|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19531 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
na noc uzywam folii alu/ folii spozywczej a no to czapka (lato...w czepku jeszcze nie spalam, takze nie wiem, ale w czapce da sie spac ![]() ja mam polarowa- jest milusia ![]() dziekuje za skretowy komplement Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-06-02 o 23:26 |
|
|
|
|
#19532 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19753442]rano byl kitko-kok- wlasnie zeby nie bylo widac, a warkocz przed fikolkami bo jak troche poskacze, to kito-kok ulega zamozniszczeniu- wlosy sa za ciezke, nie zauwazylam negatywnego wplywu na skret.
na noc uzywam folii alu/ folii spozywczej a no to czapka (lato...w czepku jeszcze nie spalam, takze nie wiem, ale w czapce da sie spac ![]() ja mam polarowa- jest milusia ![]() dziekuje za skretowy komplement Moje się też kręcą, ale chciałabym żeby były takie od samej góry
|
#19533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- też bym tak chciała. zastanawiam się nad obcięciem- jeśli moje włosy kręcą się na końcach, to może gdybym je jakoś właściwie wycieniowała (tzn. fryzjer by to zrobił), to może udałoby się uzyskać efekt włosów kręconych od nasady. rozumiecie o co mi chodzi? / chciałabym mieć w sumie takie włosy: http://www.uroda-wdziek.pl/files/ima...ura%20loki.jpg
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-06-02 o 23:54 |
|
|
|
|
#19534 |
|
Zakorzenienie
|
tak więc...żel lniany fajna rzecz.Właśnie gotuje drugą porcję na jutro.
Włoski troche posklejane, ale może one mają takie być, a może coś źle robie? Pokrzywę będę musiała pić tuż przed zaśniecięm, bo wilczy głód doprowadzi mnie do ruiny
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#19535 |
|
Wtajemniczenie
|
Pougniataj je kiedy wyschną, żel powinien odpuścić.
|
|
|
|
#19536 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj na eksperymaneta wzielo
![]() ![]() ekserymento wzielo sie z tego ze jak wczoraj popatrzylam na moj 'magazynek' to sobie pomyslalam 'a co by bylo jakbym nie miala dostepu to tych roznych produktow?' wiec dzisiaj bylo 'zwyczajnie', wszystkie kosmetyki dostepne w Bootsie (nie musze pisac ze cenowo tez wyglada to bardziej przystepnie )mycie pierwsze - skalp - szampon Aussie Color Mate mycie drugie - odzywka Umberto Giannini do lokow (ma pq-11, ale generalnie sklad prosty) odzywianie - odzywka d/s yes to cucumber (trzymana ok. 5min) po splukaniu troche odzywki b/s yes to cucumber (na dlugosc) wloski w turban (ale recznik dla kreconowlosych) potem na wilgotne wlosy gel Umberto Giannini (w zasadzie nazywa sie jelly) do lokow glownie na dlugosc (ma pq-11) dyfuzor uzyty ale w ogole nie dotykal wlosow, w czasie suszenia 2-3 razy ugniotlam dlugosc stwierdzam ze wygladaja naturalnie tak jak kiedys dawno temu w zamierzchlych czasach moze to nie afro ale napewno nie sa proste
|
#19537 |
|
Zakorzenienie
|
odpuścił
I nie musiałam ich myć.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#19538 |
|
Zakorzenienie
|
Na noc nałożyłam sobie seboradin(to takie psikadło) na skórę głowy, a od ucha w dół olej kokosowy.
Wstałam umyłam włosy, nałożyłam odżywkę wzmacniającą z Joanny potrzymałam ok.20-30min, zmyłam i nałożyłam waxa siedzę sobie z nim od 11.22 czyli dokładnie godzinkę. ![]() Zaraz pójdę go zmyć i przetestuję balsam z Joanny bez spłukiwania.
|
#19539 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku, czy Ty kiedyś wątpiłaś w swoje włosy?
![]() Planujesz przeprowadzić rewolucję kosmetyczną w swojej łazience i portfelu?
|
|
|
|
#19540 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Garniera wydaje mi się, ze gdzieś widziałam ale może mi sie coś pomyliło.... Będę testowała i oczekiwała rezultatów.... |
|
|
|
|
#19541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rewolucje to ja juz dawno zrobilam i teraz powinnam tylko uzywac i nic nie kupowac (w sumie to nawet zapomnialam ze kupilam kiedys ten zel i odzywke umberto) moglybyscie do mnie wszystkie przyjechac na tydzien i jeszcze by zostalo nawet jakbyscie myly wlosy codziennie
|
|
#19542 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Żeby tylko te włosiska zechciały szybciej rosnąć... ![]() Może ponowię kurację ze skrzypem.....
|
||
|
|
|
#19543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli będzie się u mnie sprawdzała odżywka przykładowo Curl Junkie b/s (Rybiorku ![]() Co do manii kosmetycznej, jak wiemy, cierpi na nią połowa tego forum ![]() Zamierzam zostać fanką maski miodowej (miód+odzywka na 2/kilka godzin). Nie wiem jak Wy, ale ja swoją tylko spłukałam wodą, nie zmywałam szamponem/odżywką. Nawilżyła moje lekko podsuszone włosy. |
|
|
|
|
#19544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miększe są i trochę dyscyplinuje ta Nivea, ale na właściwy werdykt trochę poczekamy bo jednak zobaczę po paru stosowaniach. Przyjaciółka zauważyła różnicę w moich włosach już tzn. w miękkości i że się aż tak nie szopią ![]() Zrobiłam żel lniany, nawet mi wyszedł (nie do wiary aż ) i też redukuje mi to puszenie, czuje że się polubimy.Poza tym kupiłam sobie naturię len i rumianek oraz miód i cytryna i fructis garnier nutri odbudowa. Zdam relacje niedługo
|
|
#19545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym powiedziala uporczywy i natretny nie do opanowania odruch ogladania stron z kreconymi kosmetykami i wlazenia do sklepow z kosmetykami w poszukiwaniu takowych (ja powinnam isc na odwyk a mnie maska miodowa w wersji miod-odzywka 1:2 nie pasuje syrenko no to chyba upada teoria ze moje wloski lubia bardzo slodkie, pewnie w jakims stopniu ale nie na pierwszym miejscu za to maslo shea mi pasuje
|
|
#19546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w sumie dobrze, więcej do testowania. Zakręcona jestem za bardzo chyba ostatnio.
|
|
#19547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z shea to mnie zaskoczyłaś, bo mówisz, że masz cienkie włosy a shea uważane jest za treściwe, obciążające masło. Widać włosy nic sobie z takich opinii nie robią ![]() Ja shea uwielbiam zimą jako dodatek do balsamów do ciała, początkowo też się dobrze sprawował w duecie z kokosem; na wiosnę włosy na oleje grymasiły, ciekawa jestem jak teraz... |
|
|
|
|
#19548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19549 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to shea mnie zastanawia.. maski Mypa z shea nie polubiłam ![]() Cytat:
Cytat:
Żel lniany jest bardzo fajny, cieszę się że pojawiły się już efekty ![]() Cytat:
![]() ![]() Sama przymierzam się w końcu do tych wcierek.Mam nadzieje że w wakacje bedzie mi łatwiej się zmobilizować Długo nie mogłam się przekonać do kwaśnych płukanek co okazało się dużym błędem ![]()
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-06-03 o 14:53 |
||||
|
|
|
#19550 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja tak sobie wpadlam na chwilke sie zameldowac. Moje wlosy mialy wczoraj bliskie spotkanie trzeciego stopnia z nozyczkami i wyglada to duzo lepiej, choc musialam ciachnac tu i owdzie sporo. Ale lepiej poswiecic dlugosc na rzecz ksztaltu. Nic nowego w pielegnacji - kupilam sobie szampon bezdetergentowy, z aloesem i Laureth Glucoside - ale niestety sie w ogole nie pieni i chyba juz odzywka myje lepiej, wiec mieszam go z odzywka pol na pol i tym myje glowe. Nie wiem czy kiedy sie doczekam ze moje piora nie beda suche - kreca sie wprawdzie niezle ale nadal sa w stadium Sahary
|
|
|
|
#19551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Popatrzmy na składy: Garnier AQUA, CETEARYL ALCOHOL, ELAEIS GUINEENISIS OIL/ PALM OIL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, CL 15985/YELLOW 6, CL 19140/ YELLOW 5, STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, CHLORHEXIDINE DIHYDRICHLORIDE, PERSEA GRATISSIMA OIL/AVOCADO OIL, CITRIC ACID, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER/ SHEA BUTTER, HEXYL CINNAMAL, GLICERYN, PARFUM Mypa: Skład: Aqua/Water, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isopropyl Myristate, Glycerin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Disodium EDTA, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Citric Acid, Parfum/Fragrance, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, CI 19140/Yellow 5. (27.12.2008) W Garnierze karite występuje pod koniec, w Mypie jest trzecie po wodzie. A co do odwyku, jeśli pójdziecie wszystkie to kto będzie testował i zdawał relacje? Cytat:
A co do szamponu stosujesz metodę kubeczkową? Czy któraś z Was próbowała myć włosy wodą? Może nie zupełnie myć. Chodzi mi o taką sytuację, kiedy włosy nie są jeszcze brudne i nie wymagają szamponu/odżywki ale dla celów stylizacyjnych i lepszego wyglądu potrzebny im jest cały rytuał pielęgnacyjno-stylizacyjny przeprowadzony na nowo na mokrych włosach. |
||
|
|
|
#19552 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama zawsze moczy grzywkę i dopiero ją układa. Jak tego nie zrobi to kaplica. Ja czasem zwilżam lekko włosy i potem układam, ale nie zawsze to wychodzi - trzeba się liczyć z tym, że potem moze być siano.
|
#19553 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam na myśli całkowite zmoczenie włosów, płukanie ich przez chwilę w wodzie (wypłukuje się trochę użytych wcześniej środków) + odżywka d/s + inne normalnie stosowane kosmetyki, plunking, suszenie, ugniatanie itd.
|
|
|
|
#19554 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy uzywając co 2 tyg szamponu z sls powinnam bac się trimethicone, polysilicone-9 , cyclomethicone?
|
#19555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie zauważysz obciążenia włosów, kiepskiego układania się itd to taka częstotliwość będzie ok. |
|
|
|
|
#19556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to te kosmetyki:-goldwell diamond gloss -tigi camera ready
|
|
#19557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reanimacja w moim przypadku rzecz niemożliwa. |
|
|
|
|
#19558 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#19559 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#19560 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Rybiorku eksperymentatorko Końcówki włosów rzeczywiście inne niz przywykłyśmy, ale całość jak zawsze piękna ![]() Syrenko zastanawiałam się, czy warto jeszcze myc włosy odzywka po masce, ale nie miałam odwagi po prostu spłukać. Sprawdzę MidnightPoison dobrze, że odzywka nie balsam Wystraszyłam się, że producent zmienił skład także balsamu...Sama zapomniałam, jak balsam potrafi obciążać. Wczoraj powtórka z rozrywki... Jetsem coraz bliżej całkowitej rezygnacji z produktów zawierających glicerynę. To nie to.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Ja swojego kupiłam w Rossmann

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wystraszyłam się, że producent zmienił skład także balsamu...