|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() do dzinsow, do czarnych leginsow do bialych bluzek, kremowych, bezowych
|
|
|
#4562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
ehhhh ja to z Wami chyba nigdy nie popiszę :/
Bartek poszedł spac a ja nadrabiam i nadrabiam ... i końca nie widać ... przyjechał listonosz, zadzwonił domofonem a Bartuś w łóżeczku już "eeeeehhhhh" i po spaniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartus tez się tak złóści ... marszczy nosek i fuczy teraz go zostawiłam w łóżeczku, ale na łóżku też sam zostaje /ładnie już z niego schodzi/ oczywiście mam go zawsze na oku to by było tak w skrócie ![]() p4w - cieszę sie, ze Tomuś zdrowy i za badaniaUnholy - fajnie, ze się wybawłaś na weselu /będę miałado Ciebie pytanko /lece bo kuuuupa wzywa swoim zapachem ... i na zakupy lecimy zaraz
|
|||
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o kolory to mi podobają się 3 i 4 ![]() no i kupiłam, przeplaciłam, ale ch... juz nie mogłam patrzec na buty, tyle sie naoglądałam w ostatnich dniach ze szok. mam nadzieje ze bede zadowolona. |
|
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
głowa mi peka napisałam się i wszystko mi wcieło..nie mam siły się powtarzać...tyle pamietam:p4w super, ze Tomaszek zdrowy..ciekawe z czego ta gorączka? w każdym razie trzymam kciuki za wyniki Miramej, bardzo się cieszę że Kubcio się odezwał ![]() Unholy biedaku ja bym chyba oszalała ![]() ehh ide sie położyć poki mała spi Miłego dnia
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
tak, oczywiście masz rację
mam nadzieję, ze coś wykażą te badania ![]() a Waszymi kciukami na pewno przyszedł dziś rowerek Tomusia, ale jeszcze nie oglądałam - mąż odebrał z poczty w drodze do pracy... mam nadzieję, ze będzie mu się podobał ![]() Wojtusiu, na pewno będziesz zadowolona z bucików... tylko zeby rozmiar był dobry
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy mi się podoba ten http://www.allegro.pl/item1065141866...4_polecam.html
ten http://www.allegro.pl/item1071296204...co_ct_0_4.html i ten żółty ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- P4w wyniki będą książkowe Jaki to rowerek? Pokażesz?
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rowerek taki http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1461286
|
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wlasnie dostalam smsa od kolezanki , ze urodzila chlopczyka o 9:45 !!! Kolejny sliczny chlopczyk na swiecie!!!
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Unholy mi sie podoba 3 no i ten zolty.
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje mi w nim tylko tego gdzie Zuzka miałaby trzymać nogi zanim nauczy się pedałować. A może nie jest to potrzebne? Zdaj relację jak się u Was sprawdza. Cytat:
![]() Zasiadłam z kawką ktoś chętny potowarzyszyć?
|
||
|
|
|
#4570 |
|
Ola-Unhola
|
Ja piję
![]() Dzięki za opinie Ten żółty chyba odpada. Dzwoniłam do koleżanki - ma żółtego mutsy i mówi, że muchy itp lecą na potęgę ![]() Zostaje jakiś używany.. Texasik, gratulacje dla koleżanki P4w, fajny rowerek, ale właśnie napisz jak bez tych podpórek ![]() aannuullaa, główka przeszła?
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie nie pomyślałam o nóżkach ![]() ale to małż wybierał i się nie zagłębiałam za bardzo ![]() moze jeszcze dziś będzie premiera... mój Smerfik śpi już godzinę... idę zrobić coś na obiad bo zaraz się obudzi, a ja lakiery do paznokci oglądam zamiast obiad gotować
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
nie miałam czasu od rana, bo w końcu kontrol do mnie przyszła Nie będę cytowac wybaczcie.p4w trzymam kciuki za Tomaszka Unholy witaj ![]() Miramej brawa dla Twojej gaduły ![]() Gorgulku Zuzia pięknie bryka ![]() Skierko Amelka jest urocza Więcej nie pamiętam (jak coś przekręciłam to wybaczcie![]() A Wojtusiu mi się bardziej podobały z Atmosphere, ale jak to się mówi-juz po ptokach ![]() U nas ostatnio przestawiło się Zośce spanie-zasypia w okolicach 21 i śpi bez przerwy do 8 rano. Chyba tak wolę I dalej zęby w ilości sztuk dwa Raczkowanie najlepiej wychodzi na dywanie z długimi włosami, a w zasadzie to styl "mix"-trochę czołgania trochę raczkowania. Gada w zasadzie bez przerwy. To tyle. Na razie
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem...
średnio, trochę się zdrzemnęłam ale to chyba na te zapowiadane burze, zawsze pogodna silnie na mnie działa.. Mała śpi jeszcze, wszystko się jej dzisiaj poprzestawiało i nie wiem jak dotrwa do wieczora albo raczej jak ja dotrwam ![]() Unholy z wózków podoba mi się ten z zielenią i pomarańczem
|
#4574 |
|
BAN stały
|
my po dspacerku i Amelka chyba na jakies pyłki uczulona
bylam biegiem u doktora. dal zyrtec i wapno. wrocilismy zaaplikowalam jej i przysypia przy cycu... masakra jakas---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Olu a popatrz na tej stronce jakis wózek może znajdziesz http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-traf...is-p-4546.html i po spaniu, najadła sie i już rozrabia |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
ja uspałam oliwke w wózku na balkonie, nie wychodziłam na podworko, bo sama musze sie zdrzemnąć bo padne, taki jakis szalony mam dzien od rana.
|
|
|
|
#4576 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Kurcze, to nie dobrze z tym uczuleniem ![]() Mam nadzieję, ze leki pomogą (ale zyrtec to tylko na noc) Dzięki
|
|
#4577 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Olu a co sądzis zo takich klockach - masz może? http://www.allegro.pl/item1064067182...pszczolka.html kupilam juz Amelce slimaka ciekawe czzy sie jej spodoba... |
|
|
|
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
hej mamuski
![]() no to znowu odzywam sie po dłuuugiej przerwie długiej bo ciezko mi siasc do kompa dłuzej niz 5 minut na nk bo jak nie robota w domu to urwis przy klawiaturze i tak monotonnie płynie moje zycie - poprostu chce mi sie wyc do ksiezyca i walić głowa w ściane Skoro juz jestem przy temacie Gabrysia to napisze co u nas maluch ma juz prawie 10 miesiecy roczek zbliza sie duzymi krokami a ja coraz bardziej mysle jaki tort upiec i czy uda mi sie ulepic fajne figurki z masy cukrowej (chciałabym przebic kolezanke i jej biedronkowy tort). maluch ma juz 8 zabków i znow sie slini pewnie cos wyjdzie na dniach moze tym razem gorne 3, pozatym coraz czesciej puszcza sie mebli ale na bardzo krotko boi sie sam stac, zaczyna paplac po swojemu i wesoło piszczec ostatnio sie smielismy z jego gaworzenia mowił "lody lody lody" . Tata za chiny nie mowi a i mama baba jakby zapomnial poprostu przeszedł na swoj jezyk. Za to pieknie macha klaszcze robi buziaka na dowidzenia raczka i czasami łapie sie za główke (ale mam kłopot). Po wizycie u doktor neurolog wiemy ze za około miesiac dziecko powinno ladnie pokazywac czesci ciała wiec zaczynamy uczyc bąbla. Nadal jednak mamy problemy z zasypianiem ,sen ciagły jest od 21 do 3 a potem co 45 do godziny i pobudka Drzemka w ciagu dnia trwa max do 3 godzin a najczesciej 2godziny. w nocy tylko piciu dostaje posiłów w ciagu dnia ma 4 plus przekaski. Czasami mi nie dojada dokonca a mimo to morfologia i przybieranie na wadze w normie. i energia dopisuje a mnie nerwy ,co rusz szuflady sie otwieraja i zamykaja z wielkim hukiem a maly robi w nich porzadki ,kuchence tez nie raz sie obrywa wciaz musze kurki od gazu odnowa montowac bo Gabrys je sciaga ,o zamiłowaniu do informatyki nie wspomne w ruch zawsze idzie klawiatura i ciagle słowo no no no ,nie rusz i niewolno a w przypływach mamy braku cierpliwosci i nerwow nawet klaps. najchetniej bym wyszla i gdzies poszla sie wyzyc ale mi niewolno bo przeciez jestem matka polka a matka powinna byc cierpliwa kochajaca i zawsze usmiechnieta nawet jak tyra jak osioł. Dobrze ze mam wsparcie w mezu i czasem bierze nocne zmiany na d maluchem ale i on czasami wykazuje typowo meski punkt widzenia czyli kobieta do garow i dzieci ehhh. Ostatnio troche sie wyrwałam pojechalismy z dzieckiem nad jezioro mały poznal smak i dotyk pisaku bardzo polubił grabki ale szybko sie zmylismy bo bardzo nam marudził i mało drzemał - ewnie duzo wrazen i dorwała go na buzi drobna wysypka 9podejrzewam ze od slonka).Dzis smaze amerykanskie nalesniki poeiwm wam ze smak taki sobie polskie lepsze moje podniebienie woli swojskie klimaty ......
|
#4579 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Antoś ma podobne biedroneczki i bardzo lubi
|
|
#4580 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4581 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się polepszyło dla Gabrysia za postępy i nowe umiejętności.Cytat:
Ja szukam czegoś taniego do ciągania. Kupiłam takie kiwaczki za 7 zł i jeszcze coś szukam. http://www.allegro.pl/item1059994050..._kiwaczki.html
|
|
#4582 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to fajne moze byc tylko Amelka by nie wiedziala jak to ciagac i by ja interesowalo co tam mozna wyciagnac dopiero pomieszala mi przyciski ledwo doszlam jak spowrotem zrobic y zamiast z i jeeszcze cos pomieszala tymi malymi lapkami a teraz siedzi na kolanie i za wlosy mnie ciaga. a jaka sie z niej zlosnica zrobila... cos jej nie pozwalam to krzyczy... a teraz za rzese ciaga
|
|
|
|
|
#4583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wyszłabym z siebie i stanęła obok ![]() Szkoda, ale może będzie lepiej. Niedługo ![]() Gratulacje Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4584 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba nie umie schodzić, bo to chyba tyłem trzeba, nie? A On tylko do przodu umie się poruszać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie dziwię się ![]() Cytat:
![]() Miramej była z Kubaskiem na spacerze, a potem znosiła Jego humorki
|
|
|
#4585 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.allegro.pl/item1070961935...her_price.html
Myślałam o czymś takim
|
#4586 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tez fajne
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Ola-Unhola
|
Ja Antosiowi wczoraj zrobiłam remanent w zabawkach. Wszystkie grzechotki, gryzaki, wibrujące gąsienice itp pochowałam i zostawiłam juz takie dla starszych dzieci. Ślimaka, piramidki, sortery, samochodziki, klocki itp.
Już się tymi "małymi" nie bawił, tylko Bartkowi zabierał auta i były kłótnie, także teraz mu juz takie poważniejsze rzeczy kupuję ![]() Miramej, no mi też ten żółty najbardziej pasuje, ale te muchy. I jeszcze koleżanka potwierdziła, ze jej mutsy obłażą... A nad morzem to meszki są pamiętam i takie zielone latadła. Ryzykować, ze się nie opędzimy?...
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się cieszy - najbardziej lubi tak robić butelkami z ryżem, wodą i makaronem Gryzaków też cały czas używa Chyba lepiej nie ryzykować, skoro koleżance do żółtego robaczki lecą , no ale żółty najładniejszy
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 |
|
BAN stały
|
no nie wierze Amelka zasnela w foteliku
sama bez jekow i w ogole.. to chyba zyrtec zaczal dzialac bo w aptece babka mowila ze senna moze byc. Olu znasz może blizej ten lek? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

i po spaniu 

za badania
... i na zakupy lecimy zaraz
w każdym razie trzymam kciuki za wyniki