|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Vedma jak miło sobie zrobić wieczór spa
(no prawie spa )Pytanie do mamusiek: zabierałyście starsze maluchy by mogły obejrzeć fasolkę na USG?Jeśli tak jaka była reakcja?Życze miłego dnia
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Jolaoo i jak tam? ![]() Vedma fajny wieczór,pozazdroszczę Cytat:
. Na ekran nawet nie patrzyła .
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobre kochane
Melduję się grzecznie piątego dnia po terminie ![]() Nocka nam minęła w miarę spokojnie,nadal brak skurczy... ![]() Vedma mój mały bez muzyki jest bardzo aktywny...A szczególnie wieczorami.To,co wyprawia z moim brzuchem jest niewiarygodne... Największe tańce rozpoczyna ok 22.Martwię się tylko,że jeśli takie pory aktywności mu zostaną po urodzeniu to będzie wesoło...![]() Tak czy inaczej powiem Wam jedno: do mojego porodu już bliżej niż dalej |
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Hej
chcialam sie przywitac na watku, bo za 3 miesiace bede starac sie o dzidzie na razie biore ostatnie opakowanie pig i mam pytanie... czekac czy zabierac sie od razu?? jakos nie widza mi sie blizniaki ![]() chcialam dzis isc do lekarza zeby sie dowiedziec paru rzeczy ale sie dowiedzialam ze to nie jest emergency i mam zadzwonic popoludniu... pewnie znow sie okaze ze nie bedzie miejsc :/ robilyscie moze jakies badania?? wiem wiem... mnostwo pytan i pewnie jakies juz padly wczesniej jak nie wszystkie ale nie widzi mi sie czytanie calegho watku
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj W zasadzie nie wiem jak zalecają lekarze,ale ja po tabletkach nie starałam się przez trzy miesiące. Ale może nie trzeba robi przerwy ![]() O bliźniaki nie tak wcale łatwo... Chyba możesz sobie wykonać podstawowe badania,bo żadnych specjalistycznych i tak Ci pewnie tutaj nie zlecą... Życzę powodzenia w starankach I udzielaj się w wątku będzie nam raźniej
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do anty, to rozne opinie slyszalam. niektorzy mowia,ze nie trzeba czekac wcale. ****** Gratuluje rozpakowanym mamusiom Jola00 zycze szybkiego porodu w zamian za to dlugie czekanie Sysunia GP, nie GB http://en.wikipedia.org/wiki/General_practitioner
|
|
#3038 |
|
Przyczajenie
|
cześć Dziewczyny!
I ja się przyłączam. Jestem w 16. tygodniu, mieszkam (póki co) w Swindon (Wiltshire). Jeśli dobrze pójdzie przeniesiemy się do Londynu, ale nic głośno nie mówię żeby nie zapeszać. Trochę o mnie/o nas: Mam 30 lat, mój Mąż 33 (wczoraj mieliśmy 3. rocznicę ślubu ;-), Fasolka jest naszym pierwszym dzieckiem. Trochę się denerwujemy jak to będzie jak już będzie z nami ale z drugiej strony wierzymy, że damy radę ;-) pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Gratulacje z okazji ciąży i rocznicy ![]() Fajnie,że do nas dołączyłaś W końcu wątek się rozkręci ![]() Życzę Ci spokojnej ciąży. I udzielaj się z nami,będzie weselej
|
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczęłam starania odrazu po odstawieniu pigułek,bo tak mi GP powiedziała,ale tez słyszałam różne opinie. My staraliośmy sie trzy miesiące i się udało. Zdecydownia nie będą to bliźniaki . Odrazu po odstaiwniu pigułek zaczęłam brac kwas foliowy. Tutaj badań przed ciążą nie robią,więc jak chcesz to musisz do Polski lecieć. Ja nie robiłam żadnych.Cytat:
Jolaoo i co już? |
||
|
|
|
#3042 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3043 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj maz juz sobie wymyslil ze sie bedziemy starac we wrzesniu i od razu zaciaze... a dzidzi sie uridzi w czerwcu i pewnie tego samego dnia co on ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w pl bede w sierpniu ale nie wiem jakie badania bede mogla zrobic.. nie wiem ktory dzien cyklu wypadnie zeby ew progesteron i estrogen sprawdzic.. mam nadzieje ze uda mi sie tak jak Wam po 3 miechach od odstawienia ![]() lece po pranie... kurde jak zwykle pada |
|||
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kochana po tabletkach miałam przerwę trzy miesiące i po tym pół roku się staraliśmy...W końcu się udało,ale niestety w siódmym tygodniu poroniłam Później zrobiliśmy sobie przerwę,badanka prywatnie w Polsce (bo tutaj robią dopiero po trzech poronieniach),no i udało się I teraz już czekam na rozwiązanie...Tobie życzę,żeby było jak zaplanowaliście sobie Faktycznie powinnaś porozmawiać z GP o tym problemie z kręgosłupem...A kwas foliowy można brać długo
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
Wybraliśmy w końcu imię dla naszej córeczki tzn jednak pozostaje Aleksandra, przez kilka dni była Gabrysia więc na drugie damy jej Gabriela ![]() Witam serdecznie nowe dziewczyny!!! Co do starania się po tabletkach to ja chciałam zrobić sobie przerwę 3 miesiące minimum tak dla świętego spokoju. No i zaczęliśmy się starać po 3 miesiącach tylko jak się okazało byłam już 3 tyg w ciąży Cytat:
![]() Jolaoo mówię ci, że ten 10.06.10 to twoja data więc szykuj się na jutro ![]() Ciekawa jestem co u hanjah, czemu się tak długo nie odzywa? Może dziecko nie daje jej chwili spokoju?
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie długo hanjah nie daje znaku,mam nadzieję,że wszystko u nich w porządku
|
|
|
|
|
#3047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie robilam zadnych specjalnych badan przed zajsciem w ciaze, ot, standardowa wizyta u ginekologa i cytologia. Tabletki odstawilam na pol roku przed tym, jak zaczelismy sie starac, kwas foliowy zaczelam brac trzy miesiace wczesniej. Nie wiem, jakie sa najnowsze badania, ale jeszcze kilka lat temu mowilo sie o tym, ze odstawienie pigulek zwieksza ryzyko wystapienia ciazy mnogiej. Cytat:
Jak bedziemy sie umawiac na kawe w Oxfordzie, to na pewno damy Ci znac Cytat:
Czego oczywiscie Tobie tez zycze! Ten plan Twojego TZa nie jest taki zly - wydaje mi sie, ze czerwiec to dobry miesiac na urodzenie dziecka.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
|
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() plan meza jest ok, tez bym chciala urodzic w czerwcu lub w jego okolicach, poprostu takie moje fanaberie hehe ![]() moze prywatne pyt ale czy mierzylas sobie temp i pilnowalas wszytskiego zeby zaciazyc wtedy kiedy chcesz?
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Pisałam posta godzinę temu i mi wcieło. ![]() Witam nowe koleżanki. Myśmy zaczęli się starać 3 miesiace po odstawieniu tabletek a zaszłam w ciaże po 18 miesiącach.Też planowałam urodzic w styczniu ale urodze w czerwcu. Widocznie moj organizm musiała się zregenerować po tabletkach.Brałam je 10 lat z małymi przerwami. Badania robiłam w pl bo co poł roku tam byłam.A zaszłam w ciążę jak odstawiłam wszystkie specyfiki od ginka i szykowałam się na laparoskopie. Caly ten czas mierzyłam temperature i uzywałam testów owulacyjnych. W ogóle dziś czuje sie bardzo dziwnie.Jakieś przeczucia mnie nachodzą, nerwy . Nic mi nie smakuje.Zrobiłam pomidorówkę i mi śmierdzi.Mam mokro i moim zdaniem za mokro.Spałam do południa, głowa mi pęka, mam katar i kaszle nadal.Moi rodzice przylatują jutro właśnie piecze sie kopiec z kreta. A tak z innej beczki to zamówiłam na ebayu dwie ramki elektroniczne dla rodziców i teściów.Przyszła tylko jedna a facet z DHLa ma pokwitowanie na dwie.No i od 2 tygodni kłóce się ze sprzedawcą i dziś zgłosiąłm to do ebaya. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-09 o 15:10 |
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Darianna, ja bralam pig niecale 7 lat z 9 miesieczna przerwa.. mam nadzieje ze moj organizm szybko sie przestawi.. przerwe mialam rok temu.
nic sie nie nakrecaj tylko czekaj na rodzicow i sie relaksuj.. moze sie denerwujesz lotem ro? |
|
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z UK jak wspominacie poród i opiekę na wyspach
Mam jeszcze pytanie czy po porodzie powiedzmy kilka tygodni później dostalyście skierowanie na badanie ginekologiczne żeby się upewnić czy wszystko jest ok. Czy raczej nie mogę na to liczyć?
|
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe dziewczyny
Darianna ja dzisiaj też mam zły dzień, boli mnie głowa (u mnie to rzadkość), jest mi niedobrze i jestem jakaś taka nerwowa. Do tego wszystkiego musiałam załatwić kilka spraw (w urzędzie i banku), czyli zamiast leżeć, zasuwałam po mieście i teraz spojenie mnie tak boli, że ledwo chodzę. Zjem tylko obiad i kładę się z książką do łóżka, mam nadzieję, że mi przejdzie trochę. Mam nadzieję, że moje dziecko się zlituje i wyjdzie w terminie, a nie po. Jeszcze tylko dwa tygodnie ![]() Ja brałam pigułki prawie 10 lat i moja ginekolog powiedziała, żebym na wszelki wypadek odczekałam co najmniej 3 miesiące zanim zacznę starania.
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Może to ta dziwna pogoda tak wpływa na nas,że czujemy się rozdrażnione i nerwowe...
Ja muszę iść po mleczko na zgagę,a tak mi się nie chce.... Jak wrócę,to też pewnie będę nie do życia...A może coś się ruszy po tym spacerku,oby... |
|
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czuje się troszke lepiej, choć czasami bywa mi ciężko, ale życzę Wam zdrowiutkich maluszków i cudnie przeżytych ciąż. Mam nadzieje, że z Hannjah wszystko ok, bo się martwie o nią... |
|
|
|
|
#3056 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do dzisiaj to pamietam Nawiasem mowiac, z moim charakterem i poukladaniem, jakby to dziecko nie bylo planowane, to bym chyba padla na zawal...Mialam zawsze bardzo regularne cykle, co do dnia - nie musialam mierzyc temperatury, zeby wiedziec, kiedy mam owulacje. Wystarczyl kalendarz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
------------------------------------------------------------ A ja chcialam sie pochwalic: kupilismy Adasiowi wozek. Jak wiecie, od poczatku stawialam na Phila&Tedsa model Sport. Az do czasu, kiedy pojechalam do kolezanki i zobaczylam u niej trojkolowego Britaxa B-Smart. Zakochalam sie! A potem jeszcze podjechalismy do Mothercare i poprosilismy o mozliwosc przymierzenia P&T do bagaznika naszego auta i coz - okazalo sie, ze nie bardzo wchodzi... Zaczelam wiec sledzic e-bay, gdzie od czasu do czasu pojawialy sie Britaxy Vigour 3+ (wersja o rok starsza od B-Smart), z mysla, ze jak nic nie upoluje, to po prostu kupimy nowy wozek na poczatku lipca. I wlasnie dzisiaj TADAM: - nowe siedzonko do samochodu (z ISOFIXem) - nowa gondola - wozek uzywany jako "drugi travel system", praktycznie jak nowy! - mnostwo dodatkow ... za 1/3 ceny ![]() No i ten kolor - ja wiem, ze to sprawa indywidualna, ale strrrrasznie mi sie podoba
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy z UK jak wspominacie poród i opiekę na wyspach
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378587&page=102
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis poinformowałam szefa o mojej ciazy i nie wiem co myśleć ( chyba zgłupiał )
Generalnie jak jest bardzo rozmowny tak dzisiaj spytal tylko czy czuje sie dobrze i powiedzial ze musi juz isc . Mam nadzieje ze to tylko taka reakcja przez zaskoczenie , ze sie z tym przespi i jakos to bedzie dalej. Jolu maluszkowi chyba naprawde jest dobrze w tym brzusiu Widze ze narazie nic nie wspomninasz o wywoływaniu porodu , bo wczesniej dziewczyny chodzily na te masaze . Trzymam kciuki zeby Dzidzia w koncu zdecydowała sie wyjsc a porod zeby byl szybki![]() EWUNIA Cały czas myslałam o tobie miałam nawet pisac jak sie czujesz , ciesze sie ze sie odezwałaś i ze czujesz sie troszku lepiej . Buziaczki kochana Hannjah tez sie zastanawiam co tam u niej , mam nadzieje ze wszystko dobrze i ze jedynym powodem dla ktorego jej tu nie ma to brak czasu . ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No to super ze ci sie trafiła taka cena , a wózek całkiem fajny . Bardzo jest ciezki ?? Ja to w sumie szukac jakiegos w miare lekkiego wózka bo nie wyobrazam sobie go codziennie wynosic i znosic z 2 pietra. A z moimi gabarytami to pewnie po miesiacu bym padła A na dole nie moge zostawic bo nie ma schowka na tego typu rzeczy a na korytarzu to nie bardzo
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
cześć Wam!
mam na imię Ania.Mam 23 lata,a mój Mąż 33.Od ponad 4 lat jesteśmy małżeństwem.W 2006 dowiedzialam się,że mam policystyczne jajniki.Powiedziano nam,że mamy małe szanse na dziecko.po dłuugim leczeniu hormonami dali mi tabletki,które od razu zadzialały.Po pierwszej serii dowiedziałam się,że jestem w ciąży.Wtedy kiedy już przestaliśmy o tym myśleć udało się ) Jestem w 6 tygodniu ciąży.Miałam już pierwszy skan i wyznaczono mi poród na 31 stycznia.imiona wybrane.Łóżeczko,kołderka ,poszewka,materac i prześcieradło kupione(w Polsce).i dopiero dzisiaj podczas tych zakupów poczułam,że jestem w ciąży (nie licząc skurczów macicy i częstego sikania).Pozdrawiam. |
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Sysuniu nie martw sie, moj szef tez zaniemowil na caly dzien, jak mu powiedzialam
![]() Cytat:
I zawsze tak bylo, nawet przed ciaza. A do samochodu to go upchne bez problemu, bo to bedzie sam stelaz, bez gondoli (na stelazu montuje sie siedzonko do samochodu). W ogole taka bylam nastawiona na tego Phila&Tedsa ze teraz sie czuje jakbym zdradzila swoja ulubiona firme
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

(no prawie spa
)

Później zrobiliśmy sobie przerwę,badanka prywatnie w Polsce (bo tutaj robią dopiero po trzech poronieniach),no i udało się 
. Nic mi nie smakuje.Zrobiłam pomidorówkę i mi śmierdzi.Mam mokro i moim zdaniem za mokro.Spałam do południa, głowa mi pęka, mam katar i kaszle nadal.