|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
|
|
#4683 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
jej jak mnie tu dawno nie było. Dobre kilkanaście minut zeszło mi, żebym znalazła ten wątek. Skończyłam jeszcze na rozpakowywaniu w 4 wątku ;p Nie dam rady tak dużo nadrobić ale postaram się teraz pisać częściej ![]() Widzę że pociechy rosną jak na drożdżach No ale nie tylko wasze Gratuluje wszystkim mamuśkom Udanego rozpakowania chodź było to tak dawno temu... I pociechy z milusińskich ![]() ![]() Moja Amelusia ma już 6,5 miesiąca - 73cm i ok.10 kg ... Do tego 2 ząbki, uwielbia przewracać się z plecków na brzuszek, bawić się zabawkami, jeść sama też potrafi już siedzieć kilka minut. Jednak sama jeszcze nie siada i jakoś nie kwapi się narazie do tego. Ale ma czas Na wszystko przyjdzie pora.NO i kocha się kąpać Obiecuję wiec, że teraz będę pisała dużo częściej. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUŚKI!!! Ps. Zebra666 ja również czytam "mam dziecko" i czekam na publikacje mojej relacji z porodu, może to akurat lipcowy numer;p
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-06-06 o 21:59 |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Witam prawie poniedziałkowo
![]() Jeszcze tylko 15 dni pracy i wakacje Zdjęcia dzieciaczków cudne jak zawsze, utkwiła mi w pamięci Aniulka ze swoją ślicznotką na kocyku Lenka w maclarenie też słodka jak zawsze, ja ten wózek oglądałam i jakiś mały mi się wydawał, ale może to był inny model. My też dzisiaj cały dzień na dworze korzystaliśmy z pięknej pogody, nawet byliśmy na piwku, tzn. TŻ pił bo ja colę I Filuś zaczepiał jakiegoś łysego jegomościa, rączki do niego wyciągał i aż się trząsł ![]() Muszę się Wam wyżalić ![]() Moje dziecko nie ma ochoty siedzieć, jak go posadzę to zaraz drapie rączkami na podłożu, następnie zgrabnie ląduje na boczku i na brzuszku, podnosi się na wyprostowanych rączkach i albo na kolankach albo na wyprostowanych nóżkach "stoi" i się buja, czasem uda mu się przesunąć do przodu. I cały czas to robi Ale żeby siedzieć to nie ![]() Jak widzę że Lenka tak pięknie siedzi i się bawi to zazdraszczam ![]() Bo mój nawet w wózku woli być w pozycji półleżącej i oblizywać swoje nóżki. I ostatnio nawet zasypia na brzuszku, a ja go potem obracam bo się boję go tak zostawić ![]() Domi myślałam o Tobie wczoraj, ale nie miałam kiedy napisać, mam nadzieję że to był piękny dzień i wszystko się udało Guciu dla Sandry za przewrót, jak już załapała to teraz szybko pójdzie Ktoś wczoraj chciał zdjęcie w nowym wóziolu ![]() Załącznik 3166206
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
nooo niee, Brombi, Ty masz jakieś starsze dziecko od nas wszystkich? bo wygląda jakby już miał z roczek, uroczy jest.. i to mądre spojrzenie .. aaahhh!
![]() My jednak pojechaliśmy na cały dzień do teściów do ogródka i Blance katar jakby się zmniejszył.. żadnych duszności itd, więc chyba lekarze w izbie przyjęć zasugerowali się jej poprzednimi chorobami i tym, że jesteśmy z lekarskiej rodziny (moja mama oczywiście musiala sie przedstawic dość dobitnie..) i stąd ten antybiotyk... Kupiliśmy Blance huśtawkę w Smyku, ale jest zachwycona! niestety tylko u rodziców tż będzie z niej korzystać, ale dobre i to
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękuję w imieniu Sandry A z siedzeniem to mam nadzieję, że niedługo opanuje takie nagłe prostowanie się, bo dziś raz tak nagle się wyprostowała i poleciała do tyłu tak szybko, że nie zdążyłam jej złapać i uderzyła główką o podłogę (co prawda na 3 warstwach koców, ale zawsze)
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Brombusia synek śliczny
I duży wózek też fajny ![]() Trzymam kciuki, żeby Blance szybko minął katarek i te duszności. My Amelce też kupiliśmy huśtawkę i nawet raz w niej usnęła. A tak się zastanawiałam, czy to dobry pomysł ![]()
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)katevalley, ja sie z Tobą chyba na poczekalni nie zapoznałam.. albo nie pamiętam, bo tam się raczej mało udzielałam duże masz dziecko, prawie 10kg? moja waży 8, a lekarz spytal czym ją tak upasłam nie sugeruję, że masz puszyste dziecko, ale na pewno dobrze ją ważysz?
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
![]() Oluś on wcale taki duży nie jest, miesiąc temu miał 75 cm, od tamtego czasu chyba dużo nie urósł, ale fakt ta powaga na twarzy robi swoje ![]() Blanka słodziutka i widać, że jej huśtawka radość sprawia Ale piekny ogród mają Twoi teściowie Guciu nie przejmuj się, pewnych wypadków nie da się uniknąć Filuś dzisiaj też się wiercił w łóżeczku i przekręcił się w poprzek a nogi wsadził między szczebelki od strony ściany i miał trochę zaczerwienione kolanko, oczywiście TŻ spanikował i stwierdził że kupić trzeba kojec i w nim ma Mały spać, ale to przesada moim zdaniem. Jeszcze nie jeden siniak i zadrapanie nas czeka
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Brombi, Blanka też ciagle pakuje nogi między szczebelki a później krzyczy "MAMA RATUUUUJ " .... :d No wiecie co krzyczy hehe :P
Tiaaa, ogród piękny, lubię tam z Blanką przyjeżdzać, zawsze ktoś się nią na troszke zajmie a ja w bloku jak jest ładnie wytrzymać nie mogę. Miesiac temu 75cm? duuuży Blanka chyba powoli dobija do 70, dawno jej nie mierzyłam, ale ubranka nosi na 74. Chociaż ubrankami ciężko się sugerować, każda firma ma inne swoje rozmiarówki.Dla mam, które mają sklep Tchibo w okolicy - fajne są ubranka dla naszych maluszków Moja mama kupiła Blance chusteczki na główke, body w 5pakach, śpioszki pajace, bluzeczki, skarpety... wszystko bardzo dobre jakościowo i wyglądowo :P
|
|
|
|
#4691 |
|
Rozeznanie
|
olalicious07 ja się też zastanawiam co ona tyle waży. Nie mówię że dokładnie 10 kg tylko ok. miesiąc temu ważyła 9200 i lekarka kazała 5 razy dziennie dawać jeść i nawet 2 razy zupkę niż mleko. Ja jej daję 5 razy ale już na granicy 10kg raczej jest. Dowiem się dokładnie ile dopiero na kolejnym szczepieniu. ok. trzymam kciuki za katarek, żeby szybko minął
![]() Brombusia uuu duży ten twój synek
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Ja jak zawsze wpadam jak po ogień... Boję się podać Paulinie kaszkę mannę mleczną, bo jest z mlekiem... No i stwierdziłam, że jej ugotuję zwykłą mannę z Kupca... Ile jej potem dodawać np. do deserku w celu zrobienia próby? W ogóle załamuje mnie to rozszerzanie diety, próbujemy już kilka tygodni i nadal nie zastąpiłam Paulinie żadnego mleczka czymś innym... Na chwilę obecną mamy bezpieczne jabłko i marchewkę... Mało... No i niby kleik ryżowy i kukurydziany, ale obu szczerze nie znosi i nie ma sposobu, żeby jej podać większą ilość... W planie mamy jeszcze gruszki, brzoskwinie i winogrona... To wszystko, resztę owoców odpuszczam po rewelacjach z bananami... A gdzie warzywa, gdzie zupki, obiadki? Gdzie mięsko? No i jeszcze Bebilon mi kazała pediatra sprawdzić, bo jak nie wypali, to dostaniemy Pepti... W życiu nie dojdziemy do tego przed moim powrotem do pracy... A wiecie może jak to jest z tymi przerwami w pracy jak się karmi piersią? Można jakoś wcześniej z pracy wychodzić niż po tych 8 godzinach? Dziecina słodka, a ściana wypasiona... Mojego TŻa to trudno przekonać do tego typu pomysłów... Ja chciałam mieć kafelki w łazience w takie wielkie kwiaty, ale nie przeszło Cytat:
No a poza tym, to sto lat dla wszystkich przeszłych, teraźniejszych i przyszłych solenizantów
|
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() My już nie śpimy bo Amelka od rana ma ochotę na zabawę Planujemy dziś bardzo długi spacer ale ciekawe co z niego wyniknie ;pKarmazynowyKamyk proponuję może kaszki mleczno-ryżowe na sam początek. Mojej malutkiej bardzo smakują. Na samym początku daliśmy jej malinową. Z Nestle. Spróbuj jej dać np. tylko ugotowanej marchewki... I potem powoli jakoś pójdzie Moja malutka je już brokuły, buraczki, kurczaka, i niedługo zamierzam wprowadzić żółtko. Ale zaczęliśmy rozszerzanie jej diety już w 4 miesiącu. Ogólnie nie ma co się śpieszyć. Powoli powoli pójdzie już potem szybciutko. Z winogronami bym się na twoim miejscu jeszcze wstrzymała. Lepiej maliny i jagody spróbować. Ja dałam swojej raz z słoiczka i tylko chuchnęła
|
#4694 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystkim mamusiom dziękujemy a Filuś jak fajnie sobie siedzi w tym nowym wózku, ja mam ten wózek trzyfunkcyjny i jest troche duza ta spacerówka troche dla Agusi bo nie umię jej w niej posadzić no ale jakoś dajemy radę a tż nie chce się zgodzić na nową spacerówke troche mniejszą bo skoro kupił ten wózek to nowego nie bedzie kupować ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() my już też nie śpimy od 6 rano ![]() ale na szczęście noc ostatnio dość fajnie nam przesypia bo jak uśnie koło 21-22 to zazwyczaj wstaje koło 7 rano z jednym karmieniem na śpiocha w nocy koło 3-4 ![]() wkoncu lepiej bo ostatnio to oczka o godz 4 otwarte i koniec spania heh ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
ale waży z 7 kg ale musiałabym ją też zmierzyć bo normalnie nie wiem ile już ma cm dzisiaj idziemy chyba na szczepienie to będę wiedzieć no dziś jak się nie wyrobimy to jutro pujdziemy na szczepienie ale wolałabym już dziś
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
wpadłam tylko na chwilę,
dzieciaczki cudne! Brombi - mały ma takie oczka !!!! ojjj będzie łamaczem serc ![]() Blanka w huśtawce - widać że zadowolona!!!! p.s. ogród teściów - piękny ! zazdroszcze, zawsze chciałam miec wieeelki ogród ! co do porównywania wagi i wzrostu dzieci, dziewczyny litości... czy my wszystkie na forum wazymy 55 kg i mamy 175 cm wzrostu ? lece, bo cieżki dzień przede mna ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka ona sliczna!! A powiedz, gdzie kupilas ta zabawke Tiny Love? Tylko blaaagam, nie pisz, ze na all... ![]() Cytat:
![]() Stopki mniaaam mniaaaam.... ![]() Achhhhhh ta moja synowa.... I sciana w sypialni bardzo ladna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Filus w nowej bryce super wyglada A co do siedzenia to nie przejmuj sie, bo André tez nie ma ochoty zbytniej...woli zasuwac na czworaka niz siedziec w miejscu po prostu...taki mobilny typ i wcale nie zamierzam sie tym martwic, bo jest dobrze rozwiniety i sprawny...a nie musi przeciez siedziec tylko dlatego, ze mamusia by chciala.... ![]() Cytat:
![]() A co dzisiaj jest?? Dzien doberek czekam wlasnie na dostawe nowej sofy do salonu ![]()
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() raczej miałam na myśli że takie porównywanie do niczego nie prowadzi, kazde dziecko jest inne najważniejsze zeby nasze dzieciaczki ładnie rosły i były zdrowe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica chcialam tylko napisac, ze masz racje...nie wiem po co kuouje malemu te wszystkie zabawki, jak on i tak woli - widzialyscie - pusta buteleczke po kroplach do nosa a ostatnio to jest obietkem jego uczuc...
Załącznik 3166516Załącznik 3166517I tak jak pisalam w sobote byli u nas znajomi z ich blizniakami...chlopcy maja 3 latka i...ja ledwo dalam rade normalnie...wpadli, jak zobaczyli zabawki André to od razu do dziela - wszystkim tluki, rzucali, wrzaski itp a jak André chcial sobie zobaczyc tylko autko jednego z nich to tak mu wyrwal, ze ja malo mu nie Taras sluzyl glownie do tego, zeby skakac z pokoju na taras z taaaakim hukiem...Ogolnie mala masakra...chlopaki zywe zlota, co w polaczeniu z modnym w niemczech pozwalaniem dzieciom sie wyzyc dalo mieszanke taka, ze ![]() Na koniec André poszedl ladnie spac kolo 18.30 a jak nasi gosci wychodzili to rodzicow blizniakow nagle wzielo na rozmowe z nami w przedpokoju, gdzie ich maluchy taaaak sie wydzieraly, ze w koncu obudzily malego...dwa razy.....mowie wam, juz prawie wyrzucilam ich za drzwi...
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
HEJ!zobaczcie jakie cudo wczoraj kupiłam za całe 8 zł!i moja niunia we wczorajszej kreacjii!
|
#4701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przeważnie przesypia całą noc. Ale dziś prawie że punkt 3 się obudziła, najadła się, przebrałam i po chwili usnęła.teraz kręci się w kółko na brzuchu zapowiada się piękny dzień, wiec zaraz wybieramy się na podwórku a ja skorzystam i nadrobię poprzednie wakacje i się opalę może troszkę ![]() Cytat:
taka bardzo wiosenno-letnia i córeczka piękna
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-06-07 o 09:09 |
||
|
|
|
#4702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do spania na brzuszku, to moja szwagierka pozwalała spać swojemu synkowi na brzuszku od 7 miesiąca i wszystko było ok, mały do teraz tak sypia. A Filuś w wózku Kareninko, widzę, że Twój synuś też kocha buty tak jak moja córa ![]() Wszystkie dzieciaczki cudowne! My też wczoraj byliśmy cały dzień na dworze, Ala ma ulubione miejsce - plac zabaw, a tam huśtawka ![]() Niestety znów zrobił jej się na główce z tyłu bólik, znów się roztarł i teraz ma strupka Mamy kolejnego ząbka, druga dolna jedynka ![]() Jeśli chodzi o wzrost i wagę, to Alicja w sobotę skończyła 7 miesięcy, ma 72 cm i waży 8700. Wczoraj spotkaliśmy znajomych z córeczką, która jest starsza od Ali o 3 miesiące. Alicja była większa niż ona. W ogóle jest większa niż jej rówieśniczki, więc każde dziecko jest inne, poza tym jak rodzice są duzi, to dziecko też małe nie będzie ![]() Wklejam zdjątko z huśtawką
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2010-06-07 o 09:48 |
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko się zastanawiam po kim Sandra taka duża, bo powoli ubranka 80 robią się przyciasne ![]() A tak w ogóle to dziś pogoda do d... u nas i ze spaceru nici. Młoda senna i marudna, ale spać nie chce, ja też taka jakaś chodzę rozdrażniona i sensu tego wszystkiego nie widzę. Chyba muszę już do pracy się szykować, bo w domu samej mi powoli odbija Do tego od wczoraj mnie alergia męczy i kicham, cieknie mi z nosa, oczy mnie swędzą
|
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz Was nadrobie - znowu zalało i siedzimy w biurz, więc i mam troche luzu
wklejam fotki z urodzin Izy i małego - i poranny jego wyczyn jak już umie klęknąć no właśnie mały zaczął siadać sam no i zaczął jak widac na zdjęciu przemieszczać sie i klęczec - najwyższy czas obniżyc łóżeczko
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-06-07 o 10:07 |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry poniedzialkowo!
Synio juz poszedl na drzeemkę, ja z kawką zaczynam lekturę. Też u nas lunęlo, po południu mamy szczepienie więc jak sie przejaśni po szczepieniu pójdziemy na spacer, zeby dwa razy wózka nie tachać, bo z moimi pleckami ostatnio kiepskawo...
|
|
#4706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mamy ta zabawke, z tym, ze zaplacilam cos kolo 10 EU ![]() Malutka w kreacji sliczna, a jak pozuje! ![]() Ooooo zabek nastepny ![]() ![]() Hustawka fajna Cytat:
![]() Cytat:
![]() za klekanie i siadanie Fotki super a jaaaaaaki tort Izunia miala Mamy juz nowa sofe I sie usmialam...chlopcy, ktorzy wnosili sofe do domu mysleli, ze jestem opiekunka do dziecka i jak powiedzialam jednemu, ze jestem mama to mial taaaakie oczy, wyszedl i mowi do drugiego "Ty, a ta na gorze to matka tego malego! Czujesz?!" A ten drugi "O ja pier...e! Ale poje....ny jest ten swiat!"... ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Moj tez spi
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w klubie napisałam Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-06-07 o 10:49 |
||
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
ło matko i corko - przeczytałam
![]() ![]() Domi - wszystkim milusińskim z różnych okazji ![]() a dzieciaki |
|
|
|
#4709 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Ci dobrze! ![]() Cytat:
bylismy w koncu w botanicznym, a potem na obiedzie w rynku, do tego ja piwko-bezalkoholowe, Tż (prowadziŁ) cola. Chciałam małemu podac herbatkę, i uświadomiłam sobie ze to wygladalo, że matka popija piwo i dziecka karmić nie może![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak to zrobilaś jakiś nowy krem? Mnie po wczorajszym spacerze też trochę wzięło, ale przydaloby się jakoś wspomócA jak sie nazywa ta zabawka i ile dalaś jeśli można spytac? Jak piszesz ze fajna to może tez Stasiowi sprawię. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo...a ja w Klubie jeszcze nie bylam...
![]() Eeee nieeee....mysle, ze to chodzilo o to, ze matka jak gowniara caly czas wyglada... Hmm....mam potrzebe zakupienia malemu czegos.... ![]() Co myslicie o: - Ksiazeczce Tiny Love "Poznaj i Odkryj" - Sloniu Lamaze tym z grajaca traba ?? Xpresja napisz pliiiiiz jak sie nazywa ta zabaweczka TL... Dziecko mi krzeslami szura po salonie.................. ......................... ......................... ..
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-07 o 11:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

sama też potrafi już siedzieć kilka minut. Jednak sama jeszcze nie siada i jakoś nie kwapi się narazie do tego. Ale ma czas
55kg 
Ale żeby siedzieć to nie 

no ale jakoś dajemy radę a tż nie chce się zgodzić na nową spacerówke troche mniejszą bo skoro kupił ten wózek to nowego nie bedzie kupować 
i zabka tez nie ma
Taras sluzyl glownie do tego, zeby skakac z pokoju na taras z taaaakim hukiem...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)