MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 18:30   #511
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Stefanek to ogromny przystojniacha A Lenka - kolejna księżniczka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 18:47   #512
Jola00
Zadomowienie

Witam mamuśki
Przylazłam na odchowalnię w nadziei,że może mój mały uparciuch zdecyduje się opuścić w końcu brzuszek

Cudne macie dzieciaczki Wszystkie bez wyjątku są przeurocze Mam nadzieję,że szybciutko do Was dołączę...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:05   #513
kaszpirek
Raczkowanie

parrotka witaj

Dziewczyny,Bąbelki super

Ja tylko na chwile,póki dziecię spi.
Tego, kto wymyślił Espumisan chętnie wycałuje po rączkach Problemu już nie ma

Za to pojawił się inny...
Wczoraj moje dziecko nie spało od 14-19.Co chwilę płacz,nawet na rękach i szukanie cyca.Na cycu usypiał,jak odłożyłam to po 10 min powtórka.I to nie była kolka,nie prężył się.
Dziś wojujemy tak od rana do terazSpał mocnym snem tylko na spacerze,w domu znów drzemki po max 20min.
Po każdym przebudzeniu szuka cyca,więc podaję.Ale ile to dziecko w siebie wlać może??Karmię średnio co 40min.
No i zaczęłam schizować,że mój pokarm jest nietreściwy,Mały być może się nim nie najada?!

Niedługo odwiozą mnie do wariatkowa...Zaczęłam już ryczeć z niemocy!

Gdyby tak zechciał powiedzieć czego mu brakuje...Przecież ja bym mu nieba uchyliła!
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 19:07   #514
bratkab
Zadomowienie

No to ja też do Was dołączam na odchowalni. U nas na razie wszystko dobrze. Byliśmy dziś na pierwszym spacerku - podeszliśmy do przychodni zapisać się na piątek na wizytę u pediatry, bo na wypisie ze szpitala mamy zalecenie szybkiego kontaktu z pediatrą. Wróciliśmy, mały się najadł i znów padł i śpi. A przed nami pierwsza samodzielna kąpiel dziś. Mam nadzieję, że nam się uda szybko i bezstresowo. A w załączeniu zdjęcie małego z dziś.
Stary 2010-06-08, 20:02   #515
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No to ja też do Was dołączam na odchowalni. U nas na razie wszystko dobrze. Byliśmy dziś na pierwszym spacerku - podeszliśmy do przychodni zapisać się na piątek na wizytę u pediatry, bo na wypisie ze szpitala mamy zalecenie szybkiego kontaktu z pediatrą. Wróciliśmy, mały się najadł i znów padł i śpi. A przed nami pierwsza samodzielna kąpiel dziś. Mam nadzieję, że nam się uda szybko i bezstresowo. A w załączeniu zdjęcie małego z dziś.
Witamy.

Jak cudnie śpiocha. A jakie ma fajne towarzystwo.

My dziś wyjątkowo o tej porze nie śpimy...
O 11ej wybrałam się do firmy, mały spał po drodze, spał na miejscu, o 13ej zażądał papu, uciekłam do pustego pokoju, dałam jedzonko i znowu 2 godzinki spał... Teraz buszuje z tej okazji.

A jesteśmy już po kąpieli i kolacji... Ciekawe do której tak będzie.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Wczoraj moje dziecko nie spało od 14-19.Co chwilę płacz,nawet na rękach i szukanie cyca.Na cycu usypiał,jak odłożyłam to po 10 min powtórka.I to nie była kolka,nie prężył się.
Dziś wojujemy tak od rana do terazSpał mocnym snem tylko na spacerze,w domu znów drzemki po max 20min.
Po każdym przebudzeniu szuka cyca,więc podaję.Ale ile to dziecko w siebie wlać może??Karmię średnio co 40min.
No i zaczęłam schizować,że mój pokarm jest nietreściwy,Mały być może się nim nie najada?!

Gdyby tak zechciał powiedzieć czego mu brakuje...Przecież ja bym mu nieba uchyliła!
Ja tak mam już parę dni...
Lekarka mi powiedziała, że to normalne i mija...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:19   #516
justin18061976
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19830731]mam nadzieję...
dzis na 18:45 mam wizytę u gina, ciekawe co mi powie.
Chyba że będzie chciał mnie trzymać do swojego dyżuru- czyli do czwartku. [/QUOTE]

trzymam kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Dilayla, super fotka Twojego Skarbka

Bydgos, brawa dla Łukasza Luizka prześliczna w tym wózeczku

, rewelacja!

Dziś rozmawiałam z położną na temat czapek, bo też najchętniej bym nie zakładała, ale radziła chronić uszka przed wyjściem na powietrze niezależnie od pogody. Poradziła właśnie opaski lub chusty - jak najcieńsze

ooooo, faktycznie, pamiętam, ze w H&M mieli prześliczne, muszę się koniecznie wybrać

araczki - ja podaję, ale małej wypada ten smok, często też odmawia ssania

Kropko, współczuję Ci bardzo

Witaj , Basia

Nasza Lenka też nie cierpi fridy
Śliczny maluszek, a Ty bardzo fajnie się prezentujesz Straciłaś już kg pociążowe, dużo przytyłaś, hę

Dziś położna zważyła Lenkę - gdy 13.05 wychodziłyśmy ze szpitala mała ważyła 2790 gram a dziś 3600 gram

Powiem Wam, ze odżyłam - wyrzuty sumienia związane z karmieniem minęły (dziękuję Wam kochane za słowa otuchy i wsparcie ). Obecnie karmię 2x dziennie swoim mlekiem z butelki (odciągam wtedy 2x 130-140 ml), reszta karmień to Bebilon po ok. 90-120 ml. Mała zachowuje się suuuuuper - jest najedzona i zadowolona, płacze tylko jak zaczyna ją ssać w żołądku . Śpi po 2-3 godzinki w dzień, w nocy, po wieczornym karmieniu ok. 22-23.00 budzi się ok. 4 rano, potem o 8 dopiero. Ja nie jestem już zestresowana i wykończona ciągłym karmieniem. Nie ma problemu z brzuszkiem ani kupkami - oby tak dalej! ogólnie jest SUPER!

Wklejam fotkę mojej ukochanej córci w sukienusi
sliczna Ksiezniczka ) alez Ty masz pokarmu ja sciagam po 20 ml a jak mam 40 to chodze po scianach z radosci hihi, super super!

Cytat:
parrotka witaj

Dziewczyny,Bąbelki super

Ja tylko na chwile,póki dziecię spi.
Tego, kto wymyślił Espumisan chętnie wycałuje po rączkach Problemu już nie ma

Nie wariuj, bedzie dobrze, dobrze, ze masz pokarm, ja tez cierpie przez cyca i to, ze Maly sie po prostu nie najada, ale ja mam malo pokarmu , kryzys minie, zobaczysz
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:26   #517
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kaszpirku, ja miałam całą sobotę i noc taki kryzys laktacyjny, to mija
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:42   #518
kropka75
Zakorzenienie

Pooglądałam dziś sobie filmyk z linka Margo i zakochałam się w chuście BebeLulu. No bombowa jest.
I super na chłodniejsze dni. I wyłącza problem noszenia malucha... Muszę obczaić jakąś używkę, bo dwiesta kosztuje nowa...

Macie któraś chustę? Albo macie w planach mieć?

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-06-08 o 20:46
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 21:45   #519
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Pooglądałam dziś sobie filmyk z linka Margo i zakochałam się w chuście BebeLulu. No bombowa jest.
I super na chłodniejsze dni. I wyłącza problem noszenia malucha... Muszę obczaić jakąś używkę, bo dwiesta kosztuje nowa...

Ja mam w planach mieć chustę. Jeszcze nie wiem jaką, ale chcę nabyć w wakacje.

My już po kąpieli - daliśmy radę . Mały nakarmiony, małż go usypia. Ja zmykam pod prysznic i spać. Tak mi się marzy pospać kilka godzin w kawałku, och jak to fajnie było w ciąży. Pewnie się przyzwyczaję do niedospania, ale na razie spała bym kiedy tylko można.
Stary 2010-06-08, 21:50   #520
kaszpirek
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy,bardzo się przydały
Jeśli ma minąć,to ja cierpliwie czekam

Pomyślałam jednak o czymś jeszcze.U nas do pokoi przez cały dzień włazi słońce i pomimo otwarteo balkonu,może Brunowi za gorąco,za duszno?Bo,tak jak wczoraj,wyciszył się o 19,jak słońce uciekło z naszych okien.Poprzedniąnockę też ładnie przespał.Więc może tojednak ta gorączkaSama nie wiem...

Kąpiel była przed 20 i do teraz grzecznie śpi u siebieOBY TAK ZOSTAŁO!
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:13   #521
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Przylazłam na odchowalnię w nadziei,że może mój mały uparciuch zdecyduje się opuścić w końcu brzuszek

Cudne macie dzieciaczki Wszystkie bez wyjątku są przeurocze Mam nadzieję,że szybciutko do Was dołączę...
Czekamy

Cytat:

Tez miałam takie dni, nawet pokarm odciągnęłam, żeby sprawdzić, czy jest dosyć treściwy. Na szczęście był.
To minie, oby wytrzymać do 3-go miesiąca, później będzie lepiej.

Cytat:
A w załączeniu zdjęcie małego z dziś.
Ale słodko śpi

Cytat:

Nie planuję.

Obżarłam się na noc. Miałam ochotę na truskawki, ale żeby za dużo nie zjeść, to ugotowałam sobie ryż, wkroiłam parę truskawek, posypałam cukrem i polałam śmietaną - misz masz....ale jaki pyyyyyszny Mam nadzieję, że Luizie nic nie będzie.
Pomidorów jednak nie mogę jeść, mała ma wysypkę na buzi.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-06-08 o 22:14
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:26   #522
ewciak123
Raczkowanie

Hej Bratko, Bogus ekstra jest))

Kropko gdyby Cie interesowalo jak dziala mi ten dclofor30 w saszetkach, to powiem Ci ze 2 dzien stosowania, maly nie ma juz zielonych kupek, nie napina sie tak bardzo i jest duzo spokojniejszy...ale podalam tez sab simplex wiec nie wiem ktorego srodka to zasluga

za to ma wysypke na buzce i dzis znowu ruszamy do pediatry trzymajcie kciuki, boje sie zeby to nie byla skaza bialkowa...tak czy siak ja nabialu prawie wogole nie jem , mleko tylko do kawy zbozowej od czasu do czasu...

mam pytanko jak czesto u Was maluszki zwracaja wypite mleko...czy wogole? moj zauwazylam ze jak pije z piersi lewej , tej gdzie mam nawal to zazwyczaj pozniej wylewa wszystko czy to normalne?
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:46   #523
bratkab
Zadomowienie

Dzięki za komplementy
Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
mam pytanko jak czesto u Was maluszki zwracaja wypite mleko...czy wogole? moj zauwazylam ze jak pije z piersi lewej , tej gdzie mam nawal to zazwyczaj pozniej wylewa wszystko czy to normalne?
Mi nie ulewa w ogóle, no może raz mu się zdarzyło w szpitalu, ale poza tym nic na szczęście. Ewciak oby to jednak nie była skaza białkowa i oby wizyta była udana
Stary 2010-06-09, 10:54   #524
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy dajecie smoczki waszym dzieciom?
Ja dlugo walczylam ale dzisiaj dalam, wczoraj plula i dzis na poczatku tez a teraz ladnie ssie i sie uspokaja...dla mnie to mini porazka i bylo mi smutno ale ona zaraz po jedzeniu chciala znowu ssac i tak co 15 minut a pozniej wymiotowala. Teraz jak jest niespokojna to dostaje smoka, possie i wypluwa...mam nadzieje, ze w nocy nie bedzie go chcial bo bede musiala zrezygnowac ale jakos smoczej jej pomaga...

ewcia, ja gotuje normalne obiady jak wczesniej wiec nie mam przepisow na takie szybkie i nieklopotliwe chociaz dzisiaj grilujemy...kielbase
Ja nie daje Nie mam potrzeby, mała nie chce wisieć cały czas na cycu, nie płacze więc nie daje Raz chciałam jej dać bo jakaś marudna była ale wypluwała więc nie zmuszałam

Ja też jadam normalne obiadki
ostatnio zjadłam pizze i nic małej nie było.

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie majowo-czerwcowe mamusie i ich szkraby. Jestem tu nowa choć podczytywałam Was od czasu do czasu na poczekalni. Moja przygoda z mamusiowaniem zaczęła się 11 maja kiedy na świat przyszła Basia i od tej pory jestem jakby w "Matrixie". Jeśli pozwolicie dołącze do Was żeby dzielić sie radościami i troskami a także wymieniać doświadczeniami. Basia niedługo skończy miesiąc, trochę się już poznałyśmy ale ciągle jeszcze dużo musimy sie o sobie nauczyć. Jest teraz na etapie kwękania i marudzenia i problemów z kupką. Czyli przechodzimy to co większość z Was. Nie wiem czy mam się martwic bo Baśka nie kupka 2 dzień a to u Niej dziwne, miałyście może tak? Za to bąkole puszcza koncertowo co chwila i to takie że w pokoju wytrzymać nie idzie
A oto moj skarb
Witaj

A skarbek jaką ma minkę

Cytat:

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

A my dziennego nie rozgryźliśmy. :/

Dziś było znośnie, do 9ej. Trochę kwękania, trochę marudzenia, ale bez histerii i do 8ej poleżał w łóżku. Teraz zaczyna... Pomaga cycek i ręce. A ja już nie mam siły...

Niby tylko 4kg dziecka, a mnie po trzech tyg. noszenia odnowiła się cysta w nadgarstku, boli jak jasna cholera. A najlepsze, że na to lek jest jeden: nie nosić. Wolno mi podnieść szklankę z herbatą. Jak nie urok to przemarsz wojsk...

Laski, co robicie z hemoroidami?
Ja mam ProctoGlivenol - faktycznie łagodzi ból, pieczenie i swędzenie. Ale usunąć problemu to raczej nie usunie? Słyszałam, że hemoroidy mogą się cofnąć po ciąży. Znacie takie przypadki?
A jak wyglądają hemoroidy ??
Bo ja albo nie wiem jak wyglądają albo nie mam

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
zielona kupka moze byc od mleczka modyfikowanego jesli zawiera duzo zelaza

-----------------------------------------------------------------------------------
czesc Babki
dawno nie zagladalam, Maly mial jakis okres przejsciowy caly weekend i wczoraj byl marudny, nieregularnie jadl i spal,
u mnie dodatkowo stres, bo pokarm trace, dzisiaj jakby ciut lepiej, ale walcze jak lew, karmi, bocianek, sciaganie, przystawianie Malego, hehe, kongos normalnie
kolki na razie przeszly, podaje Malemu razem z mlekiem slod pszenny, polecany przez norweskich lekarzy, Maly kupki ma super, mniej sie prezy i kolki rzadsze (to wyglada i smakuje podonie jak miod)
po 4 tygodniach mamy 4 kg na liczniku, mala Pyzucha sie ze Stefanka robi
miewam jeszcze doly, glownie w zwiazku z pokarmem, ale tylko wtedy, gdy jestem wykonczona, zmeczona, wtedy najchetniej zniknelabym z powierzchni ziemi ale nastepnego dnia juz swiat wyglada inaczej, sporo dyskutuje, czasem sprzeczam sie o to z z malzem, bo on walczy o moj dobry nastroj a ja jakbym robila na zlosc, trudno mi czasem siebie zrozumiec,
w kazdym razie Maly jest przeslodki, przekochany i w ogole.....
na pewno bede chciala miec wiecej dzieci

a i pytanko, czy Wasz Maluszki tez nie lubia oczyszczania noskow?? nasz Maly szalu dostaje jak widzi fride

a tu fotki z niedzieli
oohh jakii kochannyyy

Cytat:

Dziś rozmawiałam z położną na temat czapek, bo też najchętniej bym nie zakładała, ale radziła chronić uszka przed wyjściem na powietrze niezależnie od pogody. Poradziła właśnie opaski lub chusty - jak najcieńsze

ooooo, faktycznie, pamiętam, ze w H&M mieli prześliczne, muszę się koniecznie wybrać

araczki - ja podaję, ale małej wypada ten smok, często też odmawia ssania

Kropko, współczuję Ci bardzo

Dziś położna zważyła Lenkę - gdy 13.05 wychodziłyśmy ze szpitala mała ważyła 2790 gram a dziś 3600 gram

Powiem Wam, ze odżyłam - wyrzuty sumienia związane z karmieniem minęły (dziękuję Wam kochane za słowa otuchy i wsparcie ). Obecnie karmię 2x dziennie swoim mlekiem z butelki (odciągam wtedy 2x 130-140 ml), reszta karmień to Bebilon po ok. 90-120 ml. Mała zachowuje się suuuuuper - jest najedzona i zadowolona, płacze tylko jak zaczyna ją ssać w żołądku . Śpi po 2-3 godzinki w dzień, w nocy, po wieczornym karmieniu ok. 22-23.00 budzi się ok. 4 rano, potem o 8 dopiero. Ja nie jestem już zestresowana i wykończona ciągłym karmieniem. Nie ma problemu z brzuszkiem ani kupkami - oby tak dalej! ogólnie jest SUPER!

Jaka dama pięękna
A jaką ma ładną sukieneczkę

Cytat:
heeej
Cuudny jeest

Cytat:
Hej Bratko, Bogus ekstra jest))

Kropko gdyby Cie interesowalo jak dziala mi ten dclofor30 w saszetkach, to powiem Ci ze 2 dzien stosowania, maly nie ma juz zielonych kupek, nie napina sie tak bardzo i jest duzo spokojniejszy...ale podalam tez sab simplex wiec nie wiem ktorego srodka to zasluga

za to ma wysypke na buzce i dzis znowu ruszamy do pediatry trzymajcie kciuki, boje sie zeby to nie byla skaza bialkowa...tak czy siak ja nabialu prawie wogole nie jem , mleko tylko do kawy zbozowej od czasu do czasu...

Moja często ulewa.. ale tylko po moim.. Bo ostatnio kupiłam mleczko w proszku, Bebiko, to łądnie się odbiło i nic się nie ulało.

A wogole to czy Wasze dzieciaczki tez nie cierpią leżeć na płasko? Moja za nic nie polezy sobie na płaskim musi mieć podwyższenie..

Wczoraj była u nas pani doktor, zbadała serduszko, obejrzała małą, wszystko jest dobrze, dała skierowanie za 4 tygodnie na usg bioderek. A za 2 mamy się zgłosić w poradni jakiejś z racji tego że mała urodziła sie w zamartwicy a u mnie jej nie ma..
i muszę znaleźć ją gdzieś w pobliżu

A ten mały cwaniak dziś spał ze mną.. i jak o 23 zjadła ostatni raz tak obudziła się dopiero o 9

I muszę się znów pochwalić

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:56   #525
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Trzymam kciuki za wizytę.

Luiza dosyć często ulewa, ale tak trochę. Czasami zdarza się, że dosyć dużo, ale jak ładnie dziecko przybiera na wadze, to nie ma się czym martwić.

kardashi, śliczna księżniczka
Mówisz, że aż tyle godzin spała? SZOK.

Luiza tradycyjnie 23 -2.40 -5.10

My mamy materac lekko do góry przy głowie ułożony ( podłożyłam książki), ale na płasko też leży.

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-06-09 o 11:02
Stary 2010-06-09, 11:06   #526
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A wogole to czy Wasze dzieciaczki tez nie cierpią leżeć na płasko? Moja za nic nie polezy sobie na płaskim musi mieć podwyższenie..
Dziewczyna cud malina A co do leżenia to ja kładę małego zazwyczaj na boczku, w wózku tylko na pleckach. Tak się przyzwyczailiśmy ze szpitala.

Była u nas dziś znowu położna. Obejrzała małego i wszystko OK. Tak się cieszę. Zmykam teraz troszkę odpocząć póki śpi.
Stary 2010-06-09, 11:19   #527
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę.

Luiza dosyć często ulewa, ale tak trochę. Czasami zdarza się, że dosyć dużo, ale jak ładnie dziecko przybiera na wadze, to nie ma się czym martwić.

kardashi, śliczna księżniczka
Mówisz, że aż tyle godzin spała? SZOK.

Luiza tradycyjnie 23 -2.40 -5.10

My mamy materac lekko do góry przy głowie ułożony ( podłożyłam książki), ale na płasko też leży.
No wlasnie tez jestem w szoku.. tyle godzin..
A zawsze budzi się ok 2 i ok 5-6..

Cytat:
Dziewczyna cud malina A co do leżenia to ja kładę małego zazwyczaj na boczku, w wózku tylko na pleckach. Tak się przyzwyczailiśmy ze szpitala.

Była u nas dziś znowu położna. Obejrzała małego i wszystko OK. Tak się cieszę. Zmykam teraz troszkę odpocząć póki śpi.
Moja jak spi to lezy na płasko.. ale jak nie śpi nie ma mowy żeby leżała sobie na płasko.. musi tak na półsiedząc..

Stary 2010-06-09, 12:17   #528
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie daje Nie mam potrzeby, mała nie chce wisieć cały czas na cycu, nie płacze więc nie daje Raz chciałam jej dać bo jakaś marudna była ale wypluwała więc nie zmuszałam

Moja często ulewa.. ale tylko po moim.. Bo ostatnio kupiłam mleczko w proszku, Bebiko, to łądnie się odbiło i nic się nie ulało.

A ten mały cwaniak dziś spał ze mną.. i jak o 23 zjadła ostatni raz tak obudziła się dopiero o 9

Moj tez woli pod skosem, a wogole to ostatnio lubi zasypiac w pozycji do odbicia od strony serducha.

A Blanka spi tak dlugo napojona na noc Twoim mlekiem???

Zgrabna z niej dziewczynka Wydaje sie byc duzo dluzsza niz 52cm...

Tymczasem wklejam mojego malego zyguska

justin...ale Stefanek wydoroslal hohoho ))

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-06-09 o 13:00
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:25   #529
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez woli pod skosem, a wogole to ostatnio lubi zasypiac w pozycji do odbicia od strony serducha.

A Blanka spi tak dlugo napojona na noc Twoim mlekiem???

Zgrabna z niej dziewczynka Wydaje sie byc duzo dluzsza niz 52cm...

Moja często zasypia przy cycku ale tylko lewym Sama widzę jak leżymy jak tak pulsuje ten cycek od bicia serca, może jej to tak pasuje

A na noc moim mlekiem przebudziłam raz ją to tak oczy otworzyla i chcialam jej dać jeść ale jezykiem wypluła sutka.. więc jej nie zmuszałam.

A Blanka na zdjęciach wychodzi ogolnie dużo większa niż na zdjęciach wychodzi jak takie dziecko, a w rzeczywistości jest taka malutką kruszynką

Łooo jaki kawaler, fiu fiu

Stary 2010-06-09, 13:45   #530
basiak
Raczkowanie

Hej Mamcie

Dzieciaczki macie śliczne

Parrotko witaj z cudną Basieńką (moją imienniczką)

Jakoś nie mam weny na pisanie ostatnio. U nas wszystko w normie. Szymek rośnie, coraz więcej czasu spędza w stanie czuwania, więc jest coraz bardziej absorbujący i oczywiście upierdliwy Smok uspokajacz, który na początku był zbędny, teraz jest coraz częściej w użyciu. Zdecydowanie im starsze dziecko tym ma większe potrzeby
W poniedziałek byliśmy na usg bioderek, wszystko ok.

No i pochwalę się moim skarbkiem. Za tydzień kończy 2 miechy.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:46   #531
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie mamusie

Cieszę się bardzo, że już lepiej z samopoczuciem u Ciebie. Szczęśliwa mama to szczęśliwa dzidzia
A córunia ciudo

Wogóle wszystkie nasze dzieciaczki to małe cudeńka.

Cytat:

A słyszałaś o skokach rozwojowych? Wtedy dzieciaczki potrzebują więcej jedzenia i chcą częściej na ręce. Brunuś ma prawie miesiąc, więc to może być to. Na szczęście takie zachowanie trwa tylko kilka dni. Już kiedyś dawałam ten link, ale wkleję jeszcze raz
http://dzieci.foreo.pl/viewtopic.php?f=22&t=9
Z jednym tylko się nie zgodzę w powyższym llinku, a mianowicie że dzieci urodzone np. 2 tyg pozniej przechodza swoj skok 2 tyg wczesniej i odpowiednio dzieci urodzone wczesniej przechodza to pozniej. Moje dziewczyny urodziły się m-c przed terminem i moim zdaniem zaliczyły już dwa z tych skoków.

Aaaa, wczoraj nasze skarby skończyły 2 miesiące. Były też ważone: Nadia 3920, Iga 3740. Pomyśleć, że większość dzieci rodzi się z taką wagą.

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-06-09 o 13:48
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:17   #532
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Witajcie, melduję się dopiero teraz, nadmiar obowiazkow nie pozwolil mi zagladac
Laura ma 13 dni, jest cudna... zdazylismy przejsc juz katarek, dlatego dzis dopiero pierwszy spacerek...
Mała jest z tych mniej aktywnych- spi, je, przewijanie i tak w kolko
Martwi mnie jedynie że troche mało je... od poczatku byla dokarmiana,
pociagnie z obu piersi lacznie z 10 min( z przerwami) a pozniej butelka i nie zje wiecej niz 60 ml, czasem zdarza sie ze 40...
polozna mnie uspakajala ze widocznie sie najada z piersi, ale gdy odciagam mam wrazenie ze strasznie mocno ciagnie ten laktator, mala robi to o wiele delikatniej.. no i z laktatora po 15 min jest jakies 50 ml...
Jeszcze jedna sprawa- idzie mi paczka chusteczek nawilzanych dziennie.... czy to normalne?
Odpadł waszym maluszkom juz kikut pepowinowy? U nas troche krwawi, boje sie go odciagac przy pielegnacji a w srodku widac ze jest jeszcze zywy...

Jesszcze jedno zmartwienie i moj dylemat.. wczoraj dostalam ataku kolki nerkowej, bol nie do opisania, pojechalismy na usg i okazalo sie ze to kamien ... przepisano mi augumentn i no spe, podobno mozna po tym karmic piersia ale ja mam caly czas strach, to w koncu antybiotyk....s przechodzila moze ktoras z was kuracje tym lekiem?
co ile sie karmicie? u nas przypada to srednio co 3, 3,5 h

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-06-09 o 15:21
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:44   #533
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za moje dzieci

To super, że miewacie się dobrze

Lenka wygląda ślicznie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19863879]A Lenka - kolejna księżniczka [/QUOTE]

Cytat:
Witaj bratkab , Mały jest cudny

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

sliczna Ksiezniczka ) alez Ty masz pokarmu ja sciagam po 20 ml a jak mam 40 to chodze po scianach z radosci hihi, super super!

Cytat:
Moja córcia ulewa po każdym karmieniu praktycznie - znacznie więcej po moim mleczku anizeli po Bebilonie. Dziś pediatra poleciła stosować Bebilon AR przeciw ulewaniu - jest gęstszy i dzieci mniej ulewają po tym mleczku.

Cytat:
Jaka dama pięękna
A jaką ma ładną sukieneczkę
Dziękujemy za komplement

Twoja niunia też czysta słodycz!

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Cieszę się bardzo, że już lepiej z samopoczuciem u Ciebie. Szczęśliwa mama to szczęśliwa dzidzia
A córunia ciudo

Wogóle wszystkie nasze dzieciaczki to małe cudeńka.
.

Cytat:

justin...ale Stefanek wydoroslal hohoho ))
Śliczności

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Cudo

A my dziś z Lenką zaliczyłyśmy pediatrę - mała waży 3750 gram i jest okazem zdrowia. Potem pojechaliśmy jeszcze na usg bioderek - wsio OK . Za 3 tygodnie czekają nas pierwsze szczepienia - zdecydowałam się na skojarzoną 5w1 Pentax - bardzo dużo czytalam na ten temat i nasza pani doktor poleca własnie te szczepionki. Zastanawiam się nad szczepieniami przeciwko rotawirusom i pnemokokom - czy Wy będziecie szczepić?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:01   #534
DDosiek
Wtajemniczenie

Witam!
Ja tak tylko ukradkiem zaglądam wyśledzić synka Kropki!
Kropeczko gratuluje ślicznego synka (wiem, że juz dawno jest po drugiej stronie, ale jakos nie miałam kiedy pogratulować).

Wszystkim młodym mamusiom życze wytrwałości i żadnych problemów kolkowo-mlekowo-spaniowych.

I korzystajcie, póki Wasze maluszki tylko błogo leżą. Bo potem sie dopeiro zacznie...

mamuśka wrzesniowa 2009

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:06   #535
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

)
Fajny maluch, słodko śpi

Cytat:

A Blanka na zdjęciach wychodzi ogolnie dużo większa niż na zdjęciach wychodzi jak takie dziecko, a w rzeczywistości jest taka malutką kruszynką
Luiza tak samo. Mam jej fotki na NK i znajomi, którzy przyszli w odwiedziny zdziwili się, że na żywo jest taka kruszynka

Cytat:

Jaki kawaler, super

Cytat:

rotawirusom i pnemokokom - czy Wy będziecie szczepić?
Ja nie szczepię. Na pneumokoki dopiero jak mała pójdzie do przedszkola.

Dzisiaj pierwszy raz karmiłam Luizę na spacerze. Usiadłam sobie na ławeczce w zacisznym miejscu, nakryłam małą pieluszką i napoiłam.

Luiza

Stary 2010-06-09, 16:16   #536
~Ania26
Raczkowanie

Witam wszystkie szczęśliwe mamusie,
Melduję się też dopiero teraz na odchowalni, bo wciąż brak mi czasu pomimi, iż mój kochany Karolek (dziś skończył 6 tyg) jest aniołkiem to mój starszy synek (2latka i 7 m-cy) jest bardzo absorbujący
Karolek rośnie nam zdrowo, dużo śpi chociaż okresy czuwania sukcesywnie się wydłużają. Nie ma kolek, karmię tylko piersią i nie ulewa. Pręży się tylko po kąpieli i nie chce wtedy jeść, więc go nie zmuszam. W nocy budzi się na karmienie o 23-3rano-7,8 rano także nie jest źle.
Jeżeli chodzi o pępuszek to nam odpadł w 10 dniu życia Dwa dni Karolek wietrzył pępuszek bo była gruba pępowina i musze przyznać, że to super metoda. Odkryć zupełnie pępuszek. Ja wyscinałam wgłębienie w pampersie i okrywałam nóżki kocykem a bodziaka podwijałam i po dwóch dniach strupek odpadł.
A jezeli chodzi o szczepienia to my za tydzień szczepimy Infanrix hexa i Prevenar 13 bo byćmoże Karolek pójdzie do żłobka więc odrazu na pneumokoki też. Starszego syna też szczepiłam hexą i prevenarem tylko tym starym jeszcze. Dodatkowo szczepiłam go na ospę no i 4xhexa i 4xprevenar. Najgorzej zniósł szczepionkę na odrę świnkę i różyczkę (jak skończył rok). łapał przeziębienia i zapalenie jamy ustnej, bo miał słabą odporność. Po skojarzonych nie miał nawet gorączki tylko stan podgorączkowy na drugi dzień po szczepieniu.
Pozdrawiam Was serdecznie i wszystkie Wasze Maluszki majowo-czerwcowe
~Ania26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:30   #537
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość

Jesszcze jedno zmartwienie i moj dylemat.. wczoraj dostalam ataku kolki nerkowej, bol nie do opisania, pojechalismy na usg i okazalo sie ze to kamien ... przepisano mi augumentn i no spe, podobno mozna po tym karmic piersia ale ja mam caly czas strach, to w koncu antybiotyk....s przechodzila moze ktoras z was kuracje tym lekiem?
Ja dostawałam augmentin podczas porodu 3 razy dożylnie i później przez 7 dni 3 razy dziennie w tabsach. Nie było żadnych przeciwskazań do karmienia, teraz już nie karmię, ale wtedy na samym początku jeszcze karmiłam. Dodam, że przez cały okres kuracji antybiotykowej byłam w szpitalu pod okiem lekarzy i kazali karmić bez obaw.

Cytat:
A my dziś z Lenką zaliczyłyśmy pediatrę - mała waży 3750 gram i jest okazem zdrowia. Potem pojechaliśmy jeszcze na usg bioderek - wsio OK . Za 3 tygodnie czekają nas pierwsze szczepienia - zdecydowałam się na skojarzoną 5w1 Pentax - bardzo dużo czytalam na ten temat i nasza pani doktor poleca własnie te szczepionki. Zastanawiam się nad szczepieniami przeciwko rotawirusom i pnemokokom - czy Wy będziecie szczepić?
Super, że wszytko ok

My szczepiliśmy Szymka właśnie tą szczepionką. Zniósł to bardzo dobrze, mam nadzieję, że następne dawki też przejdzie tak bezproblemowo. Na pneumokoki będziemy szczepić, na rota raczej nie - cały czas się waham jeszcze, a już coraz mniej czasu na decyzję, ale raczej nie.

Cytat:

Jaki kawaler, super

Szymek 16.04.2010

Edytowane przez basiak
Czas edycji: 2010-06-09 o 16:31
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:35   #538
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie, melduję się dopiero teraz, nadmiar obowiazkow nie pozwolil mi zagladac
Laura ma 13 dni, jest cudna... zdazylismy przejsc juz katarek, dlatego dzis dopiero pierwszy spacerek...
Mała jest z tych mniej aktywnych- spi, je, przewijanie i tak w kolko
Martwi mnie jedynie że troche mało je... od poczatku byla dokarmiana,
pociagnie z obu piersi lacznie z 10 min( z przerwami) a pozniej butelka i nie zje wiecej niz 60 ml, czasem zdarza sie ze 40...
polozna mnie uspakajala ze widocznie sie najada z piersi, ale gdy odciagam mam wrazenie ze strasznie mocno ciagnie ten laktator, mala robi to o wiele delikatniej.. no i z laktatora po 15 min jest jakies 50 ml...
Jeszcze jedna sprawa- idzie mi paczka chusteczek nawilzanych dziennie.... czy to normalne?
Odpadł waszym maluszkom juz kikut pepowinowy? U nas troche krwawi, boje sie go odciagac przy pielegnacji a w srodku widac ze jest jeszcze zywy...

Wydaje mi się że to nie jest mało ? 60 ml samego mleka w proszku i jeszcze dwa cycochy to chyba tak przyzwoicie ?

Noo i paczka chusteczek to trochę dużo
Ja mam paczkę gdzieś na 4 dni

A kikutek nam odpadł po równych 2 tygodniach

Cytat:

Nie bede szczepiła

Cytat:

Luiza tak samo. Mam jej fotki na NK i znajomi, którzy przyszli w odwiedziny zdziwili się, że na żywo jest taka kruszynka

Dzisiaj pierwszy raz karmiłam Luizę na spacerze. Usiadłam sobie na ławeczce w zacisznym miejscu, nakryłam małą pieluszką i napoiłam.
U mnie jest tak samo. wszyscy że taka duza, a przychodza a pozniej oo matko jaka maleńka

Ja wczoraj też karmiłam na spacerze. Usiadłam na ławeczce i ją przykryłam

Stary 2010-06-09, 16:41   #539
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Kuzynka szczepiła swoja córeczkę na rota i mała miesiąc temu złapała wirusa. Przez 3 dni ją trzymało, kupy robiła co 20 minut, dupsko odparzone, ale wszystko jest już dobrze. Na szczęście się nie odwodniła.

Luiza

Stary 2010-06-09, 17:01   #540
bratkab
Zadomowienie

Cytat:

Augmentinem się nie martw to jest antybiotyk który noworodkom można podawać. Mój tym antybiotykiem był leczony w szpitalu. Jest on dozwolony i dla dzieci i dla kobiet w ciąży i mam. A paczka chusteczek to troszkę dużo. U nas od początku przez dwa tygodnie zużyły się gdzieś 3 paczki. A kikutek nam odpadł w szpitalu.
Cytat:
Fajny kawaler

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Szymek przytojniacha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości