Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 19:35   #571
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
co do spzitali, ja ciagle powatrzam -tlyko Ujastek, mam do niego daleko, bo mieszkam na krańcu wieliczki, koło Lednicy i maż pracuje w Centrum, a ja nie mam prawka, ale innej opcji, niż poród na Ujastku nie przyjmuję do wiadomosci!!
Powiem ci, że tak mi się spodobała twoja opowieść o tym szpitalu, że jeszcze tam nie byłam ale mam jakieś takie zaufanie do nich. No i mam koleżankę, która tam sobie rodziła w wannie i była bardzo zadowolona.

Cytat:
Klarissa -ale znajomo wyglądasz!!! przepięknie i ciuszki śliczne

mnie wysypało n aprawej połowie twarzy, o dekoldzie nie wspomnę i o tym,z ę nie maluję się i nie mam w domu nic, czym by mozna było pokryć to paskudztwo też nie mam...wrrrrrr
Cieszę się, że znajomo wyglądam, jak się spotkamy na porodówce to będzie szansa się rozpoznać A co do twarzy to ja polecam dobry podkład, to na prawdę czyni cuda bo tak to mogłabym straszyć...

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dziś mój maluszek objawił co ma między nóżkami. To synek.
Czadowy, gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Faktycznie bardzo znajowo wyglądasz Gdzie takie okolice w Krakowie?

Faktycznie bardzo znajowo wyglądasz
Ja mieszkam koło Urzędu Skarbowego Śródmieście

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
KLARISA bardzo ładne zdjęcie, ciuszki miodzio, jak wszystkie maleńkie ubranka
Tż powiedział, że wywiezie mnie na działkę i zostawi bez pieniędzy żebym już nic nie kupowała Bo rano dał mi 50 zł a ja już nie mam ani grosza
Stary 2010-06-07, 19:43   #572
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:

ENIS84 jesli chodzi o badania moczu to ja tez mam wszystko ok, idealnie, ale jakas przyczyna tej wydzieliny musi byc. Czekam....bo nic innego mi nie zostało jak byc cierpliwa do piatku, kiedy to przyjda moje wyniki z posiewu.
to daj znać w piątek co tam wyszło z tych badań, bo ja jestem ciekawa co mi dolega i czy mam się martwić
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:49   #573
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dziewczyny a moje wyniki z picia tej glukozy to : przed97 a po 86. czy ok? nic nie mowil wiec mysle ze tak.mowilam mu ze brzuch mi neiraz tak ciagnie od dolu....to sie spytal czy pierwsza ciaza, no i ja ze tak, to moze tak byc ale mowil ze nie wyklucza sie rzeczy innych i robil badanko.
teraz dopiero za miesiac....
ciekawe czy bedzie usg robione cz dopiero pod koniec bardziej ciazy teraz robia?
pozdroweczka
ta duchota mnie wykancza
Pierwszy raz sie spotkałam zeby ktos mial wiecej przed wypiciem glukozy niz po wyniki moim zdaniem jak najbardziej w normie

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
to daj znać w piątek co tam wyszło z tych badań, bo ja jestem ciekawa co mi dolega i czy mam się martwić

Dam znać napewno

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

[QUOTE=Suszilda;19842957]Witam Was dziewczynki kochane
Siedze dzisiaj na wizazu od godziny 12 (z przerwami) i nadazyc nie moge. Przede wszystkim chcialam wam podziekowac za slowa otuchy co do ,,tesciow,, Szczesliwa mieszkamy nie daleko nich takze kontakt mamy jaki taki ale caly czas, ja praktycznie z nimi nie rozmawiam a odwiedzam ich tylko ze wzgledu na mojego kochanego Tz bo wiem ze On w tej sytuacji czuje sie najbardziej niekomfortowo i probojemy jakos zalagodzic sytuacje. Wogole udaje ze ich nie rozumiem wkoncu jezyk inny ja juz powiedzialam ze do dziecka ich nie dopuszcze ale pozniej zmianilam zdanie tylko i wylacznie ze wzgledu na Tz. Ale nich sie ktores glupio odezwie ze to czy tamto zle robie to ja im pokaze na jakim poziomie znam niemiecki

Pokoik śliczny, bardzo mi sie podoba
A co do teściów to masz racje, toleruj ich ze wzgledu na tż, ale jak będzie trzeba to pokaż pazurki nie daj sobie wejść na głowe
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:58   #574
Butterfly83
Raczkowanie

A ja od tygodnia męcze sie z grzybkiem myślałam że to jakieś obtarcie od wkładek no niestety za długo to trwa wiec dzisiaj poszłam do apteki po globulki i czekam na ulge.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:06   #575
malwina1204
Rozeznanie

jak wy to robicie że tak mało przybywacie na wadze a brzusie macie

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

Ja wróciłam właśnie z ciuchlandu i zakupiłam kilka rzeczy dla Mojej Milenki wszysstko za 20zł
Pierwsza sukienusia
rzeczy niektóre są na późniejszy czas ale nie mogłam się oprzeć zwłaszcza marynarskiemu pajacykowi Moj Mąż napewno się ucieszy- bo żeglarstwo to jego pasja ehe
nieźle poszalałaś za 20 zł tyle ubrań

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Pomidorko proszę dopisz na liście, że będę miała synka

gratulacje SYNEK ;-)

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Suszilda śliczny ten pokoik dziecku będzie jak w raju

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:12   #576
angelikaw
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny, znów ciężko mi Was nadrobić, a przecież zaglądałam tu dziś kilka razy
Jutro mam wizytę u lekarza. Musiałam się do niej odpowiednio przygotować... o masakra! Mała łazienka to i tak pikuś... mały brodzik to dopiero wyzwanie. W dodatku musiałam otworzyć drzwi, bo przy zamkniętych miałam za ciemno. Z lusterkiem, a i tak się pozacinałam ;/ Czuję, że następnym razem wezmę do pomocy męża

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Skubaniec potrafi mnie zaczepiać, tak jak ja go zaczepiam. Wiadomo, że jak się rusza, to te ruchy są nieokreślone. Ot się rusza. Ale on potrafi... zapukać. Ja jak do niego pukam to przyciskam brzuch w jednym miejscu w równych odstępach czasu i z taką samą siłą.

my też się tak bawimy z moim dzieciem

Ewcia811211, Weronisia - cieszę się, ze wszystko ok.
Weronisia - gratuluję synka
Klarissa
- ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Teraz z innej paki, bylam na 4 dni w Polsce i co? Zalalo mnie! Na szczescie nie moj dom ale bylismy calkowicie odcieci od swiata z ledwoscia udalo nam sie wrocic, musielismy nadrobic 150km. Totalna masakra.
Najważniejsze, że nic Wam się nie stało.
A meble słodziutkie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
angelikaw
Cytat:
- myślałam i sprawdzałam na razie jak wypadły szpitale w akcji rodzić po ludzku. Sprawdziłam Radomsko, Bełchatów, Cz-wa i 3 szt. z Łodzi. Niestety Radomsko wypadło tragicznie, co mnie wcale nie pociesza. W sumie wnioski na dzień dzisiejszy mam takie, że albo Bełchatów albo Łódź kopernik.
Zastanawiam się też nad jakąś szkołą rodzenia, u nas w mieście jest jakaś podobno, ale nic więcej nie wiem.
A Ty już coś wybrałaś (szpital/szkoła)?

Agnieszko (Twój nick potrafi troszkę zmylić) -nie sugerowałabym się na Twoim miejscu tym rankingiem Rodzić po Ludzku, bo jest mało aktualny niestety
Kiedyś brałam pod uwagę Bełchatów lub Częstochowę (Parkitkę). Ale po zrobieniu wywiadu wśród znajomych, odradzam. Szczególnie Bełchatów, gdzie opieka jest tragiczna i już lepiej jest w Radomsku pod tym względem. Moje koleżanki tam rodziły - jedna w lutym, a druga (już drugi raz) w kwietniu. Obie odradzają B-tów, a ja im wierzę. Na Parkitce tez podobno rewelacji nie ma.
Natomiast już 3 koleżanki rodziły w Cz-wie na ul. PCK (moja sąsiadka już dwoje dzieci tam urodziła - to drugie 2 tyg. temu). Wszystkie sobie chwalą ten szpital i przede wszystkim opiekę poporodową. Więc wstępnie tam chciałabym rodzić, a jak się nie uda, to jednak w R-sku.
Co do szkoły rodzenia - w Cz-wie przy PCK jest bezpłatna. Natomiast w R-sku znam tylko ta płatną (250zł/10 dwugodzinnych spotkań). Nie wiem, czy jest jakaś przy szpitalu. Za jakieś 2-3 tyg. pewnie się na coś zdecyduję.

angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:32   #577
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Powiem ci, że tak mi się spodobała twoja opowieść o tym szpitalu, że jeszcze tam nie byłam ale mam jakieś takie zaufanie do nich. No i mam koleżankę, która tam sobie rodziła w wannie i była bardzo zadowolona.

Cieszę się, że znajomo wyglądam, jak się spotkamy na porodówce to będzie szansa się rozpoznać A co do twarzy to ja polecam dobry podkład, to na prawdę czyni cuda bo tak to mogłabym straszyć...

Ja mieszkam koło Urzędu Skarbowego Śródmieście
Ja też zdecydowałąm się już na Ujastek. 23 sierpnia zaczynam szkołę rodzenia

Szkoda że terminy mamy odległe bo może byśmy się spotkały

J mieszkam bliżej Czarnejelizabeth bo na Złocieniu a to bliżej Wieliczki niż rynku Krakowskiego no i termin mamy dzień po dniu i szpital ten sam wiec możne się spotkamy
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:43   #578
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wracając z pracy zahaczyłam o pobliski szmatex i normalnie dobrze, że miałam tylko 30 zł bo bym wykupiła chyba wszystko a tak to musiałam wybrać tylko kilka rzeczy. Prezentuje wam moje nabytki. Mąż zabronił mi kupować różowych bo moja mama nakupiła już cały worek, więc nabytki są w innych kolorkach No i obiecane zdjęcie mnie z którego jestem dumna bo ładnie na nim wyszłam
(no i zdjęcie zrobione zanim mnie wysypało na twarzy...).
Klarisa- a gdzie foty tych ciuszkow? U mnie to samo ostatnio- mania ciuszkowa, hehe. Zdjecie fajne- zgrabnicha jak sie patrzy , choc pewnie Cie nie cieszy ze mozesz zagladac sasiadowi w balkon

Cytat:
Kolejna sprawa, to dziś zaczynam 20 tydzień ciąży
Byłam dziś u lekarza. Moje dzieciątko rozwija się prawidłowo. Koszmar, który przeżyłam 4 tygodnie temu poszedł w zapomnienie, bo wymiary maluszka są prawidłowe
Ja mam już 7 kg na plusie, a więc tracę swoją figurę i zamieniam się w pulpeta No trudno... trzeba się bedzie po porodzie trochę pogimnastykować Dziś mój maluszek objawił co ma między nóżkami. To synek
Weronka- SYNUS!!! Gratulacje! A kg sie w ogole nie przejmuj, na zdjeciach wygladasz jak szczypiorek!

Cytat:
Własnie właczylam mojej malutkiej pioseneczki Natalii Kukulskiej i Fasolek ( bal mioch lalek, puszek okruszek itp.) chyba jej sie podobaja bo cudnie sie rusza
Dzidzia- a mojemu puszczam starego glamRocka, dzisiaj zapoznal sie z Asia Aqua (polecam, przy okazji). Bedzie maly Rocker

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

Pomidorko proszę dopisz na liście, że będę miała synka
Malwina-kolejny SYNUS! Rosnie mala meska zgraja na nasze Wizazowe Dziewuszki

Dziewczyny- wysypalo mnie po truskawkach! A to jedyne co mi sie dzisiaj chcialo jesc, jakos nie mam ochoty na jedzenie przez te zatkane zatoki...
Stary 2010-06-07, 20:53   #579
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Agnieszko (Twój nick potrafi troszkę zmylić) -nie sugerowałabym się na Twoim miejscu tym rankingiem Rodzić po Ludzku, bo jest mało aktualny niestety
Kiedyś brałam pod uwagę Bełchatów lub Częstochowę (Parkitkę). Ale po zrobieniu wywiadu wśród znajomych, odradzam. Szczególnie Bełchatów, gdzie opieka jest tragiczna i już lepiej jest w Radomsku pod tym względem. Moje koleżanki tam rodziły - jedna w lutym, a druga (już drugi raz) w kwietniu. Obie odradzają B-tów, a ja im wierzę. Na Parkitce tez podobno rewelacji nie ma.
Natomiast już 3 koleżanki rodziły w Cz-wie na ul. PCK (moja sąsiadka już dwoje dzieci tam urodziła - to drugie 2 tyg. temu). Wszystkie sobie chwalą ten szpital i przede wszystkim opiekę poporodową. Więc wstępnie tam chciałabym rodzić, a jak się nie uda, to jednak w R-sku.
Co do szkoły rodzenia - w Cz-wie przy PCK jest bezpłatna. Natomiast w R-sku znam tylko ta płatną (250zł/10 dwugodzinnych spotkań). Nie wiem, czy jest jakaś przy szpitalu. Za jakieś 2-3 tyg. pewnie się na coś zdecyduję.
angelikaw - Z tym imieniem może być zmyłka, ale oryginałem nie trzeba się sugerować, bo najbardziej lubię alicia (w skrócie 'ala' też ok).

Dzięki za opisy szpitali. Domyślam się, że taki ranking wszystkiego nie odda, ale od czegoś trzeba zacząć. Na pewno pomyślę o tej Cz-wie.

Ostatnio jak pytałam mojej gin o szkoły w Radomsku, to wspomniała jeszcze o przyszpitalnej szkole, ale od razu odradziła, a ja już nie dopytywałam dalej .

Najbardziej to się obawiam, że jakiś głupot będą mi w takiej szkole chcieli nawkładać, a ja to bym chciała taką żeby dużo zajęć praktycznych było, co się robi z maleństwem itd. Ale jak będą jakieś Zen farmazony albo "dyskusje o uczuciach" to ja nie wiem czy wytrzymam .

Suszilda - śliczny pokoik.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 20:59   #580
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dzidzia- a mojemu puszczam starego glamRocka, dzisiaj zapoznal sie z Asia Aqua (polecam, przy okazji). Bedzie maly Rocker
heheh to widzę że mamy podobnie bo z racji że ja słucham np strachów czy happy sad mój Franek również

Wiecie co ja noszę chyba małego Franka z ADHD w brzuszku co wieczór od 21 do 23 tak szaleje że az brzuch faluje a TŻ się cieszy

A tak w ogóle Czarnaelizabeth czy Ty byłaś u Wiechecia? Ja chce się zapisac na 30tc czyli na pierwszy tydzień sierpnia ale jeszce się nie da bo nie wiadomo czy na urlopie nie będzie i ciągle czekam.

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-06-07 o 21:05
Stary 2010-06-07, 21:09   #581
ycnan
Zadomowienie

O matko Ale zapisałyście dzisiaj...
Znowu mi wcięło część cytatów, więc przepraszam, jeśli kogoś pominę.

gabisun, powodzenia na obronie

Cytat:
Ktoras wie co z NIKA?
Nie widzialam jej dawno, ale moglam pominac jak nadrabialam tydzien absencji
Ano właśnie nie

Pomidora, brawa za ponowne uaktualnienie listy

Weronisia, gratuluje synka Śliczny jest

Wszystkie brzusie cudowne, mamusie także

Ja dziś byłam na wyczekanym usg 3d i dowiedziałam się, że będę mieć SYNKA Jajeczka i penisek tak wielkie, że lekarz nie miał żadnych wątpliwości
Tak więc, Pomi, proszę o dopisanie synka na liście -nad imieniem zaczynamy dopiero myśleć
Ogólnie to bardzo zadowolona jestem z wizyty, mąż też. Miałam przed sobą tv, więc wszystko widziałam. Lekarz wszyściutko posprawdzał, pomierzył i jest super
Syneczek troszkę mniejszy (23tc zamiast 25tc), ale lekarz powiedział, że ja jestem drobna, więc i dzieciątko też
Chłopinka moja waży 573g

Tak więc, poznajcie mojego pierworodnego ...i jego genitalia (sisior przy kursorze)
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 21:17   #582
falbala
Raczkowanie

hej dziewczyny a ja w rozpoczętym 27 tyg mam +7 kg .. ale zaczynam sie pilnowac, zeby nie jesc duzo a tym bardziej staram sie unikac słodyczy bo przed ciążą wyglądałam jak młody hipek.

Poza tym to chciałam sie pochwalic, że wysepiłam zwolnienie chorobowe na 3 tyg a pozniej od 27 czerwca jestem juz na maciezynskim (w uk daja 39 tyg) wiec jestem bardzo happy

I własnie za owe 3 tyg wracamy do pl, juz nie moge sie doczekac, chociaz teraz zaczynam miec urwanie glowy, paowanie wszystkiego, wysyłanie, zalatwianie.. ale trudno sama chcialam

pozdrawiam brzuchatki
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 21:18   #583
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mam wizytę u lekarza. Musiałam się do niej odpowiednio przygotować... o masakra! Mała łazienka to i tak pikuś... mały brodzik to dopiero wyzwanie. W dodatku musiałam otworzyć drzwi, bo przy zamkniętych miałam za ciemno. Z lusterkiem, a i tak się pozacinałam ;/ Czuję, że następnym razem wezmę do pomocy męża
Już sobie wyobraziłam jak to musiało wyglądać
Ja na szczęście jeszcze sobie radzę, choć brzuch już conieco mi utrudnia, ale jeszcze się nie pozacinałam.
Jak byłam w ciąży z moim Thomasem, to radziłam sobie sama, nawet gdy już mi wody odchodziły.
Cytat:
Weronka- SYNUS!!! Gratulacje! A kg sie w ogole nie przejmuj, na zdjeciach wygladasz jak szczypiorek!
Szczypiorek? Chyba cebulka?
Do szczypiorka mi już daleko. Jestem wysoka, więc może nie widać moich wałeczków. Pokazały mi się boczki i cyce to mi chyba spuchły, bo z A zrobiły się C a więc szczypiorkiem to ja już nie jestem

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Weronisia, gratuluje synka Śliczny jest

Ja dziś byłam na wyczekanym usg 3d i dowiedziałam się, że będę mieć SYNKA Jajeczka i penisek tak wielkie, że lekarz nie miał żadnych wątpliwości
Ycnan a więc dziękuję za gratki i Tobie również gratuluję syna A zdjęcia z 3D super
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 21:26   #584
falbala
Raczkowanie

aaa zapomniałam dodać, że dostałam jakiegos hopla z kumpowaniem małemu ubranek i mam juz 2 torby, nawet kilka juz na roczek nabyłam .. ale z drgiej strony, tutaj sa teraz wyprzedaze i za 1Ł wiekszosc była, wiec mam jakies usprawiedliwienie.

poza tym mam juz :
-wózek 3 w 1
- buteleczki
-sterylizator
-podgrzewacz
-smoczki
-10 pieluch z tetry i 10 flanelowych
-szczotke i grzebyk
-troche zabawek .. a mój mąż zaczyna sie łapsc za głowe, ze cos mnie opętało i teraz musimy to wszystko do pl wyslac

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

jeszcze musze laktator i łózeczko z poscielą kupic, ale to juz w pl macie moze jakies linki do fajnych łózeczek? bo zaczełam przeglądac allegro i zlapałam sie za głowe tyle tego jest. Najlepiej by mi pasowało kupic u jednego sprzedawcy łózeczko i od razu pościel, taka bez baldachimu, bo mam juz karuzele i byłoby dosyc pstrokato.
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 21:29   #585
majka59
Raczkowanie

No to sie dzisiaj chlopcy ujawniaja gratulacje synkow

Klarissa-ja nie rozumiem skad te kopleksy z waga
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 21:38   #586
martucha84
Zakorzenienie

Mpik82 Majka232 malwina1204 piekne brzuchole

malwina1204 ja jestem w 31 tyg i mam 7 na plusie a co do strojow to ja preferuje sukienki

Lenka znam ten bol.. ja w pietek musze oddac calosc do dziekanatu itd... nanosze wlansie ostatnie poprawki a tak mi sie niechce...

Ewcia811211 gratuluje udanej wizyty

Weronisia ycnan gratuluje synka piekne fotki
Stary 2010-06-07, 21:48   #587
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio jak pytałam mojej gin o szkoły w Radomsku, to wspomniała jeszcze o przyszpitalnej szkole, ale od razu odradziła, a ja już nie dopytywałam dalej .
Dlaczego odradziła? Podała jakiś powód?

Cytat:
Najbardziej to się obawiam, że jakiś głupot będą mi w takiej szkole chcieli nawkładać, a ja to bym chciała taką żeby dużo zajęć praktycznych było, co się robi z maleństwem itd. Ale jak będą jakieś Zen farmazony albo "dyskusje o uczuciach" to ja nie wiem czy wytrzymam .
W szkole rodzenia przygotowują Cie do porodu (są ćwiczenia oddychania), uczą pielęgnacji maluszka... Przynajmniej tak jest w Cz-wie (koleżanka chodziła) i podobno w tej prywatnej (tak mówiła pani przez telefon). Więc to nie tylko 'farmazony'

Swoją drogą - podziwiam Cię, że zdecydowałaś się chodzić do którejś z kobiet-ginekologów w naszym mieście. I podziwiam wszystkie kobiety, które do nich chodzą. Oczywiście nie mówię tego bezpodstawnie, bo swego czasu odwiedziłam obydwie. Jedną w przychodni (P), a drugą w przychodni i prywatnie (B). Wredne babsztyle

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
GRATULACJE!!!

Cytat:
Już sobie wyobraziłam jak to musiało wyglądać
Ja na szczęście jeszcze sobie radzę, choć brzuch już conieco mi utrudnia, ale jeszcze się nie pozacinałam.
Jak byłam w ciąży z moim Thomasem, to radziłam sobie sama, nawet gdy już mi wody odchodziły.
haha żebyś wiedziała -byłaby z tego dobra komediaAle kiedyś dojdę do perfekcji
Stary 2010-06-07, 21:54   #588
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
A zawsze te regularne skurcze na początku są rzadko i ich tempo powoli narasta? Czy możliwe, że nie dzieje się nic i raptem skurcze co 5 minut? Jak długo czekałaś przy poprzednich porodach zanim ruszyłaś do szpitala?
Niestety nie ma reguł . Większość ma "rozkręcające " się skurcze, ale ich tempo jest indywidualne.
Z pierwszym dzieckiem odeszły mi wody rano, bez skurczów i dwa dni wywoływano mi poród - około 24 h skurczów plus przerwa nocna.
Drugi -pojechałam jak skurcze zrobiły się co 7 min. Nic mi nie dali na przyśpieszenie porodu i po 4-5 godz. było po wszystkim.
Czyli- różnie to bywa.

Cytat:
Dzieki Szczesliwa
W aptece mi Tantum nie chciala sprzedac, powiedziala mi ze jak lekarz przepisze to wtedy ewentualnie.
Tańszy odpowiednik to Hascosept , bez recepty.
http://www.*******/apteka/p1928-Hasc...tomizerze_30_g----link do apteki DOZ- chyba się nie wczytuje-sory

Mpiczku- jakże ja ci zazrdoszczę tego morza...
Takie uzależnienie mam, tylko daleko ode mnie, buuuu. Ślicznie wyglądasz i jaka przystojna "obstawa
Malwinko- same dobre wieści- że tż kocha i zostaje na całe życie,że dzidzia się rusza i że jest cudnym synkiem. Bardzo się cieszę
Majka-piękny debiut brzuszkowy
Dzidzia, z opisu wynika,że to znowu grzybica, ale ta łatwiejsza do przeleczenia. Niestety tak jest w ciąży,że gdyby nie ten stan to by się nie rozwijały nam tak dobrze infekcje. A po za tym czasem lekarz "zapomni" przepisać coś dla tż-tów i po leczeniu mamy znowu to samo.

Limeta-może zapytaj uprzejmie- "kochanie chcesz mieć kawę czy zdrowe dziecko? "
Mój też nieco był rozpieszczony przez mamę i wszystko trzeba było pod nos podać, ale jak upierałam się,że nie mam siły, to foch i robił sobie sam. Z czasem mu przeszło i wie,że jak nie mogę, to na prawdę nie mogę !
Weronisiu- buziaczki dla synia !!! Ślicznie widać jego buźkę, słodziak
Ycnan-jak mówiła moja babcia-"chudy, ale byk" Ciszę się,że również u ciebie synio. Przystojniak będzie .

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-06-07 o 21:58
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 22:44   #589
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Ycnan weronisia przesłodcy panowie gratulacje znów nam chłopców przybyło
Stary 2010-06-07, 23:03   #590
Butterfly83
Raczkowanie

Ratunku moje kostki zniknęły to już nie są stopy to są łapy jakiegoś ET całe opuchniete a palce jak parówki. Wy też acie ten problem ?
Stary 2010-06-07, 23:05   #591
alicia4
Raczkowanie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Dlaczego odradziła? Podała jakiś powód?

Swoją drogą - podziwiam Cię, że zdecydowałaś się chodzić do którejś z kobiet-ginekologów w naszym mieście. I podziwiam wszystkie kobiety, które do nich chodzą. Oczywiście nie mówię tego bezpodstawnie, bo swego czasu odwiedziłam obydwie. Jedną w przychodni (P), a drugą w przychodni i prywatnie (B). Wredne babsztyle
angelikaw - odradziła, ale nie podała żadnego powodu, zrobiła tylko wymowną minę w sensie, że nie warto, a ja dalej nie pytałam.

Co do gin (B), chodzę do niej prawie od zawsze i już chyba się po prostu przyzwyczaiłam. W sumie jest miła, może trochę mało rzeczowa, ale nie mogę też powiedzieć czegoś zdecydowanie negatywnego. Może ideałem nie jest, ale żaden lekarz nie jest. Akceptuję ją taką jaka jest .

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 05:40   #592
Ray
Zakorzenienie

hej ja malo pisze bo wypoczywam u mamy,, tzn teoretycznie bo corka mi daje w kosc niezle
ale nie jest zle, kozystam troche ze sloneczka

brzuch mi wywalilo ze juz mi ciazyc zaczyna i przeszkadzac, musze kupi sobie spodnie dresowe ciazowe bo reszta wbija mi sie w brzuch a w takich po domku mi najwygodniej

jestem w polowie 23 tyg i mam 4 na plus chyba nie najgorzej mysle... objadam sie truskawkami jedynie cale dnie az mozna miec dosc hehe

musze magnez zaczac lykac bo mam w nocy skurcze lydek norma na tym etapie ciazy

widze ze synkow sie troche posypalo no dobrze dobrze

nie wiem co jeszcze mialam napisac

jak bede miala wiecej czasu was nadrobie trzymajcie sie
Stary 2010-06-08, 05:52   #593
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam z rana

Butterfly - mi już zaczynają puchnąć nogi, ale najbardziej łydki, no i ręce... zgiąć w pięść wtedy nie mogę...

gratuluję synków może w tym tygodniu w końcu ja się dowiem co tam u mnie siedzi

heh...TZ wczoraj przyniósł zaproszenie na wesele od laski, która do nas nie przyszła bo nikogo nie zna.... czytam a tam jest napisane... mają zaszczyt zaprosić sz.p. K.R. z małżonką.... spoko...to po ślubie zasługuję na miano małżonki, bo ciężko imię wpisać....
nie wybieram się w takim razie nigdzie zresztą my ciągle na wojennej ścieżce więc to i tak by było bez sensu
i chyba jedynym rozsądnym rozwiązaniem będzie wyprowadzka... bo widzę, że od początku on ma w tyłku mnie i dzidka... więc po co mam się codziennie bez sensu denerwować
tylko wiecie co... przeraża mnie jak bardzo wcześniej udawał innego człowieka... czekał do ślubu i teraz myśli, ze skoro ma już papier to może robić co mu się podoba

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 08:14   #594
Butterfly83
Raczkowanie

witam z rana

Butterfly - mi już zaczynają puchnąć nogi, ale najbardziej łydki, no i ręce... zgiąć w pięść wtedy nie mogę...

gratuluję synków może w tym tygodniu w końcu ja się dowiem co tam u mnie siedzi

heh...TZ wczoraj przyniósł zaproszenie na wesele od laski, która do nas nie przyszła bo nikogo nie zna.... czytam a tam jest napisane... mają zaszczyt zaprosić sz.p. K.R. z małżonką.... spoko...to po ślubie zasługuję na miano małżonki, bo ciężko imię wpisać....
nie wybieram się w takim razie nigdzie zresztą my ciągle na wojennej ścieżce więc to i tak by było bez sensu
i chyba jedynym rozsądnym rozwiązaniem będzie wyprowadzka... bo widzę, że od początku on ma w tyłku mnie i dzidka... więc po co mam się codziennie bez sensu denerwować
tylko wiecie co... przeraża mnie jak bardzo wcześniej udawał innego człowieka... czekał do ślubu i teraz myśli, ze skoro ma już papier to może robić co mu się podoba

To smutne o czym piszesz ale ja bym chyba też takiej sytuacji nie wytrzymała szczególnie w ciąży gdzie potrzeba wsparcia a nie wojennych ścieżek.
Musisz być pewna decyzji jaką kolwiek podejmiesz w każdym razie nie można stac w miejscu problem trzeba rozwiązać bo sie nazbiera i nie będzie czego ratować.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Ycnan weronisia nareszcie wiecie gratuluje synków.
Może i ja w piątek też będę wiedzieć.

Edytowane przez Butterfly83
Czas edycji: 2010-06-08 o 07:59
Stary 2010-06-08, 08:22   #595
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Mpiczku- jakże ja ci zazrdoszczę tego morza...
Takie uzależnienie mam, tylko daleko ode mnie, buuuu. Ślicznie wyglądasz i jaka przystojna "obstawa
Dziękuje Moja obstawa jest cudna
do morza tez mam daleko 550 km do 3 miasta, ale WARTOOO

Ycnan, weronisia gratulacje chłopców

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
...i chyba jedynym rozsądnym rozwiązaniem będzie wyprowadzka... bo widzę, że od początku on ma w tyłku mnie i dzidka... więc po co mam się codziennie bez sensu denerwować
kurcze straszne smutne to ...
ale moze jak sie wyprowadzisz np do rodzicow on się otrząsnie i będzie chciał wrócic, bo zda sobie sprawę, że BARDZO CIę kocha.. Może poprostu nie umie Ci tego okazać, tak jakbyś chciała..POMYSL
Stary 2010-06-08, 08:24   #596
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej witam porannie
Ja już na uczelni staram się pisać moja prace pogoda w Krakowie piękna choć podobno ma padać. Wybieram się dziś na zakupy potrzebuje spodenki może rybaczki , kostium kąpielowy no i może jakieś pareo ]
Ale już się doczekać nie mogę. Za tydzień idę na Glukozę i na p/c odpornościowe a że na te drugie czeka się na wynik aż 3 dni to muszę iść we wtorek bo w piątek mam wizytę. W tą niedzielę jadę jeszcze do Zakopanego na 4 dni na konferencję. Na szczęśnie mam tylko wystąpienie porterowe i nie stresuje

Miłego dnia życzę wszystkim mamusią
Stary 2010-06-08, 08:32   #597
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Ogólnie to bardzo zadowolona jestem z wizyty, mąż też. Miałam przed sobą tv, więc wszystko widziałam. Lekarz wszyściutko posprawdzał, pomierzył i jest super
Syneczek troszkę mniejszy (23tc zamiast 25tc), ale lekarz powiedział, że ja jestem drobna, więc i dzieciątko też
Chłopinka moja waży 573g

ycnan mój bobo w 21 tc i 6d miał 615g (czyli na 23 tc i3d) ciekawe czy dalej tak będzie rósł. Aż sie boje bo mój TŻ jak sie urodził miał 4,5 kg a głowa jak kask. Teraz ma 185cm wzrostu i 84 kg.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Mpik82 Majka232 malwina1204 brzuszki na medal

Edytowane przez Butterfly83
Czas edycji: 2010-06-08 o 08:27
Stary 2010-06-08, 08:45   #598
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
W szkole rodzenia przygotowują Cie do porodu (są ćwiczenia oddychania), uczą pielęgnacji maluszka... Przynajmniej tak jest w Cz-wie (koleżanka chodziła) i podobno w tej prywatnej (tak mówiła pani przez telefon). Więc to nie tylko 'farmazony'
ja dzis zaczynam szkole rodzenia :
nie moge sie doczekac

na pierewszych zajeciach mam przygotowanie do porodu - torba, cale to przygotowanie kiedy jechac jak radzic sobie ze skurczami rodzaje znieczulen i pordow
na 2 mam oddychanie i inne cwiczenia
na 3 mam pielegnacje dziecka i wszystko co z nim zwiazane
a na 4 wszystko o pologu

krotko i na temat
najbardziej sie ciesze ze to w klinice w ktorej bede rodzic wiec poznam wszykie polozne itd..

MisQa przytulam....
Stary 2010-06-08, 09:07   #599
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

MisQa: zaproszeniami się nie przejmuj
a co do niesfornego TŻ: jeśli ta sytuacja trwa tak długo, rozmowy nie skutkują to może rzeczywiście dobrym pomysłem byłby wyjazd na jakis czas. Niekoniecznie od razu spakowanie wszystkich rzeczy i wyprowadzka, ale wyjazd np do rodziców, powiedzmy na 2 tygodnie. Może jeśli nie rozumie słowa wysłuchanego, to list mu zostaw?? Musisz zrobić krok, który nim troszkę potrząśnie i zacznie się zachowywac jak MĄŻ A taki wyjazd na pewno dobrze wpłynąłby na Ciebie i dzidziusia. Grunt to sie jak najmniej stresować. trzymam kciuki

IlonaN2: tez musze pisac pracę za rok obrona, ale pewnie przy malutkim ciężko się bedzie za to brać. Chcę w wakacje cała napisać

martucha84: ja zaczynam SR 14.06 i też się nie mogę doczekać zapisałam się do szpitala naszego, własnie po to aby oswoić się z tym znienawidzonym przeze mnie zapaszkiem i atmosferą brrr no i z położnymi, co może mi się przydać
Stary 2010-06-08, 09:21   #600
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
angelikaw - odradziła, ale nie podała żadnego powodu, zrobiła tylko wymowną minę w sensie, że nie warto, a ja dalej nie pytałam.

Co do gin (B), chodzę do niej prawie od zawsze i już chyba się po prostu przyzwyczaiłam. W sumie jest miła, może trochę mało rzeczowa, ale nie mogę też powiedzieć czegoś zdecydowanie negatywnego. Może ideałem nie jest, ale żaden lekarz nie jest. Akceptuję ją taką jaka jest .
Rozumiem
ja zmieniłam o niej zdanie, gdy raz poszłam do przychodni (czyli za darmo), a tam potraktowała mnie niezbyt przyjaźnie Ale może miała gorszy dzień? Nieważne
A co do szkoły rodzenia - może rzeczywiście szkoda czasu na przyszpitalną

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
musze magnez zaczac lykac bo mam w nocy skurcze lydek norma na tym etapie ciazy
ech.. ja biorę (maksymalną dobową dawkę) i co z tego? I tak skurcze łapią ała!

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Ale może spróbujecie się dogadać? Powiedz mu, co Ci się nie podoba... Wyprowadzka, to wyjście ostateczne moim zdaniem...

Mój mąż też jest inny, niż przed ślubem. Ale i ja się zmieniłam. Czasem kłocimy się o pierdoły (jak np. wczoraj wieczorem i dziś rano), aż wióry lecą! Do tego ja płaczliwa jestem, a teraz szaleją hormony, wiec jeszcze bardziej, a on krzyczy na mnie za to, że ja się rozpłakałam
Czasem mam dość, ale jesteśmy małżeństwem, kochamy się i żyć bez siebie nie możemy, a teraz jeszcze będziemy mieli dziecko, wiec musimy się jakoś dogadać Czego i Wam życzę MisQa ;*

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja dzis zaczynam szkole rodzenia :
nie moge sie doczekac

na pierewszych zajeciach mam przygotowanie do porodu - torba, cale to przygotowanie kiedy jechac jak radzic sobie ze skurczami rodzaje znieczulen i pordow
na 2 mam oddychanie i inne cwiczenia
na 3 mam pielegnacje dziecka i wszystko co z nim zwiazane
a na 4 wszystko o pologu

krotko i na temat
najbardziej sie ciesze ze to w klinice w ktorej bede rodzic wiec poznam wszykie polozne itd..
Fajnie, tez bym chciała iśc na takie rzeczowe zajęcia.

---
Dziś jadę do lekarza, trzymajcie kciuki
Oby maleństwo wreszcie pokazało swoją płeć - nie mogę się doczekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości