|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
|
|
|
#4292 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cześć kobiałki
Cytat:
![]() Ani jedno, ani drugie , zaczął płakać, myśleliśmy, że się uderzył w szczebelki, ale nie bardzo chciał się uspokoić, potem dopiero jakieś dziwne powietrze nam się wydawało Zwłaszcza w naszym przypadku ![]() Cytat:
![]() Widzę, że i Danielek do wagi piórkowej się zalicza ![]() Cytat:
, dziękujęCytat:
![]() A o mnie czemu myślałaś - o tym, że nie mogę przytyć? Cytat:
Cytat:
Cytat:
No chyba nie z powodu sprzeczki, bez przesady ![]() *** Kubuś ładnie spał w nocy, żeby jeszcze spał do 7. bez pobudki <marzy> , teraz poszli z Małżem na spacer, ja musiałam zostać w domu, bo nie zdążyłam wczoraj umyć głowy, ale pójdziemy po południu razem
|
|
|
#4293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba by napisała, skoro wszystko u nich ok to chyba nie przez sprzeczki![]() brawo Tomuś![]() ehhhh nie przesadzaj ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Dzień dobry Mamusie U Nas nocka średnia, Zu budziła się kilka razy ale na szczęście już bez płaczku, dopiero ok 4 obudziła się z płaczem i zasnąć nie chciała...i tak dobrą godzinkę....już się zaczynam zastanawiać o co chodzi z tym płaczem...dlaczego może się tak budzić? Mojej Mamy koleżanki wnuczka jak była malusia to też budziła się z płaczem, okazało się że miała zapalenie dróg moczowych...chyba zrobię Małej badania...i jutro porozmawiam z naszą doktor...
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
no jak się pogodzili to na pewno nie przez sprzeczkę
ja myślałam, za są jeszcze na wojennej ścieżce
|
|
#4295 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dzisiaj byla premiera buleczki z mlekiem i po kilku lyzeczkach musialam zrobic kaszke bo zbieralo ja na wymioty chyba jej to rosnie w buziCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4296 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Pospalismy dzisiaj do 9 ![]() TŻ zabrał małego na spacer a ja szykuje obiad. Dzisiaj zeberka w sosie. ![]() Wczoraj była taka burza, ze cały czas sie modliłam, zeby łagodnie przeszła Ok godz. 19 naszły takie chmury, ze w zyciu czegos podobnego nie widziałam...ciemne, kłebiaste niczym na jakies tornado...a ja sie panicznie boje wiatru. Na szczescie tylko grzmiało i padało. ![]() Cytat:
Cytat:
Przykre to bardzo ![]() Moi tesciowie mieszkaja 4 km od nas i wnuka widza moze raz w miesiacu i to jak my do nich pojedziemy albo "od swieta" jak sa przejazdem np. jada po zakupy. Juz sie do tego przyzwyczaiłam.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co za diete stosujesz? chyba bedziesz moim guru na dalsze odchudzanie ![]() Cytat:
Bo ja ogolnie nie lubie sztywnych diet ale na tej udało mi sie sporo schudnac. Cytat:
![]() Bedziemy mieli kolejnego chodziarza na watku. Czy ja znow cos przeoczyłam... Unholy to gdzies wyjechała, ze jej nie ma??
|
|
|
#4297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie Wam ![]() Cytat:
, a ja się nie mogę przyzwyczaić i ciągle boli ![]() No ![]() Pojechali na działkę
|
|
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zapytałam bo w życiu by mi nie przyszło do głowy że Zuzka zrobi kupkę przez sen w nocy. Będę "obwąchiwała" Ją przed pójściem spać ![]() Cytat:
Pojechała na działkę Witam i miłego dnia życzę U nas też pięknie, zbieramy się niedługo na grilla nad jeziorko
|
|||
|
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Cass nie jest to jakas specjalna dieta, faktem jest że jem mało.
Na śniadanie zawsze omlet z samych jajek +troche musli do tego Na obiad jakieś mięsko bez ziemniaków tylko z warzywkami Pozniej juz tylko serek wiejski ewentualnie ze 2 No i miedzy posiłkami owoce, przewaznie jabłka
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też by nie przyszło, ty bardziej nie wyobrażałam sobie, żeby zrobił teraz kupę przez sen, a jednak ![]()
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
noooo
ale chyba się nie gniewasz? tak mi naszło na myśl jak załączył mi się wilczy apetyt...Cytat:
![]() Ola na dzialce.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze cos przeocze
Cytat:
Musze sie w koncu zmobilizowac do dalszej diety A ja mam + 2kg My tez dzisiaj mamy w planach wypad do parku, i nad zalew. Tylko czy pozwoli pogoda parno jest, wiec pewnie bedzie znow burza
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
mala nie miala porannej drzemki bo pospala jeszcze ze mna do 9-tej wiec zasnela dopiero teraz po obiadku
![]() malz mnie meczy zeby do tesciow jechac ![]() Cytat:
ale jestem przed@ wiec wode znowu mi zatrzymuje- ech te baby to musza scierpiec
|
|
#4305 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
schudłam już 13 kilo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry, mała i gnom zasnęli to troszkę nadrabiam, idę chyba tez na minutkę głowę w poduszkę wtulić...sama nie wiem czego chcę
|
|
#4306 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
![]() ja średnio wyspana, katar mnie trzyma - na szczęście Amelka już nie ma. i głowa pęka za to mąż grzeczny i właśnie zmywa i wybiera się z Amelką na spacer. dodałam kilka zdjęć do albumu takze jak ktoś ma ochotę to zapraszam |
|
|
|
#4307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepotrzebnie ![]() Cytat:
Dużo A u nas coraz wcześniejsze wstawanie ![]() Co tam Gnom nawywijał?
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, jak ten czas leci... Wasze dzieciska już takie duże, zaraz będzie roczek.
A dopiero co się rodziły...
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
nie jedziemy do tesciow bo zadzwonila kuzynka ze przyjada ze swoim 5 miesiecznym synkiem-ale sie ciesze bo tylko raz go widzialam jak mial 2 mce-byl taki malutki a teraz podobno ma wzrostem taki jak Wercia i pulchniutki sie zrobil
![]() Wercia taka chudzinka sie zrobila- wszystkie spodnie jej spadaja odkad zaczela czolgac do przodu to jest bardziej ruchliwa i stad chyba jakas chudsza w pasie ![]() nakupilam jej spodenek na lato na 80-86 a wszystkie za duze, mama musi pozwezac Cytat:
![]()
|
|
#4311 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, że w takim razie dziadkowie nie powinni dostać prezentów na dzień babci i dziadka od Kingi. - ale to już chyba byłoby wredne i obawiam się, że nie załapaliby powiązania. (Jakbym wiedziała, że tak będzie, to już na poprzednie styczniowe święto babć i dziadka - nie dostaliby prezentów )Skoro już tak narzekam, to jeszcze dodam, że w tym wszystkim zeźliła mnie dodatkowo teściowa pytając czy Kinga wczoraj skończyła 10 miesięcy? - Tak zapytała moja teściowa, która pamięta o wszystkich datach urodzin, imienin, rocznicach ślubów, śmierci itp. Pyta zresztą zawsze o wiek Kingi kiedy tam przyjeżdżamy, a jesteśmy tam prawie co dwa tygodnie - no i jak to o niej świadczy skoro w kółko powtarza, że to jej najukochańsza jedyna wnusia Cytat:
![]() Lecę kąpać dzieciolka. Całuski ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- No i zapomniałam się pochwalić ![]() Wczoraj zauważyłam u Kingi trzeciego ząbka W ogóle nie zauważyliśmy z małżem, żeby Kindze dokuczała przy wychodzeniu Oby wszystkie zęby szły tak bezboleśnie.
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-06-03 o 20:31 |
||||||
|
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nam dzionek minął bardzo fajnie Pojechaliśmy ze znajomymi i dziećmi nad jeziorko na grilla. Mała pospacerowała trochę, wzięłam Jej też pchacza, była zadowolona
|
||
|
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
Aannuullaa 13kg
No szok![]() ja bym chciala tak ze 3-4![]() Od kiedy jestes na tej diecie??? Mozesz polecic jakas ladna, wyrazna i prosta stronke z dieta i przepisami???? przejrzalam juz pare i dalej nie wiem co jesc ![]() My dzisiaj caly dzien poza domem. Wrocilismy wykapalismy mala i siup do lozeczka a sami grillujemy Czekam az mi sie schlodzi piffko
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Frida gratuluje 3 zabka
![]() Ja, przyznaje, nigdy nie przywiazywalam wagi do Dnia Dziecka, ja i brat dostawalismy raczej symboliczne prezenty. Zreszta tu, gdzie mieszkam i tak sie go nie obchodzi . Antonio tez dostal symboliczny zestaw plazowy, czyli wiaderko, lopatke, foremki, recznik z kapturem i okularki sloneczne ![]() Za to zaskoczyla mnie kolezanka z pracy, ktora podczas naszej nieobecnosci opiekowala sie mieszkaniem i kotami, bo zostawila urodzinowy prezent dla Antosia. Takze nasza sasiadka z dolu dala mu prezent... Zawsze mnie takie rzeczy wzruszaja... Dzis byl premiera plazowa. Fajnie bylo. ![]() Troche sie spieklam, nastepnym razem uzyje Antosiowego kremu , bo moj chyba za slaby na to slonce.Bardzo fajny dzien
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
no że cię chcę podtuczyć czy coś w tym stylu
![]() Cytat:
Antonio- Frida...no nie fajnie Ja bym nie robiła prezentów na dzien babci.dziadka...a chrzestny... ![]() Ale ja zadzior jestem...i pewnie bym już tam w imieniu córki zapytała niby żartem "co mi dacie na dzień dziecka? dziś mam świeto " ![]() wróciłam z rowerku.Warta skontrolowana.Mąż ze szwagrem śmieją się kupią nam kamizelki "ochrona wału"... głupkowate dziady.Z resztą mój jest dziś głupi i już.Niech idzie jutro do roboty i mi gitary nie zawraca-jak mawiała moja babcia ![]() Dobranoc. Dziś śpię w czapce z waxem.Parzę pokrzywę i się zawijam do łóżeczka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-03 o 22:32 |
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, zapomnialam...
Pokrzywe pilam albo rano albo na wieczor, w zaleznosci jak mialam czas. Ja taka ortodoksyjna wlosomaniaczka nie jestem . Teraz lykam tabletki z pokrzywa rano.
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Kinga jeszcze śpi ( a to u niej baaaardzo dziwne), małż w pracy a ja robię pyszną kawkę z pianką - która pije ze mną?
|
|
|
|
#4318 | |||
|
Wtajemniczenie
|
QUOTE=frida110;19776414]Dzień dobry. Kinga jeszcze śpi ( a to u niej baaaardzo dziwne), małż w pracy a ja robię pyszną kawkę z pianką - która pije ze mną?[/QUOTE]
ja jestem przelotem ale herbatki zielonej się z Tobą napiję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Schudłam 12 kg od września do grudnia, teraz już nie trzymam jej tak restrykcyjnie bo zaczęło mi brakować owoców no i przejadło mi się mięso no ale od stycznia jeszcze 1,5 kg zgubiłam i teraz zabrałam się ze zdwojoną siłą, chcę jeszcze 1,5 kg stracić i przejść w końcu na 3-cią fazę.Ja mam książkę ale na początku tutaj się informowałam W pierwszym poście dość fajnie wszystko jest napisane, jakbyś miała pytania to chętnie dopowiem Cytat:
![]() a "rodzinki" współczuję..przykre takie rzeczy, pamięć bardzo dla mnie się liczy u a szkoda gadać, Pan i Władca się znalazł grrrrśliczności z tego smoka jak podłączy się węża to woda z pyska leci ![]() nie, w nocy już od dawna nie pije, pewnie musiałabym jej butelką dawać , na śpiąco z niekapka nie bardzo ![]() Dzień doberek ![]() wstałam o 5.35, świat przepiękny jest rano Nie myślę jeszcze więc zakończę na cytowaniu...aa, Martynka dziękuje wszystkim ciociom za życzenia
|
|
#4319 |
|
BAN stały
|
Dla MArtynki
hej witam się z kawką u nas nocka ok, Amelka wstala o 7 z wysypką wczoraj dalam jej kaszkę z isomil może to od tego? bo nic nowego nie jadla no ja ciastek trochę.... ma na nóżkach i rączkach takie czerwone kropki jak przy pokrzywce.... posmarowałam emolium troche a wieczorem wykąpię w krochmalu i nie wiem co jeszcze, mam nadzieje że to takie jednorazowe i teraz zniknie jeszcze troszeczkę jajka zjadla ale wczesniej tez probowalam dawac i nic nie miala...o szok... juz myslalam ze bedzie w miare ok bo dosc dlugo buzke ma czysta i bylo fajnie a tu zonk...zobacze jak dalej bedzie, chyba jej nie dokucza bo nie widac zeby chciala sie drapac np u mnie kataru cd... ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- a dziś buziaczki dla Mateuszka |
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wczoraj też cały dzień na powietrzu - byliśmy w gospodarstwie agroturystycznym ze stadniną Tomuś oglądał zwierzęta i nawet je głaskał ja pierwszy raz od ponad 2 lat siedziałam w siodle i latałam jak worek kartofli - nic nie mam kondycji ![]() a dziś oczywiście nie mogę usiąść - tak mam obitą pupę ![]() zaraz jedziemy do przedszkola... do zobaczenia później
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

dla Tomusia

, zaczął płakać, myśleliśmy, że się uderzył w szczebelki, ale nie bardzo chciał się uspokoić, potem dopiero jakieś dziwne powietrze nam się wydawało 

Nie mam pojęcia z czym odstaje, a czytam wątek uważnie 

NIE LUBIĘ TROLLI

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

parno jest, wiec pewnie bedzie znow burza
No szok
Ja bym nie robiła prezentów na dzien babci.dziadka...a chrzestny...