![]() |
#2761 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
witam. jestem na redukcji, aktualnie patrze tylko na ilosc spozywanych kcal (okolo 1200) bo nie potrafie jeszcze wdrazac tych wszystkich zasad ale staram sie. czy mozecie ocenic mój jadłospis?
I: 2 kromki razowego chleba, serek wiejski light 150g, 60g tuńczyka wsw, pomidor, ogórek małosolny II: jabłko duże III: 3 młode ziemniaki ugotowane w mundurkach z koperkiem, młoda kapusta duszona w koncentracie pomidorowym ok. 4 łyżek, 2 ogórki malosolne IV: kawa z mlekiem V: jeszcze raz kapusta duszona ok 8 łyżek VI: 60g tuńczyka wsw z papryką czerwoną
#2762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i 1200 kcal to zdecydowanie za mało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Rozeznanie
|
spodziewałam się takiej oceny. cały czas próbuję cos zmieniac, to dopiero 9 dzień mojej diety. na obiad była karkówka - bałam się zjeść tak tłuste mięso, ale juz postanowilam ze zawsze bede miała zamrozone jakies piersi z kurczaka w razie takiego właśnie obiadu.
dziękuję Ci bardzo liquefy
#2764 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2765 |
Zadomowienie
|
R:
Ś: dwie kromki wieloziarnistego (razem ponad 100g) + ok.100g dorsza wędzonego, pomidor,szczypior + deser własnej roboty(150ml jogo nat, słodzik,żelatyna, truskawwwkiiii) IIŚ: omlet ( 3 białka+płatki owsianek+ truskawki) ok.1h stepper, 10-15 min. siłowych O: ok.30g kaszy gryczanej+ ok.175g gotowanego filetu z indyka+ pomidor,cebula,pieczarki, łyżeczka mąki żytniej, przyprawy P: sałatka (jajko,sałata,szczypiorek , pomidor, garść orzechów włoskich, oliwki czarne) K: serek wiejski lekki+ twaróg półtłusty (ok.200g razem)+ szczypiorek, rzodkiewki, pomidor, przyprawy+ czarne oliwki Proszę o ocenkę ![]()
#2766 |
Zadomowienie
|
Kika - wagę mam prwidłową. 54kg przy wzroście 163cm. Jak byłam trzy miesiące temu na wakacjach, to sobie "odpuściłam" i jadłam dosłownie wszystko: chipsy, orzeszki, ciasta o 23... Wróciłam do domu i okazało się, że nie przytyłam nic!
![]()
#2767 |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
#2768 |
Raczkowanie
|
Moja Rrrrr
I: grahamka z margaryną i warzywami oraz jajo II: to samo co powyżej, ino bez jaja III: sałatka z sałaty, rzodkiewek, szczypiorku, cebuli, pomidora, ogórka i fety polana oliwą z oliwek, do tego pestki słonecznika IV: pierś z kuraka, makaron, warzywa V: tuńczyk z warzywami Proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Rozeznanie
|
Wczorajsze U
Zestaw startowy ![]() Serek wiejski z pomidorem oliwkami i garscią slonecznika Buła razowa, z homo, szynką, ogórem i jajkiem Batonik nestquik 2. machiato, lody czekoladowe 3. 3 kolorowy makaron(szklanka), 100 g sznycla z indyka, warzywka chinskie w sosie pomidorowym + sałatka kit kat ![]() 4. sałatka : serek wiejski ok 100 g, pomidor,sałata ketchup, oliwki, cebula, czosnek 3 garsci prażonego słonecznika a la gyros ![]() 5. Garnola z jogurtem i wkrojonym bananem
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Jak czytam Twoje jadla to zawsze sie usmiecham bo ja tez jestem uzalezniona od oliwek i zestawu 'wiejski, pomidor, oliwki' ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem ciekawa kiedy nam się znudzi taki zestaw ![]() ![]() A co do owoców to jak jem słodycze to nie zabardzo mam na nie ochotę.
![]() |
#2773 |
Raczkowanie
|
R Wstałam o 8 , potem kościół i śniadanie o 11 dopiero ;/ Śniadanie :1,5 szkl. mleka 3,2 % (łeeee), 3 łychy p.owsianych, szczypta brązowego cukru, jeden banan kubek kawy z mlekiem 3,2 % (mniej niż 100 ml) obiad: mała pałka kurczaka, 3 małe korniszony,2 małe kromki chleba razowego (1 z 2 łyżeczkami serka almette z ziołami) szkl.soku pomarańcz. potem herbata miętowa pod. : omlet (1 jajko + 1białko), 2 kromki ch.żytniego, z łyżeczką almette, 10 truskawek z 1 łyżeczką cukru ;/ k : kubek kawy z mlekiem 3,2 % twarożek farmerski 175 g z 1/4 pomidora Znowu zacznę wstawiać wpisy, bo sie zapuściłam... Imprezy + te teksty : "nie zjesz? Odchudzasz się czy co ?" to udowadniałam... A jak ja zaczne jeść słodycze to potem mnie ciągnie... jestem zła na siebie. 2 ,5 kg w taki głupi sposób... Ale będzie dobrze ! Motywujecie mnie ;*
Matura 2011: Biologia - PR Chemia- PR J.Angielski- PP/PR Fizyka- PP STOMATOLOGIA <3 Edytowane przez julijaa Czas edycji: 2010-06-06 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Zadomowienie
|
Tak Kika, jestem uzalezniona od bananowej fitelli
![]() ![]() ![]() U: Ś: fitella +200ml mleka 2% espresso, szklanka wody. Cały dzień nad książkami: więc co by mózg rozruszać, łychy dwie masła orzechowego IIŚ: bułka ciemna 100g z szynką wiejską, pomidorem,ogórkiem,szczyp iorkiem, mięta. Kawwwa z mlekiem + pasek czeko. O: omlet smażony na łyżce oliwy z dwóch jajców + ok 50g serka wiejskiego, jogurtu nat + kilka truskawek posypane cynamonem Deser: knoppers K: wiejskiego reszta, czyli 150g + zestaw warzyw(pomidor,cebula, ogórek,szczypiorek,rzodki ewy) mięta zapewne
![]() |
#2775 |
Raczkowanie
|
Hej! Baaardzo długo nie wstawiałam tu swoich jadłospisów. Wiem że pewnie dostane ochrzan, tak czuje:P w końcu jestem po P...
U Śn. 6 łyżek tropikalnego musli z małym tym jogurtem danona bez cukru, herbata Lipton. (późno wstałam) II Śn. Serek wiejski(ten z dodatkiem marakui i brzoskwiń), banan. Herbata owocowa, szklanka wody Obiad: pierś z kuraka na rożnie + sałata ze szczypiorkiem i śmietaną zmieszana na pół z jogurtem, łyżka ziemniaków z koperkiem. Deser: rożek nordis cytrynowy Podw. miseczka kisielu, małe jabłko. Kawa. Kolacja: Pewnie kanapki z pomidorem, serem, polędwica łososiową czy coś tego typu. W lodówce czai się naleśnik ![]() ![]() I jak? Dodam tylko, że dziś raczej się obijam,oprócz tego sprzątałam, odkurzałam prasowałam, zmywałam, i 30 min. tańca. Proszę o ocenkę.. ![]()
#2776 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
śniadanie im zjesz później tym gorzej warzyw też nie za wiele...ogólnie do dopracowania Cytat:
btw dziewczyny po ile u was są truskawki na chwilę obecną? ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
Kika, truskawy po 12 zł za kilogram
![]() ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-06 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj średnio zadowolona ze swojego jadła, ale choróbsko mnie bierze jakieś...
U I. owsiane, kukurydziane, żurawina, rodzynki, dynia, słonecznik, jagody suszone, płatki migdałowe, śliwka suszona, kilka orzechów laskowych + mleko 1,5% II. surówka z marchewki i jabłka (wiem, wiem...) III. kotlet z piersi kurczaka w panierce, trochę ziemniaków z koperkiem, mizeria (ogórek, cebula czerwona, cebula biała, jogurt naturalny, pieprz) IV. miska rosołu z makaronem V. grahamka, serek kiri, rzodkiewka, papryka, szczypior, a druga połówka z benacolem i miodem (miód chyba nie bardzo na kolację, ale jakoś miałam potrzebę) |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Wtajemniczenie
|
Mogłybyście ocenić jadłospis mojego faceta?
180 cm, 82 kg I. dwie kajzerki, kabanos, parówka, keczup II. pierś z kurczaka, mizeria (śmietana, ogórek), ziemniaczki z koperkiem III. sześć dużych kostek czekolady z bakaliami IV. pomarańcz, banan V. dwa ciasteczka kokosanki IV. bułka z pomidorem i serkiem topionym |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
II: no właśnie, mogłaś do tego jogurt dać, albo kromkę/dwie chleba/bułkę ![]() III. o a tu bardzo ładnie! IV: nie wiem co to za podwieczorek ![]() ![]() V: ładnie, a miód nie bardzo to na R, na U WSZYSTKO Z UMIAREM... a poza tym dobrze ci wpłynie na choróbsko:P zdrowiej!
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Wtajemniczenie
|
Podwieczorek spowodowany bólem gardła :P Totalnie wyjątkowy :P A śniadanie duża porcja wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() (Mini offtop) u mnie są za 6 zł też i to ładne, dorodne...za tydzień będą za darmo - własna działka ![]() Dziękuje Kika ![]() ![]() Naleśnik będzie ![]() ![]()
![]() |
#2784 |
Raczkowanie
|
z założenia redukcja, a wyszło niewiadomo co ;/
śniadanie: placki owsiane (płatki owsiane, jabłko, jajko) 2 śniadanie: małe kawałki śledzia, kromka chleba pełnoziarnistego, sałatka z cebuli i pomidora, jabłko obiad: grillowanie: pół kiełbasy z grilla, pieczone ziemniaki z masłem (o zgrozo!), sałatka z ogórków, ketchup, dwie kromki chleba (rower) posiłek po: płatki owsiane, szaszłyki z grilla (pierś z kurczaka, brokuły, papryka) kolacja: serek wiejski szaszłyki miały być moim obiadem, niestety jakoś wolno się grillowały, moja złość sięgnęła zenitu i pojawił się kompuls ![]()
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-06-06 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakie mniam, a w środe bedę miała za free z własnej plantacji ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze Uuuu/małymi kroczkami w kierunku P
1. 2 naleśniki -z twarożkiem ze szczypiorkiemi pomidorem -z rozciapcianymi truskawkami i serkiem homo pomarańcza, suszona śliwka 2. drożdżówka z serem z Chmielnej ![]() ![]() ![]() 3. makaron chiński z kurczakiem i mieszanką chińską; truskawki z twarożkiem 4. resztka sernika, serek homo wymieszany z twarogiem posypany kakao, z łyżeczką masła orzechowego, garścią mieszanki orzechów i garścią fistaszków; mała marchewka 5. sałatka: wiejski, polędwica drobiowa, pomidor, kilka czarnych oliwek, liść sałaty, orzechy włoskie, rodzynki sułtańskie; mała marchewka Proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te same wymiary tyle, że pracuje fizycznie odzywczo słabo
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Zakorzenienie
|
u mnie pojawiły się nawet za 4, teraz 8 (na hali 2,50
![]() Jutrzejsza R (1700 kcal) I owsianka na mleku 1,5% (30g płatków, parę suszonych moreli, jabłko) w podróży: II 2 kromki razowca z pomidorem i polędwicą, duużo rzodkiewek, ogórek zielony + sok 100% pomarańczowy III sałatka (pierś z kuraka, włoska kapusta, og. kiszony, cebula, sok z cytryny, oliwa) + resztka soku IV jogurt musli z winogronami na miejscu V tu będzie obiadokolacja, czyli co zaoferuje ośrodek VI twaróg półtłsty z aromatem waniliowym (ok.100g) Ogólnie jadę jutro na wycieczkę z wyżywieniem (śniadania+obiadokolacje+ 2śn. robione ze śniadań ![]() ![]() ![]() ![]() Do napisania w piątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Raczkowanie
|
Hello!
Moje Uuu.. ![]() Śniadanie: Grahamka z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem, ogórkiem + ''Activia'' suszona śliwka. II śniadanie: Kisiel ananasowy [200g] + 2 jabłka + 2 kostki czekolady z nadzieniem żurawinowym [wawel] Obiad: Mięso mielone z indyka [gotowane, bez dodatków] + pół paczki ryżu + sałtka [pomidor, ogórek, natka pietruszki, rzodkiewki, cebula, jogurt naturalny] Garść rodzynek, garstka żurawiny Podwieczorek: Jogurt gratka [270g] Kolacja: 2 kanapki z ''Rama'', polędwicą drobiową i sopocka, 2 ogórki, pomidor, 200g serka wiejskiego, rzodkiewka. ![]() Ćwiczenia: 1h rower na świeżym powietrzu! Ładna pogoda, trzeba było wykorzystać :P I "A6W" :P Proszę o ocenkę ![]()
Mówię walcz~! Mówię uwierz! Mówię biegnij na szczyt! Mówię tańcz taniec życia jakby nikt nie patrzył! Aby bariery zmiażdżyć, wznieś ku niebu dłonie.. Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone! Edytowane przez Mirusiaa Czas edycji: 2010-06-06 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.