|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-06-05 o 15:17 |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dukaneczki.
Melduję się w wątku 11-tym. To już mój chyba piąty wątek, ale ten czas leci... Walczę od 5 dni na III fazie, ale przyszłam Was poczytać i pobyć troszkę z Wami Dla przypomnienia troszkę podsumowania o mnie: START DUKANA: 23.III.2010r.- 71,2kg przy 172cm wzrostu. Po 3 dniach U: -2,4kg Waga wyznaczona w teście Dukana 62,6kg na 22.V. osiągnięta już10.V II FAZA pociągnięta do 31.V (70 dni diety) z wynikiem końcowym 58,4kg Od 1.VI. na III fazie, waga ustabilizowała się na 58,7- 58,9kg. I siem trzymam.................. ........ Sukcesów życzę. Ślicznie niektórym Dukaneczkom idzie, gratulacje
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie jest gram na kilogram masy ciala
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja odwiedziałam porcelanę jakby nigdy nic wszystko ja należy, ale przyznam się że wkręciłam sobie, że coś jest nie tak i zjadłam trochę skórki od jabłka (bardzo cienkiej obranej specjalnym obierakiem, więc miąższu właściwie nie było) aby wspomóc porcelanowy proces. Tak więc mały grzeszek chyba zaliczyłam... Aha, kto ma auchana w pobliżu/w mieście to gorąco polecam ichnie serki homo naturalne, dużo białka tłuszczu 3% a są naprawdę super i dość tanie - właśnie na deser zjadłam jeden ze słodzikiem i aromatem pomarańczowym (wczoraj z migdałowym ) boskie ![]() A tą solę z łososiem zjadłam na omlecie z przyprawami Też pycha ![]() Co do otrąb to wielka szkoda, że można tylko 2 łyżki owsianka jest taka pyszna...a placuszki jeszcze pyszniejsze, no ale cóż albo rybki albo grzybki
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapomniałaś o 1 łyżce otrębów pszennych Razem można 3, 2 owsiane i właśnie 1 pszennych
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
witam Was Dukanki
podczytuję Was od 8 albo 9 wątku i również postanowiłam rozpocząć dietę (książkę przeczytałam) rozpoczęłam od 1 czerwca, po 3 dniach uderzeniówki z 71,9 spadło do 69,5 magiczna 6 z przodu to był jeden z moich celówschudnąć bym chciała do 59, ale przy moim wzroście 180 to już by była anoreksja a więc Dukan wyliczył mi 65kg, do 20 lipca (1 i 2 faza trwać maja razem 50 dni) idę systemem 1/1, jakoś tak mi będzie łatwiej jak na razie jest ok, jem dużo ryb i twarogu mam pytanie odnośnie galaretek, czyli herbata owocowa z żelatyną czy można to jeść bez ograniczeń czy tak jak w przypadku nutelki tylko raz dziennie gdy nie ma zastoju? pozdrawiam wszystkie i miłego słonecznego dnia |
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Hej chudzielce !!!!!!
![]() Ja dzis 3 dzien uderzeniowki i jest juz 1,7 kg mniej Wczoraj robilam placuszki otrebowe.. No sa booskie Naprawde szkoda ze jest limit z tymi otrebami ![]() Co do wc... to moze jakas blokada psychiczna... ja to odkad zaczełam dietke chodze codziennie po porannej kawce ![]() Otreby staram sie jesc na kolacje.... Jakos wydaje mi sie ze tak przez noc moga sobie one dzialac w brzuchu a rano bedzie porcelanka ![]() No na mnie bynajmniej tak to dziala.... |
|
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie WYTRWAŁE!
i podziwiam. Wczoraj rozpoczełam I fazę i 1 kg mam już za sobą.. Będę TU na pewno szukac motywacji, a tera na obiad! chociaż już mnie mdli to białko.
|
|
|
|
#100 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() cos na pewno z tego wybiore
|
||
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta ,ależ Wy pędzicie z tymi wątkami!!!!!!
Ciężko za Wami nadążyć- słowo daje! To mój drugi wątek,w poprzednim pozbyłam się 3kg ,a teraz mam zamiar zmultiplikować efekty i do końca tego wątku pozbyć się kolejnych 6kg ![]() taki mam chytry plan Proszę mnie z tego rozliczyć jak nadejdzie odpowiednia pora ku temu!Gratuluje wszystkich spadków, martwi mnie tylko tępo znikania AYU- bo jak zniknie zupełnie to nie będzie komu odpowiadać na irytujące pytania Ja dziś ostatni dzień PW, już się nie mogę doczekać samych białek!!!! Pozdrawiam |
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na pytania mogę odpowiadać z zaświatów, o ile mają tam zasięg sieci bezprzewodowej ![]() Rozliczyć? Nie ma sprawy Ale jak się nie wyrobisz to...
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dzisiaj u mnie na wadze 48,9 A objadłam się wczoraj jak bączek: rano wieśniak z otrębami, przed południem kawałek duszonego łososia, po południu następny kawałek duszonego łososia a wieczorkiem pierś kurczaka z cukinia i sałatką I schudłam
|
#104 |
|
ćwir ćwir
|
Dziewczyny, czy spadek ok. 3,5 kg na 5 dni uderzeniówki to dobry wynik czy przeciętny?
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dukanowe Dziewczyny
![]() Przyjmiecie do grona kolejną Dukanową koleżankę? ![]() Walkę zaczelam w poniedzialek, do dziś spadlo mi 4100g Chciałam pociagnąć I fazę do jutra, czyli 7 dni Wczoraj zrobiłam sernik na zimno, pychota a dziś chlebek Tylko teraz owiały mnie watpliwości czy ten chlebek mozna jeść w I fazie? I sernik z aromatem też? Naczytalam sie już tyle,że mam kręcioła i sama już nie wiem czy mogę czy nie moge ![]() Otrębow można 2 czy 3 lyżki dziennie na II fazie?Kupiłam otreby pszenne, zytnie i owisiane i nie wiem czy wszystkie sie nadają
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Aga79 ale duży spadek, ładnie!! A można wiedzieć od ilu kg zaczęłaś dukana?
Możesz się podzielić na PW przepisem na ten sernik na zimno? A mnie przez tą @ naszło na nutellę, znalazłam jakiś przepis ale d...wyszła. Super słodka woda o smaku mleka w proszku, zjadłam tylko pianę, troszkę wody i miałam już dość!! A miało być tak pięknie Chciałam zrobić ją z tego przepisu, tylko bez kakao:Biała czekolada ok 1/4 szkl mleka 0% koło 3 - 4 kopiastych łyżek odtłuszczonego mleka w proszku, 1 płaska łyżka (może być mniej, jeśli ma wyjść bardziej mleczna) odtłuszczonego kakao wedla 1 płaska łyżeczka słodziku (może być trochę mniej) Ja się wkurzyłam i wrzuciłam 7 łyżek- no cóż i tak nie zjadłam tego, więc mam z głowy.... ![]() ![]() |
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe w jakim jeszcze wątku się spotkamy
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlewam do garnuszka 3/4 kubka chudego mleka, dodaję 1 łyżkę skrobi, mieszam. Do tego pół bulionetki knora wołowej. Wstawiam na gaz i doprowadzam do wrzenia, ciągle mieszając lub do momentu, aż osiągnie odpowiednią gęstość. Cytat:
Mi spadło na uderzeniówce (też 5 dni) 3 kg. Zrzuciłam 17 kg. Taka motywacja wystarczy?
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Witam się i ja
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Lily, nie napiszę wagi bo mi to przez klawiaturę nie przejdzie
![]() Przepis na sernik dam tutaj, może ktoś też skorzyta ![]() Przepis na sernik: 6 jajek 6 serkow homo naturalnych po 150g (ja kupuję w Polo z naturalny z Polany 1000g) slodzik aromat waniliowy lub jaki tam lubisz żelatyna Galaretka: herbata owocowa żelatyna słodzik SERNIK: oddzielasz żółtka od białek i białka ubijasz na sztywna pianę i ociupinką soli. 6 lyżek żelatyny zalewasz wrzątkiem na 3/4 szklanki, mieszasz, zostawiasz do wystygnięcia. Pozostałe składniki czyli żółtka jajek, słodzik (ok 10 tabletek rozpuszczonych w odrobinie wody lub sypki), serki, aromat,wszystko mieszasz ze sobą, dodajesz przestygnietą żelatynę i na koncu dodajesz pianę z bialek i delikatnie to trzeba wymieszać. Wlać do sporej blaszki i sru do lodowki aby się zsiadło GALARETKA: herbatę owocową zaparzasz jak normalna herbatę , tylko w jakimś większym naczyniu, żeby galaterki wyszło więcej, dodajesz slodzik, żelatynę (3 łyżki na 0,5 litra), musi wystygnąc i dajesz do lodwoki aby sie trochę zsiadła, potem galaretka polewsz sernik i znowu do lodowki VOILA
|
#111 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wynik przepiękny! Cytat:
Cytat:
Chociaż chyba i tak jest już po ptokach ![]() Uderzeniówka powinna być jak najbardziej proteinowa, czyli mięso, ryby i jaja. A z nabiału najlepszy twaróg, słodzik i inne dodatki raczej w niewielkich ilościach. Ale to też chyba opóźniona porada ![]() Otręby: 2 łyżki owsianych i 1 pszennych, od początku diety do końca życia. Przeczytałaś książkę? Czy tylko czytałaś o diecie w Internecie? Książka do ściągnięcia w pierwszym poście. Ten pierwszy post też uważnie, w całości przeczytaj.
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-06-05 o 17:50 |
|||
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Insta https://instagram.com/aagawuu/ Edytowane przez aga79 Czas edycji: 2010-06-05 o 17:53 |
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
witam
dawno mnie tu nie bylo...Ale mam pytanie bardzo mnie trapujące- czy to mozliwe, ze od nadmiernego stosowania slodzika jest zastoj wagowy?
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książkę przeczytałam, mnóstwo informacji w necie, 1 post również i w koncu zaczął mi sie kocioł w glowie i pomieszanie z poplataniem tego wszystkiego Słodzika używam tylko do herbaty, piję 2 razy dziennie i do sernika na zimno, którego też niewiele zjadam bo resztę pochalania rodzina
|
|
#115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja jestem zla,bo wazylam sie ostatnio w weekend majowy, a teraz nie mam gdzie... dopiero jak wroce do domu pod koniec czerwca to sie zwaze
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ------------------------------ Ja ważę się zawsze rano, ale ostatnio zważylam sie rano i wieczorem i różnica byla 1,5 kg na plus wieczorem Wystraszyłam się, ale rano spowrotem byl spadek i to większy Nie moge wchodzić na wage wieczorem bo sie wkurzam
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ile mozna spozyc wegli zeby bylo wszystko tak jak powinno? a jesli np. jest sie na PW to i tak juz przerywamy ketoze warzywami i wtedy ten jogurt nie jest tak szkodliwy jak na czystych PP chyba tak? nie jestem pewna ale gdzies o tym czytalam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie
![]() melduję się w kolejnej części. Powróciłam z długiego weekendu było bezgrzesznie, chociaż wszyscy dookoła pili piwko i jedli tłuste jedzonko z grilla. Ratowało mnie to, że byłam kierowcą. Na wagę weszłam dopiero teraz, ale nie na swoją i pokazała coś strasznego mimo to się nie przejmuję, bo jestem na PW i na dodatek @. Weszłam odruchowo na 10 część i patrzę - przez 3 dni tylko 2 str? Myślę, że pewnie wątek zamiera a tu już kolejnej części 4 str i tyle nowych "twarzy"![]() Miłego dukania wszystkim! |
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O pszennych oczywiście pamiętam i pod hasłem otręby u mnie jest "2 owsiane i 1 pszennych" - wrzucam te pszenne do owsianki :P Ale w sumie to cwany wybieg, owsiane do owsianki a pszenne do czego innego
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam małe braki w lodówce a nie bardzo był czas uzupełnić i to dlatego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

No ale przynajmniej następnym razem się nie dam !
W sumie nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem 

Poprawa komfortu trawienia a poprawa samego trawienia to dwie różne sprawy 
Razem można 3, 2 owsiane i właśnie 1 pszennych 

I schudłam

a dziś chlebek
Tylko teraz owiały mnie watpliwości czy ten chlebek mozna jeść w I fazie? I sernik z aromatem też?

Nie moge wchodzić na wage wieczorem bo sie wkurzam