|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Tez dziwie się co z tą glukozą...czasem sobie robię badanie cukru bo babcia ma glukometr i niby wsio oki jest... ale mysle ze to skierowanie powinna dac.. babcia ma cukrzyce, droga babcia umarła z zaawansowana cukrzycą... w pierwszej ciąży cukier miałam oki, ale teraz moze sie to zmieniło... Słyszałam że właśnie przy cukrzycy rodzą sie większe dzidki...ale nie wiem czy to prawda.. ![]() Wiesz tz kiedys taki nie był..... no ale ludzie sie zmieniają...... Nie powinien narzekać..mieszkamy z moimi rodzicami w świerzo wykończinym domu, ojciec płaci wiekszość rachunków, kupują tez większą część jedzenia... my wydajemy jedynie na siebie, opłacenie tv, jakieś zachcianki i na Dominisia.... i tak ciągle narzeka że ma mało kasy, mało zarabia, ciągle coś mu kasy brakuje i ciągle jej szuka... mi zginie z portfela 10 zl i się nie domyśle, a tzowi 1 zł zniknie i wie o tym
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dzień Dobry!
Wpadłam na chwilkę życzyć wam miłego dnia! Słonko świeci, lato w pełni, lecę na grila ![]() Super brzuszki dziewczyny - naked21, MisQa Cytat:
|
|
#333 | ||
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuski! Zazdroszcze dluuugiego weekendu, oby Wam pogoda dopisala
Mpik Gratuluje udanej wizyty, duza juz masz ta Milenke Milego pobytu nad morzem i "wygodnej" podrozy! Bawcie sie dobrze!!! Suszilda Nie przejmuj sie kochana, po prostu wiesz na przyszlosc, jacy to ludzie o "uposledzonej moralnosci", delikatnie mowiac. Gratuluje natomiast pieknych przezyc na USG!!! Bawcie sie dobrze w PL, zapomnij o wszystkich smuteczkach Cytat:
MisQa, naked - Brzucholki Sliczne naked Powodzenia, trzymam . Troszke mobilizacji i bedzie "po"!aaneczka Glowa do gory ![]() Cytat:
Buziaczki dla Wszystkich aaneczka Tak potwierdzam, ze sie zdarzaja nawet b. duze dziecaczki u "cukrzycowych" mamus (ja+siostra). Ale moja Mama nie miala tej cukrzycy "kontrolowanej" (zadnej diety ani nic), teraz to juz sie b. rzadko takie skrajne przypadki zdarzaja. Edytowane przez Atlidee Czas edycji: 2010-06-03 o 13:59 |
||
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
ja znów z doskoku,nawet nie wiem jak nadrobić tyle stron juz naprodukowałyscie ja wolne to wpadam,ale dłuższego weekendu u mnie nie ma i jutro do pracykurcze niepokoją mnie bóle brzucha tak jaky ktos kamieni mi nawalil i ciagnie w dol,mam nadzieje,ze dotrwam do wizyty jeszcze tydz i zobaczymy czy wszystko ok,moze to normalne,ale strach jest i moj brzucholek z 25tc,a dzis wkroczylam w 26
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja juz po usg i w koncu potwierdzilo sie to co czulam od dawna... bedzie DZIEWCZYNKA
U nas dzisiaj piekna pogoda ale Tz na druga zmiane do pracy pojechal, wiec siedze teraz sama i nadrabiam zaleglosci w czytaniu A co do tematu zwiazkow to my jestesmy razem ponad 6 lat a znamy sie prawie 10. Przez 6 lat chodzilismy do jednej kasy, najpierw w gimnazjum a potem w liceum Od ponad dwoch lat jestesmy zareczeni i Tz caly czas naciska na slub ale mi sie jakos nie spieszy Zycze Wam wszystkim milego dnia i wracam do nadrabiania
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doczytałam was troche tak rzutem ![]() dziewczyny do każdej z osobna macie super brzuszki i takie zgrabniutkie ładniutkie ![]() wy tak o związkach to i ja się wypowiem w tym roku nam stuknie 8latek,ja go kojarzylam ze szkoły,ale tak na prawde poznalismy sie u wspólnego kolegi a po pól roku zostaliśmy parą i był pierwszy we wszystkim i mam nadzieje,że ostatnim,a ślubu nie mamy jakoś tak oboje się zgadzamy,ze po co nam ślub,ja rozumiem,ze dla kogoś jest ważny,ale dla nas to tylko papier,moze kiedyś kiedyś kto to wie,ale teraz nie myślimy o tym,my to jak dobre stare małżeństwo jak tylko zostałam pełnoletnia to zamieszkaliśmy razem po 5 latach bycia razem chcieliśmy mieć dzieciątko,ale poroniłam pierwszą ciąże i o tą o mojego synka teraz strałam się ponad 2 lata ciężko było,ale teraz jesteśmy szczęśliwi ale chyba tż coś zaczyna się coraz czesciej bać i jakos głupio sie zachowuje ale ja wiem,ze sobie poradze(poradzimy)widze,ze wam kregoslup tez juz daje znaki,ja jak po chorobowym wrocilam to lzy mam w oczach tak mnie zaczyna juz strasznie bolec,tak mysle,ze mam ta skolioze i bedzie ciezko mi pracowac,odzywa sie krzywy kregoslup
|
|
#337 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Suszilda - współczuję takich teściów...
dra - ładny brzusio - duży ![]() Cytat:
![]() Samo przeszło. Brzuch mi wywaliło i czuję (jak oddycham), że mam tam więcej miejsca teraz ;D Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Cytat:
Cytat:
)... W sumie znamy się i jesteśmy razem od 9 lat.. z dwiema przerwami.. jedna krótciutka i mało istotna, druga - to było rozstanie "na zawsze"... Wtedy każde z nas poszło w swoją stronę... Jak widać los chciał inaczej, a miłość zwyciężyła... Wróciliśmy do siebie w sierpniu 2007, w grudniu były zaręczyny, a od lutego 2009 jesteśmy małżeństwem Czasem żałuję właśnie tego, że nie był tym jedynym... Ale rozstanie wiele nas nauczyło i pokazało, czego tak naprawdę oboje chcemy od życia
|
|
|
#338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dra- ja też jutro do pracy więc nie mam długiego weekendu, ale to tylko jeden dzień i znowu weekend.
|
|
#339 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
----------------------------------------- Tak wszyscy o zwiazkach, to ja tez... My z TZ znamy sie od 9lat, mieszkamy razem od ponad 8,5. To zdecydowanie milosc od pierwszego wejzenia... Poznalismy sie na studiach (pierwszego dnia). Na samym poczatku "zaliczylismy" krotkie rozstanie, ale potem wszystko wrocilo do nas ze zdwojona sila i od razu zamieszkalismy ze soba i jestesmy praktycznie nierozlaczni (bo nawet razem, od samego poczatku te same studia/praca). Teraz sie nawet troche obawiam, ze Dzidzius nas "rozdzieli", bo ja zrobie przerwe "w karierze", a TZ "pojdzie do przodu"... ![]() |
||
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
no jutro w pracy czas zleci i znow wolne
![]() a co do związków miłość zwycięża nieraz są ciężkie chwile,ale miłość zawsze wygra pod warunkiem,ze to miłość prawdziwa
|
#341 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz obaj czekają na nowe obowiązki z niecierpliwością i ciągle chcą dotykać brzuszka, czy Mała się rusza. A młodszy stale pyta kiedy będzie dzidzia? ![]() Cytat:
Postanowiłam spisywać wszystkie nasze wydatki- jedzenie i rachunki osobno. Każdego miesiąca ( na prawdę skromne i tanie jedzenie) Jak stwierdzał,że za dużo wydajemy wysłałam go na zakupy, po jedzenie -mówił co chce na obiad a ja mu listę ,żeby to kupił. Był w szoku,że wszystko takie drogie. Zrezygnował z samodzielnych zakupów. Potem jeszcze jakiś czas dopytywał ile wydajemy i dumny był, że tak mało w porównaniu z "kolegami". Teraz uważa,że jestem ( w miarę ) gospodarna, bo prawie zawsze uzgadniamy wydatki i myśli , że ma nad tym kontrolę
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
szokoladko Dziekuje Ci za odpowiedz! Fajne z Twych dzieci Chlopaki!!! Duza Buzka dla Was!!!
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja troszke odbiegne od tematu
Mam do was pytanie.Wszytskie moje kolezanki sugeruja aby kupic butelki firmy AVENT. I teraz pytanie ile ich kupic na poczatek- napewno 4-5 miesiace pierwsze bede karmic. Potem jak pojde do pracy to ponoc mozna zamrazac. Co powinnam wiec kupic: podgrzewacz do butelek, ile butelek, sterylizator i laktator? czy te wszytskie rzeczy tez z firmy Avent- czy polecacie jakas inna fime tez. Ja zupelnie jestem zielona w tych butelkowych sprawach- wiec czy moze ktoras z was mi wyjani? bardzo prosze
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
o dobre pytanko z tymi butelkami,też słyszłam,że avent jest bardzo polecany.Ale ja np.o ile się da
to chcę jak najdłużej karmic piersią-to ile i kiedy butelki kupić?bo tez niemam zielonego pojęcia
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Będę na raty pisać,bo nie dam rady odpisać na wszystko.Jakaś byłam ogólnie bez siły i nie pisałam,po prostu musiałam odpocząć. Dzisiaj po procesji strasznie wnerwiła mnie kobieta z rodziny.Dodam dosyć mocno z nią jesteśmy powiązani.Jej syn jest chrzestnym mojej córy,mój mąż ch.-jej córy,a moja teściowa ch.-jej męża.Jej syn i mąż na dodatek pracują kupę lat z moim,i mieszkamy w jednej miejscowości.A nie widziałam jej z pół roku.Dzisiaj tylko mnie zobaczyła i łap za brzuch głaskać ze słowami:"to przynosi szczęście" i z głupim uśmieszkiem.A ja do niej:"no chyba tobie to szczęście?".A ona :"no tak hihihi".A przecież wie całą moja historię ciążową i że byłam teraz cały marzec w szpitalu.Myślicie że chociaż zadzwoniła raz,czy zapytała jak zdrowie?A jak mam jej szczęście dać, to łapy wysuwa,normalnie .Ty lko się uśmiechnęłam i w duchu Kalex,gratki pierwszego kopniaczka Klarissa,mam nadzieje że jeszcze nie jeden cud od losu cię spotka,a za wytrwałość wielkie ![]() IlonaN2,też gratulacje za wytrwałość w staraniach ![]() Dzidzie wam dziewczyny wszystko wynagrodzą Weronisia,ty niestety zasłużyłaś na mega klapsa za przemęczanie się.I żeby to było ostatni raz , ![]() ![]() .A tak po za tym duże buziaki Angelika16,śliczny uśmiech dzidzi agata81,gratuluję dziewuszki Pomidora,mam nadzieję że humor już ci się poprawił,a jak nie to i nie smutaj się więcejMpik82, no brzusio piękniusi |
|
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam dziś trzeci trymestr
![]() Ostatnio mam strasznie zmienne humory, dziś płakałam przez dobrą godzinę, że tż poszedł do pracy ... Jak małe dziecko ... Potem byłam szczęśliwa, a potem znów jakieś dołki, normalnie Joaśka mi się smutna urodzi jak tak dalej pójdzie
|
|
|
|
#347 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A za pieluchami jestem jednorazowymi.Jak nasika,to ma przynajmniej sucho.A tetra-można nie zauważyć od razu że nasikało,lub nocą i odparzenia gotowe.A i przebierać wszystko trzeba,nie tylko pieluchę.A pomysły babć typu z wierzchu na tetrę folijka-żeby nie przeciekło,to już w ogóle kompres odparzający. No nie,fem ,ty normalnie bez serca jestes ,jak mogłaś???Nie dość że zjadłaś,to jeszcze się chwalisz.Uwielbiam ptasie mleczko,a najbardziej śmietankowe wedla .Jak będę jeść -to też się pochwalę![]() ![]() .Cytat:
Starapanna,dzidzia_aim,śliczne brzuszki Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-03 o 22:05 |
||
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Ja skłaniam się ku zakupowi butelek z Aventu, chociaż rozważałam również Tommee Tippee. Myślę jednak, że nie ma sensu kupować ich już teraz, bo raczej każda z nas chce karmić piersią.
Jeśli z jakiś przyczyn okaże się to niemożliwe, to po jedną butelkę można wysłać TŻ, a resztę zamówić na allegro. Odnośnie sterylizatora, to myślę, że szkoda pieniędzy. Butelki można wyparzać i raz na jakiś czas (np. raz wieczorem) wygotować - na jedno wyjdzie. A podgrzewacz? Sama nie wiem. Warto się dowiedzieć, który jest najczęściej polecany i później ewentualnie dokupić. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-06-03 o 20:54 |
|
|
|
#349 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wybaczysz, ale nie mogłam się oprzeć... a tez uwielbiam śmietankowe
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam sie w pełni co do tego,ze chcemy karmic piersią jak się tylko da a wyparza się fajnie wkładając na kilka sekund do gotującej wody i bez niepotzrebnych kosztów i zajmowania miejsca w kuchni ![]() ale to ile powinno się miec butelek i jakie pojemnosci?
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady
Będzie malowanie ścian, a wcześniej wyrównywanie panowie od remontów już dogadani ![]() No i wreszcie jutro ruszy moja łazienka. YUPPIE!!! Bejbiak znęca się chyba nad moimi żebrami. Boli....
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
szokoladko...dobry sposób na męża znalazłaś...szkoda tylko że mój nigdy nie robi takich zwykłych codziennych zakupów i nie wie jak wszystko drogie jest...a spagetto to chce na obiad, ciuchy chce mieć wyprane...
Co do butelek to w sumie mi wystarczyła jedna mała (avent 125ml) i dwie duże..ale tych narazie nie ma sensu kupować, bo nie potrzeba na początku az tyle mleczka robic dla bejbika.... smoczki z 2 szt tych na noworodków a póżniej w miarę upływu czasu dokupywałam z większą dziórką... styliryzatora nie miałam...wystarczył mi garnek z wrzątkiem... są też butelki firmy Lovi co wkłada się na kila sekund do mikrofali i się same syrylizuja... U nas pada od 2 godzin..o nawet deszczem nie można nazwać tylko mega ulewą..w życiu akiej nie widziałam.. przez drogę się woda przelewa, straż już kilka razy wyjeżdzała do podtopień, teściowa dzwoniła ze u nich drogę oberwało i nie da się przejechać...masakra jakaś.... w pewnym momencie to świaa nie było widać, butelki pływają po ulicy, grzmi, błyska się....Domikowi ciężko zasnąć było bo się bał...
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja mam swoj balkon w koncu ![]() waniliana co do butelek zgadza sie avent najlepsze. Ale po co ty teraz myslisz o butelkach?? wybaczcie jak kogos uraze ale dla mnie glupota jest kupowac teraz butelki, sterylizatory itp.. to nie sa male koszta, a tak na prawde to moze byc zupelnie zbedne...przeciez to mozna kupic w kazdym sklepie, aptece allegro.. ja nie kupowalam zadnych butelek bo nie wiedzialam czy beda potrzebne, chcialam karmic piersia. Nie udalo sie to maz kupil butelke jedna a reszte sobie sama zamowilam na allegro nawet nie musialam z domu wychodzic, wiec jesli moge doradzic to poczekajcie ![]() wazniejsze przeciez sa inne rzeczy na poczatek ![]() p.s podgrzewacz nie wiem czy to takie potrzebne ja kupilam bo uzywalam butelki i prawde mowiac nie lubilam go uzywac czekac az sie zagrzeje itp itd.. szybciej i wygodniej mi szlo podgrzewac w garnuszku z wrzatkiem. u nas cholerne burze, kiedy to sie skonczy??? ja juz mam dosc, chce sloooonnnnceeeee
|
#355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
,jak dać wolna rękę.To ja muszę stopować mężulka w wydawaniu kasy.On czasem żartuje że mi już od oszczędności do skąpstwa malutki krok .Ale,on z matmy był kiepski(![]() ![]() ) i muszę ja trzymać rękę na pulsie.MisQa,naked21,dra,gratulacje ślicznych brzuszków ania13.03,gratuluję dziewczyntusi Wspominałyście też o krwawieniu z nosa.Też miałam,ale w necie wyczytałam,że te z nosa (umiarkowane) i z dziąseł to norma-znowu tak zwane uroki ciąży. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-03 o 22:34 |
||
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
CO DO BUTELEK, TO MI MAMA KUPIŁA JUZ 3 MAŁE Tommee Tippee I 2 DUZE. a sama kupiłam tez sterylizator do mikrofali tez Tommee Tippee, zobaczymy czy sie przyda
aaa i mam podgrzewacz avent, ale używany..
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecię znęca się nad moim pęcherzem... Boli, ale całkiem przyjemnie hihi
![]() Superr ja marzę o własnym kąciku w ogrodzie, ale nie mam ręki do kwiatów i do tego wszystkiego.. W domu nawet bambus mi usechł!!! (stał nponstop w wodzie więc ciagle się zastanawiam, jak ?!?) Zmykam spać, u nas tez burze... W dzień było parno, więc można się było tego spodziewać...
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kobitki
ja niestety dziś muszę skoczyć do pracy...a jak zwykle się nie chce ![]() TZ na wiosce a ja bez parasolki, a tu oczywiscie pada więc na pocieszenie od rana biała czekoladka hehe jak dalej tak będę się pocieszać to jutro pojadę po spodnie nowe, ale i tak od początku ciązy chodzę w starych, nieciążowych, więc nie jeste źle... tylko najgorzej, że nic mi się nie podoba i mam straszny problem na zakupach...wczoraj głaskałam wieczorem dzidka i prosiłam żeby poruszał się trochę dla mamy... hehe jak zaczął skakać to aż się wzruszyłam ze szczęścia, że takie posłuszne dzicko, na razie , mam ![]() dobra, lecę miłego dnia
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Moje pytanie pozostało bez odpowiedzi. No nic, trudno dra - fajny brzuszek ![]() bordowa - fajnie, już III trymestr, u mnie początek 6 m-ca Mój Tż nie żałuje kasy na takie codzienne zakupy typu spożywka, chemia itd. Trochę inaczej jest jeśli chodzi o ciuchy, bo zawsze twierdzi, że mam już podobne buty, bluzkę itd. i mam już za dużo torebek. Chyba po części ma rację, bo garderoba staje się zbyt ciasna, a jest duza, a my tylko we dwójkę ale i tak jak poproszę to kasę dostanę chociaż sama zarabiam i na takie moje wydatki kosmetyczno-ubraniowe mam swoje środki.Jutro odwiedzają nas znajomi, robimy grila i wiadomo, że organizacja takiego spotkanka kosztuje, no i tak sie złożyło, że w środę zrobiłam mega zakupy spożywczo-chemiczne + alkohol + karma dla psa itd. i wydałam ponad 400 zł, ale Tż nie robił problemu, bo jak jeździmy razem do hipermarketu to zazwyczaj On płaci i wie ile wszystko kosztuje, a jak pyta ile potrzebuję na zakupy to zazwyczaj dostaję wiecej niż powiem, a wydam i tak jeszcze więcej ![]() Co do butelek to kupię jedną małą Avent. Miłego Dnia!
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Majka...chodzi Co o pytanko w sprawie błędu w siatce??
Ja tylko ja skopiowałam z jakiejś strony i szczerze mówiąc nie zwróciłam na ten błąd uwagi!! Może poprostu są tam przypadkiem przestawione wagi i na moje oko poiwnno być tak: ![]() 22 tc 351 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl) 23 tc 364 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) 24 tc 374 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) Kurcze u nas plaga komarów..normalnie z domu ciężko wyjść...tak mnie w nocy pogryzły ze szok.. Najgorzej z dziećmi. Domik nie spał w nocy bo go swędziało....ciągle się ocierał.... Wychodze na dwór a tu rój na mnie siedzi...masakra....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

. Troszke mobilizacji i bedzie "po"!
i jutro do pracy

)... 

Weronisia,ty niestety zasłużyłaś na mega klapsa
za przemęczanie się.I żeby to było ostatni raz ,
i nie smutaj się więcej
,jak mogłaś???Nie dość że zjadłaś,to jeszcze się chwalisz.Uwielbiam ptasie mleczko,a najbardziej śmietankowe wedla
.Jak będę jeść -to też się pochwalę
więc na pocieszenie od rana biała czekoladka