|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: jestem kochanką?
Cava napisała i pozamiatane, nic dodać, nic ująć.
kolejna co ma 19 lat i egzaltuje się że ho ho ho. ciekawe ile ma takich koleżanek na boku, bo chyba się nie łudzisz że jest ci ekhem ehkm, wierny?
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Jemu wręcz odpowiada Twój charakter, bo ma w pewnym sensie pewność, że w sytuacji kryzysowej mu nie dokopiesz i nie wypaplasz wszystkiego. A do tego różnica kilomentrow.
To sie wszystko składa w jedną całość. Według mnie facet szuka bezpiecznej odskoczni od zony. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O biedne, nieświadome ludziki... Jakos tak przeciez samo wyszło... Powiem Ci krótko, zwięźle i na temat. Pobzykac inną laskę niż żona mu się chce. A to, że chcesz się dowiedziec (i zaraz znajdziesz milion argumentów, ze jemu na pewno nie o to chodzi) to zwykłe usprawiedliwianie się i przyzwalanie sobie na ciągnięcie tej sytuacji. O nie kochana. ROMANS to bardzo odpowiednie słowo w tej sytuacji. A że nie skonsumowany? Co za różnica, skoro zdradza swoją żonę emocjonalnie? Jakbym miała wybierac, to wolałabym chyba zdradę fizyczną bez emocji, niż emocjonalną bez strony fizycznej. No wzruszyłam się... O, jaki biedny. Tyle ryzykował. A wiesz dlaczego? Bo, cytując pewien film, ma niecierpliwego penisa. Nie no, dziewczyno, to mnie kompletnie rozwaliło. Jakaś Ty biedna, omotana i niewinna... I jeszcze mu o tym wszystkim mowisz... Oj, oj, aż mi łezka pociekła Prawda jest taka: jesteście jednakowo winni tej całej sytuacji. A wiesz dlaczego Ty równiez? Bo przyzwalasz na to, co się dzieje. Witki opadają. Dziewczyno, Ty się zastanów co robisz
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-06-08 o 14:41 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Brakuje mi tu jeszcze tekstu w stylu " On jest taki nieszczęśliwy w związku, żona go nie rozumie, zaniedbuje i nie chce mu loda zrobić (bardzo przepraszam za wyrażenie ale szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy)".
Kobiety szanujcie się! Jak same nie będziecie się szanować to nikt was szanować nie będzie! Dajecie sie nabierać na takie dyrdymały patafianom(hahaha strasznie podoba mi się to określenie), którym zależy jedynie na podniesieniu własnego ego! O naiwności!
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie no sorry ,autorko wątku ...może i masz zamydlone oczy ,ale je otwórz. Facet znalazł sobie "coś nowszego " niż żona z którą jest na codzień itp. Przypuszczam ze ty jestes jakas odskocznia dla niego .Kochanką może i jesteś ,ale emocjonalną... jak dla mnie to i tak nie fer wobec jego żony . Daj sobie na luz ....tracisz czas
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciężko jest mi oceniać, bo nie byłam w tak poważnej sytuacji, mimo to nie wyobrażam sobie, żeby taką sytuację mieć np. w domu - równie dobrze mógłby być to mój tata czy mama. Nie bronie żadnej ze stron. Chociaż jak już się dowiedziałaś, że ma żonę powinnaś zrezygnować - ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kontakt to on moze utrzymuje ,ale nie wiesz jakie sa jego zamiary ...potem sie okaze że przyszykował sobie grunt na coś więcej....oczarował,posło dził itp. To pierwsze co raczej facet robi ,żeby dostac coś wiecej .Oczywiście nie twierdze ze tak wszyscy robia . Sorry ale też tak może byc ...jakos nie wierze do końca w jego dobre intencje . Dziewczyny dobrze piszą ,większość z nich i sie z tym zgadzam. Powinnas zniknąć z jego życia ..ranisz siebie , jego żonę przedewszystkim i fajnie ze sobie zdajesz z tego sprawe ale chyba nie do konca , skoro nadal to ciągniesz . |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
To niech dobrze poszuka w domu
![]() Uwielbiam takie komentarze. Żona mu pewnie nie daje to biedak musi iśc do innej. Nawet jeśli źle sie dzieje w małżeństwie, to rozwiazaniem nie jest latanie za świeżym mięskiem, ale normalny człowiek próbuje naprawić to co się zepsuło. Albo trzeba się rozejść. A autorce wątku radzę znaleźć sobie wolnego faceta, który będzie dawał choćby nadzieję na to, że uczciwość nie jest dla niego tylko nieznanym słowem w leksykonie.
|
|
#41 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ewentualnie dla odmiany polatać za mięskiem po mieście i heja banana - żyć nie umierać. I kopulować.---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Jesteś już stara i pogódź się z tym Mam nadzieję, że już sie zdązyłaś rozmnożyć zeby zapobiec zjawisku "starej matki" ? Jak nie - masz przesrane na całej linii
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-06-08 o 15:33 |
||
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli kiedyś kogoś bardzo pokochasz, będziesz wiedziała jaką krzywdę wyrządzałaś jego żonie. Miałam taką sytuację jak jego żona tylko nie byliśmy małżeństwem. To jest straszny ból gdy mężczyzna, który powinien być oparciem, powinien być zapatrzony w żonę i mieć przed nią otwarte, czyste serducho robi jej coś takiego. Ja od tamtej pory nie cierpię kobiet, które nie zrywają znajomości od razu po tym jak dowiedziały się, że facet kogoś ma na stałe. Nie mówiąc już o tych, które z premedytacją odbijają
Ja na Twoim miejscu automatycznie pożegnałabym się z tym panem. Zanim się bardziej wplączesz w to. Jesteś młoda masz szansę na normalny związek. Tutaj robisz krzywdę kobiecie, która być może już przez Ciebie płakała. To jest mąż i żona... Ona zdecydowała się walczyć o niego i kochać go całe życie, później może zostać zraniona przez wiele lat. Na razie pewnie straciła do niego zaufanie i boi się, że zrobi jej krzywdę. Nie zastanawiałabym się nawet na Twoim miejscu, tylko automatycznie ucięła znajomość.Nie życzę Ci, żeby kiedyś los wyrządził Tobie to co Ty teraz robisz jej. Naprawdę byś tego nie chciała.
Próbuję się zmieniać ))Edytowane przez vatis Czas edycji: 2010-06-08 o 15:39 |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Chyba odechciało mi się bronić. Zresztą zdaje sobie sprawę, że oboje jesteśmy temu winni. I nie wiem dlaczego miałabym myśleć, że będzie pięknie i wspaniale. Dokładnie wiem, że nie odejdzie od żony, ba, nie pozwoliłabym mu na to - w sensie nie z mojego powodu. I prawda, stoję na drugim miejscu, ale nie przeszkadza mi to, bo jestem sama i mam wolną rękę. W moim życiu też są rzeczy ważniejsze od niego, to nie jest miłość ani gorący romans! Póki co to ja buduję między nami jakąś ścianę i to ja utrzymuję to wszystko w raczej przyjacielskich relacjach. Nie wiem, czy jemu to wystarcza, czy tylko czeka, aż w końcu pęknę, nie mam zielonego pojęcia o czym on myśli. Jeżeli chce zdradzić żone, to robi to zupełnie świadomie i kiedy zniknę, znajdzie kogoś innego - myślę, że to nie problem.
A jeżeli chodzi o te moje przeprosiny, które niektórzy uznali za jakiś wylew emocji, chciałam jedynie uzmysłowić, że zdaję sobie sprawę ze swojej winy. On też wiele razy mnie przepraszał, a to chyba ją powinien w pierwszej kolejności. Nie twierdzę, że jest dojrzałym facetem. Myślę, że dojrzaly facet pięć razy by się zastanowił, zanim wszedłby w coś takiego. Niedlugo będę miała okazję, porozmawiam z nim i to skończę, a jeszcze wcześniej zapytam, czego ode mnie oczekiwał. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś naiwna, zresztą nie jesteś jedyna, takich dziewczyn jak ty jest wiele. Spodziewasz się, że facet nie wiadomo czego szuka w waszej relacji, tymczasem on szuka rozrywki i w taki czy inny sposób ją ma, a prędzej czy później twoja nim fascynacja zakończy się w łóżku i wtedy już nie będziesz mogła się zasłaniać niewinnością waszej relacji.
Dla przeciętnej 30-latki i przeciętnego 30-latka osoba w wieku 17 czy 19 lat to dzieciuch. Może być ładny, atrakcyjny seksualnie, ale wciąż jest to mentalnie dzieciuch. Żaden partner do rozmowy, żaden przyjaciel, żaden kompan itd. Dlatego wasza relacja już od razu powinna być dla ciebie podejrzana i dawać ci do myślenia, że on nie ma czystych intencji - tym bardziej, że zataił fakt iż jest żonaty oraz spotyka się z tobą w ukryciu. Gdyby szukał koleżanki, przyjaciela to po pierwsze wybrałby kogoś w swoim wieku kto łatwo może go zrozumieć, po drugie nie musiałby tego ukrywać bo przecież posiadanie kumpla/kumpeli to nic złego. Poza tym koleżankom nie wypisuje się w ukryciu przed żoną jak to się strasznie tęskni i czeka... Mówiąc brzydko facet liczy na dymanko - nie teraz, to w przyszłości. Są takie typki, które potrafią czekać nawet latami żeby jakąś kobietę przelecieć, poza tym nigdy nie wiesz czy jesteś jedyną z którą on kręci na boku. Skończ znajomość już teraz - dla własnego dobra. Nie lepiej znaleźć kogoś wartościowego?
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-08 o 15:56 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem tego tłumaczenia, będe z nim, żeby już biedaczek nie musiał dalej szukać, czy jak? Nie ogarniam. Po co szmacić swoje zasady. A niech będzie inna, niech facet szuka dalej pierwszej naiwnej, niech dalej szuka przyjaciółki. Krzyz na drogę. Tylko żonie współczuję, może kiedys przejrzy na oczy.
|
|
|
#46 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Bardzo możliwe. Cytat:
Cytat:
![]() A co do tego zastanawiania się - masz rację. Dojrzały człowiek nie kieruje się genitaliami. Zresztą chyba nikt nie powinien, bez względu na wiek - nie jesteśmy przecież zwierzakami. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-06-08 o 16:00 |
|||
|
|
|
|
#47 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
No ale nie jest jeszcze za późno na to aby zachować resztki twarzy i powiedzieć wprost, że to już koniec waszego kontaktu. To chyba nie jest za trudne być zwyczajnie uczciwą dziewczyną? Czy jednak za trudne?
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Wiem, że robię źle" itp. rzeczy mówią, a naprawdę robią co innego. Ja na miejscu autorki i wielu innych takich kobiet powiedziałabym od razu: "Facet spier *** , masz swoją żonę, zamij się nią, a nie jakimiś przelotnymi romansami" i ariwederczi nie pokazuj mi się na oczy.
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I taki wniosek do przemylenia dla autorki: "Ty kiedyś też będziesz żoną..." I wiem że nikt kto kocha nie chciałby przez to przechodzić...
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Ja na miejscu autorki" - nie jesteś na moim miejscu. Też bym mogła powiedzieć, że ja na jego miejscu nie zdecydowałabym się na zdradę. Ale ludzie to tylko ludzie, każdy ma swoje słabości i czasami trzeba im to wybaczyć. Jednak myslę, że prze to doświadczenie inaczej będę patrzeć na wierność w przyszłości. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
kobieta za ladą
|
w najbliższym czasie??? czyli kiedy za rok???
dziewczyno do ciebie naprawde nic nie dociera?????????
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ta więz o której piszesz, to chemia, a facet swinia. Perfidnie oszukuje zone, a i Ciebie wykorzystuje, bo sie dajesz. Tyle w temacie.
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wymawiaj się, że już za późno, itp. Nie jest za późno, problem w tym, czy znajdziesz siłę, aby zachować się honorowo, czy też nie.
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko "trudno mi to zakończyć". To po co użalasz się nad jego żoną? Nad sobą? Rób coś, a nie tylko 'stękasz'. Tak jak pisały już inne wizażanki, postaw się w roli tej żony. Miło? Nie sądzę. Ciekawe jak Ty będziesz się czuła, gdy w przyszłości Twój mąż będzie Cie zdradzał z jakąś młodą dziewczyną.
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do czego mnie wykorzystuje? Jestem wszystkiego świadoma. Wiem, że jestem jego odskocznią, a on w pewnym sensie jest moją. Nie czuję sie wykorzystana, on też mi daje coś od siebie, ja również lubię spędzać z nim czas i to ze świadomością, że nie ma dla nas przyszłości. Edytowane przez skrawek_nieba Czas edycji: 2010-06-08 o 17:10 |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie - żona jest nieciekawą, nudną kobietą, która więzi biednego faceta i nie pozwala mu żyć pełnią życia. Jak w przyszłości tu autorka będzie zdradzaną żoną, to wtedy kochanka okażę się wredna suką, która niszczy małżeństwo.
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to, że jest za późno, wyrwałaś z kontekstu. Kilka postów wcześniej napisałam już co postanowiłam. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
kobieta za ladą
|
ja już nie mam siły nic ci tłumaczyć....BO DO CIEBIE NIC NIE DOCIERA....
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)