Wielbicielki Piękna X - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-05, 12:59   #2011
tylkokasia
Moderator

Dot.: Wielbicielki Piękna X

Cytat:
Napisane przez poziomeczkaa89 Pokaż wiadomość
hej

jest pare filmików na youtube
u mnie znowu goraco, jeszcze kolega wyciaga nas na mecz
aaaa kasiaczek @
Ja w ogóle przeoczyłam post o czyszczeniu pędzli.
To jest mega proste. Wystarczy delikatne mydło w płynie albo szampon.
Zwilżasz pędzle dajesz ciut szamponu i myjesz ale bez czochrania tak bardziej wsmarowujesz i wyciskasz. Tyle razy aż woda będzie czysta.
Strzepujesz i układasz do suszenia. Ja suszę na stojąco.
Można też myć alkoholem ale tego nie robiłam
Dziś moje też czeka kąpiel

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 14:20   #2012
coolasana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Zwilżasz pędzle dajesz ciut szamponu i myjesz ale bez czochrania tak bardziej wsmarowujesz i wyciskasz. Tyle razy aż woda będzie czysta.

Taa...musze się za to w końcu wziąć narazie przeglądam allegro w poszukiwaniu ciuchów

Poziomka ja też mam @ , o 10 dni za wcześniee!!:haha ha:

coolasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 14:20   #2013
neheszta
Zakorzenienie

kupiłam materiał i jest super

a wczoraj użyłam przyspieszacza do opalania tego z ziaji normalnie jestem czerwona jak burak w tych miejscach na które nałożyłam

dzisiaj je zakrywam i idę opalać buzię i nóżki
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 14:33   #2014
kasiaaczek
Zakorzenienie

Cytat:
hej

jest pare filmików na youtube
u mnie znowu goraco, jeszcze kolega wyciaga nas na mecz
aaaa kasiaczek @
@ męczy mnie już od rana

Wracam do projektu
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:11   #2015
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękny zbiorek
No właśnie to jest dobre
Ja mam tony kosmetyków, droższych, tańszych ale przewaga średniej półki typu loreal, rimmel, inglot, itp. Ale jakoś blokuje się przed kupowaniem droższych rzeczy (typu cienie dior - tz mnie namawia ale dla mnie kolory moich manly czy inglotów lepiej wyglądają, szkoda mi na tusz 35e jak taki sam efekt da taki za 10) i tz śmieje się że jestem chytrus.
Jedynie teraz wiem że nie ma sensu kupować tanich pędzli (oczywiście jak ktoś ich używa) bo widzę ogromną różnicę miedzy moimi pędzlami z allegro (włosie naturalne żeby nie było) a tymi które teraz testuje (cudowne )
I w ogóle postanowiłam sobie powykańczać to co mam i dążyć do minimalizmu albo przynajmniej zrezygnować z przesady (np. miałam 3 nowe kredki czarne nie otwarte, plus 2 otwarte a kredki czarnej nie używam w ogóle od ok. roku bo wolę eyeliner albo cień) No ale oddałam bazę artdeco i 1 kredkę szwagierce wiec jakiś postęp jest
dziękuję tzn ja na razie trzymam się tego, żeby nie kupować bardzo drogich tuszy do rzęs, bo tusze wydaje mi się, że szybko wysychają. właśnie mam jakaś próbkę tuszu estee lauder i szczerze mówiąc żadna rewelacja. myślę, że na podkład, korektor, puder (chociaż pudrów nie używam) bardziej się opłaca wydać więcej, bo np. podkład starcza mi na minimum rok resztę kupuję raczej ze średniej półki i z takich lubię właśnie kosmetyki sephory i bourjois i się przekonałam już, że nie ma co przepłacać na lakiery do paznokci, akurat wszystkie, które miałam ze średniej półki to mi praktycznie po dniu odpryskiwały, a ostatnio nakupowałam lakierów Wibo i są wprost rewelacyjne aha no i generalnie to korzystam ze zniżek w Sephorze i Douglasie (więc zawsze kupuję coś między 10%-25% taniej, a czasami nawet na kosmetyki Sephory mam 40% zniżki)

Cytat:
jakoś czasu nie miałam dzisiaj na wizaz
byliśmy na grilu, pogryzły nas komary
jakaś godz temu robiłam włoski i nie ma różnicy miedzy odrostem a reszta,
ladnie sie wtopilo
ale i tak kupilam casting ten co wklejalam
narazie leży

cashmere widac widac, musi ladnie wygladac w realu

marlienkaa isc

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

kasia podobal mi sie filmik
widac ze oswoiłaś sie juz z kamera/ aparatem
bardzo ladnie Ci w związanych włoskach
w ogole wszystko super
noooo to teraz moge isc w spokoju spac
dobranoc
dziękuję

Cytat:
Napisane przez tarjaa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Świetny filmik Kasiu Bardzo podoba mi się koszula, w którą byłaś ubrana

Fajny makijaż Lubię odcienie brązu na oczach
dziękuję

Cytat:
Napisane przez marlienkaa2 Pokaż wiadomość
U mnie tez dzisiaj słońce. Chyba się nawet troszkę poopalam. Stwierdziłam, że raczej jednak nie pojadę.
Cashmere Jak się sprawuje DoubleWear Light?
już kiedyś pisałam z Kasią o EL DWL, no i powiem Ci, że na początku byłam zachwycona, ale później jakoś dotarło do mnie, że wcale za dobrze nie kryje i przede wszystkim wysusza mi twarz. i w sumie jak rozmawiałam z babką w Sephorze o podkładach to to samo powiedziała, że wysusza twarz. raczej już go nie kupię, bo znalazłam lepszy

Cytat:
Napisane przez kasiaaczek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie też dzisiaj piękna pogoda, a mnie czeka siedzenie przed komputerem Wieczorkiem może chociaż na jakiś spacerek pójdę.

Cashmere fajny makijaż i zbiór kosmetyków.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez coolasana Pokaż wiadomość
Zyś plotkara ma 12-13 części, normalnie 12, ale w Polsce chyba wydano 13 ( pod innym tytułem jedna jest) Coś koło tego

a ja kawkuje miałam jechać na uczelnię, ale zdecydowałam, że wole sie uczyć na jutrzejszy egzamin

Kasiu świetny filmik, wczoraj od razu zobaczyłam, że go dodałaś bo akurat przeglądałam you tube i mam u Ciebie subskrypcję na szczęście Świetny makijaż!!!! ja takiego chyba nigdy nie zrobię mam tą samą paletkę co Ty, ale jakoś nie umiem tak cieniować, nie wiem jak łączyć kolorki itd co prawda nie testowałam tych kosmetyków, o których wczoraj opowiadałaś, ale już wiem czego unikać

Cashmere bardzo duży zestaw ja cały czas mam ochotę na puder brązujący isadory albo ziemie egipską, ale też mi żal kasy, ale mnie taak kuuusi a pudrów brązujących mam już w domu ze 4 ( ale takie tańsze)
Powiedz mi czy Twoim zdaniem Isadora ma dobre produkty? Sprawdzają się? Lepiej odłożyć i kupić Isadory coś czy czasem też trafi sie bubel?

Muszę w końcu wyczyścić moje pędzle do makijażu, ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, boję się, że coś źle zrobię i zepsuje moje pędzle....
oj wcale nie taki duży
ja np. bardzo lubię cienie do powiek Isa Dory. Na KWC ich kosmetyki mają dobre opinie. ale np na tuszu do rzęs się strasznie przejechałam robił efekt pandy, dałam go mamie, ale mama też nie chciała go używać.
z pudrów brązujących ten ma nawet bardzo dobre opinie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...zy-i-ciala.htm
ten też
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-brazujacy.htm
cashmere20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:14   #2016
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
kupiłam materiał i jest super

a wczoraj użyłam przyspieszacza do opalania tego z ziaji normalnie jestem czerwona jak burak w tych miejscach na które nałożyłam

dzisiaj je zakrywam i idę opalać buzię i nóżki
A stosowałaś pod tą oliwkę filtry
Ja mówiłam w filmiku że jak się nie nałoży filtrów to się spalimy na czerwono
Mnie raz jak użyłam bez też na czerwono złapało ale z filtrem na piękny brąz

Stary 2010-06-05, 15:20   #2017
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia właśnie oglądam twój filmik ładnie Ci w spiętych włoskach i oczywiście super makijaż
ten tusz co nie polecasz L'oreala uwielbia makijażysta Kim Kardashian na KWC widzę, że też niskie oceny dobrze, że go nie kupiłam

Edytowane przez cashmere20
Czas edycji: 2010-06-05 o 15:33
Stary 2010-06-05, 15:21   #2018
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami to sie czysci, czysci i doczyscic nie mozna.
Szczegolnie jak uzywalam podkladu astora z pedzlem. Zreszta i tak zwykle malowalam sie palcami, bo cos mi tym pedzlem wbudowanym nie szlo, robila sie mega tapeta zamiast delikatnego makijazu.

Dzisiaj kupilam podkad z piere renne, zobaczymy co to bedzie warte
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:21   #2019
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaczek Pokaż wiadomość
@ męczy mnie już od rana

Wracam do projektu
mnie od srdka nocy
(znowu w tym samym dniu)
Stary 2010-06-05, 15:30   #2020
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere20 Pokaż wiadomość
dziękuję tzn ja na razie trzymam się tego, żeby nie kupować bardzo drogich tuszy do rzęs, bo tusze wydaje mi się, że szybko wysychają. właśnie mam jakaś próbkę tuszu estee lauder i szczerze mówiąc żadna rewelacja. myślę, że na podkład, korektor, puder (chociaż pudrów nie używam) bardziej się opłaca wydać więcej, bo np. podkład starcza mi na minimum rok resztę kupuję raczej ze średniej półki i z takich lubię właśnie kosmetyki sephory i bourjois i się przekonałam już, że nie ma co przepłacać na lakiery do paznokci, akurat wszystkie, które miałam ze średniej półki to mi praktycznie po dniu odpryskiwały, a ostatnio nakupowałam lakierów Wibo i są wprost rewelacyjne aha no i generalnie to korzystam ze zniżek w Sephorze i Douglasie (więc zawsze kupuję coś między 10%-25% taniej, a czasami nawet na kosmetyki Sephory mam 40% zniżki)

Ja ostatnio natrafilam w h&m na swietnie trzymajacy lakier, kupilam go bez przekonania, ale jako, ze mial piekny kolor to wzielam.

Jeszcze lepiej trzyma sie sally hansen, extreme wear. Tylko malowanie nim to zajecie dla cierpliwych, strasznie splywa, ani nie mozna podsuszyc ani wlozyc paznokci do zimnej wody. Wiec juz wole malowac czyms co szybko schnie, ale szybko niz rzadko, ale tak sie umeczac.

A niektorym tuszom lepiej robi jak sa lekko przeschniete niz swieze. Tak mam teraz z 2000kcal z max factora, ale i tak juz go raczej nie kupie

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Mnie by sie w zyciu tak wszystkiego odkladac nie chcialo.

Ja chce miec jakas toaletke, jestem na etapie poszukiwan. Moze znajde jakas piekna Tylko jak ja ustawic, zeby miec jak najlepsze swiatlo do malowania sie.
Stary 2010-06-05, 15:30   #2021
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio natrafilam w h&m na swietnie trzymajacy lakier, kupilam go bez przekonania, ale jako, ze mial piekny kolor to wzielam.

Jeszcze lepiej trzyma sie sally hansen, extreme wear. Tylko malowanie nim to zajecie dla cierpliwych, strasznie splywa, ani nie mozna podsuszyc ani wlozyc paznokci do zimnej wody. Wiec juz wole malowac czyms co szybko schnie, ale szybko niz rzadko, ale tak sie umeczac.

A niektorym tuszom lepiej robi jak sa lekko przeschniete niz swieze. Tak mam teraz z 2000kcal z max factora, ale i tak juz go raczej nie kupie
no ja właśnie kupowałam głównie lakiery sally hansen strasznie ciężko zasychały, czasami to po godzinie gdzieś dotknęłam i paznokieć do poprawy:/
tego max factora 2000kcal też już nie kupię

Edytowane przez cashmere20
Czas edycji: 2010-06-05 o 15:32
Stary 2010-06-05, 15:33   #2022
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez cashmere20 Pokaż wiadomość
Kasia właśnie oglądam twój filmik ładnie Ci w spiętych włoskach i oczywiście super makijaż
ten tusz co nie polecasz L'oreala uwielbia makijażysta Kim Kardashian dobrze, że go nie kupiłam
Dziękuję za miłe słowa
Ten tusz polecała jakaś dziewczyna w pierwszych częściach naszego wątku i ja się skusiłam a potem Martysia mi powiedziała że jest tragiczny i robi grudy. Ja miałam to samo. Na kwc ma kiepskie opinie. Ponoć lepszy jest ten sam ale x4. Drugi beznadziejny moim zdaniem tusz to L'Oreal, Extra - Volume Collagene Mascara. Gruda na grudzie. Mimo że lekkie sklejenie mi nie przeszkadza to przy tych 2 tuszach to masakra.

Stary 2010-06-05, 15:33   #2023
lotta6
Zakorzenienie

Chociaz teraz juz teraz sie nauczylam nim malowac i jest lepiej, ale i tak za duzo tuszu nabiera. Juz lepszy efekt daje essence multiaction.

Posmarowalam sie brazyjacym lirene na twarzy iii tyle pryszczy to ja z 5 lat nie mialam Smarowalam dwa dni i nic, wiec ucieszona, ze moze parafina przestala mnie zatykac. Ale jak wczoraj zmylam makijaz to sie zalamalam. No ale nic, naloze glinki i inne cuda i po paru dniach przejdzie.
Stary 2010-06-05, 15:36   #2024
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa
Ten tusz polecała jakaś dziewczyna w pierwszych częściach naszego wątku i ja się skusiłam a potem Martysia mi powiedziała że jest tragiczny i robi grudy. Ja miałam to samo. Na kwc ma kiepskie opinie. Ponoć lepszy jest ten sam ale x4. Drugi beznadziejny moim zdaniem tusz to L'Oreal, Extra - Volume Collagene Mascara. Gruda na grudzie. Mimo że lekkie sklejenie mi nie przeszkadza to przy tych 2 tuszach to masakra.
ja z L'oreala nie polecam tuszu Panoramic Curl porażka
Stary 2010-06-05, 15:38   #2025
madziamic
Wtajemniczenie

Hej
U mnie w końcu ładna pogoda więc się troszkę poopalałam Wykąpałam się i pomalowałam i za niedługo idę na podwórko na kawusię Trzeba korzystać z takiego słoneczka

Jakie macie plany na sobotni wieczór? Wybywacie na jakąś imprezkę, czy w domku zostajecie?

A tak w ogóle to ja też muszę umyć moje pędzle do makijażu bo już się pewnie na nich czai pełno bakterii

W jednym słowie czasem ukrywa się historia całego życia...

Troszkę bloguję Magdamic o modzie i nie tylko...

Instagram
madziamic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:44   #2026
tylkokasia
Moderator

Ja 2000 calorie lubię chociaż moim kwc na razie jest essence ma i mam już chyba z 4 opakowanie co nigdy mi się nie zdażyło przy innych tuszach.
Z loreal lubię Telescopic Explosion Mascara - można osiągnąć fajny efekt ale troszkę czasu zabiera malowanie - jedynie minus za opakowanie z którego złażą napisy i zaczyna wyglądać ohydnie. Uwielbiam Volume Shocking Mascara (tylko nie mogę jej ostatnio dostać). Ona jest dwustronna z grzebykiem. Początkowo trzeba nauczyć się nią malować ale jak się nabierze wprawy to można osiągnąć prawie sztuczne rzęsy (moja koleżanka tak nią umiała operować że wszyscy myśleli że ma sztuczne)

A i TZ mi wyjechał do PL więc do środy jestem sama

Stary 2010-06-05, 15:49   #2027
lotta6
Zakorzenienie

Ja essence odkrylam wlasnie dzieki WP

Kasiu: wlasnie ogladam Twoje filmiki. Ale wrocilas opalona Chociaz moim zdaniem ladniej Ci z jasna cera.
Stary 2010-06-05, 15:54   #2028
coolasana
Zadomowienie

Dziewczyny czy któraś z Was kupowała coś na raty? Bo zastanawia mnie czy np. jak coś takiego kupie to tą pierwszą ratę będe musiała od razu wpłacić czy dopiero na przyszły miesiąc i kiedy?

coolasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:02   #2029
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Ja essence odkrylam wlasnie dzieki WP

Kasiu: wlasnie ogladam Twoje filmiki. Ale wrocilas opalona Chociaz moim zdaniem ladniej Ci z jasna cera.
Ja też dzięki WP mam Ma
Co do twarzy to ja jej nie opalam (zawsze okulary + czapka + filtr 30/40) ale jakoś i tak mnie lekko chwyciło. Najbardziej opalone mam nogi - zresztą i tak mi skóra trochę schodziła.
No i na tym wcześniejszym filmiku też byłam po wakacjach ale było jaśniejsze światło i wyglądałam na mniej opaloną. No i w sumie jakoś po tych wakacjach opalałam się raz tutaj nad morzem.
Sama się dziwię że tyle osób zwróciło uwagę na opaleniznę bo ja jakoś tak po sobie tego nie widzę - no chyba że ludzie się przyzwyczaili do mojego wyglądu z fotek - mimo że pisałam że wychodzę jakoś nienaturalnie blado.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was kupowała coś na raty? Bo zastanawia mnie czy np. jak coś takiego kupie to tą pierwszą ratę będe musiała od razu wpłacić czy dopiero na przyszły miesiąc i kiedy?
Kiedyś pracowałam przy udzielaniu rat więc ci odpowiem (ale różne są warunki w poszczególnych bakach i zazwyczaj masz w sklepie raty z kilku banków dostępne to możesz wybrać to co ci najbardziej odpowiada)
Zazwyczaj 1 rata jest albo za równy mc albo do np.15 dnia następnego mca. Jest też opcja odroczonych rat czyli że 1 wpłatę masz dopiero za 3 mce (być może są też odroczenia na 1 czy 2 mce - nie wiem - jak ja miałam z tym do czynienia to były 3mce)
Jak pójdziesz do sklepu to możesz się zapytać kiedy będzie 1 rata.

Stary 2010-06-05, 16:07   #2030
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
W kazdym sklepie troche inaczej
A co chceszna raty kupic? tego laptopa?
Stary 2010-06-05, 18:12   #2031
tylkokasia
Moderator

Kolejne kolorowe makijaże
Więcej na mm https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post19805565

Stary 2010-06-05, 18:30   #2032
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Taa...musze się za to w końcu wziąć narazie przeglądam allegro w poszukiwaniu ciuchów
znalazłas coś ciekawego

ja robiłam makijaż z tutorialu ciasteczko25
Stary 2010-06-05, 18:33   #2033
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

http://allegro.pl/item1045554776_tun...y.html#gallery
http://allegro.pl/item1045554810_tun...le_l_ecri.html
ja ostatnio wylicytowałam te, różnią się tylko kolorem. Podobają wam się
Stary 2010-06-05, 18:33   #2034
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
znalazłas coś ciekawego

ja robiłam makijaż z tutorialu ciasteczko25
Bardzo ładnie (widać leciusieńkie prześwity przy zewnętrznym kąciku)
Ps. moje oko mi chyba nie wybaczy tego malowania. Idę zrobić okład z ogórka

Stary 2010-06-05, 18:42   #2035
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Bardzo ładnie (widać leciusieńkie prześwity przy zewnętrznym kąciku)
Ps. moje oko mi chyba nie wybaczy tego malowania. Idę zrobić okład z ogórka
dziękuję Kasiu Jak ja lubię Twoje uwagi Miszczu
Stary 2010-06-05, 19:26   #2036
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
fajne
i ten makijaż Zyś

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 20:06   #2037
marlienkaa2
Zadomowienie

Właśnie moja kotka urodziła martwe kocięta Tak mi przykro. Już drugi raz jej się to zdarzyło One są takie bezbronne, powykręcane. Smutno mi.
Stary 2010-06-05, 20:24   #2038
neheszta
Zakorzenienie

Cytat:
ejjj nie;/ ale będę wiedziała na przyszłość. A jaki musi być SPF? 5 wystarczy?
Cytat:
super, mi się podobają i ta walizka co coolasana wkleiła też tylko ja bym musiała mieć gwarancję, że to są kosmetyki np. loreala albo inglot albo coś a nie jakieś tandety

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Kolejne kolorowe makijaże
Więcej na mm https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post19805565
ten pierwszy mi się podoba
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 20:34   #2039
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
ejjj nie;/ ale będę wiedziała na przyszłość. A jaki musi być SPF? 5 wystarczy?

super, mi się podobają i ta walizka co coolasana wkleiła też tylko ja bym musiała mieć gwarancję, że to są kosmetyki np. loreala albo inglot albo coś a nie jakieś tandety

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

ten pierwszy mi się podoba
Nie 5 w ogóle nie chroni - tyle to ma krem bambino
Ja opalałam się na wakacjach na 25 i 40 i się opaliłam
Ale tak serio to zależy od fototypu. Sprawdź w tabelce

marlienkaa2 przykro mi z powodu kotków. A weterynarz nic nie podejrzewał że może być coś nie tak - tym bardziej że piszesz że już tak miała? Dobrze miała ciąże prowadzoną ?

Stary 2010-06-05, 20:42   #2040
marlienkaa2
Zadomowienie

Raz już tak miała, bo sąsiadka poszczuła ją psem. Weterynarz nic nie mówił, albo mówił, tylko rodzice to mogli przede mną ukryć żebym nie dostała wstrząsu. Moja biedna Basilla. Tak mi źle.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości