Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 17:56   #2281
betti_888
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
ja tez sie tak strasznie strasznie bałam :p za 1 razem jak poszlam wyrwac 8 to dostalam znieczulenie chirurg wyszedl na chwile do 2 pomieszczenia a jak najzwyczajniej w swiecie... ucieklam i pojechama do domu :P pozniej glupio mi bylo ale bo jakims miesiacu wrocilam i wyrwalam i naprawde 4 byly gorsze :p bo jeszcze okres dostalam wtedy i ogolnie zle sie czulam :P
a to ten sam chirurg był? co powiedział?

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 18:22   #2282
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
a to ten sam chirurg był? co powiedział?
tak :P nic nie powiedzial :P jak mnie zobaczyl to sie smiac zaczol :P

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-06-02 o 18:25
Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 19:05   #2283
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
buahahaha kto wie czy też nie zwieję
Stary 2010-06-02, 19:06   #2284
Temperance30
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Wy też tak macie, że odkąd założyłyście aparat to częściej zdarzają Wam się przeziębienia i bóle gardła?
Może to jakiś zbieg okoliczności, ale odkąd mam aparat to ciągle coś się do mnie przyplątuje...
Temperance30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:14   #2285
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
to i tak dobrze że Cię nie okrzyczał

Cytat:
Napisane przez Temperance30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też tak macie, że odkąd założyłyście aparat to częściej zdarzają Wam się przeziębienia i bóle gardła?
Może to jakiś zbieg okoliczności, ale odkąd mam aparat to ciągle coś się do mnie przyplątuje...
ja tak nie mam... może to dlatego że teraz więcej bakterii Ci się gnieździ a to szkodzi gardłu... kiedyś czytałam że nawet po grypie powinno się wymieniać szczoteczkę do zębów bo są na niej bakterie i jak już wyzdrowiejesz i myjesz sobie nią zęby to te bakterie mogą sprawić że znowu się rozchorujesz... więc może i z aparatem tak jest...

Stary 2010-06-02, 20:59   #2286
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
to i tak dobrze że Cię nie okrzyczał
na mnie nikt nie krzyczy za pyskata jestem :P i zbyt wredna jak mi ktos podpadnie ucze sie wlasnie bycia miła juz 2 tygodnie nie uslyszalam ze jestem wredota i usmiecham sie do wszystkich nie mozna cale zycie byc takim :P bo sie szybciej zestarzeje :P a jak juz prostuje zeby to poprostu musze sie usmiechac :d zeby caly swiat widzial jaki mam piekny usmiech

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-02, 21:38   #2287
Merry1984
Przyczajenie

Kobitki, produkujecie posty z prędkością światła - pojechałam na konferencję, wracam i ledwo nadążam nad czytaniem Waszych postów.

Lilllith, gratuluję aparatu, oglądam wszystkie zdjęcia które wrzucasz i założę się, że za miesiąc już będziemy rozmawiać o tym, że Twój kieł jest co raz nieżej! Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno!

yourenglish, nawet nie wiesz jak bardzo, bardzo zazdroszczę Ci tych kolorowych wyciagów. Ja mam aparat bezligaturowy, a w dodatku wyciagi mam paskudnie brudno-żółte, z jakimś paskudnym kondorem na opakowaniu z wredną miną. Mimo że w ogóle mnie nic od nich nie boli, to już mi sie znudziło ich wkładanie po każdym posiłku!!!

1000days, widzę że rzucanie palenia co raz lepiej! Kibicuję!

Temperance30, ja nie mam przeziębień i bóli gardła od aparatu, ale za to takie zapalenia jamy ustnej, bo czasem język obetrę sobie w jednym miejscu, to od razu w drugim i potem mi się takie afty robią. Na szczęście przechodzą dość szybko po jakiś specyfikach.

niedoczyność tarczycy
23.07 IUI - nieudane
19.08 IUI - nieudane
18.08 IUI - nieudane

Edytowane przez Merry1984
Czas edycji: 2010-06-02 o 21:41
Merry1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:58   #2288
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Bylam dzisiaj u szcezkowego i powiedzial ze bez zadnych przeszkod (tzn tylko do kontroli do niego co pol roku mam chodzic) moge miec zalozony aparat

W poniedzialek mam wizyte u orto po skierowanie na wyrywanie czworek i bede sie umawiac na zakladanie

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:24   #2289
Meadow
Wtajemniczenie

GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow

witajcie, czy mogłabym Wam pokazać zdjęcie moich TRAGICZNIE krzywych zębów i zadać pytanie związane z tematem "takie zęby a aparat"?
Meadow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:31   #2290
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meadow Pokaż wiadomość
witajcie, czy mogłabym Wam pokazać zdjęcie moich TRAGICZNIE krzywych zębów i zadać pytanie związane z tematem "takie zęby a aparat"?
dawaj.niczego sie nie boimy;d
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:36   #2291
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
dawaj, dawaj

Stary 2010-06-02, 22:50   #2292
Meadow
Wtajemniczenie

już wstawiam, są w tragicznym stanie nie tylko krzywością ale i czystością i kolorem, mam pełno przebarwień i dużo problemów z nimi

ale już do rzeczy
czy nie jest tak że przy tym poziomie krzywości to nie będzie 50 razy bardziej bolało niż takie tylko troszeczkę pokrzywione zęby? bo ja sobie nie dość że nie wyobrażam kształtu tego aparatu przez te umiejscowienie zębów to bardzo się boję, że przez tą różnicę drogi jaką muszą przebyć to będzie koszmarny ból... zawsze boli, wiem, ale jak myślicie jak by było w moim przypadku...?

przy okazji, jak poszłłam do ortodontki to pokazywała innym ortodontkom i dentystkom moje zęby ze zdziwienia, było mi wstyd
Stary 2010-06-02, 22:52   #2293
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Merry1984 Pokaż wiadomość
Lilllith, gratuluję aparatu, oglądam wszystkie zdjęcia które wrzucasz i założę się, że za miesiąc już będziemy rozmawiać o tym, że Twój kieł jest co raz nieżej! Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno!
oby kochana oby i oby ta moja asymetria zaczela sie przesowac w prawidlowa strone

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj u szcezkowego i powiedzial ze bez zadnych przeszkod (tzn tylko do kontroli do niego co pol roku mam chodzic) moge miec zalozony aparat

W poniedzialek mam wizyte u orto po skierowanie na wyrywanie czworek i bede sie umawiac na zakladanie

to super a wiesz juz kiedy aparat bedziesz miała zakładany? tak orientacyjnie ?

Cytat:
kochana.. musze Ci przyznac ze masz bardziej krzywe zabki niz ja... ZAKŁADĆ APARAT i to juz :P a zobaczysz ze szybciutko beda piekne

wogole odkad zalozylam ten aparat to wszedzie widze u siebie poczatki prochnicy.. tu jakas biala plamka tam jakas brazowa kropka :P ocipieje zanim go zdejme bo wszedzie widze cos nie tak :P a zeby sie nic nie ruszaja :P skubane bola a nic nie migruja :P wogole nie wiem czemu mnie jedna 6 boli w piersciue.. a jak to prochnica ? i dlatego boli? bo po 2 stronie juz nie boli ... boze.. coz za pesymizm...

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-06-02 o 22:55
Stary 2010-06-02, 23:02   #2294
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
już wstawiam, są w tragicznym stanie nie tylko krzywością ale i czystością i kolorem, mam pełno przebarwień i dużo problemów z nimi

ale już do rzeczy
czy nie jest tak że przy tym poziomie krzywości to nie będzie 50 razy bardziej bolało niż takie tylko troszeczkę pokrzywione zęby? bo ja sobie nie dość że nie wyobrażam kształtu tego aparatu przez te umiejscowienie zębów to bardzo się boję, że przez tą różnicę drogi jaką muszą przebyć to będzie koszmarny ból... zawsze boli, wiem, ale jak myślicie jak by było w moim przypadku...?

przy okazji, jak poszłłam do ortodontki to pokazywała innym ortodontkom i dentystkom moje zęby ze zdziwienia, było mi wstyd
ja tu widze duuuuze stloczenie.wiec prawdopodobnie ktores zęby beda usuwane tym bardziej ze chyba ci jeszcze 8ki nie wyszly prawda? leczenie nie powinno bardziej bolec ale napewno bedzie troszeczke dluzej trwac

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
wogole odkad zalozylam ten aparat to wszedzie widze u siebie poczatki prochnicy.. tu jakas biala plamka tam jakas brazowa kropka :P ocipieje zanim go zdejme bo wszedzie widze cos nie tak :P a zeby sie nic nie ruszaja :P skubane bola a nic nie migruja :P wogole nie wiem czemu mnie jedna 6 boli w piersciue.. a jak to prochnica ? i dlatego boli? bo po 2 stronie juz nie boli ... boze.. coz za pesymizm...
mnie tez czasami bola tak zeby jakby pod próchnice ale uwierz mi po prostu zęby sie przestawiaja i dlatedo czujesz taki bol...a ja zauwazylam ze od czestego szczotkowania kamien mi zszedl z wewnetrznej strony zebow za to z przodu bialy osad mi sie robi
Stary 2010-06-02, 23:03   #2295
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

ale już do rzeczy

Nie powinno bardziej boleć. Po każdej wizycie kilka dni i tyle jak każdą z nas.
Co do kształtu aparatu to możliwe, że orto nie będzie Ci łapać drutem od razu wszystkich zębów.
Masz za wąską szczękę? Orto mówiła coś na temat rozszerzania?
I czy masz jakąś wadę zgryzu? Bo z 'rozdziawionej paszczy' ciężko mi wywróżyć

Wybaczcie, że nie odpiszę każdej z Was ale chwilowo jeszcze się nie nadaję
Jutro nadrobię wszystko!
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 23:04   #2296
Lilllith
Rozeznanie

no i zalezy ile jeszcze masz lat ja sie np dowiedzialam ze jak sie zakłada aparaty stale dzieciom w wieku 13 czy 14 lat to nie usowa sie im zabkow tylko poszerza szczeke bo one nadal rosna jeszcze i nie jest to konieczne czytałam o tym artykul jakis w bibliotece ostatnio tylko to pewnie nie prtzesz wszystkich jest praktykowane tym bardziej zeniektorzy orto nie zakladaja w takim wieku aparatow stalych jeszcze :P

jesli jestes sporo starsza i wliczasz sie do kaloszów to obawiam sie ze pod mlotek pojda zabki ale nie boj sie ich rwac lepiej mniej a zdrowe zadbane i proste niz wiecej ktore szybciej sie psuja i sa paskudne mnie przekonaly do tego wizazanki :P

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
mnie tez czasami bola tak zeby jakby pod próchnice ale uwierz mi po prostu zęby sie przestawiaja i dlatedo czujesz taki bol...a ja zauwazylam ze od czestego szczotkowania kamien mi zszedl z wewnetrznej strony zebow za to z przodu bialy osad mi sie robi
ja nie wiem jak boli prochnica bo nigdy mnie zeby nie bolaly to moj pierwszy bol z nimi zwizany

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-02, 23:11   #2297
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem jak boli prochnica bo nigdy mnie zeby nie bolaly to moj pierwszy bol z nimi zwizany
no ja juz mialam pare ząbków zrobionych wiec wiem..nie boj sie;],uzywasz oprocz pasty plynu i nici?
Stary 2010-06-02, 23:25   #2298
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
no ja juz mialam pare ząbków zrobionych wiec wiem..nie boj sie;],uzywasz oprocz pasty plynu i nici?
tez miałam zabki leczone ale zaden nie bolal
he? nie zrozumialam tej 2 czesci wypowiedzi :P

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-02, 23:27   #2299
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
tez miałam zabki leczone ale zaden nie bolal
he? nie zrozumialam tej 2 czesci wypowiedzi :P
chodzi mi o to czy oprocz pasty do zębów uzywasz czegos jeszcze np, nici dentystycznych czy plynu do plukania ust bo to pomaga w codziennej higienie
Stary 2010-06-02, 23:34   #2300
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:

ale już do rzeczy

no drucuk bedzie niczym zygzag, kochana nic sie nie bój, aparat to najlepsza inwestycja w zyciu, mimo ze jeszcze go mam na zebach i troche rzeczy kosmetycznych do zrobienia (skrócenie jedynek) to uśmiech stał sie najprzyjeniejsza przyjemnoscia kiedys kryłam usmiech w dłoniach, najlepiej jak byla zima bo sie gebe szalikiem zasłonilo i po krzyku hehe tak sie wstydziłam odstajacych jedynek, to byla moja zmora. Pruchnice sie wyleczy, przebarwienia sie usunie jak sciagniesz aparat i zobaczysz jaka bedziesz szczesliwa
Stary 2010-06-02, 23:38   #2301
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

ale już do rzeczy

o Jezusie... rzeczywiście tragiczne (bez urazy) ale jak Ci się wyprostują to będziesz mieć piękne ... a mogę zapytać ile masz lat? czemu wcześniej nic nie zrobiłaś z tym? nie chciałaś czy chodziło o pieniądze?

a mnie jeszcze ciekawi jak Ty gryzłaś... bo chyba łatwo nie było

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
no drucuk bedzie niczym zygzag, kochana nic sie nie bój, aparat to najlepsza inwestycja w zyciu, mimo ze jeszcze go mam na zebach i troche rzeczy kosmetycznych do zrobienia (skrócenie jedynek) to uśmiech stał sie najprzyjeniejsza przyjemnoscia kiedys kryłam usmiech w dłoniach, najlepiej jak byla zima bo sie gebe szalikiem zasłonilo i po krzyku hehe tak sie wstydziłam odstajacych jedynek, to byla moja zmora. Pruchnice sie wyleczy, przebarwienia sie usunie jak sciagniesz aparat i zobaczysz jaka bedziesz szczesliwa

a moje koleżanki mówią że nie wiedzą jakie miałam zęby rok temu bo wtedy się nie uśmiechałam(z otwartą buzią) ani nie pokazywałam zębów

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-06-02 o 23:40
Stary 2010-06-03, 00:00   #2302
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
chodzi mi o to czy oprocz pasty do zębów uzywasz czegos jeszcze np, nici dentystycznych czy plynu do plukania ust bo to pomaga w codziennej higienie
aaa... no fakt :p zabralko przecinka w odpowiednim miejscu i godzina pozna i nie skojarzylam he he :P tak uzywam i nici i płynu

i co do tych nici .. jak wy czyscicie przestrzenie miedzy zabkami tam gdzie sa pierscienie?... ni jak nie moge tam nici wcisnac bo sie przecina o pierscien :/

moi znajomi wogole nie wiedzieli ze mam krzywe zeby bo sie nie usmiechalam szeroko i jak powiedzialam ze aparat bede zakladac to sie pytali po co mi jak mam proste zeby tak wogole to juz 5 dni mam ten aparat

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-03, 00:02   #2303
yourenglish
Raczkowanie

Wszystkim wielkos dziekos za komplementy.

Tym, ktorym moje kolorowo-cukierkowe wyciagi sie podobaly, z mila checia je odstapie. Moge nawet za te przysluge doplacic. Bo dzis dopadl mnie prawdziwy kryzys!.. Przez swoje zmeczenie jestem juz u kresu wytrzymalosci, a tu jeszcze ten bol. Jakby kto mnie kijem bejsbolowym w zeby walnal. Sa takie male i ciasne, aaa! Wiec z rana wyciagi out.

Na koniec dnia pozwolilam sobie na luksus - przeszlam sie do salonu i zadbalam w koncu o swe paznokcie. Teraz mam gumeczki, pazurki i szminke w jednym kolorze.

Meadow, zakladac, zakladac, zakladac. 2 lata leczenia to nic w porownaniu z wieczonoscia pieknego usmiechu (poki smierc Was nie rozlaczy). Bolec bedzie, ale orto na pewno bedzie ten bol stopniowal. Dasz rade! A my bedziemy wspierac.

P.S. Wyciagi nie sa okragle, nie kwadratowe.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 00:04   #2304
sylvi_86
Zakorzenienie

mnie sie jakos udaje dotrzec do tych przestrzeni gdzie sa pierscienie tak po prostu:P
Stary 2010-06-03, 00:15   #2305
anusiagd
Raczkowanie

GG do anusiagd

A ja Was pocieszę: nosiłam aparat 3lata. Na początku strasznie frustrowało, że wszystkim ściągają po dwóch itd, ale teraz widzę że nie warto się śpieszyć! Dzieki temu moje zeby /a byly w niezbyt dobrym stanie, szczegolnie trojka ktorej i tak nie dalo sie naprostowac do konca/ do teraz sa takie jakie byly po leczeniu.. A wielu znajomym zeby wrocily do pierwotnego stanu..

I po leczeniu... noście tę nieszczesna plytke. Wiem ze to upierdliwa sprawa, ja nosilam 6 tygodni caly dzien i rok na noc, potem sobie odpuscilam... ale sie trzyma. Moja siostra nie ma juz takiego samozaparcia, ma gumki do aparatu ale je olewa i nie wiem jak to bedzie. Ale miala mniejsza wade

A drucik na dole mam do dziś Tzn z tyłu. Nie przeszkadza mi w zyciu, jest malutki i wszystko trzyma. Mam nadzieje ze to ze nosilam aparat pozwoli mi ladnie zaliczyc egzamin na logopedie!

A za Wasze leczenie trzymam kciuki. Gdyby byly jakies pytania- jestem starym wyjadaczem, ile ja sie nachodzilam do ortodontów,ho ho )

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Renfrii Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Otóż za kilka tygodni będę mieć zakładany aparat, tylko na górę. Ogólnie mam za ciasno tam wszystko (mam 9 zębów na górnym łuku, a małą szczękę podobno) i zęby z przodu mi się wykrzywiają niestety :/ to będzie za jakieś 2 tygodnie, w piątek, a w sobotę mam wesele. Czytałam w FAQ, że pierwsze 2 doby po założeniu aparatu są najgorsze, boli i trzeba jeść miekki pokram.
Tak więc chiałam Was zapytać, czy zwykle boli aż tak, że trzeba siedzieć w domu? Czy Wy dalybyście radę w następny wieczór iść na wesele? Zakładam, że raczej się nie najem, ale nie wiem czy w ogóle jest sens iść, jeśli będę cierpiała z bólu... choć na pewno u każdego ten ból jest trochę inny.
No i nie wiem, co zrobić, bo wiadomo, że jakiś czas przed weselem trzeba potwierdzić swoje przyjście, nie wiem co mam powiedzieć pannie młodej :/
no więc, jak bardzo boli?? środki przeciwbólowe pomagają?

I sorry za post pod postem ale napisze Ci cos co Cie pocieszy Kilka lat temu musialam miec zabeig na zebie [przed zalozeniem aparatu]. Zab byl sciagany w dol. Bylam mala i zdeterminowana i bolalo jeszcze gorzej niz aparat ale poszlam na dyskoteke szkolna z cala zakrwawiona mordką ;D 9 znieczulen, specjalny drut do sciagania... Dasz rade z weselem, aparat nie jest taki tragiczny! Nawet w pierwszych dniach.

"Raz się wiedzie dobrze, a raz bywa niefortunnie"
anusiagd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 00:17   #2306
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiagd Pokaż wiadomość
A ja Was pocieszę: nosiłam aparat 3lata. Na początku strasznie frustrowało, że wszystkim ściągają po dwóch itd, ale teraz widzę że nie warto się śpieszyć! Dzieki temu moje zeby /a byly w niezbyt dobrym stanie, szczegolnie trojka ktorej i tak nie dalo sie naprostowac do konca/ do teraz sa takie jakie byly po leczeniu.. A wielu znajomym zeby wrocily do pierwotnego stanu..

I po leczeniu... noście tę nieszczesna plytke. Wiem ze to upierdliwa sprawa, ja nosilam 6 tygodni caly dzien i rok na noc, potem sobie odpuscilam... ale sie trzyma. Moja siostra nie ma juz takiego samozaparcia, ma gumki do aparatu ale je olewa i nie wiem jak to bedzie. Ale miala mniejsza wade

A drucik na dole mam do dziś Tzn z tyłu. Nie przeszkadza mi w zyciu, jest malutki i wszystko trzyma. Mam nadzieje ze to ze nosilam aparat pozwoli mi ladnie zaliczyc egzamin na logopedie!

A za Wasze leczenie trzymam kciuki. Gdyby byly jakies pytania- jestem starym wyjadaczem, ile ja sie nachodzilam do ortodontów,ho ho )
a ja mam 1 malutkie pytanie..ile jeszcze nosilas aparat(tzn ile czasu) przy najgrubszym łuku
Stary 2010-06-03, 00:18   #2307
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
mnie sie jakos udaje dotrzec do tych przestrzeni gdzie sa pierscienie tak po prostu:P
jak ty to robisz? :/ wy tez dajecie rade?...

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-06-03, 07:37   #2308
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez manjushka Pokaż wiadomość
Ojeju, wczoraj się dowiedziałam, że wyrywanie dolnych ósemek, nawet jezeli są normalnie wyrośnięte, to i tak kończy się w 90% dłutowaniem, bo podobno się krusza i tak dalej
No to masakra!!!!!!!! Będę musała jakoś sobie ustawić tydzień w domu bez wychodzenia, bo przecież nie będę taka "ładna", prawie jak chomik chodzić po ulicy ))))))) I czeka tez mnie ten ból

Ale najgorsze jest to, że to zakładanie aparatu ciągle się przekłada w czasie, chyba nie wczesniej niż za miesiąc będę miała
Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość

Wenja naprawdę pierwsza wypowiedź dzięki której przynajmniej trochę przestałam się bać tego zabiegu

Nic sie nie bój, ja juz 3 ósemki miałam usuwane chirurgicznie i było ok. na następny dzień troche spuchłam ale dało się iść do pracy i normalnie funkcjonować, jadłam tez normalne posiłki tylko miękkie i w małych kęsach aby za mocno nie otwierać buzi. Generalnie to nie jest takie straszne
Stary 2010-06-03, 09:00   #2309
dziula881
Raczkowanie

Witam dziewczyny świątecznie, chociaz niestety dla mnie nie jest to wolny dzien;/ Jak sa tu jakies studentki to mnie pewnie zrozumieją... sesja sie zbliza wielkimi krokami a mi sie TAAAAAAKKKK strasznie nie chce uczyc, a pierwszy egz juz za tydzien ;/ brr Ale pierwszy mam ustny wiec może porażę profesora błyskiem moich pięknych zębów i aparatu i mnie jakos przepusci

Chciałam sie Was zapytac jak sobie radzicie z tymi drobinkami z truskawek które pozostają miedzy Waszymi aparatami. No nie moge sie powstrzymac przed truskawkami ale wiecej czasu schodzi mi na dłubaniu potem w zębach niz na przyjemnosci z ich jedzenia ;p radze sobie na razie z wykałaczką ale nie wszędzie ona "wchodzi"...
Stary 2010-06-03, 11:09   #2310
Meadow
Wtajemniczenie

16 lat mam, a aparatu nie zakładałam bo się boję wyrywać te zęby z powodu takiego iż bardzo szybko bije mi serce (mam z nim troche problemów) i pani kardiolog mnie trochę postraszyła wyrywaniem zęba, mówiła, że może mi nie chcieć przestać krew lecieć przez to serce.

Właśnie też jak któraś z Was tu pisała ja kiedy się śmieję zakrywam usta ręką, tak się lepiej czuję

Ale widzę po Waszych wypowiedziach, że chyba się warto w końcu zdecydować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości