Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 19:33   #4681
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ja tu myślałam że będzie sporo nadrabiania a tutaj takie pustki - ale widać ,że wszędzie słońce dotarło
my dzisiaj też cały dzień na dworze, cuuudnie było
więcej takich dni !
a teraz ide poklikac do klubu...
oj było słońce, było i to takie, że z tztem mamy trochę podpieczone ramiona, a spacer był tak długi, że mam bąble na stopach
Stary 2010-06-06, 19:37   #4682
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:

jak ona dumnie siedzi w tym foteliku!!!!
tulipany w sypialni bardzo ładne, ciekawa jestem efektu końcowego jak będą stały już meble.... wkleisz wtedy też fotkę
Oczywiscie ze wkleje

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:26   #4683
katevalley
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
jej jak mnie tu dawno nie było. Dobre kilkanaście minut zeszło mi, żebym znalazła ten wątek. Skończyłam jeszcze na rozpakowywaniu w 4 wątku ;p
Nie dam rady tak dużo nadrobić ale postaram się teraz pisać częściej

Widzę że pociechy rosną jak na drożdżach No ale nie tylko wasze
Gratuluje wszystkim mamuśkom Udanego rozpakowania chodź było to tak dawno temu... I pociechy z milusińskich

Moja Amelusia ma już 6,5 miesiąca - 73cm i ok.10 kg ... Do tego 2 ząbki, uwielbia przewracać się z plecków na brzuszek, bawić się zabawkami, jeść sama też potrafi już siedzieć kilka minut. Jednak sama jeszcze nie siada i jakoś nie kwapi się narazie do tego. Ale ma czas Na wszystko przyjdzie pora.NO i kocha się kąpać i chodzić na spacerki. Straszny z niej pulpecik. Zdjęcia możecie obejrzeć w albumie.

Obiecuję wiec, że teraz będę pisała dużo częściej. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUŚKI!!!

Ps. Zebra666 ja również czytam "mam dziecko" i czekam na publikacje mojej relacji z porodu, może to akurat lipcowy numer;p

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2010-06-06 o 20:59
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 21:15   #4684
brombusia
Zakorzenienie

Witam prawie poniedziałkowo
Jeszcze tylko 15 dni pracy i wakacje

Zdjęcia dzieciaczków cudne jak zawsze, utkwiła mi w pamięci Aniulka ze swoją ślicznotką na kocyku Aniulko, śliczna z Ciebie Mamuśka
Lenka w maclarenie też słodka jak zawsze, ja ten wózek oglądałam i jakiś mały mi się wydawał, ale może to był inny model.

My też dzisiaj cały dzień na dworze korzystaliśmy z pięknej pogody, nawet byliśmy na piwku, tzn. TŻ pił bo ja colę I Filuś zaczepiał jakiegoś łysego jegomościa, rączki do niego wyciągał i aż się trząsł
Muszę się Wam wyżalić
Moje dziecko nie ma ochoty siedzieć, jak go posadzę to zaraz drapie rączkami na podłożu, następnie zgrabnie ląduje na boczku i na brzuszku, podnosi się na wyprostowanych rączkach i albo na kolankach albo na wyprostowanych nóżkach "stoi" i się buja, czasem uda mu się przesunąć do przodu. I cały czas to robi Ale żeby siedzieć to nie
Jak widzę że Lenka tak pięknie siedzi i się bawi to zazdraszczam
Bo mój nawet w wózku woli być w pozycji półleżącej i oblizywać swoje nóżki.
I ostatnio nawet zasypia na brzuszku, a ja go potem obracam bo się boję go tak zostawić

Domi myślałam o Tobie wczoraj, ale nie miałam kiedy napisać, mam nadzieję że to był piękny dzień i wszystko się udało

Guciu dla Sandry za przewrót, jak już załapała to teraz szybko pójdzie

Ktoś wczoraj chciał zdjęcie w nowym wóziolu
Załącznik 3166206

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 21:31   #4685
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

nooo niee, Brombi, Ty masz jakieś starsze dziecko od nas wszystkich? bo wygląda jakby już miał z roczek, uroczy jest.. i to mądre spojrzenie .. aaahhh!

My jednak pojechaliśmy na cały dzień do teściów do ogródka i Blance katar jakby się zmniejszył.. żadnych duszności itd, więc chyba lekarze w izbie przyjęć zasugerowali się jej poprzednimi chorobami i tym, że jesteśmy z lekarskiej rodziny (moja mama oczywiście musiala sie przedstawic dość dobitnie..) i stąd ten antybiotyk...
Kupiliśmy Blance huśtawkę w Smyku, ale jest zachwycona! niestety tylko u rodziców tż będzie z niej korzystać, ale dobre i to
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 21:32   #4686
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Załącznik 3166206
ależ on ma pociągające spojrzenie

i dziękuję w imieniu Sandry, dziś zaczęła też się popisywać.
A z siedzeniem to mam nadzieję, że niedługo opanuje takie nagłe prostowanie się, bo dziś raz tak nagle się wyprostowała i poleciała do tyłu tak szybko, że nie zdążyłam jej złapać i uderzyła główką o podłogę (co prawda na 3 warstwach koców, ale zawsze)
Stary 2010-06-06, 21:40   #4687
katevalley
Rozeznanie

Brombusia synek śliczny I duży wózek też fajny

Trzymam kciuki, żeby Blance szybko minął katarek i te duszności. My Amelce też kupiliśmy huśtawkę i nawet raz w niej usnęła. A tak się zastanawiałam, czy to dobry pomysł

Odchudzanie 55kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-06, 21:47   #4688
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
Brombusia synek śliczny I duży wózek też fajny

Trzymam kciuki, żeby Blance szybko minął katarek i te duszności. My Amelce też kupiliśmy huśtawkę i nawet raz w niej usnęła. A tak się zastanawiałam, czy to dobry pomysł
nie no, duszności nie ma żadnych więc tylko za katarek proszę trzymać )

katevalley, ja sie z Tobą chyba na poczekalni nie zapoznałam.. albo nie pamiętam, bo tam się raczej mało udzielałam duże masz dziecko, prawie 10kg? moja waży 8, a lekarz spytal czym ją tak upasłam nie sugeruję, że masz puszyste dziecko, ale na pewno dobrze ją ważysz?
Stary 2010-06-06, 21:47   #4689
brombusia
Zakorzenienie

Dzięki za komplementy

Oluś on wcale taki duży nie jest, miesiąc temu miał 75 cm, od tamtego czasu chyba dużo nie urósł, ale fakt ta powaga na twarzy robi swoje
Blanka słodziutka i widać, że jej huśtawka radość sprawia
Ale piekny ogród mają Twoi teściowie

Guciu nie przejmuj się, pewnych wypadków nie da się uniknąć
Filuś dzisiaj też się wiercił w łóżeczku i przekręcił się w poprzek a nogi wsadził między szczebelki od strony ściany i miał trochę zaczerwienione kolanko, oczywiście TŻ spanikował i stwierdził że kupić trzeba kojec i w nim ma Mały spać, ale to przesada moim zdaniem. Jeszcze nie jeden siniak i zadrapanie nas czeka

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 21:54   #4690
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Brombi, Blanka też ciagle pakuje nogi między szczebelki a później krzyczy "MAMA RATUUUUJ " .... :d No wiecie co krzyczy hehe :P
Tiaaa, ogród piękny, lubię tam z Blanką przyjeżdzać, zawsze ktoś się nią na troszke zajmie a ja w bloku jak jest ładnie wytrzymać nie mogę.

Miesiac temu 75cm? duuuży Blanka chyba powoli dobija do 70, dawno jej nie mierzyłam, ale ubranka nosi na 74. Chociaż ubrankami ciężko się sugerować, każda firma ma inne swoje rozmiarówki.

Dla mam, które mają sklep Tchibo w okolicy - fajne są ubranka dla naszych maluszków Moja mama kupiła Blance chusteczki na główke, body w 5pakach, śpioszki pajace, bluzeczki, skarpety... wszystko bardzo dobre jakościowo i wyglądowo :P
Stary 2010-06-06, 22:08   #4691
katevalley
Rozeznanie

olalicious07 ja się też zastanawiam co ona tyle waży. Nie mówię że dokładnie 10 kg tylko ok. miesiąc temu ważyła 9200 i lekarka kazała 5 razy dziennie dawać jeść i nawet 2 razy zupkę niż mleko. Ja jej daję 5 razy ale już na granicy 10kg raczej jest. Dowiem się dokładnie ile dopiero na kolejnym szczepieniu. ok. trzymam kciuki za katarek, żeby szybko minął

Brombusia uuu duży ten twój synek

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-06-06, 23:19   #4692
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamusie
Ja jak zawsze wpadam jak po ogień...
Boję się podać Paulinie kaszkę mannę mleczną, bo jest z mlekiem...
No i stwierdziłam, że jej ugotuję zwykłą mannę z Kupca...
Ile jej potem dodawać np. do deserku w celu zrobienia próby?

W ogóle załamuje mnie to rozszerzanie diety, próbujemy już kilka tygodni i nadal nie zastąpiłam Paulinie żadnego mleczka czymś innym... Na chwilę obecną mamy bezpieczne jabłko i marchewkę... Mało... No i niby kleik ryżowy i kukurydziany, ale obu szczerze nie znosi i nie ma sposobu, żeby jej podać większą ilość...

W planie mamy jeszcze gruszki, brzoskwinie i winogrona... To wszystko, resztę owoców odpuszczam po rewelacjach z bananami...

A gdzie warzywa, gdzie zupki, obiadki? Gdzie mięsko? No i jeszcze Bebilon mi kazała pediatra sprawdzić, bo jak nie wypali, to dostaniemy Pepti... W życiu nie dojdziemy do tego przed moim powrotem do pracy...

A wiecie może jak to jest z tymi przerwami w pracy jak się karmi piersią? Można jakoś wcześniej z pracy wychodzić niż po tych 8 godzinach?

Dziecina słodka, a ściana wypasiona... Mojego TŻa to trudno przekonać do tego typu pomysłów... Ja chciałam mieć kafelki w łazience w takie wielkie kwiaty, ale nie przeszło

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Dla mam, które mają sklep Tchibo w okolicy - fajne są ubranka dla naszych maluszków Moja mama kupiła Blance chusteczki na główke, body w 5pakach, śpioszki pajace, bluzeczki, skarpety... wszystko bardzo dobre jakościowo i wyglądowo :P
Ale patrzyłam, że teraz w Tchibo nie ma oferty dla dzieci, a szkoda... Chociaż z ręczniczkiem to tam nie trafiliśmy, straszna ściera się zrobiła...

No a poza tym, to sto lat dla wszystkich przeszłych, teraźniejszych i przyszłych solenizantów
Stary 2010-06-07, 06:15   #4693
katevalley
Rozeznanie

witam
My już nie śpimy bo Amelka od rana ma ochotę na zabawę Planujemy dziś bardzo długi spacer ale ciekawe co z niego wyniknie ;p

KarmazynowyKamyk proponuję może kaszki mleczno-ryżowe na sam początek. Mojej malutkiej bardzo smakują. Na samym początku daliśmy jej malinową. Z Nestle. Spróbuj jej dać np. tylko ugotowanej marchewki... I potem powoli jakoś pójdzie Moja malutka je już brokuły, buraczki, kurczaka, i niedługo zamierzam wprowadzić żółtko. Ale zaczęliśmy rozszerzanie jej diety już w 4 miesiącu. Ogólnie nie ma co się śpieszyć. Powoli powoli pójdzie już potem szybciutko. Z winogronami bym się na twoim miejscu jeszcze wstrzymała. Lepiej maliny i jagody spróbować. Ja dałam swojej raz z słoiczka i tylko chuchnęła

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-06-07, 06:55   #4694
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdjęcia dzieciaczków cudne jak zawsze, utkwiła mi w pamięci Aniulka ze swoją ślicznotką na kocyku Aniulko, śliczna z Ciebie Mamuśka
Lenka w maclarenie też słodka jak zawsze, ja ten wózek oglądałam i jakiś mały mi się wydawał, ale może to był inny model.

My też dzisiaj cały dzień na dworze korzystaliśmy z pięknej pogody, nawet byliśmy na piwku, tzn. TŻ pił bo ja colę I Filuś zaczepiał jakiegoś łysego jegomościa, rączki do niego wyciągał i aż się trząsł
Muszę się Wam wyżalić
Moje dziecko nie ma ochoty siedzieć, jak go posadzę to zaraz drapie rączkami na podłożu, następnie zgrabnie ląduje na boczku i na brzuszku, podnosi się na wyprostowanych rączkach i albo na kolankach albo na wyprostowanych nóżkach "stoi" i się buja, czasem uda mu się przesunąć do przodu. I cały czas to robi Ale żeby siedzieć to nie
I ostatnio nawet zasypia na brzuszku, a ja go potem obracam bo się boję go tak zostawić

Domi myślałam o Tobie wczoraj, ale nie miałam kiedy napisać, mam nadzieję że to był piękny dzień i wszystko się udało

Załącznik 3166206
oj dziękujemy za komplemencik
wszystkim mamusiom dziękujemy

a Filuś jak fajnie sobie siedzi w tym nowym wózku, ja mam ten wózek trzyfunkcyjny i jest troche duza ta spacerówka troche dla Agusi bo nie umię jej w niej posadzić no ale jakoś dajemy radę a tż nie chce się zgodzić na nową spacerówke troche mniejszą bo skoro kupił ten wózek to nowego nie bedzie kupować

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
witam
My już nie śpimy bo Amelka od rana ma ochotę na zabawę Planujemy dziś bardzo długi spacer ale ciekawe co z niego wyniknie ;p

witaj katevalley

my już też nie śpimy od 6 rano
ale na szczęście noc ostatnio dość fajnie nam przesypia bo jak uśnie koło 21-22 to zazwyczaj wstaje koło 7 rano z jednym karmieniem na śpiocha w nocy koło 3-4
wkoncu lepiej bo ostatnio to oczka o godz 4 otwarte i koniec spania heh

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Brombi, Blanka też ciagle pakuje nogi między szczebelki a później krzyczy "MAMA RATUUUUJ " .... :d No wiecie co krzyczy hehe :P
Tiaaa, ogród piękny, lubię tam z Blanką przyjeżdzać, zawsze ktoś się nią na troszke zajmie a ja w bloku jak jest ładnie wytrzymać nie mogę.

Miesiac temu 75cm? duuuży Blanka chyba powoli dobija do 70, dawno jej nie mierzyłam, ale ubranka nosi na 74. Chociaż ubrankami ciężko się sugerować, każda firma ma inne swoje rozmiarówki.
Olalicious to moja niunia tez jest chyba duża bo jest praktycznie 2 miesiące młodsza od Twojej Blanki a też już nosi rozmiar 74 ale waży z 7 kg ale musiałabym ją też zmierzyć bo normalnie nie wiem ile już ma cm
dzisiaj idziemy chyba na szczepienie to będę wiedzieć
no dziś jak się nie wyrobimy to jutro pujdziemy na szczepienie ale wolałabym już dziś
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 06:59   #4695
xpressja
Zadomowienie

wpadłam tylko na chwilę,
dzieciaczki cudne! Brombi - mały ma takie oczka !!!! ojjj będzie łamaczem serc
Blanka w huśtawce - widać że zadowolona!!!!
p.s. ogród teściów - piękny ! zazdroszcze, zawsze chciałam miec wieeelki ogród !

co do porównywania wagi i wzrostu dzieci,
dziewczyny litości...
czy my wszystkie na forum wazymy 55 kg i mamy 175 cm wzrostu ?

lece, bo cieżki dzień przede mna

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

A wiecie może jak to jest z tymi przerwami w pracy jak się karmi piersią? Można jakoś wcześniej z pracy wychodzić niż po tych 8 godzinach?
jak karmisz piersią (musisz miec zaświadczenie od lekarza , co chyba nie jest problemem ) w 8 godzinnym trybie pracy przysługują ci 2 przerwy po 30 min lub godzine wcześniej możesz kończyc

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 07:16   #4696
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
poniżej Lenka w pierwszej porannej rundce nowym wóziem,
i wieczorem z nowym nabytkiem z Tiny Love ( zabawka jest świetna - dziecko robi pach pach, a tam wyskakują zwierzątka i mówią a ku ku i inne takie śmieszne Lena się śmieje za każdym razem jak któreś wyskoczy )

Jaka ona sliczna!!

A powiedz, gdzie kupilas ta zabawke Tiny Love? Tylko blaaagam, nie pisz, ze na all...

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kurcze jak wasze dzieciaczki ładnie siedzą a mój leniuszek nie i zabka tez nie madobrze choć się obraca,ale też leniwie
no a tu pokazuję szkraba i super podusie
Ale jaki sliczny ten twoj szkrabik...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Wczoraj stópy to dzisiaj stópkożerca
Stopki mniaaam mniaaaam....

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja tez sie pochalwale moja niunia.

Achhhhhh ta moja synowa....

I sciana w sypialni bardzo ladna

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
oj było słońce, było i to takie, że z tztem mamy trochę podpieczone ramiona, a spacer był tak długi, że mam bąble na stopach
Ja tez troche spieczona na ramionach...poza tym opalona, ze hej....

Cytat:
Cześć dziewczyny
jej jak mnie tu dawno nie było. Dobre kilkanaście minut zeszło mi, żebym znalazła ten wątek. Skończyłam jeszcze na rozpakowywaniu w 4 wątku ;p
Nie dam rady tak dużo nadrobić ale postaram się teraz pisać częściej
Witamy z powrotem

Cytat:
Muszę się Wam wyżalić

Filus w nowej bryce super wyglada

A co do siedzenia to nie przejmuj sie, bo André tez nie ma ochoty zbytniej...woli zasuwac na czworaka niz siedziec w miejscu po prostu...taki mobilny typ i wcale nie zamierzam sie tym martwic, bo jest dobrze rozwiniety i sprawny...a nie musi przeciez siedziec tylko dlatego, ze mamusia by chciala....

Cytat:
Kupiliśmy Blance huśtawkę w Smyku, ale jest zachwycona! niestety tylko u rodziców tż będzie z niej korzystać, ale dobre i to
Hustawka bardzo fajna, widac, ze Blanusi sie podoba

Cytat:
lece, bo cieżki dzień przede mna

A co dzisiaj jest?? Bo ja nic nie wiem...

Dzien doberek

czekam wlasnie na dostawe nowej sofy do salonu

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 07:31   #4697
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
wpadłam tylko na chwilę,
dzieciaczki cudne! Brombi - mały ma takie oczka !!!! ojjj będzie łamaczem serc
Blanka w huśtawce - widać że zadowolona!!!!
p.s. ogród teściów - piękny ! zazdroszcze, zawsze chciałam miec wieeelki ogród !

co do porównywania wagi i wzrostu dzieci,
dziewczyny litości...
czy my wszystkie na forum wazymy 55 kg i mamy 175 cm wzrostu ?
Xpressja widzę że się troszke zdenerwowałaś tą wagą i wzrostem ale przecież po to tu przychodzimy żeby popisać sobie poopowiadać o dzieciaczkach a przy tym zawsze wyjdzie jakieś porównanie ale to przecież jest normalne że moje dziecko jest takie twoje inne innej mamy inne, no i zawsze padnie jakieś porównanie
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 07:45   #4698
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
Xpressja widzę że się troszke zdenerwowałaś tą wagą i wzrostem ale przecież po to tu przychodzimy żeby popisać sobie poopowiadać o dzieciaczkach a przy tym zawsze wyjdzie jakieś porównanie ale to przecież jest normalne że moje dziecko jest takie twoje inne innej mamy inne, no i zawsze padnie jakieś porównanie
zdenerwowałam ? nieeeee może tak zabrzmiało, bo poddenerwowana jestem
raczej miałam na myśli że takie porównywanie do niczego nie prowadzi,
kazde dziecko jest inne

najważniejsze zeby nasze dzieciaczki ładnie rosły i były zdrowe

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A powiedz, gdzie kupilas ta zabawke Tiny Love? Tylko blaaagam, nie pisz, ze na all...

zabawke kupiłam w Askocie ( taki sklep we Wro )

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 07:51   #4699
karenina19
Zakorzenienie

Simpatica chcialam tylko napisac, ze masz racje...nie wiem po co kuouje malemu te wszystkie zabawki, jak on i tak woli - widzialyscie - pusta buteleczke po kroplach do nosa a ostatnio to jest obietkem jego uczuc... Załącznik 3166516Załącznik 3166517

I tak jak pisalam w sobote byli u nas znajomi z ich blizniakami...chlopcy maja 3 latka i...ja ledwo dalam rade normalnie...wpadli, jak zobaczyli zabawki André to od razu do dziela - wszystkim tluki, rzucali, wrzaski itp a jak André chcial sobie zobaczyc tylko autko jednego z nich to tak mu wyrwal, ze ja malo mu nie Taras sluzyl glownie do tego, zeby skakac z pokoju na taras z taaaakim hukiem...
Ogolnie mala masakra...chlopaki zywe zlota, co w polaczeniu z modnym w niemczech pozwalaniem dzieciom sie wyzyc dalo mieszanke taka, ze

Na koniec André poszedl ladnie spac kolo 18.30 a jak nasi gosci wychodzili to rodzicow blizniakow nagle wzielo na rozmowe z nami w przedpokoju, gdzie ich maluchy taaaak sie wydzieraly, ze w koncu obudzily malego...dwa razy.....mowie wam, juz prawie wyrzucilam ich za drzwi...

Stary 2010-06-07, 07:59   #4700
martaN23
Zadomowienie

HEJ!zobaczcie jakie cudo wczoraj kupiłam za całe 8 zł!i moja niunia we wczorajszej kreacjii!
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:07   #4701
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
my już też nie śpimy od 6 rano
ale na szczęście noc ostatnio dość fajnie nam przesypia bo jak uśnie koło 21-22 to zazwyczaj wstaje koło 7 rano z jednym karmieniem na śpiocha w nocy koło 3-4
wkoncu lepiej bo ostatnio to oczka o godz 4 otwarte i koniec spania heh
My z Amelką też od 6 nie spaliśmy przeważnie przesypia całą noc. Ale dziś prawie że punkt 3 się obudziła, najadła się, przebrałam i po chwili usnęła.
teraz kręci się w kółko na brzuchu zapowiada się piękny dzień, wiec zaraz wybieramy się na podwórku a ja skorzystam i nadrobię poprzednie wakacje i się opalę może troszkę

Cytat:
HEJ!zobaczcie jakie cudo wczoraj kupiłam za całe 8 zł!i moja niunia we wczorajszej kreacjii!
kreacja super taka bardzo wiosenno-letnia i córeczka piękna

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2010-06-07 o 08:09
Stary 2010-06-07, 08:45   #4702
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:

Muszę się Wam wyżalić

Załącznik 3166206
Nie przejmuj się tym siadaniem, każde dziecko ma przecież swoje tempo, moja Ala siedzi i pełza ostro, ale za to pozycji na "pieska" jeszcze nie zrobi, mimo, że ćwiczę z nią, bardziej rwie się do chodzenia niż raczkowania.
Co do spania na brzuszku, to moja szwagierka pozwalała spać swojemu synkowi na brzuszku od 7 miesiąca i wszystko było ok, mały do teraz tak sypia.
A Filuś w wózku

Kareninko, widzę, że Twój synuś też kocha buty tak jak moja córa

Wszystkie dzieciaczki cudowne!

My też wczoraj byliśmy cały dzień na dworze, Ala ma ulubione miejsce - plac zabaw, a tam huśtawka
Niestety znów zrobił jej się na główce z tyłu bólik, znów się roztarł i teraz ma strupka Muszę znów z tym jakoś walczyć i zapanować na tym, żeby się nie poszerzało.
Mamy kolejnego ząbka, druga dolna jedynka

Jeśli chodzi o wzrost i wagę, to Alicja w sobotę skończyła 7 miesięcy, ma 72 cm i waży 8700. Wczoraj spotkaliśmy znajomych z córeczką, która jest starsza od Ali o 3 miesiące. Alicja była większa niż ona. W ogóle jest większa niż jej rówieśniczki, więc każde dziecko jest inne, poza tym jak rodzice są duzi, to dziecko też małe nie będzie

Wklejam zdjątko z huśtawką

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2010-06-07 o 08:48
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:45   #4703
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Oluś on wcale taki duży nie jest, miesiąc temu miał 75 cm, od tamtego czasu chyba dużo nie urósł, ale fakt ta powaga na twarzy robi swoje
Blanka słodziutka i widać, że jej huśtawka radość sprawia
Ale piekny ogród mają Twoi teściowie
no to Filuś faktycznie duży nie jest
Ja tylko się zastanawiam po kim Sandra taka duża, bo powoli ubranka 80 robią się przyciasne

A tak w ogóle to dziś pogoda do d... u nas i ze spaceru nici. Młoda senna i marudna, ale spać nie chce, ja też taka jakaś chodzę rozdrażniona i sensu tego wszystkiego nie widzę. Chyba muszę już do pracy się szykować, bo w domu samej mi powoli odbija Do tego od wczoraj mnie alergia męczy i kicham, cieknie mi z nosa, oczy mnie swędzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 09:05   #4704
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

zaraz Was nadrobie - znowu zalało i siedzimy w biurz, więc i mam troche luzu
wklejam fotki z urodzin Izy i małego - i poranny jego wyczyn jak już umie klęknąć

no właśnie mały zaczął siadać sam no i zaczął jak widac na zdjęciu przemieszczać sie i klęczec - najwyższy czas obniżyc łóżeczko

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2010-06-07 o 09:07
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:14   #4705
konspiracja
Zakorzenienie

Dzień Dobry poniedzialkowo!

Synio juz poszedl na drzeemkę, ja z kawką zaczynam lekturę.

Też u nas lunęlo, po południu mamy szczepienie więc jak sie przejaśni po szczepieniu pójdziemy na spacer, zeby dwa razy wózka nie tachać, bo z moimi pleckami ostatnio kiepskawo...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:32   #4706
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość

Tez mamy ta zabawke, z tym, ze zaplacilam cos kolo 10 EU

Malutka w kreacji sliczna, a jak pozuje!

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Kareninko, widzę, że Twój synuś też kocha buty tak jak moja córa

Ooooo zabek nastepny

Hustawka fajna

Cytat:

A tak w ogóle to dziś pogoda do d... u nas i ze spaceru nici. Młoda senna i marudna, ale spać nie chce, ja też taka jakaś chodzę rozdrażniona i sensu tego wszystkiego nie widzę. Chyba muszę już do pracy się szykować, bo w domu samej mi powoli odbija Do tego od wczoraj mnie alergia męczy i kicham, cieknie mi z nosa, oczy mnie swędzą
A jak to bylo z ta praca..? Bo cos mialo byc...

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
wklejam fotki z urodzin Izy i małego - i poranny jego wyczyn jak już umie klęknąć

no właśnie mały zaczął siadać sam no i zaczął jak widac na zdjęciu przemieszczać sie i klęczec - najwyższy czas obniżyc łóżeczko

za klekanie i siadanie

Fotki super a jaaaaaaki tort Izunia miala

Mamy juz nowa sofe Fajna

I sie usmialam...chlopcy, ktorzy wnosili sofe do domu mysleli, ze jestem opiekunka do dziecka i jak powiedzialam jednemu, ze jestem mama to mial taaaakie oczy, wyszedl i mowi do drugiego "Ty, a ta na gorze to matka tego malego! Czujesz?!" A ten drugi "O ja pier...e! Ale poje....ny jest ten swiat!"...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Synio juz poszedl na drzeemkę, ja z kawką zaczynam lekturę.
Moj tez spi

Stary 2010-06-07, 09:43   #4707
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

Cytat:

A jak to bylo z ta praca..? Bo cos mialo byc...
a w klubie napisałam

Cytat:

I sie usmialam...chlopcy, ktorzy wnosili sofe do domu mysleli, ze jestem opiekunka do dziecka i jak powiedzialam jednemu, ze jestem mama to mial taaaakie oczy, wyszedl i mowi do drugiego "Ty, a ta na gorze to matka tego malego! Czujesz?!" A ten drugi "O ja pier...e! Ale poje....ny jest ten swiat!"...
A co, zaskoczeni, że z mamuśki taka laska?

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-06-07 o 09:49
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:56   #4708
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ło matko i corko - przeczytałam

Domi - z okazji slubu

wszystkim milusińskim z różnych okazji

a dzieciaki
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:58   #4709
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
A co do obrotów Sandry, gdy już opanuje obroty z pleców na brzuszek, to zabierzemy się za ćwiczenie w drugą stronę
My zaczeliśmy od tej drugiej strony

Cytat:
ja tu myślałam że będzie sporo nadrabiania a tutaj takie pustki - ale widać ,że wszędzie słońce dotarło .
w koncu lato???

Cytat:
ale Ci dobrze!

Cytat:
My też dzisiaj cały dzień na dworze korzystaliśmy z pięknej pogody, nawet byliśmy na piwku, tzn. TŻ pił bo ja colę
a my wczoraj odwrotnie bylismy w koncu w botanicznym, a potem na obiedzie w rynku, do tego ja piwko-bezalkoholowe, Tż (prowadziŁ) cola. Chciałam małemu podac herbatkę, i uświadomiłam sobie ze to wygladalo, że matka popija piwo i dziecka karmić nie może

Cytat:
Guciu nie przejmuj się, pewnych wypadków nie da się uniknąć
Filuś dzisiaj też się wiercił w łóżeczku i przekręcił się w poprzek a nogi wsadził między szczebelki od strony ściany i miał trochę zaczerwienione kolanko, oczywiście TŻ spanikował i stwierdził że kupić trzeba kojec i w nim ma Mały spać, ale to przesada moim zdaniem. Jeszcze nie jeden siniak i zadrapanie nas czeka
Widzę że Twoj TŻ to może z moim sobie rękę podać...

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Godzinka lącznie przysługuje, czyli tak jak Xpressja napisała już możesz godzinę wcześniej wychodzić.

Cytat:
Ja tez troche spieczona na ramionach...poza tym opalona, ze hej....

To ciekawe... a jak to zrobilaś jakiś nowy krem? Mnie po wczorajszym spacerze też trochę wzięło, ale przydaloby się jakoś wspomóc

Cytat:

zabawke kupiłam w Askocie ( taki sklep we Wro )
A jak sie nazywa ta zabawka i ile dalaś jeśli można spytac? Jak piszesz ze fajna to może tez Stasiowi sprawię.

Cytat:
Simpatica chcialam tylko napisac, ze masz racje...nie wiem po co kuouje malemu te wszystkie zabawki, jak on i tak woli - widzialyscie - pusta buteleczke po kroplach do nosa a ostatnio to jest obietkem jego uczuc... Załącznik 3166516Załącznik 3166517

I tak jak pisalam w sobote byli u nas znajomi z ich blizniakami...chlopcy maja 3 latka i...ja ledwo dalam rade normalnie...wpadli, jak zobaczyli zabawki André to od razu do dziela - wszystkim tluki, rzucali, wrzaski itp a jak André chcial sobie zobaczyc tylko autko jednego z nich to tak mu wyrwal, ze ja malo mu nie Taras sluzyl glownie do tego, zeby skakac z pokoju na taras z taaaakim hukiem...
Ogolnie mala masakra...chlopaki zywe zlota, co w polaczeniu z modnym w niemczech pozwalaniem dzieciom sie wyzyc dalo mieszanke taka, ze

Na koniec André poszedl ladnie spac kolo 18.30 a jak nasi gosci wychodzili to rodzicow blizniakow nagle wzielo na rozmowe z nami w przedpokoju, gdzie ich maluchy taaaak sie wydzieraly, ze w koncu obudzily malego...dwa razy.....mowie wam, juz prawie wyrzucilam ich za drzwi...
To chyba średnio udana wizyta...

Cytat:
Gucia coś się dzieje? Skąd ten nastroj u Ciebie?

Cytat:

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Moj tez spi
Zaje...fajni chłopcy

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 10:01   #4710
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

a w klubie napisałam
Oooo...a ja w Klubie jeszcze nie bylam...

Cytat:
A co, zaskoczeni, że z mamuśki taka laska?

Eeee nieeee....mysle, ze to chodzilo o to, ze matka jak gowniara caly czas wyglada...

Hmm....mam potrzebe zakupienia malemu czegos....

Co myslicie o:

- Ksiazeczce Tiny Love "Poznaj i Odkryj"

- Sloniu Lamaze tym z grajaca traba ??

Xpresja napisz pliiiiiz jak sie nazywa ta zabaweczka TL...

Dziecko mi krzeslami szura po salonie.................. ......................... ......................... ..

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-06-07 o 10:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości