|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
hej i znowu poniedziałek :/ a tak fajnie było w weekend ,nad jeziorkiem ehhhhh
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,normalnie nie mam czasu
Wpadłam tylko,aby złożyć spóźnione,ale szczere życzonka Kretencji Nie nadrobiłam,ale zauważyłam wysyp ślicznych brzuszków Trzymam kciuki za te,które mają wszelkiego rodzaju badania i usg Miłego dzionka dziewoje
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas się zachmurzyło niepostrzeżenie i zrobiło się ponuro i chłodno jakoś... Ale podobno jutro ma być znów ślicznie
![]() A ja idę jutro do gina i troszkę się niecierpliwię... Mam nadzieję, że powie, że dalej wszystko idzie OK... A do USG tak daleko... Ursull, dzięki za życzenia
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-07 o 11:49 |
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja u nas też od jakiś 30 minut pochmurno i chłodniej sie zrobiło...mówili że dzis przelotne deszcze i burze moga byc...oby nie
a jutro też słyszałam że znowu ma być ładnie
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
u nas juz nawet padalo
ale sie rozpogadza. i ciagle jest cieplo 22 stopnie o 12.40 wychodze do lekarza stresuje sie jak przed egzaminem czy cos ![]() Zjadlam 2 nektarynki i mi malo, moglyby byc bardziej slodkie ![]() A mowicie ze jecie arbuzy slodkie juz sa? tak bez slonca? Bo ja jeszcze w tym roku nie jadlam a tez bym zjadla, ale boje sie ze bez smaku beda te arbuzy
|
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się w 2 cz.
![]() Powiedzcie mi czy termin na usg 17 czerwca, gdy będę w 12 tygodniu będzie ok? |
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
margaryt idealny by zbadac przeziernbosc karkowa.
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zjadłam mnóstwo lodów
margaryt, a dlaczego miałby być termin nieodpowiedni? ja teraz idę w 12 tygodniu na usg w czwartek.
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Kliwia- arbuzy nie rosną w Polsce, tylko w jakiś ciepłych krajach, ja już jadłam i był przepyszny!
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
beata czyli te co sa teraz sa zagraniczne
![]() Bo arbuzy rosna w polsce Jak bylam mala bylam na wsi pod Łodzia, i Ci panstwo co prowadzili gospodarstwo mieli ogromne pole arbuzow |
|
|
|
#401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Aliszcze - dzięki za odp. bo naprawdę trochę się wystraszyłam jak usłyszałam, ze pracując na 1/2 etatu nie należą mi się te urlopy |
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki.
U mnie jest strasznie gorąco, na dworze pali. W pracy siedzę na poddaszu i od dachu dodatkowo przysmala. Siedzę normalnie z wywieszonym językiem na brodzie i umieram. Jak tak dalej będzie gorąco to chyba się wybiorę do gina i powiem żeby dał mi zwolnienie. Wizytę mam dopiero 3 lipca i nie wiem czy dociągnę do tego terminu. Oszaleć można. Powiedzcie co zrobić żeby nogi nie puchły. Może macie jakieś dobre sposoby na to. |
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby dostać urlop wychowawczy to trzeba mieć jakos 560zl netto (albo i mniej- nie pamietam)na osobe, a macierzyński to nalezy ci sie.
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
kotek
mam nadzieję, że to nic poważnego. tzn. że powinnyśmy całkowicie odpuścic seks do porodu.? jak uważasz? przyszedł mi dzisiaj kojec .wygodny jest. była u mnie koleżanka która ma już córeczkę i mówiła, że będzie świetny do karmienia dziecka. Ona trzymała dzidzię na fotelu i nie było jej wygodnie.zobaczymy
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Eh a ja mam zly dzien i dosc wszystkiego.
Jutro musze sie zapisac na egzamin na prawo jazdy, ciekawe czy tym razem zdam ![]() Dzidzius nie kopie, we czwartek mam wizyte - mam nadzieje,ze wszystko jest dobrze. Weonisia, Miskowa gdzie jestescie? ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Wszystko jest w porzadku. |
|
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde poczytałam troche o wczasach w ciazy i teraz to mam wyrzuty.... mam nadzieje ze nie zaszkodze nimi dziecku- najwazniejsze zeby nie przegrzac ciała.. Dziewczyny teraz dopiero nadrobiłam czytać Wasze posty - nieźle naprodukowałyście
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratowa w 2 trymestrze pokonała samolotem Atlantyk i z Chile do Polski na Wigilie przyleciała u nich wtedy lato u nas zima, także zmiana kontynentu, klimatu i w ogóle i wszystko w porządku było ale też wpierw gina się spytała o pozwolenie
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
margaryt termin tygodniowo dobry, ale na usg wyjdzie czy mozna zbadac przeziernosc, bo jeszcze dziecko musi miec wymiar odpowiedni, przynajmniej 4,5 cm
![]() A ja wlasnie wrocilam z wizyty Dziecie ma juz 4.75cm wzrostu ![]() przeziernosc karkowa 1mm ale ile bylo zachodu by to zbadac, szok. Moje dziecie takie uparte, ze az lekarka mowi, ze jak tak dalej bedzie na usg, to bede musiala wiecej czasu dla Pani rezerowwac. Uopraciuch jeden polozyl sie skosnie do badania i za zadne skarby nie chcial sie obrocic ![]() Szturchance, zmiana glowicy nic nie pomagalo. Po 15 minutach jak mi juz palce u rak od trzymania pod tylkiem zdretwialy zrobilam obrot biodrami w powietrzcu i sie udalo zlapac malucha. Ale fikal sobie slodko raczkami i nozkami. Po kilku probach uchwycenia przeziernosci, zaslonil buzke raczkami hiihihih urwis jak nie wiem. Po mamusi upraty, a po tatusiu ruchliwe to takie
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Hey ale naskrobałyscie
![]() Ja dzis ide do połoznej znowu beda mi krw pobierac jak ja tego nie lubie:/ U nas dzis chłodek ale juz za 4 dni lece na urlop moj pierwszy tak wiec sie ciesze. Kropka jeśli nic ci sie nie dzieje to spokojnie możesz jechać , leciec na urlop . Dopiero w 30 tyg trzeba miec zaswiadczenie od lekarza bo inaczej moga cie nie wpuscic na pokład a juz przed sama ciaza nie wolno latac tzn nie wpuszcza cie na pokład. Tak wiec sie nie stresuj tylko wio na wakacje i odpoczywaj , relaksuj sie . Jak to moj lekarz powiedzial jesli z dzieckiem jest ok i on tak mowi to tak jest i powiedzial mi zeby nie czytac tych róznych bzdur z internetu . Dlatego nie wyszukuj problemów jesli ich nie ma
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() U mnie niestety mdłości trwały baardzo długo od 5.tyg do 16. Tak naprawdę jeszcze czasami się pojawiają. Tragedia Mam nadzieję, że Tobie szybciej miną
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronisia pewnie odpoczywa albo ma jeszcze gości ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, u nas było tak samo - żeby zmierzyć przezierność trzeba było dzidziola szturchać i kilka razy zmieniać pozycję
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monnikaaa, tak się wczoraj amrtwiłam, że mdłości nie miałam a wieczorem przy myciu zębów pawia prawie puściłam dziś trochę mnie muli
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
mi wymioty przeszly i tez mnie mulic od 3 dni zaczelo w sumie wolalabym zwymiotowac i spokoj, niz jak mnie tak meczy ciagle
ale sobie podjadam, nektarynke, albo sie napije czegos dobrego i na chwile przechodzi.
|
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Współczuje Najlepiej od razu idz na zwolnienie lekarskie, bo będzie tylko gorzej. Jest coraz więcej ciepłych dni i niestety nogi będą puchły Wiem jak to jest bo mam pracę siedzącą i przed ciążą też mi puchły latem. Jak możesz w czasie pracy spacerować albo nogi położyć do góry to trochę by pomogło Ja jestem w domku i nogi mi nie puchną ... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
mamuska na puchniecie w takie upaly to zimne oklady powinny pomoc albo zlagodzic. Na pewno w domu juz nogi w miske z zimna woda. Nogi wyzej na lezaco trzymac. A w pracy to nie wiem tez starac sie je unosic.
A w pracy nie macie wentylatora skoro tak goraco jest ? Jak nie macie to kup sobie swoj, w marketach budowlanych wentylaro i farelka w jednym po 30-50zl to nie majatek, a w domu sie zawsze pozniej przyda. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-07 o 15:10 |
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
oj zapach dymu papierosowego straszny jest bleee, nieznoszę. Czuję się jakby mi powietrza brakowało (nawet jak nie śmierdzi). W nocy rzucam sie jak ryba bez wody.... męczarnie. Myślę też, że pyłki na mnie działają, na spacerze wśród zieleni skóra mnie swedzi i katar mam.
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- tak się wczoraj amrtwiłam, że mdłości nie miałam a wieczorem przy myciu zębów pawia prawie puściłam dziś trochę mnie muli[/QUOTE]Ja do tej pory przeżywam dramat jak mam myć zęby, odruch wymiotny to mało, wiele razy wymiotowałam ![]() Nie mam pojęcia kiedy to sie skonczy
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
co do mycia zebow, ja u soebie tez mam odruch wymiotny, ale pomaga czestrze wypluwanie piany, i nie wpycham szczpoteczki do konca
![]() moze wyprobujcie inne pasty ? dla dzieci? albo chociazby z cyrtyna colgate herbal.
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Mdłości mam co jakiś czas, wręcz teraz ostatnio częściej (20 tc) i jeszcze prawie codziennie mam zgagę a nie jem codziennie tego samego i nie wiem po czym miałabym ją mieć...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Tomuś
stresuje sie jak przed egzaminem czy cos

od 5.tyg do 16. Tak naprawdę jeszcze czasami się pojawiają. Tragedia 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)