![]() |
#721 |
404 Not Found
Przekupka: 169 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czarna lista part 2
Dziewczyny poradźcie...
Wymieniłam się z sillvvia - jej koszula za moją koszulę + rajty floral. Generalnie wymianka dla mnie mniej opłacalna, ale koszula z kokardą wyjątkowo przypadła mi do gustu. Z racji tego, że sillvvia nie posiada żadnej przekupki wysłała pierwsza. Koszula do mnie doszła owszem, ale... No właśnie... Kolor kokardy różni się od koloru koszuli. Koszula jest szara i taka miała być, jednak kokarda wpada w niebieski i wygląda to tak jakby nie była w komplecie z koszulą. Nie jest to może jakaś mega wada, ale widać to gołym okiem. Nawet na zdjęciach robionych późnym wieczorem można to dostrzec. W odpowiedzi na wiadomość wysłaną do sillvvii przeczytałam: [...]"Sądziłam, że skoro masz tyle przekupek to będziesz osobą rozsądnie zawierającą transakcje." [...] Jak się później okazało Wizażanka ma pretensje o to, że nie prosiłam o dodatkowe zdjęcia... Po co miałabym prosić o dodatkowe zdjęcia skoro stan koszuli był opisany jako idealny <bez żadnych wad, raz założona>? W dodatku widziałam jak leży na kimś. Dałam dziewczynie wybór: odmianę bądź wysyłkę z mojej strony koszuli bez rajstop bo to uznałam za sprawiedliwe. Jednak ona upiera się przy swoim i rząda koszuli i rajstop. Do zdjęć, które załączyłam w jej wątku jeszcze sie nie ustosunkowała... Co Wy-na neutralnej pozycji-o tym myślicie? Edytowane przez Cala Czas edycji: 2010-06-02 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Wg mnie jest. Zarówno kokarda jak i koszula tworzą całość... więc powinny być jednolite. A zdjęcie, które widziałam było na osobie z daleka, więc kolor nie był zauważalny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Konto usunięte
|
ja również nie uważam tego za wadę, "urok" zdjęć, kolor nie zawsze jest idealnie ukazany, wiele razy dostałam rzecz o troche innym odcieniu i jeśli opis się zgadzał, przesylka nadana w terminie, to pozytyw się należy, ryzyko wymian.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
404 Not Found
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;19751712]ja również nie uważam tego za wadę, "urok" zdjęć, kolor nie zawsze jest idealnie ukazany, wiele razy dostałam rzecz o troche innym odcieniu i jeśli opis się zgadzał, przesylka nadana w terminie, to pozytyw się należy, ryzyko wymian.[/QUOTE]
Zgadza się. Zdjęcia mogą ukazywać inny odcień niż jest w rzeczywistości i nie miałabym pretensji gdyby kolor koszuli łącznie z kokardą był inny niż ukazywało zdjęcie, jednak w tej sytyacji różni się jeden element od drugiego, które w teorii stanowią jedność. To tak jakbyście dostały koszulę z jednym rękawem jaśniejszym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Wg. mnie sillvvia słusznie żąda koszuli i rajstop.
Czy koszula jest znoszona, brudna, ma inny rozmiar? Nie. Więc o co Ci chodzi? Jeśli tak bardzo przeszkadza Ci kolor wstążki to sama kup odpowiednią, wtedy na pewno będzie pasować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wiolusi - trzymalam dla niej rzeczy 3 tygodnie i zmieniła zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#730 |
404 Not Found
|
Gdyby tak miało być to kokarda miałaby kolor bardziej wyróżniający się od koszuli... Teraz wygląda to tak jakby kokarda została wyprana z ciemnymi rzeczami i zafarbowała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Może Ty jesteś mniej wymagająca co do jakości otrzymywanych tutaj ubrań... Poza tym mistrzostwem świata byłoby znalezienie takiego samego materiału jak koszula, a jeśli nawet by się udało to taki zakup oznaczałby dołożenie do wymiany. A chyba nie o to tutaj chodzi żeby po każdej wymianie trzeba było przerabiać ubrania żeby było się zadowolonym... Nie wiem jak Ty, ale ja nie lubię kombinowanych ubrań... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
ciuchy kosmetyki M-perfumy D-perfum C- perfumom B-perfumy N-perfumami M-perfumach W-perfumy Edytowane przez 7medeis Czas edycji: 2010-06-03 o 10:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | ||
404 Not Found
|
Na to wychodzi, że była bo jest ślad po zszyciu zarówno na konardzie jak i pod kołnierzykiem koszuli. W dodatku właśnie zauważyłam, że kokarda jest popruta. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Wyobraź sobie, że rzecz z second hand'u może być czasem lepszej jakości od rzeczy nowej ze sklepu. I jeśli ktoś napisał w opisie, że dana rzecz jest w stanie idealnym to takiej właśnie oczekuje. Ty też piszesz w swoim wątku, że rzecz jest w stanie idealnym bądź nowa, kiedy w rzeczywistości nie jest?! P.S. A zafarbowana rzecz nie musi być "pozaciągana i rozlazła", a tymbardziej "wyblakła"... ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Zamysłem producenta też jest popruta kokarda? Edytowane przez Cala Czas edycji: 2010-06-03 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Proszę bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
404 Not Found
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;19758627]no i poprucia mogłabym się przyczepić bo to już jest wada. ale nie tego koloru...[/QUOTE]
Kolor kokardy to rzecz gustu, może podejścia - jak się przekonałyśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To , że Ty myślałaś , że ma inny kolor to nie można uznać tego za Wadę . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Jeszcze raz powtarzam, że zdjęcie było z daleka na osobie i dysproporcja między kolorem kokardy a koszuli nie była zauważalna, więc nie miałam jakichkolwiek podstaw do sądzenia, że jest inaczej. Skoro w opisie jest napisane: "szara koszula" i na zdjęciu faktycznie tak wygląda to nie mam w zwyczaju pytać czy aby na pewno koszula i jej wszystkie elementy są w takim samym kolorze - szarym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Bez powodu nie proszę o zdjęcie z bliska. Koszula mi się bardzo podoba wyobraź sobie i gdyby nie różnica w kolorze oraz rozpruta kokarda byłabym bardzo zadowolona... ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Sprawa załatwiona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
moderatorka też wizażanka
Przekupka: 55 pkt / 100% pozyt.
|
La Cannelle i Cann, otrzymują bana. Są to klony już zbanowanej użytkowniczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy było napisane jakiego koloru jest kokarda???Jesli sie nie spytalas to twoj błąd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
wymieniał się ktoś z wizazanka gosiaczek1 ?
dwa tygodnie czekam na paczkę, miałam dostać rurki. Pisałam do niej wiadomości ,nie odpisywała. Po jakimś tygodniu odpisała,ze złe zaadresowała paczkę i w związku z tym wyślę ja w poniedziałek. To było w tamtym tygodniu,a paczki dalej nie widzę...
![]() |
#747 |
BAN stały
Przekupka: 33 pkt / 90% pozyt.
|
Dziewczyny , czuję że powinnam zgłosić Wam pewien wybryk tutaj.
Miałam wymieniać się z użytkowniczką justynkavip . Ustaliłyśmy na wątku co za co,a później wymieniłyśmy adresy na PW... Miała wyslać pierwsza i...cisza! Od tego czasu się nie odezwała. Ja zmarnowałam już koperte z bąbelkami , bluzeczka leży zapakowana,aczkolwiek kobietka ma mnie najwidoczniej gdzieś. Mam miękkie serce i nie wystawiłam jeszcze negatywa,ale chyba to zrobię. Co jeśli ktoś miałby wysłać jednocześnie albo pierwszy?! Byłaby tragedia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
BAN stały
Przekupka: 33 pkt / 90% pozyt.
|
17.05.2010 podała mi adres i napisała,że "musi poczekac kilka dni na pieniążki". Czekam już tyle czasu i nie miałabym pretensji gdyby odwołała wymianę ,aczkolwiek ona na wizażu się udziela, pisze posty, ja próbuje się do niej dobić ,ale nie odpowiada na PW... Bluzeczki niby w moim wątku nie ma,a może bym się już wymieniła z kimś innym. Staram sie być fair w stosunku do niej,ale ... no bez przesady!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Jeżli piszesz do niej PW ona nie odpowiada a jest na wizażu to oczywiście negatyw. Już się naczekałaś od 17.05 nie ma nad czym się zastanawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.