|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() ![]() Mamuśki dostałam dziś przelew z pracy i niektóre mówiły, ze dostały mniej za L4 z ZUS mnie faktem jest płaci firma a potem ZUS jej zwraca bo zatrudnia więcej niż 20 osób, ale mój przelew był nawet wiekszy niż w zeszłym miesiącu także nie wiem od czego to zależy ![]()
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Misiulka
no wlasnie chyba od tego ze placi firma bo zatrudnia wiecej niz 20 osob. ja tez mam wiecej niz normalna pensja bo policzyli jakas srednia z premiami itp ![]()
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Rano pojechałam na badania (mocz, krew). Babki zrobiły mi również WR. Nałaziłam się... Teraz czas na odpoczynek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
kociamborek kciuki zacisniete z całej siły!
ja dziś idę na kontrolę z pieskiem, wiem, że to nic w porównaniu z wizytą u gina, ale tez trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- w ogóle ja coraz więcej śpię! Jeszcze niedawno wstawałam o 6-7, a teraz do 9, a dziś obudziłam się za 15 dziesiąta!! Aż moja mama zaglądała czy wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | ||||||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
niezawsze zadzwonilam rano do babci i jej odmowilam oczywiscie jest obraza... ale poprostu jest tak goraco ze jak wyszlam z psem na dwor to az mi sie slabo robilo a ci twoi dziadkowie chyba troche przesadzili przeciez rodzice tez maja prawo do urlopu poza tym ja bym nie chciala zeby mi na glowe sie jeszcze rodzina zwalila chociaz by dlatego ze sama bede umeczona po porodzie bede chciala sie odnalezc a mama czy kto kolwiek inny by mnie tylko strofowal a co do tych co sa daleko... to moja babcia zawsze mowi ze jedna z moich kuzynek jest najkochansza chociaz ona tylko dzwoni jak jej pieniadze potrzebne a u nas to troche inaczej jest bo to babcia zazwyczaj od nas pozycza jak jej potrzebne zreszta obiecala wozek malemu i poznije sie z tego wycofala przez co moj maz na nia ciety jest bo mowi ze to nie nam obiecala tylko Hubertowi i e tak sie nie robi bo ja w ciazy nie chodze od meisiaca a jesli cos obiecala to powinna sie byla przygotowac do tego i odlozyc pieniadze a wozek kupimy sami i pod zadnym pozorem mam od niej nie brac jak bedzie chciala kiedys oddac Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() czekam na fotki sypialni Cytat:
to sie ciesz bo ja dostalam za malo ale mysle ze to dlatego ze mialam zwolnienei tylko do 2 czerwca i ze w przyszlym mc mi wyruwnaja
![]() |
#4689 | |||
Zadomowienie
|
Bardzo pomysłowa sesja, ślicznie wyszła!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
kociamborek trzymam kciuki
anuszka za psiaka tez przeciez on tez jest bardzo wazny!! a ja mam duze problemy ze spaniem w nocy zasypiam czasem nawet grubo po 1 a o 4 sie budze na siusiu i znowu do 7 czasem leze a jak mi sie uda jeszcze przysnac to do 10 czasem gnije
#4691 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze zdjecia (pierwsze 4). Pierwsze wogole fatalne, czemu w sukienkach wygladam jak w namiocie... :/ szeroka jak beka.. ehh
A goly brzuś mialam w miajteniach ![]() Sorry ze tak duzo ale nigdy nie umiem sie zdecydowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
anoxa ja dziś pierwszy raz wstałam w nocy na siku, mam nadzieję, że to już się nie będzie powtarzać
![]() idealne śliczne zdjęcia, mi nie ma kto takich zrobić, tż mówi A PO CO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Ehh, ja już się nie mogę doczekać, a gdzie tu do 3 sierpnia? A jak mam przenosić to już w ogóle lipa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam bóli okresowych, ale brzuch mi twardnieje i ciągnie po bokach jakby w dół. Też najgorzej jest wieczorami i w nocy jak wstaję do kibelka. Dzisiaj wzięłam nospę i magez. Zawsze się stresuję, jak biorę jakieś leki, ale w takich sytuacjach chyba nie ma innego wyjścia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jaką maść na brodawki polecacie/kupujecie? Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Anuszka kciuki za psiaka.
Anoxa no wlasnie tak jest, ze z rodzina na zdjeciu tylko dobrze a z tym wozkiem... po co sie deklarowala w ogole. Starsi ludzie w ogole sa dziwni. Ja kocham swoich dziadkow, ale po prostu w 1 min potrafia mnie wyprowadzic z rownowagi. Mama do porodu mi nie jest potrzebna bo moja mama to panikara i by mnie nakrecala nie potrzebnie, jutro tz wyjezdza sluzbowo i wraca w piatek no i mama wtedy musi byc pod telefonem 24h a tak jak tz jest to niech jedzie na wakacje i juz. Jejku tak sobie mysle, ze nie doczekam sie juz malej jak ja bym ja chciala miec przy sobie juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam mieć rodzinkę na głowie w sierpniu, tzn. moi teściowie miesiąc po moim porodzie jada na wczasy a, że ich 17-letnia, rozpieszczona córka nie chce już z nimi jechac to mój M wpadł na genialny pomysł, że przyjedzie do nas mieszkać na 2 tyg. co by głupot nie robiła ![]() ![]() A spakowałam torbę - ledwo się pomieściłam!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-06-08 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do maści- kupiłam ziaja lano, moja siostra mówi, że maść pepanten jest dobra. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- anoxa ja na twoim miejscu na pewno bym nie jechała, nie ma takiej opcji! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam purelan medeli, czytalam, ze dobra, ale jeszcze nie wyprobowalam ;P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Misiulka a do mnie po porodzie ma przyjechac najstarszy brat z 2 dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Wtajemniczenie
|
łee tam ja się nie stresuje
![]() Zobaczcie ile czerwcówek zostało i nawet majówek, także jeszcze czas ![]() A tak poza tym to jeszcze nie jestem gotowa. Prasowanie ciuszków trwa, wózek gdzieeeś tam tez jest i łóżeczku trzeba odświezyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
justynacz
miejmy nadzieje ze skoro lekarz nie zlecil szpitala to jest ok ![]() anuszka trzymam kciuki za wasza wizyte ![]() Misiulka, anuszka wspolczuje najazdu rodzinki, moi rodzice pojada na urlop dopiero w sierpniu, jak urodze w lipcu to chca byc na miejscu zeby np wziac dziewczynki. ale to dopiero ostatnio tak zdecydowali, bo oni tez maja rozne pomysly ![]() jesli chodzi o zyczenia porodowe to ja chce 10 lipca, jesli nie to dopiero 24 ![]()
#4707 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówił, że zależy jak się mierzy. Jak dociście tą sondą to można "wydłużyć" ją nawet do 2,8 cm, a jak zmierzy tak luźno to jest 1,8 cm. Powiedział, że jest po prostu krótka. Ważne, że nie ma rozwarcia. A na pessar to już chyba za późno... też słyszałam o tym purelanie dobre opinie. Chyba się na niego zdecyduję. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() teraz to się zastanaewiam, czy chodzić do szłody rodzenia. Tydzień temu zaczęłam. Warto by było nauczyć się tego oddychania i wogóle opieki nad dzieckiem (jestem kompletnie zielona). Ale nie wiem jak to się ma do tego leżenia i czy ta gimnastyka dobrze wpływa na szyjkę. niezawsze i inne dziewczyny z krótkimi szyjkami- chodzicie do szkoły rodzenia? Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-06-08 o 11:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie łóżeczko i wózek też jeszcze nie rozłożone.
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() nie chcialam was straszyc ![]() ![]() anoxa dupka nie boli na szczescie. bolalo jak mi dawala zastrzyk ale teraz jest ok sliczne fotki dziewczyny. wszystkie brzuszki i mamusie piekne trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty anuszka za psiaka tez ![]() idealne fajnie ze jestes ![]() teraz czuje sie w miare skurcze sa ale bardzo zadko i nie bola prawie wcale. troche mnie boli w dole brzucha no i siusiu mi sie chce co chwile bo maly sie kreci jak wariat |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||||
Zakorzenienie
|
U mnie będzie w zestawie, ale jak już wiesz- kupuję łóżeczko turystyczne.
Bidulka... Ale maluch i tak wyjdzie, jak mu przypasuje ![]() Cytat:
![]() I z tego co pamiętam, to chyba farminka miała iść 8.06? Ale może się mylę. Też trzymam kciuki!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś kolejna ciężka noc. Tak mnie żołądek bolał, że myślałam, że pościel zabrudzę :/ ![]() Na szczęście w porę zareagowałam i skończyło się TYLKO na bólu. Ale nie wiem po czym ![]() ![]() I moja Mama po porodzie nie będzie mogła przyjechać wnusiątka zobaczyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.