|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
odliczanie do piątku czas zacząć....5
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
cześć
Ale dziś ciężko się wstawało, no i pogoda znowu do kitu. Wygląda, że to był pierwszy i ostatni ładny weekend ![]() W każdym razie lekko się przypiekłam niechcący |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
cześc
![]() niestety , cięzko coś znaleźć przez to Cytat:
![]() ![]() a w następny weekend ma byc po 30 stopni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Heloo
![]() No i weekend minął bardzo bardzo fajnie....mimo tego iz zapowiadały się nudy i kicha ![]() U nas żar....do pracy przyszłam w zwiewnych materiałowych spodniach, bluzce na ramiączkach i sandałach a normalnie się rozpuściłam z gorąca ![]() MIŚKU aż z ciekawości zajrzałam na prognozę na następny tydzień....na gazecie.pl pokazują że będzie piknie i zero opadów.....
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-06-07 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Haniu to widze, ze u ciebie taki żar jak u mnie. w tej chwili jest u nas 23 stopnie, wiec az stracj pomysleć co bedzie potem. Zero chmur i mega słonce. Szkoda, ze jestem chora bo bym się poopalała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj chciałam sie poopalać u brata..ale niestety nie da rady. Nie ma deszczu ale za to po deszczu zostały komary. Jest ich tyle że nawet w środku dnia w totalny upał w ciągu 5 min zgryzły mi całe kostki ![]() MASAKRA. Tak wiec w taką piękną pogodę musieliśmy siedzieć w domu. Mój mąż też chory z Barcelony wrócił...przez klimę zapewne- i w aucie i w samolocie ![]()
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Gosiu, wszystkiego najlepszego! U mnie dzisiaj też ciepło, po południu ma padać, a ja nie mam parasola, więc mam nadzieję, że się nie sprawdzi. Weekend ok, trochę biegania było przed panieńskim mojej szwagierki. Sam wieczorek był fajny, z tym że już nie mam zamiaru organizować takich rzeczy, bo jestem do tyłu z kasą ![]() T. na kawalerskim swojego brata wylądował na drucianym płocie i ma dwie wielkie szramy na policzku ![]() Nic mi się nie chce i mam średni humor. T. wróci dopiero w piątek wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Haniu porażka z tymi komarami. Choc ja się opalałam na tarasie (jest ponad ziemią troszkę, wiec nie leże w trawie i żaden komar mnie nie uciapal. Ale jak tylko chciałam zejśc na trawkę to już musialam uciekać.
Wczoraj w ogóle aktywnie sie opalałam. Najpierw kręciłam hula hopem, a potem tył opalałam biegnąc na stapperze ![]() Asiuk czesto ten Twój TZ wyjeżdza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
cześć
w czwartek i piątek lało u nas potwornie, ale za to sobota i niedziela pogoda żyleta ![]() tyle, że przeżyliśmy atak komarów wczoraj w plenerze - plaga jakaś normalnie! tyle dobrze, że się nie czepiały dziecka ![]() ale podobno od wtorku/środy znowu ma lać ![]() a mnie czeka dzisiaj wielkie sprzątanie buuu
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znowu cały tydzień sama- niefajnie ![]() Cytat:
U mojego brata koło domu jest starorzecze które stało sie aktualnie rzeką-więc jest dosłownie komar na komarze ![]() ![]() Mam nadzieje że tak nie będzie przez całe lato. Sprzątania nie zazdroszczę. Ja wczoraj robiłam wielkie sprzątanie..od 9 do 13 a i tak tylko szczęście tego co chciałam posprzątałam ![]() Makabrycznie zapuściliśmy dom przez maj ![]()
![]() |
#4244 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jakos przez ostatnich kilka dni nie miałam sił i ochoty zaglądać na wizaż ![]() Apropos znacie jakieś fajne pomysły jak zasłonic balkon (stare budownictwo więc metalowe szczebelkowa balustrada). U mnie w bloku większość osób ma taką paskudną kolorową oplecinę plastikową a wolałabym ją zastąpić czymś innym. np maty wilkinowe tylko nie wiem jak z ich trwqałością. Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zimno nie jest, ale rano lało, teraz co jakiś czas słońce wychodzi, ale i tak wygląda, jakby za chwilę miało padać. Nic mi się dziś nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja też miałam świetny weekend, nie tylko pogodowo ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj na obiad zaplanowałam po kalafiorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam, moja mama robi pycha - z pomidorami i koprem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myję kapustę, szatkuję drobno, wrzucam dwie łyżki masła rozpuszczam w garnku, wrzucam kapustę, podlewam delikatnie wodą ale bardzo mało - ok, pół szklanki. Dodaję listek laurowy, pieprz, ziele angielskie, majeranek i zostawiam do duszenia na małym ogniu na ok. 45 minut, czesto zaglądam i mieszam. Jak już zmięknie kapustka to studzę lekko i dodaję pomidory ( ja akurat koncentrat pomidorowy bo tak lubię), wczoraj dodałam jeszcze eksperymentalnie łyżkę śmiertany ( extra smaczek się zrobił), na koniec dodaję full koperku bo uwielbiam- gotowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdzam, że to pyszne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sobotę jadłam u cioci taką na maksa wypasioną- z kurkami prosto z lasu ![]() Jeszcze mi się tych kurek do domu dostało i wczoraj była na kolacje jajecznica z kurkami ![]() ![]() A dziś planuję fasolkę szparagową ![]() ![]() Kocham tą porę roku bo kocham świeże warzywa...normalnie jak była w środę na bazarkach to nie wiedziałam co kupować bo wszystko chciałam...i botwinkę i kalarepkę i szparagową i pomidory i małosolne.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-06-07 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=hania811;19832717]Młoda kapusta ro moja miłość ![]() ![]() W sobotę jadłam u cioci taką na maksa wypasioną- z kurkami prosto z lasu ![]() Jeszcze mi się tych kurek do domu dostało i wczoraj była na kolacje jajecznica z kurkami ![]() ![]() A dziś planuję fasolkę szparagową ![]() ![]() Kocham tą porę roku bo kocham świeże warzywa...normalnie jak była w środę na bazarkach to nie wiedziałam co kupować bo wszystko chciałam...i botwinkę i kalarepkę i szparagową i pomidory i małosolne.[/QUOTE] Ja dokładnie tak samo, kulinarny raj się zaczął dla mnie, jak znam siebie to mięsa długo nie będę jeść, bo są takie wspaniałe warzywa, że przerzucam sie tylko na to ![]() Ja fasolkę szparagową zaplanuję jak mi/nam przejdzie kapuściany maraton ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny to wy teraz tylko na warzywkach lecicie?? Bez mięsa??
![]() Ja tez lubie warzywka ale jako dodatek do obiadu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też dobry czas jedzeniowy się zaczął, jeszcze żeby tylko truskawki potaniały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, mojemu w to graj, bo u nas to ja jestem bardziej mięsożerna niż on ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Dori to co w takim razie jadacie na obiad: pisałas , że kapustka (tez ją uwielbiam) i co jeszcze?? Cos wspominałas o kalafiorze, ale chyba sam to za mało co??
![]() w ogóle to mnie wkurza to, że non stop podjadam. Non stop cos jem ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Fajna dziś pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj robię samego kalafiora z bułką tartą- nam to wystarcza ![]() ![]() Do kalafiora czy fasolki szparagowej uwielbiam jeszcze jajko sadzone jako jedna z wersji . Mam potrzebę lekkości posiłków o tej porze roku więc u nas to naturalnie przychodzi jakoś ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-06-07 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do szparagówki jajo sadzone obowiązkowo...no i oczywiście ziemniaczki. Poza tym ja to zawsze mam zupę z mięsną wkładką ![]() Wczoraj robiłam z ciecierzycy z kurczakiem..będzie też na dziś+ na drugie fasolka ziemniaki i jajo ![]() Choć jeszcze sie zastanawiam nad naleśnikami z truskawkami i serem...bo mam wiejski, tłusty twaróg i muszę go wykorzystać ![]()
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.