|
|
#2011 | |
|
Moderator
|
Dot.: Wielbicielki Piękna X
Cytat:
To jest mega proste. Wystarczy delikatne mydło w płynie albo szampon. Zwilżasz pędzle dajesz ciut szamponu i myjesz ale bez czochrania tak bardziej wsmarowujesz i wyciskasz. Tyle razy aż woda będzie czysta.Strzepujesz i układasz do suszenia. Ja suszę na stojąco. Można też myć alkoholem ale tego nie robiłam Dziś moje też czeka kąpiel
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taa...musze się za to w końcu wziąć narazie przeglądam allegro w poszukiwaniu ciuchówPoziomka ja też mam @ , o 10 dni za wcześniee!! :haha ha:
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam materiał i jest super
a wczoraj użyłam przyspieszacza do opalania tego z ziaji normalnie jestem czerwona jak burak w tych miejscach na które nałożyłam dzisiaj je zakrywam i idę opalać buzię i nóżki
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2015 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn ja na razie trzymam się tego, żeby nie kupować bardzo drogich tuszy do rzęs, bo tusze wydaje mi się, że szybko wysychają. właśnie mam jakaś próbkę tuszu estee lauder i szczerze mówiąc żadna rewelacja. myślę, że na podkład, korektor, puder (chociaż pudrów nie używam) bardziej się opłaca wydać więcej, bo np. podkład starcza mi na minimum rok resztę kupuję raczej ze średniej półki i z takich lubię właśnie kosmetyki sephory i bourjois i się przekonałam już, że nie ma co przepłacać na lakiery do paznokci, akurat wszystkie, które miałam ze średniej półki to mi praktycznie po dniu odpryskiwały, a ostatnio nakupowałam lakierów Wibo i są wprost rewelacyjne aha no i generalnie to korzystam ze zniżek w Sephorze i Douglasie (więc zawsze kupuję coś między 10%-25% taniej, a czasami nawet na kosmetyki Sephory mam 40% zniżki )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja np. bardzo lubię cienie do powiek Isa Dory. Na KWC ich kosmetyki mają dobre opinie. ale np na tuszu do rzęs się strasznie przejechałam z pudrów brązujących ten ma nawet bardzo dobre opinie ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...zy-i-ciala.htm ten też https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-brazujacy.htm |
||||||
|
|
|
#2016 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mówiłam w filmiku że jak się nie nałoży filtrów to się spalimy na czerwono Mnie raz jak użyłam bez też na czerwono złapało ale z filtrem na piękny brąz
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie Ci w spiętych włoskach i oczywiście super makijaż![]() ten tusz co nie polecasz L'oreala uwielbia makijażysta Kim Kardashian na KWC widzę, że też niskie oceny dobrze, że go nie kupiłam
Edytowane przez cashmere20 Czas edycji: 2010-06-05 o 15:33 |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczegolnie jak uzywalam podkladu astora z pedzlem. Zreszta i tak zwykle malowalam sie palcami, bo cos mi tym pedzlem wbudowanym nie szlo, robila sie mega tapeta zamiast delikatnego makijazu. Dzisiaj kupilam podkad z piere renne, zobaczymy co to bedzie warte
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
mnie od srdka nocy
![]() (znowu w tym samym dniu)
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze lepiej trzyma sie sally hansen, extreme wear. Tylko malowanie nim to zajecie dla cierpliwych, strasznie splywa, ani nie mozna podsuszyc ani wlozyc paznokci do zimnej wody. Wiec juz wole malowac czyms co szybko schnie, ale szybko niz rzadko, ale tak sie umeczac. A niektorym tuszom lepiej robi jak sa lekko przeschniete niz swieze. Tak mam teraz z 2000kcal z max factora, ale i tak juz go raczej nie kupie ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Ja chce miec jakas toaletke, jestem na etapie poszukiwan. Moze znajde jakas piekna |
||
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie ciężko zasychały, czasami to po godzinie gdzieś dotknęłam i paznokieć do poprawy:/tego max factora 2000kcal też już nie kupię Edytowane przez cashmere20 Czas edycji: 2010-06-05 o 15:32 |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ten tusz polecała jakaś dziewczyna w pierwszych częściach naszego wątku i ja się skusiłam a potem Martysia mi powiedziała że jest tragiczny i robi grudy. Ja miałam to samo. Na kwc ma kiepskie opinie. Ponoć lepszy jest ten sam ale x4. Drugi beznadziejny moim zdaniem tusz to L'Oreal, Extra - Volume Collagene Mascara. Gruda na grudzie. Mimo że lekkie sklejenie mi nie przeszkadza to przy tych 2 tuszach to masakra.
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaz teraz juz teraz sie nauczylam nim malowac i jest lepiej, ale i tak za duzo tuszu nabiera. Juz lepszy efekt daje essence multiaction.
Posmarowalam sie brazyjacym lirene na twarzy iii tyle pryszczy to ja z 5 lat nie mialam |
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U mnie w końcu ładna pogoda więc się troszkę poopalałam Wykąpałam się i pomalowałam i za niedługo idę na podwórko na kawusię Trzeba korzystać z takiego słoneczka ![]() Jakie macie plany na sobotni wieczór? Wybywacie na jakąś imprezkę, czy w domku zostajecie? ![]() A tak w ogóle to ja też muszę umyć moje pędzle do makijażu bo już się pewnie na nich czai pełno bakterii
|
|
#2026 |
|
Moderator
|
Ja 2000 calorie lubię chociaż moim kwc na razie jest essence ma i mam już chyba z 4 opakowanie co nigdy mi się nie zdażyło przy innych tuszach.
Z loreal lubię Telescopic Explosion Mascara - można osiągnąć fajny efekt ale troszkę czasu zabiera malowanie - jedynie minus za opakowanie z którego złażą napisy i zaczyna wyglądać ohydnie. Uwielbiam Volume Shocking Mascara (tylko nie mogę jej ostatnio dostać). Ona jest dwustronna z grzebykiem. Początkowo trzeba nauczyć się nią malować ale jak się nabierze wprawy to można osiągnąć prawie sztuczne rzęsy (moja koleżanka tak nią umiała operować że wszyscy myśleli że ma sztuczne) A i TZ mi wyjechał do PL więc do środy jestem sama
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja essence odkrylam wlasnie dzieki WP
Kasiu: wlasnie ogladam Twoje filmiki. Ale wrocilas opalona Chociaz moim zdaniem ladniej Ci z jasna cera.
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was kupowała coś na raty? Bo zastanawia mnie czy np. jak coś takiego kupie to tą pierwszą ratę będe musiała od razu wpłacić czy dopiero na przyszły miesiąc i kiedy?
|
#2029 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Co do twarzy to ja jej nie opalam (zawsze okulary + czapka + filtr 30/40) ale jakoś i tak mnie lekko chwyciło. Najbardziej opalone mam nogi - zresztą i tak mi skóra trochę schodziła. No i na tym wcześniejszym filmiku też byłam po wakacjach ale było jaśniejsze światło i wyglądałam na mniej opaloną. No i w sumie jakoś po tych wakacjach opalałam się raz tutaj nad morzem. Sama się dziwię że tyle osób zwróciło uwagę na opaleniznę bo ja jakoś tak po sobie tego nie widzę - no chyba że ludzie się przyzwyczaili do mojego wyglądu z fotek - mimo że pisałam że wychodzę jakoś nienaturalnie blado. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Zazwyczaj 1 rata jest albo za równy mc albo do np.15 dnia następnego mca. Jest też opcja odroczonych rat czyli że 1 wpłatę masz dopiero za 3 mce (być może są też odroczenia na 1 czy 2 mce - nie wiem - jak ja miałam z tym do czynienia to były 3mce) Jak pójdziesz do sklepu to możesz się zapytać kiedy będzie 1 rata.
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Moderator
|
Kolejne kolorowe makijaże
Więcej na mm https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post19805565
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robiłam makijaż z tutorialu ciasteczko25
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item1045554776_tun...y.html#gallery
http://allegro.pl/item1045554810_tun...le_l_ecri.html ja ostatnio wylicytowałam te, różnią się tylko kolorem. Podobają wam się
|
#2034 |
|
Moderator
|
Bardzo ładnie (widać leciusieńkie prześwity przy zewnętrznym kąciku)Ps. moje oko mi chyba nie wybaczy tego malowania. Idę zrobić okład z ogórka
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ten makijaż Zyś |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie moja kotka urodziła martwe kocięta
Tak mi przykro. Już drugi raz jej się to zdarzyło One są takie bezbronne, powykręcane. Smutno mi.
|
#2038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2039 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja opalałam się na wakacjach na 25 i 40 i się opaliłam ![]() Ale tak serio to zależy od fototypu. Sprawdź w tabelce ![]() marlienkaa2 przykro mi z powodu kotków. A weterynarz nic nie podejrzewał że może być coś nie tak - tym bardziej że piszesz że już tak miała? Dobrze miała ciąże prowadzoną ?
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Raz już tak miała, bo sąsiadka poszczuła ją psem. Weterynarz nic nie mówił, albo mówił, tylko rodzice to mogli przede mną ukryć żebym nie dostała wstrząsu. Moja biedna Basilla. Tak mi źle.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

tak bardziej wsmarowujesz i wyciskasz. Tyle razy aż woda będzie czysta.

Lubię odcienie brązu na oczach
Wieczorkiem może chociaż na jakiś spacerek pójdę.
co prawda nie testowałam tych kosmetyków, o których wczoraj opowiadałaś, ale już wiem czego unikać