Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 20:50   #301
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Lenka super ,że z szyjką dobrze tylko nie szalej teraz za bardzo
Szczęsliwa no ja bym chciała żeby się sprawdziło, bo ja urodziłam się 2 tygodnie przed terminem i jeszcze ważyłam 2400 mam nadzieję, że moja Mała też będzie drobna, bo jak się okaże ,że coś ponad 4kg będzie nie za ciekawie przy porodzie

Mpik super, że wszystko ok no i już gotowa pozycja na nietoperka grzeczna Milenka

A ja dzisiaj poprałam część ciuszków jak zobaczyłam ,że zostało mi 2 miesiące i 2odni do porodu. W 9 miesiącu to ja chce już tylko odpoczywać więc trzeba się brać powoli do roboty
Schną sobie na 2 suszarkach, a ja upajam się ich zapachem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 20:53   #302
JOANNA16
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

oo widzę,że zniknęłam z listy
pewnie dlatego,że mało piszę niestety nie mam czasu, za dużo mam na głowie
Stary 2010-06-02, 20:59   #303
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
.
Zasiłek raczej przysługuje. Tacierzyński przysługuje wszystkim Panom, którzy są objęci ubezpieczeniem chorobowym, nie tylko pracownikom.
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
fajna jesteś Evi
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
hej Kochaniutkie
Byłam u gina i moja Milenka została Milenką nic jej nie wyrosło
dziś jest 26tc i mój skarbek waży ponad 950g tylko zapomniałam jaka jest długa a moj męzuś również nie pamięta Jest już ułożona głowką w dół. Nie wiem czy nie za wcześnie, ale gin powiedział, że wszystko jest OK
Eveliouses - hehe uśmiałam się z tego co napisałaś, że go sobie wypatrzyłaś
My z moim poznaliśmy się w necie na portalu randkowym hehe.. oboje byliśmy po długich związkach (ja 4 lata, on 5) i w sumie mielismy miesięczne przerwy i zachcialo nam się kogoś spotkać i jakoś tak wyszło... Ale miłość była dopiero od drugiego spotkanka ... i 30wrzesnia bedzie 5 latek

a I chciałam się pożegnać jutro z rańca (5rano) jedziemy do Gdyniiii na długi week, mam nadzieje, że dam rade wytrzymać 550km w aucie
BUZIACZKI I DO poniedziałku- cudownej pogody- tego sobie i WAM życzę

Angelikaw
dzięki za porady
Lenka* miło mi to słyszeć,ehm raczej czytać,ale i tak miło hehe
a ten opis szczegółowy sukienki to tej co na allegro ostatnio kupiłaś??bo też mi sie podobała ona
Mpiczku to gratuluję Milence pozostania sobąa skoro ginek powiedział,że w porządku to nie kombinuj czy wcześnie czy nie tylko ciesz się głuptasku
a Wasz związek też już troszkę latek liczy-a szkrabek Wasz pierwszy czy macie już jakieś dzieciaczki??
Życzymy udanej i szczęśliwej podrózy i suuuper weekendziku a potem wracaj do nas i opowiadaj i bez fotek się tu nie pokazuj kochana

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:17   #304
ycnan
Zadomowienie

Heh, jak już tak się chwalicie związkami To ja też
Z moim TŻ znamy się i jesteśmy razem od 7 lat, zaręczyliśmy się po 4,5 latach, a małżeństwem jesteśmy od 9 miesięcy Na dzieciaczka zdecydowaliśmy się nieco ponad 3msc po ślubie ...i od razu się udało
A zawsze się panicznie bałam tego, że mogę mieć problemy z zajściem w ciążę I dlatego, podziwiam wszystkie mamusie, które musiały walczyć o swoje maleństwa
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:23   #305
gabisun
Zakorzenienie

Heh ja też jestem z moim tż 7 lat, a małżeństwem jestesmy prawie 2 lata w sumie mój tż jest moim pierwszym poważnym facetem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 21:26   #306
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Heh ja też jestem z moim tż 7 lat, a małżeństwem jestesmy prawie 2 lata w sumie mój tż jest moim pierwszym poważnym facetem
Hehe, no mój jest moim pierwszym w ogóle We wszystkim
Stary 2010-06-02, 21:40   #307
elenka1
Rozeznanie

hehe Gabisun i ycnan mój TZ też pierwszy i mam nadzieje ostatni jedyny. Tez od 6,5 lat razem a w niedziele minie roczek od kiedy jesteśmy mężem i żoną. choć on na poczatku nie traktował poważnie tego związku to teraz jest cudownie, mam nadzieje ze nigdy sie nie zmieni bo naprawde bardzo się potrafił dla mnie zmienic w ostatnim czasie.
Lenko obszukalam sie linków w II watków bo chcialam znalesc sukienunie jaka zakupilas ale nie moge znaleść jakbys gdzies miala to prosze daj linka bo wlasnie na cos poluje na allegro ale nic mi w oko nie wpada

u mnie właśnie były koleżanki i oto: opowiadam im ze szyjke mam długą, nic się nie dzieje, komplikacji zero i przecieram nosa a tu krew!!! Wystraszyłam się strasznie ale szybko przestała lecieć, ale to chyba przez pogodę bo dzis nie za ciekawie sie czulam!!!

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
A ja dzisiaj poprałam część ciuszków jak zobaczyłam ,że zostało mi 2 miesiące i 2odni do porodu. W 9 miesiącu to ja chce już tylko odpoczywać więc trzeba się brać powoli do roboty
Schną sobie na 2 suszarkach, a ja upajam się ich zapachem
Teraz pranie nam sprawia przyjemność a później na zakrętach nie wyrobimy zeby to prac i prasowac, ale takie malunie ciuszki sama przyjemność jeszcze w dzidziusiowym proszku achhh ten zapach

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Mpiczku widzę ze ty nie mozesz tak samo uwierzyc ze jednak nie ma siuska bo skoro sami chlopcy się rodzili a tu padło na Ciebie i naprawde masz dziewczynkę, ja też w rodzinie samych chłopców małych mam a tu moja dziewczynusia bedzie niedługo nie do wiary

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:03   #308
ycnan
Zadomowienie

Nie do mnie była prośba o link, ale znalazłam w historii
http://www.allegro.pl/item1056755727...ory_r_s_m.html

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-02 o 22:04
Stary 2010-06-02, 22:05   #309
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Nie do mnie było, ale znalazłam w historii
dziękuję bardzo

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:45   #310
Ray
Zakorzenienie

bosiu ile piszecie

Lenka nie cc tego nie obejmuje rozejscie kazda ma, jedna wieksze druga mniejsze i jedna boli druga nie, jak to mowia taki urok...
wtedy lekarz mi po prostu kazal duzo nie chodzic by nie nasilac bolu
a ja nie umiem lezec brrr

weronisia ja za to balkon sobie robie dzis malowalam kratke i dokupialm ostatnia pergole jak pogoda jutro dopisze bede miala swoj balkon w koncuuu

margolcia no wiesz powiklania to wszedzie sa.. po cc tez i po sn tez... po sn tez moze ci lozysko cale nie wyjsc, albo cie zle wyczyszcza i mozna krwotoku dostac itp takze jak ma sie cos stac to sie stanie...ja zzo jak bede miala mozliwosc bede brala... w innych krajach to jest podstawa wrecz... wrecz pytaja czy go nie chcesz a nie czy chcesz

nie no ide spac... bo juz nie mysle
Stary 2010-06-02, 22:59   #311
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
hej Kochaniutkie
Byłam u gina i moja Milenka została Milenką nic jej nie wyrosło
to fajnie

Cytat:
A ja dzisiaj poprałam część ciuszków jak zobaczyłam ,że zostało mi 2 miesiące i 2odni do porodu. W 9 miesiącu to ja chce już tylko odpoczywać więc trzeba się brać powoli do roboty Schną sobie na 2 suszarkach, a ja upajam się ich zapachem
Ale fajnie, ja na razie nie mam co prać za bardzo

Cytat:
my też jesteśmy razem 7 lat, a po ślubie prawie 3 Poznaliśmy się na czacie

Cytat:
Nie do mnie była prośba o link, ale znalazłam w historii
dzięki, już miałam wklejać
Stary 2010-06-02, 23:46   #312
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

[QUOTE

ŻENADA takie zachowanie teściów!!
a z ciekawości ile lat miała teściowa jak rodziła swoje dziecko???nie no sorry alee tak mnie wkurzyło,to,że miałabyś usunąć!!co za ludzie!!ja rozumiem szoook itp w momencie jak dowiedzieli się o ciąży bo moi teściowie i tata zareagowali bardzo chłodno w pierwszej chwili,naprawdę,nie było jakiś objawów radości,po czym teściowie na drugi dzien zadzwonili spytać czy jeszcze kiedys do nich przyjade czy juz sie śmiertelnie obraziłam,bo musze dodac ,ze mam tesciów bardzo w porządku no i przepraszali,ze tak głupio sie zachowali ale byli w szooku!!mimo,że mam 29 l.to moja pierwsza ciąża i jestem z moim G 11 lat razem!!!!bez rozstań!!!wiec poprostu BIG LOVE a oni mimo wszystko zdziwienie i zaskoczenie,ale wydaje mi się ,że chyba dla większości rodziców zawsze ta pierwsza wiadomosc jest takim doznaniem szokującym,bo my zawsze jestesmy ich dziećmi i napewno se nie poradzimy-taka pierwsza myśl w ich głowach się tli...tak sobie te reakcje dziwne wytłumaczyłam.Ale żeby proponować usunięcie????to trzeba się porządnie w łeb walnąć a potem powinni Was przepraszać długo i namiętnie!!!
Sorry,bo to Twoja rodzina a ja się tu wyżywam na nich ale nie pojmuje takiego zachowania-już nie musieli udawać radosci ale taki koment to se mogli darować,że ich synalek za młody itp.Naprawdę wybacz moje ostre słowa ale skoro napisałaś jak Was potraktowali to nie mogę tego nie skomentować...
Dobrze,ze się nie przejmujecie i że Twój mąż,czy facet jest z Tobą i wierzę,ze dacie sobie radę,a oni i tak Wam pomogą(mam taką nadzieję,bo muszą to odpokutować)wcześnie j czy później zrozumieją swój głupi błąd...[/QUOTE]

Byla starsza o 2 lata ode mnie i nie bylo to planowane dziecko. Nie tyle zaproponowali usuniecie co zalatwili wszystko lacznie z klinika pieniedzmi itd a na samym koncu przyjechali do nas zeby mnie przekonac ze usuniecie to najsluszniejsza decyzja. Ja sie nie zgodzilam i wyrzucilam ich z mieszkania chodz nie moje. Przekonywali ze jeszcze nie czas bo szkole musze skonczyc, jezyka plynnie nauczyc ( bo w Austrii mieszkamy) no i przede wszystkim ze tutaj jest to legalne do 8tyg a ze bylam juz w 6 to nie mieli duzo czasu. Wogole jak ich sluchalam ze to tylko zwykly zabieg, 20 min i PO SPRAWIE to wogole dalo mi duzo do myslenia jak ludzie w taim wieku moga byc tak okrutni i bezmyslni. Stwierdzili z gory nie znajac mnie i nie probujac poznac ze ja jestem z ich synem dla pieniedzy bo nie ma to jak polka ,,zlapie,, sie bogatego obcokrajowca. Wogole mojemu facetowi jest strasznie przykro i smutno bo wiedzial ze najlepszych rodzicow nie ma ale nie spodziewal sie czegos takiego, takiej reakcji i ogolnego obrotu sprawy. No ale jak ja to mowie sa ludzie i PARAPETY

A tak z innej paki to bylam wczoraj u mojej gin, z maluszkiem wszystko ok z moja szyjka i macica tez ok. Pobrala mi krew na badania ogolnie wszystko wporzadku jak narazie. Jeszcze tak sie usmialam bo maly ssal sobie paluszka jak mi robila USG i tak slodko ruszal usteczkami a teraz czekam az sie moj mezczyzna zdrzemnie sie troszke bo wyruszamy do Polski w sumie tylko na 4 dni ale zawsze cos
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 06:37   #313
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam też w Carrefourze. Musiałam kupić dosłownie JEDEN produkt x 4szt. Idę do kasy z pierwszeństwem, a tam najdłuższa kolejka. Kobiet w ciąży i niepełnosprawnych nie zauważyłam. Kosze i wózki wypchane po brzegi. Idę więc do kasy do 10 produktów. Sytuacja podobna. Nie wiem, czy ktokolwiek tam miał mniej niż 10 produktów. Nie muszę chyba pisać o chrząkaniach i odwracaniu wzroku
Poszłam do najmniej obłożonej kasy i odstałam swoje...
Narazie czuję się w miarę dobrze, więc mogłam sobie stanąć w kolejce, jak inni. Ale niewykluczone, że w niedalekiej przyszłości będę się wykłócać o swoje, bo ludzie potrafią być naprawdę bezczelni...
bo te kasy są dla wszystkich ludzi, tylko że z pierwszeństwem dla kobiet ciężarnych i niepełnosprawnych,
każdy może tam kasować swoje produkty i dowolną jej ilość, tylko w przypadku kiedy podchodzi cieżarna do kolejki to nie stoi w niej tylko idzie na początek i ma pierwszeństwo

w tych kasach nie chodzi o to że mogą tylko kasować ciężarne i niepełnosprawni
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 09:37   #314
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margolcia10 Pokaż wiadomość
z pańswtowej słuzby zdrowia mimo ze mam troche z nia wspólnego juz dawno zrezygnowałam szkoda czasu i nerwów
taa.. tylko szlag mnie trafia jak widzę ile kasy z mojej wypłaty idzie co miesiąc na obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
ninaad Jaki masz temat rozprawy, jesli mozna wiedziec?
nie pamiętam, bo obrona była jakieś 1.5 roku temu 'adaptowana do zimna esteraza.....i coś tam dalej'. Doktorat z nauk chemicznych, dziedzina- biotechnologia

Cytat:
No ale ja należę do osób, które np nie założą japonek w maju, choćby były upały
ale mamy już czerwiec

Ale się dziś wyspałam- chyba 11 godzin. TŻ poszedł na procesję ale ja w tym roku odpuściłam sobie - pójdę tylko później na 'zwykłą' mszę.
Później trochę postoję przy garach (bo lubię) a potem znowu na kanapkę leżeć i się byczyć
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:02   #315
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh...kilka dni mnie nie było, a tu jak zwykle tyle się dzieje

jak fajnie, że dziś wolny dzionek, poobijam sie trochę, TZ pojechał do dziadków a ja błogie lenistwo

brzusia wrzucam
foteczki w niebieskich spodenkach z 12 maja, a ta ostatnia z dzisiaj...

http://picasaweb.google.com/mmoniaj/BrzusioNowy#

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:26   #316
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Misqa : bardzo zgrabny domek

a teraz.... MÓJ WIELKOLUD

niestety nie jest mi dane leniuchować w weekend mam 2 egzaminy na studiach miłego dnia diewczynki
Stary 2010-06-03, 10:33   #317
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Misqa : bardzo zgrabny domek

niestety nie jest mi dane leniuchować w weekend mam 2 egzaminy na studiach miłego dnia diewczynki
dziękuje Twojemu też niczego nie brakuje

a za egzaminy trzymamy kciuki więc dobrze będzie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:59   #318
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
[QUOTE

Byla starsza o 2 lata ode mnie i nie bylo to planowane dziecko. Nie tyle zaproponowali usuniecie co zalatwili wszystko lacznie z klinika pieniedzmi itd a na samym koncu przyjechali do nas zeby mnie przekonac ze usuniecie to najsluszniejsza decyzja. Ja sie nie zgodzilam i wyrzucilam ich z mieszkania chodz nie moje. Przekonywali ze jeszcze nie czas bo szkole musze skonczyc, jezyka plynnie nauczyc ( bo w Austrii mieszkamy) no i przede wszystkim ze tutaj jest to legalne do 8tyg a ze bylam juz w 6 to nie mieli duzo czasu. Wogole jak ich sluchalam ze to tylko zwykly zabieg, 20 min i PO SPRAWIE to wogole dalo mi duzo do myslenia jak ludzie w taim wieku moga byc tak okrutni i bezmyslni. Stwierdzili z gory nie znajac mnie i nie probujac poznac ze ja jestem z ich synem dla pieniedzy bo nie ma to jak polka ,,zlapie,, sie bogatego obcokrajowca. Wogole mojemu facetowi jest strasznie przykro i smutno bo wiedzial ze najlepszych rodzicow nie ma ale nie spodziewal sie czegos takiego, takiej reakcji i ogolnego obrotu sprawy. No ale jak ja to mowie sa ludzie i PARAPETY
Masakra jakaś..ja bym do takich tesciów w zyciu sie nie odezwała...
No a dziecka to by nawet nie poznali skoro Go nie chcieli..
Napewno po porodzie im się odmieni i będą udawać wspaniałych dziedków..ale ja juz bym im nie pozwoliła "dziadkowac":pa la:

Ja tez po wizycie jestem..mojemu dziecku z kolei nic nie odpadło i pozostał chłpczykiem...mysle nad zmiana imienie na Miłoszek ale mam jeszcze czas na zastanowienie..
Synio w 23 tc jest jeszcze główka w górę
Poza tym jest dość sporym dzieckiem bo waży 630g . Lekarka powiedziałam że jest w tym górnym przedziale wagowym między 50 a 90 centylem

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Poza tym pozłościliśmy się na siebie z tżem...o kase jak zwykle...
On strasznym dusigroszem jest..żałuje że niepracuję i nie mam własnych pieniążków. Mogłabym cos kupic dzidziowi a nie biore od tża i rozlicza mnie z każdej złotowki.
Pojechalismy do Tesco bo chciałam te ciuszki kupić...
staneliśmy przed działem ciuszkowym a tz "o matko..."
no więc ja se oglądam a ten mi dziamie że za wczesnie kupuje, że on z mamusią kupi wszystko jak się urodzi. Ja sie zezłościłam że całą przyjemność chce mi odebrac...
Suma sumaru wziełam tylko spodenki dla Dominika i na pocieszenie malusieńką czapeczkę dla maluszka.
Kupiliśmy tez basenik dla Domika, troche chemi jakies proszki , odplamiacze itp..no i uzbierało sie z 200zł
Tz juz przy kasie zaczoł kręcić nosem...widząc to zostawiłam jeszcze w sklepie 5-pak skarpetek które miały bec dla Domika...
ale to nie pomogło..poszliśmy do auta a ten zaczoł wszystko z wściekłością wrzucać do bagażnika gadając że rozrzutna jestem...
Wielkie pretensje miał że se kawałek sera żółtego wziełam i troche winogronka ....
tak sie wnerwiłam że mu powiedziałam ze załuje że wziełam z nim ślub.
Do tej pory nerwa mnie trzęsie i nie chce mi sie z nim gadać

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-06-03 o 11:01
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:01   #319
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
bo te kasy są dla wszystkich ludzi, tylko że z pierwszeństwem dla kobiet ciężarnych i niepełnosprawnych,
każdy może tam kasować swoje produkty i dowolną jej ilość, tylko w przypadku kiedy podchodzi cieżarna do kolejki to nie stoi w niej tylko idzie na początek i ma pierwszeństwo

w tych kasach nie chodzi o to że mogą tylko kasować ciężarne i niepełnosprawni
dzięki za wyjaśnienie...

MisQa, naked21 - ładne brzuszki

------

Dziś w nocy obudził mnie okropny ból brzucha (macicy?) na wysokości pępka, po całej szerokości brzucha... W sumie tak już od 2 dni bolało - ale od czasu do czasu tylko i słabiej. Czy to jest właśnie rozciąganie się macicy? Wskazywałoby na to też swędzenie skóry brzucha... Skurczy to nie przypominało, a brzuch (podbrzusze) nie był twardy.
Moja mama każe mi się nie zamartwiać, bo to normalne...
Czy któraś też tak miała?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:03   #320
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Naked21 - Śliczny brzuszek,a który to tydzien?

Ja też dzisiaj zamierzam chyba spedzic dzionek w łóżeczku, obiadek mam bo mamusia wczoraj pierożki robiła więc troszke nam dała hihi. A pogoda nadal okropna wiec co tu robic. Buziaczki
Staram sie czytać wszystkie wasze posty Także, zeby nie było, ja tu ciagle jestem hihi
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:12   #321
fem
Raczkowanie

MisQa i naked21 urocze brzuszki

aaneczka1984 mąż to naprawdę, serca nie ma dla ciężarnej... dawaj go ...
a dzidzia faktycznie duża

a mój maluszek ciągle się rusza...
ostatnimi dniami mam wrażenie, że jakby częściej niż zwykle, no i czułam dzisiaj kopa w żebro....ała...troszke bolało...

jadę dzisiaj na działeczkę... poodpoczywam sobie troszkę przy kwiatuszkach... tylko żeby nie padało
zabieram laptopika, więc mam zamiar byc na bieżąco...
buziaki ogromniaste dla was wszystkich:cm ok:

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:21   #322
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

angelikaw mnie często boli brzuch, w najróżniejszych miejscach. Gin mnie jednak uspokoił- macica uciska wszystko w brzuchu, więc dlatego boli. Mnie najbardziej jak mały się na jelitach położy Muszę z nim pogadać, żeby tak nie robił

aaneczka1984 faceci z reguły nie lubią wydawania kasy na tzw codzienne wydatki, a przecież jeść coś trzeba, ubrać dzieci również. Nie martw się kochana, przejdzie mu

Suszilda współczuję takich teściów, grunt że tak szybko miałaś okazję się przekonać co to za ludzie, oszczędzisz sobie w przyszłości rozczarowań i będziesz wiedziała, czego możesz się spodzewać. Ich reakcja jest niewybaczalna Na szczęście TŻ jest z Tobą, żyjcie swoim życiem i cieszczcie się z Maleństwa w brzuchu

Angelika16 26 tc, brzuchol ogólnie wywołuje sensację, że taki wielki ale to pewnie dlatego, że jestem mała i dzidziuś by się w tym krótkim tułowiu nie mieścił, dlatego prze do przodu

Mam mocne postanowienie ograniczyć słodycze teraz na te 3 ostatnie miesiące ciązy żeby za wiele nie przytyć Bo wiem, że te wszystkie wałeczki to sprawka Milki jogurtowej i pani z laboratorium, która poradziła wcinać słodycze ze względu na cukier poniżej normy

Treaz już na bank siadam do nauki

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-06-03 o 11:22
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:25   #323
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
angelikaw mnie często boli brzuch, w najróżniejszych miejscach. Gin mnie jednak uspokoił- macica uciska wszystko w brzuchu, więc dlatego boli. Mnie najbardziej jak mały się na jelitach położy Muszę z nim pogadać, żeby tak nie robił
dzięki za odp.

Cytat:
Mam mocne postanowienie ograniczyć słodycze teraz na te 3 ostatnie miesiące ciązy żeby za wiele nie przytyć Bo wiem, że te wszystkie wałeczki to sprawka Milki jogurtowej i pani z laboratorium, która poradziła wcinać słodycze ze względu na cukier poniżej normy
heh, ja postanowiłam wczoraj, ze koniec ze słodyczami, bo mnie zemdliło po Lionie... I co? dziś na śniadanie do kawki drożdżówka z rabarbarem i jagodami ech,,,
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:42   #324
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Naked21 - Mi sie bardzo podoba Twój brzuszek:d musimy się cieszyć, ze mamy takie malenstwa w brzuszkach i rosną hihi.

Suszilda - ja bym tych Tesciów udusila żywcem!! Ludzie nie mają w ogole Serca. Trzymaj sie cieplutko. My jako przyszłe mamusie musimy być Silne
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:44   #325
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, no mój jest moim pierwszym w ogóle We wszystkim
no no to wogóle gratki wielkie

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 12:07   #326
aaneczka1984
Zadomowienie

Heh mój tez był pierwszym i ostatnim...czasem żałuje..ale tylko czasem
Tak sie zastanawiam..moja ginka nie dała mi skierowania za glukoze...robi sie ja chyba między 24 a 28tc
stwierdziła że mam wyniki oki i nie musze robic narazie zadnych badań

No a kazała mi przyjść za jakieś 5-6 tygodni czyki ok28-29 tc wtedy juz za późno na glukoze?? hmmm...sama nie wiem co o tym mysleć...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 12:40   #327
ycnan
Zadomowienie

Suszilda, szczerze współczuje takich "teściów". Masakra, co czasem ludzie potrafią robić (nie tylko mówić)... Nie wiem, może inny kraj, to inne zwyczaje, normy, poglądy.... Ale najważniejsze, że TŻ nie był tego samego zdania co rodzice
Gratuluję udanej wizyty i ślicznych widoków na usg Spokojnej podróży

MisQa, naked21, cudowne brzuszki + naked, powodzenia na egzaminach

aaneczka1984, Miłoszek ładnie brzmi I faktycznie, kawał chłopa z twojego dzieciaczka.
Dziękuję za wstawienie "norm" wagi dzieciątka - przyda się

Co do twojej gin, to powinna była dać ci skierowanie na glukozę... Nie rozumiem czemu nie dostałaś. Na następnej wizycie będzie za późno. A tak w ogóle, to wizyta za 5-6tygodni?? Wydaje mi się, że raz w miesiącu MINIMUM powinnyśmy chodzić do gin... Ale co ja się tam znam

Jeśli chodzi o zakupy... No cóż, skąpiradło sobie wzięłaś za męża
Mój wręcz przeciwnie - jakby mu dać całą kaskę, to wydałby wszystko w ciągu tygodnia na głupoty (piwko, pizza i inne żarełko),a potem byśmy głodowali. Dlatego ja pilnuję pieniędzy i dzięki temu mąż się nie obżera - schudł troszkę w końcu Na wszystko, co niezbędne kaska jest a od czasu do czasu nawet na jakąś zachciankę
Stary 2010-06-03, 12:47   #328
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam w wolny dzień
U NAs śliczna pogoda, bardzo ciepło i sporo słonka. Niestety my jesteśmy uwięzieni w domu, bo całą parą ruszyło przygotowanie do remontu. Opróżnianie mebli i wynoszenie wszystkiego do dużego pokoju.
Ja jutro zmywam się po pracy na weekend do mamy, a TŻ z moim tatą ruszą z remontem.

Cytat:
jedziemy do Gdyniiii na długi week, mam nadzieje, że dam rade wytrzymać 550km w aucie
Spokojnej podróży i udanego pobytu

Cytat:
to fajnie

my też jesteśmy razem 7 lat, a po ślubie prawie 3 Poznaliśmy się na czacie
My podobnie 7 lat bycia razem, a w październiku będzie 3 lata po ślubie. A poznaliśmy się na Gadu Gadu nasz wspólny znajomy dał mojemu teraz mężowi mój numer GG i namówił Go żeby zagadał, i tak pisaliśmy sobie przez 6 miesięcy, aż postanowiliśmy się spotkać W maju minęło 7 lat od spotkania.

Suszilda naprawdę współczuję takiego zachowania rodziców Twojego TŻ. A jak oni zachowują się teraz? Mieli kilka miesięcy na ochłonięcie. Macie jakiś kontakt?

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
brzusia wrzucam
foteczki w niebieskich spodenkach z 12 maja, a ta ostatnia z dzisiaj...
Spory brzuszek i jaki duży wzrost w ciągu 3 tygodni

Cytat:
Też duży, powodzenia na egzaminach!

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Poza tym pozłościliśmy się na siebie z tżem...o kase jak zwykle...
Duży synuś
A mężem się nie przejmuj, mój też kręci nosem co miesiąc na zakupach domowych- kiedy idzie jednorazowo 200-300 zł a właściwie mało co się kupi, i zawsze pyta czy to wszytko potrzebne. Całe szczęście nie ma o to pretensji, chyba się przyzwyczaił albo zrozumiał, że trzeba kupić i tyle.

Cytat:
Dziś w nocy obudził mnie okropny ból brzucha (macicy?) na wysokości pępka, po całej szerokości brzucha...
Czy któraś też tak miała?
Niestety nie pomogę, bo ja raczej bóli brzucha nie mam żadnych. Jedynie czuję brzuch przy wstawaniu, przekręcaniu się w łóżku z boku na bok, przy kucaniu i schylaniu się, ale wtedy to boli ten dolny brzuch, nisko,chyba jest jakiś ucisk.
brałaś leki czy samo przeszło?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Tak sie zastanawiam..moja ginka nie dała mi skierowania za glukoze...robi sie ja chyba między 24 a 28tc
Zrób sama, to tylko kilkanaście złotych. przynajmniej będziesz miała pewność, że wszystko jest ok.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 12:54   #329
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cześć dziewczyny

Moje maleństwo dziś strasznie leniwe, od rana poczułam może zaledwie dwa razy jakieś znikome ruchy i na tym koniec. Dziwi mnie to bo ostatnio to szaleje strasznie, czekam jak na zbawienie az zacznie kopac jak codzien

ELENKA1 ja zawsze rano jak czyściłam nos to miałam ślady krwi, minęło troche czasu i przeszło. Niewiem czy to wina osłabionego organizmu czy moze powietrza. W kazdym razie juz jest ok. A Tobie poleciała tez pewnie przez oslabienie lub pogode tym bardziej ze pisalas ze wtedy nie czułaś sie najlepiej.

RAY jeśli chodzi o znieczulenie to masz calkowita racje ze prawie wszedzie za granica znieczulenie to rzecz normalna i lekarze dziwia sie ze niektore kobiety chca rodzic bez niego. Ja mieszkam na jednej z hiszpańskich wysp i musze powiedziec ze nie jestem zwolenniczka tego znieczulenia, ale nie zarzekam sie bo pewnie jak poczuje pierwsze bole to kaze sobie je dac bez gadania. Na dzien dzisiejszy wolalabym rodzic bez, zobaczymy czy zdołam wytrzymac Podobno ze znieczuleniem poród trwa okolo 2 godzin dłuzej a juz nie mowie o komplikacjach, ktore sie baaaaaaaaaaaaardzo zadko zdarzaja, ale jednak. Ja to jestem pesymistka i mi sie wydaje ze pewnie mi sie trafia jakies komplikacje bo ogolnie jakas pechowa kobita jestem

SUSZILDA już slów brakuje zeby okreslic jakimi ludzmi sa Twoi tesciowie, jestem ciekawa jak podchodza do Twojej ciazy teraz gdy jest ona juz zaawansowana?? Bidulko jak tylko Twoje maleństwo pojawi sie na swiecie zapomnisz o tych wszystkich przykrosciach przez które musialas przejsc a dzieciatko Ci wszystko wynagrodzi
A tak pozatym to gratuluje udanej wizyty u lekarza

MISQUA, NAKED21 brzuszki jak zwykle piękne, niech zdrowo rosną

AANECZKA1984 mąż faktycznie chyba troche przesadził , u mnie to znowu jest na odwrót bo mi mąż to dogadza az za bardzo, potem na niego krzycze ze te wszystkie kilkogramy to jego wina Głowa do góry kochana, nie smuć sie

ANGELIKAW jeśli chodzi o boł w okolicach pępka to ja juz kiedys tutaj u Was pytalam o to bo mnie tez tak złapało ale odpowiedzi nie uzyskalam w kazdym razie mnie tez tak bolalo a bardziej bym powiedziala ze to bylo takie kłucie mocne i przy tym nie moglam oddychac cala piersia tylko tak płytko bo jak chcialam nabrac mocno powietrza to bol sie nasilal. Nie mam pojecia co to bylo ale jak do tej pory nie powtorzyło sie

Edytowane przez dzidzia_aim
Czas edycji: 2010-06-03 o 12:56
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 13:26   #330
Astorianka
Raczkowanie

Ale dziś pięknie, niebo bez chmur, ciepełko. Właśnie wróciłam z przechadzki z psicą po lesie. Czasami myślę sobie, że pies to była idealna decyzja - przynajmniej mam ruch i to w cichych, spokojnych miejscach (blisko domu mam las). A tak to by mi się nie chciało.

Oglądałam kolejny wózek - Tako Warrior i prawdę mowiąc sprzedawca namieszał mi w głowie. W przyszłym tygodniu zobaczę wreszcie Jedo Fyn na żywo i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję co brać.

A co do wspominek

Ja i mój mąż poznaliśmy się w pracy Fajny był, ale zajęty od kilku lat, a ja zresztą też miałam kogoś innego w głowie.Po roku koleżanka urządziła imprezę. Jak przyszliśmy okazało się, że "impreza" była trzyosobowa, po czym laska się zmyła i zostaliśmy sami. Ja byłam wtedy już sama, on właśnie rozstał się ze swoją laską (ponoć u nich to było częste...rozstania i powroty). Ja gadałam, ze chcę stąd wyjechać i gdzieś zacząć życie na nowo, on, że przez rok żadnej kobiety nawet kijem nie dotknie Następnego dnia umówiliśmy się na randkę hehe.. Jesteśmy razem pięć lat z czego prawie 4 po ślubie, a jego ex była w ciężkim szoku, że tym razem on do niej nie wrócił.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości