Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 14:25   #541
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś boryka się z infekcjami??, temat pewnie milion razy poruszany na wątku, ale mam nadzieje ze nie zanudze swoimi obawami.
Miałam grzybice juz dwa razy brałam globulki przez trzy noce i spokój. Jakos niedawno znowu zauwazylam inna niz zwykle wydzieline i pozatym jest tego duzo.
dzidzia - ja miałam w ciąży 1 raz, ale przed ciążą zdarzało mi się często. Za każdym razem brałam globulki nie krócej niż 10 dni!!! Dopiero po wybraniu takiej dawki można się pozbyć dziadostwa na długi czas. Do tego zalecam brać probiotki - mój lekarz poleca ProVag lub LaciBios Feminal. Ja biorę Probiolac Plus, bo tańszy, a w sumie skład podobny. Zobaczysz sama, że to pomaga.

Ewcia811211 - daj znać, jak było u lekarza

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
a w czym wy mamuski bedziecie chodzic w lato chodzi mi o dół bo wczoraj było tak goraco miałam takie getry do kolanek a co jeszcze?? amcie jakies propozycje pewnie jakies sukienki jak narazie nic na lato na dół nie mam
Limeta - na Twoim miejscu dużo bym wypoczywała. I w żadnym wypadku nie myłabym okien. Moje czekają na umycie, ale po wysiłku twardnieje mi brzusio, więc wolę nie ryzykować. A odkurzaniem może zająć się TŻ. Serio. W końcu on też tam mieszka, więc tyle chyba może zrobić?
Na szczęście mój mąż nie robi z tym problemu, a też pracuje, czasem dość długo. Ale wie, że sama nie dam rady zrobić wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Czytam Was już od dawna, ale dotąd nie jakoś nie było okazji się przedstawić.

Jestem w 21 tc, termin mam na 17 październik i wszystko wskazuje na to, że będzie dziewczynka . (proszę o wpisanie na listę)

Ciążę przechodzę prawie bezobjawo, czasem więzadła dadzą znać o sobie. Brzusio już dumnie wystaje, a kopniaki i fikołki maleństwa wyczuwam od ok. 3 tygodni. Czasem też te kopniaki widać na brzuchu i to jest najcudowniejsza rzecz .
Często dopada mnie też niekontrolowany płacz, np. ostatnio w tv pokazują powodzian i jak tylko zobaczę gdzieś dzidzię, nie żeby mu się coś stało tylko że ono pewnie teraz takie nieszczęśliwe, i od razu cała jestem zalana łzami. Nawet szkoda się powstrzymywać, swoje wybeczeć muszę.

To może jeszcze coś o sobie. Mam 3o lat, mieszkam w Radomsku (woj. łódzkie, ale dość blisko Częstochowy). Z Tż 4 dni temu świętowaliśmy 10 rocznicę ślubu. Na maleństwo zdecydowaliśmy się dopiero w tym roku i udało się za pierwszym razem , tak że Tż dwie kreseczki dostał ode mnie dokładnie na Walentynki.

Bardzo lubię Was czytać. To taki internetowy klub wsparcia i tak na luzie można podagać o rzeczach w tej chwili chyba dla nas najważniejszych. A mowił Wam ktoś, że strasznie dużo piszecie? Ledwie nadążam, uff.
Pozdrawiam angelikaw - tak chyba po sąsiedzku mieszkamy.
alicia4 - serdecznie Cię witam i pozdrawiam
Miło, że jest na forum ktoś z moich okolic Mam nadzieję, ze będziesz do nas często zaglądać
Bywała tu też kasienka2607, ale widzę, że siedzi teraz na lipcowo-sierpniowych.

Myślałaś już, gdzie chcesz rodzić? Ja mam straszne obawy przed naszym szpitalem ;/ Niby przenoszą się do nowej siedziby, ale znając życie, nie zdążą.. Poza tym najważniejsza jest opieka, a z tą bywa różnie...

edit:
zjadło mi część cytatów

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
A dziewczyny wam tez tak leci siara?...uzywacie wkladek laktacyjnych..bo ja sie zastanawiam nad kupnem..bo troche mi leci i musze zmieniac pizamke co tydzien a juz niedlugo to pewnie co 2 dni...
u mnie sucho... Biust też stanął w miejscu (było B, teraz jest C)...
Ale chyba nie ma się czym przejmować narazie?

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Tuniczek mam od groma z czasów przed ciążą.
kupiłam na allegro jakiś czas temu białe rybaczki ciążowe z pasem i się sprawdzają, trafiłam wtedy promocje za 25 zł. Mam tez cienkie jeansowe rybaczki ciążowe i ze 2 sukienki w które brzuchal się zmieści.
ja mam również wiele tunik sprzed ciąży. Kilka dni temu dostałam od koleżanki spodnie ciążowe - w tym rybaczki. Poza tym mam też sukienke odcinaną pod biustem, w której mogę gdzieś wyjść... Zamierzam dokupić sobie jakieś przewiewne spodnie lub getry...

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-06-07 o 14:28
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 14:45   #542
nicole007
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:

Dziewczyny czy któraś boryka się z infekcjami??, temat pewnie milion razy poruszany na wątku, ale mam nadzieje ze nie zanudze swoimi obawami.
Miałam grzybice juz dwa razy brałam globulki przez trzy noce i spokój. Jakos niedawno znowu zauwazylam inna niz zwykle wydzieline i pozatym jest tego duzo. Przedtem przy poprzednich infekcjach grzybiczych wydzielina była taka serowata i żółto zielona a teraz jest taka wodnista choc troszke gesciejsza niz woda i żółta. Bylam dzis u lekarza ale pobrali tylko troszke tego i teraz musze czekac na wyniki czy to rzeczywiscie infekcja czy tak ma byc poprostu. Martwie sie bo juz trzeci raz sie do mnie jakies dziadostwo przyczepilo
Ja mam podobna wydzieline jak opisujesz i ginekolog stwierdzi zapalenie po zrobiemiu cytologi, nawet nic nie wiedzialam ze je mam. Przepisal mi globułki na 10 dni ale pozniej zaczełam odczuwac swedzenie i pieczenie u ujscia pochwy i zapisal mi krem pimafucort i inne globulki na 20 dni i teraz czuje sie super. W ciazy mamy wiecej sluzu i latwiej o zapalenia.
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 14:56   #543
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Taaa, taaaa. On i grafik...
Wiem, że powinnam odpoczywać, ale jeśli JA tego nie zrobię to NIKT tego nie zrobi... A że już wześniej nie miałam sił na sprzątanie, więc teraz to mam niezły syf w domu. Mąż wychodzi z założenia, że on nie musi nic w domu robić, bo on w robocie się na robi i jest już zmęczony jak przyjeżdża do domu. Jemu nawet ciężko po sobie talerz lub kubek umyć. Kurde, nawet mu kartką przed nosem machałam ze szpitala z wypisanym wielkimi literami rozpoznaniem. Nic na niego nie działa. Dziś rano chciał, bym mu kawę zrobiła. No tak, ledwo ciągnę rano nogami a mam księciu kawusię robić. Nie ma tak lekko. Nie zrobiłam.
Zajrzyj do wątku o trutniach domowych ja ciężką pracą ale jednak zreformowałam mojego małżonka i już od jakiegoś czasu jest innym człowiekiem - ma swoje obowiązki w domu, a w okresie ciąży wspiera i bywało nawet, że jedzonko do łóżka przynosił gdy leżałam jak zwłoki

Może i na twojego męża znajdzie się sposób. Tak nie może być, że dorosły facet zachowuje się jak dziecko i wymaga pełnej obsługi.

Cytat:
to ja mam tak z twarzą non stop krosty i jakieś plamy ;( nie wyglądam za ładnie chodz moj tż nic nie widzi ja widze i mi z tym źle
Na twarzy też miewam różne atrakcje...
Ogólnie moja cera się popsuła.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dzidzia - ja miałam w ciąży 1 raz, ale przed ciążą zdarzało mi się często. Za każdym razem brałam globulki nie krócej niż 10 dni!!! Dopiero po wybraniu takiej dawki można się pozbyć dziadostwa na długi czas. Do tego zalecam brać probiotki - mój lekarz poleca ProVag lub LaciBios Feminal. Ja biorę Probiolac Plus, bo tańszy, a w sumie skład podobny. Zobaczysz sama, że to pomaga.
Ale to chyba zależy jakie globulki, bo ja też jeśli już miewałam jakies infekcje to dostawałam dawkę na 3-5 dni, w zależności od leku.

No i ja akurat często miewam infekcje, nie ważne czy w ciąży czy nie w ciąży a nawet muszę powiedzieć, że w okresie ciąży to zdumiewająco dobrze się trzymam. U mnie nawroty wynikają ze specyficznej budowy niestety i mi lekarz (niejeden zresztą) powiedział, że u mnie to akurat przez całe życie tak będzie.
Stary 2010-06-07, 15:11   #544
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
CELLARIS daj znać szybciutko co na to Twoj lekarz bo ja juz tutaj pisałam z Eveliouses ze mamy podobnie. mnie tez czasami tak ciagnie w dole brzucha a najgozej sie zasiedziec i wstac tak szybko czy obrócic sie z boku na bok przy spaniu mi polozna powiedziala ze to wina coraz ciezszego brzuszka i wogole wzrastajacej w szybkim tempie wagi ( w moim przypadku) dlatego ciekawa jestem co Tobie powiedza. Trzymam kciuki za wizyte

Miałam grzybice juz dwa razy brałam globulki przez trzy noce i spokój. Jakos niedawno znowu zauwazylam inna niz zwykle wydzieline i pozatym jest tego duzo. Przedtem przy poprzednich infekcjach grzybiczych wydzielina była taka serowata i żółto zielona a teraz jest taka wodnista choc troszke gesciejsza niz woda i żółta. Bylam dzis u lekarza ale pobrali tylko troszke tego i teraz musze czekac na wyniki czy to rzeczywiscie infekcja czy tak ma byc poprostu. Martwie sie bo juz trzeci raz sie do mnie jakies dziadostwo przyczepilo
Czesć kochana Dzidziu
też ostatnio miałam niefajne upławy ale gin przepisał mi nystatyne i dzis wzięłam ost tabletke.Od poczatku kuracji było lepiej i myślę,ze to chyba normalne teraz te nasze infekcje niedobre,wiec nie martw się za bardzo,poprostu jeden jest bardziej podatny na grypy i inne przeziębienia a jeden na choroby skórne i tyle,a teraz jestesmy niestety bardziej narażone na te wstrętne wirusiska
fajnie,ze już jesteś

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
heee a to mój brzuchaaaaallllll 19tydzień 3 dzień
no kolejna śliczna piłeczka i taki opalony ładnie,no no no

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki zeby bylo ok z tymi wynikami.please.buziacki potem dam znac
trzymamy

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Taaa, taaaa. On i grafik...
Wiem, że powinnam odpoczywać, ale jeśli JA tego nie zrobię to NIKT tego nie zrobi... A że już wześniej nie miałam sił na sprzątanie, więc teraz to mam niezły syf w domu. Mąż wychodzi z założenia, że on nie musi nic w domu robić, bo on w robocie się na robi i jest już zmęczony jak przyjeżdża do domu. Jemu nawet ciężko po sobie talerz lub kubek umyć. Kurde, nawet mu kartką przed nosem machałam ze szpitala z wypisanym wielkimi literami rozpoznaniem. Nic na niego nie działa. Dziś rano chciał, bym mu kawę zrobiła. No tak, ledwo ciągnę rano nogami a mam księciu kawusię robić. Nie ma tak lekko. Nie zrobiłam.
kurczeto tak trochę niefajnie z jego strony....napewno się urobi w pracy skoro tyle godzin dziennie,ale z drugiej strony musi Ci pomóc,no niestety,ale żadna łaska z jego strony jak chociaż nauczy sie za sobą sprzątnąć,cholibka,nie chcę Cię urazić krytykując go,ale coś musi z sobą zrobić(ON)przynajmniej na czas ciąży,tym bardziej,ze nie wolno Ci się przemęczać....no czemu te niektóre chłopy takie niereformowalneeee????:mu r:

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:11   #545
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Aż strach komentować ich propozycję. Ale oboje nie mieliście pracy czy co, ze tak zasugerowali? Nawet jakby to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u mnie. Najwyzej mogli by nam nagadać, ze jesteśmy nieodpowiedzialni, ale i tak by pomogli. Przykro usłyszeć coś takiego.
Ja nie pracowalam ale narzerzony pracuje i bardzo dobrze zarabia, im chodzilo glownie o mnie ze niby tylko jego pieniedzy chce...
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:12   #546
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Ja wróciłam właśnie z ciuchlandu i zakupiłam kilka rzeczy dla Mojej Milenki wszysstko za 20zł
Pierwsza sukienusia
rzeczy niektóre są na późniejszy czas ale nie mogłam się oprzeć zwłaszcza marynarskiemu pajacykowi Moj Mąż napewno się ucieszy- bo żeglarstwo to jego pasja ehe
Stary 2010-06-07, 15:17   #547
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

Ja wróciłam właśnie z ciuchlandu i zakupiłam kilka rzeczy dla Mojej Milenki wszysstko za 20zł
Pierwsza sukienusia
rzeczy niektóre są na późniejszy czas ale nie mogłam się oprzeć zwłaszcza marynarskiemu pajacykowi Moj Mąż napewno się ucieszy- bo żeglarstwo to jego pasja ehe

no to "poszalałaś" za dwie dychysuper zakupki,a sukienusia słodziutka!!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

tez uważam,że warto do lumpeksów zaglądać,fajnie i niedrogo można się i maluszka ubrać,a przy tym oryginalnie,bo inaczej

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:21   #548
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Tak więc internetowy debiut mojego brzucha
Majka- Ojej, a gdzie ten brzuch? Malutki, ale bardzo zgrabny.

Cytat:
Dzidzia-Ja sie borykam od samego poczatku. Nawet bylam leczona antybiotykiem dozylnie. Teraz co wizyte dostawalam globulki clotrimazol na 6dni. Ostatnio mi gin nie dal i widze,ze jest gorzej Tak jak mowisz, dosc sporo zoltej wydzieliny (bez dodatkowych atrakcji). Az sie zaczelam martwic... sypie sie z kazdej strony ...

Cytat:
heee a to mój brzuchaaaaallllll 19tydzień 3 dzień
Malwina- fajny brzucholek I pepek w srodku haha, ja juz zapomnialam co to znaczy wklesly pepek

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za ponowne, miłe przywitanie.
Fajnie Cie poznac Limeta-widze,ze mialas niezle rewelacje ciazowe! Teraz lepiej dmuchac na zimne, wiec te okna sobie odpusc niech Ci mezus wymyje

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja preferuję sukienki, mam nisko brzuszek i wszystkie spodnie i spódnice, nawet te na ciążowym szerokim pasie mnie niestety gniotą mniej więcej na wysokości wzgórka łonowego. Także geterki, spodnie i spódniczki tylko na specjalne okazje (oprócz jednej spódnicy na szeeeerokiej gumie ) a tak to mam sporą kolekcję sukieneczek. Najgorzej, że teraz mój biust już nie wygląda tak atrakcyjnie na początku, co z tego, że duży jak niestety pełno na nim żyłek i malutkich krostek, które mnie w tej ciąży prześladują... ;( a większość letnich kiecek ma wielgachne dekolty...

Dziewczynki - coraz bliżej naszego remontu, już się nie mogę doczekać...
Klarissa- I ja wole sukienki i w ogole wiekszosc rzeczy ciazowych to mam z lumpeksu. Mamy taki jeden gdzie sprzedaja nowe i uzywane glownie C&A, Vero mody i Zary, H&M no i tam za male pieniadze sobie wyszukuje czasem Ostatnio znalazlam fajna nowa zolta sukienke za 20zl

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witaj Alicia! Milo cie poznac. Ta twoja dziewczynka to sprawdzona czy tylko domniemana?
Stary 2010-06-07, 15:22   #549
gabisun
Zakorzenienie

Witam! ja tak na chwilkę bo w środę obrona i muszę się przygotować coś

Widziałyście, że u naszych poprzedniczek są już 2 rozpakowane a my jesteśmy następne

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:25   #550
Zuziczka
Rozeznanie

Ktoras wie co z NIKA?
Nie widzialam jej dawno, ale moglam pominac jak nadrabialam tydzien absencji
Stary 2010-06-07, 15:31   #551
Atlidee
Raczkowanie

Witajcie Mamusie!!!
Oczywiscie "zezarlo" mi wiekszosc cytatow... przepraszam, ze pewnie nie wszystkim odpisze...

Kliwia Dziekuje Ci za odp., po raz kolejny napisze, ze Ty Kobitko jestes dzielna!!! Ale corcie masz wspaniala! Gratuluje (zawsze nasze cierpienia sie gdzies, w czyms "wyrownaja"). Pozdrawiam Cie cieplutko!

Misqa Gratuluje i zycze duuuzo milosci i samych szczesliwych dni

fem Trzymam . Bedzie dobrze!

Cos chcialam do ycan i angelikaw odpisac, wybaczcie dziewuszki, zapomnialam

Pomi Kobitko Ty nam KWITNIESZ!!! Trzymaj sie i zycze szybkiego "poukladania sie".

ninaad
Czy ja moglabym sie do Ciebie usmiechnac o taki chebkowy przepisik??? Jak sie taki zaczyn robi i co dokladnie znaczy naparowany piekarnik?

Wszystkie Brzuszki Sliczne!!!

Zuziczka i inne Chorowitki Kurujcie sie Dziewczynki!!!

Cytat:
Wczoraj po 21 POCZUŁAM DELIKATNE PIERWSZE KOPNIĘCIA mojego małego ale tylko jak trzymałam rączką pod brzusiem coś wspaniałego!!
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki po weekendzie ;-)
Wczoraj wieczorkiem wróciliśmy z 3miasta było pięknie!Pogoda od czwartku jak na zamówienie, słońce, słońce i jeszcze raz słonko
Pozwiedzaliśmy troszkę- na Hel, Jurate, Jastarnie, Gdynię, Gdańsk ...
Plaża piękna Dużo chodziliśmy i moje nóżki troszkę nie dawały rady. Dostałam dwa skurcze w ciągu 2nocy,,, masakra, potem strasznie mnie nogi bolały. A jak wracaliśmy juz wczoraj strasznie mi ręce i nogi spuchły.. myslalam, ze obrączki nie ściagne i chyba juz nie bede jej nosiła i zadnych pierscionkow,bo moge kiedys wcale nie sciagnac i bedzie masakra

LECE...Was nadrabiac

PRZESYŁAM WAM KILKA ZDJATEK
Slicznie wygladacie i ciesze sie, ze wycieczka sie udala!

Cytat:
Mamuśki ile jesteście na plusie ja jestem w 19tc i już +6kg

chciałam się z wami podzielić moim szczęściem zaręczyłąm się tydzień temu a w lipcu biorę ślub cywilny z moim Tż kochaniutkim
To rewelacyjna wiadomosc, zycze duzo szczescia !!!
(Nie przejmuj sie waga, potem "sie zrzuci")

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,

ja tylko na chwilkę, bo siedzę w książkach i nad pracą mgr no i jakoś nie chce mi się nic pisać, od tego leżenia już mnie dołek łapie..

Trzymajcie się cieplutko!
Ty tez sie trzymaj Kochana, trzymam kciuki i zycze wytrwalosci!

Majka, malwina Brzuszki do pozazdroszczenia!!!

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki zeby bylo ok z tymi wynikami.please.buziacki potem dam znac

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za ponowne, miłe przywitanie.

Co do mnie to od początku kwietnia jestem na L4 i będę już na nim do końca ciąży, bo strasznie puchłam, podczas siedzenia 8h w pracy.
.
.
.
Nie pisałam, nie pisałam, to teraz żem się rozpisała.
Limetko Buziaczki dla Ciebie! Nie przemeczaj sie i zostaw te okna!!! Bo Cie bacikiem postrasze!!!
Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Czytam Was już od dawna, ale dotąd nie jakoś nie było okazji się przedstawić.

Jestem w 21 tc, termin mam na 17 październik i wszystko wskazuje na to, że będzie dziewczynka . (proszę o wpisanie na listę)

Ciążę przechodzę prawie bezobjawo, czasem więzadła dadzą znać o sobie. Brzusio już dumnie wystaje, a kopniaki i fikołki maleństwa wyczuwam od ok. 3 tygodni. Czasem też te kopniaki widać na brzuchu i to jest najcudowniejsza rzecz .
Często dopada mnie też niekontrolowany płacz, np. ostatnio w tv pokazują powodzian i jak tylko zobaczę gdzieś dzidzię, nie żeby mu się coś stało tylko że ono pewnie teraz takie nieszczęśliwe, i od razu cała jestem zalana łzami. Nawet szkoda się powstrzymywać, swoje wybeczeć muszę.

To może jeszcze coś o sobie. Mam 3o lat, mieszkam w Radomsku (woj. łódzkie, ale dość blisko Częstochowy). Z Tż 4 dni temu świętowaliśmy 10 rocznicę ślubu. Na maleństwo zdecydowaliśmy się dopiero w tym roku i udało się za pierwszym razem , tak że Tż dwie kreseczki dostał ode mnie dokładnie na Walentynki.

Bardzo lubię Was czytać. To taki internetowy klub wsparcia i tak na luzie można podagać o rzeczach w tej chwili chyba dla nas najważniejszych. A mowił Wam ktoś, że strasznie dużo piszecie? Ledwie nadążam, uff.
Pozdrawiam angelikaw - tak chyba po sąsiedzku mieszkamy.
alicia Witaj!!! Fajny staz malzenski, gratulacje!

Mpiczku Fajne ubranka!!!

Gabisun Powodzenia!!! Trzymam kciuki, bedzie fajnie!

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-06-07 o 15:38
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:44   #552
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
Cos chcialam do ycan i angelikaw odpisac, wybaczcie dziewuszki, zapomnialam
hehe zdarza się
ja często tak mam, zwłaszcza, gdy mi "zginą' cytaty
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 15:58   #553
kasienka1701
Zadomowienie

Witam
Długo mnie nie było,ale i tak pewnie nikt nie zauważył mojej nieobecności...

Napisałyście tyle postów,że nie jestem w stanie nadrobić,więc odpiszę ogólnie,że wszystkie mamuśki i brzuchy śliczne

Ja od środy byłam nad jeziorem-odpoczęłam i to bardzo.

Moje ostatnie bóle i twardnienie brzucha okazały się niegroźne,bo byłam na kontroli i ginki.Mam tylko więcej leżeć,brać luteinę,no-spę.

Zaczęły się upały i ja już czuję ich skutki...Podróż autobusem to masakra,upał i smród.Dziś myślałam,że się rozpłynę a do tego puszczę pawia. Do tego właśnie w takie upały pojawiają się dolegliwości typu twardy brzuch i ból.
Brzuch mi się rozrasta w zatrważającym tempie i córka ostro zajęła sie zabieraniem mi urody,bo wyglądam nieciekawie.Rozstępy na lewym cycu(dobrze,że pod to przynajmniej aż tak nie widać),do tego na twarzy wyglądam jak po jakiejś chorobie.Na nosie mam takie plamy,że chyba go plastrem zakleję...a na słońcu to jeszcze bardziej widać.Wszyscy niby mówią,że ładnie wyglądam,ale ja wiem,że to tylko uprzejmość
Poza tym Mała tak rozpycha się w brzuchu,że zaczynam się coraz częściej zastanawiać czy mi jakaś zapasniczka nie rośnie(oby nie)

w tym tygodniu planujemy z tżtem kolejną torę zakupów dla Dzidzi.Dzis nawet dzwonił,że w Lidlu są jakieś łóżeczka turystyczne za 150 zł(ciekawe co to za wynalazki)

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:24   #554
Limeta
Raczkowanie

Cytat:
No to się nieźle nastresowałaś w tej ciąży , pamiętam też dobrze stresy związane z amniopunkcją. Dbaj o siebie. Dzieciątko jest najważniejsze.
Czy te okna naprawdę wymagają mycia? Ja bym je zostawiła na jesień.
A męża goń do roboty ile się da, może w końcu zrozumie? Mój mi bardzo pomaga.
Teraz trwa u mnie remont, ja jestem tymczasowo po za domem ze względu na kurz i zapach farby. Mąż sam sobie radzi i jeszcze karmi mojego tatę i sprząta na bieżąco po remoncie. Dziś pojadę zobaczyć jak się posuwają prace.
A jutro przyjedzie na kilka godzin moja mama żeby pomóc przy sprzątaniu, bo ona nie może znieść myśli, że ja mam robić duże porządki po remoncie np. myć okna. Każe mi tylko odpoczywać, ta nadopiekuńczość jest męcząca, ale to ze względu na moje wcześniejsze poronienie i na to że ona sama 3 ciąże miała zagrożone.
Ech, no właśnie, ta amniopunkcja. Mimo, że wyszła ok, to lekarz który ją wykonywał a który później robił badanie połówkowe zauważył powiększoną komorę w mózgu małego. Jemu to się nie podoba. Kazał przyjść na kontrolę, ale ja nie poszłam. Moja ginka powiedziała, że ona te powiększenie widziała, ale nic nie mówiła, bo jest w granicach normy. Górnych, ale jednak. Dała mi skierowanie na cytomegalię, bo myślała, że to może od tego, ale nosicielką nie jestem, mimo, że połowa naszego społeczeństwa ma to paskudztwo. Toxo brak. Powiedziałą też, że nie ma sensu iść do tego kolesia jeszcze raz, bo 1. nic więcej jak ona nie powie, 2. woli, bym tę kasę, którą mam u niego w gabinecie zostawić wydała na małego. Sama powiedziała, że dla niej to trochę wygląda na naciąganie pacjentek a kasę. Zapytałam się, czy to, że przezierność karkowa wyszła na granicy normy i to, że test Pappa wyszedł taki sobie to czy może mieć to odzwierciedlenie właśnie w tej powiększonej komorze. Powiedziałą, że jak najbardziej (także chyba mamy winowajcę wszystkiego). A że test białowy na obecność wad cewy nerwowej wyszedł prawidłowy, więc nie ma się czym zbytnio martwić. Najwyżej po porodzie pójdę z małym do neurologa i zrobimy mu usg główki, by sprawdzić co i jak. Jak na razie rozwija sie prawidłowo. Wszystko jest ok. Skubaniec potrafi mnie zaczepiać, tak jak ja go zaczepiam. Wiadomo, że jak się rusza, to te ruchy są nieokreślone. Ot się rusza. Ale on potrafi... zapukać. Ja jak do niego pukam to przyciskam brzuch w jednym miejscu w równych odstępach czasu i z taką samą siłą. On czasem odpowiadał kopniakiem (jednym) w tym miejscu lub gdzieś w drugim miejscu i tak się później ganialiśmy. On raz, ja 3 razy. No i raz było tak, że trzymałam rękę na brzuchu i czuję 3 takie same, ruchy w jednym miejscu (tak jak ja to robię, ale ze środka). Szok. Myślałam, że może to przypadek. Ale zwiększyłam liczbę ucisków na 4. I tak jak się z nim teraz bawiłam to brzuch uciskałam nie 3 a 4 razy. No i przedwczoraj w nocy leżę w łóżku, zasypiam i czuję 4 identyczne uciśniecią od środka w jednym miejscu, jeden po drugim, w miarę szybkie. Ja szok. Nic nie zrobiłam. Ale po chwili... znów czuję 4 identyczne uciśnięcia od środka. Odpowiedziałąm w ten sam sposób. Chyba mały sprawdzał czy jestem, hehe. araz wyjdzie, że do dnia porodu nauczę malucha liczyć do 10, hahaha.

Okien nie myłam., bo deszcz deko popadał. Ale okna się proszą o mycie, bo... nie były myte od zeszłego roku. :wstydnis: Co do męża to chyba po prostu zaczął być zazdrosny o małego. Bo dziś rano nie dość, że dopominał się kawy, to chciał jeszcze bym go przytuliła i powiedizała czy go kocham. Będę mieć dwójkę dzieci w domu. Ale czeka go jeszcze jedna rozmowa. :-]

Lisica, też mi leci siara. Tylko, że u mnie przecieka nie tylko prze koszule, ale przez prześcieradło też (na ktorym zostają mega plamy) i przechodzi na obicie kanapy, na której śpimy. Także już teraz muszę kupić i stanik do karmienia i wkładki. Mam problem z biustonoszem, bo na te moje "donice" cięzko coś dostać w rozsądnej cenie.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:30   #555
fem
Raczkowanie

witam ...

jestem dzisiaj po teście na glukozę, ale jeszcze wyników nie mam... miały być podobno na dzisiaj na 15, ale nie bardzo mi się chce jechać do laboratorium, tym bardziej, że w środę mam usg w tej samej przychodni... więc sobie odbiorę w środę...

moje odczucia po... hm... byłam nastawiona na ochydnie słodki płyn... a tu niespodzianka jakbym piła wodę z cukrem spodziewałam się mdłości, zaspania, a tutaj czułam się troche bardziej pobudzona... myslałam, że nie będę miałą ochoty dzisiaj już nic słodkiego zjeść... a ja mam taką ochote na słodycze jak nigdy...
także nic strasznego

mó mąż razem z bobasem urządzili sobie wspólne kopanie mamy...
wczoraj byłam już padnięta, a maluszek sie rozbrykał, że nie dawał mi zasnąć... mąż kiedy położył rękę na brzuchu maleństwo dawało kopniaki, więc tż zaczął pukać do niego a on odpukiwał i tak z dobre 40 minut... nawet jak mąż przestał pukać to dzidzia dalej chciała się bawić...
teraz będą mieli zabawę... mężowi bardzo się to spodobało...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:32   #556
Pomidora
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki
Dziękuję bardzo za miłe słowa odnośnie brzuszka Rośnie skubaniec w oczach

Limetko, witaj Nie było cię bardzo długo, sprawdzałam twój profil i równie długo na wizaż w ogóle nie zaglądałaś, więc zostałaś usunięta z listy jak wszystkie osoby, które się od miesiąca nie odzywały. Jeżeli chcesz wrócić, mogę cię dopisać Szkoda, że musiałaś tyle przejsc ostatnio. Mimo braku pomocy ze strony TŻta proszę, nie myj tych okien...

Mpik, zdjęcia śliczne - wyglądasz zjawiskowo! No i to morze w tle... Ciuszki bardzo mi się podobają. Ten marynarski strój sama bym dla Tymka wzięła

Malwina, gratulacje Wspaniałe wiadomości

Eveliouses, miłego składania regałów i przygotowywania pokoju dla maleństwa!

Abz, to będę trzymać kciuki za wizytę. Mały pewnie już jakiś kilogram ma

Majka, Malwina - śliczne brzusie

Alicja, witaj Zaraz dopiszę cię na listę, proszę tylko o podanie imienia.

Gabisun, tylko spokojnie przed ta obroną Widziałam wątek wcześniejszych mamuś i zareagowałam tak jak ty - w końcu mamy początkowe pozycje w rozpakowywaniu się

Ja chyba powolutku jakoś się "uładzam" ze sobą i pewnie niedługo wszystko będzie dobrze.
Zrobiłam dziś na obiad mus paprykowo - pomidorowy z grzankami i mielonym - wspaniała rzecz!

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:46   #557
cellaris
Rozeznanie

hej dziewuszki,

Limetko super,że znów jesteś na wizażu Dbaj o siebie i maleństwo...stare porzekadło mówi...co się odwlecze to nie uciecze....

majka i dziewczyny...super zdjęcia brzuszków, no ja może też się w końcu zdecyduję

ewcia trzymamy kciuki za wyniki...daj znać co i jak?

alicia witamy

dzidzia no niestety moja pani doktor stwierdziła,że to nie jest jakieś tam ciągnięcie tylko pierwsze skurcze....podobno nie ma czegoś takiego jak "ciągnięcie" brzuszka bez powodu Na dodatek szyjka zrobiła się troszkę zbyt miękka. Jest długa i zamknięta,ale niestety lekko rozmiękczona tak więc L4 do końca ciąży mam. Póki co no-spa i magnez (którego nie mogę brać) bardzo oszczędny tryb życia i za dwa tygodnie kontrola . Na szczęście wyniki glukozy i krwi są ok, no i dzidzia zdrowa.

A co do wagi skoro tak się chwalicie to ja też się pochwalę...końcówka 23 tc i 5,5kg na plusie więc chyba nie jest ź,e
Stary 2010-06-07, 16:47   #558
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej kobitki

jeju ile wy smarujecie

śliczne te wasze brzusie takie zgrabniutkie bardzo

co do wagi to u mnie zaraz 22 tydz i 1 kg na +
aż sama się dziwie, bo ostatnio dość sporo jem a jakoś waga nie rośnie...

ostatnio dość często bardzo twardy brzusio się robi...a w niedziele jak mnie zaczął w sklepie boleć to myślałam, że nie dojdę do domu... przyszłam, położyłam się, ale jakoś nie za bardzo przestawał boleć
w środę do gina idę więc już zaczekam, ale zaczynam się martwić...

dzidek ciągle się rusza... jak leże i kopie to widać w którym miejscu tak fajnie tam brzusio podskakuje uwielbiam wieczorem leżeć i na niego patrzeć

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 16:59   #559
Pomidora
Zakorzenienie

Moje drogie, następujące osoby zostały usunięte z listy z powodu nieodzywania się na wątku:
Madzia_g - ostatnia wizyta u nas 4.05
NoWaJa - ostatnia wizyta na wątku 3.05
Czekajaca na fasolke26 - ostatni wpis na wątku 10.05
Ula1409 - ostatnia wizyta u nas 6.05
Lista została uaktualniona.

Mamusie wrześniowe- jest już 36

Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010 Justynka
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna

Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010
Alicja
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.).............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 38

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010

Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
dziewczynka
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 niespodzianka
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 niespodzianka
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010
chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010
Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010
dziewczynka
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
dziewczynka
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010

Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010
chłopiec

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-06-07 o 17:11
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 17:06   #560
alicia4
Raczkowanie

Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Alicia4 witamy w gronie październikowych mamusiek. Super że do nas dołączyłaś. Piękny staż małżeński za Wami, tylko pozozdrościć. Ja 13.06 mam pierwszą rocznicę.
Gratuluję oczywiście ruchów małej. Ja pierwsze delkiatne poczułam w Dzień Matki a teraz czekam na jakiś konkretny zdecydowany znak od mojego urwisa.
Maluszek to wasze pierwsze dzieciątko? Pochwal się swoją kruszynką i dołącz zdjęcia.
kaska1980 Tak, to będzie nasze pierwsze maleństwo. Wcześniej (jak to mówią) nie było czasu myśleć o dzieciach . Jakieś foto brzuszka muszę podesłać.

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
A dziewczyny wam tez tak leci siara?...uzywacie wkladek laktacyjnych..bo ja sie zastanawiam nad kupnem..bo troche mi leci i musze zmieniac pizamke co tydzien a juz niedlugo to pewnie co 2 dni...
Lisica1 - Mnie w zasadzie samo nic nie leci (jeszcze ), czasem tylko pod prysznicem jak za bardzo rozmasuję piersi to coś tam trochę wypłynie.

Cytat:
Majka- mój ma podobne "problemy", zastanawiał się ostatnio czy dziewczynki robią coś jeszcze oprócz rysowania i układania puzli

alicia4 witamy na wątku, rozgość się
Szczęśliwa Mam nadzieję zostać tu na dłużej
Mój Tż w ogóle takich "problemów" nie ma. Często jeździmy na rajdy offroadowe i mówi, że nie ma słodszego widoku niż córcia w foteliku w wielkiej terenówce. Więc już chyba wiem w co będzie chciał się bawić najbardziej.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
alicia4 - serdecznie Cię witam i pozdrawiam
Miło, że jest na forum ktoś z moich okolic Mam nadzieję, ze będziesz do nas często zaglądać
Bywała tu też kasienka2607, ale widzę, że siedzi teraz na lipcowo-sierpniowych.

Myślałaś już, gdzie chcesz rodzić? Ja mam straszne obawy przed naszym szpitalem ;/ Niby przenoszą się do nowej siedziby, ale znając życie, nie zdążą.. Poza tym najważniejsza jest opieka, a z tą bywa różnie...
angelikaw - myślałam i sprawdzałam na razie jak wypadły szpitale w akcji rodzić po ludzku. Sprawdziłam Radomsko, Bełchatów, Cz-wa i 3 szt. z Łodzi. Niestety Radomsko wypadło tragicznie, co mnie wcale nie pociesza. W sumie wnioski na dzień dzisiejszy mam takie, że albo Bełchatów albo Łódź kopernik.
Zastanawiam się też nad jakąś szkołą rodzenia, u nas w mieście jest jakaś podobno, ale nic więcej nie wiem.
A Ty już coś wybrałaś (szpital/szkoła)?

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Witaj Alicia! Milo cie poznac. Ta twoja dziewczynka to sprawdzona czy tylko domniemana?
Zuziczka - Dziewczynka już dwa razy była stwierdzona na usg, na ostatnim byłam z Tż i stwierdził, że "cipka jest jak złoto". Ja nie chcę się na 100% nastawiać, bo jeszcze nagle siusiak wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
alicia Witaj!!! Fajny staz malzenski, gratulacje!
Atlidee - aa, dziękuję. Kto by pomyślał, że tak szybko zleci. Najbardziej mnie cieszy, że jest tak cudnie jak na początku.

Cytat:
Skubaniec potrafi mnie zaczepiać, tak jak ja go zaczepiam. Wiadomo, że jak się rusza, to te ruchy są nieokreślone. Ot się rusza. Ale on potrafi... zapukać. Ja jak do niego pukam to przyciskam brzuch w jednym miejscu w równych odstępach czasu i z taką samą siłą. On czasem odpowiadał kopniakiem (jednym) w tym miejscu lub gdzieś w drugim miejscu i tak się później ganialiśmy. On raz, ja 3 razy. No i raz było tak, że trzymałam rękę na brzuchu i czuję 3 takie same, ruchy w jednym miejscu (tak jak ja to robię, ale ze środka). Szok. Myślałam, że może to przypadek. Ale zwiększyłam liczbę ucisków na 4. I tak jak się z nim teraz bawiłam to brzuch uciskałam nie 3 a 4 razy.
Ja wczoraj (chyba trochę nieświadomie) bawiłam się w "nie ma dzidzi".
Leżę sobie grzecznie, czytam forum i czuję BACH, BACH. No to spoglądam na brzuszek i... nic, cisza. No to czytam dalej. BACH. Szybko spoglądam i... nic. Czekam trochę dłużej, cisza. Czytam dalej, BACH, nie patrzę, BACH, nie patrzę, BACH, zerkam i... cisza. To było super słodkie.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Alicja, witaj Zaraz dopiszę cię na listę, proszę tylko o podanie imienia.
Pomodora - Dzięki za dopisanie mnie. A na imię mam Agnieszka.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
alicia witamy

A co do wagi skoro tak się chwalicie to ja też się pochwalę...końcówka 23 tc i 5,5kg na plusie więc chyba nie jest ź,e
U mnie do 4m-ca waga stała w miejscu, a teraz bilans wyszedł +5kg (21tc).

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe powitanie.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 17:48   #561
Ewcia811211
Raczkowanie

to znowu ja
a wiec wrocilam juz od lekarza.wszystko na szczescie ok, no hemoglobina nadal lekko niska ale nie ma jakis odchyl niepokojacych , mam wypoczywac i sie oszczedzac.wypisal mi do lipca zwolnienie.a jak wracalam do domu bo mam blisko jakies 20min spacerkiem, to zadycha na calego, i czlek spocony a w sukience szlam, masakra,rozmawialam z kumpela przez tel i ta ze sapie niezle.masakra.parnota. a po jakis 30min lunal deszcz porzadnie 10 min i slonko, i dwa prania z mama zrobilam malych ciuszkow co od kumpeli dostalam na wypozyczenie. wiecie co, naprawde moja mama jak zobaczyla wczoraj ten wor to za glowe sie chwycila ile tego, takie to wszystko malenkie...z jednej strony fajno ze pozyczyla ale z drugiej boje sie by nie zniszczyc choc mam sie tym nie martwic. wiem, glupio gadam.w kazdym razie jest niesamowita.w sumie wiekszosc wyprawki od niej dostalam. wiem, moze sie troche chwale, czego nie lubie, ale jestem tym szczesliwa bo nie trzeba juz tylu rzeczy kupowac.aby wanienke i nosidelko i jakies ceratki.ah....
troche nadrobnilam w waszych wpisach czytanko i...
-co do tych krwawien z nosa-tez tak mam, ze krwinki jak wydmuchuje nos sie pojawia nieraz albo przy myciu zebow z dziasel.
-co do poznania swojego tz- nas polaczyl telefon razem juz 5 lat, a 28 czerwca minie nam 2 latka jak małżeństwo i z rok sie staralismy o nasze malenstwo, gdy juz sie wkurzylam ze moze cos nie tak i poszlam zapisal cos , juz nei pameitam co, i moj tz wpierw poszedl na badania.....gdy juz mialam brac pierwsze tabletki, to wtedy pojawily sie II kreseczki zycie....zycie cudem jest
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:02   #562
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Dziękuje wszystkim, które podzieliły się informacjami o infekcjach, jesteście kochane
zobaczymy co to u mnie się okaże, wyniki powinny być w ten piątek. Już się doczekać nie moge bo tyle naczytałam sie o porodach przed czasem z winy infekcji właśnie ze mam dosyć.

LIMETA słodko się czyta jak można wspaniale bawić ze swoim bobaskiem w brzuszku
Moje maleństwo też mnie zaczepia dosyć często, już nie raz słyszałam od różnych mamuś że potem strasznie sie teskni za tymi wszystkimi kopniaczkami jak juz dzieciątko jest na świecie

FEM mojemu mężowi tez sie strasznie spodobała zabawa z dzidziusiem, ja w srode zaczne 27 tc a kopniaczki czuje od 17 tc a on do tej pory nie moze wyjsc z podziwu ze mozna poczuć i zobaczyc ruchy maleństwa w brzuszku. Zawsze ze wzruszeniem patrze na niego jak mówi do brzuszka, rozczula mnie to strasznie

POMIDORKO pięknie wyglądasz, ciaża naprawdę Ci służy

MPIK zdjęcia super, brzuszek jeszcze chyba malusi, tylko patrzeć jak będzie pięknie rósł

CELLARIS no to troszke się zaniepokoiłam, kurcze uważaj na siebie kochana i duuuuuużo odpoczywaj
Mi powiedziano że to wina obciązenia a ile w tym prawdy to niewiem. Duzo złego mogłabym powiedziec o tutejszej izbie zdrowia ale nie bede Was zanudzac. Czasami mam ochote spakowac sie i na czas ciazy wrocic do Polski, przykładowo te bóle w podbrzuszu, poinformowałam o nich a położna z góry założyla że to napewno wina rosnacego brzucha, nie zbadała mnie wogole, tak sobe stwierdziła i juz

LISICA mi narazie siara nie leci, i oby jak najpózniej zaczela

ALICIA4 witaj kochana, miło że zdecydowałaś sie dołączyć, ja tez tutaj jestem od niedawna
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:23   #563
Klarissa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Wracając z pracy zahaczyłam o pobliski szmatex i normalnie dobrze, że miałam tylko 30 zł bo bym wykupiła chyba wszystko a tak to musiałam wybrać tylko kilka rzeczy. Prezentuje wam moje nabytki. Mąż zabronił mi kupować różowych bo moja mama nakupiła już cały worek, więc nabytki są w innych kolorkach

No i obiecane zdjęcie mnie z którego jestem dumna bo ładnie na nim wyszłam
(no i zdjęcie zrobione zanim mnie wysypało na twarzy...).

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-07 o 18:24
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:26   #564
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
czarnaelizabeth dziękuję za uwagi odnośnie listy.
No to wcześnie wyszłaś za mąż, taka wielka miłość? Czy jakieś inne powody ? Miałaś ledwo co 18 lat, co na to rodzice?
byliśmy ze sobą dwa lata ,ślub był z miłości, do drugiego, kościelnego nas zmuszono, poniekąd. a co rodzice na to? nigdy nie akceptowali naszych decyzji, zrobiliśmy , jak chcieliśmy, opd poczatku sami soie dajemyradę, wiec nic nikomu nie zawdzieczamy maturę pozdawaliśmy i to sweitnie, ja studia skończyłam nie ma się o co czepiać

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
czy kupowalyscie juz posciel do lozeczka? jezeli na allegro to prosze o link, jezeli posciel jest godna polecenia.
Zastanawiam sie nad poscielom do wozka- czy ona jest potrzebna? my kupimy wozek x-lander czy posciel sie wogole zmiesci? czy wy kupujecie?
jak dla mnierzecz zbędna, starczy kocyk

Piękne macie brzuszki, dzioerwczynki zapomniałam, już, co miałam pisac, i kilka cytatów mi zjadło :/
jutro mam wizytę, boję się, mam nadziejeże szyjka mocno trzyma i pessar też!
Odwzwę sie jutro

co do spzitali, ja ciagle powatrzam -tlyko Ujastek, mam do niego daleko, bo mieszkam na krańcu wieliczki, koło Lednicy i maż pracuje w Centrum, a ja nie mam prawka, ale innej opcji, niż poród na Ujastku nie przyjmuję do wiadomosci!!

co do listy do spzitala, to zapomniałam napisać -papierowe ręczniki - rewelacja do osuszania krocza po prysznicu!!!! a jeśli chodzi o papier toaletowy, to czesto chyba zatsępują go sciernym więc lepiej mieć swój miękki.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Klarissa -ale znajomo wyglądasz!!! przepięknie i ciuszki śliczne

mnie wysypało n aprawej połowie twarzy, o dekoldzie nie wspomnę i o tym,z ę nie maluję się i nie mam w domu nic, czym by mozna było pokryć to paskudztwo też nie mam...wrrrrrr
Stary 2010-06-07, 18:37   #565
Weronisia
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale jak wiecie u mnie remont i brakło mi czasu.
Nie było mnie zaledwie od środy, a tu powstała druga część wątku. Szok! Wy to macie tempo
Chyba nie dam rady nadgonić wszystkiego co naskrobałyście. Może ktoś by w skrócie opisał najważniejsze wydarzenia?

Jak już wiecie remontowałam sama przedpokój. Dziś skończyłam już wszystko, więc wreszcie mogłam włączyć kompa.

Kolejna sprawa, to dziś zaczynam 20 tydzień ciąży
Byłam dziś u lekarza. Moje dzieciątko rozwija się prawidłowo. Koszmar, który przeżyłam 4 tygodnie temu poszedł w zapomnienie, bo wymiary maluszka są prawidłowe
Ja mam już 7 kg na plusie, a więc tracę swoją figurę i zamieniam się w pulpeta No trudno... trzeba się bedzie po porodzie trochę pogimnastykować

Dziś mój maluszek objawił co ma między nóżkami. To synek.

Pomidorko proszę dopisz na liście, że będę miała synka

A to jego zdjęcie. Nie jest najlepszej jakości, bo się wiercił, ale widać jego twarzyczkę i wielkie dłonie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:45   #566
enis84
Zakorzenienie

hej dziewczyny
strasznie dużo napisałyście przez ten długi weekend i chyba tego nie nadrobie
obejrzałam tylko zdjęcia bruszków cudne

co do wagi to u mnie w 20 tygodniu było +1,300, teraz na weekend trochę pojadłam i mam gdzieś teraz +2,5 a to 23 tydzień wiec nie jest źle
brzuszek rośnie, mały kopie, odpoczęliśmy troszkę w weekend i aż nie chciało mi si,e wracać do wrocka

co do infekcji, to ja ciągle się z czymś borykam, też od jakiegoś czasu zauważyłam żółtą wydzielinę badania moczu mam ok, w przyszłym tygodniu ide na wziyte więc muszę powiedzieć o tym mojemu lekarzowi może jakiś posiew mi zrobi
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 18:51   #567
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
każdy chyba się boi i ma pewne obawy ale nie mozna lezec tylko lub nic nie robić jak sie dobrze czuje robie wszystko mój tż nie umyje mi okien i nie posprzata bo go nie ma ale jak tylko jest robi czynnosci ktore ja robie,wiadomo zeby nie dzwigac itp ale umycie okna jak sie ktos dobrze czuje mozna zrobić tak jak np pomalowanie pokoju.Spędzanie aktywnie dnia jest wskazane dla kobiet w ciązy bo co mam caly dzien przelezec lub przesiedziec wole jechac w teren na skałki lub na długi spacer,nie wytrzymuje w domu gdy pada i musze siedziec w domu bo to mnie męczy i doprowadza do szału.Wiadomo,że każda z nas co nosi dziecko pod sercem uważa na siebie i na to maleństwo i chce jak najlepiej!!
Dokładnie to napisałam Ze aktywność jest wskazana A co do okien to nic Ci nie zarzucam ja się źle wyrraziłam. Myje je mój TŻ bo jest dostępny a jak go nei ma to ja latam z mopem iścxierkami i jest wszytko ok.

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
uderz w stół,a nożyce....itd skoro tak to odebrałaś,to ok.Ale nie oceniaj mnie przez pryzmat Twojej ideologii,bo skoro nie jesteś chora to czemu nie myjesz okien i czemu cięzko nie pracujesz??czemu robi to za Ciebie Twój mąż??Przecież twierdzisz,ze wszystko można.
Atakujesz mnie i oceniasz,ze siedze cały dzień na dupie,i na wizażu czy coś,sorry ale co chcesz uzyskać obrażając kogoś???.Jak można tak chamsko kogoś oceniać.Pozatym nie pisałam do Ciebie.Kilka stron wcześniej wyraziłam swoje zdanie na temat wczasów w ciepłych krajach w ciąży ,bo 3 lata temu pojechała znajoma z mężem,zdrowa,silna,młoda dziewczyna i niestety...2 dni po powrocie dostała silnego krwotoku spowodowanego zmianą klimatu i przeciążeniem przy lądowaniu(lekarz to stwierdził)i poroniła.Cóż,Ty wiesz wszystko lepiej i chyba lubisz obrażać ludzi,gdy tylko mają inne niż Ty zdanie.
Jezu czy ja napisałam imiennie że Ty siedzisz na dupie? Przepraszam że tak napisałam ale drażni mnie robienie z nas kalek losu. Ja nie myje okien bo mam męże na miejscu który zawsze mi pomaga a jak go nie ma to tak jak napisałam sama sprzątam.
O ile dobrze kojarzę )a jeśli nie to bardzo Cie przepraszam) napisałaś kilka stron temu e głównie siedzisz na Wizażu więc ...

A ja tez mam tonę opowieści prawdziwych o tym jaka się tragedia dziej bo... kobieta w ciąży gdzieś poszła. pojechała, coś zrobiła, dotknęła, zjadła ale jakbym tak miała żyć to moja Dzidzia byłą by bardzo znerwicowana po urodzeniu
Każda z nas jest inna ja nikogo imiennie nie oceniam i nei chce żeby ktoś oceniał moje wyjazdy, prace czy aktywność

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

No i obiecane zdjęcie mnie z którego jestem dumna bo ładnie na nim wyszłam
(no i zdjęcie zrobione zanim mnie wysypało na twarzy...).
Faktycznie bardzo znajowo wyglądasz Gdzie takie okolice w Krakowie?

Faktycznie bardzo znajowo wyglądasz
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:13   #568
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Witam Was dziewczynki kochane
Siedze dzisiaj na wizazu od godziny 12 (z przerwami) i nadazyc nie moge. Przede wszystkim chcialam wam podziekowac za slowa otuchy co do ,,tesciow,, Szczesliwa mieszkamy nie daleko nich takze kontakt mamy jaki taki ale caly czas, ja praktycznie z nimi nie rozmawiam a odwiedzam ich tylko ze wzgledu na mojego kochanego Tz bo wiem ze On w tej sytuacji czuje sie najbardziej niekomfortowo i probojemy jakos zalagodzic sytuacje. Wogole udaje ze ich nie rozumiem wkoncu jezyk inny ja juz powiedzialam ze do dziecka ich nie dopuszcze ale pozniej zmianilam zdanie tylko i wylacznie ze wzgledu na Tz. Ale nich sie ktores glupio odezwie ze to czy tamto zle robie to ja im pokaze na jakim poziomie znam niemiecki

Teraz z innej paki, bylam na 4 dni w Polsce i co? Zalalo mnie! Na szczescie nie moj dom ale bylismy calkowicie odcieci od swiata z ledwoscia udalo nam sie wrocic, musielismy nadrobic 150km. Totalna masakra.

Co do pokoiku to ja jestem bardziej za malowanym niz tapetowanym a konkretnie upatrzylam sobie jak chce zeby wygladam pokoik malego http://www.allegro.pl/item1037887348...a.html#gallery z racji iz zamowilam sobie takie mebelki to i takiej zyrafy mi sie na scianie zachcialo, bez przepychu a slodko

Pieluszki to tylko i wylacznie jednorazowe, siostry coreczka miala uczulenie na jednorazowe i musiala kozystac z tetrowych i musze przyznac ze wiekszej mordegi nie widzialam, a po co sobie utrudniac zycie

Staram sie caly czas nadrobic zaleglosci ale dosyc wolno mi to idzie, takze pamietajcie ja tutaj caly czas jestem
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:21   #569
Ewcia811211
Raczkowanie

dziewczyny a moje wyniki z picia tej glukozy to : przed97 a po 86. czy ok? nic nie mowil wiec mysle ze tak.mowilam mu ze brzuch mi neiraz tak ciagnie od dolu....to sie spytal czy pierwsza ciaza, no i ja ze tak, to moze tak byc ale mowil ze nie wyklucza sie rzeczy innych i robil badanko.
teraz dopiero za miesiac....
ciekawe czy bedzie usg robione cz dopiero pod koniec bardziej ciazy teraz robia?
pozdroweczka
ta duchota mnie wykancza
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 19:21   #570
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

KLARISA bardzo ładne zdjęcie, ciuszki miodzio, jak wszystkie maleńkie ubranka

WERONSIA wyraźne zdjecie , ślicznie widać całą buźkę
Gratuluje synusia

CZARNAELIZABETH co do paieru toaletowego to też historie juz słyszalam od kolezanek które rodziły w polskich szpitalach
Ja na tutejsza izbe zdrowia narzekam, bo nie potrafia postawić precyzyjnie diagnozy opierajac sie na dokladnym badaniu itp, czasami wydaje mi sie że lekarze tutaj bardziej domyslaja sie czegos niz wiedza to napewno. Za to na warunki w szpitalu nie moge narzekac WOGÓLE, kazda rodzaca ma swoj pokoj z łazienka i do tego w kazdym pokoju znajduje sie sofa dla tatusia który cały pobyt w szpitalu moze towarzyszyc swojej rodzince

ENIS84 jesli chodzi o badania moczu to ja tez mam wszystko ok, idealnie, ale jakas przyczyna tej wydzieliny musi byc. Czekam....bo nic innego mi nie zostało jak byc cierpliwa do piatku, kiedy to przyjda moje wyniki z posiewu.

Własnie właczylam mojej malutkiej pioseneczki Natalii Kukulskiej i Fasolek ( bal mioch lalek, puszek okruszek itp.) chyba jej sie podobaja bo cudnie sie rusza
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości