|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Cytat:
![]() superaśni są Cytat:
![]() Też chcę być spalona i chętnie oddam narządy
|
||
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze to taniej
![]() Ja się zastanawiam, czy złożyć na zarządzanie lotnictwem do Rzeszowa. Znaczy nie, przepraszam - Aviation Management bo kierunek jest po angielsku, z jakimiś praktykami na lotniskach międzynarodowych. Na prywatnej uczelni, ale finansowany z Unii, więc darmowy. I niby dziwnie studiować na prywatnej uczelni, i to w Rzeszowie, ale okazuje się, że są bardzo wysoko w rankingach, mają nowoczesny sprzęt i studiuje tam 8% wszystkich obcokrajowców studiujących w Polsce tylko mama by mnie chyba zabiła, jakbym wyjechała na studia do jej ukochanego miasta, a ona musiała tu zostać.---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- I ja |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niczego nie ma. ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19758143]ciągle czekam aż na plejadzie pojawi się odcinek . . oczywiście siostra przyszła do mnie i powiedziała mi kto wygrał itp. i zepsuła niespodziankę jest już.
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko o atmosferę, właśnie te znajomości i pół kilometra na uczelnię, nie musiałabym się tarabanić śmierdzącymi tramwajami ^^Skąd masz takie fajne dane? Poka ![]() To weź mamę ze sobą
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-06-03 o 12:24 |
||
|
|
|
#845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Bejboszki. ;*
Cytat:
ale naprawdę dziewczynka przeurocza. ![]() wiesz, nie będę uprzedzać.. jak mnie wybiorą, to po prostu powiem, że jednak znalazłam sobie inną pracę i bardzo przepraszam. na pewno będą mieli przynajmniej kilka osób w rezerwie. ale na weekend ma być ładna pogoda podobno. u mnie dzisiaj bardzo ciepło, aż za. nie było mnie na dżi dżi, ale teraz jestem. pisz jak coś.Cytat:
![]() Tę robotę to chyba trzeba przełożyć na 'za 5 lat' co najmniej. ![]() Nie, bo mnie nie zastała. a co jest obowiązkowe? ![]() Cytat:
![]() ładny wzorek. tylko taki mhhhroczny. ![]() Cytat:
nie wezmą mnie, jeśli zamierzam iść na studia i to jest na 100%.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-06-03 o 12:28 |
||||
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Nie ma koniczyny? :<
Cytat:
![]() Z najnowszego numeru Perspektyw ![]() Niestety to niemożliwe
|
|
|
|
|
#847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie ![]() Cytat:
<3333 Cytat:
co do mojej pracy to kazał mi mówić po angielsku o Trójmieście, pogadałam z 10 minut o zabytkach, atrakcjach, o sobie nawet itd. Był bardzo zadowolony z poziomu języka. Lolo: skończyła pani liceum, co dalej? Ja: studia Lolo: gdzie? Ja: Akademia Morska w Gdyni Lolo: kierunek? Ja: nawigacja Lolo: stocznie nam pozamykali .. chce pani obce kraje dorabiać i pływać pod obcymi banderami? Ja: marzenia trzeba spełniać.. ale zastanawiam się nad podjęciem studiów w trybie zaocznym, o ile praca by mi pozwalała na opłacenie ich. Lolo: dziękuję za rozmowę, odezwiemy się. czyli się nie odezwą pewnie. ![]() dzień dobry ;*
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
później zeskanuje ![]() Co za gościu ![]() Co on się w Twoje studia wtrąca |
||
|
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki.. nie wiem czy to dorby wątek ale zapytam..
![]() chialabym studiowac kosmetologie.. ale niestety marne szanse zebym sie dostala.. licza tylko mature z biologii, a mi poszla srednio na jeża... zdawalam tylko rozsz biologie wiec ogolnie mam ograniczony wybor.. tak powaznie to tylko o tej kosmetologii myslalam.. inne studia jakos mnie nie pociagaja... i tu moje pytanie: czy oplaca sie pojsc do szkoly 2-letniej policealnej na np. technika usług kosmetycznych albo np. technika farmacji itp. ? jak z pracą kiedy ma się tytuł technika? ostatnio w ogloszeniach rzucilo mi sie w oczy "szukamy magistrow i technikow farmacji do pracy w aptece".. wiec niby praca jest.. i jeszcze drugie pytanie: kojarzycie moze szkołe Cosinus? reklamują się ze nauka u nich jest za darmo.. naprawdę? a tak btw. to nie opłaca mi sie chyab poprawiac matury za rok bo bede rok w plecy a poza tym nikt mi nie moze zagwarantowac ze pojdzie mi lepiej niz w tym roku.. |
|
|
|
#851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi tylko o to, o której masz czas. tzn. że masz mieć po południu ![]() Cytat:
?przecież to niepoważne, z jego strony, skoro mówisz, że rozmowa, poziom ang mu się podobał ![]() swoją droga ja pewnie o zabytkach Warszawy powiedziałabym w 2 minuty ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
w jakim mieście?hm, na pewno warto jest zrobić technika, praca po tym jest, z tym, że za tytuł technika płacą mniej, niż za tytuł magistra, ale jak sama zauważyłaś rok w plecy nie jest fajny i lepsze to, niż nic. poprawianie matury opłaca się, jeśli chcesz po prostu spróbować, bo a nóż się uda, a jeśli nie, to możesz zostać na kierunku, na którym właśnie jesteś. o Cosinusie jest nawet wątek na wizażu, sprawdź w wyszukiwarce. ogólnie dziewczyny polecały ach i jeszcze - jest przecież możliwość studiowania kosmetologii zaocznie ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- jeszcze oczywiście możesz pomyśleć o innych studiach, gdzie wymagają tylko biologii, o ile by Cię to zainteresowało. bo raczej nie ma szansy, że jakieś przedmioty pokryją Ci się z tymi na kosmetologii, jeśli byś za rok szła. no ewentualnie kierunek, który pomógłby Ci w przygotowaniu się do matury za rok, alee.. to troche naciagane. |
|||
|
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
ocb z koniczyną?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlaczego się nie opłaca? Jeśli wiesz co chcesz robić z życiu, a teraz uniemożliwia Ci to wynik maturalny to dlaczego by go nie polepszyć?
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam z siebie wszystko na tej a i tak nie poszło mi dobrze bo była poporstu dziwna, za bardzo wiedzą nie dało się tam wykazać.. nie wiadomo czy za rok nie zrobią gorszej nie chciałabym też iśc na zaoczne bo trzeba duzo samemu robić.. ja chyba ejstem zbyt leniwa ![]() ogolnie to startuję tez na biotechnologie - pokrywaja mi sie przedmioty... tak samo pokrywaja sie na fizjoterapii, mikrobiologii, chemii kosmetycznej, ochronie srodowiska itd. ale powiem szczerze ze ta kosmetologia mnei najbardziej kreci
Edytowane przez hammie Czas edycji: 2010-06-03 o 13:22 |
|
|
|
|
#854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po Cosinusie podobno nie ma pracy. Znaczy, pracodawcy nie traktują jego absolwentów zbyt poważnie. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Taki skrót myślowy to z kultowej piosenki
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna (mtynai) co za gnojek. Pff.
Martyna (star) a ile dziecko ma lat, bo zapomniałam [ ]. ? Pisałaś coś o przyzwyczajaniu się dziecka i chciałam się do tego odnieść... jęczmień mi chyba wyjdzie
|
#856 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Jestem tu nowa ale też chciałabym coś niecoś o sobie napisać : ) Hm po pierwsze to bardzo cieszę się że już jest po maturach : ) Chociaż nie powiem - były dziwne dośc.Bo zdawałam chemię i biologię rozszerzoną i no spodziewałam się całkowicie czegoś innego.No ale jakoś mi poszło. Zamierzam składać papiery na biologię / farmację / medycynę. Chyba że mi się coś odwidzi jeszcze ; p. I jestem ze Śląska. |
|
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo lubie te klimaty ![]() Cytat:
![]() Usuwam sobie tła ze zdjęć
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie ze względu na mamę ta opcja nie wchodzi w grę. Ale zastanawiam się nad złożeniem ![]() Więcej informacji, jakbyś chciała, znajdziesz tutaj: http://aviation.edu.pl/ I fajny jest Rzeszówek
Edytowane przez czijo Czas edycji: 2010-06-03 o 13:49 |
|
|
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale rzeczywiście w twoim przypadku mając tak blisko krk to chyba lepiej zostać, dobrze ci ![]() o dzieki
|
|
|
#862 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
No w sumie dobrze. Tylko szkoda tego lotnictwa ale przy moim strachu przed odrywaniem się od ziemi, schodzeniem pod ziemię i pływaniem z dala od ziemi chyba nie byłoby wskazane, żebym zajmowała się czymś takim W ogóle wypełniłam ankietę na stronie tej uczelni i wyszło, że powinnam studiować informatykę
|
||
|
|
|
#863 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to już sama musisz zdecydować, skoro nie chcesz poprawiać, bo uważasz, że już na tej zrobiłaś wszystko co mogłaś. czy ja wiem, czy na zaocznych trzeba więcej robić - na weekendowych na pewno, ale są też takie zaoczne, że chodzi się na zajęcia ze studentami dziennymi [farmacja w Wawie] a biotechnologia też na medycznym w łodzi? tylko co z tego, że się pokrywają, skoro za rok nie za bardzo chcesz tą maturę poprawić, więc Twoje szanse na dostanie się na wymarzoną kosmetologię się nie zwiększają? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak jak i szkół prywatnych, niestety chociaz tutaj to trochę w innym sensie.Cytat:
Cytat:
ale trudno to pokazać, gdy nie dają szansy. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- hm, tak sobie myślę, że plesiunia, expectation i anniaa się raczej nie udzielają |
||||||
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
To nie jest niestety takie proste. Rzeszów to miasto jej studiów, mieszkaliśmy niedaleko, ale przenieśliśmy się w okolice Krakowa jak miałam 8 lat - jak mi niedawno powiedziała, podjęła tę decyzję po to, żeby ratować swoje małżeństwo - bo mój tata mieszkał tutaj, bo tu miał pracę. Chyba bała się, że jeśli się rozwiedzie, to będziemy woleli zostać z tatą. No nieważne. W każdym razie, przenieśliśmy się do miasta, którego nie znosi, ona się pocieszała, że wtedy dzieci będą miały blisko do miasta akademickiego. A tu nagle dziecko się na nią wypina i zostawia ją tutaj, żeby zamieszkać w JEJ mieście. Nie mogę jej tak zrobić, skoro całe życie ustawiła sobie z myślą o mnie. Ona się już nie przeniesie, kupiła tu mieszkanie, musi je spłacić.
Że już nie wspomnę o tym, że jeśli wyjadę, nie mam żadnego wsparcia finansowego z jej strony. Ciężko by było pogodzić te porąbane unikatowe studia (raczej nie dostanę podręczników do nich w księgarni) z zarabianiem na jedzenie, akademik itd. |
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jak to bedzie... powiem szczerze ze juz nie chce przechodzic przez mature.. nie bardzo chce tracic rok na uczenie sie znowu tego samego i pisanie tylko jednej matury (z bio).. i nie wiadomo czy lepiej mi pojdzie.. moze byc jeszcze bardzije beznadziejna niz ta w tym roku |
|
|
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie martw się, będziemy mieć za to szturm tutaj, kiedy wypełnianie formularzy zacznie się na dobre "co to jest PESEL i gdzie go znaleźć?"
|
|
|
|
|
#867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam, mam, o 16:00 w sobotę się widzimy! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To tego, już oficjalnie się pochwalę: widzę się z Martą i Beatą w sobotę! bo jadę z tżtem do Warszawy na weekend i stwierdziłyśmy, że to nasze spotkanie to po prostu MUST BE. ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Aa, Martyna i ciągle zapominam Ci napisać: ten hotel, do którego pojechała moja B., to Eliksir.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() wybiera się może któraś z Was na MISH na UWr? może macie kogoś kto tam studiuje albo słyszałyście jakieś opinie? |
|
|
|
#869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w portach, a nie na morzu,ale jest.są urzędy żeglugi też.. no kurde, multum możliwości. głupi. Cytat:
Cytat:
Tż (robi naleśniki): najłatwiej usiąść przed kompem i nic nie zrobić Współlokator: bez moich jajek nic byś nie zrobił, widzisz, ja pomyślałem o logistyce ! Ja: a ja wczoraj robiłam sałatkę !
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam, te co przyszły ![]() Byłam na dworze, ale słońce takie mocne, że w ciemnych spodniach to aż parzy, musiałam się schować, ale mam fajne zdjęcia ![]() Zaraz Wam jedno pokaże Ed. oto są dzieciaczki Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2010-06-03 o 14:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

już jest dużo grup Cassie
ale krzyczeli na mnie, że to ja będę ich chować... to powiedziałam, że ich skremuję, zgodzili się 

tylko mama by mnie chyba zabiła, jakbym wyjechała na studia do jej ukochanego miasta, a ona musiała tu zostać.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. 

Btw. Uwielbiam czytać takie opisy, tj. osób, które widzą 'szczęście' w takich drobnych rzeczach.