|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]()
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]()
![]() |
#4683 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() jej jak mnie tu dawno nie było. Dobre kilkanaście minut zeszło mi, żebym znalazła ten wątek. Skończyłam jeszcze na rozpakowywaniu w 4 wątku ;p Nie dam rady tak dużo nadrobić ale postaram się teraz pisać częściej ![]() Widzę że pociechy rosną jak na drożdżach ![]() ![]() Gratuluje wszystkim mamuśkom ![]() ![]() ![]() Moja Amelusia ma już 6,5 miesiąca - 73cm i ok.10 kg ... Do tego 2 ząbki, uwielbia przewracać się z plecków na brzuszek, bawić się zabawkami, jeść ![]() ![]() ![]() Obiecuję wiec, że teraz będę pisała dużo częściej. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUŚKI!!! Ps. Zebra666 ja również czytam "mam dziecko" i czekam na publikacje mojej relacji z porodu, może to akurat lipcowy numer;p
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-06-06 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Witam prawie poniedziałkowo
![]() Jeszcze tylko 15 dni pracy i wakacje ![]() ![]() Zdjęcia dzieciaczków cudne jak zawsze, utkwiła mi w pamięci Aniulka ze swoją ślicznotką na kocyku ![]() ![]() Lenka w maclarenie też słodka jak zawsze, ja ten wózek oglądałam i jakiś mały mi się wydawał, ale może to był inny model. My też dzisiaj cały dzień na dworze korzystaliśmy z pięknej pogody, nawet byliśmy na piwku, tzn. TŻ pił bo ja colę ![]() ![]() Muszę się Wam wyżalić ![]() Moje dziecko nie ma ochoty siedzieć, jak go posadzę to zaraz drapie rączkami na podłożu, następnie zgrabnie ląduje na boczku i na brzuszku, podnosi się na wyprostowanych rączkach i albo na kolankach albo na wyprostowanych nóżkach "stoi" i się buja, czasem uda mu się przesunąć do przodu. I cały czas to robi ![]() ![]() Jak widzę że Lenka tak pięknie siedzi i się bawi to zazdraszczam ![]() Bo mój nawet w wózku woli być w pozycji półleżącej i oblizywać swoje nóżki. I ostatnio nawet zasypia na brzuszku, a ja go potem obracam bo się boję go tak zostawić ![]() Domi myślałam o Tobie wczoraj, ale nie miałam kiedy napisać, mam nadzieję że to był piękny dzień i wszystko się udało ![]() ![]() ![]() ![]() Guciu ![]() ![]() Ktoś wczoraj chciał zdjęcie w nowym wóziolu ![]() Załącznik 3166206
#4685 |
Zadomowienie
|
nooo niee, Brombi, Ty masz jakieś starsze dziecko od nas wszystkich? bo wygląda jakby już miał z roczek, uroczy jest.. i to mądre spojrzenie .. aaahhh!
![]() My jednak pojechaliśmy na cały dzień do teściów do ogródka i Blance katar jakby się zmniejszył.. żadnych duszności itd, więc chyba lekarze w izbie przyjęć zasugerowali się jej poprzednimi chorobami i tym, że jesteśmy z lekarskiej rodziny (moja mama oczywiście musiala sie przedstawic dość dobitnie..) i stąd ten antybiotyk... Kupiliśmy Blance huśtawkę w Smyku, ale jest zachwycona! niestety tylko u rodziców tż będzie z niej korzystać, ale dobre i to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziękuję w imieniu Sandry ![]() A z siedzeniem to mam nadzieję, że niedługo opanuje takie nagłe prostowanie się, bo dziś raz tak nagle się wyprostowała i poleciała do tyłu tak szybko, że nie zdążyłam jej złapać i uderzyła główką o podłogę (co prawda na 3 warstwach koców, ale zawsze) ![]()
![]() |
#4687 |
Rozeznanie
|
Brombusia synek śliczny
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby Blance szybko minął katarek i te duszności. My Amelce też kupiliśmy huśtawkę i nawet raz w niej usnęła. A tak się zastanawiałam, czy to dobry pomysł ![]() ![]()
#4688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() katevalley, ja sie z Tobą chyba na poczekalni nie zapoznałam.. albo nie pamiętam, bo tam się raczej mało udzielałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
![]() Oluś on wcale taki duży nie jest, miesiąc temu miał 75 cm, od tamtego czasu chyba dużo nie urósł, ale fakt ta powaga na twarzy robi swoje ![]() Blanka słodziutka i widać, że jej huśtawka radość sprawia ![]() Ale piekny ogród mają Twoi teściowie ![]() Guciu nie przejmuj się, pewnych wypadków nie da się uniknąć ![]() Filuś dzisiaj też się wiercił w łóżeczku i przekręcił się w poprzek a nogi wsadził między szczebelki od strony ściany i miał trochę zaczerwienione kolanko, oczywiście TŻ spanikował i stwierdził że kupić trzeba kojec i w nim ma Mały spać, ale to przesada moim zdaniem. Jeszcze nie jeden siniak i zadrapanie nas czeka ![]()
#4690 |
Zadomowienie
|
Brombi, Blanka też ciagle pakuje nogi między szczebelki a później krzyczy "MAMA RATUUUUJ " .... :d No wiecie co krzyczy hehe :P
Tiaaa, ogród piękny, lubię tam z Blanką przyjeżdzać, zawsze ktoś się nią na troszke zajmie a ja w bloku jak jest ładnie wytrzymać nie mogę. Miesiac temu 75cm? duuuży ![]() Dla mam, które mają sklep Tchibo w okolicy - fajne są ubranka dla naszych maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Rozeznanie
|
olalicious07 ja się też zastanawiam co ona tyle waży. Nie mówię że dokładnie 10 kg tylko ok. miesiąc temu ważyła 9200 i lekarka kazała 5 razy dziennie dawać jeść i nawet 2 razy zupkę niż mleko. Ja jej daję 5 razy ale już na granicy 10kg raczej jest. Dowiem się dokładnie ile dopiero na kolejnym szczepieniu. ok. trzymam kciuki za katarek, żeby szybko minął
![]() Brombusia uuu duży ten twój synek ![]()
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Ja jak zawsze wpadam jak po ogień... Boję się podać Paulinie kaszkę mannę mleczną, bo jest z mlekiem... No i stwierdziłam, że jej ugotuję zwykłą mannę z Kupca... Ile jej potem dodawać np. do deserku w celu zrobienia próby? W ogóle załamuje mnie to rozszerzanie diety, próbujemy już kilka tygodni i nadal nie zastąpiłam Paulinie żadnego mleczka czymś innym... Na chwilę obecną mamy bezpieczne jabłko i marchewkę... Mało... No i niby kleik ryżowy i kukurydziany, ale obu szczerze nie znosi i nie ma sposobu, żeby jej podać większą ilość... W planie mamy jeszcze gruszki, brzoskwinie i winogrona... To wszystko, resztę owoców odpuszczam po rewelacjach z bananami... A gdzie warzywa, gdzie zupki, obiadki? Gdzie mięsko? No i jeszcze Bebilon mi kazała pediatra sprawdzić, bo jak nie wypali, to dostaniemy Pepti... W życiu nie dojdziemy do tego przed moim powrotem do pracy... A wiecie może jak to jest z tymi przerwami w pracy jak się karmi piersią? Można jakoś wcześniej z pracy wychodzić niż po tych 8 godzinach? Dziecina słodka, a ściana wypasiona... Mojego TŻa to trudno przekonać do tego typu pomysłów... Ja chciałam mieć kafelki w łazience w takie wielkie kwiaty, ale nie przeszło Cytat:
No a poza tym, to sto lat dla wszystkich przeszłych, teraźniejszych i przyszłych solenizantów ![]()
![]() |
#4693 |
Rozeznanie
|
witam
![]() My już nie śpimy bo Amelka od rana ma ochotę na zabawę ![]() ![]() KarmazynowyKamyk proponuję może kaszki mleczno-ryżowe na sam początek. Mojej malutkiej bardzo smakują. Na samym początku daliśmy jej malinową. Z Nestle. Spróbuj jej dać np. tylko ugotowanej marchewki... I potem powoli jakoś pójdzie ![]() ![]()
#4694 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszystkim mamusiom dziękujemy ![]() a Filuś jak fajnie sobie siedzi w tym nowym wózku, ja mam ten wózek trzyfunkcyjny i jest troche duza ta spacerówka troche dla Agusi bo nie umię jej w niej posadzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() my już też nie śpimy od 6 rano ![]() ale na szczęście noc ostatnio dość fajnie nam przesypia bo jak uśnie koło 21-22 to zazwyczaj wstaje koło 7 rano z jednym karmieniem na śpiocha w nocy koło 3-4 ![]() wkoncu lepiej bo ostatnio to oczka o godz 4 otwarte i koniec spania heh ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() dzisiaj idziemy chyba na szczepienie to będę wiedzieć no dziś jak się nie wyrobimy to jutro pujdziemy na szczepienie ale wolałabym już dziś
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zadomowienie
|
wpadłam tylko na chwilę,
dzieciaczki cudne! Brombi - mały ma takie oczka !!!! ojjj będzie łamaczem serc ![]() Blanka w huśtawce - widać że zadowolona!!!! p.s. ogród teściów - piękny ! zazdroszcze, zawsze chciałam miec wieeelki ogród ! co do porównywania wagi i wzrostu dzieci, dziewczyny litości... czy my wszystkie na forum wazymy 55 kg i mamy 175 cm wzrostu ? lece, bo cieżki dzień przede mna ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka ona sliczna!! ![]() A powiedz, gdzie kupilas ta zabawke Tiny Love? Tylko blaaagam, nie pisz, ze na all... ![]() Cytat:
![]() Stopki mniaaam mniaaaam.... ![]() Achhhhhh ta moja synowa.... ![]() I sciana w sypialni bardzo ladna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Filus w nowej bryce super wyglada ![]() A co do siedzenia to nie przejmuj sie, bo André tez nie ma ochoty zbytniej...woli zasuwac na czworaka niz siedziec w miejscu po prostu...taki mobilny typ i wcale nie zamierzam sie tym martwic, bo jest dobrze rozwiniety i sprawny...a nie musi przeciez siedziec tylko dlatego, ze mamusia by chciala.... ![]() Cytat:
![]() A co dzisiaj jest?? ![]() ![]() Dzien doberek ![]() czekam wlasnie na dostawe nowej sofy do salonu ![]()
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() raczej miałam na myśli że takie porównywanie do niczego nie prowadzi, kazde dziecko jest inne ![]() najważniejsze zeby nasze dzieciaczki ładnie rosły i były zdrowe ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Simpatica chcialam tylko napisac, ze masz racje...nie wiem po co kuouje malemu te wszystkie zabawki, jak on i tak woli - widzialyscie - pusta buteleczke po kroplach do nosa a ostatnio to jest obietkem jego uczuc...
![]() I tak jak pisalam w sobote byli u nas znajomi z ich blizniakami...chlopcy maja 3 latka i...ja ledwo dalam rade normalnie...wpadli, jak zobaczyli zabawki André to od razu do dziela - wszystkim tluki, rzucali, wrzaski itp a jak André chcial sobie zobaczyc tylko autko jednego z nich to tak mu wyrwal, ze ja malo mu nie ![]() Ogolnie mala masakra...chlopaki zywe zlota, co w polaczeniu z modnym w niemczech pozwalaniem dzieciom sie wyzyc dalo mieszanke taka, ze ![]() Na koniec André poszedl ladnie spac kolo 18.30 a jak nasi gosci wychodzili to rodzicow blizniakow nagle wzielo na rozmowe z nami w przedpokoju, gdzie ich maluchy taaaak sie wydzieraly, ze w koncu obudzily malego...dwa razy.....mowie wam, juz prawie wyrzucilam ich za drzwi... ![]()
#4700 |
Zadomowienie
|
HEJ!zobaczcie jakie cudo wczoraj kupiłam za całe 8 zł!i moja niunia we wczorajszej kreacjii!
#4701 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz kręci się w kółko na brzuchu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-06-07 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do spania na brzuszku, to moja szwagierka pozwalała spać swojemu synkowi na brzuszku od 7 miesiąca i wszystko było ok, mały do teraz tak sypia. A Filuś w wózku ![]() Kareninko, widzę, że Twój synuś też kocha buty tak jak moja córa ![]() Wszystkie dzieciaczki cudowne! My też wczoraj byliśmy cały dzień na dworze, Ala ma ulubione miejsce - plac zabaw, a tam huśtawka ![]() Niestety znów zrobił jej się na główce z tyłu bólik, znów się roztarł i teraz ma strupka ![]() Mamy kolejnego ząbka, druga dolna jedynka ![]() Jeśli chodzi o wzrost i wagę, to Alicja w sobotę skończyła 7 miesięcy, ma 72 cm i waży 8700. Wczoraj spotkaliśmy znajomych z córeczką, która jest starsza od Ali o 3 miesiące. Alicja była większa niż ona. W ogóle jest większa niż jej rówieśniczki, więc każde dziecko jest inne, poza tym jak rodzice są duzi, to dziecko też małe nie będzie ![]() Wklejam zdjątko z huśtawką
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2010-06-07 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko się zastanawiam po kim Sandra taka duża, bo powoli ubranka 80 robią się przyciasne ![]() A tak w ogóle to dziś pogoda do d... u nas i ze spaceru nici. Młoda senna i marudna, ale spać nie chce, ja też taka jakaś chodzę rozdrażniona i sensu tego wszystkiego nie widzę. Chyba muszę już do pracy się szykować, bo w domu samej mi powoli odbija ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Wtajemniczenie
|
zaraz Was nadrobie - znowu zalało i siedzimy w biurz, więc i mam troche luzu
wklejam fotki z urodzin Izy i małego - i poranny jego wyczyn jak już umie klęknąć no właśnie mały zaczął siadać sam no i zaczął jak widac na zdjęciu przemieszczać sie i klęczec - najwyższy czas obniżyc łóżeczko ![]()
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-06-07 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry poniedzialkowo!
![]() Synio juz poszedl na drzeemkę, ja z kawką zaczynam lekturę. Też u nas lunęlo, po południu mamy szczepienie więc jak sie przejaśni po szczepieniu pójdziemy na spacer, zeby dwa razy wózka nie tachać, bo z moimi pleckami ostatnio kiepskawo... ![]()
#4706 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mamy ta zabawke, z tym, ze zaplacilam cos kolo 10 EU ![]() Malutka w kreacji sliczna, a jak pozuje! ![]() ![]() Ooooo zabek nastepny ![]() ![]() Hustawka fajna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fotki super a jaaaaaaki tort Izunia miala ![]() Mamy juz nowa sofe ![]() ![]() ![]() I sie usmialam...chlopcy, ktorzy wnosili sofe do domu mysleli, ze jestem opiekunka do dziecka i jak powiedzialam jednemu, ze jestem mama to mial taaaakie oczy, wyszedl i mowi do drugiego "Ty, a ta na gorze to matka tego malego! Czujesz?!" A ten drugi "O ja pier...e! Ale poje....ny jest ten swiat!"... ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Moj tez spi ![]()
![]() |
#4707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w klubie napisałam ![]() Cytat:
![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-06-07 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
ło matko i corko - przeczytałam
![]() ![]() Domi - ![]() ![]() ![]() wszystkim milusińskim z różnych okazji ![]() ![]() ![]() a dzieciaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Ci dobrze! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak sie nazywa ta zabawka i ile dalaś jeśli można spytac? Jak piszesz ze fajna to może tez Stasiowi sprawię. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
Oooo...a ja w Klubie jeszcze nie bylam...
![]() Eeee nieeee....mysle, ze to chodzilo o to, ze matka jak gowniara caly czas wyglada... ![]() Hmm....mam potrzebe zakupienia malemu czegos.... ![]() Co myslicie o: - Ksiazeczce Tiny Love "Poznaj i Odkryj" - Sloniu Lamaze tym z grajaca traba ?? Xpresja napisz pliiiiiz jak sie nazywa ta zabaweczka TL... ![]() Dziecko mi krzeslami szura po salonie.................. ......................... ......................... ..
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-07 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.