|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]()
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
U:
IŚ: biiig grahama przytostowana, z plastrem sera topionego Tost, i dużą ilością ketchupu, activia brzoskwiniowa pitna kilka(naście) orzeszków ziemnych na lekcji ![]() IIŚ: grahamka z masłem, rzodkiewkami i ogórkiem gruntowym, pół jabłka (drugie pół zostało zmasakrowane w plecaku XD) O: miska zupy pomidorowej z białym ryżem, 3 pieroooogale ;p ruskie D: 40 g (4 kulki) Rafaello P: paczka (48 g) wafelków ryżowych Milutkiiich naturalnych, Danonek Mega bananowy , kostka czekolady z orzechamiK: grahama jak na śniadanie albo 2 kromki żytniego na miodzie przytostowane z serem j.w. i ketchupempo może orzeszki ziemne.
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-08 o 17:37 |
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
dawno nic nie wrzucałam - powrót do R:
wczoraj: TSE I bułka z ziarnami + makrela wędzona + ogórek kiszony, kawa z mlekiem 2% II 2 ciastka owsiane z orzechami (sama pieklam) + aktivia malionowa duża TSE III bułka z ziarnami + makrela wędzona + ogórek kiszony, jabłko IV tortilla z kurczakiem (ok.pół filecika, pasta=czerwona fasola+konc.pom+cebula podsmażona, ogórek kiszony, pomidor, plaster sera) + sok wyciaskany (grejfrut i pomarańcze) V jajecznica (2 jajka, pół cebuli, pomidor, 4plasty polędwicy), sok wyciskany VI jabłko (tak, wiem na noc owoce nie wskazane ale nie mogłam mu się oprzeć) i ok.50-60g carpaccio (168kcal; b31g, w0,8g, t4,5) miedzy V a VI wpadł Miller'ek ![]() i dziś TSE I bułka z ziarnami + makrela wędzona + ogórek kiszony, sok wyciskany (pomarańcze i kiwi) II bułka z ziarnami + makrela wędzona + ogórek kiszony III 2 ciastka owsiane (przekąska) IV jogurt naturalny mały + garść orzechów włoskich + wisnie i maliny mrożone + troche wiórek kok. TSE V łoś z makaronem (ciemne kluchy, 150g łososia, pół cebuli, pół pomidora, pół jog. nat, ok. 20g serka topionego), sok wyciskany VI sałatka hawajska (kurczak, jajko, kukurydza, fasola czerw., ananas, sos czosnkowy na bazie jog. nat) jestem po V posiłku, może coś wieczorem jeszcze wpadnie, tym bardziej, że w planach kawka z koleżanką.. wszystko co smażone ofkors na oliwie z gory zaznaczam, że niecierpie twarożków serków wiejskich itp (za wyjątkiem pasty tuńczyk+serek biały - lubie to na kolację z marchewką zajadać), a jedyna forma w jakiej przyjmuje płatki owsiane to własnie ciastka
"Ja mieszkać w Polska i robić kariera my mieć samochód i bullterriera" Edytowane przez Panna Mia Czas edycji: 2010-06-08 o 17:54 |
|
|
|
#2855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy jesteś na P czy na U czy na R do każdego posiłku powinno dodawać sie witaminki z warzywek i owoców. Zmień to bo jest bardzo węglowodanowo.
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej mam w jadlospisie warzywa i owoce, ale dzisiaj mój organizm miał ochotę na co innego (i ochota na co innego w moim przypadku jest akurat dobra)
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
Znikajac, masz racje... Chyba autentycznie powinnam odpocząć od dietetycznych forów
|
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() 1. Standardzik ale ale : Paluch z ziarnami, masłem, szynką, ogórem i jajkiem serek wijski z oliwkami i pomidorem kawa z mlekiem, kostka czekolady gorzkiej 2.Pół woreczka ryżu, surówka, sznycel z indyka w ziołach i plastrem mozzarelli 3. kilka truskawek, deserek czekoladowy cos ala budyń z bita smietaną 4.bułka grahamka z pastą jajeczną(homo jajko, cebulka) i szynką pomidor, ogórkiem Nocne przekąski do nauki : 2 ciastka owsiane kokosowe (złotokołoski)i 2 zwykłe owsiane
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zrobię to za jakiś czas![]() Cytat:
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
Pppp
![]() śn. kasza manna na 1,5 szkl. mleka 3,2 i 3 łych kaszy; kroma ziarnistego z maslem i dżemem brzoskwiniowym; banan IIśn. jabłko; 2 kanapki z maslem, żółtym serem, pomidorem i rzodkiewą ob. miska rosołu z kluskami lanymi; 4 ziemniaki posypane koperkiem, bioderko od kurczaka; duzo smażono-duszonych warzywek; pomidory ze smietaną 18 i szczypiorkiem d: tiki taki, kasztanek P; 3 gałki lodów, zmiksowane truskawki, bita śmietana z kremówki z syropem malinowym i waflami ; banank: 2 kanapki z maslem, wędzonką, pomidorem i szczypiorkiem; serek homo waniliowy; wpadną orzechy bo widzę że malo nnkt ![]() prosić o ocenkę |
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
p:
sn :grahamka podluzna z ziarnami z maselkiem , serkiem do smarowania szypiorkowym , pomidorkiem , ogoreczkiem mleko łaciate trukawkowe w kartoniku 250ml jabułko 2sn w szkole)dwie kromki chlebka z maselkiem : syneczka , ogoreczkiem (złozone) princessa carmelove jabułko , chupa chups o smaku coli o: dwa nalesniki duze i grubiutkie : jeden z dzemem truskawkowym , drugi z serem białym zmiksowanym z truskawkami p: jogobella pana cotta jagodowa , lód twister ten zielony , paczuszka lu go z owocami 50g , garsc nerkowcow k: dwie kromeczki chlebka z ziarnami po 45g , z masełkiem ,szynka , serkiem do smarowania , pomidorkiem , ogoreczkiem , sczypiorkiem wielki kawal arbuza ![]() i jak ? )
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
uuuuuuuuuuu
I buła ziarnista z serkiem homo naturalnym, ok. 70g (połowa kubeczka) jogurtu jagodowego, kubek kawy z mlekiem II 2 kawałki arbuza ( tak, wiem- owoc to nie posiłek, no ale informuję tylko :p ) III jajecznica z 2 jaj ze świeżą bazylią na łyżce oliwy , troszkę oliwek czarnych, 1x chrupkie sezamowe IV kromka słonecznikowego z serem żółtym, sałatą, pomidorem i oliwkami - oliwkowy dziś dzień chyba ![]() V kisiel żurawinowy z jabłkiem wkrojonym pewnie jeszcze wpadnie serek homo na kolację ![]() dziś tak bez typowego obiadu, no ale wyjątkowa sytuacja..
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2010-06-08 o 20:10 |
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
podbijam niedzielne
:Wczorajsza niedzielna eRka: 1) omlet brokułowy kawa z mlekiem 3,2%, i ups, mała miseczka truskawek ![]() 2) ok. 200 g gotowanych kawałków indyka w ziołach, reszta brokułów z 'główki'(ok.250g też), średnia cukinia na parze, wszystko polane dużą łyżką oliwy z oliwek 3) 'sałatka': pół puszki tuńczyka, 2 gotowane białka, łyżka pestek słonecznika, 2 pomidory,kilka liści pekińskiej, szczypior, sok z cytryny 4) wieśniak 4%, ok. 150 g, 2 łychy płatków migdałowych, cynamon, i yyy z 10 rzodkiewek ![]() 5) pół kostki twarogu półtłustego wiem, że brak węgli złożonych w obiedzie ale jakoś ostatnio lubię mięsno-warzywnie ![]() plus wczorajsze Rrr: 1) placuch owsiany (2 duże wiejskie jaja plus 2 białka, 4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrębów owsianych, zioooła i duuużo pomidora) 2xkawa z mlekiem 3.2% ![]() 2) ok. 200g indyczej piersi, sporo pomidorów, rzodkiewek i sałaty z łychą oliwy 3) wieśniak 200 g z cynamonem, 2 łyżkami pestek słonecznika, łyżką płatków migdałowych, pół ogóra zielonego z pieprzem i rzodkieeewy ![]() 4) jajco, pół kostki twarogu półtłustego oraz dzisiejsze...dla odmiany... eRr ![]() 1) placek owsiany (2 jajka plus białko, 5 kopiastych łyżek owsianych, ogroomny pomidor i dużo ziół) kawa z mlekiem 2% przed egzaminem - ogromne jabłko ![]() 2) omlecik (2 jajka, 2 łyżki otrębów owsianych, ok. 150 g piersi indyka w małych kawałeczkach, ziooła) - tu brak warzyw bo to było 'na wynos', zapakowane i zjedzone na mieście ![]() kawa z mlekiem 2% 3) 'sałatka' : puszka tuńczyka wsw, duży pomidor, z 10 rzodkiewek, łyżeczka oliwy z oliwek, kopiasta łycha pestek słonecznika 4) wieśniak 200 g z cynamonem i łyżka płatków migdałów 5) pół kostki twarogu półtłustego Dużo wody, herbatek owocowych, mało ruchu , ach ta sesja![]() Proszę o ocenę ![]() |
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ładnie proszę o ocenę R!
))śn: 3 łychy mieszanki płatków (owsiane itd)+łyżeczka otrębów+2łyżki jogo nat+ 50g twarogu+kubek jagód IIśn: 2kromki razowca przełożone twarożkiem,wędliną i kapustą pekińską przekąska: serek wiejski 3% z dużą łyżką uprażonych pestek słonecznika obiad: duża miska zupy na oliwie, kalafiorowo-groszkowo-cebulowa :P kolacja:papryka nadziewana kapustą pekińską i twarogiem do picia zielona i woda oj chyba za dużo nabiału wyszło. jesli zazwyczaj białko czerpie tez z mięsa (4xtyg)i ryb(2-3x) to reszta może być z różnych serków naturalnych?? lubie bardzo ![]() i jeśli godzinę po kolacji będzie np. joga-to czy przed snem musze jeszcze cos zjesc?? |
|
|
|
#2867 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może więcej nnkt hmm?Cytat:
![]() Cytat:
zwiększ śniad i 2 też Cytat:
reszta ładnie Cytat:
jedz to na co masz ochotę a resztę miej daleko i głębokoi ktoś Ci dobrze radził-znikaj z wizażu na jakiś czas
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||||
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
i jak???????
|
|
|
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
Jak? Napiszę dużymi literami. FATALNIE.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądzisz, że te 3 posiłki to trochę mało na U?
|
|
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R:
I 3 jajka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów owsianych, pomidor II 2 kromki razowca, 60g twarogu III 2 kromki razowca, 60g twarogu IV pół filetu z dorsza (czyli ćwiartka ryby), surówka z 1 ogórka, jogurt naturalny 180g, 4 garści orzechów nerkowca V 60g tuńczyka, pół cebuli, pomidor, 2 liście sałaty, jabłko, 2 garści orzechów z tymi orzechami chyba przegięłam, ale ja je po prostu uwielbiam ![]() proszę o ocenę |
|
|
|
#2873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dzisiejsze U: I. Śniadanie - musli z migdałami i owocami, mleko, morele, migdały II śniadanie - 2 kromki chleba razowego, masło, ser, pierś z indyka, pomidor, ogórek III śniadanie - 2 tosty z serem topionym Hochland (trójkąciki) i pomidorem IV. Obiad - ziemniaczki + kefir z ogórkami; micha truskawek nr 1 V. Kolacja - 2 kromki chleba razowego, masło, ser żółty, pomidor, micha truskawek nr 2 ![]() A uda mam coraz grubsze...
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, że masło i warzywka, ale ja jestem wybredna i nigdy nie lubiałam połączenia ser+masło+warzywaa
U, bo... stwierdziłam, że nie potrzebne mi przytycie, chociaż pewnie i tak mi trochę dojdzie bo zacznę zwiększać ilość tłuszczy, żeby okres wrócił (swoją drogą na prawdę nie rozumiem, czemu go nie mam, skoro ilość tł. w % mam w normie )
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na moje oko za dużo węglowodanów....po jaką ..kokardę ciągle jesz chleb ? |
|
|
|
|
#2877 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owszem węgli może sporo, ale skoro dla niej to U to nie widzę powodów aby miala je ograniczać. Cytat:
![]() ![]() a było więcej, było ![]() Cytat:
wydaje Ci się pewnie![]() Cytat:
![]() Zabij mnie, ale nie pamiętam Twojej wagi i wzrostu, ale skoro są w normie to ok. Tylko pamiętaj właśnie o nnkt
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jej smakuje, ma ochotę, i nie tyje to DALEJ JEST TO DLA NIEJ U. A zdanie "uda mam coraz grubsze" równie dobrze mogą być zaburzonym obrazem własnego ciała. Nie wiem jak aanika wcześniej jadła, jeżeli mniej niż teraz to możliwe, że jej się coś odkłada, ale za jakiś czas zapewne się to unormuje. A teraz Irish spójrz na swój jadłospis, oceny do niego, na poprzednie jadłospisy i oceny. "Po jaką kokardę wstawiasz tu swoje jadłospisy i prosisz o ocenę skoro żaden jadłospis nie uwzględnia rad, które Ci tu dajemy?" ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() W normie co prawda nie mam, waga była 40/157 (chyba 157 bo niby urosłam ale jeszcze jutro będę się mierzyć u psycholog), ale wydaje mi się, że wzrosła, jutro będę chyba wiedzieć dokładnie . Sama nie wiem, czy będę na P czy nie, ogarnęło mnie dużo wątpliwości może jak będę na to gotowa to postaram się dobić do 44-45
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a po drugie masz sesję i mózg potrzebuje paliwa
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

, kostka czekolady z orzechami
Mama tak sobie chwali...

w szkole)
, ach ta sesja

może jak będę na to gotowa to postaram się dobić do 44-45