Ciaza i porod w UK - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 08:03   #3031
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Vedma jak miło sobie zrobić wieczór spa (no prawie spa)

Pytanie do mamusiek:
zabierałyście starsze maluchy by mogły obejrzeć fasolkę na USG?Jeśli tak jaka była reakcja?Życze miłego dnia
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:54   #3032
ursull
Zakorzenienie

Hejka

Jolaoo i jak tam?

Vedma fajny wieczór,pozazdroszczę

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Vedma jak miło sobie zrobić wieczór spa (no prawie spa)

Pytanie do mamusiek:
zabierałyście starsze maluchy by mogły obejrzeć fasolkę na USG?Jeśli tak jaka była reakcja?Życze miłego dnia
Ja wzięłam Milenkę,ale ona jest jeszcze za mała,aby cokolwiek rozumieć.Była zafascynowana żelem i chciała pielęgniarce pomagac go rozsmarowywac na brzuchu . Na ekran nawet nie patrzyła .

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:00   #3033
Jola00
Zadomowienie

Dzień Dobre kochane
Melduję się grzecznie piątego dnia po terminie
Nocka nam minęła w miarę spokojnie,nadal brak skurczy...

Vedma
mój mały bez muzyki jest bardzo aktywny...A szczególnie wieczorami.To,co wyprawia z moim brzuchem jest niewiarygodne... Największe tańce rozpoczyna ok 22.Martwię się tylko,że jeśli takie pory aktywności mu zostaną po urodzeniu to będzie wesoło...

Tak czy inaczej powiem Wam jedno: do mojego porodu już bliżej niż dalej

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:43   #3034
aniaxxxxx
Zadomowienie

Hej

chcialam sie przywitac na watku, bo za 3 miesiace bede starac sie o dzidzie na razie biore ostatnie opakowanie pig i mam pytanie... czekac czy zabierac sie od razu?? jakos nie widza mi sie blizniaki
chcialam dzis isc do lekarza zeby sie dowiedziec paru rzeczy ale sie dowiedzialam ze to nie jest emergency i mam zadzwonic popoludniu... pewnie znow sie okaze ze nie bedzie miejsc :/ robilyscie moze jakies badania??

wiem wiem... mnostwo pytan i pewnie jakies juz padly wczesniej jak nie wszystkie ale nie widzi mi sie czytanie calegho watku
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:52   #3035
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Hej

chcialam sie przywitac na watku, bo za 3 miesiace bede starac sie o dzidzie na razie biore ostatnie opakowanie pig i mam pytanie... czekac czy zabierac sie od razu?? jakos nie widza mi sie blizniaki
chcialam dzis isc do lekarza zeby sie dowiedziec paru rzeczy ale sie dowiedzialam ze to nie jest emergency i mam zadzwonic popoludniu... pewnie znow sie okaze ze nie bedzie miejsc :/ robilyscie moze jakies badania??

wiem wiem... mnostwo pytan i pewnie jakies juz padly wczesniej jak nie wszystkie ale nie widzi mi sie czytanie calegho watku

Witaj

W zasadzie nie wiem jak zalecają lekarze,ale ja po tabletkach nie starałam się przez trzy miesiące. Ale może nie trzeba robi przerwy
O bliźniaki nie tak wcale łatwo... Długo przyjmowałam tabletki i miałam cichą nadzieję na bliźniaki,ale nic z tego...
Chyba możesz sobie wykonać podstawowe badania,bo żadnych specjalistycznych i tak Ci pewnie tutaj nie zlecą...
Życzę powodzenia w starankach I udzielaj się w wątku będzie nam raźniej

Stary 2010-06-09, 10:58   #3036
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
robilyscie moze jakies badania??

moje przygotowania polegaja na braniu kwasu foliowego,tabletki anty odstawilam 6 miesiecy przed rozpoczeciem staran i musialam odstawic antybiotyk na twarz. tyle mi doradzono

co do anty, to rozne opinie slyszalam. niektorzy mowia,ze nie trzeba czekac wcale.

Gratuluje rozpakowanym mamusiom

Jola00
zycze szybkiego porodu w zamian za to dlugie czekanie
Sysunia GP, nie GB
http://en.wikipedia.org/wiki/General_practitioner
Stary 2010-06-09, 11:03   #3037
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość

Jola00
zycze szybkiego porodu w zamian za to dlugie czekanie

Stary 2010-06-09, 11:13   #3038
beatacc
Przyczajenie

cześć Dziewczyny!
I ja się przyłączam. Jestem w 16. tygodniu, mieszkam (póki co) w Swindon (Wiltshire). Jeśli dobrze pójdzie przeniesiemy się do Londynu, ale nic głośno nie mówię żeby nie zapeszać.
Trochę o mnie/o nas:
Mam 30 lat, mój Mąż 33 (wczoraj mieliśmy 3. rocznicę ślubu ;-), Fasolka jest naszym pierwszym dzieckiem. Trochę się denerwujemy jak to będzie jak już będzie z nami ale z drugiej strony wierzymy, że damy radę ;-)

pozdrawiam Was wszystkie
beatacc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:20   #3039
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatacc Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!
I ja się przyłączam. Jestem w 16. tygodniu, mieszkam (póki co) w Swindon (Wiltshire). Jeśli dobrze pójdzie przeniesiemy się do Londynu, ale nic głośno nie mówię żeby nie zapeszać.
Trochę o mnie/o nas:
Mam 30 lat, mój Mąż 33 (wczoraj mieliśmy 3. rocznicę ślubu ;-), Fasolka jest naszym pierwszym dzieckiem. Trochę się denerwujemy jak to będzie jak już będzie z nami ale z drugiej strony wierzymy, że damy radę ;-)

pozdrawiam Was wszystkie

Witaj
Gratulacje z okazji ciąży i rocznicy
Fajnie,że do nas dołączyłaś W końcu wątek się rozkręci
Życzę Ci spokojnej ciąży.
I udzielaj się z nami,będzie weselej

Stary 2010-06-09, 11:42   #3040
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

witaj kochana,widzę,że coraz więcej lasek z parkingu strzezonego na ciązowy się przenosi . Ciekawe dlaczego?
Ja zaczęłam starania odrazu po odstawieniu pigułek,bo tak mi GP powiedziała,ale tez słyszałam różne opinie. My staraliośmy sie trzy miesiące i się udało. Zdecydownia nie będą to bliźniaki . Odrazu po odstaiwniu pigułek zaczęłam brac kwas foliowy. Tutaj badań przed ciążą nie robią,więc jak chcesz to musisz do Polski lecieć. Ja nie robiłam żadnych.

Cytat:
cześć Dziewczyny!
Trochę o mnie/o nas:

pozdrawiam Was wszystkie
Cześć,hurra następna mamusia z terminem jak ja i do tego w wieku podobnym . Na kiedy masz wyznaczony termin? Gratuluję rocznicy

Jolaoo i co już?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:45   #3041
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Jolaoo i co już?

Stary 2010-06-09, 12:10   #3042
beatacc
Przyczajenie

Cytat:
Cześć,hurra następna mamusia z terminem jak ja i do tego w wieku podobnym . Na kiedy masz wyznaczony termin? Gratuluję rocznicy
Według PL lekarza termin mam na 28.11.2010, według położnej tutaj, dzień wcześniej. Jakby nie patrzeć koniec listopada

A Ty na kiedy?
beatacc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:40   #3043
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Witaj

W zasadzie nie wiem jak zalecają lekarze,ale ja po tabletkach nie starałam się przez trzy miesiące. Ale może nie trzeba robi przerwy
O bliźniaki nie tak wcale łatwo... Długo przyjmowałam tabletki i miałam cichą nadzieję na bliźniaki,ale nic z tego...
Chyba możesz sobie wykonać podstawowe badania,bo żadnych specjalistycznych i tak Ci pewnie tutaj nie zlecą...
Życzę powodzenia w starankach I udzielaj się w wątku będzie nam raźniej
pewnie Ty sie staralas o blizniaki to ich nie masz a ja sie nie bede starala i tu .... bum! hehe nie no serio nie chce blizniakow bo sobie nie poradzimy...

moj maz juz sobie wymyslil ze sie bedziemy starac we wrzesniu i od razu zaciaze... a dzidzi sie uridzi w czerwcu i pewnie tego samego dnia co on zeby byl taki fajny jak tata

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
moje przygotowania polegaja na braniu kwasu foliowego,tabletki anty odstawilam 6 miesiecy przed rozpoczeciem staran i musialam odstawic antybiotyk na twarz. tyle mi doradzono

co do anty, to rozne opinie slyszalam. niektorzy mowia,ze nie trzeba czekac wcale.
no ja wlasnie musze zaczac brac kwasik... nie zaszkodzi jak bede go brala dluzej a nie 3 miesiace przed staraniami.. aha zapomnialam dodac ze chcialam by mi lekarz zrobil jakies przeswietlenie bo mam problemy z kregoslupem a kiedys mialam wypadek i boje sie ze z moja miednica jest cos nie tam.. od kregoslupa bola mnie biodra ze czasem chodzic nie moge

Cytat:
witaj kochana,widzę,że coraz więcej lasek z parkingu strzezonego na ciązowy się przenosi . Ciekawe dlaczego?
Ja zaczęłam starania odrazu po odstawieniu pigułek,bo tak mi GP powiedziała,ale tez słyszałam różne opinie. My staraliośmy sie trzy miesiące i się udało. Zdecydownia nie będą to bliźniaki . Odrazu po odstaiwniu pigułek zaczęłam brac kwas foliowy. Tutaj badań przed ciążą nie robią,więc jak chcesz to musisz do Polski lecieć. Ja nie robiłam żadnych.
no latka leca i myslimy ze to juz pora.. nie mozna tego w nieskonczonosc odkladac w pl bede w sierpniu ale nie wiem jakie badania bede mogla zrobic.. nie wiem ktory dzien cyklu wypadnie zeby ew progesteron i estrogen sprawdzic.. mam nadzieje ze uda mi sie tak jak Wam po 3 miechach od odstawienia

lece po pranie...

kurde jak zwykle pada
Stary 2010-06-09, 12:49   #3044
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
pewnie Ty sie staralas o blizniaki to ich nie masz a ja sie nie bede starala i tu .... bum! hehe nie no serio nie chce blizniakow bo sobie nie poradzimy...

moj maz juz sobie wymyslil ze sie bedziemy starac we wrzesniu i od razu zaciaze... a dzidzi sie uridzi w czerwcu i pewnie tego samego dnia co on zeby byl taki fajny jak tata

no ja wlasnie musze zaczac brac kwasik... nie zaszkodzi jak bede go brala dluzej a nie 3 miesiace przed staraniami.. aha zapomnialam dodac ze chcialam by mi lekarz zrobil jakies przeswietlenie bo mam problemy z kregoslupem a kiedys mialam wypadek i boje sie ze z moja miednica jest cos nie tam.. od kregoslupa bola mnie biodra ze czasem chodzic nie moge

no latka leca i myslimy ze to juz pora.. nie mozna tego w nieskonczonosc odkladac w pl bede w sierpniu ale nie wiem jakie badania bede mogla zrobic.. nie wiem ktory dzien cyklu wypadnie zeby ew progesteron i estrogen sprawdzic.. mam nadzieje ze uda mi sie tak jak Wam po 3 miechach od odstawienia

lece po pranie...

kurde jak zwykle pada

Ja kochana po tabletkach miałam przerwę trzy miesiące i po tym pół roku się staraliśmy...W końcu się udało,ale niestety w siódmym tygodniu poroniłam Później zrobiliśmy sobie przerwę,badanka prywatnie w Polsce (bo tutaj robią dopiero po trzech poronieniach),no i udało się I teraz już czekam na rozwiązanie...
Tobie życzę,żeby było jak zaplanowaliście sobie

Faktycznie powinnaś porozmawiać z GP o tym problemie z kręgosłupem...A kwas foliowy można brać długo

Stary 2010-06-09, 12:57   #3045
thebestme82
Raczkowanie

cześć dziewczyny!
Wybraliśmy w końcu imię dla naszej córeczki tzn jednak pozostaje Aleksandra, przez kilka dni była Gabrysia więc na drugie damy jej Gabriela
Witam serdecznie nowe dziewczyny!!!
Co do starania się po tabletkach to ja chciałam zrobić sobie przerwę 3 miesiące minimum tak dla świętego spokoju. No i zaczęliśmy się starać po 3 miesiącach tylko jak się okazało byłam już 3 tyg w ciąży

Cytat:
Jolaoo: Vedma mój mały bez muzyki jest bardzo aktywny...A szczególnie wieczorami.To,co wyprawia z moim brzuchem jest niewiarygodne... Największe tańce rozpoczyna ok 22.Martwię się tylko,że jeśli takie pory aktywności mu zostaną po urodzeniu to będzie wesoło...
U mnie było to samo. Ola robila się aktywna na wieczór i tak jej zostało. W dzień mam sporo czasu ale tak po 18 zaczyna się niewesoło. Ola je wtedy co chwilę, nie śpi , chce aby się nią zajmować. Po kąpieli zasypia na trochę ale potem znów daje o sobie znać-taki nocny marek
Jolaoo mówię ci, że ten 10.06.10 to twoja data więc szykuj się na jutro

Ciekawa jestem co u hanjah, czemu się tak długo nie odzywa? Może dziecko nie daje jej chwili spokoju?

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:09   #3046
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
U mnie było to samo. Ola robila się aktywna na wieczór i tak jej zostało. W dzień mam sporo czasu ale tak po 18 zaczyna się niewesoło. Ola je wtedy co chwilę, nie śpi , chce aby się nią zajmować. Po kąpieli zasypia na trochę ale potem znów daje o sobie znać-taki nocny marek
Jolaoo mówię ci, że ten 10.06.10 to twoja data więc szykuj się na jutro

Ciekawa jestem co u hanjah, czemu się tak długo nie odzywa? Może dziecko nie daje jej chwili spokoju?
Oj kochana,obyś miała rację Już mogłoby się coś zacząć dziać,jak mam jutro urodzić

Właśnie długo hanjah nie daje znaku,mam nadzieję,że wszystko u nich w porządku

Stary 2010-06-09, 13:32   #3047
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Ja kochana po tabletkach miałam przerwę trzy miesiące i po tym pół roku się staraliśmy...W końcu się udało,ale niestety w siódmym tygodniu poroniłam Później zrobiliśmy sobie przerwę,badanka prywatnie w Polsce (bo tutaj robią dopiero po trzech poronieniach),no i udało się I teraz już czekam na rozwiązanie...
Tobie życzę,żeby było jak zaplanowaliście sobie

Faktycznie powinnaś porozmawiać z GP o tym problemie z kręgosłupem...A kwas foliowy można brać długo
to dlugo sie staraliscie... ja mam cicha nadzieje ze wyjdzie jak sobie zaplanowalismy... wszytsko w kalendarzu jest zapisane jeszcze pol godziny i dzwonie do GP... ciekawe czy mnie zaskoczy i powie ze sa miejsca

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
Wybraliśmy w końcu imię dla naszej córeczki tzn jednak pozostaje Aleksandra, przez kilka dni była Gabrysia więc na drugie damy jej Gabriela
Witam serdecznie nowe dziewczyny!!!
Co do starania się po tabletkach to ja chciałam zrobić sobie przerwę 3 miesiące minimum tak dla świętego spokoju. No i zaczęliśmy się starać po 3 miesiącach tylko jak się okazało byłam już 3 tyg w ciąży
hehe moze TZ Cie przez sen uwiodl
Stary 2010-06-09, 13:48   #3048
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Tak czy inaczej powiem Wam jedno: do mojego porodu już bliżej niż dalej
Dokladnie!

Cytat:
robilyscie moze jakies badania??
Nie robilam zadnych specjalnych badan przed zajsciem w ciaze, ot, standardowa wizyta u ginekologa i cytologia. Tabletki odstawilam na pol roku przed tym, jak zaczelismy sie starac, kwas foliowy zaczelam brac trzy miesiace wczesniej. Nie wiem, jakie sa najnowsze badania, ale jeszcze kilka lat temu mowilo sie o tym, ze odstawienie pigulek zwieksza ryzyko wystapienia ciazy mnogiej.

Cytat:
cześć Dziewczyny!
I ja się przyłączam. Jestem w 16. tygodniu, mieszkam (póki co) w Swindon (Wiltshire). Fasolka jest naszym pierwszym dzieckiem. Trochę się denerwujemy jak to będzie jak już będzie z nami ale z drugiej strony wierzymy, że damy radę ;-)
Czesc! Mieszkasz niedaleko mnie Jak bedziemy sie umawiac na kawe w Oxfordzie, to na pewno damy Ci znac Ja tez jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem, na szczescie juz blizej, niz dalej - Adas ma sie urodzic pod koniec lipca

Cytat:
to dlugo sie staraliscie... ja mam cicha nadzieje ze wyjdzie jak sobie zaplanowalismy... wszytsko w kalendarzu jest zapisane
Slusznie, Aniu, slusznie, ja tez mialam wszystko dokladnie zaplanowane i... udalo sie za 1 razem! Czego oczywiscie Tobie tez zycze! Ten plan Twojego TZa nie jest taki zly - wydaje mi sie, ze czerwiec to dobry miesiac na urodzenie dziecka.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 14:17   #3049
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Nie robilam zadnych specjalnych badan przed zajsciem w ciaze, ot, standardowa wizyta u ginekologa i cytologia. Tabletki odstawilam na pol roku przed tym, jak zaczelismy sie starac, kwas foliowy zaczelam brac trzy miesiace wczesniej. Nie wiem, jakie sa najnowsze badania, ale jeszcze kilka lat temu mowilo sie o tym, ze odstawienie pigulek zwieksza ryzyko wystapienia ciazy mnogiej.

Slusznie, Aniu, slusznie, ja tez mialam wszystko dokladnie zaplanowane i... udalo sie za 1 razem! Czego oczywiscie Tobie tez zycze! Ten plan Twojego TZa nie jest taki zly - wydaje mi sie, ze czerwiec to dobry miesiac na urodzenie dziecka.
powiem tak.. oczytalam sie duzo na temat ciaz mnogich i z badan wynika ze jest takie samo prawdopodobienstwo urodzenie blizniat dla kobiet ktore braly piguly i ktore ich nie zazywaly... ale mojego taty siostra ma blizniaki i ja sie obawiam ze mnie moze tez to spotkac

plan meza jest ok, tez bym chciala urodzic w czerwcu lub w jego okolicach, poprostu takie moje fanaberie hehe

moze prywatne pyt ale czy mierzylas sobie temp i pilnowalas wszytskiego zeby zaciazyc wtedy kiedy chcesz?
Stary 2010-06-09, 15:02   #3050
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Pisałam posta godzinę temu i mi wcieło.

Witam nowe koleżanki.

Myśmy zaczęli się starać 3 miesiace po odstawieniu tabletek a zaszłam w ciaże po 18 miesiącach.Też planowałam urodzic w styczniu ale urodze w czerwcu. Widocznie moj organizm musiała się zregenerować po tabletkach.Brałam je 10 lat z małymi przerwami.
Badania robiłam w pl bo co poł roku tam byłam.A zaszłam w ciążę jak odstawiłam wszystkie specyfiki od ginka i szykowałam się na laparoskopie.
Caly ten czas mierzyłam temperature i uzywałam testów owulacyjnych.

W ogóle dziś czuje sie bardzo dziwnie.Jakieś przeczucia mnie nachodzą, nerwy. Nic mi nie smakuje.Zrobiłam pomidorówkę i mi śmierdzi.Mam mokro i moim zdaniem za mokro.Spałam do południa, głowa mi pęka, mam katar i kaszle nadal.
Moi rodzice przylatują jutro właśnie piecze sie kopiec z kreta.

A tak z innej beczki to zamówiłam na ebayu dwie ramki elektroniczne dla rodziców i teściów.Przyszła tylko jedna a facet z DHLa ma pokwitowanie na dwie.No i od 2 tygodni kłóce się ze sprzedawcą i dziś zgłosiąłm to do ebaya.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-06-09 o 15:10
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:11   #3051
aniaxxxxx
Zadomowienie

Darianna, ja bralam pig niecale 7 lat z 9 miesieczna przerwa.. mam nadzieje ze moj organizm szybko sie przestawi.. przerwe mialam rok temu.

nic sie nie nakrecaj tylko czekaj na rodzicow i sie relaksuj.. moze sie denerwujesz lotem ro?
Stary 2010-06-09, 15:42   #3052
ann217
Raczkowanie

GG do ann217
Dot.: Mamy z UK jak wspominacie poród i opiekę na wyspach

Mam jeszcze pytanie czy po porodzie powiedzmy kilka tygodni później dostalyście skierowanie na badanie ginekologiczne żeby się upewnić czy wszystko jest ok. Czy raczej nie mogę na to liczyć?
ann217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 16:03   #3053
Diari
Rozeznanie

Witam nowe dziewczyny

Darianna ja dzisiaj też mam zły dzień, boli mnie głowa (u mnie to rzadkość), jest mi niedobrze i jestem jakaś taka nerwowa.
Do tego wszystkiego musiałam załatwić kilka spraw (w urzędzie i banku), czyli zamiast leżeć, zasuwałam po mieście i teraz spojenie mnie tak boli, że ledwo chodzę. Zjem tylko obiad i kładę się z książką do łóżka, mam nadzieję, że mi przejdzie trochę.

Mam nadzieję, że moje dziecko się zlituje i wyjdzie w terminie, a nie po. Jeszcze tylko dwa tygodnie

Ja brałam pigułki prawie 10 lat i moja ginekolog powiedziała, żebym na wszelki wypadek odczekałam co najmniej 3 miesiące zanim zacznę starania.
Stary 2010-06-09, 16:17   #3054
Jola00
Zadomowienie

Może to ta dziwna pogoda tak wpływa na nas,że czujemy się rozdrażnione i nerwowe...
Ja muszę iść po mleczko na zgagę,a tak mi się nie chce.... Jak wrócę,to też pewnie będę nie do życia...A może coś się ruszy po tym spacerku,oby...

Stary 2010-06-09, 16:29   #3055
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj kochana,obyś miała rację Już mogłoby się coś zacząć dziać,jak mam jutro urodzić

Właśnie długo hanjah nie daje znaku,mam nadzieję,że wszystko u nich w porządku
Jolu Ty dalej w Dwupaku???? Oj bidulko, mam nadzieje, że to już niebawem. Mam pytanie jakie robiłaś badania po poronieniu? Zastanawiam się właśnie, w sierpniu jedziemy do Pl i chciałam coś w tym właśnie kierunku zrobić. A potem zacząć znowu działać.
Czuje się troszke lepiej, choć czasami bywa mi ciężko, ale życzę Wam zdrowiutkich maluszków i cudnie przeżytych ciąż.
Mam nadzieje, że z Hannjah wszystko ok, bo się martwie o nią...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:15   #3056
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
moze prywatne pyt ale czy mierzylas sobie temp i pilnowalas wszytskiego zeby zaciazyc wtedy kiedy chcesz?
Kochana, to jest Wizaz, tu nie ma prywatnych pytan. Pierwsze, jakie mi zadala nasza Olka z KAWArni, po tym jak obwiescilam, ze jestem w ciazy bylo: czy wpadlam, czy planowalam Do dzisiaj to pamietam Nawiasem mowiac, z moim charakterem i poukladaniem, jakby to dziecko nie bylo planowane, to bym chyba padla na zawal...
Mialam zawsze bardzo regularne cykle, co do dnia - nie musialam mierzyc temperatury, zeby wiedziec, kiedy mam owulacje. Wystarczyl kalendarz

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Widocznie moj organizm musiała się zregenerować po tabletkach.Brałam je 10 lat z małymi przerwami.
Ja bralam przez... uuu... 12 lat. Z jakimis tam przerwami, ale przez ostatnie 4 lata bez przerwy. Dlatego tez zdecydowalam sie je odstawic pol roku przed zajsciem w ciaze.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Mam mokro i moim zdaniem za mokro. (...)
Moi rodzice przylatują jutro właśnie piecze sie kopiec z kreta.
Po pierwsze, to uwielbiam to ciasto - nigdy go sama nie robie, ale mialam okazje sprobowac i jest pyszne. A z Ciebie jest dobra coreczka, ze sie tak na przyjazd rodzicow przygotowujesz Moze akurat - wnioskujac po Twoim samopoczuciu - ich przyjazd zbiegnie sie z... ciii! Nie chce zapeszyc

Cytat:
Ja muszę iść po mleczko na zgagę,a tak mi się nie chce.... Jak wrócę,to też pewnie będę nie do życia...A może coś się ruszy po tym spacerku,oby...
Idz po to mleczko, troche sie poruszasz to dobrze Ci zrobi
------------------------------------------------------------
A ja chcialam sie pochwalic: kupilismy Adasiowi wozek. Jak wiecie, od poczatku stawialam na Phila&Tedsa model Sport. Az do czasu, kiedy pojechalam do kolezanki i zobaczylam u niej trojkolowego Britaxa B-Smart. Zakochalam sie! A potem jeszcze podjechalismy do Mothercare i poprosilismy o mozliwosc przymierzenia P&T do bagaznika naszego auta i coz - okazalo sie, ze nie bardzo wchodzi...
Zaczelam wiec sledzic e-bay, gdzie od czasu do czasu pojawialy sie Britaxy Vigour 3+ (wersja o rok starsza od B-Smart), z mysla, ze jak nic nie upoluje, to po prostu kupimy nowy wozek na poczatku lipca. I wlasnie dzisiaj TADAM:
- nowe siedzonko do samochodu (z ISOFIXem)
- nowa gondola
- wozek uzywany jako "drugi travel system", praktycznie jak nowy!
- mnostwo dodatkow
... za 1/3 ceny
No i ten kolor - ja wiem, ze to sprawa indywidualna, ale strrrrasznie mi sie podoba
Stary 2010-06-09, 17:25   #3057
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy z UK jak wspominacie poród i opiekę na wyspach

Cytat:
Napisane przez ann217 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie czy po porodzie powiedzmy kilka tygodni później dostalyście skierowanie na badanie ginekologiczne żeby się upewnić czy wszystko jest ok. Czy raczej nie mogę na to liczyć?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378587&page=102
Stary 2010-06-09, 17:30   #3058
Sysunia_d
Zakorzenienie

Ja dzis poinformowałam szefa o mojej ciazy i nie wiem co myśleć ( chyba zgłupiał )
Generalnie jak jest bardzo rozmowny tak dzisiaj spytal tylko czy czuje sie dobrze i powiedzial ze musi juz isc . Mam nadzieje ze to tylko taka reakcja przez zaskoczenie , ze sie z tym przespi i jakos to bedzie dalej.

Jolu maluszkowi chyba naprawde jest dobrze w tym brzusiu Widze ze narazie nic nie wspomninasz o wywoływaniu porodu , bo wczesniej dziewczyny chodzily na te masaze . Trzymam kciuki zeby Dzidzia w koncu zdecydowała sie wyjsc a porod zeby byl szybki

EWUNIA Cały czas myslałam o tobie miałam nawet pisac jak sie czujesz , ciesze sie ze sie odezwałaś i ze czujesz sie troszku lepiej . Buziaczki kochana

Hannjah tez sie zastanawiam co tam u niej , mam nadzieje ze wszystko dobrze i ze jedynym powodem dla ktorego jej tu nie ma to brak czasu .

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Kochana, to jest Wizaz, tu nie ma prywatnych pytan. Pierwsze, jakie mi zadala nasza Olka z KAWArni, po tym jak obwiescilam, ze jestem w ciazy bylo: czy wpadlam, czy planowalam Do dzisiaj to pamietam Nawiasem mowiac, z moim charakterem i poukladaniem, jakby to dziecko nie bylo planowane, to bym chyba padla na zawal...
Mialam zawsze bardzo regularne cykle, co do dnia - nie musialam mierzyc temperatury, zeby wiedziec, kiedy mam owulacje. Wystarczyl kalendarz

Cytat:
------------------------------------------------------------
A ja chcialam sie pochwalic: kupilismy Adasiowi wozek. Jak wiecie, od poczatku stawialam na Phila&Tedsa model Sport. Az do czasu, kiedy pojechalam do kolezanki i zobaczylam u niej trojkolowego Britaxa B-Smart. Zakochalam sie! A potem jeszcze podjechalismy do Mothercare i poprosilismy o mozliwosc przymierzenia P&T do bagaznika naszego auta i coz - okazalo sie, ze nie bardzo wchodzi...
Zaczelam wiec sledzic e-bay, gdzie od czasu do czasu pojawialy sie Britaxy Vigour 3+ (wersja o rok starsza od B-Smart), z mysla, ze jak nic nie upoluje, to po prostu kupimy nowy wozek na poczatku lipca. I wlasnie dzisiaj TADAM:
- nowe siedzonko do samochodu (z ISOFIXem)
- nowa gondola
- wozek uzywany jako "drugi travel system", praktycznie jak nowy!
- mnostwo dodatkow
... za 1/3 ceny
No i ten kolor - ja wiem, ze to sprawa indywidualna, ale strrrrasznie mi sie podoba

No to super ze ci sie trafiła taka cena , a wózek całkiem fajny . Bardzo jest ciezki ??

Ja to w sumie szukac jakiegos w miare lekkiego wózka bo nie wyobrazam sobie go codziennie wynosic i znosic z 2 pietra. A z moimi gabarytami to pewnie po miesiacu bym padła A na dole nie moge zostawic bo nie ma schowka na tego typu rzeczy a na korytarzu to nie bardzo

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:40   #3059
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

cześć Wam!
mam na imię Ania.Mam 23 lata,a mój Mąż 33.Od ponad 4 lat jesteśmy małżeństwem.W 2006 dowiedzialam się,że mam policystyczne jajniki.Powiedziano nam,że mamy małe szanse na dziecko.po dłuugim leczeniu hormonami dali mi tabletki,które od razu zadzialały.Po pierwszej serii dowiedziałam się,że jestem w ciąży.Wtedy kiedy już przestaliśmy o tym myśleć udało się) Jestem w 6 tygodniu ciąży.Miałam już pierwszy skan i wyznaczono mi poród na 31 stycznia.imiona wybrane.Łóżeczko,kołderka ,poszewka,materac i prześcieradło kupione(w Polsce).i dopiero dzisiaj podczas tych zakupów poczułam,że jestem w ciąży(nie licząc skurczów macicy i częstego sikania).

Pozdrawiam.
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:45   #3060
Vedma
Zadomowienie

Sysuniu nie martw sie, moj szef tez zaniemowil na caly dzien, jak mu powiedzialam

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
No to super ze ci sie trafiła taka cena , a wózek całkiem fajny . Bardzo jest ciezki ??

Ja to w sumie szukac jakiegos w miare lekkiego wózka bo nie wyobrazam sobie go codziennie wynosic i znosic z 2 pietra.
Wazy ponoc 11.7kg. Wiec chyba okej? Ale ja go bron Boze nie zamierzam nosic! Tez mieszkamy na 2 pietrze, ale od noszenia ciezkich rzeczy to jest TZ i moj brat. Jak robimy zakupy to ja moge wniesc na gore najwyzej reczniki papierowe i herbate. I zawsze tak bylo, nawet przed ciaza. A do samochodu to go upchne bez problemu, bo to bedzie sam stelaz, bez gondoli (na stelazu montuje sie siedzonko do samochodu). W ogole taka bylam nastawiona na tego Phila&Tedsa ze teraz sie czuje jakbym zdradzila swoja ulubiona firme
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości