wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 14:46   #4411
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Boże, dziewczyny, nie wiem jak u Was, ale u mnie przez pogodę jest koszmar. Nie mogę usiedzieć w pracy. Ciągle wymyślam powody, żeby wyjść chociaż na chwilkę...Na dworze jest tak cudnie... A na po pracy w planie mam zakupy i prasowanie...chyba muszę zweryfikować plany
Zdecydowanie powinnaś zweryfikować
W takie ładne dni trzeba korzystać...poprasujesz kiedy indziej.

Ja mam chorego męża więc jako dobra żona zostaje z nim w domu.....krost cały czas nie ma... nie wiadomo czy to ospa czy nie Ale gdyby sie uchronił to byłby prawdziwy cud..dziś rozchorował się mój brat...który też myślał że to tylko przeziębienie bo do dziś miał tylko katar i kaszel
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 16:50   #4412
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wróciłam do domku, ale sie na łaziłam z mamą po miescie. ale obcięłam włosy o ponad 10 cm ciekawe czy mąz zauwazy

Cytat:
Madziu, ceny są właśnie takie jak Hania pisze...

U Was jest jakiś kosmos po prostu...tanio jak nie wiem...
U nas sa mniejsze zarobki ale i tansze życie niz w większych miastach (tzn mieszkania, wesela) nie wiem jak z produktami spozywczymi i ciuchami.
Choc pamietam, kupiłam sobie buty w Holandii za 20 euro, w moim miescie w Deichamnie takie same były za 120zł za to w wawie w Arkadii w jakims sklepie (nie Deichman, ale ta sama firma butów) za 180 zł
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Ja bym się przeszła na twoim miejscu, najpierw możesz podzwonić i poumawiać się konkretnie. Sama wiem, że jak się szuka kogoś, to bierze się najpierw takiego aktywnego kandydata pod uwagę. Zwłaszcza, że na miejscu jesteś, więc nie powinnaś mieć problemu. Idź, pokaż się, pogadaj
dobra, przekonałyście mnie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 20:22   #4413
novocaine870
Rozeznanie

Cześć ;_

Gosiu a więc życzę wszystkiego naj, naj, naj!

Cytat:
cześć

Ale się nie wyspałam. Dziś mnie tż rano zaatakował i wykorzystał. Spóźniłam się więc do pracy, ale warto było

ale Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Myśłałam o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-19355-opis-LOrealBody-Expertise-Nutri-Bronze-Slim-Mleczko-nawilzajace-24h-Efekt-stopniowej-opalenizny-
wyszczuplanie.htm . Stosowała go któraś z Was?

asiuk, dorinka dobrze radzi, olejcie pidżamkę. Mnie mój Tż w pidżamce też nie pociągał, ale na szczęscie widziałam go w niej jeden jedyny raz i od tej pory śpi w samych bokserkach
Ja chyba miałam i był w sumie taki średni. Teraz wypróbuję ten, który Dorinka pokazała. Ciekawa jestem jak się sprawdzi, bo cena nie jest taka zła

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
jak pracowlismy razem to też miałam ochotę rano. Tylko wtedy taki szybki numerek, bez gry wstepnej, bo tam nie moglismy sie spóxnic do pracy.

ostro

i nie budzisz sie jak on cię rozbiera??

Ja to jeszcze mam tak, że wystarczy abym się troszkę alkoholu napiła (nawet pół piwa wystarczy) i juz jestem na męża napalona
Dobra jesteś

U mnie akurat było to do kitu, że potrzeby miałam ( mam )spore,ale warunki do kitu
Teraz bym coś prędzej wykombinowała, ale z kolei nie ma z kim a mi się tak chce seksu często mam kosmate myśli, niestety z byłym Tż

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Ale ta seria nie farbuje włosó, tylko rozświetla ich kolor - wprowadza jakby więcej światła.
Kusisz, kusisz Ja bym chciała trochę rozjaśnić swój kolor, dlatego tak się zastanawiam czy by nie kupić kiedyś do włosów blond.Szampony/ odżywki do ciemnych włosów zazwyczaj mi trochę przyciemniają kolor.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
No to chyba pójdę na totalną łatwiznę i kupię gotowca do jogurtu

Mam straszną fazę od wczoraj na taki lekki sernik z truskawkami
Jak sobie nie zrobię to oszaleję
Jesteście straszne! Przez Was właśnie truje mamie, aby mi jutro zrobiła skoro ma wolne

Wymyśliłam, że po pracy będę śmigać na rolkach - dzisiaj już jeździłam Fitness mi się już trochę znudził, teraz będę chodzić na jakiś aerobik raz za czas, częściej na siłownie i rolki. No i dalej rozglądam się za kursem tańca

Minęły już 2 miesiące od zakwalifikowania na terapię, a ja nadal nie mam terminu!! Oszaleli chyba Wróciłam do starych tabletek, ale niestety nie działają. Muszę je całkiem zmienić

The future starts today, not tomorrow.

Edytowane przez novocaine870
Czas edycji: 2010-06-08 o 20:23
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 21:43   #4414
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
Cześć ;_

Gosiu a więc życzę wszystkiego naj, naj, naj!
Dzięki
Stary 2010-06-08, 21:53   #4415
zuzaneczka
Zakorzenienie

Gosia a ja trąba nie złożyłam życzeń - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ!!!!

Cytat:

W zeszłym roku młodzi jechali w podróż do Paryża, to kupiłam im przewodnik po Paryżu (w środku im pozaznaczałam różne ciekawe miejsca, dodałam komentarze, wybrałam jakieś miejsca romantyczne specjalnie dla nich itp. z racji swojego zboczenia turystycznego), kasę i powkładałam w ten przewodnik i powpisywałam, na co mogą ją w Paryżu wydać.
Innym razem kupiliśmy kamasutrę. Moim zdaniem o wiele lepiej to wygląda niż sama kasa
świetny pomysł z tym przewodnikiem bo nie dość, że pomysłowo to jeszcze poświęciłaś czas na opisy itp. to się ceni
u nas wszyscy chcieli zawsze kasę więc dostawali, dla moich przyjaciół starałam się ją zawsze jakoś fajnie zapakować

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja od piątku jestem brunetką. Chyba kolor jest nieco za ciemny, choć generalnie lubię siebie w takich ciemniejszych odcieniach. Czy z tej firmy, o której pisałyście, jest coś dla mojego koloru?
ty się na początku ciąży tak farbnęłaś?!

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z natury kupiłam balsam brązujący i synkowi- rybaczki + t-shirt, masakra ze mną ![COLOR="Silver"]
kupiłam dziś ten balsam Daxa - wzięłam ostatni z półki
świetnie pachnie, jestem po pierwszej aplikacji i czekam na rezultaty

u mnie wyjścia na zakupy dla mnie kończą się na ogół zakupem czegoś dla synka

Cytat:
Dori, nie, nie mamy zamiaru się spinac i wymyślać dla każdego jeden prezent
Chcemy wpisać na listę rzeczy, które potrzebujemy/chcielibyśmy dostać. Na razie mamy chyba 5 rzeczy wymyślonych ...zobaczymy co będzie dalej. Gości będziemy mieć ok. 42 osoby. Kto się załapie na prezenty z listy - spoko. Reszta musi sobie jakoś radzić
nie wiem co tam wymyśliliście, ale czasem warto wpisać takie bardziej "zwykłe" rzeczy które i tak macie zamiar kupić,
na tej liście internetowej o której wspominałam były np. sztućce, komplety pościeli, zastawa obiadowa, kieliszki, świeczniki, wazony i nawet jakieś b. wypasione garnki wymienione po jednym (nie, że od razu komplet )

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 07:46   #4416
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 07:51   #4417
dorinka30
Zakorzenienie

Gosia ode mnie też spóźnione(też się zgapiłam) ale szczere życzenia WSZYSTKIEGO, NAJ, NAJ, NAJ niech się spełni to o czym marzysz

Zuza ja wczoraj też wzięłam ostatni balsam z półki, wczoraj nasmarowałam się, ale dzisiaj nie założyłam kiecki jeszcze, czekam na efekt opalonych nóg

Cześć, fajnie że środa już
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 08:14   #4418
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
ty się na początku ciąży tak farbnęłaś?!
Tak. Z tym że mój fryzjer nie nakłada mi farby, tylko szampon koloryzujący. Zastanawiałam się, czy iść (chodzę regularnie, a teraz w sobotę mam wesele), poczytałam trochę w necie i nie znalazłam opinii, że nie można farbować włosów Była jedynie wzmianka, że kolor może nie wyjść taki, jak powinien.

Cytat:
Zuza ja wczoraj też wzięłam ostatni balsam z półki, wczoraj nasmarowałam się, ale dzisiaj nie założyłam kiecki jeszcze, czekam na efekt opalonych nóg
Kupiłaś w końcu ten dla ciemniejszej karnacji? Ile się czeka na efekt, tzn. po ilu dniach coś widać?

Od wczoraj brzuch mnie częściej pobolewa. Siostra doradziła mi No-spę, ale chyba sobie zadzwonię do lekarza.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:20   #4419
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Tak. Z tym że mój fryzjer nie nakłada mi farby, tylko szampon koloryzujący. Zastanawiałam się, czy iść (chodzę regularnie, a teraz w sobotę mam wesele), poczytałam trochę w necie i nie znalazłam opinii, że nie można farbować włosów Była jedynie wzmianka, że kolor może nie wyjść taki, jak powinien.

Kupiłaś w końcu ten dla ciemniejszej karnacji? Ile się czeka na efekt, tzn. po ilu dniach coś widać?

Od wczoraj brzuch mnie częściej pobolewa. Siostra doradziła mi No-spę, ale chyba sobie zadzwonię do lekarza.
Szczerze powiem, że ja coś tam słyszałam o niefarbowaniu w ciąży ale nie stosowałam się do tego, normalnie chodziłam do fryzjera jak wcześniej co 2 miesiace na kolor . Nie wiem na ile się zmieniło to obecnie, bo nie jestem na bieżąco.
Tak, kupiłam ten do średniej/ciemnej karnacji (ale ja nie jestem bardzo bladolica)- dzisiaj jak założyłam beżową bluzkę to moim zdaniem już widać lekki brązik, po 3 dniach powinno być idealnie

Nospę możesz swobodnie stosować, chyba sie nic nie zmieniło. I jeśli masz napęczniały brzuch, bóle, jakieś sensacje to moja lekarka wtedy mi polecała Espumisan- ale jak jest teraz wie pewnie Zuza
Stary 2010-06-09, 08:28   #4420
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...ja już wiem, że to będzie fatalny dzień...

Ok,zabieram się do pracy-szybciej minie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:30   #4421
miskowa
Zakorzenienie

dziewczyny, potrzebuję czegoś na kartkę ślubną dla naszego prawnika - szefowie powiedzieli, że ma być śmiesznie.
Ja gościa słabo znam, więc ciężko mi coś "indywidualnego" wymyślać. Znacie coś? Spotkałyście się z czymś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 08:37   #4422
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze powiem, że ja coś tam słyszałam o niefarbowaniu w ciąży ale nie stosowałam się do tego, normalnie chodziłam do fryzjera jak wcześniej co 2 miesiace na kolor . Nie wiem na ile się zmieniło to obecnie, bo nie jestem na bieżąco.
Tak, kupiłam ten do średniej/ciemnej karnacji (ale ja nie jestem bardzo bladolica)- dzisiaj jak założyłam beżową bluzkę to moim zdaniem już widać lekki brązik, po 3 dniach powinno być idealnie

Nospę możesz swobodnie stosować, chyba sie nic nie zmieniło. I jeśli masz napęczniały brzuch, bóle, jakieś sensacje to moja lekarka wtedy mi polecała Espumisan- ale jak jest teraz wie pewnie Zuza
Słyszałam, że trzeba uważać z farbowaniem ze względu na większe prawdopodobieństwo uczulenia i podrażnień, a nie ze względu na dziecko. Mi nic nie było, nic mnie nie piekło ani nie swędziało.

Z tymi bólami to jest tak, że one nie są takie silne czy uciążliwe. Tylko przez mojego cholernego lekarza martwię się tym, bo stwierdził, że to nie jest normalne, a u innych ciężarnych jakoś jest Chodzę do utytułowanej pani profesor, moja siostra też do niej chodziła i u niej bóle były czymś normalnym - rozciąganiem macicy Gdyby nie obawa, że coś się dzieje nie tak, byłoby fantastycznie, bo ogólnie czuję się świetnie.
I tak muszę zmienić lekarza, bo ona nie prowadzi ciąż.

Cytat:

A co się stało?

Cytat:
dziewczyny, potrzebuję czegoś na kartkę ślubną dla naszego prawnika - szefowie powiedzieli, że ma być śmiesznie.
Ja gościa słabo znam, więc ciężko mi coś "indywidualnego" wymyślać. Znacie coś? Spotkałyście się z czymś?
Chodzi Ci o jakiś wierszyk, dedykację? Może poszperaj w sieci? Nie pisałam nigdy nic "na śmiesznie"

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:07   #4423
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że trzeba uważać z farbowaniem ze względu na większe prawdopodobieństwo uczulenia i podrażnień, a nie ze względu na dziecko. Mi nic nie było, nic mnie nie piekło ani nie swędziało.

Z tymi bólami to jest tak, że one nie są takie silne czy uciążliwe. Tylko przez mojego cholernego lekarza martwię się tym, bo stwierdził, że to nie jest normalne, a u innych ciężarnych jakoś jest Chodzę do utytułowanej pani profesor, moja siostra też do niej chodziła i u niej bóle były czymś normalnym - rozciąganiem macicy Gdyby nie obawa, że coś się dzieje nie tak, byłoby fantastycznie, bo ogólnie czuję się świetnie.
I tak muszę zmienić lekarza, bo ona nie prowadzi ciąż.

A co się stało?

Chodzi Ci o jakiś wierszyk, dedykację? Może poszperaj w sieci? Nie pisałam nigdy nic "na śmiesznie"
O farbach ja słyszałam różne teorie, że przechodzi ta chemia do płodu itp....
Mnie brzuch nie bolał w sensie dosłownym ale za to od pierwszego momentu czułam, że rozwija się fasolka, coś takiego innego czułam, niepowtarzalnego że szok....Pamietam jak lekarz spytał zdziwiony skąd tak szybko wiedziałam, ze jestem w ciązy ? Kobieca intuicja

MIśku ja nie znam jakiegoś śmiesznego wierszyka a to musisz teraz stworzyć ? Bo na spokojnie to można pogrzebać i poszukać jakichś aforyzmów ślubnych
Stary 2010-06-09, 09:10   #4424
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie brzuch nie bolał w sensie dosłownym ale za to od pierwszego momentu czułam, że rozwija się fasolka, coś takiego innego czułam, niepowtarzalnego że szok....Pamietam jak lekarz spytał zdziwiony skąd tak szybko wiedziałam, ze jestem w ciązy ? Kobieca intuicja

MIśku ja nie znam jakiegoś śmiesznego wierszyka a to musisz teraz stworzyć ? Bo na spokojnie to można pogrzebać i poszukać jakichś aforyzmów ślubnych

mam wrażenie, że te wszystkie ślubne gotowce z netu są strasznie drętwe. Muszę dziś, najpóźniej jutro to załatwić
Stary 2010-06-09, 09:18   #4425
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
mam wrażenie, że te wszystkie ślubne gotowce z netu są strasznie drętwe. Muszę dziś, najpóźniej jutro to załatwić
Bo tak pewnie jest, ale dlaczego to ma być śmieszne, śmieszne w sensie jakim , ironiczne czy jak ?

Ironicznie można napisać gościowi tak

Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają?
zaś daje tym, co nie mają.
Tadeusz Gicgier

I z własnym komentarzem,
My jednak wierzymy że Ty osiągniesz doskonałość i rozum pomimo uczucia zachowasz .

Sorki, chrzanię coś ale nic na szybko mi nie przychodzi do głowy
Stary 2010-06-09, 09:27   #4426
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Cześć!

Asiuk ja z kolei czytałam żeby jednak unikać farbowania w pierwszym trymestrze również ze względu na chemię a nie tylko że kolor wyjdzie nie taki
w ogóle nawet tu na forum dziewczyny pisały czego to nie wolno używać z kosmetyków bo też niby wnika i może zaszkodzić

co do balsamu użyłam wczoraj wieczorem po raz pierwszy i delikatnie już coś widać dzisiaj (też mam ten do ciemnej karnacji)

Cytat:
wierszyk/cytat ? ja czasami znajomym układałam takie rymowanki, ale to trzeba człowieka dobrze znać żeby coś fajnego wymyślić

podoba mi się to co Dori napisała

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:30   #4427
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak pewnie jest, ale dlaczego to ma być śmieszne, śmieszne w sensie jakim , ironiczne czy jak ?

Ironicznie można napisać gościowi tak

Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają?
zaś daje tym, co nie mają.
Tadeusz Gicgier

I z własnym komentarzem,
My jednak wierzymy że Ty osiągniesz doskonałość i rozum pomimo uczucia zachowasz .

Sorki, chrzanię coś ale nic na szybko mi nie przychodzi do głowy
nie bredzisz, dzięki Dori, może wykorzystam

Cytat:

wierszyk/cytat ? ja czasami znajomym układałam takie rymowanki, ale to trzeba człowieka dobrze znać żeby coś fajnego wymyślić

No właśnie, ja z gościem mam mało wspólnego, nie znam go na tyle, żebym mogła cos wymyślać. Wiem, że gość ma spore poczucie humoru, lubi ironię, więc dlatego szefowie wymyślili, żeby było coś z przymrużeniem oka, ale łatwo im mówić
Stary 2010-06-09, 09:52   #4428
hania811
Zakorzenienie

Hej.
Ale skwarówa
Jak nie ulewy i zimnica to upał niemiłosierny

Cytat:

Co sie stało??
Stary 2010-06-09, 10:04   #4429
miskowa
Zakorzenienie

fajny blog znalazłam kulinarny, gdzie jest sporo ciekawych przepisów, a co istotne autorka podziela moje zdanie, że chodzi o szybki efekt a nie "stanie przy garach". Może się wam przyda:

http://www.smakimprezy.pl/przepisy-k...w-kilka-minut/
Stary 2010-06-09, 10:08   #4430
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

co do balsamu użyłam wczoraj wieczorem po raz pierwszy i delikatnie już coś widać dzisiaj (też mam ten do ciemnej karnacji)

Dzięki , czyli za 3 dni będziemy ciemne jak mulatki
Cytat:
nie bredzisz, dzięki Dori, może wykorzystam

No właśnie, ja z gościem mam mało wspólnego, nie znam go na tyle, żebym mogła cos wymyślać. Wiem, że gość ma spore poczucie humoru, lubi ironię, więc dlatego szefowie wymyślili, żeby było coś z przymrużeniem oka, ale łatwo im mówić
Dzięki, w takim razie, musisz coś tam pokombinować

Upał faktycznie straszny ale póki co czuję się świetnie

Dziewczyny oglądałyście wczorajszy mecz, nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności jak widziałam ile Hiszpanie mogą naszym dokopać
Stary 2010-06-09, 10:08   #4431
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
fajny blog znalazłam kulinarny, gdzie jest sporo ciekawych przepisów, a co istotne autorka podziela moje zdanie, że chodzi o szybki efekt a nie "stanie przy garach". Może się wam przyda:

O ła!!...cudowny blog..taki z prawdziwego zdarzenia z masą przepisów- do tego genialnych...bardzo w moich smakach
Stary 2010-06-09, 10:09   #4432
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

I moje też

świetny ten blog, aż się głodna zrobiłam !

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-06-09 o 10:20
Stary 2010-06-09, 10:14   #4433
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny oglądałyście wczorajszy mecz, nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności jak widziałam ile Hiszpanie mogą naszym dokopać
Nie oglądałam ale własnie przeczytałam obszerną relacje tego "wydarzenia" na gazecie. I bardzo DOBRZE!! niech w dupę dostają jak najczęściej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 10:27   #4434
novocaine870
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:

Moja przyjaciółka też od razu wiedziała, że jest w ciąży -była jeszcze sporo przed terminem okresu, testy nic nie wykazywały, lekarz kazał jej przyjść jakiś czas później, bo na tamta chwilę nie był w stanie nic stwierdzić

Ładna pogoda, mam wolne i co?choróbsko mnie dopadło nie dam się

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:04   #4435
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Nie oglądałam ale własnie przeczytałam obszerną relacje tego "wydarzenia" na gazecie. I bardzo DOBRZE!! niech w dupę dostają jak najczęściej
Podzielam Twoje zdanie, nawet mnie to bawi bardzo !

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Asiuk postanowiłam zrobić sobie te placki otrębowe wg. Dukana ale zupełnie nie kojarzę gdzie mogę kupić serek homogenizowany 0% jest taki ? Może któraś z Was dziewczyny zna takowy ?

To taka moja mała przymiarka do Dukana ...
Stary 2010-06-09, 12:14   #4436
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Podzielam Twoje zdanie, nawet mnie to bawi bardzo !

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Asiuk postanowiłam zrobić sobie te placki otrębowe wg. Dukana ale zupełnie nie kojarzę gdzie mogę kupić serek homogenizowany 0% jest taki ? Może któraś z Was dziewczyny zna takowy ?

To taka moja mała przymiarka do Dukana ...
można kupić w marketach. Z tego, co się orientuję, najczęściej mniej znane firmy. Jeśli nie znajdziesz, mogą to być jakiekolwiek "lekkie" serki białe o niskiej zawartości tłuszczu (na pewno turek produkuje coś z "figurą" w nazwie).
Tylko daj sobie spokój z tą dietą, wykorzystaj co najwyżej niektóre patenty
Stary 2010-06-09, 12:20   #4437
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
można kupić w marketach. Z tego, co się orientuję, najczęściej mniej znane firmy. Jeśli nie znajdziesz, mogą to być jakiekolwiek "lekkie" serki białe o niskiej zawartości tłuszczu (na pewno turek produkuje coś z "figurą" w nazwie).
Dokładnie jest coś takiego jak figura 0% Turka- którą kiedyś jadłam tonami. Na szczęście już mądrzejsza jestem i wiem że to wysoce przetworzone gówno i wolę zjeść tłusty serek homo.

Apropo Ducana dziś na dietetyce przeczytałam post wizażanki cytuję:
"dziewczyny z Ducana mogą wysoko azotowy nawóz produkować"
I to tyle w temacie tej diety- dla mnie to masakra dla organizmu.

Podstawą piramidy żywieniowej są węgle - tak jest i koniec kropka....diety sie zmieniają, powstają nowe- ale piramida żywieniowa jest stała i pewna...więc jak dieta w której tych węgli nie ma wcale może być OK.?!?!?!?ą
Stary 2010-06-09, 12:21   #4438
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wszystkie chude sery białe, twarożki, wiejskie odtłuszczone znam, tylko mam problem z homogenizowanym właśnie, bo go nie jem a chciałam te placki zrobić, skoro takie zdrowe to może wprowadzę je do jadłospisu
Ja nie mogę jej stosować ze względu na problemy z nerkami, mam skłonność do kamicy nerkowej więc odpada u mnie .
A co Ty taka przeciwniczka, mama źle się czuje na tej diecie ?

Haniu czyli można w zasadzie zrobić te placki z normalnego serka homogenizowanego ? Placki do pracy mi chyba nie zaszkodzą ? Ja to wszystko wiem o węglowodanach, ja nie potrafię ich wykluczyć z jadłospisu jak wiesz

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-06-09 o 12:23
Stary 2010-06-09, 12:24   #4439
ButterBear
Zakorzenienie

Co się stało u mnie?Hmmm...z samego rana pokłóciłam się z TŻ, a potem, jakby tego było mało, kapiarsko zaczął się dzień w pracy- masakra...mam dość tej pracy ...właściwie to mam ochotę wrócić do domu i położyć się...z nikim nie rozmawiać, nic nie robić...i z resztą tak chyba zrobię...
Poza tym jestem zła, bo zostałam wkręcona w jakieś dziadostwo, żeby iść jutro reprezentować firmę...o godzinie 19:00...fantastycznie ..a TŻ o 21 gra jutro koncert, na który bardzo chciałam iśc ;(

Ehhh..do kitu...

Ale super blog kulinarny przynajmniej

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:33   #4440
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie jest coś takiego jak figura 0% Turka- którą kiedyś jadłam tonami. Na szczęście już mądrzejsza jestem i wiem że to wysoce przetworzone gówno i wolę zjeść tłusty serek homo.

Apropo Ducana dziś na dietetyce przeczytałam post wizażanki cytuję:
"dziewczyny z Ducana mogą wysoko azotowy nawóz produkować"
I to tyle w temacie tej diety- dla mnie to masakra dla organizmu.

Podstawą piramidy żywieniowej są węgle - tak jest i koniec kropka....diety sie zmieniają, powstają nowe- ale piramida żywieniowa jest stała i pewna...więc jak dieta w której tych węgli nie ma wcale może być OK.?!?!?!?ą
dokładnie tak, masz rację. W 100%!!!

Cytat:
Ja wszystkie chude sery białe, twarożki, wiejskie odtłuszczone znam, tylko mam problem z homogenizowanym właśnie, bo go nie jem a chciałam te placki zrobić, skoro takie zdrowe to może wprowadzę je do jadłospisu
Ja nie mogę jej stosować ze względu na problemy z nerkami, mam skłonność do kamicy nerkowej więc odpada u mnie .

Haniu czyli można w zasadzie zrobić te placki z normalnego serka homogenizowanego ? Placki do pracy mi chyba nie zaszkodzą ? Ja to wszystko wiem o węglowodanach, ja nie potrafię ich wykluczyć z jadłospisu jak wiesz
Mama się czuje dobrze, ale ja się sporo w międzyczasie o tym dowiedziałam. Ostatnio przytyłam (znowu), ładują mi sporo leków i hormonów, które tak niestety działają. Rozmawiałam z lekarką (która jest też dietetykiem) - powiedziała, że jak chcę być zdrowa, mam sobie wybić tego typu wynalazki i nie szkodzi, że pół Polski na tym aktualnie chudnie. Potem będą mieli gorzej. Ogólnie więcej złego niż dobrego jest w tej diecie. A przecież chodzi najpierw o zdrowie, a potem o chudnięcie

Cytat:
Co się stało u mnie?Hmmm...z samego rana pokłóciłam się z TŻ, a potem, jakby tego było mało, kapiarsko zaczął się dzień w pracy- masakra...mam dość tej pracy ...właściwie to mam ochotę wrócić do domu i położyć się...z nikim nie rozmawiać, nic nie robić...i z resztą tak chyba zrobię...
Poza tym jestem zła, bo zostałam wkręcona w jakieś dziadostwo, żeby iść jutro reprezentować firmę...o godzinie 19:00...fantastycznie ..a TŻ o 21 gra jutro koncert, na który bardzo chciałam iśc ;(

Ehhh..do kitu...

Ale super blog kulinarny przynajmniej
A nie możesz się z tego jakoś wymiksować? Po prostu nie możesz i tyle, masz swoje życie przecież

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:

Możesz spokojnie zrobić z serka jaki masz. W tej diecie wyklucza się węglowodany ale i ogranicza tłuszcze, dlatego ma być homo 0% najlepiej, ale efekt się nie zmieni, jak użyjesz z tłuszczem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości