Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 14:23   #1831
Marczilada
Raczkowanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Cytat:
Napisane przez lusia87 Pokaż wiadomość
Hej
Ja również miałam asymetrię wyglądało to tak, że jednego cycka miałam praktycznie płaskiego a drugie to takie A może było ale różnica widoczna, lekarz w jedną pierś wsadził mi 400 a w druga 375
teraz jestem hmmm niedługo będzie 4 tygodnie po operacji więc jeszcze nie widze zeby były równe;P
cycek tam gdzie jest wsadzone więcej dłużej sie jakby goił, te mięśnie są niesforne;P
ogólnie niestety miałam zapalenie węzła chłonnego ale już przychodzi (ponieważ miałam cięcie pachowe) ale teraz jest już wszystko wporządku
pozdrawiam
Cześć Lusia ja mam bardzo widoczną asymetrię i chyba gdyby nie Magera nie zwracałabym na to uwagi, bo powiedziano mi, że to nadmiar skóry i kiedy się włoży implant, to ją wypełni. No, ale tak jak mówię od czasu pisania z Magerą nie mogę przestać o tym myśleć... Dzisiaj ją mierzyłam, oglądałam, macałam i w ogóle. Teraz jestem święcie przekonana, że prawą mam większą (nią dłużej karmiłam). Zadzwoniłam od razu do szpitala, w którym mam mieć operację i powiedziano mi, że powinnam przywieść ze sobą werdykt lekarza, który mi zrobi usg i poda swoją decyzję, co do mililitrów. Tzn o ile ta druga jest większa... Musi, to być w formie pisemnej, ponieważ bierze on wtedy odpowiedzialność Czyli nie potrzebnie robiłam już badanie usg piersi Co ja mam zrobić?? Jaki lekarz podejmie się tego?? Zwłaszcza jeśli nie jestem jego pacjentką?? Myślałam o ginekologu, ale te usg, którymi dysponują wiem, że nawet podawały złą wagę dziecka. Załóżmy miało się urodzić 3 600, a miało tak naprawdę 4 200, to chyba duża rozbieżność.... No co ja mam zrobić do mojej operacji jeszcze 18 dni, a ja teraz zaczęłam o tym myśleć????? Pomocy! Może Ty coś wiesz więcej albo Ty Magero????
Lusia, jak to było u Ciebie duża była ta różnica?? Masz jakieś fotki?? Moją znajdziesz na moim profilu wysłałam Tobie zaproszenie
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:28   #1832
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam od razu do szpitala, w którym mam mieć operację i powiedziano mi, że powinnam przywieść ze sobą werdykt lekarza, który mi zrobi usg i poda swoją decyzję, co do mililitrów. Tzn o ile ta druga jest większa... Musi, to być w formie pisemnej, ponieważ bierze on wtedy odpowiedzialność

Ty robisz op w polsce...?
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:41   #1833
Miskaa78
Kazar Lady

Marczilada ja miałam lewą pierś wiekszą bo dłużej karmiłam lewą, mam asymetrię ( mierzoną przez dr meterkiem a nie na oko) ok 1 cm i po zaimplantowaniu takich samych wkładek mam w miare równe piersi ( lewa minimalnie większa a asymetria prawie niewidoczna, wiec nie nakrecaj się - lekarze wiedzą co robią ..!!!
Jesli trzeba implantuja różne wkładki zeby było dobrze..

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:16   #1834
macerata
Zakorzenienie

hej, Marczilada

pewnie chodzi o to, czy asymetria Twojej wyjściówki to tylko różnica w ilości skóry, czy też w wielkości samego gruczołu, a jeśli to drugie, to jak znaczna.
bo jeśli to tylko skóra, to przy takich samych impl. po prostu na jednej piersi(tej mniejszej) skóra po op. będzie musiała się bardziej rozciągnąć, a na drugiej mniej, bo już jest rozciągnięta
mi przy usg nie podawano wielkości gruczołu, ale bodaj 2sweet powiedziano, i była to bardzo malutka wielkość(typu niecałe 2g, czy coś), więc nie sądzę, by wchodziły w grę pomyłki takich rozmiarów, jak przy Twoim baby
nie wiem, czy to wynika z nowoczesności sprzętu, czy też każde bad usg jest w stanie z dokł.to odczytać,
może podzwoń i popytaj, czy będą tak szczegółowe te wyniki, bo potrzebujesz na piśmie.
a że już zrobiłaś usg..no to trudno, nic to
przynajmnie rozwiejesz swoje wątpliwości

edit.:
no, nie gramy, tylko mililitry.

normalnie lekarz robiący usg się podejmie, jeśli ma sprzęt podający mu takie dane,
to i napisze je na kartce.
to nie żadna wielka odpowiedzialność,
chodzi pewnie o to, by wynik polegał na pomiarze, a nie był wynikiem gdybania.
typu: masz na moje oko ok.10ml, albo zmierzono, i masz w jednej 1o,2 a w drugiej 11,4,..
no, nic takiego, tylko,że "ok. tyle i tyle" pewnie dośw. lekarz na oko może strzelić,
a dokładnie-to pewnie komputer mu mierzy, jeśli ma taki program.
tak myślę.
trzeba zadzwonić, i zapytać.
tak czy inaczej, żadnej magii raczej w tym nie ma

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2010-06-04 o 19:29
macerata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:24   #1835
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
Zadzwoniłam od razu do szpitala, w którym mam mieć operację i powiedziano mi, że powinnam przywieść ze sobą werdykt lekarza, który mi zrobi usg i poda swoją decyzję, co do mililitrów. Tzn o ile ta druga jest większa... Musi, to być w formie pisemnej, ponieważ bierze on wtedy odpowiedzialność Czyli nie potrzebnie robiłam już badanie usg piersi Co ja mam zrobić?? Jaki lekarz podejmie się tego?? Zwłaszcza jeśli nie jestem jego pacjentką?? Myślałam o ginekologu, ale te usg, którymi dysponują wiem, że nawet podawały złą wagę dziecka. Załóżmy miało się urodzić 3 600, a miało tak naprawdę 4 200, to chyba duża rozbieżność....
Na usg piersi możesz poprosić, by podano ci grubość tkanki gruczołowej w mm. Porównasz, czy jest tak samo w obu piersiach i będziesz miała jakiś pogląd.
Na usg w czasie ciąży określenie wagi dziecka ma charakter szacunkowy, bo po zmierzeniu określonych wymiarów dziecka program określa przybliżoną wagę maluszka. Stąd rozbieżności, o których piszesz. Nie bez znaczenia jest na pewno też sprzęt i doświadczenie lekarza. Na usg piersi mierzy się grubość gruczołu i tu nie ma się w czym za bardzo pomylić. Tu nikt się nie rusza, nie chowa i nie wystawia demonstracyjnie pupą do głowicy usg

moje 360cc

Edytowane przez trelek_
Czas edycji: 2010-06-04 o 19:27
trelek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:19   #1836
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość
Ty robisz op w polsce...?
Hej Samiii!
Skoro pytasz, czy w Polsce, to chyba już się poznałyśmy wcześniej. Tak wcześniej zaplanowałam już w Brazylii w Kaliningradzie, ale jak zaczęłam załatwiać sprawy związane z operacją, to już zwątpiłam, bo nawet paszport miałam już nie ważny, no i ta wiza, strach, bo jechałabym sama, no po prostu wiele czynników przyczyniło się do tego. Dodatkowo osoba z bliskiego mi otoczenia opowiedziała mi (i pokazała) o pracy lekarza na którego się zdecydowałam (mam tylko 150 km).
Pozdrawiam Cię serdecznie

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Dobra Laski piszecie, że ogólnie przesadzam i nie ma się czym przejmować, że to lekarz powinien mi pomóc... Tak tylko, że na razie on nie poszedł w tym kierunku, ale nie ważne obskoczę wszystkich lekarzy i będę działać dla chcącego nic trudnego. Ale mogłybyście luknąć na mój zwis? He he i napisać swoją opinię, jak myślicie, czy to faktycznie skóra, czy pierś większa. Obiecuję nie sugerować się za nadto tymi opiniami :cra zy: ale wy dziewuchy nawet nie wiecie, że też macie doświadczenie już tyle cycuchów widziałyście i tan temat nie jest Wam obcy. No please...

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Miskaa, ale na pewno ta Twoja lewa pierś nie różniła się, aż tak jak moja prawa.......... Oblukaj oceń na ile mogłoby to przypominać Twoją (chociaż wątpię), bo jak mówisz, że jest to mało zauważalne, to ja też bym sie nie przejmowała...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

I ogólnie dziewczyny dzięki za terminy fachowe, które spiszę sobie (będę udawała, że się na tym znam he he)
Stary 2010-06-04, 21:11   #1837
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Hej Samiii!
Skoro pytasz, czy w Polsce, to chyba już się poznałyśmy wcześniej. Tak wcześniej zaplanowałam już w Brazylii w Kaliningradzie, ale jak zaczęłam załatwiać sprawy związane z operacją, to już zwątpiłam, bo nawet paszport miałam już nie ważny, no i ta wiza, strach, bo jechałabym sama, no po prostu wiele czynników przyczyniło się do tego. Dodatkowo osoba z bliskiego mi otoczenia opowiedziała mi (i pokazała) o pracy lekarza na którego się zdecydowałam (mam tylko 150 km).
Pozdrawiam Cię serdecznie
tak zapytałam czy w pl robisz, bo wcześniej nie spotkałam się z oczekiwaniem przez plastyka oceny ilości mm czy tam ml danej tkanki w piersi i mnie zaciekawiło
chyba się nie znamy raczej
a jeśli tak, to tym fajniej - świat jest mały
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:15   #1838
magera
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Lusia ja mam bardzo widoczną asymetrię i chyba gdyby nie Magera nie zwracałabym na to uwagi, bo powiedziano mi, że to nadmiar skóry i kiedy się włoży implant, to ją wypełni. No, ale tak jak mówię od czasu pisania z Magerą nie mogę przestać o tym myśleć... Dzisiaj ją mierzyłam, oglądałam, macałam i w ogóle. Teraz jestem święcie przekonana, że prawą mam większą (nią dłużej karmiłam). Zadzwoniłam od razu do szpitala, w którym mam mieć operację i powiedziano mi, że powinnam przywieść ze sobą werdykt lekarza, który mi zrobi usg i poda swoją decyzję, co do mililitrów. Tzn o ile ta druga jest większa... Musi, to być w formie pisemnej, ponieważ bierze on wtedy odpowiedzialność Czyli nie potrzebnie robiłam już badanie usg piersi Co ja mam zrobić?? Jaki lekarz podejmie się tego?? Zwłaszcza jeśli nie jestem jego pacjentką?? Myślałam o ginekologu, ale te usg, którymi dysponują wiem, że nawet podawały złą wagę dziecka. Załóżmy miało się urodzić 3 600, a miało tak naprawdę 4 200, to chyba duża rozbieżność.... No co ja mam zrobić do mojej operacji jeszcze 18 dni, a ja teraz zaczęłam o tym myśleć????? Pomocy! Może Ty coś wiesz więcej albo Ty Magero????
Lusia, jak to było u Ciebie duża była ta różnica?? Masz jakieś fotki?? Moją znajdziesz na moim profilu wysłałam Tobie zaproszenie

Witaj Marczilada
A możesz przypomniec u kogo robisz?? Dziwne to podejście lekarza i szpitala wg. mnie.. Nie wiem co moge napisać Ci, oprócz tego co napisałam. Decyzja oczywiście należy do Ciebie, ale lekarz powinien wytlumaczyć Ci czego możesz się spodziewać po zabiegu przy takim stanie wyjściowym jak masz. To On powinien rozwiać Twoje wątpliwości..
Co postanowilaś? Kolejna konsultacja gdzieś?? Ja bym tak radziła...

Pozdrawiam wszystkie cycolinki przy okazji

.
magera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:58   #1839
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magera Pokaż wiadomość
Witaj Marczilada
A możesz przypomniec u kogo robisz?? Dziwne to podejście lekarza i szpitala wg. mnie.. Nie wiem co moge napisać Ci, oprócz tego co napisałam. Decyzja oczywiście należy do Ciebie, ale lekarz powinien wytlumaczyć Ci czego możesz się spodziewać po zabiegu przy takim stanie wyjściowym jak masz. To On powinien rozwiać Twoje wątpliwości..
Co postanowilaś? Kolejna konsultacja gdzieś?? Ja bym tak radziła...

Pozdrawiam wszystkie cycolinki przy okazji

Hej Magera dzięki za link robię u Krajewskiego w Gryficach i masz całkowita rację to dziwne, że nie miałam pomocy od niego (myślę, że dlatego, że ma tam tyle pacjentek, że jak nawet któraś zmieni zdanie i pójdzie gdzie indziej, to dla niego nie zrobi to różnicy...) a może źle do tego podchodzę może szkoda im czasu, którego jak zauważyłam praktycznie nie mają (choć za taką kasę powinni mieć) i dlatego spychają ten obowiązek na innego lekarza od którego muszę przynieść opinię. Nie ważne po prostu dzięki, że w ogóle przypomniałaś mi, że ciało kobiety nie jest idealne i czasem bywa nie proporcjonalne... Kto by o tym pomyślał? Nikt mi nie powiedział, że będę miała nierówne piersi, jak będę karmić więcej jedną piersią... Zawsze te kobietki poszkodowane, nie uważasz? Na mężczyznę nijak się ma to, że oczekuje on dziecka he he nie maiłabym nic przeciwko, jakby to on nosił płód, może nawet już byśmy nawet mieli następne he he. Magera nie zmienię już lekarza... zbyt nastawiłam się na niego... Buziam

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Jeszcze jedno Magera pytałaś co zamierzam, więc obskoczę lekarzy przeprowadzę wywiad, oczywiście po tym, jak mnie zbadają i z opinią pojadę do Gryfic

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dziewuchy, a może kiedyś zrobimy zlot cycolin he he ?? Wcale nie musi to być bliski termin... Chodź by za rok to też ok
Stary 2010-06-04, 22:19   #1840
magera
Rozeznanie

Cytat:
Hej Magera dzięki za link robię u Krajewskiego w Gryficach i masz całkowita rację to dziwne, że nie miałam pomocy od niego (myślę, że dlatego, że ma tam tyle pacjentek, że jak nawet któraś zmieni zdanie i pójdzie gdzie indziej, to dla niego nie zrobi to różnicy...) a może źle do tego podchodzę może szkoda im czasu, którego jak zauważyłam praktycznie nie mają (choć za taką kasę powinni mieć) i dlatego spychają ten obowiązek na innego lekarza od którego muszę przynieść opinię. Nie ważne po prostu dzięki, że w ogóle przypomniałaś mi, że ciało kobiety nie jest idealne i czasem bywa nie proporcjonalne... Kto by o tym pomyślał? Nikt mi nie powiedział, że będę miała nierówne piersi, jak będę karmić więcej jedną piersią... Zawsze te kobietki poszkodowane, nie uważasz? Na mężczyznę nijak się ma to, że oczekuje on dziecka he he nie maiłabym nic przeciwko, jakby to on nosił płód, może nawet już byśmy nawet mieli następne he he. Magera nie zmienię już lekarza... zbyt nastawiłam się na niego... Buziam

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Jeszcze jedno Magera pytałaś co zamierzam, więc obskoczę lekarzy przeprowadzę wywiad, oczywiście po tym, jak mnie zbadają i z opinią pojadę do Gryfic

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dziewuchy, a może kiedyś zrobimy zlot cycolin he he ?? Wcale nie musi to być bliski termin... Chodź by za rok to też ok
Kochana, trzymam kciuki mocno w takim razie załatwiaj co się da, jeśli zdecydowana jesteś na konkretnego lekarza i rób piękne cycuchy

A co do efektów pociążowych, to istotnie.. same "problemy" po Nic na to nie poradzimy, że świat tak jakoś dziwnie skonstruowany... i tylko my bidulki musimy później głowić się dla samych siebie, aby jakoś ponaprawiać szkody...

Acha... i jeszcze jedno... po różnych konsultacjach, które planujesz,pomyśl o tym, aby poinformować swojego lekarza wcześniej, że jakieś zmiany chcialabys wprwadzić, żeby nie okazało się, że dr nie będzie miał w tym waznym dniu odpowiednich rozmiarów, bo przed operacją powiesz Mu, że życzysz sobie dwie różne wkładki... To byłoby niedopuszczalne...
Buziam mocno i życzę samych fajnych konsultacji jak na razie... potem będe trzymac kciuki za fajne cycochy, bo to juz niedługo... ja dopiero we wrzesniu... ale też zleci...

Pozdrowionka

.
Stary 2010-06-04, 23:01   #1841
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_18 Pokaż wiadomość
MadzialenaKrk, w zależności co chcesz robić po tych 10 dniach. Żeby nie bolało i odpoczywać na urlopie to ok. Ale jeżeli ciężko pracować to odradzam.....zresztą sama zobaczysz jak będziesz się czuć
Ja sobie na wszelki wypadek już w pracy zaklepałam 2 tyg wolnego ( może 3 tyf, zobaczymy).... żeby taka obolała nie siedzieć w robocie.
Ja do pracy wrocilam po 6 dniach i dodam , ze to nie jest praca za biurkiem.
Mysle , ze kazdy przechodzi czas po op. inaczej mnie podobnie jak Samiii strasznie nosilo
Stary 2010-06-05, 09:29   #1842
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dziewczynki a co powiecie o Dr Katarzynie O. Clark
Stary 2010-06-05, 10:02   #1843
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dziewczynki a co powiecie o Dr Katarzynie O. Clark

a to jest chirurg plastyczny?

Stary 2010-06-05, 12:22   #1844
patyczak22
Raczkowanie

powiedzcie mi - jesli lekarz wybral rozmiar 290ml czyli 315 gram to ile to jest? Wy to nazywacie 315cc? Czy jak?
patyczak22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:38   #1845
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez patyczak22 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi - jesli lekarz wybral rozmiar 290ml czyli 315 gram to ile to jest? Wy to nazywacie 315cc? Czy jak?
cc to tyle samo co ml

Stary 2010-06-05, 14:49   #1846
patyczak22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
cc to tyle samo co ml
dzieki za odp

Juz wiem ze gdy kobiety na roznych forach pisza zeby "nie brac mniej niz 300" to chodzi im o ml a nie gram...
Placi czlowiek sporo pieniedzy zeby wreszcie mogl sie "pochwalic" pokazna klatka a bede miec mniej niz sredni biust

W sumie lekarz mi pokazywal w jakiejs swojej ksiazce ze przy moich wymiarach i odleglosci piersi o wiekszych moge zapomniec ale i tak mnie jakos serce boli

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka_18 Pokaż wiadomość
hej !
słuchajcie dziewczyny, tak jak już pisałam - zdecydowałam się na powiększenie biuściku we wrześniu ...i teraz się zastanawiam czy trzeba jakies specjalistyczne badania wczesniej robić. Wiem ze trzeba pewnie zrobić badania krwi..morfologia, ob.... ale czy usg piersi czy cuś

Pytam się bo nie wiem na co być przygotowana...jakiś szereg specjalistycznych badać czy po prostu takie normalne, rutynowe badania?
a mi nie kazal robic badan. Mialam tylko oddac uzupelniona karte z pytaniami (np czy kiedykolwiek mialam zapalenie pecherza, czy palec itp) a ze wszedzie zaznaczylam "nie" bo nigdy szczegolnie na nic nie chorowalam to nie wymagal badan
Z tym ze moge byc na cos chora a o tym nie wiedziec. Nie pytal sie nawet czy na zoltaczke jestem szczepiona a nie jestem. Rownie dobrze mozna sprowadzic kogos z ulicy kto powie ze jest zdrowy bo tak mu sie wydaje i go poddac zabiegowi
Stary 2010-06-05, 15:17   #1847
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
dzieki za odp

Juz wiem ze gdy kobiety na roznych forach pisza zeby "nie brac mniej niz 300" to chodzi im o ml a nie gram...
Placi czlowiek sporo pieniedzy zeby wreszcie mogl sie "pochwalic" pokazna klatka a bede miec mniej niz sredni biust

W sumie lekarz mi pokazywal w jakiejs swojej ksiazce ze przy moich wymiarach i odleglosci piersi o wiekszych moge zapomniec ale i tak mnie jakos serce boli

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

a mi nie kazal robic badan. Mialam tylko oddac uzupelniona karte z pytaniami (np czy kiedykolwiek mialam zapalenie pecherza, czy palec itp) a ze wszedzie zaznaczylam "nie" bo nigdy szczegolnie na nic nie chorowalam to nie wymagal badan
Z tym ze moge byc na cos chora a o tym nie wiedziec. Nie pytal sie nawet czy na zoltaczke jestem szczepiona a nie jestem. Rownie dobrze mozna sprowadzic kogos z ulicy kto powie ze jest zdrowy bo tak mu sie wydaje i go poddac zabiegowi
trochę dziwne co piszesz...poważnie sie zatem zastanów czy to aby dobry wybór..

badania robi sie dla anestezjologa, żeby miał pewność ze może Cię bezpiecznie znieczulić do zabiegu. To niby "tylko " powiekszanie piersi ale jakby nie patrzył operacja
szczepienie WZW jest ważne dla Ciebie i dla Twojego zdrowia.

Stary 2010-06-05, 15:20   #1848
magera
Rozeznanie

Cytat:
dzieki za odp

witaj Patyczak
Nie przejnuj się moja droga, ja też mam proponowane 295 lub 325... bedziesz miala piękny biust
a u kogo robisz, jesli można zapytać...?

zastanawiam się tylko dlaczego lekarze niektórzy kompletnie "olewają" tak istotny temat jak badania...
Najwazniejsze i chyba najbardziej podstawowe badania do zabiegu takiego

- morfologia
- układ krzepnięcia: APTT oraz czas protrombinowy
- grupa krwi

oraz
- EKG (lub echo serca)
- USG piersi lub mammografia
Nie wspomne juz o szczepieniu P/WZW B

dziewczyny moje kochane...
jeśli lekarz nie poprosil Was o takie badania (co niezmiernie mnie zastanawia dlaczego,a także troche niepokoi), zróbcie je same osobiście!! Dla własnego spokoju ducha, ze wszystko jest OK

Pozdrawiam mocno wszystkie

.
Stary 2010-06-05, 15:35   #1849
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Tzn. ma special. z chirurgi ogólnej ale piersi tez robi ...i myslałam moze któras z Was u niej robiła ...niby opinie o niej dobre .....musze sie w tym tyg. zdecydowac wkoncu na kogoś
Stary 2010-06-05, 15:46   #1850
patyczak22
Raczkowanie

Cytat:
trochę dziwne co piszesz...poważnie sie zatem zastanów czy to aby dobry wybór..

badania robi sie dla anestezjologa, żeby miał pewność ze może Cię bezpiecznie znieczulić do zabiegu. To niby "tylko " powiekszanie piersi ale jakby nie patrzył operacja
szczepienie WZW jest ważne dla Ciebie i dla Twojego zdrowia.
no to wlasnie anestezjolog ktory bedzie mnie usypial nie kazal mi robic badan. Bylam zdziwiona wiec przed wyjsciem sie jeszcze zapytalam czy aby na pewno ich nie potrzebuje a on stwierdzil ze "nie potrzeba"
Powiem szczerze ze nie zrezygnuje z nich bo lada dzien mam zabieg a poza tym wszystkie opinie jakie znalazlam na ich temat byly pozytywne a klientki po powiekszaniu biustu zadowolone.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez magera Pokaż wiadomość
witaj Patyczak
Nie przejnuj się moja droga, ja też mam proponowane 295 lub 325... bedziesz miala piękny biust
a u kogo robisz, jesli można zapytać...?

zastanawiam się tylko dlaczego lekarze niektórzy kompletnie "olewają" tak istotny temat jak badania...
Najwazniejsze i chyba najbardziej podstawowe badania do zabiegu takiego

- morfologia
- układ krzepnięcia: APTT oraz czas protrombinowy
- grupa krwi

oraz
- EKG (lub echo serca)
- USG piersi lub mammografia
Nie wspomne juz o szczepieniu P/WZW B

dziewczyny moje kochane...
jeśli lekarz nie poprosil Was o takie badania (co niezmiernie mnie zastanawia dlaczego,a także troche niepokoi), zróbcie je same osobiście!! Dla własnego spokoju ducha, ze wszystko jest OK

Pozdrawiam mocno wszystkie
ja je robie w Bielsku
I juz na zrobienie badan prywatnie jest zbyt pozno :P przez te pare dni do pracy caly czas musze isc. Licze na to ze faktycznie jestem tak zdrowa jak mi sie wydaje ze jestem.

A czy jest taka mozliwos ze zrobia mi jakiekolwiek badanie np krwi tuz przed zabiegiem?
Stary 2010-06-05, 16:05   #1851
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
no to wlasnie anestezjolog ktory bedzie mnie usypial nie kazal mi robic badan.
Powiem szczerze ze nie zrezygnuje z nich
Wyraziłam swoje zdanie a to Twoje zdrowie i życie.

Stary 2010-06-05, 17:31   #1852
magera
Rozeznanie

Cytat:
no to wlasnie anestezjolog ktory bedzie mnie usypial nie kazal mi robic badan. Bylam zdziwiona wiec przed wyjsciem sie jeszcze zapytalam czy aby na pewno ich nie potrzebuje a on stwierdzil ze "nie potrzeba"
Powiem szczerze ze nie zrezygnuje z nich bo lada dzien mam zabieg a poza tym wszystkie opinie jakie znalazlam na ich temat byly pozytywne a klientki po powiekszaniu biustu zadowolone.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ja je robie w Bielsku
I juz na zrobienie badan prywatnie jest zbyt pozno :P przez te pare dni do pracy caly czas musze isc. Licze na to ze faktycznie jestem tak zdrowa jak mi sie wydaje ze jestem.

A czy jest taka mozliwos ze zrobia mi jakiekolwiek badanie np krwi tuz przed zabiegiem?
Jaka jest możliwość?? Pewnie duża... Tylko jeśli nie proponowali wcześniej, to przypuszczam, ze nikła.. Życzę Ci jednak, aby okazało się, ze zrobią. Co zrobisz natomiast jak się okaże po tych badaniach przed samym zabiegiem, że cos jest jednak nie tak i nie jesteś faktycznie tak zdrowa jak Ci sie wydaje, ze jesteś?? A co z USG piersi?? Też wydaje Ci się, że wszystko w jak najlepszym porządku?? A szczepienie p/ wzw b?? Zdajesz sobie sprawę co to oznacza??
Naprawdę zycze Ci wszystkiego dobrego, ale podchodzisz do tego kompletnie nieodpowiedzialnie.
Badania możesz zrobić prywatnie kiedy chcesz i masz ochotę, dlatego są płatne. A co zrobisz kiedy coś pójdzie nie tak? Nie życzę Ci źle, nie zrozum mnie źle... Życzę Ci jak najlepiej
Mam nadzieję, że przemyślałaś wszystko i jestes świadoma absolutnie wszystkiego.

Zgadzam się z Miśką... My tylko możemy powiedziec swoje zdanie, natomiast to Twoje życie i zdrowie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki mimo wszystko

.
Stary 2010-06-05, 18:58   #1853
patyczak22
Raczkowanie

Cytat:
Wyraziłam swoje zdanie a to Twoje zdrowie i życie.
no ja wiem wiem nie mialam niczego zlego na mysli

MAGERA szczerze mowiac chyba nie jestem swiadoma wszystkiego i wole nie byc :/ A pracuje po 12 h od rana do nocy i pierwszy dzien wolny mam wlasnie w dzien operacji. Nie chce jej przekladac. zaluje ze nie umowilam sie z anestezjologiem wczesniej bo mialabym czas zrobic badania. Nie chce przekladac terminu bo chce juz miec za soba to wszystko a poza tym dlugo czekalam i ponownie nie dostane urlopu w tym roku. No trudno, zdam sie na nich.

Dziekuje za rady

Edytowane przez patyczak22
Czas edycji: 2010-06-05 o 19:01
Stary 2010-06-05, 19:38   #1854
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
no ja wiem wiem nie mialam niczego zlego na mysli

MAGERA szczerze mowiac chyba nie jestem swiadoma wszystkiego i wole nie byc :/ A pracuje po 12 h od rana do nocy i pierwszy dzien wolny mam wlasnie w dzien operacji. Nie chce jej przekladac. zaluje ze nie umowilam sie z anestezjologiem wczesniej bo mialabym czas zrobic badania. Nie chce przekladac terminu bo chce juz miec za soba to wszystko a poza tym dlugo czekalam i ponownie nie dostane urlopu w tym roku. No trudno, zdam sie na nich.

Dziekuje za rady
Hej Dziewczyny!!
Patyczak widać, że się napaliłaś i nikt nie wpłynie na Twoją opnie... życzę, więc powodzenia i żeby się wszystko udało.
Tak poza tym laski, to przyszło lato.... ja tam dzisiaj na placu zabaw prawie cały dzień byłam, no i opaliłam jedno ramie... dziwnie to wygląda, ale jak ładna pogoda, to człowiek zaraz ma lepsze samopoczucie i już dzisiaj nie panikuję, może dlatego, że wczoraj tak ładnie mi odpisałyście wszystko się zawsze jakoś układa no i zawsze jest jakieś wyście z sytuacji.
Tak się zastanawiam, czy można siedzieć na słońcu (ławka w piaskownicy, plac zabaw, południe, ładny upał) w koszulce, która zasłania piersi, tak z 2 tygodnie po operacji?? Czy jeżeli są one zasłonięte, to ochroni je to przed nagrzaniem, bo w sumie z doświadczenia wiem, że piersi (ale w push upach) nawet osłonięte potrafią się pocić.... Miska Magera napiszcie, że można he he
Najgorsze, że nie na każdym placu zabaw jest gdzie się schronić przed słońcem. Z resztą dziecko ma już 3 latka i próbuje sama decydować, na który plac iść.
Buziam zaraz idę na browarka życzę miłego wieczora wszystkim
Stary 2010-06-05, 19:54   #1855
seela
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczyny!!
Patyczak widać, że się napaliłaś i nikt nie wpłynie na Twoją opnie... życzę, więc powodzenia i żeby się wszystko udało.
Tak poza tym laski, to przyszło lato.... ja tam dzisiaj na placu zabaw prawie cały dzień byłam, no i opaliłam jedno ramie... dziwnie to wygląda, ale jak ładna pogoda, to człowiek zaraz ma lepsze samopoczucie i już dzisiaj nie panikuję, może dlatego, że wczoraj tak ładnie mi odpisałyście wszystko się zawsze jakoś układa no i zawsze jest jakieś wyście z sytuacji.
Tak się zastanawiam, czy można siedzieć na słońcu (ławka w piaskownicy, plac zabaw, południe, ładny upał) w koszulce, która zasłania piersi, tak z 2 tygodnie po operacji?? Czy jeżeli są one zasłonięte, to ochroni je to przed nagrzaniem, bo w sumie z doświadczenia wiem, że piersi (ale w push upach) nawet osłonięte potrafią się pocić.... Miska Magera napiszcie, że można he he
Najgorsze, że nie na każdym placu zabaw jest gdzie się schronić przed słońcem. Z resztą dziecko ma już 3 latka i próbuje sama decydować, na który plac iść.
Jeżeli chodzi o żelki to nie powinno się ich nagrzewać zbytnio (do czasu ukształtowania się torebki)
Oczywiście jakieś delikatne nasłonecznienie pewnie im nie zaszkodzi, ale przegrzanie może być już szkodliwe.
Musisz też pamiętać, że ciało nagrzewa się wolniej niż implanty, a dodatkowo szybciej oddaje ciepło niż one - w efekcie jest efekt rozżarzonych cycuchów, przy lekko nagrzanym ciele.
Między innymi dlatego (bo nie tylko) nie zaleca sie opalania na solarium po operacji.

Sami kiedyś opisywała swoje wrażenia po stosunkowo niedługim, ale intensywnym nasłonecznieniu (rety a może to było długie, ale nieintensywne??? Sami! Help!!!!!!!!!)

Edytowane przez seela
Czas edycji: 2010-06-05 o 19:55
seela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 20:04   #1856
magera
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczyny!!

Hejka Marczilada
Z moich info :
nie mozna jedynie po zabiegu smażyć piersi ewidentnie na słońcu. Jeśli mialabys unikać słońca w ten sposób jak piszesz, to nosa nie wychyliłabyś podczas lata... a to byłoby karygodne... Napewno lekarz powinien Cię poinformować kiedy wolno Ci się opalać i jaki czas. Robisz własnie na lato, więc dopytaj o ta istotna sprawę!! Nie ma zartów z przegrzaniem implantu zanim tam wszystko się pięknie ułoży i zagoi

Ty widzę szalona kobieta jesteś (czyt. pełna energii), więc stosuj się do wszystkich zaleceń lekarza...

Pozdrawiam mocno

.
Stary 2010-06-05, 22:04   #1857
Miskaa78
Kazar Lady

Marczilada będziesz mogła żyć w miare normalnie po operacji. Wiadomo że sie nie poopalasz..weź jeszcze słoneczną poprawkę na obecność staniora pooperacyjnego mało odkrytego i chyba z jego powodu bedziesz preferować cień

nie będziesz mogła przegrzewać piersi z powodów które podała Seela i z powodu swiezych blizn, które muszą być suche ..

ale poruszac sie spokojnie po słonku dasz radę

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:

Dziekuje za rady
wg mnie postępujesz nieodpowiedzialnie..
powinnaś być swiadoma i korzyści i zagrożeń, które mogą wystąpić podczas operacji. Moim zdaniem lepiej poczekac dłużej ale mieć pewność, ze wszystko jest tak jak trzeba.

Stary 2010-06-05, 23:47   #1858
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

ja je robie w Bielsku

Hmm
Odwaga w Twoim podejściu do op. jest...ale też i głupota (niestety)
Liczyć oczywiście można....ale można się przeliczyć
Na Twoim miejscu nigdy w życiu nie poszłabym pod nóż nie wiedząc czy jestem zdrowa. Bądź co bądź zdrowie ważniejsze niż cycki...
Oczywiście nie twierdzę, że jesteś chora etc. ale musisz być świadoma, że niektóre schorzenia dość późno dają objawy kliniczne...

A podejście anestezjologa ....- szkoda gadać
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:45   #1859
KISI_72
Raczkowanie

A ja miałam robione piersi w klinice dr Sankowskiego, mimo, że tu na forum wrzało i parę osób zrobilo totalną nagonkę. Byłat traktowana bardzo dobrze, cała załoga kliniki stawała na głowie, by dogodzić pacjentkom, by czuły się dobrze.

Byłam i jestem bardzo zadowolona. Mam efekt jaki oczekiwałam. Piersi są mega naturalne i rozmiar - choć należy do małych tu na forum (335cc) - dał mi miseczkę E

Myślę,że o pracy lekarzy tej dobrej i tej złej powinny pisać osoby, które same miały z nią kontakt, bo opisywanie co było u koleżanki, czy koleżanki koleżanki może być bardzo przekłamane.
KISI_72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:56   #1860
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KISI_72 Pokaż wiadomość
A ja miałam robione piersi w klinice dr Sankowskiego, mimo, że tu na forum wrzało i parę osób zrobilo totalną nagonkę. Byłat traktowana bardzo dobrze, cała załoga kliniki stawała na głowie, by dogodzić pacjentkom, by czuły się dobrze.

Byłam i jestem bardzo zadowolona. Mam efekt jaki oczekiwałam. Piersi są mega naturalne i rozmiar - choć należy do małych tu na forum (335cc) - dał mi miseczkę E
Ostateczny rozmiar piersi nie zależy jedynie od wielkości umieszczonych implantów, ale też od rozmiaru wyjściowego piersi (tak jak i metody implantacji)
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości