Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 10:22   #4681
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
ja sie juz strasznie denerwuje przed wizytka, zawsze jechalam taka niecierpliwa zeby znowu zobaczyc co tam u malego a dzisiaj po ostatniej wizycie bardzo sie boje ze znowu uslysze jakies zle wiadomości. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch i co chwile twardnieje ale mam nadzieje ze to z nerwow. Wiem ze nie powinnam tak przezywac ale to silniejsze odemnie, tymbardziej ze to bedzie pierwsza wizyta bez tżta. Mam wizyte na 16 jak wroce to dam znac co i jak.

Trzymam mocno kciuki za inne dzisiejsze wizyty
a co to za jakieś brzydkie myśli niewolno nie bedzie żadnych złych myśli !!! Kciuki zaciśnięte.

Mamuśki dostałam dziś przelew z pracy i niektóre mówiły, ze dostały mniej za L4 z ZUS mnie faktem jest płaci firma a potem ZUS jej zwraca bo zatrudnia więcej niż 20 osób, ale mój przelew był nawet wiekszy niż w zeszłym miesiącu także nie wiem od czego to zależy

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:23   #4682
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wklejam Wam zdjecia z weekendu
pięknie, słonecznie, śliczna mamuśka

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:25   #4683
itakasia
Zakorzenienie

Misiulka
no wlasnie chyba od tego ze placi firma bo zatrudnia wiecej niz 20 osob. ja tez mam wiecej niz normalna pensja bo policzyli jakas srednia z premiami itp
Stary 2010-06-08, 10:25   #4684
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Mamuśki dostałam dziś przelew z pracy i niektóre mówiły, ze dostały mniej za L4 z ZUS mnie faktem jest płaci firma a potem ZUS jej zwraca bo zatrudnia więcej niż 20 osób, ale mój przelew był nawet wiekszy niż w zeszłym miesiącu także nie wiem od czego to zależy
ja też nie wiem, ale ciesz się że masz więcej, bo ja miałam mniej
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:29   #4685
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Kto mi przypomni ktore tygodnie dziewczyny mialy jak urodzily? wiem ciekawosc to pierwszy stopien ..
w pierwszym poście jest lista ze wszystkimi informacjami również z tc

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Rano pojechałam na badania (mocz, krew). Babki zrobiły mi również WR. Nałaziłam się... Teraz czas na odpoczynek.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:34   #4686
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
kociamborek
teraz juz wszystko pamietam, pamietalam o szyjce ale zapomnialam o wodach. ale skoro ostatnio juz byly ok to trzymam mocno kciuki zeby dalej tak zostalo, o ktorej wizyta?
o 16, napisze po powrocie co i jak
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:49   #4687
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

kociamborek kciuki zacisniete z całej siły!

ja dziś idę na kontrolę z pieskiem, wiem, że to nic w porównaniu z wizytą u gina, ale tez trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

w ogóle ja coraz więcej śpię! Jeszcze niedawno wstawałam o 6-7, a teraz do 9, a dziś obudziłam się za 15 dziesiąta!! Aż moja mama zaglądała czy wszystko ok

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 10:50   #4688
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

niezawsze zadzwonilam rano do babci i jej odmowilam oczywiscie jest obraza... ale poprostu jest tak goraco ze jak wyszlam z psem na dwor to az mi sie slabo robilo
a ci twoi dziadkowie chyba troche przesadzili przeciez rodzice tez maja prawo do urlopu poza tym ja bym nie chciala zeby mi na glowe sie jeszcze rodzina zwalila chociaz by dlatego ze sama bede umeczona po porodzie bede chciala sie odnalezc a mama czy kto kolwiek inny by mnie tylko strofowal
a co do tych co sa daleko... to moja babcia zawsze mowi ze jedna z moich kuzynek jest najkochansza chociaz ona tylko dzwoni jak jej pieniadze potrzebne a u nas to troche inaczej jest bo to babcia zazwyczaj od nas pozycza jak jej potrzebne zreszta obiecala wozek malemu i poznije sie z tego wycofala przez co moj maz na nia ciety jest bo mowi ze to nie nam obiecala tylko Hubertowi i e tak sie nie robi bo ja w ciazy nie chodze od meisiaca a jesli cos obiecala to powinna sie byla przygotowac do tego i odlozyc pieniadze a wozek kupimy sami i pod zadnym pozorem mam od niej nie brac jak bedzie chciala kiedys oddac

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a zapomnailam sie wam pochwalic...bylam w de pierwszy raz u fryzjera bo juz nie umialam sie doczekac wizyty u mojej kochanej fryzjerki w pl
i jak efekt? bo do mnie jak przyjezdzalo wiele pan z de do zakladu to zawsze strasznie nazekaly zreszta nie dziwie im sie czasem ze marudzily bo jak by mi ktos na glowie zrobil to co one mialy to bym zabila

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ten zastrzyk to byla pyralgina z czyms tam ale nie pamietam z czym. wiec mysle ze przeciwbolowo i rozkurczowo. na szczescie chyba dziala bo jest coraz lepiej
Cytat:
no niech maly jeszcze posiedzi w brzuszku wiec wole zeby przeszly damian sie smieje ze maly zobaczyl jakie mu tata kupil butki i chce juz je przymierzyc
ale mnie nastraszylas juz szukalam nr do ciebie w telefonie a pyralgina masz racje przeciwbolowa i rozkurczowa jest dostalam ja jak czekalam na zabieg w poprzedniej ciazy to bol minal i skurcze ustaly a dupka cie po niej nie boli? radzila bym rozmasowac miejsce po zastrzyku bo ja dluuugo mialam guza po nim

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
A ja nadal opuchnięta ,nogi jak kołki , a nie wiedziałąm od czego mnie rano podeszwy bolą
no niestety jak ja mialam tak mocno spuchniete to rano sie budzilam i mialam wrazenie jak bym cala noc po stadionie biegala

Cytat:
anoxa- daj znac jak po wyjezdzie, bo cos mi sie wydaje, ze pojechalas

musze sie pochwalic, ze mamy piekna sypialnie ( moje zdaniekupilismy i zlozylismy lozeczko i komode .Jak tylko kupie baterie do aparatu, to sie pochwale
nie pojechalam tzn mialam jechac kolo 14 wiec w najgorszy upal ale odmowilam babci
czekam na fotki sypialni

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
mam pytanie czy wycinacie metki z ubranek ? bo niby one nie są drapiące i boje się, że jak zaczne wycinac to dopiero wtedy będą drapać i już nie wiem
ze swoich mam wszystkie wyciete maz sie smieje ze kiedys dziury sobie wytne ale malemu nie wycinam chyba ze takie wielkie bo nie chce zeby go drapalo pozniej

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
to sie ciesz bo ja dostalam za malo ale mysle ze to dlatego ze mialam zwolnienei tylko do 2 czerwca i ze w przyszlym mc mi wyruwnaja
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:52   #4689
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
Witam
nadrobilam was i chcialam sie poxhwalic sesja brzuszkowa
Bardzo pomysłowa sesja, ślicznie wyszła!!!!!

Cytat:
laski chyba sie zaczelo!!!!!!!! skurcze mam co 2 minuty!!!!!!!!!!!!! masakra obudzily mnie jakies pol godziny temu. bola i promieniuja na plecy. ide sie myc. dam znac anoxie jak cos . mam jakies drgawki dziwne. ciekawe czy to normalne??? trzymajcie kciukasy za nas!!!!!
Proszę mnie nie wprowadzać w tak silne emocje jakimiś fałszywymi alarmami!!!!Jak to przeczytałam to aż mi ciarki po całym ciele przeszły.Dobrze że mały postanowił jednak jeszcze pomieszkać u mamy w brzuszku

Cytat:
serduszko-sliczne zdjecia-szczegolnie podoba mi sie to ze stopkami takie slodkie
anoxa- daj znac jak po wyjezdzie, bo cos mi sie wydaje, ze pojechalas
ania- jak sie teraz czujesz?
wklejam Wam zdjecia z weekendu
musze sie pochwalic, ze mamy piekna sypialnie ( moje zdaniekupilismy i zlozylismy lozeczko i komode .Jak tylko kupie baterie do aparatu, to sie pochwale
Widzę że weekend udany, zdjęcia też , czekam na fotki sypialni

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Kasiu po ostatniej wizycie dostalam skierowanie do szpitala, bo lekarz stwierdzil u mnie wielowodzie (24afi) szyjke skroconą do 1,5cm - zagrażający poród przedwczesny. Po tyg. pobytu w szpitalu afi bylo w normie, szyjka tez sie troche polepszyla tylko musialam duzo leżeć i brać leki. Mam nadzieje ze na tej wizycie będzie dużo lepiej. Najbardziej sie martwię czy wody będą w normie. Ale musi być dobrze!
Masz rację - musi być dobrze!!! Trzymam kciuki za wizytę i za to żeby dziś były same dobre wieści Daj znać jak wrócisz!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:52   #4690
anoxa
Zakorzenienie

kociamborek trzymam kciuki

anuszka za psiaka tez przeciez on tez jest bardzo wazny!! a ja mam duze problemy ze spaniem w nocy zasypiam czasem nawet grubo po 1 a o 4 sie budze na siusiu i znowu do 7 czasem leze a jak mi sie uda jeszcze przysnac to do 10 czasem gnije
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:52   #4691
idealnecialo
Zadomowienie

Wczorajsze zdjecia (pierwsze 4). Pierwsze wogole fatalne, czemu w sukienkach wygladam jak w namiocie... :/ szeroka jak beka.. ehh

A goly brzuś mialam w miajteniach wiec pokazuje z 1 czerwca(reszta zdj), czyli tydz predzej..

Sorry ze tak duzo ale nigdy nie umiem sie zdecydowac
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 10:55   #4692
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
idealne alguien 39tc, a basia 35+3 dni tak więc szykuj się moja droga [COLOR=Silver]
Nawet chcialabym sie szykowac ale jednak z poprzedniego porodu 1,5 tyg po terminie to wole sie nie nastawiac ze moze teraz byc predzej :P
Stary 2010-06-08, 10:58   #4693
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Wczorajsze zdjecia (pierwsze 4). Pierwsze wogole fatalne, czemu w sukienkach wygladam jak w namiocie... :/ szeroka jak beka.. ehh

A goly brzuś mialam w miajteniach wiec pokazuje z 1 czerwca(reszta zdj), czyli tydz predzej..

Co ty chcesz od tej sukienki, w jakim namiocie ??? Dobrze wyglądasz w sukience, musiała bys mnie zobaczyć w sukience albo spódnicy to miała byś porównanie i zrozumiała byś co to znaczy wyglądać jak w namiocie.Wyglądasz ładnie a brzuchol słodki!!!
Stary 2010-06-08, 10:59   #4694
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

anoxa ja dziś pierwszy raz wstałam w nocy na siku, mam nadzieję, że to już się nie będzie powtarzać

idealne śliczne zdjęcia, mi nie ma kto takich zrobić, tż mówi A PO CO
Stary 2010-06-08, 10:59   #4695
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
przepraszam za fryzure
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeej ale kochany! A ty wygladasz naprawde swietnie jak na po porodzie.. ja wygladalam nawet na nast dni jakby wlec po mnie przejechal...
Stary 2010-06-08, 11:00   #4696
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Nawet chcialabym sie szykowac ale jednak z poprzedniego porodu 1,5 tyg po terminie to wole sie nie nastawiac ze moze teraz byc predzej :P
Ehh, ja już się nie mogę doczekać, a gdzie tu do 3 sierpnia? A jak mam przenosić to już w ogóle lipa...
Stary 2010-06-08, 11:01   #4697
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Optymistka z ciebie na całego Ja też urodziłam 1,5 tyg po terminie ale teraz nawet takiej myśli do siebie nie dopuszczam.Mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej - MUSI!!!!!
Stary 2010-06-08, 11:03   #4698
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze, krotka masz tzn ile Ci powiedzial, ze masz? Mnie tez straszyli krotka w szpitalu, ale najwazniejsze, ze zamknieta i niemiekka

nospa i juz, dobrze, ze Cie nie boli okresowo przy tym, ja niestety i to i to mam wieczorami, ale ranki to masakra i wiem na pewno, ze to skurcze i gdybym nie brala nospy to pewnie by sie rozkrecily jeszcze bardziej
Powiedział, że w najabrdziej pesymistycznym pomiarze mam 1,8 cm.
Ja nie mam bóli okresowych, ale brzuch mi twardnieje i ciągnie po bokach jakby w dół. Też najgorzej jest wieczorami i w nocy jak wstaję do kibelka. Dzisiaj wzięłam nospę i magez. Zawsze się stresuję, jak biorę jakieś leki, ale w takich sytuacjach chyba nie ma innego wyjścia.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

wlasnie wiesz co wkurza mnie to ze doskonale wie ze juz jestem w zaawansowanej ciazy ze mialam problemy dopiero wyszlam ze szpitala a ona bez skrupulow dzwoni pyta czy ja zawioze zeby to bylo 100km to rozumiem ale w ta i spowrotem plus jeszcze to ze musze po nia dojechac i wrocic to sie uzbiera tych km ale poastnowilam sobie ze jak sie bede jutro czula tak jak dzisiaj to nigdzie nie pojade jezdza tez autobusy no niestety ale ja nie zamierzam sie meczyc tymbardziej ze w srode tez musze do lekarza jechac i pol dnia w poczekalni spedze
czasami wolala bym nie miec ani samochodu ani prawka
juz nawet mezowi nie mowilam ze ona chce zeby ja zawiezc bo by mnie przekla chyba ze sie zgodzilam bo marudzi mi caly czas ze mam sie oszczedzac (tymbardziej ze moja babcia zawsze na nas narzeka ze to niby ci najgorsi jestesmy a jak przychodzi co do czego to zawsze od nas czegos potrzebuje)
Anoxa, pewnie już pojechałaś, ale faktycznie powinnaś być chyba bardziej asertywna. 250 km to straszny kawał drogi nawet dla ciąży przebiegającej książkowo. Ja bym zrobiłam tak jak mówi Hd- oznajmiłabym wszem i wobec, że ze względu na swój stan odstawiam samochód... Daj znać jak wrócisz.

Cytat:
witajcie falszywy alarm! leze teraz w domu i zwijam sie z bolu w szpitalu powiedzieli ze to reakcja na odstawienie fenoterolu. dostalam strasznie bolesny zastrzyk i kazali jechac do domu i lezec. tylko ze lezec sie nie da bo tak bola te skurcze ze az mi lzy plyna rozwarcie mam dalej na palec. no i czop mi odchodzi. tak wiec jak narazie jeszcze pozostaje w dwupaku
powiedzieli ze jak ten zastrzyk nie pomoze to mam wracac na szpital. jak narazie minely dwie godziny i tylko tyle ze skurcze mam zadziej ale dalej bola jak diabli
Teraz był to fałszywy alarm, ale pewnie niebawem się zacznie Chyba czytałam, że gin Ci mówił, że masz zielone światło na poródówkę już?

Cytat:
Ja tam nie wycinam żadnych metek... Jedną oderwałam, to przy samym szwie zostało takie drapiace, jakby zyłka więc dałam sobie spokój... )
Ja kilka odcięłam, zla chyba dam sobie z tym spokój. Zobaczę, jeśli będzie to dziecku przeszkadzać to później najwyżej odpruję.

Jaką maść na brodawki polecacie/kupujecie?

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Ehh, ja już się nie mogę doczekać, a gdzie tu do 3 sierpnia? A jak mam przenosić to już w ogóle lipa...
A co ja mam powiedzieć... do 13 sierpnia Dłużą się te tygodnie niemiłosiernie.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:04   #4699
niezawsze
Zakorzenienie

Anuszka kciuki za psiaka.

Anoxa no wlasnie tak jest, ze z rodzina na zdjeciu tylko dobrze a z tym wozkiem... po co sie deklarowala w ogole. Starsi ludzie w ogole sa dziwni. Ja kocham swoich dziadkow, ale po prostu w 1 min potrafia mnie wyprowadzic z rownowagi. Mama do porodu mi nie jest potrzebna bo moja mama to panikara i by mnie nakrecala nie potrzebnie, jutro tz wyjezdza sluzbowo i wraca w piatek no i mama wtedy musi byc pod telefonem 24h a tak jak tz jest to niech jedzie na wakacje i juz.

Jejku tak sobie mysle, ze nie doczekam sie juz malej jak ja bym ja chciala miec przy sobie juz ciekawe jak Basia i Alguien, ktora pewnie juz w domku jest szczesciara.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 11:04   #4700
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:

ja dziś idę na kontrolę z pieskiem, wiem, że to nic w porównaniu z wizytą u gina, ale tez trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

w ogóle ja coraz więcej śpię! Jeszcze niedawno wstawałam o 6-7, a teraz do 9, a dziś obudziłam się za 15 dziesiąta!! Aż moja mama zaglądała czy wszystko ok
za piesiulka

Cytat:

ale ślicznie

Ja też mam mieć rodzinkę na głowie w sierpniu, tzn. moi teściowie miesiąc po moim porodzie jada na wczasy a, że ich 17-letnia, rozpieszczona córka nie chce już z nimi jechac to mój M wpadł na genialny pomysł, że przyjedzie do nas mieszkać na 2 tyg. co by głupot nie robiła chociaż ja twierdzę , że jej i tak nie upilnuje ale ona jest tak rozpieszczona, że nawet herbaty sobie nie potrafi sama zrobić nie mówiąc o śnadaniu bo teściowa nie pracuje i cały czas jej nadskakuje ja już wszystkim oznajmiła włącznie ze szwagirką, żeby sobie z głowy wybiła, że będę nadskakiwać wie gdzie herbata, chleb, i lodówka niech się sama obsługuje
A spakowałam torbę - ledwo się pomieściłam!!!

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-06-08 o 11:06
Stary 2010-06-08, 11:09   #4701
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ja kilka odcięłam, zla chyba dam sobie z tym spokój. Zobaczę, jeśli będzie to dziecku przeszkadzać to później najwyżej odpruję.

Ja tak samo zrobię z metkami

A co do maści- kupiłam ziaja lano, moja siostra mówi, że maść pepanten jest dobra.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

anoxa ja na twoim miejscu na pewno bym nie jechała, nie ma takiej opcji!
Stary 2010-06-08, 11:10   #4702
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Jejku tak sobie mysle, ze nie doczekam sie juz malej jak ja bym ja chciala miec przy sobie juz ciekawe jak Basia i Alguien, ktora pewnie juz w domku jest szczesciara.
Koleżanko ty się juz tak nie rwij do tego porodu bo jak ty urodzisz to ja chyba ze stresów zawału dostanę albo też od razu mnie wywiozą bo mam termin dzień po tobie.Niech sobie Madzia w brzuszku jeszcze pomieszka!!!
Stary 2010-06-08, 11:12   #4703
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedział, że w najabrdziej pesymistycznym pomiarze mam 1,8 cm.
Ja nie mam bóli okresowych, ale brzuch mi twardnieje i ciągnie po bokach jakby w dół. Też najgorzej jest wieczorami i w nocy jak wstaję do kibelka. Dzisiaj wzięłam nospę i magez. Zawsze się stresuję, jak biorę jakieś leki, ale w takich sytuacjach chyba nie ma innego wyjścia.

Czyli dokladnie nie powiedzial ale chyba nie jest tak zle skoro nic nie mowil o pessarze? Ja mialam 2,8 ostatnio.

Ja mam purelan medeli, czytalam, ze dobra, ale jeszcze nie wyprobowalam ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 11:14   #4704
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Misiulka a do mnie po porodzie ma przyjechac najstarszy brat z 2 dzieci Lubię te dzieciaki, ale one są takie głośne, zawsze siedzą u nas z 2 tygodnie, wszędzie bałagan...Po porodzie będę chciała miec spokój, a zwłaszcza moje dziecko...Aż na samą myśl mnie skręca!
Stary 2010-06-08, 11:14   #4705
Linka24
Wtajemniczenie

łee tam ja się nie stresuje
Zobaczcie ile czerwcówek zostało i nawet majówek, także jeszcze czas

A tak poza tym to jeszcze nie jestem gotowa. Prasowanie ciuszków trwa, wózek gdzieeeś tam tez jest i łóżeczku trzeba odświezyć.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:20   #4706
itakasia
Zakorzenienie

justynacz
miejmy nadzieje ze skoro lekarz nie zlecil szpitala to jest ok, lez i odpoczywaj, a gdzie chodzisz?
anuszka
trzymam kciuki za wasza wizyte
Misiulka, anuszka
wspolczuje najazdu rodzinki, moi rodzice pojada na urlop dopiero w sierpniu, jak urodze w lipcu to chca byc na miejscu zeby np wziac dziewczynki. ale to dopiero ostatnio tak zdecydowali, bo oni tez maja rozne pomysly

jesli chodzi o zyczenia porodowe to ja chce 10 lipca, jesli nie to dopiero 24
Stary 2010-06-08, 11:22   #4707
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Czyli dokladnie nie powiedzial ale chyba nie jest tak zle skoro nic nie mowil o pessarze? Ja mialam 2,8 ostatnio.

Ja mam purelan medeli, czytalam, ze dobra, ale jeszcze nie wyprobowalam ;P

Mówił, że zależy jak się mierzy. Jak dociście tą sondą to można "wydłużyć" ją nawet do 2,8 cm, a jak zmierzy tak luźno to jest 1,8 cm. Powiedział, że jest po prostu krótka. Ważne, że nie ma rozwarcia. A na pessar to już chyba za późno...

też słyszałam o tym purelanie dobre opinie. Chyba się na niego zdecyduję.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
justynacz
miejmy nadzieje ze skoro lekarz nie zlecil szpitala to jest ok, lez i odpoczywaj, a gdzie chodzisz?
Posłuchałam Twojej sugestii i chodzę do Wojtynka do Matopatu. Jestem z niego zadowolona Także dzięki.

teraz to się zastanaewiam, czy chodzić do szłody rodzenia. Tydzień temu zaczęłam. Warto by było nauczyć się tego oddychania i wogóle opieki nad dzieckiem (jestem kompletnie zielona). Ale nie wiem jak to się ma do tego leżenia i czy ta gimnastyka dobrze wpływa na szyjkę.

niezawsze i inne dziewczyny z krótkimi szyjkami- chodzicie do szkoły rodzenia?

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-06-08 o 11:25
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:26   #4708
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Misiulka a do mnie po porodzie ma przyjechac najstarszy brat z 2 dzieci Lubię te dzieciaki, ale one są takie głośne, zawsze siedzą u nas z 2 tygodnie, wszędzie bałagan...Po porodzie będę chciała miec spokój, a zwłaszcza moje dziecko...Aż na samą myśl mnie skręca!
no właśnie spokój na potrzebny
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
łee tam ja się nie stresuje
Zobaczcie ile czerwcówek zostało i nawet majówek, także jeszcze czas

A tak poza tym to jeszcze nie jestem gotowa. Prasowanie ciuszków trwa, wózek gdzieeeś tam tez jest i łóżeczku trzeba odświezyć.
u mnie łóżeczko i wózek też jeszcze nie rozłożone.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-06-08, 11:27   #4709
aniaa22
Zakorzenienie

hej aaaale sie wyspalam zasnelam jak kamien zaraz po tym jak pisalam tutaj i obudzil mnie moj synus przed chwila, tak mnie kopie ze masakra

nie chcialam was straszyc uwierzcie ze ja bardziej sie wystraszylam gin mowila wczoraj ze maly juz moze sie rodzic ale ja bym wolala zeby posiedzial jeszcze troche bo to 36 tc
anoxa dupka nie boli na szczescie. bolalo jak mi dawala zastrzyk ale teraz jest ok

sliczne fotki dziewczyny. wszystkie brzuszki i mamusie piekne

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
anuszka za psiaka tez

idealne fajnie ze jestes

teraz czuje sie w miare skurcze sa ale bardzo zadko i nie bola prawie wcale. troche mnie boli w dole brzucha no i siusiu mi sie chce co chwile bo maly sie kreci jak wariat
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 11:28   #4710
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy ktoras z Was kupuje moskitiere do lozeczka?
U mnie będzie w zestawie, ale jak już wiesz- kupuję łóżeczko turystyczne.

Cytat:
witajcie falszywy alarm!
Bidulka... Ale maluch i tak wyjdzie, jak mu przypasuje

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
karolcia, kociamborek, jaszczka ,wiolek , ktoś jeszcze ? za wizyty
ja i anoxa jutro
Ja idę na 3d/4d, ale to jak nie wizyta . Samo USG.
I z tego co pamiętam, to chyba farminka miała iść 8.06? Ale może się mylę. Też trzymam kciuki!!!!!

Cytat:

Trzymam kciuki za psiaka!!!

Cytat:

Bardzo ładne... Mój zmienia kształt, więc może wreszcie też będę z niego zadowolona

Cytat:
A co ja mam powiedzieć... do 13 sierpnia Dłużą się te tygodnie niemiłosiernie.
Ja do 25 sierpnia. I tak mi żal, że wszystkie już mają tak blisko . Ale niech Wam się maluszki chowają. Jak moje się urodzi, to tu już pustkami będzie wiało, bo wszystkie będziecie pod cycuchem zajęte .

Dziś kolejna ciężka noc. Tak mnie żołądek bolał, że myślałam, że pościel zabrudzę :/ .
Na szczęście w porę zareagowałam i skończyło się TYLKO na bólu. Ale nie wiem po czym . Jestem teraz głodna jak wilk, ale nie wiem co zjeść, żeby nie zaszkodzić
I moja Mama po porodzie nie będzie mogła przyjechać wnusiątka zobaczyć . Bo sobie kurna poczta zmiany godzin pracy na okres wakacyjny wymyśliła .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości