani kardiolog mnie trochę postraszyła wyrywaniem zęba, mówiła, że może mi nie chcieć przestać krew lecieć przez to serce.
Właśnie też jak któraś z Was tu pisała ja kiedy się śmieję zakrywam usta ręką, tak się lepiej czuję ![]() Ale widzę po Waszych wypowiedziach, że chyba się warto w końcu zdecydować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

i pojechama do domu :P pozniej glupio mi bylo ale bo jakims miesiacu wrocilam i wyrwalam
i naprawde 4 byly gorsze :p bo jeszcze okres dostalam wtedy i ogolnie zle sie czulam :P

a wiesz juz kiedy aparat bedziesz miała zakładany?