Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 19:43   #391
Butterfly83
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

dash wózeczek piekny na prawdę mi się podoba
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:12   #392
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

juz pokazuje...moje brzusiooo

wiesz czuje sie swetnie naprawde...pelna zycia energi moze dla tego ze wyspalam sie dzisiaj...TYLKO Stasinek cos chrusi kaszle kicha.,,ehhh

zeby sie nie zarazila tylko do niego....
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:15   #393
nicole007
Raczkowanie

Czytam te Wasze pomocne listy potrzebnych rzeczy i tak sie zastanawiam czemu wymieniacie papier toaletowy? Nigdy nie bylam w szpitalu, co nie ma tam papieru? Głupie pytanie ale jakos sie zaciekawilam
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:39   #394
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Czytam te Wasze pomocne listy potrzebnych rzeczy i tak sie zastanawiam czemu wymieniacie papier toaletowy? Nigdy nie bylam w szpitalu, co nie ma tam papieru? Głupie pytanie ale jakos sie zaciekawilam

a bo w niektórych szpitalach ciągle go brakuje...
albo jak jest to taki twardy, cięzko by sie było po porodzie takim podcierać
No i zawsze sie przyda jak ci sie cos rozleje, zdarzaja sie różne sytuacje
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:14   #395
ycnan
Zadomowienie

Ojojoj, ale naskrobałyście...:brzydal :

Nie wiem, kto, nie wiem kiedy, co pisał, ale:

Brzuszki śliczne

Rady doświadczonych mamuś - bezcenne Dziękuję serdecznie Piszcie dalej - kopiuję sobie i będę wyciągać wnioski sporzadzając swoja listę

Co do wózków - ja czekam z zakupem na ostatni miesiąc. Mamy już wybrany model, kolor, sklep. Na wózek czeka się 3 dni, jeśli nie mają danego koloru na stanie, więc nie będzie problemu. A nie kupujemy teraz bo po co ma nam gwarancja uciekać?
Za to przymierzamy się już do zakupu łóżeczka i chyba w przyszłym tygodniu pójdziemy już kupić. No i, powoli, robię listę tego co niezbędne i wybiorę się niebawem na zakupki
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 22:07   #396
Ray
Zakorzenienie

hejo

mysle ze mamy juz uzupelnil liste dobrze

ja wiem ze wiekszosc rzeczy kusi bo male ladne kolorowe itp, ale prawde mowiac serio sie tego nie uzywa...
zadnych myjek nie uzywalam najlepiej mi sie mylo namydlona gaza.
zadnych termometrow nigdy nie wiedzialam czy dobrze pokauje wolalam lokciem sprawdzac.
maty i tego typu zabawki to so bie zostawcie a gwiazdke bedzie miala wam co rodzina kupic a dziecku sie dopiero na cos to nada o ile sie nada

pieluchy tetrowe mialam 10 starczy, i tak pralka codziennie chodzi z ubrankami.
zadne slinaczki nie mialam, to dopiero potrzebne jak dziecko je zupki, deserki itp. jak sie mu uleje mleko i tak do przebrania bo zazwyczaj wladnie pod sliniaczek albo calo sie obchlusta dookola lacznie z wami

nie wiem co tam jeszcze dziewczyny chyba madrze napisaly

jak by cos pytajcie jak macie cos konkretnego zamiar kupic

ide spac bo padam na twarz cos ostatnio wieczorami jestem przemeczona doszczednie moze dlatego ze ucze corka nocnika i mnie to pochlania
Stary 2010-06-05, 08:02   #397
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

laseczki śpicie?

my dziś 1 rocznicę ślubu mamy... ogólnie na razie nic nie planowaliśmy... wiem tylko, że na targi dla dzieci idziemy i do parku a co dalej to sie okazę

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 08:10   #398
martysek
Zadomowienie

Ray, a czy takiego Maluszka po urodzeniu to się już mydełkiem myje? Bo gdzieś czytałam, że wystarczy wodą, ale jakoś dziwne mi się to wydawało.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 09:07   #399
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Witajcie
Dziewczyny fajnie, że dzielicie się wyprawkowymi doświadczeniami
Też miałam wrażenie, że kilka rzeczy jest na listach zbędnych lub do stosowania na później..

Jeśli chodzi o butelki to czytałam, żeby lepiej ich nie zabierać do szpitala w ogóle! W razie początkowych trudnosci z karmieniem nasza psychika będzie nas kierowała na to łatwiejsze rozwiązanie, a tu trzeba się przemóc i po kilku dniach zazwyczaj wszystko nabiera rozpędu

nicole007 w moim szpitalu podobno toalety zostawiają wiele do życzenia i wszystkie znajome, które tam rodziły radzą zabrać właśnie dobrej jakości papier

U mnie wielki remont rozpoczęty
Sciany już wyburzone, płytki skute teraz czas na elektrykę! Cały dom wygląda jak gruzowisko
Pewnie do ostatnich dni przed porodem będziemy robić wykończenia, choć będę naciskać żeby do końca lipca wykonać grubsze prace..jakoś boję się toksyczności tych wszystkich płyt i farb..
A ja w tym wszystkim jak księżniczka..czasem zrobię chłopakom herbatkę, doniosę kanapki a tak to na spacerek
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 09:45   #400
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Dziękuje Kochane za te wiadomości, bo na prawde cały czas sie zastanawiałam nad bielizną do szpitala. A co do papieru toaletowego, to moim zdaniem to taka podstawa, bo nigdy nic nie wiadomo jak to będzie

Jak patrze na pogode to minka mi sie cieszy, jest tak pięknie jak w Wakacje Dzisiaj spacerek to Mus!! C o robicie kobietki na obiad, bo ja nie mam pomysłu?
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 10:01   #401
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Co do wózków - ja czekam z zakupem na ostatni miesiąc. Mamy już wybrany model, kolor, sklep. Na wózek czeka się 3 dni, jeśli nie mają danego koloru na stanie, więc nie będzie problemu. A nie kupujemy teraz bo po co ma nam gwarancja uciekać?
Za to przymierzamy się już do zakupu łóżeczka i chyba w przyszłym tygodniu pójdziemy już kupić. No i, powoli, robię listę tego co niezbędne i wybiorę się niebawem na zakupki
To zupełnie jak my. Kupujemy wózek dopiero na początku 9 miesiąca, jest ich tyle w sklepie że jest z czego wybrać . A tez już zdecydowani na model jesteśmy I liczymy że za te 3 miesiące stanieje troszkę

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość

Jak patrze na pogode to minka mi sie cieszy, jest tak pięknie jak w Wakacje Dzisiaj spacerek to Mus!! C o robicie kobietki na obiad, bo ja nie mam pomysłu?
Kraków tonie w słońcu a ja muszę się za robotę zabrać wrrr ale może po południu na jakieś lody uda nam się wybrać. Ale muszę skończyć pracę a już 21 wylot do GRECJI
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 10:06   #402
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Mnie się udało wybrać wózek (właściwie to tż znalazł te wózki i ja po prostu zgodziłam się). Obejrzałam dziesiątki aukcji, łaziłam po sklepach i ceny mnie przerażały, nawet zastanawiałam się czy nie odkupić wózka od mojej bratowej, ale dużo chciała wg mnie a wózek mocno podniszczony (chciała 900 zł za implast bolder 3 ale wózek rocznik 2007 i mocno zniszczona spacerówka, do tego wiele z akcesoriów było zniszczonych, a ponadto do wózka był fotelik bobiway, który nie przeszedł żadnych testów bezpieczeństwa). Nie wiem czy się bratowa nie obrazi, ale zdecydowaliśmy wczoraj z tż-tem, że kupimy nowy, o taki:
http://www.allegro.pl/item1055006739...rba_folia.html

Do niego chcę kupić adaptery do fotelika (koszt 70 zł) i używany fotelik maxi cosi cabrio (koszt jakieś 150 - 200 zł). Razem mnie to wyjdzie max. 1300 zł. I tak mi się wydaje, że to najlepsze rozwiązanie. A te wózki Jedo są lekkie od 13 do 15 kg (13 spacerówka, 15 z gondolką). Inne wózki które oglądałam ważą nawet po 21 kg! Nie wiem jeszcze jak te kolory na żywo, zanim zakupimy to jeszcze się z tż-tem wybieramy pooglądać jak to w rzeczywistości się prezentuje. No i pewnie też wybierzemy a kupimy dopiero gdzieś pod koniec sierpnia, nie chcę żeby mi teraz miejsce zajmował niepotrzebnie.

Idę dzisiaj na wesele do koleżanki a wyglądam jakbym zachorowała na ospę wietrzną - całą twarz mi zesypało i cały dekolt... Normalnie mam doła. A jeszcze 2 dni temu byłam na twarzy normalna, wczoraj mi wypryszczyło dekolt, a dzisiaj rano obudziłam się z katastroficzną twarzą...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-05 o 10:07
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 10:38   #403
ycnan
Zadomowienie

MisQa, gratuluję z okazji pierwszej rocznicy
My swoja będziemy obchodzić miesiąc przed porodem Marzył mi się obiad/kolacja w restauracji, w której mieliśmy przyjęcie po ślubie, ale przestaje mi się ten pomysł podobać Trzeba będzie pomyśleć bo chciałabym, żeby ta pierwsza rocznica jednak była wyjątkowa. Mąż już zapowiedział, że na 10 rocznicę wymieniamy obrączki, bo on chce mieć nową

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
w moim szpitalu podobno toalety zostawiają wiele do życzenia i wszystkie znajome, które tam rodziły radzą zabrać właśnie dobrej jakości papier
Dokładnie. Ja w ogóle mam królewski zadek i nie mogę używać zwykłego, szarego papieru, a w szpitalu raczej mięciutkiego nie będzie
Cytat:
Co robicie kobietki na obiad, bo ja nie mam pomysłu?
Ja siedzę sama, mąż do 21 w pracy, więc NIC Niebawem się zbiorę na spacerek i może coś przegryzę na mieście, albo do rodziców zajdę A co?

IlonaN2, spokojnej podróży i udanego wypoczynku Kocham Grecję i tęskni mi się za tamtejszym klimatem... Ale w tym roku nie da rady... Może za rok, dwa z dzieciaczkiem pojedziemy...

Klarissa, bratowa się raczej nie obrazi. W końcu kupujecie nowy, a nie inny, używany. A wózek wybraliście naprawdę ładny. Bardzo fajna kolorystyka, jest z czego wybierać.
Co do pryszczy - też mnie zasypuje nadal, smaruje tym, czym mogę i niewiele pomaga. Raz jest lepiej, raz gorzej. Ale na pewno uda ci się to jakoś zakryć i nikt nie zauważy

Ja z kolei boje się troszkę lata... Uwielbiam bokserki (bluzki) i super się w nich czuję ...i wyglądam... W ogóle lubię odsłaniać plecki, a teraz są CAŁE zsypane krostkami... A zawsze były idealnie gładkie...

Swoją droga, już w poniedziałek idziemy na usg 3d I w końcu dowiem się czy będę mieć córcię, czy syneczka Nie wyjdę z gabinetu, puki się nie dowiem

Nawiązując jeszcze do tego, co napisała gabisun - gdzie się podziała NIKaP-n?? Nie było jej chyba od tygodnia...
Pomi też nadal nie ma, ale napisała dlaczego, więc czekamy
Stary 2010-06-05, 10:46   #404
Astorianka
Raczkowanie

cześć dziewczynki
U mnie nadal remont, ale dzisiaj kończą łazienkę. Wreszcie!!!

Od przyszłego tygodnia szukam pierdółek - wieszaków itp. no i wchodzi ekipa do parkietu i ścian. Uff... Kolejny krok do przodu.

Nadal wałkuję wózki. Dash, też się zastanawiam nad Warriorem.
Na razie jest walka Warrior/Tako kontra Jedo Fyn 4ds. W przyszłym tygodniu jadę zobaczyć oba na żywo i może wtedy się coś rozjaśni.

A tu coś dla zabawy Test na płeć
Wprawdzie ja jeszcze nie mam potwierdzenia czy to dziewczynka czy chłopiec, ale z testu wychodzi dziewczynka...zobaczymy

Jak załadujecie stronę to w górnym rogu po prawej jest buźka i w to trzeba kliknąć
http://www.e-comm.com.pl/pl/fun/boyorgirl.html

życzę miłej zabawy
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 10:59   #405
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją droga, już w poniedziałek idziemy na usg 3d I w końcu dowiem się czy będę mieć córcię, czy syneczka Nie wyjdę z gabinetu, puki się nie dowiem
daj znać

My mamy USG (zwykłe) we wtorek... Tez bardzo chciałabym już wiedzieć, czy będzie córcia czy synuś...
Jak się nie uda podejrzeć, to chyba zapisze się na usg 3D własnie.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:06   #406
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dziewczyny, wielkie dzięki za listę wyprawkową przyda się na pewno

MisQa gratuluję 1. rocznicy oby każdy Wasz następny rok był jeszcze cudniejszy od poprzedniego

Klarissa świetny wózek, zgrabny (nie podobają mi się te masywne) no i cena całkiem całkiem bratowa nie powinna się obrazić

ycnan powodzenia na 3 d zazdroszczę, ja się ponownie wybieram dopiero za 1.5 miesiąca

a co do papieru toaletowego- myślę że warto wziąć jakiś mięciutki z sobą, bo nigdy nie wiadomo chociaż ja po porodze sn nie będę się chyba załatwiać z 3 tygodnie no nie wyobrażam sobie tego mnie boli i szczypie po zwykłej depilacji a co dopiero po rozkwaszeniu i szyciu krocza ohhh

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-06-05 o 11:07
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:07   #407
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

A ja zdolna bardzo oparzyłam sie zelazkiem i siedze z lodem na reku, bedzie blizna
Astorianka mi wyszedl pierwszy chlopiec tak jak na usg hihi, ja to lubie takie zabawy.
Zazdroszcze wam wakacji za granica, ja to nie wiem czy gdziekolwiek pojedziemy w tym roku, ciezko z kaska. same wesela teraz, wiec w koperte tez trzeba dac... w przyszlym roku z bobasem gdzies pojedziemy nie ma co sie dołowac
Stary 2010-06-05, 11:12   #408
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

dra, Rozaliontka i reszta- śliczne brzuszki!
ania13.03, gratuluję córci

szokoladka74, kliwia, kochane te wasze dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o buteleczki to ja kupiłam jedną w kubusiem puchatkiem, ale to raczej na potem na jakąś herbatkę czy coś, a mam zamiar kupic jeszcze jedną 125ml z Aventu lub TT bo niby każda zakłada karmienie piersią, ale nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie więc w razie czego wolę mieć
Ja też kupię wcześniej jedną albo dwie małe buteleczki, kaskę na to mam, więc czemu teraz nie kupić, skoro to dla mnie frajda... potem nie będę miała na to czasu, a z allegro raczej nie chcę.

Ale jest śliczna pogoda!! A ja się muszę uczyć na zjazd i egzaminy.. Już pierwszy egzamin mam za sobą, był wczoraj i trwał 3,5 godziny:/
A dzisiaj mam teściów na kawce..
Stary 2010-06-05, 11:32   #409
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa, bratowa się raczej nie obrazi. W końcu kupujecie nowy, a nie inny, używany. A wózek wybraliście naprawdę ładny. Bardzo fajna kolorystyka, jest z czego wybierać.
Co do pryszczy - też mnie zasypuje nadal, smaruje tym, czym mogę i niewiele pomaga. Raz jest lepiej, raz gorzej. Ale na pewno uda ci się to jakoś zakryć i nikt nie zauważy
Nałożyłam 3 warstwy tapety, tż mówi, że ładnie wyglądam, ale on tak zawsze mówi... nawet jak straszę, także nie jest w tym wiarygodny

Cytat:
Ja z kolei boje się troszkę lata... Uwielbiam bokserki (bluzki) i super się w nich czuję ...i wyglądam... W ogóle lubię odsłaniać plecki, a teraz są CAŁE zsypane krostkami... A zawsze były idealnie gładkie...
Ale może być też tak, że od słońca ci znikną - mój tż tak miał, że mu kiedyś krostki od słońca poznikały wszystkie i do tej pory już nie ma (chyba 2 rok). A ja z kolei jestem biała jak ściana, zawsze byłam blada, ale teraz to mogę konkurować z farbą Jedynka

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Klarissa świetny wózek, zgrabny (nie podobają mi się te masywne) no i cena całkiem całkiem bratowa nie powinna się obrazić
No własnie też mi się spodobał, bo wydaje się zgrabny. Dużo wózków np. X-lander to takie strasznie wielkie kobyły...

Cytat:
A ja zdolna bardzo oparzyłam sie zelazkiem i siedze z lodem na reku, bedzie blizna
Może nie. Ja się kiedyś poparzyłam żelazkiem pod pachą (nie pytajcie jak, ja zdolna kobieta jestem ) i po jakimś pół roku zeszło ładnie i śladu nie ma, a też myślałam, że będzie blizna i na początku się ranka brzydko paprała i ropiała...
Stary 2010-06-05, 11:53   #410
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Klarissa - hihi, to Ty zdolna jesteś-agentka hihi. Trzymałam chwile lód na ręku, ale piecze ze masakra.
Stary 2010-06-05, 12:03   #411
ycnan
Zadomowienie

Klarissa, mam nadzieję, że słońce te krostki "wypali"
Co do bladości, to nie jesteś sama - wstyd z gołymi nóżkami wyjść z domu
A mnie jednak interesuje, jakim cudem poparzyłaś się żelazkiem pod pachą....

Moje "najdziwniejsze" miejsce poparzenia to była szyja, ale ja sobie chciałam włoski zgarnąć do tyłu podczas prasowania, bo mi przeszkadzały. A że nie odłożyłam żelazka...
Stary 2010-06-05, 12:18   #412
Szczęśliwa
Zadomowienie

czarnaelizabeth dziękuję za uwagi odnośnie listy.
No to wcześnie wyszłaś za mąż, taka wielka miłość? Czy jakieś inne powody ? Miałaś ledwo co 18 lat, co na to rodzice?

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Aha a co ja mam zrobić z kostiumem kąpielowym na wakacje
Chyba najlepiej dwuczęściowy i na to baaardzo cieniutka, przewiewna bluzeczka zasłaniająca brzuszek, bo i tak go chyba opalać nie będziesz? Albo jakies fajne duze pareo do okrycia przed słońcem brzuszka.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dzji wklejam aktualne zdjecie brzuszka z dzisiaj czyli 22+1 oraz zdjecia prezentow,
Fajny brzuszek, no a od gości oczywiście różowe ciuszki hihihi ciekawe dlaczego dla dziewczynki od razu kupują różowe Ja już swoją rodzinkę pouczam, żeby róż omijali szerokim łukiem

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Od jutra kończę ostro moją pracę licencjacką, więc trzymajcie kciuki Jak też kupicie już wózki to piszcie jakie Przesyłam Wam buziole, trzymajcie się ciepło
No to miłego pisania, pewni jest trudno bo pogoda śliczna

[QUOTE=Rozaliontka;1979031 3]juz pokazuje...moje brzusiooo
/QUOTE]

Też fajne

Cytat:
Pogoda cudo, ja jestem na weekend u mamy (u nas remont mieszkania), właśnie opalam nogi na balkonie. A za chwilę jedziemy na wieś do babci, i babcia serwuje szczawiówkę

Cytat:
Może słonko je podleczy? CZęsto tak bywa, ja latem nie ma problemów z cerą, słonko wysusza wszystko co się ewentualnie pojawia.

Miłego weekendu kobitki

Nika- hop, hop!! Gdzie jesteś?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:23   #413
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej mamusie..
u nas dziś tes wkońcu słoneczko zaświeciło..
Wczoraj nam całą wieś zalało...tz całą dolną część...
zal mi tych ludzi, co w domach teraz bagienko maja
Ale najbardzij mi zal Sandomierza...normalnie płaczę jak oglądam tv..
ojciec tam pracuje, więc od kilku dni maja urlop...nie da się dojechać...
Ale cóż..pewno tak miało być....

Ja dziś robięlabe od gotowania i na obiado kolacje zrobie tosty
chlebek tostowy + masełko + szyneczka + serek zółty...siup do piekarnika i gotowe aaa zapomniałam o duuużej porcji ketchupu na to

Klarissa... poparzenie żelazkiem pod pachą?? misytzostwo świata hihi...

Tak czy siak ból od poparzenia jest nieziemski..przynajmniej dla mnie...
najczesciej sie piekarnikiem "przypalam" jak ciasto wykładam
Kiedys Domis poparzył wszystkie paluszki żelazkiem....
nie zdążyłam zareagować... miał strasznie bomble...później coś złapał ostrego i te bomble poprzebijał.... płacz był straszny

Przyłączam się do dzieczyn "białasek" zero opalenizny na mnie..przy tzcie wyglądam jak śmierc
mam solarium po drógiej stronie drogi, ale nigdy w nim nie byłam...a teraz ciąża i napewno nie pójde bo ponoc szkodzi

Przyszły dziś mebelki dla Dominisia...
gość przyjechał na podwórko, zrzucił wszystko na sam srodek i rób kobieto co chcesz....
strasznie cięzkie te paki i musze czeka do wieczora na tża az to poznosi do domu...
Zła strasznie jestem..bo zamówiłam łózeczko w kolorze pomaranczowym i zielony ochraniacz do tego..
a to przyszedł pomarańczowy ochraniacz...
musze dać do wymiany i znow 2 tyg czekać...

Śmiac mi się chciało z kierowcy bo wyszedł z samochodu no i komary go obsiadły... tak sie zaczoł oganiać jakby przynajmniej banda psów go napadła
wypakował szybko paki i siup spowrotem do auta' "bo go komary pogryza"..najlepsze że wyglądał jakbu przez rok na siłowni pakował..taki maczo..a komarka się przestraszył..tzn komarzyc
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:45   #414
Eveliouses
Raczkowanie

Hejka kochane moje!
Ale się stęskniłam a chyba 1 dzien mnie tu nie było hihihiih
zaległosci nadrobie później bo pogoda superrrrrrwięc korzystamy,tzn.śniadanko na tarasie mniaaam(głodomora zaspokoić musiałam,tzn.mnie!)a teraz wysmarowałam się SPF-ami i wygrzewam się troszkę na słoneczku,oczywiscie brzusio zakryty i robię przerwy i pijeeeeee wode,chyba moge troszke się powygrzewać,no nie??bo mi już tak tego słonka brakowało jak zapewne wam!!!!
a wczoraj o 23 brat mojego G,poprosił nas ,żeby zajechać z nim do bielska do mechanika po auto,bo tam takie perypetie ostatnio troche miał,no a poniewaz my grillowalismy sobie i G już piwko wypił to ja śmignęłam sobie do biela-w sumie to pierwszy raz prowadziłam w taką trasę,bo mam prawko dopiero 3 lata i gdzies dalej to zawsze G kierował
ale fajnie mi to poszło jeszcze wzięłam kumpelkę Izię moją kochaną z córą 13letnią i w drodze powrotnej,w nagrodę hihihiih zabrali mnie do Mc Donalda -wreeeeszcie-na te moje wyśnione ulubione LODY WANILIOWE z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ!!!!!!!!!!!!!! !!!!!masakraaaaaa jakie to było dobreeee!!
i rano jak otwarłam dziś oczka to pytałam zaraz G czy dziś też mogę komuś zajechać po auto do bielska?????hehehehehehe dobra a teraz idę na leżaczek i Wam radze to samo.Do poczytania później buźka wieeelka

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:56   #415
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Jak ja bym chciala tak sobie poleżec na leżaczku mmmm... u mnie w domku nie mam tarasu ani balkonu, a do mamy mam jakies 2 km, poszłabym na spacerek, ale moj mezus w pracy i musze czekac na niego z obiadek do 15". Juz trzecie pranie wstawiłam hihi, ale sie uzbierało.
Stary 2010-06-05, 14:19   #416
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że tak być powinno. Myślałam, że coś się źle przekopiowało.

U nas wczoraj padał deszcz i grad, przedwczoraj w nocy była burza, a dziś od rana znów deszcz, chociaż ogólnie b.ciepło i słonecznie, ale dziś będzie chyba ponury dzień. Komarów jest pełno wieczorami, jak byliśmy tydzień temu nad jeziorem to myślałam, że nas zjedzą w ciągu dnia. Super są takie siatki na okna i drzwi balkonowe. Mają je moi rodzice na balkonach od kilku lat, nie zdejmują ich na zimę i nic się z nimi nie dzieje
my sobie zrobiliśmy takie siatki ze starych firanek i mamy je już 2 lata w oknach,na stałe przypięte i super się śpi przy otwartych oknach teraaz bo nic nas nie żre

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 14:38   #417
martucha84
Zakorzenienie

fem Atlide dziekuje

naked21 Misqa dra ania13.03 Rozaliontka
piekne brzuchy

Butterfly83
gratuluje kopa :

czarnaelizabeth
dzieki z rady
Stary 2010-06-05, 15:16   #418
angelikaw
Zakorzenienie

U nas tez dziś nareszcie śliczne słoneczko świeci.. Uciekłam na chwilę do domu, obiadek zrobiłam, sama też coś muszę przekąsić... i zaraz znów uciekam... Co do bladości - zawsze byłam "biała", a potem "czerwona" Ach marzy mi się lekki brązik... Ale musiałabym posiedzieć nad morzem co najmniej tydzień... Wtedy być może bym złapała troszkę naturalnej opalenizny.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:16   #419
pandziolka
Raczkowanie

hejka dziewczyny.
trochę mnie nie było,ale załatwiamy wszystko w związku z naszym powrotem na łono ojczyzny,a oprócz tego jeszcze do 17 czerwca pracuję,więc czasu mało.
ja już 20-go będę w Polsce,a mój tż dopiero pod koniec lipca przyjedzie.ciekawe czy mnie pozna jak już będę takim małym wielorybkiem

widzę,że dzisiaj trochę pustki na forum.to sobie na spokojnie nadrobię ale to dopiero po spacerku,bo dzisiaj pogoda suuuuuper i muszę korzystać.

wklejam zdjęcia z dzisiaj - zaczęty 28 tydzień o Boziu kiedy to tak szybko zleciało...

miłego dzionka
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:19   #420
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Aha a co ja mam zrobić z kostiumem kąpielowym na wakacje
w HAppy Mum widzilam kostiumy- pewnie drogie, ale wiem ze byly takie jednoczesciowe. Mozesz kupic tez pareo ( w Tesco najtaniej, nie kupuj w sklepach z kostiumami bo sa drogie)

Ja dzis bylam na glukozie. Pilam bez cytryny tak jak mi kazala lekarka. Do wypicia, mialam 75 ml ale spoko. Najgorsze bylo pobieranie krwi bo mnie poklolo a krew leciec nie chciala, myslslam ze zemdleje. Na koniec wzieli mi malo i nie wiadomo czy im starczy na badanie. Juz mi chceili z dloni pobierac ale sie nie dalam bo tam bardzo boli.

Aha- bylam w Ujastku, ogladalam sale. Podoba mi sie jest ok. Ode mnie troche daleko bo mieszkam na Ruczaju ale mysle ze wytrzymam aby dojechac.

Klarissa- ja tez na twoim miejscu odmowilabym kuzynce, jak za podobna cene mozesz miec nowke, to nie ma co brac starego podniszczonego. A wozeczek bardzo zgrabny, podoba mi sie.

A czy kupowalyscie juz posciel do lozeczka? jezeli na allegro to prosze o link, jezeli posciel jest godna polecenia.
Zastanawiam sie nad poscielom do wozka- czy ona jest potrzebna? my kupimy wozek x-lander czy posciel sie wogole zmiesci? czy wy kupujecie?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-05 o 15:32
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości