|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
irsin tu masz instrukcje ukrywania linka
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1324 |
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- chyba sie spoźniłam z radą
|
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Agata&ye ar=2010&month=10&day=31&b abycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Agata&ye ar=2010&month=10&day=31&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180" skopiuj go i wklej do tej ziemi ze spinaczem ![]() Uciekam spać kobiety,może przysni mi się marchewka z majonezem , też macie zachcianki |
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w sobote ![]() Aa tak pozatym to sie własnie najadłam bułek z boczkiem i majonezem i mnie zmuliło , w pracy juz nie mogłam wytrzymac na samna mysl ze mam boczek w domu
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-06-02 o 22:44 |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie wchlonełam ogórki kiszone ![]() to badanie to ponoć ważne jest jakieś... tak ??
|
|
|
|
|
#4958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze pod tapeta mialam grzyba wiec wolalam regips dac i malunek strzelic Dwie sciany mam bordowe a dwie zolte, ale juz mi sie to znudzilo, wiec nie wiem czy latem sobie nie przemaluje. Kiedys mialam dwie sciany czarne i dwie zielone Lubie kombinowac i najlepiej co roku sobie przemalowywac ;] ze tak napisze w zaleznosci od nastroju hehehe ![]() Cytat:
Cytat:
Jeny wrocilam przed chwilka z pracy, jestem mega zmeczona, jeszcze kierownik mnie wpienil i wyskoczyl z tekstem ze ciaza to nie choroba i zebym juz tak nie mowila ciagle ze nogi mnie bola.. Myslalam ze go strzele w twarz, powaznie. Wiec w ramach focha wyszlam z sali sprzedazowej i siedzialam do konca zmiany w kuchni! Stresu i nerwow tylko sie najadam. edit: kazdy ma badanie na ta przeziernosc? to jest usg czy cos? platne czy na fundusz i jest to w rmaach normalnych badan? sorki zap ytania
|
|
#4959 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Pierwszy raz wstałam wyspana- niesamowite ![]() Cytat:
Stres szkodzi dzidziuli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, akurat marchewka z majonezem to nie moja ciążowa zachcianka. Jadam tak od lat
![]() Sanderinka, przezierność jest mierzona standardowo podczas USG między 11 a 14 tygodniem (na pewno takie zostanie Ci zaproponowane, bo w zasadzie należy do tych USG obowiązkowych). Nie dopłacasz nic za to. Mierzona jest wówczas grubość takiego zbiorniczka na karku dzieciątka, jeśli nie przekracza 2,5mm to wszystko jest OK A ja zjadłam właśnie śniadanko, mam dziś w planach posprzątanie w kuchni, chociaż nie chce mi się, że szok
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
![]() A ja właśnie wcianm sobie ciepłe mleczko z chrupkami musli crunchy ![]() Niestety weszłam tylko Wam życzyć udanego długiego weekendu bo zajrze do Was chyba dopiero w niedziele...stesknie sie bardzo i ile bede miała czytania ale to akurat lubie heh ![]() ![]() Pozdrawiam gorąco!!! nie stresujcie sie i prosze mi sie tam z niczym nie przemęczać!
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam w planach sprzątanie kuchni....ale chyba sobie odpuszcze za to upiekę ciasto
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#4963 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 7 na nogach. Przepraszam, że wczoraj nie dałam o sobie znać, ale w pracy tak domarzłam, ze jak tylko wróciłam i zjadłam coś to od razu do łóżka się walnęłam i tak przespałam do rana. Chyba ten powrót do pracy to nie najlepszy pomysł Jedyne co mnie cieszy to fakt, że jutro w pracy tez mamy wolne
|
#4964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ja tp 11.12 czyli 13 tydzień
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam wczoraj wieczorem kawałek "Punktu widzenia" i mało nie padłam. Pis razem z jakąś drugą partią (niestety nie dosłyszałam którą) złożyli wniosek aby każdy kto wykonuje in vitro miał być skazany na 3 lata wiezienia za "zabijanie" zarodków - słysząc takie rewelacje to normalnie "wara opada". Żeby było "śmieszniej" to odnosiłam wrażenie, ze ten gość nie bardzo sam rozumiał sens swoich słów, a już nazywanie dwudniowego zarodka człowiekiem, powaliło mnie całkiem
Potem jeszcze wypowiadał się jakiś ksiadz, że nie tylko ten kto stosuje in vitro ale nawet ten co je popiera nie powinien przystępować do komunii świętej podczas mszy. Ten kraj staje się coraz bardziej chory |
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeszcze czasami bronilam kosciola przed jego zaklamaniem, ale tu nie widze zadnego usprawiedliwienia. Tym bardziej,ze w mojej rodzinie i wsrod znajomych in vitro niekiedy jest jedyna szansa. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Muszę kupić kojec dla kobiet w ciąży do spania bo nie dam rady spać w nocy
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czy jest jakaś z Łodzi????
Chciałam pogadać na temat wyboru szpitala i położnej ewentualnie szkoły rodzenia. Gdzie można chodzić, zrezygnować z rutynowego nacięcia krocza, gdzie moża rodzić w osobnej sali, a mąż może dowolnie długo przebywać na sali z maluchem. Macie jakieś info?Może razem coś wybierzemy. Oczywiście wiem, że warunki super są w Salve na porodzie prywatnym ale o tym nie myślę. Po głowie chodzi mi Rydygier.
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
hejaaaa,ale sie nie wyspałam
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia, ja jestem z Łodzi.
Jeśli okulista pozwoli mi rodzić normalnie, to najważniejsza jest dla mnie możliwość rodzenia w dowolnej pozycji, także w II fazie. A z tego co wiem taki "luksus" jest możliwy tylko w Koperniku. Niestety kosztem ZZO - nie dają go tam. Więc jak już się zdecydujesz rodzić naturalnie to musisz być przygotowana na samodzielne radzenie sobie z bólem... Podobno świetne położne tam są. Poczytaj sobie na stronie Rodzić po Ludzku. Niestety tam nie będę rodzić ze swoim lekarzem, ponieważ on przyjmuje porody w Tomaszowie ![]() Gdybym miała zaplanowaną cesarkę, to jeszcze nie wiem gdzie. Co do szkoły rodzenia, zastanawiam się poważnie nad tą: http://www.rodzimy.com.pl/ Na stronie nie są podane jeszcze wszystkie terminy, Kontaktowałam się z nimi i pani mi odpisała, że terminy kursów jesienno zimowych (a takie by mnie interesowały) będą ustalone za jakiś czas
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem, że jako (o zgrozo!!
) jestem po in vitro, to czeka mnie wieczne potępienieA co zastanawiające, to to, że wielu przeciętnych księży tak naprawdę nie potępia jakoś in vitro, wiadomo, oficjalna polityka Kościoła każe potępiać, wiec oficjalnie potępiają. Ale jak sie rozmawia z nimi już nieoficjalnie, to wcale nie mają tak radykalnych poglądów, jak głowy Kościoła.
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę może przytaczać swoich poglądów na kościół i jego stanowisko w różnych sprawach, bo bana dostanę
|
#4973 |
|
Rozeznanie
|
Olajka, Panna _Ruda, kotek81, Iwa.4
Mam pytanie do jakiego lekarza chodzicie i w jakim szpitalu bedziecie rodzic ja do dr Balińskiej i chce na Kosciuszki. Zastanawiam sie jak wyglada ta prywatna połozna oferowanan za 400 zł na Kosciuszki wpłaca i jest losowa czy sie wybiera.kto wie? |
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce wyrazac doglebnie swoich pogladow bo by mnie zbanowali na wiecznosc, ale ja nie wiem naprawde kto glosuje na PIS (sorry jak sa tutaj dziewczyny co glosowali na te partie ) ale moim zdaniem trzeba w koncu glosowac, na kogos kto ma poglady bardziej nowoczesne, trzeba dawac szanse ludziom idącym do przodu a nie do tyłu ![]() Kiedys byla glosna sprawa jak jakas babka (nie wiem czy PO czy PIS) mowila, ze ona jest przeciwna podawaniu znieczulenia podczas porodu, bo przciez kobieta ma rodzic w bolach!!! naturalnie! Jak to uslyszalam to myslalam ze tv wyrzucę. Ja nigdy nie glosowalam ani na PO ani na PIS, ale co z tego jak ta nastepna partia zawsze ma malo glosow Teraz mam swojego kandydata na prezydenta, ale wiem ze on nie przejdzie, nie mniej bede glosowac i namawiam moim znajomych, bo moze wtedy naprawde sie zmieni (w cos trzeba wierzyc ). Moze wlasnie swiezosc tego kandydata i "nie zepsucie" cos da..Moze internet i nowe technologie beda szerzej i taniej dostepne, o czym mowil.. no kurde trzeba wierzyc w cos. Juz mam dosc 20ltniach tych samych pogladow PO i PIS! No. :P A teraz witam Was Zjadlam wlasnie jajecznice z 5 wielkich wiejskich jaj i dalej glodna jestem ![]() Chyba pistacje poskubię, dizs jeszcze czeka mnie sprzatanie, a ciezko mi sie za to zabrac jak jest taka pogoda. Lubie sprzatac jak jest slonce i cieplo ze pootwieram okna.. wlacze muze, powkurzam tym sasiadow :P
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, ale mam ochotę na pistacje
W ogóle ja jestem niesamowitym orzechożercą. Niestety moje ukochane pistacje, makadamia, pekany i brazylijskie należą do drogich, dlatego rzadko sobie na nie pozwalam. Ale bardzo lubię też włoskie i laskowe
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, ja kocham pistacje, fakt drogie ale raz na miesiac kupuje
Makadamia w moim sklepie tez sa bardzo drogie, tez je lubie i podobno sa bardzo dobre dla zdrowia ![]() Nerkowce kochalam do czasu az .. zaszlam w ciaze Totalnie nie moge ich teraz zjesc. Wloskich nie bardzo lubie, laskowe jem nie za czesto (nie wiem czemu?). Pestki z dyni lubie, ale kiedys kupilam w markecie i byly jakies niedobre, ja lubie takie uprazone, swieze, ale ciezko takie dostac i dynie tez ciezko dostac co mnie dziwi troche.
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
No, niestety ciężko jest dobrą dynię dostać...
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ahaaaa ja niedawno wstałam.... mam katar i boli mnie gardło i mi niedobrze... chyba bedzie ![]()
|
||
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
z tą postawą PIS co do invitro to jest to samo co kiedyś jak się kościół bulwersował z powodu przeszczepów serca itp - szkoda gadać, może jeszcze kiedyś do tego dojdą że to dobra sprawa
Anecka też pisała o jakieś babce że była przeciwko znieczuleniu przy porodzie, masakra, ona chyba nigdy nie rodziła a ostatnio gadałam z pewną lekarką (ginekolog w trakcie robienia specjalizacji) i ona stwierdziła że poród naturalny jest nie humanitarny czaicie to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

*
mężuś i żonusia 

juz sie boje

Lubie kombinowac i najlepiej co roku sobie przemalowywac ;] ze tak napisze w zaleznosci od nastroju hehehe 

i tak przespałam do rana. Chyba ten powrót do pracy to nie najlepszy pomysł