![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Szkoda. Eee... nie wiem czy przyznają... Teoretycznie powinni
![]() Ja razem z przyjaciółką mieszkam w jednym pokoju a do drugiego pokoju znalazłyśmy kogoś. Za całe 2-pokojowe mieszkanie płacimy 1200. No i mamy jeszcze dziewczynę, która przyjeżdża tylko na weekend.
#542 |
Wtajemniczenie
|
na zaocznych też są stypendia naukowe i socjalne. Ja to mam akurat taki kierunek, że zajecia mam właściwie tylko 2 dni w tygodniu, hehe. W trzeci mam wykłady, ale to nieobowiązkowe <brzydal>
![]() ![]() Ja nie żałuję, bo zawód już mam, a jeśli chodzi o dziennikarstwo, to mogę pisać dla portali modowo-urodowych, tak jak to robię teraz. Poza tym raczej nie bardzo chciałabym się tym zajmować ![]()
#543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednym z moich marzeń co do pracy jest właśnie praca w gazecie ![]() ![]() ale słyszałam od znajomych opinie że nie chcą przyjmować osób po dziennikarstwie bo są nakierunkowani 'jak pisać' ![]() ![]() wolałam wybrać coś z większą możliwością wyboru, chociaż nie mówię że po dziennikarstwie takowej nie ma! ![]()
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie jest tak, że dziennikarzami najczęściej zostają osoby, które skończyły inny kierunek
![]()
#545 |
Wtajemniczenie
|
a ja bym najchętniej zrobiła tak że najpierw dostała się dajmy na to na filozofię a po tej przyjemności skoczyła na coś związanego z dziennikarstwem
![]() ![]() jedno pytanko które może zabić: zaoczne studia są bardziej co tydzień czy co 2 ? ![]()
#546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kursu związanego z dziennikarstwem, to najlepiej będzie wyszkolić warsztat na praktykach. A żeby na nie iść, nie musisz być na dziennikarstwie. Kukaj czasem na www.dziennikarstwo.uni.wroc.pl W zakładce dla wszystkich, na środku strony, dodają co chwilę jakieś propozycje praktyk. W praktyce najlepiej nauczysz się zawodu. Najlepiej przejść się do siedziby danej firmy i zapytać, czy jako studentka innego kierunku mogłabyś u nich praktykować. Ważne jednak, żebyś była studentką, bo kiedyś jak byłam na praktykach w GW, to przyszedł koleś, chyba po studiach i chciał praktykować u nich. Ale się nie zgodzili, bo to chyba chodzi o to, że on nie jest ubezpieczony, czy coś takiego. Sama nie wiem. Ale jak będziesz studiować, to nie będzie raczej z tym problemu. Praktykanci zazwyczaj dostają jakieś małe sprawy, którymi nie chcą zająć się inni, więc jak są praktykanci to im jest na rękę;] Mówiłaś coś, że m.in. radio Cię pociąga. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś za praktyki w Radiu Wrocław studenci zaoczni musieli płacić. Bodajże 300zł. A dzienni mieli za darmo. Bez sensu, prawda? ;]
![]() |
#547 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale mój drugi kolega jest na jakimś prywatnym dziennikarstwie, nie wiem co to za szkoła... Ale bardzo sobie chwali ![]() ![]()
![]() |
#548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wrocław musi być, reszta się jakoś doukłada. A te praktyki to całkiem fajne wyjście, tylko czy to jest również dla 1 roku? już ja sobie pośledzę tą strone ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
hej !
jakie poleciłybyście mi akademiki we Wrocku, w których są 'cywylizowane warunki'. Chciałabym wynająć w okresie letnim na miesiąc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do opłat w Radiu Wrocław dla zaocznych, to tak samo sądze. Oni chyba myślą, że skoro jest się na studiach zaocznych, to się napewno pracuje. Ale jeśli nawet, to znów nie każdy zarabia przecież tyle, żeby móc jeszcze opłacić praktyki.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fakt z tymi praktykami bardziej w kolejnych latach bym próbowała ![]() ![]() co tutaj tak mało człowieków się wypowiada!? ![]()
![]() |
#554 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, co tu tak cicho? Poprzedni wątek swego czasu tętnił życiem, a tu co? Czyżbyście się uczyły do sesji? xD
#555 |
Wtajemniczenie
|
hmm..
to ja wyskoczę z pytaniem może ktoś więcej się wypowie: Są we Wrocławiu dzielnice uważane za niebezpieczne/gorsze? ![]()
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
hehe wszystkie studentki pilnei się ucza :P a Madzia pewnie usilnie prace kończy :P i nawet na sigmie już nie zamawia
![]()
![]() |
#557 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja już chce wakacje, bo nie trzeba będzie się uczyć. Chociaż jak już wspomniałam, mam zamiar zacząć pisać prace mgr, ale kto to wie, jak to wyjdzie;]
![]() |
#559 |
Przyczajenie
|
Witam Wrocławianki
![]() od ponad 3 lat marze żeby zamieszkać we wrocławiu (chciałam już do liceum iść ale nie wypaliło ) i powoli moje pragnienie się spełnia ![]() ![]() tymczasem czekam na wyniki matur, powolutku loguję się na portalach rekrutacyjnych i szukam wakacyjnej pracy (we Wrocławiu oczywiście) ![]() jutro nawiedzam Wasze piękne miasto i będę mieszkanko oglądać (park linowy i ogród japoński też odwiedzę, tylko niech pogoda dopisze!). Powodzenia na egzaminach i zaliczeniach! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wynajmujesz całe mieszkanko? ![]()
![]() |
#561 |
Przyczajenie
|
Inspiracyjna oj, niestety nie całe mieszkanko.
zdecydowaliśmy się z moim TŻ na początek wynająć pokój (baaaardzo mały pokój ![]() ![]() tylko na studia musze się dostać ![]() a Ty kiedy planujesz wyprowadzkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Wtajemniczenie
|
cenzura myślalam żeby kombinować po tym jak będę wiedzieć na 100% że się dostałam...
mam nadzieję że coś z pokoi dla mnie zostanie?!:0 marzy mi się 1 osobowy w przedziale od 400 - 700 zł/m ![]()
#563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na SIgmie nie zamawiam,bo ostatnio na świebodzkim odnalazłam ich buciki duuużo taniej ![]() Cytat:
![]() ale Brochów to fakt, nie należy do bezpiecznych dzielnic... i gorzej się też robi w okolicach Jedności Narodowej ![]() Cytat:
![]() Pogoda jest piękna ![]() a park linowy i ogród japoński to moje ulubione miejsca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
#565 |
Zakorzenienie
|
U mnie teraz już też
![]() ale 2 godziny temu było bosko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już na szczęście swój licencjat skończyłam ![]() Dziś zakończyłam sesje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Brochowa, to śmiesznie, bo tą etiudę, którą kręciłyśmy na Trójkącie, miałyśmy kręcić na Brochowie najpierw. I pojechałyśmy tam z kamerą, żeby wypatrzeć zaniedbane dzieciaczki bawiące się na trzepaku. Ale... Wybrałyśmy zły dzień. Pojechałyśmy w niedzielę, a tam odpicowane fury stoją pod kościołem, dzieciaczki ładnie ubrane bawią się na podwórku i jedzą lody. Hehe ![]() Z resztą widać po ludziach-i na Trójkącie i na Brochowie pełno pijaczków w każdym wieku. Ost. miałam jazdy na Brochowie i obserwowałyśmy z moją instruktorką multum babeczek około 50tki, które popijają piwko przy kuble na śmieci, albo wyglądają jakby już były po kilku głębszych. A to była chyba godzina 11:00. Także wcześnie zaczynają;]
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję skończenia pracy ![]() i powodzenia na obronie ![]() Cytat:
![]() a ja na trójkącie chodziłam do LO i nigdy nic mi się nie stało,ani nikomu ode mnie ze szkoły... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Wtajemniczenie
|
hehe, pewnie i kończyły xD
a co do tego, czy komuś się coś stało w jakiejś dzielnicy, a komuś innemu nie, to w sumie to można tak rozmawiać o wszystkich parafiach we Wro. Wszędzie znajdzie się jakiś wariat, który może być zagrożeniem. Także trzeba być ostrożnym wszędzie i nie szwędać się samej po nocy. Bo w dzień to raczej powinno być bezpiecznie, jeśli chodzi o dzielnice w centrum, czyli Trójkąt np. Bo Brochów jest tak jakby na obrzeżach Wrocławia, więc mało osób tam chodzi i w razie zagrożenia nie będzie miał kto pomóc. A już w centrum w dzień ludzie się mieszają i nie jest tak niebezpiecznie. Dopiero w nocy wychodzi najwięcej 'obrońców' swoich dzielnic;]
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez AGATkA_eSZ Czas edycji: 2010-06-07 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Konto usunięte
|
Eh, stałam dzisiaj pół godziny w kolejce do oddania książki do biblioteki uniwersyteckiej... Bo po co obsadzać wszystkie stanowiska, jak można tylko dwa... Niech sobie studenci stoją jak głupki i zajmują całe schody
![]() Dla mnie walka z licencjatem trwa. Ale coraz bliżej końca ![]() ![]() Agata - nie ma u Ciebie jakiś promocji imieninowych na analizę kolorystyczną? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.