|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cześć. Wpadłam na chwilę się przywitać, póki Kinga śpi.
Texasik gratuluję ząbków. ![]() aannuullaa jak tam znalazło się coś w szafie? W razie czego to polecam tego Sprzedającego, niektóre rzeczy są naprawdę tanie i dobrej jakości http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10657099 Dzisiaj śmigałam w tunice od niego i legginsach. A zaraz lecę do mamy żeby mi zwęziła kilka ciuszków które kupiłam będąc w ciąży a teraz mogą równie dobrze posłużyć jako tunki. Dobrze, że teraz taka moda, że nie wiadomo czy dany strój to ciążowy, czy to taka tunika. ![]() Byłam dzisiaj na targu i załamałam się ceną truskawek. 9,50 za kg. A w tamtym roku o tej porze kupowałam po 3 zł za kg. Chyba trzeba zainwestować w jakąś działeczkę, przynajmniej byłoby gdzie posiedzieć na własnej trawce
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-06-05 o 14:37 |
|
|
|
#4412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
I bardzo dobrze ![]() Jaką kupiliście? Cytat:
, ja też chcę zacząć smarować masłem, a potem dodać wędlinę, tylko muszę znaleźć jakąś dobrą, a nie taką, która się składa z mięsa w 80% Cytat:
Super, muszę poszukać jaką kupiłaś, może i ja bym sobie sprawiła na szybkie wypady do sklepiku osiedlowego . Chętnie zobaczę zdjęcie ![]() Cytat:
. Szafa pusta, problem z butami mam zawsze, bo wszystkie mnie obcierają, jak przestają, to czas zmieniać na inne i od nowa
|
|
|
#4413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za odpowiedź dla LenkiCytat:
![]() Gratulacje Sprytnie ![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-06-05 o 15:10 |
|||||
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem kiedy...wczesniej konczylam opakowanie i w tygodniu się zjawiała, a teraz nie wiem
chyba będę test robić jak za długo nie będzie się pojawiać ![]() Jestem wypompowana, mała też.Zasnęła mi we wózku.Nie obudziła się jak ją wyciągałam, jak z powortem schodzilysmy z psem i wracałayśmy.Odłożyłam ją do łóżeczka i śpi, wiec ja też idę wyciagnac kopyta i sie zregeneruje, bo długo będziemy sie bujać do kąpieli. Svi moze w pon bedzie miec internet.Póki co sprząta dom, bo czasu ma opór ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- i po spaniu zdążyłam rozpakować zmywarke, wpaść do was,przebrać się i tyle z mojego leżenia.Mogłam od razu się walnąć
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4415 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!
Pogoda przepiękna, a ja i tak miałam dzisiaj dzień wyjęty z życiorysu (@) mam już tego dość - nie jestem w stanie funkcjonować, tak mnie boli brzuch pierwszego dnia, ponadto nie mogę wstać z łóżka, bo mi słabo, kręci się w głowie itp. Dzisiaj dałam radę się podnieść dopiero kilkanaście minut temu i właśnie jem śniadanie. Wrrrrr, ja chcę moje przedciążowe okresy, bo nie wiem co to będzie ![]() No to się wyżaliłam ![]() U nas wszystko w porządku, Tymula próbuje "dorosłych" jogurtów naturalnych i "dorosłego" twarożku i na szczęście nic Mu po nich nie jest. Aha, Miramej - Tymek sprężynuje, aż można mieć dość, bo robiłby to wciąż, wciąż i wciąż - jak się sam trzyma to ok, ale jak podtrzymujemy, a On skacze, skacze, skacze.... to się odechciewa ![]() A Ty chyba wpadłaś w jakieś błędne koło z tym czarnowidztwem co? Też tak czasem mam i ciężko mi się z tego wyrwać. Czy lanie dla Ciebie coś tu pomoże? ![]() Niedawno kupiliśmy dla Tymka nosidło miękkie Tuli (o, takie)i powiem Wam, że RE-WE-LA-CJA! Żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam ![]() My powoli musimy zacząć pakowanie, bo około wtorku wyjeżdżamy na jakiś miesiąc na drugi koniec Polski i ja już panikuję jak ta długa podróż przebiegnie, jak Tymuś to zniesie i w ogóle... ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Zapomniałam się pochwalić, że Tymuś niedawno nauczył się wyraźnego "nie" (On i tak jest rozgadany, ale do tej pory było "ne") i teraz to wygląda tak, że: - Synku, zjesz jogurcik? - Nie, nie, nie! Zaczęło się
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
morska wpółczuje
co to za wypad wam się szykuje? Śmiesznie to musi wyglądać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakiej firmy te jogurty i twarożek? I jaki chudy, półtłusty czy tłusty? Bo ja też chcę powoli zacząć testować za odpowiedź Chyba tak , spróbuj, może pomoże ![]() Fajne Trzymamy z Kubaskiem kciuki, żeby wszystko było dobrze (no wiesz ) ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Opowiem Wam coś. Niedawno spotkałam znajomą i Ona mnie zapytała, co robię. To powiedziałam, że siedzę w domu z Kubą, na co Ona, że super, że mi zazdrości i że też by chciała tak nic nie robić ![]() A dzisiaj moja sąsiadka z dołu ma jakiś remont, nic wielkiego, ale jak wiercili wiertarką z udarem, to Kuba się bał i strasznie płakał. Zadzwoniłam więc z pytaniem, jak długo to potrwa, bo Kuba się boi i w związku z tym chciałabym sobie jakoś zaplanować dzień, żeby Mu tego oszczędzić. Na to Ona, że nie ma 22., a do tego czasu Ona może sobie robić, co tylko Jej się zamarzy i że nie ma obowiązku mnie informować, jak długo będzie trwał remont, bo tego nie ma w regulaminie ![]() Oczywiście o przyzwoitości, kulturze, grzeczności, uprzejmości itp. podobnych rzeczach nawet słówkiem nie pisnęła, no bo przecież nie ma 22.
|
|
|
#4418 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuje za pamiec ![]() ja tylko przelotem bo jestem u mamy i weszlam na chwile na net zaraz jade z Marcim do domku, Eryk zostaje u babci a my bedziemy tylko we dwoje bo TZ na sluzbie kurcze umieram z nudow bez Was ![]() juz swira dostaje bez tego netu no ale coz Tz nie ma wiecznie czasu zeby zalatwic dzis pewnie tez nie zalatwi juz nic no trudno bede czekac ![]() papa kochane ![]() ![]()
|
|
#4419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam koszmarne @, ale ja założyłam spiralę zanim zaczęłam miesiączkować, więc nie wiem jak by było bez ale muszę się wybrać do lekarza, bo to normowanie się chyba za długo trwa, zdarzają mi się brudzenia i okropne bóle brzucha przez cały cykl dla Tymka fajne to nosidełko a do jakiej wagi? Cytat:
na brak kultury nie ma rady niestety ![]() Cytat:
czekamy na Ciebie
|
|
|
#4420 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niezły sposób ![]() Cytat:
jak któraś z was wie, ze to buble to proszę nie pisać ![]() żeby chociaż 80% najlepiej to chyba gdzieś swojską kupić...czytałam też na jakimś forum że mamy smarują chlebek /bułeczkę musem owocowym jak dżemem i mięskiem z gerbera (?) które można kupić w słoiczkach jak pasztetem ![]() Cytat:
też jestem ciekawa ![]() ![]() Cytat:
no to czekamy na Ciebie wiernie ![]() Cytat:
Frida dziękuje za linka Oglądałam ostatnio nawet jedną tunikę od tego sprzedającego i zastanawiałam się co z jakością, , bo ceny niskie..poszperam i pewnie coś zamówię bo dzisiaj to już załamałam się totalnie ![]() wróciłam z Katowic, po drodze jeszcze zakupy i wypompowana jestem...a jeszcze poćwiczyć by się zdało...
|
|
#4421 | ||||
|
Zadomowienie
|
Udało mi się pospacerować 3 godzinki
Jutro też ma być ładna pogoda, a od pojutrza podobno deszcz - znowu Jak myślę o tych ludziach, których znowu woda zalewa to... Cytat:
Jedziemy do Teściów do Zakopanego ![]() ![]() Cytat:
![]() Jogurt na razie miałam Dr.Oetker - patrzyłam tylko, żeby nie było w składzie mleka w proszku (bo po co ), a tylko mleko i kultury bakterii. Twarożek to serek naturalny Bieluch lub President - tak polecali na forum RD, ale niebawem zamierzam nabywać zwykłe twarogi - byleby nie miały "śmieci" w składzie. Na RD piszą, że tłuste, ew. półtłuste mają być. Są tam też przepisy na własnoręczne zrobienie twarogu, ale ja to odpuściłam Z owocami ![]() Zacznę delikatnie - i będę obserwować efekty Nosidła miękkie są zdrowe i nie ma tam opcji noszenia przodem do świata na brzuchu - bo w sumie na plecach to też jest przodem do świata Opcja noszenia z przodu przodem do świata jest tylko w nosidłach usztywnianych. Przykładowe kliki: 1, 2 - jest tego mnóstwo.Nie będę się rozpisywać, bo znowu będzie, że się wymądrzam Wojtusia na pewno potwierdzi, że nie nosi się (nie powinno się nosić) dzieci przodem do świata ![]() ( ) Musisz się bardzo nudzić od tego nicnierobienia ![]() U mnie też jakiś czas temu był remont (pisałam na forum, że wiercili i wiercili), nawet nie poszłam zapytać o to co Ty, bo obawiałam się podobnej odpowiedzi. A przecież nie chodzi o to, że zabraniamy remontu, tylko o ułożenie czasu, by wszystkim pasowało. I dogadaj się, człowieku
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-06-05 o 21:57 |
||||
|
|
|
#4422 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pójdę do niego za miesiąc-dwa i ciekawe co mi poradzi.![]() do 20 kg
|
|
#4423 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my za toba tez Cytat:
Zuza jak słyszy piosenke to kiwa głowa, jakby fanka punk rocka była hehe ![]() Cytat:
![]() nie pamietam juz kiedy tyle czasu na dworze spedziłam ![]() rozłozyłam kocyk na tarasie, przynioslam zabawki, choc i tak rzadziły spinacze do bielizny i Zuza bawila sie wyjatkowo ładnie ![]() Cytat:
ja tez próbuje Zuzanne nauczyc tak schodzic ale ona woli do przodu wiec konczy sie tym ze ja łapie![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdolny tez twój Tymek ![]() Cytat:
mnie tez zainteresowało doczytałam ze 7-20 kg ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- co tu tak pusto ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ide sie plumkac :/
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Ona ma dziecko, ale 10-letnie ![]() Niestety ![]() Cytat:
, a jaki kolor macie?Z tym musem fajny pomysł , ale chyba musiałby być jakiś w miarę gęsty . A to mięso ze słoiczka Gerbera już z samego wyglądu wydaje się obrzydliwe ![]() Oj, to zagnomował
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale na razie to mi dobrze bez ![]() Bardzo ładnie dziękuję , smakuje Tymkowi? A owoce świeże czy słoikowe?Serio? Ja tam zrobię twarożek, a co , to ma być wersja light? ![]() Pamiętam, jak Wojtusia o tym pisała, ale przyznaję, że przeczytałam pobieżnie i myślałam, że nie nosi się przodem do świata do jakiegoś wieku , dzięki ![]() Ja się nigdy nie nudzę (ponoć inteligentni ludzie się nie nudzą )Daj spokój, aż się popłakałam potem, bo jeszcze mi powiedziała, że jestem samolubna i że mi współczuje, że mam takie wrażliwe dziecko . Generalnie ja o niebie, Ona o chlebie za odpowiedźNiom
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście noszeniu dzieci przodem do świata mówię NIE ( ale na plecach już jest oki Fajne nosidełko, dobrze ze ma szerokie szelki w wypełnieniem, nie wbijają się w ramiona i szeroki pas biodrowy. A szerokość panela jest dobra dla Was jest? bo czytałam ze powinno sięgać mniej więcej z obu stron do dołków podkolanowych. Na pewno się wam przyda, ja lubię chusty i nosidełka ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- spadam spać, jutro doczytam resztę, buziaczki
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, śpicie jeszcze ?
Wpadałam tylko życzyć miłego dnia korzystajcie ze słoneczka
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
no ja nie skorzystam, bo mój synuś zdrowieje, a ja chora jestem
![]() na dodatek chrzestna Tomusia powiedziała, ze nie odbiorą domu do roczku Tominka i nie mamy gdzie zrobić roczkowego przyjęcia a tak chciałam na powietrzu ...
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
hej lejdis
![]() wczoraj spedzilam caly dzien na dworku efekt taki ze mam zjarane plecy![]() na ognisku bylo super bo swietna ekipa -muzyka, tance i wyglupy -wrocilismy kolo 1 , mala nie dala mi rano spac ale nawet ok sie czuje dzisiaj tez zamierzam na dworku siedziec ale musze w cieniu ![]() Svi witaj
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
A ja przyszlam sie pochwalic
. Moj sposob na oduczenie od butelki dziala!!! Daniel wypil wczoraj z jakies 70 ml herbatki z niekapka, no i dzisiaj juz 50 ml ! Ogolnie jak mu podaje niekapek to juz go nie gryzie tylko pije .
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
malga Jowitka słodziutka aannuullaa samozaparcia i zgubionych kg miramej no!Swoją drogą beznadziejną masz sąsiadkę Współczuję, ja (na szczęście) na sąsiadów nie mogę narzekać. Co do sprężynowania, tojak trzymam Maćka, to nie sprężynuje, chyba, że stoi w łóżeczku i robimy kicu-kicu. Wówczas sam skika. Nie wiem czy o to Ci chodziło.Unholy fajnie, że wyjazd udany. Jak po weselu? Morska udanego wyjazdu --- U Maciulka dalej ząbków nie widać a nie jakiś stan zapalny się przyplątał.Stwierdzam, że Maciulek staje się coraz większym wrażliwcem Teraz uczulił się na Linomag (choć używaliśmy go od porodu i nic się nie działo). Dostał takich odparzeń od Linomagu, że Musiała Go tak mocno pupa boleć, bo dawno tak się nie DARŁ Wczoraj byliśmy na grillu u rodziców, Maciuś bawił się śliczne na kocyku. Nie mogłam wyjść z podziwu. Najfajniejsze było jednak pielenie ogródka ![]() Poza tym Malutek nie chce mi jeść
|
|
#4432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
*** Cześć Miłej niedzieli Teraz to tutaj pewnie będą ciągle takie przeciągi ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
No już nie bij ![]() Jest z Nią czasami rzeczywiście ciężko , kiedyś już pisałam też, że Jej syn (10 lat) jak się wścieknie i trzaska drzwiami, to u nas ściany drżą , a Ona mówi, że on jest tylko człowiekiem i ma gorszy dzień.Chodziło mi o to, czy jak dotyka podłoża to zgina i prostuje nóżki , dzięki za odpowiedź ![]() Ale na dziąsłach ma bulwę i krwiaka? ![]() O kurka, to czego teraz będziecie używać? Współczuję Może z powodu temperatury? A może przez dziąsła?
|
|
|
#4433 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chcę te sprzedA twarożek jak podajesz?Z bułeczką czy sam? Nosidło fajne dla Tymcia.Wesoło masz ![]() Cytat:
![]() Przykre to,że tacy ludzie nie rozumieją,że wśród nich są też małe dzieci ![]() Cytat:
za Twoje zdrówko,dobrze że chociaż Tomuś ma się lepiejWitam się niedzielnie U nas wszystko dobrze i nie bardzo mi to pasujeWczoraj i dziś ładna pogoda więc korzystamyIdę poczytać. Czy Tuli się odezwała? Miłego dnia |
|||
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej hej a filtr to gdzie? my tez dzisiaj na dworek zmykamy bo pogoda póki co fajna. buziaczki
|
|
|
|
|
#4435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Udanego wyjazdu
![]() Cytat:
dla Danielka,szybko się uczyCytat:
Synek mojego brata jak miał odparzoną pupę,dostał od lekarza Tanno-Hermal Lotio wiem,że tym wyleczyli ![]() Dla Bartoszka używam maści Bepanthen i u nas jest najlepsza |
||
|
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona już to miała, 10 lat temu ![]() A sama ma dwójkę dzieci, tyle, że już starszych (8 i 10 lat) Aleś się rozpisała o tym, co u Was ![]() Tuli pewnie nadal się urządza ![]() Cytat:
|
|
|
#4437 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety są ludzie i ... "ludzie" Aha, to nie robi już tak. Robił, kiedy nie umiał jeszcze stać. Tak, w miejscu prawej górnej czwórki Przy poprzednich zębach nie miał takich "atrakcji". Może dlatego, że to ząb trzonowy ![]() Najlepiej sprawdza się puder, a w razie odparzeń Sudokrem pomieszany z Tormentiolem No właśnie nie. Siedział i bawił się, ewentualnie dochodził do brzegu i rwał trawę Jak chciał zejść, to mówiłam NIE WOLNO i cofał się. To moje pierwsze NIE WOLNO, którego słuchał Myślę, że może właśnie przez te dziąsła Malutkowi spadł apetyt. Tylko z drugiej strony, wybrane pokarmy je. Fakt, nie tak chętnie, jak kiedyś ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, gratuluję pierwszych (i na pewno nie ostatnich) sukcesów wychowawczych
![]() mój Urwis mnie nie słucha ![]() zapomniałam Wam napisać, ze Tomuś od Chrzestnej dostał samochodzik zdalnie sterowany taki od 18 miesięcy i jest szał ![]() pisałam Wam, ze moje dziecko jest nowoczesne i nawet płytki cymbałków naciska , więc samochodzik się rozpędza po całym mieszkaniu
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas hitem jest resorak z napędem. Maciek sobie puszcza, a później go goni A Tomuś też biega za nim? Pewnie Wy sterujecie, a On go goni
|
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że dzieci później nie pamiętają tego bólu, kiedy Im się ząbki wyrzynały. To dobrze, że coś działa Pytam, bo ostatnio Małż na spacerze rozłożył kocyk i Kuba siedział, nie chciał w ogóle raczkować, aż się dziwiliśmy. Gratuluję sukcesu w uczeniu posłuszeństwa Rozumiem, tak wkleiłam ku przestrodze ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

A w tamtym roku o tej porze kupowałam po 3 zł za kg. Chyba trzeba zainwestować w jakąś działeczkę, przynajmniej byłoby gdzie posiedzieć na własnej trawce

No i na dodatek Krasnoludek super chłopaczek 
Na razie jeden wyjazd do sklepu zaliczony i jestem bardzo zadowolona
. Chętnie zobaczę zdjęcie 
i to nie, ze mówię jak typowa kobieta, która ma ciuchy ale tych akurat ubierać nie chce...NIE MAM. Masakra jakaś, wszystko sprzed 2och sezonów mam za duże (bo z zeszłego to wiadomo 
... nawet tak nie myśl! Bo wiesz .... jestej naj naj naj
chyba będę test robić jak za długo nie będzie się pojawiać
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mam już tego dość - nie jestem w stanie funkcjonować, tak mnie boli brzuch pierwszego dnia, ponadto nie mogę wstać z łóżka, bo mi słabo, kręci się w głowie itp. Dzisiaj dałam radę się podnieść dopiero kilkanaście minut temu i właśnie jem śniadanie. Wrrrrr, ja chcę moje przedciążowe okresy, bo nie wiem co to będzie
Też tak czasem mam i ciężko mi się z tego wyrwać. Czy lanie dla Ciebie coś tu pomoże?

, spróbuj, może pomoże 

, to ma być wersja light?
, dzięki
MACIEJKA SYNEK KOCHANY