|
|
#2371 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
ja tam elmexem sie katuje
niech zolkna byle by byly zdrowe
|
#2372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też wydaje mi się to bez sensu
|
|
#2373 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za rady
więc nie kupuje skoro nie ma sensu
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
I nie polecam stosowania past wybielających w trakcie noszenia aparatu. Zęby się nie wybielą w miejscach zamków i przez to będą plamki.
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
Pasty wybielające pozwalają co najwyżej zachować kolor lub leciutko rozjaśnić. Pod zamkami zęby nie żółkną więc jak zdejmiemy aparat z zażółconych zębów to wtedy dopiero będą plamki, tylko jasne.
|
|
|
|
#2376 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
cieszę się, że mogę zadać pytanie na forum. Od dłuższego już czasu przymierzam się do założenia stałego aparatu, jednak mam spore obawy ponieważ mam bardzo słabe szkliwo (górna jedynka i dwójka plombowane i to tak nieudolnie, ze plomby są bardzo widoczne) a na dolnych zębach również widoczne jest uszkodzenie szkliwa... także moje pytanie brzmi następująco: czy aparat nie uszkadza szkliwa zębów? bo robienie licówek po zdjęciu aparatu to byłaby dla mnie tragedia bardzo proszę Was o radę dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
#2377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby szkodził to by go nie zakładano... ja też mam plombowane 1 i to pomiędzy nimi i mam też popękane szkliwo i normalnie nosze aparat... to nic nie szkodzi
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
melania23, raczej ze szkliwem się nic nie stanie, najlepiej jak skonsultujesz z ortodontą, ale myślę, że śmiało możesz zakładać aparat
![]() Co do zakwasów to trzeba przeboleć A tak serio, popieram pomysł z kąpielą, a może są jakieś specjalistyczne maści na zakwasy? Ja niestety zawsze je zostawiam w spokoju i czekam, więc nie wiem :PA ja wstawiam foty, jedna dla porównania jakiś czas przed zdjęciem aparatu Możliwe, że za wcześnie mi zdjął, chyba pójdę i dopytam. Choć chyba już za późno na płacz i groźby :p Może da się te zęby poszerzyć lekko kompozytem? :P Choć nie wiem czy nie za ciasno tam na jakiekolwiek manewry. No, ale mimo wszystko, chyba każda z nas chciałaby mieć zęby jakie sobie wymarzyła, więc mam nadzieje, że się zbyt mocno nie dziwicie, że jestem rozczarowana. Mimo wszystko dziękuję za odzew
|
#2379 | |
|
Doncia
|
Cytat:
|
|
#2380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiście się zrobiła... a może orto źle Ci drucik przykleiła i to on rozciągnął zęby?
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-06-04 o 21:32 |
|
|
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia, raczej nic mnie nie bolało, jak to zwykle bywało przy przesuwaniu się zębów
To wydaje się być nienormalne, najlepiej się do niego (facet:P) przejdę i zobaczę co powie, mam nadzieję, że podejdzie do tego profesjonalnie a nie mnie wywali z gabinetu :p . Choć i tak chyba musiałabym zapłacić znów 1500 za aparat i nosić dalej, a potem za ten retainer :/Chyba zostanie jak jest, mam jedynie nadzieję, że dalej nic się nie będzie z tym działo, bo się zabije :/ Ale dziękuję za odpowiedzi, dziewczyny Już moi rodzice nie chcą słuchać o tych zębach :P
|
#2382 |
|
Blond forever!
|
A ja już jestem oddrutowana
![]() Wszystko trwało ze dwie godziny. Na dole (od trójki do trójki) i na górze na jedynkach mam przyklejony drucik i dodatkowo na górze mam aparacik plastikowy, wyjmowany. Przez półtora miesiąca będę go nosić non stop przez 24 godziny na dobę (zdjejmuję tylko na jedzenie), potem przez kolejne 1,5 miesiąca po 15 godzin, potem 1,5 po 12, no i potem do przyszłego czerwca po 8 godzin (czyli tylko na noc). Pierwszego dnia po zdjęciu aparatu zęby zadrotowane od wewnątrz trochę bolały i aparacik trochę mnie uwierał, ale powoli się przyzwyczajam. I nawet nie seplenię tak jak się spodziewałam Ale ogólnie z efektu nie jestem zadowolona... Po niedzieli wstawię zdjęcia to same ocenicie
|
|
#2383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok, czekamy
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- a tak w ogole to sie bardzo ciesze ze juz piatek/sobota..bo w poniedzialek do orto jakas dziwna jestem bo nigdy nie moge sie doczekac kolejnej wizyty
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak mam
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
tak samo robie
zmieniam tylko raz zielony,raz czerwony przed zalozeniem aparatu mialam straszne problemy z prochnica,mam mnostwo plombek malych, wiec wolalam sie zabezpieczyc, od czasu jak uzywam elmexa nie zauwazylam nic, chyba ze po zdjeciu zlomka sie ujawnia dziury
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie mogę doczekać wtorku...
Ściąganie aparatu!
|
#2388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę Cię namawiać do złego, ale może warto jednak iść na konsultację, tak żeby się upewnić, że Twoja orto się nie myli
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Przyczajenie
|
ja też nie mogę się doczekać, a mam we środę. Moje jedynki na dole, które przez całe swoje istnienie były bardzo mocno do siebie przytulone są odseparowane i pewnie mocniejszy drucik dostanę. A jaki drucik jest najmocniejszy? Bo piszecie że po najmocniejszym zwykle ściągają aparat...
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
szczesciara
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
No, mi też nie mówiła jaki numer. Ale jak ci go założy, to możesz być pewna, że już niedługo pozbędziesz się aparatu
|
#2392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też jeszcze nie miałam usuwanych... stoją w miejscu, nie napierają na zęby więc pewnie będe miała usuwane przy zdjęciu
|
|
#2393 |
|
Rozeznanie
|
moje dolne tez nie usuniete :P i orto nic o nich nie mowila jeszcze :p
kochane pomocy ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post19803282
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajna spódniczka ![]() znalazłam coś takiego: http://moda.allegro.pl/item105566080..._h_m_r_38.html http://moda.allegro.pl/item106178076...pan_style.html http://moda.allegro.pl/item106430425...tyl_34_36.html http://moda.allegro.pl/item106511140...lbanki_36.html http://moda.allegro.pl/item106840573...tyle_34_3.html mi najbardziej podoba się ta ostatnia
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-06-05 o 16:28 |
|
|
|
|
#2395 |
|
Rozeznanie
|
ubrania z japan style czesto sa niestety tandetne i kiepskiej jakosci
swojego czasu kupilam 2 bluzki i mialam je az 0 razy na sobie zamawiam ta z atmosphere łaaaaaaa.... jest boska
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
Świetne prawda? Mam taką jak dałaś tylko ciemno fioletową. Z Terranovy chyba
Do tego bokserka, ramona Cudnie jest I wielka pieszczocha na ręku |
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak durna założyłam, że każdy ma kłopotliwe ósemki, tak jak ja miałam
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Trochę czytałam forum i postanowiłam napisać ![]() Aparat powiedzmy że mam od roku.. Na Początku miałam taka śrube na podniebieniu około 2miesięcy potem jakiś taki plastik na górne ząbki a od 29kwietnia mam aparacik na górę ![]() I mam takie pytanko nie wiem czy już było jeśli tak to sory... Żujecie gumy nosząc aparat?? i czy jecie twarde rzeczy?? |
|
|
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
Ja jem twarde rzeczy, żuję gumę, piję gazowane napoje, nawet kilka krówek zjadłam i nic nigdy mi się nie odkleiło
|
#2400 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przelew wykonany i proiorytetem zamowina wiec w tygodniu bedzie na bank no niestety w zadnego pieszczocha nie jestem zakupiona ale musze i pasek z cwiekami mmm... znajomi mnie wyklna za czasow licealnych nauczycielki mi mowily ze jestem pomiot szatana a jakie buty bys proponowala? ja widze to ze szpilami czrnymi takimi gladkimi, klasycznymi ale bron boze ze szpicem Cytat:
i aparat zakladam przed rwaniem i moze nie bede musiala wogole
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

niech zolkna 

Możliwe, że za wcześnie mi zdjął, chyba pójdę i dopytam. Choć chyba już za późno na płacz i groźby :p Może da się te zęby poszerzyć lekko kompozytem? :P Choć nie wiem czy nie za ciasno tam na jakiekolwiek manewry. No, ale mimo wszystko, chyba każda z nas chciałaby mieć zęby jakie sobie wymarzyła, więc mam nadzieje, że się zbyt mocno nie dziwicie, że jestem rozczarowana. Mimo wszystko dziękuję za odzew
Już moi rodzice nie chcą słuchać o tych zębach :P

zamawiam ta z atmosphere