|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Cytat:
Czyli nie potrzebnie robiłam już badanie usg piersi Co ja mam zrobić?? Jaki lekarz podejmie się tego?? Zwłaszcza jeśli nie jestem jego pacjentką?? Myślałam o ginekologu, ale te usg, którymi dysponują wiem, że nawet podawały złą wagę dziecka. Załóżmy miało się urodzić 3 600, a miało tak naprawdę 4 200, to chyba duża rozbieżność.... No co ja mam zrobić do mojej operacji jeszcze 18 dni, a ja teraz zaczęłam o tym myśleć????? Pomocy! Może Ty coś wiesz więcej albo Ty Magero????Lusia, jak to było u Ciebie duża była ta różnica?? Masz jakieś fotki?? Moją znajdziesz na moim profilu wysłałam Tobie zaproszenie |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty robisz op w polsce...? |
|
|
|
|
#1833 |
|
Kazar Lady
|
Marczilada ja miałam lewą pierś wiekszą bo dłużej karmiłam lewą, mam asymetrię ( mierzoną przez dr meterkiem a nie na oko) ok 1 cm i po zaimplantowaniu takich samych wkładek mam w miare równe piersi ( lewa minimalnie większa a asymetria prawie niewidoczna, wiec nie nakrecaj się - lekarze wiedzą co robią ..!!!
Jesli trzeba implantuja różne wkładki zeby było dobrze.. |
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
hej, Marczilada
pewnie chodzi o to, czy asymetria Twojej wyjściówki to tylko różnica w ilości skóry, czy też w wielkości samego gruczołu, a jeśli to drugie, to jak znaczna. bo jeśli to tylko skóra, to przy takich samych impl. po prostu na jednej piersi(tej mniejszej) skóra po op. będzie musiała się bardziej rozciągnąć, a na drugiej mniej, bo już jest rozciągnięta ![]() mi przy usg nie podawano wielkości gruczołu, ale bodaj 2sweet powiedziano, i była to bardzo malutka wielkość(typu niecałe 2g, czy coś), więc nie sądzę, by wchodziły w grę pomyłki takich rozmiarów, jak przy Twoim baby ![]() nie wiem, czy to wynika z nowoczesności sprzętu, czy też każde bad usg jest w stanie z dokł.to odczytać, może podzwoń i popytaj, czy będą tak szczegółowe te wyniki, bo potrzebujesz na piśmie. a że już zrobiłaś usg..no to trudno, nic to ![]() przynajmnie rozwiejesz swoje wątpliwości edit.: no, nie gramy, tylko mililitry. normalnie lekarz robiący usg się podejmie, jeśli ma sprzęt podający mu takie dane, to i napisze je na kartce. to nie żadna wielka odpowiedzialność, chodzi pewnie o to, by wynik polegał na pomiarze, a nie był wynikiem gdybania. typu: masz na moje oko ok.10ml, albo zmierzono, i masz w jednej 1o,2 a w drugiej 11,4,.. no, nic takiego, tylko,że "ok. tyle i tyle" pewnie dośw. lekarz na oko może strzelić, a dokładnie-to pewnie komputer mu mierzy, jeśli ma taki program. tak myślę. trzeba zadzwonić, i zapytać. tak czy inaczej, żadnej magii raczej w tym nie ma ![]()
######################### Edytowane przez macerata Czas edycji: 2010-06-04 o 19:29 |
|
|
|
#1835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na usg w czasie ciąży określenie wagi dziecka ma charakter szacunkowy, bo po zmierzeniu określonych wymiarów dziecka program określa przybliżoną wagę maluszka. Stąd rozbieżności, o których piszesz. Nie bez znaczenia jest na pewno też sprzęt i doświadczenie lekarza. Na usg piersi mierzy się grubość gruczołu i tu nie ma się w czym za bardzo pomylić. Tu nikt się nie rusza, nie chowa i nie wystawia demonstracyjnie pupą do głowicy usg
"W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym." Edytowane przez trelek_ Czas edycji: 2010-06-04 o 19:27 |
|
|
|
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
Hej Samiii!
Skoro pytasz, czy w Polsce, to chyba już się poznałyśmy Pozdrawiam Cię serdecznie ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Dobra Laski piszecie, że ogólnie przesadzam i nie ma się czym przejmować, że to lekarz powinien mi pomóc... Tak tylko, że na razie on nie poszedł w tym kierunku, ale nie ważne obskoczę wszystkich lekarzy i będę działać ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Miskaa, ale na pewno ta Twoja lewa pierś nie różniła się, aż tak jak moja prawa.......... Oblukaj oceń na ile mogłoby to przypominać Twoją (chociaż wątpię), bo jak mówisz, że jest to mało zauważalne, to ja też bym sie nie przejmowała... ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- I ogólnie dziewczyny dzięki za terminy fachowe, które spiszę sobie (będę udawała, że się na tym znam he he) |
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba się nie znamy raczej ![]() a jeśli tak, to tym fajniej - świat jest mały
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Marczilada A możesz przypomniec u kogo robisz?? Dziwne to podejście lekarza i szpitala wg. mnie.. Nie wiem co moge napisać Ci, oprócz tego co napisałam. Decyzja oczywiście należy do Ciebie, ale lekarz powinien wytlumaczyć Ci czego możesz się spodziewać po zabiegu przy takim stanie wyjściowym jak masz. To On powinien rozwiać Twoje wątpliwości.. Co postanowilaś? Kolejna konsultacja gdzieś?? Ja bym tak radziła... Pozdrawiam wszystkie cycolinki przy okazji
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Magera dzięki za link może szkoda im czasu, którego jak zauważyłam praktycznie nie mają (choć za taką kasę powinni mieć) i dlatego spychają ten obowiązek na innego lekarza od którego muszę przynieść opinię. Nie ważne po prostu dzięki, że w ogóle przypomniałaś mi, że ciało kobiety nie jest idealne i czasem bywa nie proporcjonalne... Kto by o tym pomyślał? Nikt mi nie powiedział, że będę miała nierówne piersi, jak będę karmić więcej jedną piersią... Zawsze te kobietki poszkodowane, nie uważasz? Na mężczyznę nijak się ma to, że oczekuje on dziecka he he nie maiłabym nic przeciwko, jakby to on nosił płód, może nawet już byśmy nawet mieli następne he he. Magera nie zmienię już lekarza... ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Jeszcze jedno Magera pytałaś co zamierzam, więc obskoczę lekarzy przeprowadzę wywiad, oczywiście po tym, jak mnie zbadają i z opinią pojadę do Gryfic ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Dziewuchy, a może kiedyś zrobimy zlot cycolin he he ?? Wcale nie musi to być bliski termin... Chodź by za rok to też ok |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do efektów pociążowych, to istotnie.. same "problemy" po ![]() Acha... i jeszcze jedno... po różnych konsultacjach, które planujesz,pomyśl o tym, aby poinformować swojego lekarza wcześniej, że jakieś zmiany chcialabys wprwadzić, żeby nie okazało się, że dr nie będzie miał w tym waznym dniu odpowiednich rozmiarów, bo przed operacją powiesz Mu, że życzysz sobie dwie różne wkładki... To byłoby niedopuszczalne... Buziam mocno i życzę samych fajnych konsultacji jak na razie... potem będe trzymac kciuki za fajne cycochy, bo to juz niedługo...![]() Pozdrowionka
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mysle , ze kazdy przechodzi czas po op. inaczej mnie podobnie jak Samiii strasznie nosilo
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a co powiecie o Dr Katarzynie O. Clark
|
#1843 |
|
Kazar Lady
|
a to jest chirurg plastyczny? |
|
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
powiedzcie mi - jesli lekarz wybral rozmiar 290ml czyli 315 gram to ile to jest? Wy to nazywacie 315cc? Czy jak?
|
|
|
|
#1845 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odp
![]() Juz wiem ze gdy kobiety na roznych forach pisza zeby "nie brac mniej niz 300" to chodzi im o ml a nie gram... Placi czlowiek sporo pieniedzy zeby wreszcie mogl sie "pochwalic" pokazna klatka a bede miec mniej niz sredni biust W sumie lekarz mi pokazywal w jakiejs swojej ksiazce ze przy moich wymiarach i odleglosci piersi o wiekszych moge zapomniec ale i tak mnie jakos serce boli ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() Z tym ze moge byc na cos chora a o tym nie wiedziec. Nie pytal sie nawet czy na zoltaczke jestem szczepiona a nie jestem. Rownie dobrze mozna sprowadzic kogos z ulicy kto powie ze jest zdrowy bo tak mu sie wydaje i go poddac zabiegowi
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
badania robi sie dla anestezjologa, żeby miał pewność ze może Cię bezpiecznie znieczulić do zabiegu. To niby "tylko " powiekszanie piersi ale jakby nie patrzył operacja szczepienie WZW jest ważne dla Ciebie i dla Twojego zdrowia. |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejnuj się moja droga, ja też mam proponowane 295 lub 325... bedziesz miala piękny biust a u kogo robisz, jesli można zapytać...? zastanawiam się tylko dlaczego lekarze niektórzy kompletnie "olewają" tak istotny temat jak badania... Najwazniejsze i chyba najbardziej podstawowe badania do zabiegu takiego - morfologia - układ krzepnięcia: APTT oraz czas protrombinowy - grupa krwi oraz - EKG (lub echo serca) - USG piersi lub mammografia Nie wspomne juz o szczepieniu P/WZW B dziewczyny moje kochane... jeśli lekarz nie poprosil Was o takie badania (co niezmiernie mnie zastanawia dlaczego,a także troche niepokoi), zróbcie je same osobiście!! Dla własnego spokoju ducha, ze wszystko jest OK Pozdrawiam mocno wszystkie
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. ma special. z chirurgi ogólnej ale piersi tez robi ...i myslałam moze któras z Was u niej robiła ...niby opinie o niej dobre .....musze sie w tym tyg. zdecydowac wkoncu na kogoś
|
#1850 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem szczerze ze nie zrezygnuje z nich bo lada dzien mam zabieg a poza tym wszystkie opinie jakie znalazlam na ich temat byly pozytywne a klientki po powiekszaniu biustu zadowolone. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() I juz na zrobienie badan prywatnie jest zbyt pozno :P przez te pare dni do pracy caly czas musze isc. Licze na to ze faktycznie jestem tak zdrowa jak mi sie wydaje ze jestem. A czy jest taka mozliwos ze zrobia mi jakiekolwiek badanie np krwi tuz przed zabiegiem? |
||
|
|
|
#1851 |
|
Kazar Lady
|
Wyraziłam swoje zdanie a to Twoje zdrowie i życie.
|
|
|
|
#1852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę zycze Ci wszystkiego dobrego, ale podchodzisz do tego kompletnie nieodpowiedzialnie. Badania możesz zrobić prywatnie kiedy chcesz i masz ochotę, dlatego są płatne. A co zrobisz kiedy coś pójdzie nie tak? Nie życzę Ci źle, nie zrozum mnie źle... Życzę Ci jak najlepiej Mam nadzieję, że przemyślałaś wszystko i jestes świadoma absolutnie wszystkiego. Zgadzam się z Miśką... My tylko możemy powiedziec swoje zdanie, natomiast to Twoje życie i zdrowie. Pozdrawiam i trzymam kciuki mimo wszystko
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
no ja wiem wiem
nie mialam niczego zlego na mysliMAGERA szczerze mowiac chyba nie jestem swiadoma wszystkiego i wole nie byc :/ A pracuje po 12 h od rana do nocy i pierwszy dzien wolny mam wlasnie w dzien operacji. Nie chce jej przekladac. zaluje ze nie umowilam sie z anestezjologiem wczesniej bo mialabym czas zrobic badania. Nie chce przekladac terminu bo chce juz miec za soba to wszystko a poza tym dlugo czekalam i ponownie nie dostane urlopu w tym roku. No trudno, zdam sie na nich. Dziekuje za rady
Edytowane przez patyczak22 Czas edycji: 2010-06-05 o 19:01 |
|
|
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Patyczak widać, że się napaliłaś i nikt nie wpłynie na Twoją opnie... życzę, więc powodzenia i żeby się wszystko udało. Tak poza tym laski, to przyszło lato.... ja tam dzisiaj na placu zabaw prawie cały dzień byłam, no i opaliłam jedno ramie... Tak się zastanawiam, czy można siedzieć na słońcu (ławka w piaskownicy, plac zabaw, południe, ładny upał) w koszulce, która zasłania piersi, tak z 2 tygodnie po operacji?? Czy jeżeli są one zasłonięte, to ochroni je to przed nagrzaniem, bo w sumie z doświadczenia wiem, że piersi (ale w push upach) nawet osłonięte potrafią się pocić.... Miska Magera napiszcie, że można he he Najgorsze, że nie na każdym placu zabaw jest gdzie się schronić przed słońcem. Z resztą dziecko ma już 3 latka i próbuje sama decydować, na który plac iść. Buziam zaraz idę na browarka życzę miłego wieczora wszystkim |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście jakieś delikatne nasłonecznienie pewnie im nie zaszkodzi, ale przegrzanie może być już szkodliwe. Musisz też pamiętać, że ciało nagrzewa się wolniej niż implanty, a dodatkowo szybciej oddaje ciepło niż one - w efekcie jest efekt rozżarzonych cycuchów, przy lekko nagrzanym ciele. Między innymi dlatego (bo nie tylko) nie zaleca sie opalania na solarium po operacji. Sami kiedyś opisywała swoje wrażenia po stosunkowo niedługim, ale intensywnym nasłonecznieniu (rety a może to było długie, ale nieintensywne??? Sami! Help!!!!!!!!!)
Edytowane przez seela Czas edycji: 2010-06-05 o 19:55 |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hejka Marczilada Z moich info : nie mozna jedynie po zabiegu smażyć piersi ewidentnie na słońcu. Jeśli mialabys unikać słońca w ten sposób jak piszesz, to nosa nie wychyliłabyś podczas lata... a to byłoby karygodne...Ty widzę szalona kobieta jesteś (czyt. pełna energii ), więc stosuj się do wszystkich zaleceń lekarza...![]() Pozdrawiam mocno
|
|
#1857 | |
|
Kazar Lady
|
Marczilada będziesz mogła żyć w miare normalnie po operacji. Wiadomo że sie nie poopalasz..
weź jeszcze słoneczną poprawkę na obecność staniora pooperacyjnego mało odkrytego i chyba z jego powodu bedziesz preferować cień![]() nie będziesz mogła przegrzewać piersi z powodów które podała Seela i z powodu swiezych blizn, które muszą być suche .. ale poruszac sie spokojnie po słonku dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
powinnaś być swiadoma i korzyści i zagrożeń, które mogą wystąpić podczas operacji. Moim zdaniem lepiej poczekac dłużej ale mieć pewność, ze wszystko jest tak jak trzeba. |
|
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm ![]() Odwaga w Twoim podejściu do op. jest...ale też i głupota (niestety) ![]() Liczyć oczywiście można....ale można się przeliczyć ![]() Na Twoim miejscu nigdy w życiu nie poszłabym pod nóż nie wiedząc czy jestem zdrowa Oczywiście nie twierdzę, że jesteś chora etc. ale musisz być świadoma, że niektóre schorzenia dość późno dają objawy kliniczne... A podejście anestezjologa ....- szkoda gadać |
||
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
A ja miałam robione piersi w klinice dr Sankowskiego, mimo, że tu na forum wrzało i parę osób zrobilo totalną nagonkę.
Byłat traktowana bardzo dobrze, cała załoga kliniki stawała na głowie, by dogodzić pacjentkom, by czuły się dobrze.Byłam i jestem bardzo zadowolona. Mam efekt jaki oczekiwałam. Piersi są mega naturalne i rozmiar - choć należy do małych tu na forum (335cc) - dał mi miseczkę EMyślę,że o pracy lekarzy tej dobrej i tej złej powinny pisać osoby, które same miały z nią kontakt, bo opisywanie co było u koleżanki, czy koleżanki koleżanki może być bardzo przekłamane. |
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Czyli nie potrzebnie robiłam już badanie usg piersi
Co ja mam zrobić?? Jaki lekarz podejmie się tego?? Zwłaszcza jeśli nie jestem jego pacjentką?? Myślałam o ginekologu, ale te usg, którymi dysponują wiem, że nawet podawały złą wagę dziecka. Załóżmy miało się urodzić 3 600, a miało tak naprawdę 4 200, to chyba duża rozbieżność.... No co ja mam zrobić do mojej operacji jeszcze 18 dni, a ja teraz zaczęłam o tym myśleć????? Pomocy! Może Ty coś wiesz więcej
albo Ty Magero????

może szkoda im czasu, którego jak zauważyłam praktycznie nie mają (choć za taką kasę powinni mieć) i dlatego spychają ten obowiązek na innego lekarza od którego muszę przynieść opinię. Nie ważne po prostu dzięki, że w ogóle przypomniałaś mi, że ciało kobiety nie jest idealne i czasem bywa nie proporcjonalne... Kto by o tym pomyślał? Nikt mi nie powiedział, że będę miała nierówne piersi, jak będę karmić więcej jedną piersią... Zawsze te kobietki poszkodowane, nie uważasz? Na mężczyznę nijak się ma to, że oczekuje on dziecka he he nie maiłabym nic przeciwko, jakby to on nosił płód, może nawet już byśmy nawet mieli następne he he. Magera nie zmienię już lekarza... 

weź jeszcze słoneczną poprawkę na obecność staniora pooperacyjnego mało odkrytego i chyba z jego powodu bedziesz preferować cień