|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Dilayla, ja mam podobny problem z mlekiem. Tez leci ostrym cisnieniem czasami i bywa, ze dlawi mala albo chlapie jej na buzie...ja przykladam pieluszke i przyciskam i ustepuje...
Bydgos, alez elegancka i sliczna pannica i jaka sukeneczka ladna
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-06-07 o 16:10 |
|
|
|
#482 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19833793]No u nas po krótkiej drzemce znów marudzenie
DLACZEGO?[/QUOTE]U mnie dziś to już nawet nie jest marudzenie... Marudzenie było rano. Potem 13 - 15 spacer. Później pół godziny leżenia i rozglądanie... a od 16ej ryk. Płacze cały czas, z przerwami gdy biorę na ręce albo karmię. Czerwienieje, sam się nakręca, wpada w jakiś dziwny rezonans, zanosi się... koszmar normalnie. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Nie tak całkiem. Mamy zmienione przepisy, szpital nie musi nic słać. Ma natomiast dać rodzicom kartkę. A oni mają sobie rzecz załatwić. To nasz obowiązek teraz. |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za księżniczkę
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj od rana to samo...dopiero jak go wyciagnelam na spacer to zasnal...i spi teraz...jeszcze w miedzyczasie pediatre zaliczylismy bo strasznie kupczy od wczoraj i sie martwilam zeby sie nie odwodnil... przepisala dicoflor zawierajacy probiotyki i kazala dawac saszetke dziennie...zobaczymy Tymczasem bydgoszczanko ta Twoja pannica nie za ktrotkei juz te sukienusie nosi ? ![]() slooodko wyglada ejj...dziolchy poprzedni moj post...nikt nie ma fajnych przepisow na obiadki dla mamusi ktora nie potrafi gotowac? ) nie to nie wygoogluje sobie:P
|
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Super te Wasze maluszki.
Cytat:
Sama mam ochotę kupić małemu. Osobiście żrę Dicoflor 60 i jest super. |
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a czy dajecie smoczki waszym dzieciom?
Ja dlugo walczylam ale dzisiaj dalam, wczoraj plula i dzis na poczatku tez a teraz ladnie ssie i sie uspokaja...dla mnie to mini porazka i bylo mi smutno ale ona zaraz po jedzeniu chciala znowu ssac i tak co 15 minut a pozniej wymiotowala. Teraz jak jest niespokojna to dostaje smoka, possie i wypluwa...mam nadzieje, ze w nocy nie bedzie go chcial bo bede musiala zrezygnowac ale jakos smoczej jej pomaga... ewcia, ja gotuje normalne obiady jak wczesniej wiec nie mam przepisow na takie szybkie i nieklopotliwe chociaz dzisiaj grilujemy...kielbase
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko-nam też pediatra polecała.Zu miała wtedy zaledwie kilka dni.ja sama też jem.
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Araczki-ZU nie chciała totalnie i wisiała mi czasem na cycach a to chyba gorsze IMO,teraz zamierzam trochę powalczyć,żeby jednak druga zechciała ciesz się,że chce ![]() smok nie taki straszny jak go malują jak pięknie ssie,przybiera to spokojnie można |
|
|
|
#491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie wiem jak bedzie z przybieraniem bo od dzisiaj ssie ale daje jej jesc co 2,5 h i zjada normalnie a pozniej jak znowu zaczyna chciec to smoka w paszczke i czekamy do nastepnego karmienia ![]() Dzieki Cytat:
widocznie taki jej pasuje i juz
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-06-07 o 19:18 |
||
|
|
|
#493 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Araczki-naprawdę super,że chce
Byle nie naużywać i patrzeć czy przybiera ładnie.Może być też różnie podczas kryzysów laktacyjnych,ale to wyjdzie w praniu nie ma co się zamartwiać na zapas.---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cate-Zu dostawała qrwicy wręcz a próbowałam różnychI fajnie i nie fajnie.To przyzwyczajenie jest łatwe do wyplewienia wbrew pozorom.Tak jak każde zresztą u małego dziecka. Ja miałam wieczną schizę,zeby BrońCiePanieBoże nie przyzwyczaić dziecka do niczego a tak naprawdę to dziecko samo wyrasta z niektórych rzeczy ,z inncyh można ją oduczyć jak się jest konsekwentnym w kilka dni i wbrew pozorom dziecko szybko akceptuje zmiany...to się rozpisałam ![]() miałam sprzątać,ale ogarnęła mnie totalna niemoc dzisiaj ledwo na spacer się z Zu wybrałam pomijam Bollywoodzką pogodę ![]() może to cisza prze burzą dzisiaj poraz pierwszy poczułam i pomyślałam,ze chciałabym już urodzić taka gruba i niezdarna się czuję.... a młoda nie daje odetchnąć,może jakby się uspokoiła przed porodem to byłby jakiś znak
|
|
|
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do leku to tak 30stka , w saszetkach, mozna rozpuszczac w wodzie albo w mleku. Kazala dawac raz dziennie, a w piatek na kontrole. |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za Luizkę
Mnie się podobają dzieci ze smoczkami, ale moja się dławi jak jej wsadzam, a mamy najmniejszy. Lecę na wizytę do gina, trzymajcie kciuki
|
#497 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na razie przynajmniej. Dawałam silikonowy TT.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba rozgryźliśmy wieczorne marudzenie - kąpiel po 20, potem jedzenie, potem koniecznie tulanie przez tatunia/mamunię, pogadanie, masowanko, jeszcze raz cycuś (bo dziewczę malutko zjadło), i tak ponad 2 godziny - a potem pięknie zasypiamy ok. 22:30 i śpimy do 3:30 Wnioskuję, że po prostu córeczka ma wieczorem czas aktywności największy.
|
|||
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19852663] Chyba rozgryźliśmy wieczorne marudzenie - kąpiel po 20, potem jedzenie, potem koniecznie tulanie przez tatunia/mamunię, pogadanie, masowanko, jeszcze raz cycuś (bo dziewczę malutko zjadło), i tak ponad 2 godziny - a potem pięknie zasypiamy ok. 22:30 i śpimy do 3:30 Wnioskuję, że po prostu córeczka ma wieczorem czas aktywności największy.[/QUOTE]A my dziennego nie rozgryźliśmy. :/ Dziś było znośnie, do 9ej. Trochę kwękania, trochę marudzenia, ale bez histerii i do 8ej poleżał w łóżku. Teraz zaczyna... Pomaga cycek i ręce. A ja już nie mam siły... Niby tylko 4kg dziecka, a mnie po trzech tyg. noszenia odnowiła się cysta w nadgarstku, boli jak jasna cholera. A najlepsze, że na to lek jest jeden: nie nosić. Wolno mi podnieść szklankę z herbatą. Jak nie urok to przemarsz wojsk... __________ Laski, co robicie z hemoroidami? Ja mam ProctoGlivenol - faktycznie łagodzi ból, pieczenie i swędzenie. Ale usunąć problemu to raczej nie usunie? Słyszałam, że hemoroidy mogą się cofnąć po ciąży. Znacie takie przypadki? |
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
na wasze problemy niestety nic nie poradzę, ale sama mam pytanie, takie trochę na wyrost:
czy ubierałyście dzieciom półśpiochy zanim pępki odpadły? czy raczej nie, żeby nie uciskać brzuszka? |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i tak najwięcej tam przykrywa i ugniata pielucha, bo dobrze, wysoko założona to nawet Bella Happy ma te wycięcie na pęp za małe. No chyba, że dziecko waży ponad 4kg i ma z 60cm. Ze mną w szpitalu nie było takich, którym by jakaś pielucha nie przykrywała pępka... nie pomyślane to jest do końca. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-08 o 09:19 |
|
|
|
|
#501 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bałam się, ale faktycznie jak pisze Kropka:Cytat:
|
||
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie majowo-czerwcowe mamusie i ich szkraby. Jestem tu nowa choć podczytywałam Was od czasu do czasu na poczekalni. Moja przygoda z mamusiowaniem zaczęła się 11 maja kiedy na świat przyszła Basia i od tej pory jestem jakby w "Matrixie". Jeśli pozwolicie dołącze do Was żeby dzielić sie radościami i troskami a także wymieniać doświadczeniami. Basia niedługo skończy miesiąc, trochę się już poznałyśmy ale ciągle jeszcze dużo musimy sie o sobie nauczyć. Jest teraz na etapie kwękania i marudzenia i problemów z kupką. Czyli przechodzimy to co większość z Was. Nie wiem czy mam się martwic bo Baśka nie kupka 2 dzień a to u Niej dziwne, miałyście może tak? Za to bąkole puszcza koncertowo co chwila i to takie że w pokoju wytrzymać nie idzie
![]() A oto moj skarb Edytowane przez parrotka Czas edycji: 2010-06-08 o 12:08 |
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Heeeelp. Moj maly chyba na dobre zaczal przgody z kolkami. A wiec przedwczoraj marudzil do 22 od 20 po kapieli . Wczoraj to samo , tylko do tego doszla przerwa od 1.20 do 3.30 ,placz stekanie, kupa i tak w kolko, az padl...
dzisiaj tez spi niespokojnie od czasu do czasu si enapinajac. Czytalam na necie ze neiktore mamy pisaly ze to po laktozie , ktora jest w herbatkach hipp oraz mleku...wiec moze odstawie i te herbatki i zobacze....dzisiaj podam tez sab simplex ... wole sprawdzic czy pomoze niz patrzec jak sie maly meczy a ja pozniej caly dzien do tylu chodze... witamy parrotko...Basia super ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- czy ktorys z maluszkow robi zielone kupki? moj sie zastanawiam w koncu czy kolkuje czy ma jakas nietolerancje na pokarm...bo od kilku dni na zielono robi i spina sie na te kupki...dajcie znac Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-08 o 12:12 |
|
|
|
#504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Parrotka - witamy. Czym więcej nas tym raźniej
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam nikogo, komu przeszły po ciąży [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19853576] My podwijaliśmy pieluchę Też tak robiłam. Witaj, śliczną masz Basię ![]() Wczoraj rozmawiałam z kumpelą, która rodziła ze mną i jej synek nie robił kupy przez 4 dni, ale za to jak walnął później, to konkretnie ![]() Lekarz jej powiedział, że dzieci karmione piersią czasami tak mają. U gina dostałam skierowanie na USG, bo jeszcze mam połóg. Musi sprawdzić, czy wszystko porządku z macicą ![]() Zaliczyliśmy 2 godziny spaceru. Zauważyłam - tak jak szaja, że Luiza ma godziny czuwania też wieczorem od 20 - 23. Całe szczęście od 2 dni nie ma za dużo kwękania, jest spokojna. Dużo do niej gadamy, śpiewamy. Ostatnie karmienie jest około 22.30 i śpi do 2 -3 w nocy. W ogóle chyba ostatnio mniej stęka ewciak, jak jest zielona kupa, to coś z brzuszkiem jest nie tak.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-06-08 o 13:33 |
|
|
|
|
#506 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z Internetu: • Zielona kupa noworodka.Generalnie nie powinna taka być, jednak spokojnie: za tę dziwaczną barwę może odpowiadać coś, co zjadłaś, a co nie posłużyło karmionemu Twoim mlekiem oseskowi. Poobserwuj noworodka i przyjrzyj się uważniej swojej diecie. Jeśli wszystko wróci do normy, nie ma powodu do niepokoju. Jeżeli jednak zawartość kolejnych pieluch nadal wygląda podejrzanie, wybierz się do pediatry. Lekko zielonkawe zabarwienie może powstać również pod wpływem powietrza (powierzchnia stolca po prostu się utlenia). A kupa raz na kilka dni przy karmieniu piersią nie jest niczym dziwnym. Cytat:
|
|||
|
|
|
#507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------------------- czesc Babki dawno nie zagladalam, Maly mial jakis okres przejsciowy caly weekend i wczoraj byl marudny, nieregularnie jadl i spal, u mnie dodatkowo stres, bo pokarm trace, dzisiaj jakby ciut lepiej, ale walcze jak lew, karmi, bocianek, sciaganie, przystawianie Malego, hehe, kongos normalnie kolki na razie przeszly, podaje Malemu razem z mlekiem slod pszenny, polecany przez norweskich lekarzy, Maly kupki ma super, mniej sie prezy i kolki rzadsze (to wyglada i smakuje podonie jak miod) po 4 tygodniach mamy 4 kg na liczniku, mala Pyzucha sie ze Stefanka robi ![]() miewam jeszcze doly, glownie w zwiazku z pokarmem, ale tylko wtedy, gdy jestem wykonczona, zmeczona, wtedy najchetniej zniknelabym z powierzchni ziemi ale nastepnego dnia juz swiat wyglada inaczej, sporo dyskutuje, czasem sprzeczam sie o to z z malzem, bo on walczy o moj dobry nastroj a ja jakbym robila na zlosc, trudno mi czasem siebie zrozumiec,w kazdym razie Maly jest przeslodki, przekochany i w ogole..... na pewno bede chciala miec wiecej dzieci a i pytanko, czy Wasz Maluszki tez nie lubia oczyszczania noskow?? nasz Maly szalu dostaje jak widzi fride a tu fotki z niedzieli
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stefanek
|
|
#509 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
Dilayla, super fotka Twojego Skarbka ![]() Bydgos, brawa dla Łukasza Luizka prześliczna w tym wózeczku Cytat:
Cytat:
Cytat:
araczki - ja podaję, ale małej wypada ten smok, często też odmawia ssania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczny maluszek, a Ty bardzo fajnie się prezentujesz ![]() Dziś położna zważyła Lenkę - gdy 13.05 wychodziłyśmy ze szpitala mała ważyła 2790 gram a dziś 3600 gram Powiem Wam, ze odżyłam - wyrzuty sumienia związane z karmieniem minęły (dziękuję Wam kochane za słowa otuchy i wsparcie ogólnie jest SUPER!Wklejam fotkę mojej ukochanej córci w sukienusi
Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2010-06-08 o 18:05 |
||||||
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super, że miewacie się dobrze Lenka wygląda ślicznie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

DLACZEGO?[/QUOTE]

Wnioskuję, że po prostu córeczka ma wieczorem czas aktywności największy.

ogólnie jest SUPER!