Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 21:19   #4951
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

irsin tu masz instrukcje ukrywania linka
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1324
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:20   #4952
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dziekuje*

za PW

a jak sie robi tak, zeby ten brzydki link ukryc tak jak u Ciebie?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

smacznego
jak edytujesz podpis wpisz jakieś słowo co ma byc linkiem np. jak u mnie bede mama i tam na pasku jest taka kula ziemska z łancuszkiem coś takiego i zaznaczasz ten napis a w to okienko co wyskoczy po kliknieciu na kule to wklejasz link powodzenia

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

chyba sie spoźniłam z radą

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:37   #4953
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje*

za PW

a jak sie robi tak, zeby ten brzydki link ukryc tak jak u Ciebie?
zrób tak jak dziewczyny ci poradziły tylko w link url wpisz ten kod,ktory ci właśnie podaję:

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Agata&ye ar=2010&month=10&day=31&b abycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Agata&ye ar=2010&month=10&day=31&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"

skopiuj go i wklej do tej ziemi ze spinaczem

Uciekam spać kobiety,może przysni mi się marchewka z majonezem , też macie zachcianki

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:45   #4954
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziękuje
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:10   #4955
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje
widze ze sie udało

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-06-02, 22:42   #4956
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

My w poniedzialek chyba bedziemy badac przeziernosc karku juz sie boje

Ja mam w sobote

Aa tak pozatym to sie własnie najadłam bułek z boczkiem i majonezem i mnie zmuliło , w pracy juz nie mogłam wytrzymac na samna mysl ze mam boczek w domu

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-06-02 o 22:44
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:46   #4957
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja mam w sobote

Aa tak pozatym to sie własnie najadłam bułek z boczkiem i majonezem i mnie zmuliło , w pracy juz nie mogłam wytrzymac na samna mysl ze mam boczek w domu

ja właśnie wchlonełam ogórki kiszone

to badanie to ponoć ważne jest jakieś... tak ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-06-02, 23:55   #4958
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę, a tu znowu kilka stron do czytania. Przeczytałam po łebkach, bo na prawdę nie mam czasu. Właśnie dowiedziałam się, że jutro przyjeżdża z Polski mój szwagier z dziewczyną. Muszę więc ogarnąć mieszkanie i coś upichcić. Właśnie stwierdziłam, że zniknęła książka z moimi ulubionymi przepisami. Nienawidzę przeprowadzek. Zawsze coś znika!
Będę improwizować.

Widzę, że chwalicie się wagą U mnie 19 tc i 6 kg na plusie!

Dziewczyny obiecuję, że się pochwalę. Dziś już raczej nie dam rady, bo mam strasznie dużo roboty. Jutro pewnie nawet nie zajrzę. Może dopiero w piątek jak już będę sama to obstrykam moje dzieło

Hihii czyli też gwiazda

Anecka a widziałaś zdjęcie mojego przedpokoju w jakim jest stanie? Te ściany to masakra. Dom ma jakieś 40 lat i chyba nikt go nigdy porządnie nie remontował. Ściany są krzywe, z dziurami, pęknięciami, górkami itp.
Mąż obiecywał, że się za to weźmie, bo to jest jego zawód. Ale jakoś się nie doczekałam, a obiecywał pół roku.
Ja niestety nie potrafię szpachlować, a nawet jakbym potrafiła to teraz bym tego nie robiła. A do pomalowania ścian, muszą one być całkowicie gładkie.
Natomiast tapety położyć, to żaden problem. No i zakrywają te dziury itp.
U mnie ściany nie muszą oddychać. Od wietrzenia mam okna

Lecę babeczki dalej do kuchni. Usiadłam na chwilkę bo bolały mnie nogi. Teraz od siedzenia boli mnie znowu pod prawym żebrem. Jak nie urok to sraczka.
Idę dalej pichcić, bo się nie wyrobię...
Ale po co szpachlowac, kladziesz regips i masz proste sciany latwo szybko i przyjemnie
Ja zawsze pod tapeta mialam grzyba wiec wolalam regips dac i malunek strzelic Dwie sciany mam bordowe a dwie zolte, ale juz mi sie to znudzilo, wiec nie wiem czy latem sobie nie przemaluje. Kiedys mialam dwie sciany czarne i dwie zielone Lubie kombinowac i najlepiej co roku sobie przemalowywac ;] ze tak napisze w zaleznosci od nastroju hehehe

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
mam pytanko do was, czy wam tez tak pulsuje brzuch?? bo mi tak pulsuje hehe i nie wiem czy to cos znaczy i nie pamiętam czy przed ciążą mi też pulsował, pewnie tylko se wkręcam jak zwykle.
Mnie pulsowal przed ciazą :P

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na allegro jedne używane (wcale po nich tego nie widać) a drugie nowe - nie pamiętam już ile które dokładnie kosztowały ale za obie pary wyszło mnie jakieś 110 zł - poprzeglądaj aukcje na pewno coś znajdziesz

Ja nie mam pojęcia ile przytyłam, bo nie ważyłam się nie pamiętam odkąd Teraz ważę 55 kg
Dzis w sumie w H&M widzialam po 79zl, ale nie mialam czasu i nie przymierzalam. Musze isc bo na mnie ciezko trafic ze spodniami, nawet normalnymi. Jestem wysoka i szczupla i wszystko na mnie wisi. Takze z allegro balabym sie chyba troche kupic, chociaz buty z all uwielbialam swego czasu :P

Jeny wrocilam przed chwilka z pracy, jestem mega zmeczona, jeszcze kierownik mnie wpienil i wyskoczyl z tekstem ze ciaza to nie choroba i zebym juz tak nie mowila ciagle ze nogi mnie bola.. Myslalam ze go strzele w twarz, powaznie. Wiec w ramach focha wyszlam z sali sprzedazowej i siedzialam do konca zmiany w kuchni! Stresu i nerwow tylko sie najadam.

edit: kazdy ma badanie na ta przeziernosc? to jest usg czy cos? platne czy na fundusz i jest to w rmaach normalnych badan? sorki zap ytania

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 05:15   #4959
Biejatka
Rozeznanie

Dzień dobry
Pierwszy raz wstałam wyspana- niesamowite

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Biejatka moj maz na 1 usc nic nie widzial, nawet serduszka ktore sie przeciez ruszalo na monitorze
mam nadzieje ze teraz zobaczyc cos
Ale chyba bedzie widzial tylko wydruk, bo mam na 13 wizyte. chyba ze go szefowa na pol godziny pusci, bo gabinet jest pod rugiej stronie od pracy meza

My w poniedzialek chyba bedziemy badac przeziernosc karku juz sie boje
Nie ma się co bać Stres szkodzi dzidziuli

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Moje małe ma się dobrze, przezierność ok, ale najbardziej się bałam czy żyje?Czy bije serduszko. To dla mnie największy stres za każdym razem.Widziałam dłuuugą nogę i jak sobie wpycha palucha w buziola
Na USG wychodzi 12 tc a według OM 11tc3dc także rośnie mi wielkolud
Mój tż wczoraj po usg stwierdził że nasze dziecko nie ma nóg :P a jestem w 14 tygodniu

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja o jedzeniu narazie nie myśle bo wchlonełam kalafiorka i pije sok z czarnej porzeczki choc dotąd go nie lubiałam
uwielbiam sok z czarnej porzeczki- pochłonęłam właśnie 2 litrowy karton

---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

edit: kazdy ma badanie na ta przeziernosc? to jest usg czy cos? platne czy na fundusz i jest to w rmaach normalnych badan? sorki zap ytania
Ja wczoraj miałam przezierność na kasę chorych, mierzą dzieciątko podczas usg
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 08:41   #4960
kretencja
Zakorzenienie

Ursull, akurat marchewka z majonezem to nie moja ciążowa zachcianka. Jadam tak od lat
Sanderinka, przezierność jest mierzona standardowo podczas USG między 11 a 14 tygodniem (na pewno takie zostanie Ci zaproponowane, bo w zasadzie należy do tych USG obowiązkowych). Nie dopłacasz nic za to. Mierzona jest wówczas grubość takiego zbiorniczka na karku dzieciątka, jeśli nie przekracza 2,5mm to wszystko jest OK Razem z oceną obecności kości nosowej są to wskaźniki ryzyka wystąpienia wad genetycznych, głównie zespołu Downa. Jeśli coś lekarza zaniepokoi, może wysłać pacjentkę na amniopunkcję na przykład. Ale to są bardzo rzadkie przypadki przecież, więc nic się nie martw na zapas. Ja się martwiłam troszeczkę, ale oczywiście wyszło dobrze. Kość nosową ma mój dzidziol. Przezierności nie chciał dać sobie zmierzyć (musi być w konkretnym położeniu), ale po jakimś czasie się przesunął i się udało Lekarz zrobił dwa pomiary, jeden wyszedł 1,9mm a drugi 1,7 czyli prawidłowo

A ja zjadłam właśnie śniadanko, mam dziś w planach posprzątanie w kuchni, chociaż nie chce mi się, że szok

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 08:53   #4961
Ishka
Zadomowienie

Cześć kobietki

A ja właśnie wcianm sobie ciepłe mleczko z chrupkami musli crunchy

Niestety weszłam tylko Wam życzyć udanego długiego weekendu bo zajrze do Was chyba dopiero w niedziele...stesknie sie bardzo i ile bede miała czytania ale to akurat lubie heh

Pozdrawiam gorąco!!! nie stresujcie sie i prosze mi sie tam z niczym nie przemęczać!
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 08:57   #4962
sylwianna1985
Zakorzenienie

ja też mam w planach sprzątanie kuchni....ale chyba sobie odpuszcze za to upiekę ciasto

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 08:57   #4963
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry

Ja już od 7 na nogach. Przepraszam, że wczoraj nie dałam o sobie znać, ale w pracy tak domarzłam, ze jak tylko wróciłam i zjadłam coś to od razu do łóżka się walnęłam i tak przespałam do rana. Chyba ten powrót do pracy to nie najlepszy pomysł
Jedyne co mnie cieszy to fakt, że jutro w pracy tez mamy wolne
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 09:19   #4964
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
z kielc jak widze jestem ja Olajka, Panna _Ruda, kotek81. Sporo nas

i ja tp 11.12 czyli 13 tydzień
iwa.4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:01   #4965
kotek81
Zakorzenienie

Oglądałam wczoraj wieczorem kawałek "Punktu widzenia" i mało nie padłam. Pis razem z jakąś drugą partią (niestety nie dosłyszałam którą) złożyli wniosek aby każdy kto wykonuje in vitro miał być skazany na 3 lata wiezienia za "zabijanie" zarodków - słysząc takie rewelacje to normalnie "wara opada". Żeby było "śmieszniej" to odnosiłam wrażenie, ze ten gość nie bardzo sam rozumiał sens swoich słów, a już nazywanie dwudniowego zarodka człowiekiem, powaliło mnie całkiem
Potem jeszcze wypowiadał się jakiś ksiadz, że nie tylko ten kto stosuje in vitro ale nawet ten co je popiera nie powinien przystępować do komunii świętej podczas mszy.
Ten kraj staje się coraz bardziej chory
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:08   #4966
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam wczoraj wieczorem kawałek "Punktu widzenia" i mało nie padłam. Pis razem z jakąś drugą partią (niestety nie dosłyszałam którą) złożyli wniosek aby każdy kto wykonuje in vitro miał być skazany na 3 lata wiezienia za "zabijanie" zarodków - słysząc takie rewelacje to normalnie "wara opada". Żeby było "śmieszniej" to odnosiłam wrażenie, ze ten gość nie bardzo sam rozumiał sens swoich słów, a już nazywanie dwudniowego zarodka człowiekiem, powaliło mnie całkiem
Potem jeszcze wypowiadał się jakiś ksiadz, że nie tylko ten kto stosuje in vitro ale nawet ten co je popiera nie powinien przystępować do komunii świętej podczas mszy.
Idiotyzm normalnie Widać panowie z PiSu kompletnie nie mają pojęcia co to jest i do czego służy in vitro. Czasem bardzo się cieszę,że nie mieszkam w Polsce i nie mam polskiej telewizji,bo pewnie dawno bym poroniła z nerwów.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:36   #4967
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Gdy przeczytalam, ze osoby popierajace lub wykonujace in vitro nie moga przyjac komunii zrobilo mi sie smutno.
Bo jeszcze czasami bronilam kosciola przed jego zaklamaniem, ale tu nie widze zadnego usprawiedliwienia.
Tym bardziej,ze w mojej rodzinie i wsrod znajomych in vitro niekiedy jest jedyna szansa.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Muszę kupić kojec dla kobiet w ciąży do spania bo nie dam rady spać w nocy
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:52   #4968
EdziaO
Zakorzenienie

Dziewczynki czy jest jakaś z Łodzi????

Chciałam pogadać na temat wyboru szpitala i położnej ewentualnie szkoły rodzenia. Gdzie można chodzić, zrezygnować z rutynowego nacięcia krocza, gdzie moża rodzić w osobnej sali, a mąż może dowolnie długo przebywać na sali z maluchem. Macie jakieś info?Może razem coś wybierzemy. Oczywiście wiem, że warunki super są w Salve na porodzie prywatnym ale o tym nie myślę.
Po głowie chodzi mi Rydygier.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:06   #4969
vikicullen
Zadomowienie

hejaaaa,ale sie nie wyspałam

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:13   #4970
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, ja jestem z Łodzi.
Jeśli okulista pozwoli mi rodzić normalnie, to najważniejsza jest dla mnie możliwość rodzenia w dowolnej pozycji, także w II fazie. A z tego co wiem taki "luksus" jest możliwy tylko w Koperniku. Niestety kosztem ZZO - nie dają go tam. Więc jak już się zdecydujesz rodzić naturalnie to musisz być przygotowana na samodzielne radzenie sobie z bólem... Podobno świetne położne tam są. Poczytaj sobie na stronie Rodzić po Ludzku. Niestety tam nie będę rodzić ze swoim lekarzem, ponieważ on przyjmuje porody w Tomaszowie
Gdybym miała zaplanowaną cesarkę, to jeszcze nie wiem gdzie.
Co do szkoły rodzenia, zastanawiam się poważnie nad tą:
http://www.rodzimy.com.pl/
Na stronie nie są podane jeszcze wszystkie terminy, Kontaktowałam się z nimi i pani mi odpisała, że terminy kursów jesienno zimowych (a takie by mnie interesowały) będą ustalone za jakiś czas

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-03, 11:27   #4971
Aliszcze
Zakorzenienie

No ja wiem, że jako (o zgrozo!!) jestem po in vitro, to czeka mnie wieczne potępienie ja rozumiem, że można być przeciwnikiem in vitro, ale głupot się nie gada, nie zabija się zarodków, w żadnej klinice, o której słyszałam, a poprzez kontakt z kobietami z różnych stron Polski wiem co nieco o innych klinikach, nie zabija się zarodków. Fakt faktem polskie prawo nie reguluje tego, co można robić z zarodkami. Ale kliniki wymagają od pacjentów podpisania dokumentów dotyczących m.in. co zrobić z zarodkami w przypadku śmierci obojga małżonków, w przypadku rozwodu itp i my w żadnej opcji nie napisaliśmy zniszczyć zarodki i nie znam kobiety, która by taką opjce wybrałą ze swoim partnerem.
A co zastanawiające, to to, że wielu przeciętnych księży tak naprawdę nie potępia jakoś in vitro, wiadomo, oficjalna polityka Kościoła każe potępiać, wiec oficjalnie potępiają. Ale jak sie rozmawia z nimi już nieoficjalnie, to wcale nie mają tak radykalnych poglądów, jak głowy Kościoła.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:29   #4972
kretencja
Zakorzenienie

Nie będę może przytaczać swoich poglądów na kościół i jego stanowisko w różnych sprawach, bo bana dostanę

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-03, 11:35   #4973
rptrbj1978
Rozeznanie

Olajka, Panna _Ruda, kotek81, Iwa.4
Mam pytanie do jakiego lekarza chodzicie i w jakim szpitalu bedziecie rodzic ja do dr Balińskiej i chce na Kosciuszki.
Zastanawiam sie jak wyglada ta prywatna połozna oferowanan za 400 zł na Kosciuszki wpłaca i jest losowa czy sie wybiera.kto wie?
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:41   #4974
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Odkad rzadzi PIS tak jest.

Nie chce wyrazac doglebnie swoich pogladow bo by mnie zbanowali na wiecznosc, ale ja nie wiem naprawde kto glosuje na PIS (sorry jak sa tutaj dziewczyny co glosowali na te partie ) ale moim zdaniem trzeba w koncu glosowac, na kogos kto ma poglady bardziej nowoczesne, trzeba dawac szanse ludziom idącym do przodu a nie do tyłu

Kiedys byla glosna sprawa jak jakas babka (nie wiem czy PO czy PIS) mowila, ze ona jest przeciwna podawaniu znieczulenia podczas porodu, bo przciez kobieta ma rodzic w bolach!!! naturalnie! Jak to uslyszalam to myslalam ze tv wyrzucę.

Ja nigdy nie glosowalam ani na PO ani na PIS, ale co z tego jak ta nastepna partia zawsze ma malo glosow Teraz mam swojego kandydata na prezydenta, ale wiem ze on nie przejdzie, nie mniej bede glosowac i namawiam moim znajomych, bo moze wtedy naprawde sie zmieni (w cos trzeba wierzyc ). Moze wlasnie swiezosc tego kandydata i "nie zepsucie" cos da..

Moze internet i nowe technologie beda szerzej i taniej dostepne, o czym mowil.. no kurde trzeba wierzyc w cos. Juz mam dosc 20ltniach tych samych pogladow PO i PIS!

No. :P

A teraz witam Was Zjadlam wlasnie jajecznice z 5 wielkich wiejskich jaj i dalej glodna jestem
Chyba pistacje poskubię, dizs jeszcze czeka mnie sprzatanie, a ciezko mi sie za to zabrac jak jest taka pogoda. Lubie sprzatac jak jest slonce i cieplo ze pootwieram okna.. wlacze muze, powkurzam tym sasiadow :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-03, 11:47   #4975
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, ale mam ochotę na pistacje A nie mam w domu.
W ogóle ja jestem niesamowitym orzechożercą. Niestety moje ukochane pistacje, makadamia, pekany i brazylijskie należą do drogich, dlatego rzadko sobie na nie pozwalam. Ale bardzo lubię też włoskie i laskowe Uwielbiam tez migdały i nerkowce Ach, ale bym dobrych orzechów pojadła

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-03, 11:55   #4976
Anecka
Zakorzenienie

kretencja, ja kocham pistacje, fakt drogie ale raz na miesiac kupuje Makadamia w moim sklepie tez sa bardzo drogie, tez je lubie i podobno sa bardzo dobre dla zdrowia
Nerkowce kochalam do czasu az .. zaszlam w ciaze Totalnie nie moge ich teraz zjesc.
Wloskich nie bardzo lubie, laskowe jem nie za czesto (nie wiem czemu?).

Pestki z dyni lubie, ale kiedys kupilam w markecie i byly jakies niedobre, ja lubie takie uprazone, swieze, ale ciezko takie dostac i dynie tez ciezko dostac co mnie dziwi troche.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-03, 11:58   #4977
kretencja
Zakorzenienie

No, niestety ciężko jest dobrą dynię dostać...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-03, 12:21   #4978
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość

uwielbiam sok z czarnej porzeczki- pochłonęłam właśnie 2 litrowy karton
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sanderinka, przezierność jest mierzona standardowo podczas USG między 11 a 14 tygodniem (na pewno takie zostanie Ci zaproponowane, bo w zasadzie należy do tych USG obowiązkowych). Nie dopłacasz nic za to. Mierzona jest wówczas grubość takiego zbiorniczka na karku dzieciątka, jeśli nie przekracza 2,5mm to wszystko jest OK Razem z oceną obecności kości nosowej są to wskaźniki ryzyka wystąpienia wad genetycznych, głównie zespołu Downa. Jeśli coś lekarza zaniepokoi, może wysłać pacjentkę na amniopunkcję na przykład. Ale to są bardzo rzadkie przypadki przecież, więc nic się nie martw na zapas. Ja się martwiłam troszeczkę, ale oczywiście wyszło dobrze. Kość nosową ma mój dzidziol. Przezierności nie chciał dać sobie zmierzyć (musi być w konkretnym położeniu), ale po jakimś czasie się przesunął i się udało Lekarz zrobił dwa pomiary, jeden wyszedł 1,9mm a drugi 1,7 czyli prawidłowo

A ja zjadłam właśnie śniadanko, mam dziś w planach posprzątanie w kuchni, chociaż nie chce mi się, że szok

ahaaaa

ja niedawno wstałam.... mam katar i boli mnie gardło i mi niedobrze... chyba bedzie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-06-03, 13:21   #4979
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Olajka, Panna _Ruda, kotek81, Iwa.4
Mam pytanie do jakiego lekarza chodzicie i w jakim szpitalu bedziecie rodzic ja do dr Balińskiej i chce na Kosciuszki.
Zastanawiam sie jak wyglada ta prywatna połozna oferowanan za 400 zł na Kosciuszki wpłaca i jest losowa czy sie wybiera.kto wie?
Ja nie jestem z Kielc ale z okolic i u siebie będę rodzić. Co do położnej to nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda bo przy pierwszym dziecku nie miałam i teraz też nie będę mieć.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 13:43   #4980
kootekk
Zakorzenienie

z tą postawą PIS co do invitro to jest to samo co kiedyś jak się kościół bulwersował z powodu przeszczepów serca itp - szkoda gadać, może jeszcze kiedyś do tego dojdą że to dobra sprawa

Anecka też pisała o jakieś babce że była przeciwko znieczuleniu przy porodzie, masakra, ona chyba nigdy nie rodziła a ostatnio gadałam z pewną lekarką (ginekolog w trakcie robienia specjalizacji) i ona stwierdziła że poród naturalny jest nie humanitarny czaicie to

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości